|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Ja tam w salted carmel żadnego rosołu nie czuję.
A 2x4 dalej mi się paskudnie pali ;( Niech się już uzdrowi no... |
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ci się uda, jak mnie - nocą siedziałam i prawie 8 godzin paliłam świecę, aż się poddała i miałam piękne jeziorko. Polecam, np w weekend, albo wieczorkiem. edit. to chyba było nawet ok 12 godzin. |
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moim nie mialam problemu nawet przy pierwszym paleniuCzasem zle mi sie topi jakas swieca z jednej strony jak mam przeciag i mi owiewa słój z jednej strony, ale chwila palenia z folią rozwiązuje sprawe
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Moja paliła się całą noc z piątku na sobotę i wczoraj bardzo długo. Problemem jest "inny wosk". Widziałam, że jest fragment innego wosku już po otryzmaniu świecy. Ten wosk na szczęście siedzi tylko do napisu na świecy "Yankee Candle". Palę i wspomagam spalenie tego wosku podsuwając go i dłubiąc w świecy. Widzę, że jeszcze trochę złego wosku jest, ale może jak go przemieszałam będzie lepiej.
A co do zapachu to bardzo mi się podoba. Jeżeli ktoś lubi zapachy takie jak autumn lodge, mountain lodge czy first down powinien to być zapach dla niego. Moim zdaniem etykieta jest dobrze dobrana, bo ja w nim czuję skórzane nuty, które może sugerować ten pas. |
|
|
|
#4325 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
hej
widzialyscie te podle podrobki woskow YC na all ktore nazywaja sie "jankie candle" i wygladaja identycznie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4327 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Ja dopiero poczatkująca, więc dopiero teraz je widzę...
|
|
#4328 |
|
Rozeznanie
|
Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Hej hej, u nas dzis oglądanie mieszkania przez nowych wynajemców - jaka najlepiej zapalić? Wyciagnelam Pink Sands bo róże schowane juz ;(
|
#4329 | |
|
użytkowniczka
|
Dot.: Odp: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
Chwilę mnie nie było i mam do nadrobienia troszkę czytania. Poza tym dotarła do mnie paczka od P. Przemka z woskami ale wpadła w ręce teściowej i znowu się nasłucham
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co jakies kazanie Ci strzelila, czy co? Nienawidze jak ktos mi prawi moraly na co wydaje kasę. Moje zarobione pieniadze wiec moge je wydac na co chce. Odpakowała Twoja przesylke? Jesli tak to bym sie wkur... na maxa bo nie mam przed nikim tajemnic ale dostaje agresji jak ktos grzebie mi w moich prywatnych rzeczach, sprawach (korespondecja papierowa z poczty,@, komorka)
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam nadrabiania
![]() Z tym Salted Caramel to jestem w szoku co tu piszecie, dla mnie to najładniejszy karmel od YC i bardzo bardzo trwały. Po zgaszeniu długo czuję słodycz w mieszkaniu ![]() U mnie od rana French Baguette Ale zaraz wygaszę i zapach na dziś to Early Sunrise
|
#4332 | |
|
Rozeznanie
|
Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
O, a u nas był właściciel u mowi no no a co tak ładnie pachnie! Pink Sands zdał egzamin
)---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
ale rozumiem ja mam z teściowa to samo.. :/
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzi,że we wszystkich sklepach zaopatrywanych przez Grupę Zachodnią. Ale lepiej wcześniej spytać. Buu, nie mogłam sie zdecydować na Christmas Rose na wyprzedaży w SZ i mi zgarnęli. Ech. |
|
|
|
|
#4334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4335 |
|
Rozeznanie
|
To wg. mnie wpowadzają w błąd przez zakładkę e-sklep, a kolejna skierowana do firm. Szkoda myślałam,że będzie można zamówić coś od nich kilka zł taniej
|
#4336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W dalszym ciągu wydaje mi się to jednak bez sensu, żeby otwierali sklep, bo w konsekwencji zwaliłybyśmy się im wszystkie na głowy i musieliby obsłużyć ten cały ruch sami. No chyba żeby utrzymali ceny na takim poziomie jak w innych sklepach...
|
|
|
#4337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wosk - piekny, sampler rowniez piekny
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
wykończyłam samplera Gooseberry jam - nie polecam
ja tam agrestu za Chiny nie czuję, prędzej takie cierpkie owoce rokitnika... ale sam wosk ma piękny kolor więc nada się do świecy samorobotnej
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie na tym wątku (choć nie chce mi się wierzyć, to na poprzednich ).Dla mnie to jest obrzydliwie sztuczny ulepek, zupełnie nie polecam. Osobiście nie spotkałam się z satysfakcjonująca mnie truskawką w YC :P |
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś w kominku Creamy Caramel
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
A propos samoróbek. Skończyły mi się knoty, ale natchniona wpisem o krojeniu sampli postanowiłam wykorzystać knoty i robic samoróbkowe sample. I tak mi świece robione ze szklanek wyskakują, a nie mam cierpliwości zbierać woski na grubszą warstwę większej świeczki.
|
|
|
|
#4343 |
|
Rozeznanie
|
proszę o pomoc,które z tych zapachów wybrać.
interesuje mnie coś lekkiego,tak,żeby nie wystraszyć domowników,którzy nie lubią intensywnych zapachów. Red Berry and Cedar wosk zapachowy - Yankee Candle * Sezon ZImowy 4.00 4.00 Usuń Macintosh Spice sampler Yankee Candle 7.00 7.00 Usuń Happy Christmas wosk zapachowy - Yankee Candle * Sezon Zimowy 4.00 4.00 Usuń Christmas Tree sampler - Yankee Candle * Sezon Zimowy 7.00 7.00 Usuń Wedding Day wosk zapachowy Yankee Candle 4.00 4.00 Usuń Apple and Pine Needle Sampler Yankee Candle 7.00 7.00 Usuń Strawberry Buttercream sampler Yankee Candle z tych chcę coś wybrać do max.20-24zł
|
#4344 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak w ogóle wydaje mi się , że jest to temat do ogarnięcia. Ktoś dostanie podwyżkę aby zajął się sklepem lub stworzą nowy dział w firmie i zatrudnią personel, który będzie ogarniać detal Sprzedadzą rzecz drożej nam niż dla stałego dostawcy a my możemy mieć przysłowiowe 5 zeta taniej produkt niż w innym sklepie Normalny handel detaliczny jak w wielu hurtowniach.A ja dalej dziś męczę polskiego Bartka... i wiecie co? Palę to badziewie i palę (chyba koło 5h). Jakiś lekki smrodek jest lecz to "zapach"wosku a nie wisienek. Co gorsze świeczki prawie nie ubywa...Ale będę twarda muszę wypalić to + jeszcze 1 świeczkę z Ikei albo H&Y i dopiero odpalę woski. No chyba, że wcześniej dorwę Natural Paintbrush czy jak to się zwie. Zapalę zakocham się i będę starała się gdzieś na tych 20%wyprz upolować świecę (jeśli jeszcze gdzieś są)Cytat:
Ja robiąc pierwsze zamówienie pogrzebałam w archiwum + dobrałam z opisów to w czym najbardziej gustuję. Dla jednej osoby Apple and Pine Needle będzie pachnieć trupem a dla innej będzie cudownym zapachem. Dla innych Strawberry Buttercream jest słodkim ulepkiem a dla kolejnych będzie pachnieć jak słodkie truskowakowe ciacho. Wszytsko odbieramy subiektywnie. Może weź słynnego misia, którego nie masz na liście (ja go wąchałam na sucho, jak resztę moich skarbów i jestem nim zachwycona. Liczę, że po odpaleniu będzie to samo)
Odliczanie do maja/czerwca 2014 Edytowane przez mal Czas edycji: 2013-09-15 o 19:04 |
||
|
|
|
#4345 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem,czy czytałaś,ale podobno ten zapach ma zostać wycofany
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wieczorową porą Child's Wish. Palenie nr 2 tumblera i dalej nie pachnie ani ciut. Może w dużym słoju z parafinowym woskiem zapach byłby wyczuwalny. Tu mamy wosk sojowy i naprawdę nie czuć nic, no chyba że wsadzę nos w świecę.
Mam więc ładne światło
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka wybiera z Candle Room, widzę i tam SoftBlanket już nie maja. Spieszy się, promocja tylko dziś już. Red Berry and Cedar wosk zapachowy - dla mnie delikatny. czuje żurawinę Macintosh Spice sampler Yankee Candle jabłka z cynamonem, dla mnie znowu, niezbyt ekspansywny, wycofują, wiec brać ![]() Happy Christmas wosk zapachowy - Yankee Candle - mam, nie pamiętam Christmas Tree sampler - Yankee Candle *choinkowy dla mnie Wedding Day wosk zapachowy - nie znam, leci do mnie Apple and Pine Needle mój kochany, opinia panuje, ze pogrzebowy Strawberry Buttercream sampler - słodki, był kilka postów temu opisywany Za taka cenę, to brać po prostu. ![]() Mountain Lodge u mnie i czuję, jak do kominka podejdę. Nie podoba mi się to. Czy świeca 2x4 jest bardziej intensywna? Edytowane przez dobbinka Czas edycji: 2013-09-15 o 19:38 |
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie czytałam i stąd moje odgrzebanie wosku. Bardzo się zawiodłam, bo pachniał....woskiem
w efekcie końcowym wrzuciłam pół tarty i nic. Więc chyba nie będę brała na zapas. Ale dziękuję za info |
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Red Berry and Cedar wosk zapachowy- uwielbiam, mała świeca mi się kończy, kupiłam więc średnią.
Macintosh Spice - mnie jabłka nie zachwycają, ale jakościowo muszę przyznać, że ma moc Happy Christmas- też uwielbiam http://wszystkocomniezachwyca.blogsp...christmas.html Christmas Tree - nie dla mnie, http://wszystkocomniezachwyca.blogsp...tmas-tree.html Wedding Day - nie paliłam jeszcze Apple and Pine Needle- też jeden z moich ulubieńców, w grudniu planuję zakup świecy dużej http://wszystkocomniezachwyca.blogsp...ne-needle.html Strawberry Buttercream- nie lubię słodkich, więc się na niego nie skusiłam. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Z mountain lodge bywa różnie. Jeden wosk pachnie mocniej, inny słabiej. Wydaje mi się, że jest to też westią etykiety (są dwie różne). Jednak sama świeca czy wosk to nie są kilery. Podobnie jest z 2x4, kilerem nie jest, ale zapach ładnie rozchodzi się. Z pewnością nie jest tak mocny jak np. apple and pine needle, happy christmas czy christmas rose. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Ja z moim nie mialam problemu nawet przy pierwszym paleniu

27.03.2016
Maniaczka Yankee Candle 

Porcelana, Antyki, Yankee Candles, Azjatyckie kosmetyki

nagrody to słoje Kringle
odwdzięczę się czym chata bogata

+ jeszcze 1 świeczkę z Ikei albo H&Y i dopiero odpalę woski. No chyba, że wcześniej dorwę Natural Paintbrush czy jak to się zwie. Zapalę zakocham się i będę starała się gdzieś na tych 20%wyprz upolować świecę (jeśli jeszcze gdzieś są)