Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 18:54   #3511
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Ja nieraz jadłam i mi smakowały pizze z pieca kamiennego z szynką i pieczarkami albo z boczkiem (one są w lodówkach, nie mrożone). Tylko dziewczyny coś tu pisały, że się ostatnio zepsuły..
Nie może być gorsza od pizzy marki aro z Reala wypróbuje z szynką i pieczarkami.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 19:26   #3512
22nika27
Rozeznanie

Pryncypałki 2,99???? Kurde a na plakacie i etykietce w B wyprzedażowej w mieście obok były że po 4,99zł i nie wzięłam i się głęboko zastanawiałam ile wcześniej kosztowały! Więc jakieś błędy mają, jutro pójdę w moim mieście.
A tam na zaś kupiłam m.in. kredki małemu w tubie po 2,49, jumbo po 9,49, worek za 3,49 (przyda sie na basen),itp
22nika27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 19:33   #3513
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez 22nika27 Pokaż wiadomość
Pryncypałki 2,99???? Kurde a na plakacie i etykietce w B wyprzedażowej w mieście obok były że po 4,99zł i nie wzięłam i się głęboko zastanawiałam ile wcześniej kosztowały! Więc jakieś błędy mają, jutro pójdę w moim mieście.
A tam na zaś kupiłam m.in. kredki małemu w tubie po 2,49, jumbo po 9,49, worek za 3,49 (przyda sie na basen),itp
Mąż kupił rano po 4,99, niestety, nie sprawdził paragonu.
Stary 2013-09-14, 19:43   #3514
fejs
Wtajemniczenie

Czy jest w biedronce wata higieniczna?

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 19:47   #3515
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez j_ka Pokaż wiadomość
Obeszłam się smakiem jeśli chodzi o Pryncypałki. Byłam w Biedrze o 7 30 i widzę, że są Pryncypałki po 2,99 zł to wzięłam 4 opakowania. W kasię moje zdziwienie, bo Pani mi policzyła Pryncypałki po 4,99 zł. Mówię, że są po 2,99 zł, bo to produkt dnia. a ona, że im zła cena wyszła i wafelki są po 4,99 zł. Zwróciłam i 2 osoby za mną też. Pieniądze mi oddali. Od razu przyleciała kierowniczka i zmienili cenę w sklepie i przed sklepem. Byłam mocno zawiedziona. Obrażę się na Biedronkę ??? Powinni mi sprzedać po cenie, która była na sklepie. Najwyżej potem zmienić cenę i następnych klientów informować o zmianie. Za bardzo kombinuję??? Polecane przez Was śliwki pyszne wzięłam też paluszki rybne te z gazetki Wielkie okazje i ciasto francuskie za 3,49 zł za 375g. Z mięsa wieprzowego u mnie w wyprzedażowej tylko mięso mielone.
Nie kombinujesz,masz rację powinni Ci sprzedać po cenie która jest na etykiecie.
Jak tak czytam jaki macie bałagan w niektórych Biedronkach...u mnie wszystko jest na czas,nie ma że cos nie dojechało i zawsze jest wszystkiego multum
Pryncypałki kokosowe chętnie bym przygarnęła
Z upustu na pierogi i pizzę chętnie skorzystam.Mój synek bardzo lubi tą z pieca kamiennego,ja zresztą też,nie zauważyłam żeby smak się popsuł.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 19:55   #3516
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Benera Pokaż wiadomość
czy probowala ktoras poledwicy z mintaja?
Nie. Podejrzewam, że dobre to, ale nazewnictwo kuriozalne skierowane nie wiem do kogo. Nie lubię jak producent robi ze mnie idiotę. Gdzie ryba ma polędwicę? Zresztą to samo jest z polędwicami drobiowymi. Zdaję sobie sprawę, że mój wpis znów zostanie odebrany jako nieprzyjemny, ale ryba nie ma polędwicy. Nie zmienia to faktu, że ryby czy to mrożone czy świeże w B. są świetne.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:00   #3517
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

ale te okonie raz byly wtedy jak promo byla, nie wzielam, i teraz juz nie ma

w rybnym tez sprzedaja poledwice z dorsza

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:19   #3518
fejs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Nie. Podejrzewam, że dobre to, ale nazewnictwo kuriozalne skierowane nie wiem do kogo. Nie lubię jak producent robi ze mnie idiotę. Gdzie ryba ma polędwicę? Zresztą to samo jest z polędwicami drobiowymi. Zdaję sobie sprawę, że mój wpis znów zostanie odebrany jako nieprzyjemny, ale ryba nie ma polędwicy. Nie zmienia to faktu, że ryby czy to mrożone czy świeże w B. są świetne.
Wcale nieprawda. Twój wpis jest jak najbardziej słuszny. Ryba nie ma polędwicy i tyle.

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:02   #3519
j_ka
Rozeznanie

Dziś rano jak popatrzyłam w mojej Biedrze wyprzedażowej to stwierdziłam, że mają bałagan. Gazetki Jesień w szafie i Wielkie okazje pojawiły się u mnie z tygodniowym opóźnieniem. Towaru jest bardzo dużo i ciężko jest się przecisnąć koszykiem na kółkach. Jedna babka z dużym wózkiem zakleszczyła się pomiędzy lodówką i paletą z ciastkami. Cebulka prażona pojawiła się chyba z półrocznym opóźnieniem, więc pewnie na aero miętowe i polędwicę z mintaja też poczekam. Może po prostu za dużo tych promocji i Ci pracownicy nie nadążają... Zdziwiło mnie, że tak szybko zmienili cenę Persila (tego, co był wczoraj jako produkt dnia) z 19,99 zł na 29,99 zł. Pryncypałków mi żal, ale swoją drogą czy na weekend nie powinno być coś lepszego? Tydzień temu były chyba 3 produkty?
j_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:15   #3520
martuha20
Rozeznanie

dopiero teraz zobaczyłam Inspiracje, które zostały wrzucone i widzę że pizze i pierogi -40 %. Super. Coś się kupi do zamrażarki na czarną godzinę
a tak swoją drogą, to czy mi się wydaje czy w Biedrze nie ma już mrożonych pierogów z kapustą i grzybami? bardzo je lubiłam, ale od dawna nie mogę na nie trafić :cry

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:18   #3521
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Benera Pokaż wiadomość
czy probowala ktoras poledwicy z mintaja?
próbowała bardzo smaczna, pisałam stronę czy 2 temu wlasnie o tym produkcie. 8.99 za 350g (w opakowaniu jest chyba 5 filetów)

Cytat:
Cytat:
Napisane przez fejs Pokaż wiadomość
Wcale nieprawda. Twój wpis jest jak najbardziej słuszny. Ryba nie ma polędwicy i tyle.
słuchajcie, najlepsze jest to, że na opakowaniu jest grafika,na której producent pięknie ilustruje umiejscowienie owej polędwicy

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:20   #3522
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
ale te okonie raz byly wtedy jak promo byla, nie wzielam, i teraz juz nie ma

Okonie morskie- labraksy w B. w ostatnim roku były bardzo często, może wycofują podobnie jak kiedyś barramundi.
Stary 2013-09-14, 21:22   #3523
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
polędwica u ryby jest..nie taka jak w mięsie wołowym czy wieprzowym ale jest..zapytaj się specjalistów

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:23   #3524
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
Dziś rano jak popatrzyłam w mojej Biedrze wyprzedażowej to stwierdziłam, że mają bałagan. Gazetki Jesień w szafie i Wielkie okazje pojawiły się u mnie z tygodniowym opóźnieniem. Towaru jest bardzo dużo i ciężko jest się przecisnąć koszykiem na kółkach. Jedna babka z dużym wózkiem zakleszczyła się pomiędzy lodówką i paletą z ciastkami. Cebulka prażona pojawiła się chyba z półrocznym opóźnieniem, więc pewnie na aero miętowe i polędwicę z mintaja też poczekam. Może po prostu za dużo tych promocji i Ci pracownicy nie nadążają... Zdziwiło mnie, że tak szybko zmienili cenę Persila (tego, co był wczoraj jako produkt dnia) z 19,99 zł na 29,99 zł. Pryncypałków mi żal, ale swoją drogą czy na weekend nie powinno być coś lepszego? Tydzień temu były chyba 3 produkty?
U mnie też bida , wszytsko z opóźnieniem... czaję się na trójpaki wacików , o ile w ogóle dotrą do mojej Biedry
Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
próbowała bardzo smaczna, pisałam stronę czy 2 temu wlasnie o tym produkcie. 8.99 za 350g (w opakowaniu jest chyba 5 filetów)
słuchajcie, najlepsze jest to, że na opakowaniu jest grafika,na której producent pięknie ilustruje umiejscowienie owej polędwicy
, widocznie jest! I Biedronka ma na to dowody

Edytowane przez Koko Szanelll
Czas edycji: 2013-09-14 o 21:25
Koko Szanelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:30   #3525
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
polędwica u ryby jest..nie taka jak w mięsie wołowym czy wieprzowym ale jest..zapytaj się specjalistów
polędwica z definicji to mięso wycięte wzdłuż grzbietu zwierzęcia... a ryba nie ma grzbietu, tak więc ryba nie ma polędwicy. Ryba ma filet. Specjalista potwierdził

Edytowane przez JossStone
Czas edycji: 2013-09-14 o 21:31
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:33   #3526
lza_slonca
Zakorzenienie

a i dodam, że drób też ma polędwiczki...hehe

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
polędwica z definicji to mięso wycięte wzdłuż grzbietu zwierzęcia... a ryba nie ma grzbietu, tak więc ryba nie ma polędwicy. Ryba ma filet. Specjalista potwierdził
to słaby ten specjalista jeśli nie wie, że właśnie wierzchnia część z filetu jest tak zwana. Najdroższe i najpopularniejsze są z łosia...

nie ma grzbietu...?

Dukam po raz 2

faza II 25.11

Edytowane przez lza_slonca
Czas edycji: 2013-09-14 o 21:34
Stary 2013-09-14, 21:40   #3527
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

to słaby ten specjalista jeśli nie wie, że właśnie wierzchnia część z filetu jest tak zwana. Najdroższe i najpopularniejsze są z łosia...

nie ma grzbietu...?
To, ze coś nazywa się "polędwicą" nie znaczy, że nią jest, tak samo jak ptasie mleczko - przecież ptaki nie dają mleka Tylko w Polsce górną część filetu nazywa się polędwicą, ale to tylko nazwa, a nie chodzi o oddzielny mięsień, jak w przypadku polędwicy wołowej na przykład.
Stary 2013-09-14, 21:41   #3528
SugarFreexD
Rozeznanie

A ja dzisiaj u siebie dorwałam melona zielonego 1,99zł/kg Widziałam też firanki hello kitty, prawie je wzięłam...
SugarFreexD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:45   #3529
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarFreexD Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj u siebie dorwałam melona zielonego 1,99zł/kg Widziałam też firanki hello kitty, prawie je wzięłam...
Teraz melony są bleeee niestety, dlatego takie tanie bo są już nieświeże, zresztą w Polsce jeszcze nie jadłam super dobrego melona, wszystkie takie trochę za bardzo wodniste i bardziej jak ogórek smakują
Jak kogoś interesuje to żeby sprawdzić, czy melon jest świeży to tam gdzie został odcięty, powinien być jeszcze zielony, nie zasuszony. Najlepiej jednak kupować melony w lipcu - sierpniu, teraz raczej nic nie znajdzie się dobrego.
Stary 2013-09-14, 21:51   #3530
SugarFreexD
Rozeznanie

Eee, akurat go jem i powiem, że mi smakuje. Kupowałam melony o różnych porach roku i zawsze były dobre. Ale nie jadłam nigdy melona poza Polską, więc pewnie nie wiem jak może smakować dobry melon. Musi być pyszny.
Stary 2013-09-14, 21:54   #3531
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Kobietki, patelnie ceramiczne już są dostępne?

Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:54   #3532
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarFreexD Pokaż wiadomość
Eee, akurat go jem i powiem, że mi smakuje. Kupowałam melony o różnych porach roku i zawsze były dobre. Ale nie jadłam nigdy melona poza Polską, więc pewnie nie wiem jak może smakować dobry melon. Musi być pyszny.
Mi wcześniej też te polskie smakowały... bo właśnie nie miałam porównania. Smak jest bardziej wyraźny, słodszy , a melon rozpływa się prawie w ustach . Teraz sobie smaku narobiłam
Stary 2013-09-14, 21:59   #3533
201803120844
Konto usunięte

Cytat:

nie ma grzbietu...?
Ma, ale jakiej wielkości jest krowa czy świnia, a jakiej ryba, żeby wydzielić z niej coś oprócz fileta.
Stary 2013-09-14, 22:18   #3534
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość

W mojej b. juz wczoraj widziałam .

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 22:23   #3535
SugarFreexD
Rozeznanie

Cytat:
Mi wcześniej też te polskie smakowały... bo właśnie nie miałam porównania. Smak jest bardziej wyraźny, słodszy , a melon rozpływa się prawie w ustach . Teraz sobie smaku narobiłam
Nie tylko sobie ale i mi. Taki słodki, zanurzony jogurcie, to byłaby bajka. Może dobrze, że nie próbowałam tych spoza Polski, bo bym się rozsmakowała i gardziła tymi.
Stary 2013-09-14, 22:26   #3536
Winona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że Aero miętowe jest pyszne tylko dlaczego o tej porze roku?
Winona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 22:54   #3537
martyneczkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Winona Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że Aero miętowe jest pyszne tylko dlaczego o tej porze roku?
oj kusisz
martyneczkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 07:06   #3538
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
U mnie stoja przynajmniej od marca kominki maja rozne kolory, ale we wszystkich jest ta smierdzaca wanilia :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
chyba tylko ten zapach był do wyboru

Cytat:
Obeszłam się smakiem jeśli chodzi o Pryncypałki. Byłam w Biedrze o 7 30 i widzę, że są Pryncypałki po 2,99 zł to wzięłam 4 opakowania. W kasię moje zdziwienie, bo Pani mi policzyła Pryncypałki po 4,99 zł. Mówię, że są po 2,99 zł, bo to produkt dnia. a ona, że im zła cena wyszła i wafelki są po 4,99 zł. Zwróciłam i 2 osoby za mną też. Pieniądze mi oddali. Od razu przyleciała kierowniczka i zmienili cenę w sklepie i przed sklepem. Byłam mocno zawiedziona. Obrażę się na Biedronkę ??? Powinni mi sprzedać po cenie, która była na sklepie. Najwyżej potem zmienić cenę i następnych klientów informować o zmianie. Za bardzo kombinuję???
Cytat:
Napisane przez pauleta89 Pokaż wiadomość
Z tego co sie orientuje to powinna ci je sprzedać za 2.99 i dopiero zmienić cenę, bo to oni wprowadzili cię w błąd. Bynajmniej ja tez kiedyś taki problem miałam, ale policzyli mi wlasnie cenę taka jaką na półce.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

przerabiałam ten temat innej ceny w kasie -jak kupowałam herbaty -najłatwiej pozdejmować ceny, nie sprzedać klientowi w cenie takiej jaka na etykiecie czy plakatach

powinni sprawdzać rano przed otwarciem czy właściwe ceny się nabijają na kasę a nie tak traktować klientów

Cytat:
Napisane przez Winona Pokaż wiadomość
Pojawiły się w koszach Pryncypałki kokosowe ale nie brałam, nie pytajcie o cenę bo nie spojrzałam. Oprócz tego podstawowe produkty.

2,99zł przecież jako produkt dnia

Cytat:
Czy jest w biedronce wata higieniczna?
jest
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:21   #3539
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
To, ze coś nazywa się "polędwicą" nie znaczy, że nią jest, tak samo jak ptasie mleczko - przecież ptaki nie dają mleka Tylko w Polsce górną część filetu nazywa się polędwicą, ale to tylko nazwa, a nie chodzi o oddzielny mięsień, jak w przypadku polędwicy wołowej na przykład.
ryba jak i inne czworonożne mięsa są zwierzakami ale błędem jest stawiać obok siebie takie porównanie jak Ty.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Ma, ale jakiej wielkości jest krowa czy świnia, a jakiej ryba, żeby wydzielić z niej coś oprócz fileta.
taaaa...porównaj to z orką/humbakiem czy jak wolisz waleniem...

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2013-09-15, 09:35   #3540
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
ryba jak i inne czworonożne mięsa są zwierzakami ale błędem jest stawiać obok siebie takie porównanie jak Ty.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

taaaa...porównaj to z orką/humbakiem czy jak wolisz waleniem...
Nie rozumiem o co chodzi..

A orka i inne walenie to NIE ryba, to są ssaki. Łatwo komuś coś wytykać, a samemu się mylić przy tak oczywistych rzeczach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości