|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Nemosek - znalazłam , z tym ze w PL aptece w UK . Przesylka do 7 dni roboczych. I taki troche ryzyk/ fizyk czy akurat nie urodze?
Ale przepisze sklad I jutro zapytam o cos tutejszego w zielarskim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Może jest łatwiej dostępny pod taka nazwą? Już doczytałam . Wiecie co nie dobra ta kanapka bo to podróba
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-09-14 o 22:57 |
|
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Pewnie dlatego nie wiedziałam, że w Kielcach nie ma tramwajów
|
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
same pyszności...teraz Ty będziesz kusić??newsy z pierwszej ręki Tu u nas karty leżą ciąży (takie teczki papierowe A4) leżą u każdego na stoliku i jak zobaczyłam jej to wyglądała jak jakieś archiwum z sądu spytałam co taka gruba a ona na to, że 21 raz w szpitalu jest podczas tej ciąży wolałąm nie pytać o szczegóły...Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I spanie też ![]() O kurcze 21 razy ![]() Dobranoc mamusie i brzusie Oby niedziela powitała nas samymi dobrymi wieściami ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- I przespanych nocek życzę
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już zmykam. Jeszcze chwilę poczytami może uda mi się zasnąć i odespać poprzednią noc
![]() Słodkich snów |
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
A mam szukac go w jakiej postaci? Kapsulki czy ziolka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Melduje ze nasz czas we dwoje coraz krotszy. Zaczęłam krwawić śluzem. Wody już zupełnie nie odchodzą. Brzuch praktycznie płaski.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3279 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Dzidzia
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Dzidzia kciuki zacisniete!!!
|
|
|
|
#3282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Cytat:
Mnie ta ciaza wykonczy.Ja co chwile rycze |
||
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie za Malego, żeby wyszedł jak najwiekszy i silny. Ja dam sobie rade.
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia - oczywiście że trzymamy kciuki za Małego! Na pewno będzie silny! Dobrze, że zastrzyki już podziałały!
Czekamy na szczęśliwe rozwiązanie!
|
#3285 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-X
Cytat:
mocno zacisniete! Powodzenia, zdrowia i duzo sily!
|
|
#3286 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidziadziumdzia mocno,mocno trzymamy!!!
De28 współczuje.Ja też mam czasem ciężkie chwilę,co ciąże mam trudną,a przy Lili nie ma szans odpocząć,do tego bunt dwulatka w pełni.Jestem bardziej wymęczona w domu z nią,niz jak pracowałam...Ale...damy radę!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3287 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3288 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie!
Wstałam dzisiaj wcześnie bo mi żyć nie dawała jedna, mała, upierdliwa mucha! Sypialnie mamy prawie 30 m, a ona mi ciągle nad ucho przylatywała! Myślałam, że mnie krew zaleje Właśnie kończę śniadanko i podczytuję co u Was. Cytat:
A tak na serio Majcia da znać kiedy na nią pora, jak jej dobrze w brzuszku to niech siedzi a Ty Trele jeszcze troszkę wytrzymasz.Ja mam Oeparol własnie, ale nie wiem kiedy to się zaczyna łykac :P muszę się dokształcić w tej dziedzinie. Cytat:
Anoula widzę, że mi się nie zacytował Twoj post! Ale Wam się gratka trafiła,gratuluję polowania na wózek i tych wszystkich wspaniałych zdobyczy! Cytat:
Został jeszcze choćby kawałeczek?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biorę się za zakupy u r_p77 sasasasa Skoro tak polecacie
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia
mocno zaciśnięte za Was obojeDziekuje jeszcze raz za wczorajsze gratki ![]() My sie dzisiaj wyspalysmy zaraz zbieramy sie do kosciola,a potem idzuemy na bieg uliczny. Maz biegnie
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Cytat:
![]() Hejka! Nie dawno sie obudzilam nie wiem jak to jest ale jak TZ w domu jest to i ja spie dlugo ![]() Kupilam wczoraj cudna mala spodnoczke w ciuchu i sobie rajstopy ciazowe i paczke pieluch do szpitala chcialam kupic te sleep&play w carrefourze ale nie bylo ani 1 ani 2 juz :PNie ma zadnych wiesci od Angie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3292 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za młodego!! :P Będzie silny chłop- zobaczycie!! ( a tak w ogóle to obstawiam że zostanie Witek.:P )a Ty też sie tam trzymaj mamuśka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiem moze głupie ale zawsze sie zastanawiałam. :P co do tych pięcioraczków- jestem Ciekawa jak oni sprawdzali tętno każdego.. ale mialam tragiczną noc. Najpierw dziwnie chciało mi sie co chwile sikać (dosłownie wyszłąm z wc i musiałam wrócić )ale bez bóli i niczego. Potem jak leżałam na boku to mi noga i ręka drętwiały, a potem miałam skurcze, ale bolące tak w skali o 1 do 10 to tak na 6 bym je dała. Obróciłam sie na plecy skurcze lżejsze ale siku znów co chwile i ten uporczywy ból kręgosłupa i biodra... wiec wróciłam na lewy bok. znów skurcze, srednio co 10 minut.. no i sie zastanawiałam co mam robić, bo przecież biore już leki to nie wiedziałąm czy jak cos to mam brać tą no-spe czy nie.. poszłam wziąć prysznic, pochodziłam po mieszkaniu, w końcu wzięłam tą tabletkę. Jakieś 40 minut później wszystko ustapiło. a mały mnie tak mocno kopał że aż płakać mi sie chciało. wypiłą litr mleka ciepłego (jestem przeziębiona troche) i zasnęłam. Obudziłam sie 6 razy w nocy z uczuciem jakbym sie posikała, szłam do wc a tam mokro jak w rzece... ale nie z moczu czy wód, tylko śluz. Ale takie ilości że to było aż niemożliwe. . Wstałąm ostatecznie o 8 i siedze i nie mam co robić, mąż spi, koty śpią.. aaa i zaczęła mnie wczoraj swędzieć twarz. tzn nie wiem jak wytłumaczyć ale policzki i czoło strasznie, jakby jakieś uczulenie. myślałąm ze sie zadrapie
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz nie spie , bo mnie Tz obudzil przypadkowo. On tak wstaje wczesnie bo z Mel B cwiczy , ale w niedziele? Mi by sie nie chcialo
Poudaje troche ze spie a potem wstane bo dzis mu obiecalam zakupy , zapuscilam go troche przez ta ciaze I biedaczek juz nie ma w czym chodzic Musze Wam tez powiedziec ze I u mnie cos ruszylo ale wczoraj wieczorem mnie zgieło pod prysznicem na dwie minuty I mam wrazenie ze mala wbila sie teraz dopiero w kanal .Czuje jej ruchy jakos inaczej, jak takie systematyczne falowamie , a moze to sa w koncu takie skurcze BH ? No I brzuch Od czasu do czasu pobolewa okresowo - tak bardzo nisko KTOSIULA - ja doczytalam wczoraj ze w moim wypadku to najlepiej dopochwowo 3x1 tabl aby wogole cos dal bo u mnie 39tc zaraz. Natomiast wskazania sa Od 35tc doustnie , on I tak dziala na szyjke , na jej uelastycznienie I latwiejszy porod a nie na jego wywolanie Az zaluje ze wczesniej do tego nie doszlam :/ DE - zycze Ci duzo siły. Nic wiecej nie powiem bo jestem jeszcze w szoku po wczorajszej wizycie w moim domu , ale wierze ze Ty od poczatku sie nie dasz, nie pozwolisz sobie wejsc na głowe tak jak siostra mojego Tz. U Ciebie jest tez troszke lepiej, bo Daniel starszy, i z tego co pisujesz duzo madrzejszy I do czasu kiedy mogliby by broic razem , jeszcze duzo czasu. Trzymam kciuki za wytrwalosc Jestes naprawde fajna, silna mamuska Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- RYBA - kiedy Ty masz odstawic ten fenetrol? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
No trele wreszcie coś rusza
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- dokłądnie 3ego października. to wtedy mam skończony 38 tydzień
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam mocno kciukasy Dzień Doberek U mnie juz koniec spania. Jak zaczynaja mnie wszystkie kosci bolec tzn, ze trzeba wstac A ja wczoraj sobie wreszcie kupilam 3 bluzki w C&A, bo ja juz nie mam w czym chodzic, oby mi te rzeczy starczyły Gorzej bedzie z kurtka jak przyjda chlodniejsze dni, bo takowej nie mam, najwyzej z domu nie bede wychodzic Bylismy wczoraj w Auchanie, z duma skorzystalam z kasy dla niepelnosprawnych i kobiet w ciazy - jak podeszlismy to ani jednej osoby niepelnosprawnej i ani jednej kobiety w ciazy :/ Nie rozumiem czemu kasjerki nie zwracaja ludziom uwagi, zeby nie stali w takich kasach :/ rypia sie i nie patrza na nic. W Rossmann zaopatrzyłam Wiktorie we wszystkie kosmetyki, także mam juz z glowy Kupiłam wsio z Babydream, oliwke z Hipp i zobaczymy czy jej podejdzie Brakuje nam jeszcze dwóch paczek Pampersów, chusteczek nawilżających i dla mnie rzeczy do szpitala w postaci koszul Uciekam na sniadanko
|
||
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Cos mi sie wydaje ze Kacperek nas przywita zaraz po tej dacie
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
Ja postanowiłam, że nie wyjeżdżam bo później nie mogę nadrobić i jestem nie w temacie....to kto rodzi, kto w szpitalu....jej...bo ja już się pogubiłam z tego wszystkiego....
Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie Mamy i dzieciaczki...
|
|
|
|
#3298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Idę sobie na miasto...do empiku i jeszcze trochę się przejść, bo przecież od 7 na nogach i już mnie nosi...
dziewczyny oświećcie mnie co z dziewczynami? Jak tam postępy? |
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() Dziękuję za chęci w sprawie tłumaczenia W sumie to my nic nie tracimy próbując sprzedać ten motor ponieważ u nas to nie będzie wyglądać tak jak Dzidzia pisała, gościu chce wpłacić kasę na konto mojego Damiana i jak już pieniądze wpłyną to dopiero wtedy przyśle kuriera po motor. Ostatnio TŻ tak samo sprzedał przyczepkę szwagra Cytat:
![]() Kolacja się udała, troszkę się odprężyłam, zapomniałam o wszystkim i nawet próbowałam namówić TŻta na wspólny poród, wypytał mnie dokładnie co i jak, ja mu na spokojnie wytłumaczyłam jakby to miało wyglądać i widziałam błysk w oku - jest nadzieja ![]() Co do złego humoru... Wygadałam się szwagierce i TŻtowi i zdecydowanie mi lepiej... Zostałam wczoraj w domu sama bo wszyscy poszli na kopanki, nagle ktoś wszedł do domu, zeszłam sprawdzić kto i moim oczom ukazała się szwagierka (ta która poroniła). Nie odezwała się do mnie ani słowem, zmierzyła mnie takim wzrokiem jakbym ja była wszystkiemu winna... Wróciłam na górę, nawet nie próbowałam z nią rozmawiać. Później unikała mnie jak ognia i wszyscy zwracali jej uwagę że nie może się tak zachowywać... Później przyszła do mnie ta druga szwagierka i powiedziała mi że Baśka powinna wybrać się do psychiatry bo przez to wszystko dzieje się jej coś z głową. Powiedziała że rozmawiała z nią i tamta oznajmiła że NIENAWIDZI wszystkich kobiet ciężarnych i "bachorów" (jak to ujęła) i że będzie kochać tylko swoje dziecko... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

KCIUKI DLA ANI 

)
same pyszności...teraz Ty będziesz kusić??
spytałam co taka gruba a ona na to, że 21 raz w szpitalu jest podczas tej ciąży
wolałąm nie pytać o szczegóły...

w piekarniku już siedzi Tarta z gruszkami i sosem waniliowym
jest boooooooska

poszłam wziąć prysznic, pochodziłam po mieszkaniu, w końcu wzięłam tą tabletkę. Jakieś 40 minut później wszystko ustapiło. a mały mnie tak mocno kopał że aż płakać mi sie chciało. wypiłą litr mleka ciepłego (jestem przeziębiona troche) i zasnęłam. Obudziłam sie 6 razy w nocy z uczuciem jakbym sie posikała, szłam do wc a tam mokro jak w rzece... ale nie z moczu czy wód, tylko śluz. Ale takie ilości że to było aż niemożliwe. . Wstałąm ostatecznie o 8 i siedze i nie mam co robić, mąż spi, koty śpią..
A dostaliście foteczki?