|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- no to ciekawie... myslalam ze swiadome macierzynstwo jest poparte przemysleniami co do tego jak to bedzie w ciazy i po porosdzie a nie tylko na zasadzie: zrobmy sobie dziecko... |
|
|
|
|
#3362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
lineczka- brat jakby sie nie interesowal ,to pol biedy.Facet. Ale ani siostra, ani rodzice? Zreszta co ja sie dziwie, przy pierwszej ciazy bylo to samo, na slub nie przyjechali, nawet kartki nie wyslali.
A szwagierka niezla-ciekawa jestem co zrobi jak jej dziecko strzeli kupa na sciane
|
|
|
|
#3363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to nieźle się obłowiłaś. Ja to cieszę się jak głupia, jak mi się uda wyrwać takie cudka, po okazyjnych cenach. Chyba bardziej mnie to cieszy, niż jak kupuję nowe ![]() Cytat:
![]() Dam znać jak tylko się coś ruszy, w tym temacie. |
||
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak bardzo ją kocha że chodzi i się chwali wszystkim że poroniła kolejny raz i że nie będzie jednak ojcem... On otwarcie mówi że dziecka nie chce ale fajnie mu kiedy może się z nią "pobawić" kiedy chce bo ona mogłaby z niego w ogóle nie schodzić żeby jej tylko dziecko zrobił. Poza tym super okazuje jej miłość, swego czasu lał ją za to że miał zły dzień w pracy... Pieniędzy jej nie daje na to dziecko które mają bo stwierdził że jak "sobie dziecko zrobiła" to niech je teraz utrzymuje Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-15 o 11:39 |
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałąm sie odnieść do posta odpowiednimi słowami, ale stwierdzam że mi ich BRAK. To samo tyczy sie lineczki szwagierki- brak mi słów
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka, Domi te wasze szwagierki, też jakieś kosmiczne. Aż strach czytać normalnie. Rodziny się nie wybiera, ale ja na szczęście trafiłam na taką bez kosmitów. Owszem jakieś tam ale zawsze się ma do bratowych, szwagierek czy teściowej, w sumie do każdego, ale jak czytam o Waszych, to mam ochotę wycałować je wszystkie i powiedzieć "super, że jesteście".
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
o matko dziewczyny współczuję szwagierek...
|
|
|
|
#3369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no taka rodzina, co jedna to lepsza ![]() ale wiesz, ile tego można słuchać, to już zaczyna być nudne a co dopiero będzie później ![]() Cytat:
![]() no przykre bo niby matka i siostra to najbliższe osoby więc tym bardziej... Cytat:
no faktycznie, jest się czym chwalić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? co prawda u nas to brud i smród nie ma co podziwiac :P
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobraźcie sobie że mój TŻ namawiał mnie do tego żeby właśnie ta szwagierka była chrzestną mojego dziecka... Aż boję się myśleć o tym że mogłoby tak być
I choć nikt nie mówił jej że było brane coś takiego pod uwagę po poronieniu stwierdziła że nie będzie chrzestną Jaśka bo ona nienawidzi "bachorów". Dziś rano jak opowiedziałam TŻtowi o rozmowie z tą "fajną" szwagierką i o tym co wydziwia jego druga siostra stwierdził że zdecydowanie na chrzestną matkę się nie nadaje. Postawiłam na swoim i chrzestną będzie ta fajna szwagierka
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakis targ chyba byl obok, mnostwo wozkow i ludzie Mezowi prawie pod kola wchodzili hehe---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam szykować się do mamy na obiad, a później prosto stamtąd na urodziny dwóch przyjaciółek. Jedną widziałam jak byłam w 3 miesiącu ciąży, bo mieszka na stale w UK. Ciekawe jak zareaguje teraz na mój brzuchol? Reszta widzi mnie co jakiś czas, więc nie ma tego efektu
![]() Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego zdjęcia z przytulakiem ![]() Miłego dnia Dzidzia trzymaj się dzielnie Paulina, Angie za Was też kciuki zaciśnięte cały czas Newtrend Ty już chyba zwalniasz mnie z kciuków, więc ich moc, przechodzi na dziewczyny
|
|
|
|
#3374 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam bardzo mocojak przyjdą to się pochwal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
takie rzeczy tylko w PolsceCytat:
za zakupyCytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona sama jak wczoraj z nią rozmawiałam stwierdziła że na moim miejscu na Baśkę za chrzestną by się nie zgodziła bo kontakt mamy zerowy. W dalszym ciągu mówię jej przez "pani" i raczej nic się nie zmieni -teraz w szczególności, kiedy nienawidzi ciężarnych...
|
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3380 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ale tu ruch od rana. U mnie bez zmian, ciśnienie bardzo dobre 120/80 ktg też super. Pozwolili mi wyjść na godzinę...ciekawe gdzie ja dojdę i wrócę w tak krótkim czasie...mąż podjedzie i skoczymy do sklepu, dokupię sobie piżamę i jakis owocki ![]() Anoula super zakupy ![]() Ryba współczuję ciężkiej nocki ![]() Domi przykra sytuacja ze szwagierką...najlepiej jej unikać, póki nie dojdzie do siebie po stracie. Cytat:
Cytat:
Mały się urodził o 19.55 i waży 2,2kg. Pokazała fotkę i jest śliczny Cytat:
cały czas trzymam! Będzie silny i zdrowy! Cytat:
Cytat:
Cytat:
niepotrzebnie się tylko denerwowałaś i płakałaś...jak oni mogą tak pacjentki traktować, w głowie mi się nie mieści ![]() Najważniejsze, że ordynator okazał się w porządku i Cię uspokoił. Super, że możesz wyjść do domku |
||||||
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze że tak zapytam, jak objawiają się te skurcze przepowiadające ? Bo złapał mnie w środku nocy straszny ból brzucha, taki jak przed okresem i nie wiedziałam co się dzieje... Rano miałam podobnie
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hurtowo dziekuje za wszystkie za zakupy
|
|
|
|
|
#3383 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wanienki nie kupiłam, nie mogłam się zdecydować. Jaki rozmiar wanienki macie? Bo z tego co widziałam są mniejsze i większe. Cytat:
Dzwonili do nas kilka dni temu, że jest film i zdjęcia ze ślubu i wesela, ale plener jeszcze nie jest gotowy. W przyszłym tygodniu odbieramy całość Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uroczy widok Ja zakładam baleriny na dłuższe trasy, na krótsze wyjścia jeszcze w obcasach chodzę. Edytowane przez xxxMikixxx Czas edycji: 2013-09-15 o 12:23 |
|||||
|
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki
troszkę Was podgoniłam. Tak czytam o tych Waszych szwagierkach.. i powiem Wam, że u mnie też jakoś dziwnie było.. bo ja wiem jakby zazdrosne były tyle, że moje szwagierki są spoooro starsze <mój Mąż sie przytrafił po 10 latach Teściom > więc tym bardziej nie mogłam tego zrozumieć, ale jak sie widziałyśmy to żadna nie pytała co i jak.. a jak już weszło na temat to jakby z łaską... więc olałam je i stwierdziłam że narzucać się nie będę o! w ogóle odkąd jestem w ciąży to wkurzaja mnie te wszystkie "ciotki i wujki dobre rady".. "A Ty kawę pijesz w ciąży?!" jakbym normalnie kogoś zabiła itp. mądrości.. tak kurna pije kawę, jem truskawki <które ponoć uczulają> ciągle coś więc kiedyś grzecznie koleżance powiedziałam że jak chce się porozumieć z moim ginem w sprawie mojej ciąży i tego co mi wolno a co nie to ja jej dam nr tel. i przestała gadać teraz ostatnio drażnili mnie rodzice moi a w zasadzie Ojczym.. "a po co już chcecie kupić łóżeczko, a po co wózek, a po co się spieszyć, a po co to czy tamto.." a po gó.wno ale jak mówiłam że Tatiana -Dzidzia w szpitalu 2 m-ce wcześniej i właśnie w razie "W" chcę być gotowa to się przestał czepiać... więc moja rada... NIE SŁUCHAĆ !!! nie stresować siebie i Dzieciątka a jak co to Cięta Riposta ja to uwielbiam ot taki charakterek i.. zodiak Ktosiula ja uwielbiam w kuchni siedzieć i mieszac w garach i ciągle szukam inspiracji co widać po Mężu niestety ciąża mnie trochę kulinarnie upośledziła ale mam nadzieję że później wrócą chęci i smaki choć czasu będzie mniej
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Spaliśmy z mężem do 10.30
Ratuję się teraz kawą, bo cały dzień chodziłabym zamulona. Oglądałam wczoraj wózek Tako Mohican z imitacji lnu. Jak mi się ten materiał podoba |
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Ja sie witam po raz drugi , wlasnie sie obudzilam ) jaki tu ruch )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i dorwaliśmy pampersy w Biedrze
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jem jak smok (jak na mnie) juz ponad 10 kg pewnie do przodu a od tesciowej ciagle slysze: ty malo jesz ona chyba nie widziala ile jadlam wczesniej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

ale ona jest taka tępawa więc mnei już nic nie zdziwi :P

I choć nikt nie mówił jej że było brane coś takiego pod uwagę po poronieniu stwierdziła że nie będzie chrzestną Jaśka bo ona nienawidzi "bachorów". Dziś rano jak opowiedziałam TŻtowi o rozmowie z tą "fajną" szwagierką i o tym co wydziwia jego druga siostra stwierdził że zdecydowanie na chrzestną matkę się nie nadaje. Postawiłam na swoim i chrzestną będzie ta fajna szwagierka

trzymam bardzo moco
dlatego tez urodzilam sie z zatruciem I dostalam tylko 7pkt.
za zakupy
A obudziłam się, gdy mój ubawiony mąż robił mi poranną sesję zdjęciową.
niepotrzebnie się tylko denerwowałaś i płakałaś...jak oni mogą tak pacjentki traktować, w głowie mi się nie mieści
tyle, że moje szwagierki są spoooro starsze <mój Mąż sie przytrafił po 10 latach Teściom