![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() A obawy zawsze są tego typu. Ja teraz mam obawy z myślą jak damy sobie radę. Nie chodzi tu o różnicę wiekową dzieci ale o finanse. Mój TŻ sam pracuje , więc na utrzymaniu będzie 4os rodzina + rachunki + budowa domu. TŻ zapewnia że damy radę , ale ja martwię się aby się nie zapracował za bardzo. W ogóle mój syn jakoś dziś kiepsko spał ciągle się budził, marudził przez sen itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U was też tak leje? Ja znowu cały dzień sama w domu... TŻ znowu poszedł na 12 godz. do pracy ![]() Też martwię się o Niego, że się wykończy... jak mu kiedyś liczyłam godziny, to wyszło, że pracuje tak jakby miał półtora etatu (po 60 godz. tygodniowo). Tyle, że nie pracuje tak bo chce, tylko bo mu tak narzucają... i żeby chociaż z tego jakieś pieniądze były (6zł na godz.). Do tego nie ma żadnych urlopów (jak wziął sobie 2 tygodnie wolnego po ślubie, to dostał pół wypłaty) praca 7 dni w tygodniu... Dla tego zlecenia powinny być zakazane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zadomowienie
|
Witam się sobotnio!
U nas dzisiaj leje i jest szaro-buro. Misia zrobiła nam pobudkę o 5.30. nie mogłam się zwlec z łóżka, było jeszcze ciemno ![]() Teraz ziewam i popijam sobie inkę ![]() ![]() Niki moja babcia mawiała, że jak Bóg daje dziecko to i da środki na nie. Dacie radę ![]() Ja się cieszę że najgorsze wydatki odpadają, bo wózek, łóżeczko, fotelik mamy po Misi. Są w bardzo dobrym stanie, więc nie będziemy ich wymieniać. Zostaną nam w zasadzie ubranka, ale Misi niewiele kupowałam, bo zawsze jak ktoś przychodził w odwiedziny to zawsze coś przynosił. No i zamierzam karmić piersią, więc jak się uda to koszt mleka też odpadnie. Misię karmiłam przez 5 miesięcy tylko piersią, a później też starałam się gotować zupki, a nie podawać słoiczki. Z drugim Dzidzi też zamierzam postępować.
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc w sumie co do finansów w sprawie dziecka się aż tak nie martwię, bardziej przeraża mnie budowa domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko wstało dziś o 6:30. No, jak to jest, że w normalny dzień musimy go budzić do przedszkola, a w weekend wstaje tak wcześnie? ![]() Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-09-14 o 09:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zadomowienie
|
Witam się ciepło, w ten pochmurny dzień
![]() Dziewczyny czy mogłybyście mi powiedzieć jak długo trwają te bóle w podbrzuszu w pierwszych tc? U mnie to prawie 5 tydzień, nie jest to jakiś nieznośny ból, ale towarzyszy mi już tak od kilku dni i trochę się niepokoję. Dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Rozeznanie
|
Hej, jestem i czytam Was ciagle, i dziekuje za Cieple wsparcie
![]() ![]() Tz gotow dzialac do skutku, ale tez widze,zego ten temat gryzie,bo wczoraj cos mu naszlo wyjal zdj usg Alka mowi: fajnie,zejest taka pamiatka bo juz wiecej takich zdjec mozemy nie zobaczyc ![]() ![]() ![]() Bylismy z malym na wizycieu neurologa na szczescie ma tylko makolonie senne i to nie wymaga leczenia, a wiec jeden problem zglowy ![]() No i Maz dal mi storczyka ![]() ![]() ![]() Ciesze sie z Waszych dobrych wiesci, i fajnie ,ze tak watek milo przyrasta ![]()
#1179 |
BAN stały
|
Witam się "z rana"
![]() ![]() Pogoda tragiczna... |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My już po spacerze w kałużach :p Olaf miał ubaw, pływała łódka, potem wybierał wodę z kałuży łopatką;p Mój Tż też wiecznie zapracowany, do tego remont sypialni robi (teraz to konieczne bo jak się zaczną ciążowe problemy ze spaniem to będzie ciężko :p ) A ciuszków mamy całe torby, gorzej będzie z odkopaniem tego, łóżeczko jest bo mały woli zwykłe, wózek o ile wytrzyma bo nadal ciężko go ekspoatujemy w wersji spacerowej ![]()
![]() |
#1182 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Rozeznanie
|
Rety,pare dni mnie nie było tutaj a tyle Mamusie napisały,że ciężko nadgonić
![]() Vampirko spóźnione wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla Ciebie i fasolinki ![]() ![]() Później nadrobie,ale teraz takie szybkie pytanko bo wróciło libido dzisiaj!! Co z tym seksem w 1 trymestrze? można? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
BAN stały
|
Haha..taaa, dokładnie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | ||
Zakorzenienie
|
Ja tam boję się hulać... mój TŻ też nie naciska, bo się boi o dzidziusia...
ostatnio tylko coś narzekał, że nawet już cycków nie ma (ostatnio bardzo mnie bolą przy najmniejszym dotyku, a tak to spokój... Z rzeczy dzieciaczkowych to nie mam kompletnie nic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny Tż... ![]() Można, jeśli nic złego się nie dzieje to spokojnie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1187 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję , trochę się uspokoiłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Wtajemniczenie
|
Dziś zaliczyłam trzeci dzień porannych mdłości. Może to dziwnie zabrzmi... ale w sumie to się cieszę
![]() ![]() Zostałam na ten weekend sama bo mąż musiał wyjechać. I trochę mi smutno ![]()
#1189 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz tak sobie myślę, że mogłoby tych mdłości wcale nie być ![]() Co do ciuszków i sprzętu, to my też mamy wszystko po Milce więc super. Pewnie będę musiała dokupić tylko jakieś drobiazgi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie jak na razie libido też słabe ;/ ale w poprzedniej ciąży I trymestr też taki miałam. Cytat:
![]() Dziś rano jak robiłam śniadanie to myślałam że zemdleję ;/ Tak mi się z głowie kręciło, zaczęło mi czarnieć przed oczami. Jakoś doszłam do kanapy i się położyłam i po jakimś czasie przeszło. Była dziś u mnie mama i tak jakoś mnie korciło aby powiedzieć jej o ciąży ale musiałam ugryźć się w język . Bo dopóki nie będę po USG to nikomu nie mówimy, a wiem że moja mama nie dochowałaby tajemnicy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Hej hej. Myślałam już, że będzie bezobjawowo a wczoraj wieczorem napadły mnie paskudne mdłości. Całą noc przewracałam się z boku na boku, ale.mdłości były tam silne że jedynie drzemki wchodziły w grę. Dodatkowo okrutny ból gardła...
Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zadomowienie
|
Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Widze ze wszystkie wystartowalysmy z ciazowymi dolegliwosciami
![]() ![]() A co do zakupow juz nie moge sie doczekac. Mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie rozowe... No prawie wszystko ![]() Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1194 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze mam dodatkowo wstręt do słodkości. To normalne?
![]()
#1197 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, mam świra chyba. Jak mi lekarz powiedział, że mam zwracać uwagę na plamienie, krwawienie i jednostronny ból brzucha, to teraz co mnie coś zakuje z jednej strony w podbrzuszu to panikuję. Choć podejrzewam, że to jelita mnie bolą, a nie jajnik. No ale tak jakoś się boję panicznie ciąży pozamacicznej
![]()
#1198 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() oj, jak to dobrze, ze nie jestem sama z mdlosciami ![]() ![]() ![]() a tak w ogole to dzis zaczynam 9 tydzien ![]() ![]() mam mdlosci, piersi dalej bola, wiekszych boli nie mam, wiec co dziewczyny, chyba tym razem moja dzidzia jest silna co? kurcze, nadal takie nierealne mi sie to wydaje, ze u mnie w brzuszku taka kijaneczka sobie plywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że i u mnie tym razem będzie szczęśliwie
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie normalne, plus jadłowstręt do tego co przed ciążami konsumowałam tonami (marchew, keczup, cola :p ) Cytat:
![]() Powodzenia będzie jeszcze 31 radosnych tygodni przed Tobą ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.