Masochistki - nasz świat BDSM - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 13:52   #4111
azbra
Raczkowanie

Dot.: Masochistki - nasz świat BDSM

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Pokaż wiadomość
Haha, jaki zagubiony, nieśmiały chłopczyk
moze po prostu waniliowy ??

Bottega ja tez mam kompleksy i za duzo cialka w kilku miejscach po ciazy ... przed bylam mega szczupla i wysportowana ... potem ... wiadomo ... i nie moglam zgubic dodatkowych ... dopiero teraz po 4 latach zaczynaja znikac (szczegolnie jak jest intensywna sesja) i mam dokladnie tak jak Ty szafa jest pelna starych ciuchow
ad starania o dziecie ... bo tak zrozumialam, ze masz z tym tez problem ... my 4 lata robilismy nasze dziecie ... luzik i niemyslenie ... jak damam sobie spokoj od razu zaskoczylo
azbra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:08   #4112
Bottega
Zakorzenienie

jeeezu, coś mi forum źle posty wyświetla... tj. niektórych wcale nie pokazuje. :/ Przepraszam, że tak nie odp.

Vahlia: osz cholera, co to za chłopaczek Ci się trafił? Jakaś ciapa. Ja miałam z kolei odwrotna sytuację - kilka tyg. temu Turek nawet nie zapytał, tylko z zaskoczenia mnie pocałował. Prawie w papę zarobił, ale muszę przyznać, że jednocześnie mógłby tym zaplusowac.

Azbra: staramy się od 3 miesięcy. Ostatnio myślałam, że już sie udało, byłam w skowronkach cała, a tu znowu nic. Tyle, że ja mam problemy horm. i PCO, więc to raczej będzie długa droga przepełniona leczeniem.

slave: przekonałaś mnie. W pn pójdę poszperać w sklepach zgaszę światło i zapalę świeczki ;P
no widzisz, to mamy podobny gust jeśli chodzi o facetów Dla mnie facet nie musi być piękny, tylko MĘSKI, ale nie tak obrzydliwie męski w sensie dziwny zarost (bo że tak powiem "kontrolowany" = strzyżony itd. jest super), piwny brzuch itd. tylko taki mrrrr pachnący, silny, zdecydowany i trochę tajemniczy w tym swoim wyglądzie.
Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:06   #4113
aa4eda71cc3100c1d0c84d6e0fe25ffaa6ea5eb4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez azbra Pokaż wiadomość
moze po prostu waniliowy ??
Oł proszę, waniliowy. Wanilia też może być fajna, jak się trafi na fajną osobę. Byłam w waniliowym związku i było okej. Od czasu kiedy zaczęłam się interesować bdsm, bywało u mnie tez waniliowo, ale to nie znaczy, że facet mnie pytał czy może mnie pocałować, no litości

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
Vahlia: osz cholera, co to za chłopaczek Ci się trafił? Jakaś ciapa. Ja miałam z kolei odwrotna sytuację - kilka tyg. temu Turek nawet nie zapytał, tylko z zaskoczenia mnie pocałował. Prawie w papę zarobił, ale muszę przyznać, że jednocześnie mógłby tym zaplusowac.

Azbra: staramy się od 3 miesięcy. Ostatnio myślałam, że już sie udało, byłam w skowronkach cała, a tu znowu nic. Tyle, że ja mam problemy horm. i PCO, więc to raczej będzie długa droga przepełniona leczeniem.

slave: przekonałaś mnie. W pn pójdę poszperać w sklepach zgaszę światło i zapalę świeczki ;P
no widzisz, to mamy podobny gust jeśli chodzi o facetów Dla mnie facet nie musi być piękny, tylko MĘSKI, ale nie tak obrzydliwie męski w sensie dziwny zarost (bo że tak powiem "kontrolowany" = strzyżony itd. jest super), piwny brzuch itd. tylko taki mrrrr pachnący, silny, zdecydowany i trochę tajemniczy w tym swoim wyglądzie.
No, mnie już jakiś złapał za tyłek. Nie mam o nich dobrego zdania niestety i raczej już go nie zmienię.
To koszmar jakiś jest.
A chłopaczek, no masakra, poczułam się jakbym była w podstawówce A mogę cię potrzymać za rękę na długiej przerwie????

Bottega, no to trzymam kciuki, żeby się udało

A ja to z kolei z facetami mam tak - wiecznie mówię, że musi być wysoki, a trafia mi się różnie
Wizualnie chyba nie mam jakichś wytycznych, podobają mi się brzydale, ale tacy męscy brzydale No i jeśli facet nie jest w stanie mnie rozbawić to nie ma zmiłuj, nic z tego nie będzie.
aa4eda71cc3100c1d0c84d6e0fe25ffaa6ea5eb4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:43   #4114
senira666
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Masochistki - nasz świat BDSM

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Pokaż wiadomość
Haha, jaki zagubiony, nieśmiały chłopczyk .

Kochana, też mam takie rozkminy, zdecydowanie lepiej czułabym się w swoim ciele mając te kilka kg mniej, ale my same jesteśmy dla siebie surowsze, niż faceci. Staram się pamiętać o tym, że oni nie myślą w trakcie, czy brzuch mi za bardzo odstaje
co racja to racja. Faceci nie zwracają uwagi na ☠☠☠☠☠☠☠ki ktorymi my sie przejmujemy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-12, 16:12   #4115
azbra
Raczkowanie

Cytat:
ja tez PCO ... tak jak pisze 4 lata nam to zajelo ... badania, starania, HSG, laparoskopia ... po nich sa 3 "zlote" miesiace ... ja w ostatnim zaciazylam ... jak stwierdzilam ze ja to juz pier ... nie bedzie to nie mam to w d .... mialam juz dosyc robienia dziecka ... odpuscilam ... i sie udalo ... wiec radze przestan o tym myslec poddaj sie zabawie i tyle ...
ad stroju ... zawsze cos znajdziesz nawet we wlasnej szafie ja ostatnio sie za pokojowke przebralam ... Pan maz byl zachwycony ... hi hi hi

Vahlia ja nie mowie ze wanilia jest zla ... nic z tych rzeczy ... u nas tez czasem sie pokazuje ... ale tak mi sie skojarzylo, ze taki spokojny i delikatny ...
Stary 2013-09-12, 16:20   #4116
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Masochistki - nasz świat BDSM

Umowilam sie na sesje B-) po 4mc!!

Nie mam pojecia jak w te 12dni dobrowadzic swoje cialo do porzadku.. Po ciazy juz w ogole to bedzie wyzwanie.. I co ubrac, jakie zabawki zabrac, aaaa... Czuje sie jak przed 1razem

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:10   #4117
JossStone
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Masochistki - nasz świat BDSM

Właśnie, ma pytanie do mam lubiących te tematy Jak to jest jak ma się dzieci? Ja nie mam i na razie nie planuje, ale z tego co wiem, to życie seksualne zamiera zazwyczaj po dziecku (heh, jak mówi mąż mojej szwagierki "im so lonely" )... więc jak to jest z sesjami? Niejednokrotnie nawet jeżeli nie ma się dzieci to jest ciężko, bo sąsiedzi, bo rodzice, bo to , bo tamto
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:28   #4118
azbra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Właśnie, ma pytanie do mam lubiących te tematy Jak to jest jak ma się dzieci? Ja nie mam i na razie nie planuje, ale z tego co wiem, to życie seksualne zamiera zazwyczaj po dziecku (heh, jak mówi mąż mojej szwagierki "im so lonely" )... więc jak to jest z sesjami? Niejednokrotnie nawet jeżeli nie ma się dzieci to jest ciężko, bo sąsiedzi, bo rodzice, bo to , bo tamto
dlugo mi zajelo wrocenie do normalnej seksualnosci po ciazy ... ale to chyba bylo zwiazane z problemami z zaciazeniem i mialam seksu dosyc ... poza tym na poczatku po porodzie - nawet jak dziecie jest idealne i spi, nie placze itp - pada sie na ryjek i tyle ... przynajmniej ja tak mialam
a bdsm odkrylismy dopiero jakies 1,5 roku temu ... wiec z tym nie pomoge
a sesje z dziecieciem za sciana ... hmmm normalnie ... jak zwykly seks ... trzeba uwazac i za mocno sie nie wiazac np
Stary 2013-09-12, 19:37   #4119
patiasym
Zakorzenienie

Bottega - też trzymam kciuki za wszystko
A dziecko w seksie przeszkadzać nie powinno, od tego są drzwi w sypialni
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:50   #4120
Bottega
Zakorzenienie

Joss: ale o co dokładnie Ci chodzi? O to jak rodzice znajdują czas na seks czy jak to robią mając dziecko w pobliżu? Ja co prawda dopiero się staram, ale myślę tak: wiele zależy od samego dziecka - jedne są bardziej, inne mniej płaczliwe, któreś ma kolki co chwilę, inne choruje na coś innego, a jeszcze inne jest zupełnie zdrowe. Im spokojniejsze dziecko, tym bardziej wyspani rodzice = łatwiej jest znaleźc chęci i czas na seks (po połogu). Moja kumpela ma córę, która nigdy NIGDY nie budziła się sama w nocy. Trzeba było ją dobudzać żeby dać cyca, aby mała normalnie przybierała na wadze. Rodzice maluszków zazwyczaj mało sypiają - a to nakarmić trzeba, a to przewinąć, a to dziecko grymasi; skutek jest taki, że każdą wolną od pracy i dziecka chwilę spędza się na drzemce.Wydaje mi się tez, że jak się chodzi wiecznie niewyspanym, to też jest gorsza atmosfera między partnerami, występują spięcia = tu też raczej droga przeciwna do seksu. Kolejna rzecz - dziecko często się budzi i trzeba się nim zająć, więc nawet jak najdzie kogoś ochota na seks, to moim zdaniem jest to tak na szybko wszystko "a nóż się zaraz maluch nie obudzi". Im starsze dziecko, tym więcej przesypia (poza ząbkowaniem) = rodzice też, a co za tym idzie jest większa chcica.
A jak uprawiać seks z dzieckiem w domu? A co to za problem? Przepraszam, może to niektórych oburzy, ale przecież dziecko i tak nie będzie pamiętało, że mama czy tata jęczeli za ścianą... (oczywiście nie mogłabym uprawiać seksu z dzieckiem w pokoju) w razie gdy dziecko jest większe i dopytuje zawsze można powiedzieć że to taka gra, a mama i tata też lubią się pobawić.
Wydaje mi się, że najtrudniej jest jak dziecko ma powiedzmy już z 10lat (lub więcej), coś słyszało o seksie. Wtedy chyba najlepiej w miarę możliwości być cicho, albo kochac się jak nie ma go w domu/ bądź też zawsze można zrobić to w plenerze/samochodzie itd. Ja mając hmm chyba 17 lat słyszałam raz jak rodzice w nocy to robili... i przyznam, że to było dla mnie żenujące uczucie, co zresztą próbuję do dziś wyprzec z mojej pamięci (+ te skrzypiące łóżko... :/). Dzieci nie chcą tego słyszeć

Pati: własnie dziś miałam pytać co u Ciebie i Twojej kobiety
Stary 2013-09-12, 20:05   #4121
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
A jak uprawiać seks z dzieckiem w domu? A co to za problem? Przepraszam, może to niektórych oburzy, ale przecież dziecko i tak nie będzie pamiętało, że mama czy tata jęczeli za ścianą... (oczywiście nie mogłabym uprawiać seksu z dzieckiem w pokoju) w razie gdy dziecko jest większe i dopytuje zawsze można powiedzieć że to taka gra, a mama i tata też lubią się pobawić.
Mnie to nie oburza, świetnie to ujęłaś
Cytat:
Wydaje mi się, że najtrudniej jest jak dziecko ma powiedzmy już z 10lat (lub więcej), coś słyszało o seksie. Wtedy chyba najlepiej w miarę możliwości być cicho, albo kochac się jak nie ma go w domu/ bądź też zawsze można zrobić to w plenerze/samochodzie itd. Ja mając hmm chyba 17 lat słyszałam raz jak rodzice w nocy to robili... i przyznam, że to było dla mnie żenujące uczucie, co zresztą próbuję do dziś wyprzec z mojej pamięci (+ te skrzypiące łóżko... :/). Dzieci nie chcą tego słyszeć
10 lat?! Dziewczyno, ja byłam uświadomiona przez rodziców jak miałam z 3 latka i wiedziałam, że oni uprawiają seks i to bardzo pozytywne przyjmowałam. Z takim nastawieniem żadne odgłosy dla mnie nigdy żenujące nie były, co w tym żenującego że ludzie się kochają? To przecież piękne, miłe, cudowne
Cytat:
Pati: własnie dziś miałam pytać co u Ciebie i Twojej kobiety
Dzięki dzisiaj wróciłam z podróży, nie było mnie w domu parę dni, wieczorem się pomiętosimy
Z nowości w wątkowym temacie: mam ochotę wrócić do wosku
Stary 2013-09-12, 20:21   #4122
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Masochistki - nasz świat BDSM

Mam dziecko, co prawda 4o miesieczne a po 2mc rozeszlam sie z partnerem ale.. Seks-jak juz jest chec(zmeczenie często przeszkadza) a dziecko spi to czemu nie? najgorsze ze może się obidzic w każdej chwili i chcac nir chcąc trzeba skończyć..
Gorzej u mnie z psycha.. A to rozstępy, nadwaga itd itp
Ale tak to czemu nie?

Teraz ni mam faceta ale bardziej boje sie co z seksem gdy trzeba się juz "ukrywac", miec gleboko pochowane zabawki i byc cicho.. Straszne :p

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-12, 21:23   #4123
patiasym
Zakorzenienie

Stary 2013-09-13, 06:06   #4124
Kurlik
Przyczajenie

Nie no, jako mamuska 6ciolatki moge wam powiedziec ze, da sie uprawiac seks dzieckiem w domu, bah! nawet w tym samym pokoju (jak dziecie spi i trzeba pamietac aby nie jeczec glosno).
Teraz niunka spi w swoim pokoju, ale ja odkrylam przyjemnosc z krzyczenia jak dochodze...kilka tygodni temu stroz nocny mi odpowiedzial (w momencie bardzo kulminacyjnym byl odzew w stylu " eeeejjjjjj" ) a dziecko sie nie obudzilo (nie uczyc dzieci spac w totalnej ciszy!!)
Niezastapionym elementem w takich momentach jest: klucz w drzwiach..prozaicznie to brzmi , ale dziala.
A ze moje male kochanie uwielbia siedziec w wannie i sie bawic, to i , jak mamy ochote, korzystamy z takich momentow..taki seks na szybcika tez jest fajny.

My, powoli, elementy BDM zaczynamy dopiero wprowadzac,a le mysle , ze kilka watpliwosci rozwialam.

Bottega, 6 lat od porodu i 10 kg za duzo na liczniku ;(. Da sie z tym zyc, choc staram sie z tym walczyc..M. nie narzeka, a tak wlasciwie to mowi mi, ze jakbym chciala schudnac to nie za duzo, bo taka fajna i miekutka teraz jestem ...nie wiem juz o co tym chlopom chodzi

I jeszcze jedno: po porodzie , nawet jesli masz najspokojniejsze dziecko pod Sloncem , to zmeczenie jest i czesto sie zdarza, ze problemy w zwiazku, do tego hormony i nauka nowej roli, walka z "zyczliwymi" i kilka innych "urokow", To jest okres, gdzie trzeba miec sporo cierpliwosci i gdzie nasz partner musi miec bardzo wiele cierpliwosci, poniewaz , nawet jesli zdarza sie w niewielkim stopniu, zostaje zepchniety na dalsza pozycje w naszej hierarchii.
Kurlik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 09:38   #4125
azbra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kurlik Pokaż wiadomość
a tak wlasciwie to mowi mi, ze jakbym chciala schudnac to nie za duzo, bo taka fajna i miekutka teraz jestem ...nie wiem juz o co tym chlopom chodzi
moj pan maż tez mowi ze teraz lepiej wygladam ... hmmm
ja tam bym wolala miec te kilogramy mniej jak przed ciaza
Stary 2013-09-13, 09:41   #4126
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez azbra Pokaż wiadomość
moj pan maż tez mowi ze teraz lepiej wygladam ... hmmm
ja tam bym wolala miec te kilogramy mniej jak przed ciaza
kochanego ciałka nigdy za wiele
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 09:53   #4127
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Masochistki - nasz świat BDSM

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;42780613]kochanego ciałka nigdy za wiele[/QUOTE]

Gorzej jak tego cialka jest za duzo tylko na brzuchu i doopie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-13, 10:10   #4128
JossStone
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Masochistki - nasz świat BDSM

Ja sobie nie wyobrażam uprawiania seksu w tym samym pokoju co dziecko, dla mnie to jest... dziwne (nie obrażając nikogo). Przecież można wyjść do innego pokoju, albo do łazienki. Myślę, że nawet jeżeli dziecko wie czym jest seks i że jego rodzice go uprawiają, to jednak ewentualne przebudzenie się i ich zobaczenie, czy nocne wysłuchiwanie ich jęków.. no cóż, chyba nie jest najprzyjemniejsze.
Chodziło mi raczej o sesje BDSM, kiedy ma się dziecko, niż bardziej o sam seks, w końcu w BDSM pojawiają się elementy jak wiązanie, bicie itp.
Stary 2013-09-13, 10:49   #4129
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Masochistki - nasz świat BDSM

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam uprawiania seksu w tym samym pokoju co dziecko, dla mnie to jest... dziwne (nie obrażając nikogo). Przecież można wyjść do innego pokoju, albo do łazienki. Myślę, że nawet jeżeli dziecko wie czym jest seks i że jego rodzice go uprawiają, to jednak ewentualne przebudzenie się i ich zobaczenie, czy nocne wysłuchiwanie ich jęków.. no cóż, chyba nie jest najprzyjemniejsze.
Chodziło mi raczej o sesje BDSM, kiedy ma się dziecko, niż bardziej o sam seks, w końcu w BDSM pojawiają się elementy jak wiązanie, bicie itp.
Przy sesji juz trzeba miec zorganizowana opieke dla dziecka.. Chyba ze jest male i spi w nocy

Nie wyobrazam sobie byc zwiazana, zakneblowana a tu pach i wchodzi dziecko na psychice pewnie nieźle by się odbilo..
Tak wiec ciezko. Niestety..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-13, 13:52   #4130
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kurlik Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno: po porodzie , nawet jesli masz najspokojniejsze dziecko pod Sloncem , to zmeczenie jest i czesto sie zdarza, ze problemy w zwiazku, do tego hormony i nauka nowej roli, walka z "zyczliwymi" i kilka innych "urokow", To jest okres, gdzie trzeba miec sporo cierpliwosci i gdzie nasz partner musi miec bardzo wiele cierpliwosci, poniewaz , nawet jesli zdarza sie w niewielkim stopniu, zostaje zepchniety na dalsza pozycje w naszej hierarchii.
Dokładnie o to mi chodziło

azbra:
mój mówi, że teraz mam zdecydowanie ładniejsze pośladki niż miałam i chyba z tym jednym akurat się zgodze (patrząc po starych fotach). Wcześniej miałam takie bardziej płaskie i za małe jakieś, a teraz są krągłe, uniesione, dość twarde i wypukłe ;P Ale to jedyny plus (no ok, jeszcze cycki w r. C/D) po przytyciu

pati: no coś tam 3 latek na pewno wie. Ale chodziło mi raczej o to, że mając te 10 lat dziecko wie co gdzie i po co się wkłada oraz że ma się z tego przyjemność, a nie powiesz mi chyba, że 3 latek posiada taką wiedzę. Heh, no niestety jęki osób z rodziny z pokolenia rodzice/dziadkowie, to nie jest dla mnie podniecający czy przyjemny dźwięk Obcy mi nie przeszkadzają.
Oo wosk, to jest b. dobry pomysł! Może też bym taki wykorzystała na nasze zbliżające się święto Pomyślę.
I jak było wczoraj? Stęsknione pewnie?

Ja tez nie mogłabym się kochać (czy też zorganizowac sesję bdsm) przy dziecku, ale jak jest w innym pokoju to ni widze problemu - jak chodzi, to drzwi na klucz i tyle. Szarpnięcie klamki przeciez słychac i widać, więc jakby maluch wstał i próbował się dostać - zawsze można przestać. Mamuśka hop siup pod kołdrę i jeśli miałby na sobie np. obrożę to szybko ją zdejmuje i wrzuca pod poduchę/pod łóżko, po czym szybko wsuwa na siebie jakąś koszulę, ojciec odkłada narzędzie tortur i wpuszcza dziecko. Z wiązaniem tez można dac radę, byle nie robić jakichś skomplikowanych supłów. Zawsze można zamiast liny użyć kajdanki - są prostsze i szybsze przy zdejmowaniu.
Stary 2013-09-13, 17:25   #4131
aa4eda71cc3100c1d0c84d6e0fe25ffaa6ea5eb4
Konto usunięte

Och, wosk
Dawno nie miałam okazji
aa4eda71cc3100c1d0c84d6e0fe25ffaa6ea5eb4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:13   #4132
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi raczej o to, że dziecko powinno mieć wpojone pozytywne skojarzenia związane z seksem. Nie powinno się uprawiać seksu w tym samym pokoju i epatować tym widokiem, ale jak przypadkowo nakryje rodziców to nie koniec świata - nie powinno w tym być dla dziecka nic "nieprzyjemnego", raczej naturalnego.
Cytat:
O, to tak, tu trzeba uważać i nie dopuszczać, zamykać drzwi, organizować opiekę itp.
Cytat:
pati: no coś tam 3 latek na pewno wie. Ale chodziło mi raczej o to, że mając te 10 lat dziecko wie co gdzie i po co się wkłada oraz że ma się z tego przyjemność, a nie powiesz mi chyba, że 3 latek posiada taką wiedzę. Heh, no niestety jęki osób z rodziny z pokolenia rodzice/dziadkowie, to nie jest dla mnie podniecający czy przyjemny dźwięk Obcy mi nie przeszkadzają.
Tu o przyjemność nie chodzi, tylko by przypadkowe usłyszenie, a nawet zobaczenie rodziców w takiej sytuacji nie było traumą. Chory czy wymiotujący rodzice to też nic przyjemnego, a zdarza się, nie? Albo sapiący z wysiłku przy uprawianiu sportu A co do wieku - właśnie jak miałam 3-4 lata dowiedziałam się od rodziców wszystkiego. Gdzie i po co się wkłada, którędy przyszłam na świat i że seks to jedna z największych (o ile nie największa) przyjemność Po co to ukrywać?
Cytat:
Ja tez nie mogłabym się kochać (czy też zorganizowac sesję bdsm) przy dziecku, ale jak jest w innym pokoju to ni widze problemu - jak chodzi, to drzwi na klucz i tyle. Szarpnięcie klamki przeciez słychac i widać, więc jakby maluch wstał i próbował się dostać - zawsze można przestać. Mamuśka hop siup pod kołdrę i jeśli miałby na sobie np. obrożę to szybko ją zdejmuje i wrzuca pod poduchę/pod łóżko, po czym szybko wsuwa na siebie jakąś koszulę, ojciec odkłada narzędzie tortur i wpuszcza dziecko. Z wiązaniem tez można dac radę, byle nie robić jakichś skomplikowanych supłów. Zawsze można zamiast liny użyć kajdanki - są prostsze i szybsze przy zdejmowaniu.
Dla mnie między odbiorem vanilla a bdsm w oczach dziecka jest jednak kolosalna różnica. Wolałabym nie chować panicznie po kątach obroży i zabawek Nie widziałam swoich rodziców uprawiających seks, ale tulących się do siebie z miłością wiele razy, w tym wielokrotnie nago. Mam z tym same pozytywne skojarzenia, z bdsm rodziców bym pewnie nie miała.
Cytat:
Oo wosk, to jest b. dobry pomysł! Może też bym taki wykorzystała na nasze zbliżające się święto Pomyślę.
Ha, ja uwielbiam i wosk i lód
Cytat:
I jak było wczoraj? Stęsknione pewnie?
Teraz? Cudownie wyczerpane
Stary 2013-09-15, 02:15   #4133
Kurlik
Przyczajenie

axella, wyobraz sobie sytuacje:
przez kilka miesiecy mieszkalism u znajomych, ktorzy w tym jeszcze czasie wykanczali mieszkanie, wiec nigdzie w domu nie bylo drzi, chyba ze wejsciowe i na balkon (tak, w lazience tez nie bylo), wszedzie yly tylko zaslony. My spalismy w tym samym pokoju z nasza pociecha, w pokoju obok dwie pociechy naszych gospodarzy, w troche dalszym pokoju nasi gospodarze.
Przez jak dlugi czas jestes w stanie nie uprawiac seksu, bo w pokoju jest dziecko? nie masz gdzie wyjsc (z naszym szczesciem w samochodzie by nas przylapala policja)?? A do tego, ja wlasnie bylam w trakcie czytania Greya (tak, wiem, to nie jest wyznacznik, ale niektore sceny dzialaja super na wyglodniala wyobraznie).

A jak jestes w hotelu?? B&B?? Nie mamy okazji aby dziecko podrzucic komus, wiec co robic: obowiazkowa abstynencja?
Oczywiscie nie zachowuje sie czlowiek jak w filmach porno: nikt nie krzyczy, nie ma zadnych super wygibasnych pozycji, zadnych klapsow ani nic...

To nie jest tak : o super, dziecko w pokoju wiec sie seksimy na sile...no ale jak docisnie, to cos trzeba zrobic...

Moja szkrabka na pewno wie, gdzie byla , zanim sie urodzila i skad wyszla, ale jeszcze nie tlumaczylismy jej jak sie tam znalazla. Jak narazie ma kilka ksiazek edukacyjnych , oglada je, pyta sie i my odpowiadamy, nic na sile, ale jak sie zapyta to ma odpowiedz.
Pamietam moj kuzyn w wielku 10 lat pyta sie mnie skad sie biora dzieci, ja oczy na niego, "sluchaj , zapytaj sie mamy, nie"...a moja ciotka w smiech na to i madra odpowiedz " spod kapusty"...
teraz pewnie dzieciak sie uczy na pornolach (bo ma juz kilka lat wiecej)...
Stary 2013-09-15, 11:09   #4134
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Chodzi mi raczej o to, że dziecko powinno mieć wpojone pozytywne skojarzenia związane z seksem.
Zgadzam się. Ale nie jestem zwolenniczką opowiadania 3 l. dziecku, że tatuś wkłada penisa w pochwę mamusi, porusza się w niej, co jest dla obojga bardzo przyjemne, a na koniec wyrzuca z siebie płyn zwany spermą... Dzieci baaardzo często kopiują zachowania rodziców (lub próbują to robić), są ciekawe świata i nowych rzeczy, więc ja dla mnie po takim uświadomieniu dziecka po prostu szybko będzie chciało spróbować tego samego. A nie uważam żeby opowiadanie 3letniemu dziecku o sposobach zabezpieczania się przez niechcianą ciążą było odpowiednie (a poczułabym się w obowiązku przeprowadzić taka rozmowę, skoro opowiadam dziecku o seksie). /już nie mówiąc o tym, że dziecko na opowieść o płynie z taty zapytałoby jak smakuje/co to za płyn i czy może zobaczyć/
U mnie w domu są skomplikowane relacje, jednakże w rozmowach z mamą seks nie był nigdy tematem tabu. NIGDY. Wiedziałam, że seks jest bardzo przyjemny, ale jednocześnie wiedziałam też (i rozumiałam!), że przeznaczony jest dla osób dorosłych, gotowych na niego. I chwała jej za to jak mnie przygotowała (w jaki sposób, kiedy), bo dzięki temu nie ciągnęło mnie do głupich zabaw poziomem "słoneczka", z pełnym współżyciem poczekałam do 18 r.ż., a już wcześniej zaczęłam brać środki antykoncepcyjne żeby być przygotowaną (i co? nie cieszę się teraz z seksu, bo mama powiedziała mi o nim później? Cieszę się i to bardzo!). Jak robiłam kilka razy test ciążowy, to nawet o tym wiedziała. Wie, że mam kulki gejszy, wie, że mam wibrator. I o każdej infekcji intymnej też wiedziała. Chciałabym zeby moja córka też mi kiedyś mowiła takie rzeczy.

Jak słyszę o dziewczynach lat 13 czy 14, które uprawiają seks, to aż mnie skręca. Gadajcie co chcecie, ale to DZIECKO. Taka osoba nie ogarnia jeszcze w pełni swojego cyklu, ba, cycków często jeszcze nie ma, w głowie pusto,a ma uprawiać seks? Znam taką jedną dziewczynę, z tego co mi mówiła, to mamusia "uświadomiła" ją na początku podstawówki, wbiła do głowy, że seks jest wspaniały i należy się nim cieszyć. Skutek był taki, że dziewczynka mając 13lat robiła kolegom loda, a rok później zaczęła regularnie sypiać z chłopakami (często zreszta starszymi). Znam ją od wielu lat i jedyne wykształcenie jakie do dziś zdobyła do technikum fryzjerskie (ukończone z trudem). Ach, oczywiście od lat pali i pije, bo przecież to takie "dorosłe".

Ja nie piszę, żeby do 10 r.ż. ukrywać przed dzieckiem, że seks nie istnieje, jednakże uważam, że takie newsy należy wprowadzać stopniowo, powoli i rozważnie dopasowując wiek dziecka do tego co może FAKTYCZNIE ogarnąć jego główka i na ile dojrzałe jest. To jasne, że nie będę nawet 3l dziecku wciskać kitu, że wzięło się z kapusty (to już w ogóle jest śmieszne). Takiemu dziecku powiedziałabym, że tata i mama nie używali ochrony przeciw ciąży, mocno się kochali, całowali i przytulali, bo chcieli stworzyć rodzinę. Powiedziałabym, że przez 9 miesięcy dzidzia rośnie w brzuchu (co mama czuje początkowo przez mdłości itd, później przez ruchy maleństwa), najpierw jest wielkości orzeszka czy fasolki, a później coraz większa i rodząc się waży ok. 3kg. Powiedziałabym, że dziecko w brzuchu słyszy co się dzieje na zewnątrz, wyczuwa emocje i nastroje mamy, kopie jak się przeciąga itp.

A to, że nigdy nie chciałam słyszec czy widzieć jak rodzice uprawiają seks, nie świadczy o tym, że byłam zawstydzona, tylko zwyczajnie uważam to za strefę intymną tych osób w której nie chcę uczestniczyć. Tak samo jak nie jestem zwolenniczką za przeproszeniem robienia kupy kiedy jest w toalecie z tobą cała rodzina. To logiczne i jasne, że każde z nas uprawia seks czy robi kupe, ale mój komfort psychiczny jest większy wtedy, gdy takie rzeczy nie są "obnażone" przed całą rodziną.

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2013-09-15 o 11:12
Stary 2013-09-15, 12:19   #4135
patiasym
Zakorzenienie

Bottega - lubię Cię bardzo, ale nie ze wszystkim się zgodzę
Jak chcesz, to napiszę na pw, bo czuję że robimy tu offtop
Stary 2013-09-15, 17:13   #4136
Kurlik
Przyczajenie

patiasym, mysle, ze w ten sposob odpowiedzialysmy na pytanie, ktore zostalo tu zadane wiele razy: czy , majac dziecko, jest mozliwym uprawianie seksu/ przeprowadzanie sesji. Nie jest to offtopowe.
Faktem jest, ze zrobilysmy tu dyskusje typowo mamuskowa
Bottega, jestem tej samej mysli co Ty. (ale , na marginesie: w TYCH czasach czesto wykrztalcenie zawodowe jest o wiele bardziej oplacalne niz magistry i inne tego typu...przynajmniej w innych czesciach Europy jest tak juz od kilku dobrych lat - to jest offtopowe , przepraszam, ale nie moglam sie oprzec)

Edytowane przez Kurlik
Czas edycji: 2013-09-15 o 17:15 Powód: blad podczas pisowni nickname
Stary 2013-09-15, 19:04   #4137
Bottega
Zakorzenienie

Pati:

Kurlik:

Ja właśnie kombinuję z moją seksowną halką. TŻ wcześniej jej nie widział (a jest naprawdę ładna), bo przez kilka szczegółów czułam się niekomfortowo, więc teraz będzie okazja. Tylko jeszcze muszę jutro skończyć do pasmanterii

właśnie z pomocą youtube uczę się mocować pas i pańczochy
Wstyd się przyznać, ale wcześniej z pasa nie korzystałam miałam jedynie pończochy samonośne. Ale w zeszłym tyg. wyczaiłam w sklepie taki mega seksowny czerwony pas z częścią jedwabną, koronkową i z cyrkoniami, więc kupiłam. Jutro idę po bieliznę i pończochy (jakieś rady? ile den potrzebuję?)
Tak, jak wspomniałam wcześniej - w pt mamy ważny z TŻtem dzień Bęe miała na sobie sukienkę jak będziemy poza domem wieczorem, a pod nią czerwoną bieliznę. Z kolei halkę wykorzystam teraz albo w czasie wyjazdu.

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2013-09-15 o 19:28
Stary 2013-09-15, 19:36   #4138
azbra
Raczkowanie

Bottega Kurlik ja tez uwazam ze dziecko to dziecko ... i uswiadamianie na pozniej odstawiam ...

Bottega pochwal sie pasem moze jakas foteczka ??

hi hi my dzis z Panem mezem tez mamy rocznice ... od 18 lat jestesmy razem ... matko ile to juz czasu ... jakby nam 1 randka wyszla to by nasze dziecie bylo juz prawie pelnoletnie
niestety swietowanie w przyszly piatek ... ale za to bedzie booosko ... rano jedziemy z dziecieciem na caly dzien do aquaparku a wieczorem ... hmmmmmmmmmm
Stary 2013-09-15, 21:05   #4139
JossStone
Zakorzenienie

Bottega a ile płaciłaś za pas? ja się czaję, ale nie mogę nic w zasięgu moich finansów upolować :/ zresztą nie wiem czy jest sens, bo mojego tżetam raczej nie kręcą przebieranki, seksowne ubrania, gorsety itp. tzn, kręcą go, ale nie na mnie
Stary 2013-09-15, 21:31   #4140
Kurlik
Przyczajenie

JossStone, a powiedzial ci, ze kreca go tylko na innych?
A co do cen to najlepiej polowac na allegro, mysle, ze pasa do ponczoch nie da sie zniszyczyc, zwlaszcza jesli jest on z widcznym przeznaczeniem do "zabawy", pozniej dobrac tylko odpowiednia bielizne i zrobione.
Sama mam sliczny czarny, przezroczysty i bardzo delikatny pas do ponczoch, ktory "uzylam" az 1raz...szkoda mi go wyrzucic (zwlaszcza, ze mam do niego tez bielizne), ale w ten rozmiar to juz chyba raczej nigdy nie wejde (2)

Na szczescie mojego kreca , nie tyle przebieranki co bielizna sexy...czasami, bez informowania go wczesniej zakladam tylko samonosne.. albo cos.

Bottega, nie wiem jakie sa temp teraz w PL, ale jak dla mnie wystarczajace teraz bedzie 20DEN, zbyt grube moga zepsuc efekt...slicznie wygladaja ponczochy 8DEN, ale sa cieniutkie i nadaja sie do kuszenia w lecie.. i nie wiem czy znajedziesz takie cienkie w kolorze czerwonym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości