|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
kaska wez muajlepiej wszystko wygarnij bo kobito sie zameczysz!!
|
#3572 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
moja znajoma tak miała i podobno jakaś ropa jej się zbierała dlatego taki zapach był. Potem miała czyszczenie Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka, przeczytałam pierw,że ona u was siedzi z wywalonym cycem. Nie wiem jak- czytałam 3 razy i nie dowierzałam
cieszę się że przy 4 razie wiem że to nie jakaś szurnięta kobieta tylko pisałas o swojej piersi ![]() ![]() Co do laktatora to on jak dziecko. Na swój sposób rozkręca. Nie ma cosię sugerować że perwszego dnia mało pójdzie. Później będzie lepiej i lepiej Tak jak i z ssaczkiem.A ręcznie też warto pościągać- najwięcej schodzi
|
|
|
|
#3576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak P. nie potrafi zalatwic sprawy to na twoim miejscu sama bym powiedziala ze chce czuc sie swobodnie we wlasnym domu chodzic z golymi cyckami na wierzchu i normalnie karmic piersia a nie ze przez gosci musisz sie zamykac gdzies po katach.na moja tesciowa to podzialalo ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Dodatkowo w medeli są różne te rurki ssące. Ja muszę chyba kupić inny rozmiar bo pamiętam, że przy mojej musiałam czasami wymiętolić cyca, żeby puścił więcej
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
aha i dziś kupiłam 4 paczkę pampersów jedynek
|
#3579 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
polozna mi dzis powiedziala ze jesli do 10 dni po terminie sam nie wyjdzie to wtedy bede musiala isc na wywolanie... a to wypada w przyszly piatek poki co nie mysle o tym ![]() Cytat:
niepokorny ten Twoj synek ![]() Cytat:
ale wole to niz 18stego bo wtedy urodzil sie moj ojciec....to nie jest dobra data ![]() Cytat:
a te kolezanki co nagminnie pytaly juz ochrzanilam i powiedzialam ze nie zycze sobie wiecej tego pytania az nie urodze ![]() a mama dzisiaj jak co rano wyskoczyla z sms z pytaniem "no i co tam nowego" to jej odpisalam ze "Bartosz urodzil sie o 4,30, mierzy 56 cm, wazy 4 kg" ale byla zla ze ja wkrecam hahahah a czemu niby w pelni jest wiecej porodow? |
|||||
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że warto wyraźnie to mężowi powiedzieć, żeby ustawił swoją rodzine![]() Cytat:
Cytat:
tak jak Matal napisała i co powie Ci każdy szanujacy się doradca laktacyjny - podanie butelki rodzi ryzyko że dziecko piersi chcieć nie będzie a podanie mm to zmniejszona produkcja własnego mleka ![]() twierdzisz więc że skuteczniejsze jest pobudzanie laktacji laktatorem niż przez właściwie ssące dziecko
Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2013-09-14 o 21:26 |
|||
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka nie dziwie się, że jesteś wkurzona.. no jak to tak można?? ona swojego mózgu nie ma? Niech TZ jej coś powie, sama znając siebie bym się wydarła, bo nie lubię takiego naskakiwania..
Dziewczyny jak tak czytam o Waszych przygodach z karmieniem to już się martwie jak to u nas będzie.. ale przynajmniej będę wiedziala,że nie tylko ja mam problem a może akurat będzie dobrze..
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
nie, ale strasznie rzadko to bylo... jak dobrze przybiera to bym sie nie martwila. nawet mozesz wazyc czy przybiera (my sobie wage kupilismy)
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musialam kupic 30 mm i wtedy mleczko plynie jak ta lala ![]() a ktore kupujesz? biale czy zielone? u nas zeszly poki co 3 paki bialych i jedna zielonych a jeszcze z 1 nie rezygnujemy ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- tassia wlasnie jem ryz z jablkami z twojego przepisu pychotka
|
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy Marysi stoczyłam ogromną walkę o kp, łatwo nie było a jej probelmy zdrowotne sprawy nie ułatwiały, nieraz płakałam z bezsilności i sporo czasu poświęciłam na to by o kp dowiedzieć się jak nawięcej. udało się, karmiłam 11 miesięcy i gdyby nie problemy z pracą karmiłabym pewnie dłużej. co widać - zdaje egzamin, bo przy Hani nie mam problemów z karmieniem albo inaczej - sytuacje które występują nie traktuje w kategorii problemu (czyli np wiszenie na piersi) a uznaje je za norme |
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaśka współczuję z całego serca |
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
mówimy o sytuacji "braku pokarmu" a nie o odciąganiu gdy pokarmu jest dużo.
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
tak mam specjalizacje doradcy laktacyjnego, z zawodu jestem logopedą, nieraz o tym tu pisalam
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki to przepis? Napiszesz? Też z chęcią zjadłabym coś innego
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Julii sie od dwoch dni ulewa moim mlekiem :/
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
na wszystko nie
po prostu nieco inną sytuację tu dyskutujemy aktualnie...
Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2013-09-14 o 21:50 |
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
niestety w takich chwilach mam dość małża...
jestem tydzień po porodzie, a już na głowie mi ktoś siedzi może jestem dziwna, wredna itd. ale ja po prostu nie lubię jak mi ktoś siedzi w domu dłużej niż na kawę, albo przyłazi bez zapowiedzi a ona siedzi z nami non stop, od rana jak wstaniemy ok dziesiątej, do czasu aż spać nie pójdziemy.. czujecie? i tym sposobem ja się stresuję, a dziecko ze mną...powiedziałam już P., że następnym razem mam nawet mi nie zadawać pytania czy ona może tutaj spać, bo biorę małego i idę do rodziców
|
#3596 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja 3 tyg po porodzie i jeszcze krwawię, chociaz dziwnie, bo nieraz cały dzień nic, albo jasna wydzielina, a pozniej normalna jasna krew (ale nie duzo). am nadz ze niedługo się skończy, bo mam już dość tych podpasek... Cytat:
co 2h, poł godz minimum.w dzień jestem czasami strasznie zmęczona, ale nie potrafię jakos odespac, nie moge zasnąć w ciągu dnia.. a trzymacie do odbicia? ja to trochę odpuszczałam sobie (czytałam ze przy KP nie trzeba), a wczoraj w nocy jak już lezała po jedzonku to się zachłysneła mlekiem, az oddechu jej zabraklo. przerazona bylam na maxa. teraz bede już trzymac do odbicia....
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
może coś w diecie masz ciężkiego? albo niestety efekt przekarmienia
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zapewne też nie wiesz czym się zajmuję mimo, że pisałam. Tak to już tu jest że natłok postów sprawia, że nie analizuje się i nie zapamiętuje szczególnie wszystkiego ;pLadan to może ona się przejada? Bo ulewanie w sumie mi się z refluksem kojarzy i z przejedzeniem?! Jeju ale po takim czasie czlowiek zapomina
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
http://slowinkitchen.blogspot.com/20...z-jabkami.html tylko bez bialka robilam bo juz nie chcialam mikserem dziewczynom halasowac
![]() moja dzis moim mleczkiem rzygnela ale co sie dziwic jak je jak pokrecona i to takie ilosci ![]() Cytat:
no bez jaj? ja sie dziwie ze ty jej jeszcze nic nie powiedzialas...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

chcę spokoju i odpoczynku, a ta wiecznie za nami łazi, siedzi no masakra
Julek 18.09.2013

jak P. nie potrafi zalatwic sprawy to na twoim miejscu sama bym powiedziala ze chce czuc sie swobodnie we wlasnym domu chodzic z golymi cyckami na wierzchu i normalnie karmic piersia a nie ze przez gosci musisz sie zamykac gdzies po katach.

ale wole to niz 18stego bo wtedy urodzil sie moj ojciec....to nie jest dobra data 
ale narazie się nie zanosi żeby miałobyć tego mniej :/

a jeszcze z 1 nie rezygnujemy