|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Twój wymarzony!No sporo tego...a bodziaków z długim rękawem to ze 40 sztuk :P Cytat:
Cytat:
Biedna dzidzia. Niech to się szczęśliwie skończy.
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
dziewczyny czy narastający ból- z dnai na dzień coraz mocniejszy- w ok. spojenia łonowego i ogólnie te rejony może sygnalizować że coś jest bliżej niż dalej, albo coś złego z czym powinam sie szybciej do lekarza wybrac? bo ja dzisiaj ledwo w busa wsiadłam bo taki ból, zwłaszcza włąsnie jak podnoszę nogę na schodek albo coś i jak chodzę. a Z dnia na dzień jest coraz to gorzej.. jak leże tak samo boli, Najmniej boli jak siedze.
|
#3483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie spojenie boli cały czas i tez chodzic nie mogę, najbardziej jak za długo chodze to się nasila, moze u ciebie tak samo jest, nie masz innych objawów? nic się nie leje? |
|
|
|
|
#3484 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rybko mam to samo- nie mogę od 2 dni wysiąść z samochodu jak wracam do domu. I też właśnie najlepiej jest jak siedzę. Mi pani dr powiedziała, że: 1. To może rozchodzić się spojenie łonowe (ale teraz bardzo tego nie sprawdzi bo przecież nie można zrobić w ciąży RTG). 2. Główka może bardzo uciskać. Mam jutro wizytę i wspomnę jeszcze raz o tym i powiem, że jest coraz gorzej, zobaczymy co powie. Ledwo łażę, nie mówiąc już o przekręceniu się z boku na bok... normalnie kości mi trzeszczą.. Wpadłam tu tylko na sekundkę. Tak średnio się czuję, bolą mnie kości, brzuch stawia mi się masakrycznie i mam straszne skurcze w nogach, na bokach brzucha czuję ucisk więc pewnie i skurcze macicy. Biorę bardzo dużo magnezu, ale to nic nie pomaga... Ciekawe co powie mi jutro lekarka... A Miś daje czadu, wierci się mocno, przekręca się chyba bo aż mnie kichy bolą. |
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Mya
A od paru dni chce mi się I generalnie jakoś tak... W ostatnich dniach trochę dobija mnie świadomość, że skończy się etap "tylko my dwoje", a w sumie jeszcze tyle rzeczy chciałabym we dwoje zrobić Chyba mi się skumulowało. Anoula - zapomniałam napisać, świetny zestaw! To w sumie dwa wózki kupiliście Miałam pisać, że ten streety z gondolą średnio widzę na śniegu, ale skoro gondola pasuje do obu stelaży, to super! Na pewno Wam się wszystko przyda anulka - nosidełko BabyBjorn widziałam jakiś czas temu w Mothercare, kosztowało bodajże 379zł Zdrówka dla Ani! ![]() I dziękuję Idę sobie zrobić kisiel.
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42819291]Hej dziewczyny.
Rybko mam to samo- nie mogę od 2 dni wysiąść z samochodu jak wracam do domu. I też właśnie najlepiej jest jak siedzę. Mi pani dr powiedziała, że: 1. To może rozchodzić się spojenie łonowe (ale teraz bardzo tego nie sprawdzi bo przecież nie można zrobić w ciąży RTG). 2. Główka może bardzo uciskać. Mam jutro wizytę i wspomnę jeszcze raz o tym i powiem, że jest coraz gorzej, zobaczymy co powie. Ledwo łażę, nie mówiąc już o przekręceniu się z boku na bok... normalnie kości mi trzeszczą.. Wpadłam tu tylko na sekundkę. Tak średnio się czuję, bolą mnie kości, brzuch stawia mi się masakrycznie i mam straszne skurcze w nogach, na bokach brzucha czuję ucisk więc pewnie i skurcze macicy. Biorę bardzo dużo magnezu, ale to nic nie pomaga... Ciekawe co powie mi jutro lekarka... A Miś daje czadu, wierci się mocno, przekręca się chyba bo aż mnie kichy bolą.[/QUOTE] też mam tak, przekręcać się to masakra. W nocy miałam jeszcze te skurcze, ale normalnie wczesniej mogłam się jakoś przekręcic teaz to wielki problem. Schylić się- niemozliwe, za poprawę samopoczucia. a nikt nie chciał ode mnie zgagi i ona nadal mnie męczy.. Angie nie pisałą nic? Może niech ktoś do niej napisze? Kociak? (chyba Ty masz jej nr,?)
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rybko mam to samo- nie mogę od 2 dni wysiąść z samochodu jak wracam do domu. I też właśnie najlepiej jest jak siedzę. Mi pani dr powiedziała, że: 1. To może rozchodzić się spojenie łonowe (ale teraz bardzo tego nie sprawdzi bo przecież nie można zrobić w ciąży RTG). 2. Główka może bardzo uciskać. Mam jutro wizytę i wspomnę jeszcze raz o tym i powiem, że jest coraz gorzej, zobaczymy co powie. Ledwo łażę, nie mówiąc już o przekręceniu się z boku na bok... normalnie kości mi trzeszczą.. Wpadłam tu tylko na sekundkę. Tak średnio się czuję, bolą mnie kości, brzuch stawia mi się masakrycznie i mam straszne skurcze w nogach, na bokach brzucha czuję ucisk więc pewnie i skurcze macicy. Biorę bardzo dużo magnezu, ale to nic nie pomaga... Ciekawe co powie mi jutro lekarka... A Miś daje czadu, wierci się mocno, przekręca się chyba bo aż mnie kichy bolą.[/QUOTE] Dokladnie, glowka jest juz w kanale. Ja jeszcze tego uczucia nie mam.Ale w poprzedniej ciazy mialam od 33 tygodnia do porodu wrazenie, ze dziecko mam miedzy nogami i mi zaraz wypadnie.Poza tym ten bol. Bylam na grzybach ![]() Nawet nie sadzilam, ze mojemu dziecku sprawi to taka radosc. Szukal grzybow i krzyczal jak znalazl naprawde dumny.I juz kilka trujacych rozpoznaje. Dwie godziny lazilismy po lesie i maly jest padniety
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-15 o 18:45 |
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że ma byc, ale on jest jakiś taki.. niefajny nie bede tu opisywać ale ostatnio na wizycie u tego mojego gina-faceta, też tkai miałam i nic nie powiedział.. a ja sie nie znam, ale ilości takie ze ja co ok 40 minut zmieniam wkładkę. czasem starcza mi na dłużej, ale to rzadko.
|
|
#3491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z jednej strony masz racje, kończy się ten etap we dwoje, ale potem wcale nie musi być gorzej, inaczej będzie.Inaczej na życie będziemy patrzeć, tak mi się wydaje. Mąż ewidentnie boi sie zbliżenia, tylko dlaczego nie chce rozmawiać. Zapytaj w prost. Bo tak to nic się nie dowiesz. Kisiel poprawi ci humor |
|
|
|
|
#3492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() Też się czaiłam na kisiel, albo chociaż jakiś budyń jednak stwierdziliśmy z TŻtem że nie chce się nam go robić |
||
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo to widzisz, teraz mały padnie, pójdzie spać i czas dla siebie masz moze częsciej mu takie 'wycieczki" trzeba fundować żeby się 'wyszalał' i potem padnie szybciej?
|
|
#3494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
zwracałam, na ten ból w spojenu też (powiedział że jak schudnę to przestanie boleć ;( )
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale jestem wredna żona
Mój TŻ dzwonił do kolegi żeby wpadł do nas... zaproponowałam że może wybierzemy się do McDonald's bo mam ochotę na coś niezdrowego Oczywiście TŻ się zgodził, tyle że kolega nie przyjedzie jednak i Damian stwierdził że we 2 się nam jechać nie opłaca... Oczywiście się popłakałam, powiedziałam że mam smaka na McDonald's i chcę jechać... No i pojedziemy !!
|
|
|
|
#3497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie tak latwo u niego.Jestesmy codziennie 2 godziny na placu zabaw.Pn musi miec nie tyle tylko ruch ale ruch polaczony z mysleniem. A zbieranie grzybow wymagalo koncentracji i szukania skarbow i to go bardziej zmeczylo.On potrzebuje zmeczenia psychicznego-sam ruch niestety nic nie daje. |
|
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektórzy nie powinni być lekarzami ale to już wiemy. |
|
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff nadrobiłam z mega szybkim biciem serca co zaraz przeczytam - ale adrenalina
![]() Dzidzia cieszę się, że jeszcze maluszek w brzuszku - i taaak Cię podziwiam jaka jesteś dzielna i opanowana !! i dalej trzymamy kciuki! Newtrend super, że jest lepiej!! A my wróciliśmy z zakupów w Ikei, pochwalę się co kupiliśmy :przewijak taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10224660/ i do tego te pojemniki przyborniki nakładane z boku krzesełko takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20140047/ z taką tacką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40076093/ dywan do pokoju maluszka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10177885/ ręczniczek http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50197495/ i jeszcze taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/ i jakieś drobiazki (ramki i inne pierdółki) No i teraz czekam na początek pazdziernika, żeby zamówić resztę wyprawki - a sporo tego... no ale czekać muszę bo kasa się kończy a coś trzeba jeść
Edytowane przez adoosienka Czas edycji: 2013-09-15 o 18:57 |
|
|
|
#3500 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zbiory! ![]() Mały padł, czyli masz chwilę dla siebie ![]() Cytat:
![]() Ja wiem, że nie będzie gorzej, tylko będzie inaczej. I karcę się za takie myśli... Ale jakoś tak... Chyba paskudna macka hormonów mnie dosięgnęła... ![]() No męża chcę zapytać wprost, ale z drugiej strony mam wrażenie, że nie powie mi 100%-owej prawdy. Nie twierdzę, że mnie okłamuję, tylko... czy jeśli nie ma ochoty, bo np. jestem ogromna i go nie pociągam, to mi powie? Nie, bo nie będzie chciał sprawić mi przykrości... I kółko się zamyka, bo cokolwiek on nie powie, to ja mu nie uwierzę ![]() Oj kisiel na pewno poprawi - ilość cm w obwodach! Ps. Wyszedł mi jakiś paszczoklejuch ![]() Cytat:
Zapraszam na kisiel O budyniu też myślałam, ale mam za mało mleka.
|
|
#3502 | ||
|
Zakorzenienie
|
De właśnie mi się wyświetliło zdjęcie grzybów i choć nigdy grzybów nie jadłam dziś aż ślinka mi poleciała jak je zobaczyłam...
Cytat:
za udane zakupy ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
A na kisiel już lecę |
||
|
|
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
JA płakałam mężowi ostatnio w rękaw bo stwierdziłam że mu sie nie podobam. I zresztą płaczę codziennie. Dziś się rozpłakałam bo mama powiedziała ze jem za dużo i dlatego wymiotowałam, a ja nawet nie zjadłąm dużo ani za szybko kolejnego posiłku. |
|
|
|
|
#3504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mamy już tak mają... Czasem coś palną nie myśląc ![]()
|
|
#3505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy okazji zaoszczędzicie Cytat:
A tak w ogóle to pojadłabym sobie takich grzybów Cytat:
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie bardziej przeraża poród sn niż cca śniło mi się dziś że urodziłam i mój mąż przyszedł do szpitala zalany z kolegami a mnie z sali porodowej ( chyba miałąm cc) bo mówiłąm cos o cieciu i bliźnie, niosło 2 chłopaków w lektyce, a ja dziecko miałąm włożone pod koszulę i było takie realne w dotyku |
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubie taki kisiel i miałam w sumie pare dni temu żurawinowy. Ps. robicie same czy kupujecie w tytce? ;> Bo ja to bym chciałą sama zrobić ale nigdy mi dobry nie wyszedł. ![]() Cytat:
a powiedz mi czemu nie chcesz SN? A mamą się nie przejmuj. Mi wszyscy mówią : widać ze jesz za dwóch. ale mam to gdzies :p robią to specjalnie
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
beatka- psychicznie tak sobie, fizycznie zalezy od dnia.Dzis lepiej. Ale nie odkurzam, nie dzwigam ciezkiego odkurzacza, nie zmywam podlog. Dlatego lepiej.
Aaby- ja tez mam wrazenie, ze sie mezowi nie podobam...On zaprzecza, uwaza ze kobiety w ciazy sa piekne ale tez rzadko mnie dotyka. Ehh No moj maly jeszcze nie spi.Jest padniety ale wlasnie maz go wykapal,poczyta mu i o 19 45 bedzie spal. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

materiały pochodzą ze szkoły rodzenia "Akademia z Brzuszkiem" znajdującej się w Bydgoszczy przy Szpitalu MSWiA

za poprawę samopoczucia. 

jednak stwierdziliśmy z TŻtem że nie chce się nam go robić