|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Ja o ile nie narzekam absolutnie na szpital, w którym urodziłam Artka, tak muszę przyznać, ze jedzenie cukrzycowe tam to był śmiech na sali, co drugi dzień gotowana marchewka w gestym sosie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
jana- to trzymam kciuki jeszcze mocniej
![]() słodkie Mamunie- dla mnie niesamowite jesteście, nie wiem czy umiałabym w ogóle ogarnąć temat...chyba wstawiałabym co rano fotkę lodówki i dyktowałybyście co mam jeść... życzę Wszystkim słodkim Mamunią żeby nie były aż takie słodkie ![]() Cytat:
czasem 200ml zupy trzeba jej podawać przez godzinę (zagadując, pokazując, biorąc pod uwagę, że piątą łyżeczkę wypluje a szóstą zje ze smakiem), innym razem je taką zupę na 3 razy(np od 14.00-18.00 po kilka łyżeczek, jeszcze innym stanowczo odmówi- zaciśnie zęby i koniec, czasem coś zje ze smakiem ale nie wiele - potem grymasi i zdarza się, że po kilku minutach znowu pięknie je... widzę, że smakują jej zupy/potrawy z naszego stołu (kiełbasa, zupy ze śmietaną), lubi jogurty naturalne, i serki homogenizowane, budynie- je głównie mleczne rzeczy, do innych trudno ją zachęcić problem w tym, że w naszym rejonie nie mogę znaleźć gastrologa dziecięcego... musiałabym szukać gdzieś 100km od nas - i przygotować na to Tz-eta bo on uważa, że ja w zdrowym dziecku na siłę chcę chorobę znaleźć... zobaczymy z czym nas zostawi pediatra- czy zaleci coś szukać dalej... fioluś- dziękuję, zastanawiam sie czy nie wrócić do Bebilonu- kiedyś byliśmy na tym mleku ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- dziewczyny- czy któraś z Was jest na bieżąco w temacie przyznawania świadczeń rentowych przez ZUS bądź KRUS? potrzebuję porady ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
witam się wieczornie
coś mi net wysiada więc gdy już przeczytam co napisałyście to nie mogę nic napisać i mi się cytaty kasują byliśmy dziś na rajdzie 25 km organizowanym przez moją pracę, tż od n2 lat nie siedział na rowerze więc jesteśmy wymęczeni. dobrze, że ja mam jutro wolne grzybek mi nie mija, nie jest tak uporczywy ale jest, więc we wtorek idę do lekarza. powiem, że chcę coś to mogę brać przy staraniach i będę brała do końca tego cyklu a później znowu do dzieła. słodkie mamy współczuję wam tych problemów, mam nadzieję, że nie wpłynął one na zdrowie maluszków i pamiętajcie ze robicie to dla kogoś najważniejszego pod słońce. zeberko po trochę rozumiem Twojego tż, wiele dzieci jest niejadkami a później nadrabia. skoro wyniki są ok, bo tak zrozumiałam, to tzreba zaufać pediatrze. wadera przykro, że myślisz, że nikt tu nie tęskni. pisz jak najwięcej. ja niestety wiem co przechodzisz.
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Esko
Zeberko Coś o tym wiem. Mnie też TŻ zwraca uwagę, że szukam na siłę choroby, ale wolę wszystko sprawdzić i mnieć pewność niż kiedyś pluć sobie w brodę, że czegoś nie dopilnowałam. A co do renty z Krusu to mój teść teraz dostał Barbie A bierzesz jakiś probiotyk? Można brać podobno maść clotrimazolum. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2013-09-15 o 21:24 |
|
|
|
#2226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was Kobietki..
nadrabiam posty i jestescie naprawde bardzo dzielne i mądre, czuje sie bardzo w tyle za Wami . Podziwiam! i trzymam kciuki za wasze powodzenia. Cytat:
szpitale sa okropne, tu sie tylko czeka... Jutro USG i postanowilam ze jesli po nim zostają mi szanse to wypisze sie do domu na ządanie. Pstanowiłam iść do jakiegoś dobrego specjalisty. dziękuję każdej z osobna za kciukasy. Ja za Was też trzymam mocno! I proszę Was dziewczyny o radę, podpowiedzcie mi jakie badania powinnam zrobić, jeśli oczywiscie moja fasolka jeszcze ma szanse... widzicie, lezy czlowiek w szpitalu i nawet nie wie, co za badania robili, czego nie, czlowie nie ma kontroli to i nie uczy sie jak Wy, dlatego proszę Was o wskazówki. Pozdrawiam ciepło! |
|
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
.
|
#2228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42811421]Jak będzie ładnie to pójdziemy sie zważyć koło środy i zobaczymy. Póki co A. przybiera w tempie 220-350 g tygodniowo, waży 4840 g.[/QUOTE] bardzo ładnie przybiera Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
___________ pisałyście o jedzeniu dzieci i wadze to się odniosę. Jakub niedawno zjadał 1200 ml na dobę, 6x200ml, czasem 5x200 jeśli później się obudził. Waży ok 8kg. Aktualnie próbuję mu wyeliminować jedną butlę na rzecz obiadku, ale efekt jest taki, że wczoraj np zjadł cały słoik obiadku (190g) i szukał butli, zlitowałam się, dałam 100ml, pożarł i chciał więcej.. oszukiwałam herbatką, zabawianiem. Dodatkowo dostaje też deserek, ok pół słoiczka owoców. Obiadki zjada raczej ładnie, ale jak tylko zabieram łyżeczkę szuka butli. |
|||
|
|
|
#2229 |
|
Rozeznanie
|
Moja Mała je tyle ok 800 ml, ale mojego mleka. Dopiero teraz zaczynam dawać trochę mm. Waży ok 6kg i mało przytyła ostatnio, bo wyszło około 120g na tydzień. Pewnie przez to, że jest strasznie ruchliwa
|
|
|
|
#2230 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Ewel po 3 mcu dzieci zwalniają z przyrostem wagi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Na 9:50 mam wizyte.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Iza
![]() A ja pomylilam termin wizyty! Mam dopiero w srode. Nie wiem co sobie uroilam z tym poniedzialkiem ![]() Dobrze, ze położna mi w opisie ostatniej wizyty zapisala i ze mnie cos wczoraj przed snem tknelo, zeby to przejrzeć ![]() Wypilam mleko pozniej, zaraz przed samym snem, wstalam tez wcześniej, przerwa równo 8h. Cukier na czczo 84 (ciekawe czy przypadek?) zjadłam pierwsze mini śniadanie na rozped jestem ciekawa poziomu.. Zeberko, ogarnelabys diete, gdybyś tylko musiała... A do pediatry z wynikami dopiero idziecie? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-16 o 07:58 |
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za kropka? ![]() właśnie wstałam i nic mi się nie chce.... muszę pogonić lenia
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
BERBIE nie wiem czy juz wypróbowałaś ale ja osobiście od dlugiego juz czasu zaopatruję się w pimafucort - jesli chodzi o dokuczanie infekcjami dosc dobrze dziala, moze probowalas? moj gin nie widzial przeciwskazan przy staraniach.
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- szukam koleżance w prezencie karuzeli nad łóżeczko, możecie jakąś polecić w granicach 200 zł?
|
|
#2238 |
|
Konto usunięte
|
Berbie my mamy Smily Play Słodkich Snów i jest fantastyczna, Mały potrafi pod nią leżeć i pół godziny. Kosztowała w sklepie 139 zł.
Ma 12 melodyjek+szum strumyczka, śpiew ptaków, itd. Zabawki mają kontrastowe kolory, więc idealne dla maluszka. A pozytywna dodatkowo świeci na różne kolory, ale to akurat go mało interesuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to hitem było, jest i pewnie będzie kula do raczkowania. Mały ją uwielbia i ciągle się nią bawi, i teraz każdą zabawkę nauczył się tak popychać jak tą kulę |
|
|
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
to jest maść (jak clotrimazolum) lub krem - wystepuje w dwóch postaciach - w moim subiektywnym odczuciu maść duzo fajniej "zgrywa" się ze skórą ale wybór jest indywidualny. Dolegliwości mam dość przewlekłe ale ta masc pomaga mi zawsze niemal "od ręki" jesli chodzi o zewnetrzne objawy. dlatego polecam! choc przyznam ze ja kupowalam ja bez recepty i wowczas jest drozsza. mysle ze raz dla porownania warto wyprobowac.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-16 o 10:47 |
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Pozdrawiam wszystkie AM
.
|
#2243 |
|
Konto usunięte
|
Berbie tak, ta
Jeszcze dodatkowo samą karuzelkę można zdjąć i zostaje pozytywka. Zabawki oczywiście się kręcą. A melodyjki są naprawdę ładne, mam porównanie z takim żółwiem - projektorem i tam to jest istna tragedia, melodyjki jak z horroru, jeszcze azjatyckiego, bo żółwik jest made in china oczywiście. A w karuzelce są melodyjki dziecięcie+kilka klasycznych, sama lubię ich słuchać, ale jak chcę wyciszyć Artka to puszczam mu tylko strumyczki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka chce karuzelę więc chyba kupię tą co poleca perse tym bardziej że ten sam sprzedawca ma jeszcze to http://allegro.pl/muzyczny-chodzik-r...524267682.html więc za ponad 200 zł będę miała te dwie rzeczy. co myślicie?
edytte rozumiem, że nie masz nic do pisania. ja tak mam często, nie znam się na cukrzycy ciążowej, jedzeniu maluchów, wynikach itp, więc często samolubnie piszę po prostu co u mnie. ty też napisz co u ciebie?
|
#2245 |
|
Konto usunięte
|
Fiol a u nas rzeczy powieszone nad łóżeczkiem bardzo interesują Artusia. Najpierw miał powieszone czarno-białe kształty, a teraz ma karuzelkę, od razu jak ją włączyliśmy, zaczął gadać do niej i w ogóle właśnie najwięcej mówi do karuzelki.
Ale piłkę do raczkowania też mam zamiar kupić, jednak na to jeszcze poczekamy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sobie zapiszę nazwę "pimafucort", ale mam nadzieję, że nie będzie mi w przyszłości potrzebna.
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie Wiesz co zapytaj o ten pchaczyk mamę, bo nie zawsze jest to wskazane żeby dziecko z tego korzystało. My mamy na to zakaz.
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
BERBIE widzę, że rozmowa o maściach wtrące, że moja skóra też woli pimafucort
Żadko bywam bo mimo tego, że nie mam pracy to ciągle coś. Rodzina jest po prostu mistrzem w wymyślaniu mi zajęć. Wcale nie widać tego, że robią to bo się martwią. Wczoraj napisała do mnie znajoma rok nie miałam z nią kontaktu, tak piszemy piszemy ona, że życie do dupy, że facet ją zostawia i do niej wraca, ja coś o tym wiem, że życie nie jest zawsze po naszej myśli ona cytując "Ale Ty coś masz- chłopaka (chyba nie jesteście po słowie) i dzidzie= rodzine" ... |
|
|
|
#2250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)