|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
obudzilo mnie o 3 skrzypienie miednicy
jak stary garbus usnelam o 4.30obudzil mnie skurcz wlasnie mialam trzeci wlaczylam licznik skurczy, zazylam nospe i jak nie przejdzie do 6 jade na IP ---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ---------- Cytat:
superasnie brawa dla BRYDZI ![]() czy dziecko pomiedzy skurczami moze sie wiercic? bo chyba nie powinno wiec to nie to?
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Za 4h wybije mi 35tyg 1dzień więc wreszcie przywitam ostatni 9ty miesiąc yeah!
![]() I z tej okazji porównanie przyrostu Po lewej 30tyg 0dni, po prawej 35tyg 0 dni. Nawet trochę urósł.
|
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X
Cytat:
tz pojechal odwiezc psa najgorsze ze ma dzis w pracy wazny dzien i nie chcialabym zeby go tracil wlasnie umylam wlosy i czekam na kolejny skurcz po ktorym zamierzam je wysuszyc. po kolejnym wyprostowac i jedziemy na IP odlazl mi czop z krwia, skurcze sa co 12-15minut wiec to chyba to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4056 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Cytat:
|
|
#4057 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
ja codziennie koszule zmieniłam, TZ się wkurzal bo codziennie musial pralkę puszczać bo mu się ręcznie prac nie chciało Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X
Brydzia gratulacje
Tassia powodzenia ![]() Idziemy dziś na pierwszą wizytę do pediatry (ciekawe ile M. przybrał). Mudzę iść też na zdjęcie szwów. Dobrze, że małż ma na popołudnie to sama nie będę małego dzwigać. Czas pod prysznic
|
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy
Cytat:
Powodzenia!
|
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Jak bede w domu to zdam relacje. Ale jestem slawna. Legendy tu o mnie kraza. O 19 przyjechalam z pelnym rozwarciem o 20 urodzilam. Teraz niestety boli :/
Ale Igorek ma czarne wloski :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
centymetr rozwarcia, "zaraz polozna zaprowadzi pania na sale porodowa"
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X
Dorisha, Brydzia gratulacje
![]() Tassia trzymam kciuki ![]() u mnie dalej nic nie odchodzi ani nic sie nie dzieje...jestesmy z Bartoszem inni o 10 mam ktg...
|
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 40 i mam nadzieje ze ostatnim tc
![]() Diorisha, Brydzia gratuluje maluszkow ![]() Tassia zaciskam mocno kciuki ![]() Nie odzywalam sie dlugo. Lekarze w koncu zadecydowali puscic mnie do domu. Gdybym zostala pewnie dzisiaj pomagaliby mi wywolac porod bo takie byly ich poczatkowe zamierzenia. Ordynator stwierdzil bardzo duza gotowosc do porodu, a ze mam paciora bal sie mnie puscic bo ponoc powinno mi szybko pojsc Od wyjscia ze szpitala mialam juz 2 razy falszywy alarm (seks dziala ). W nocy 2 godziny regularnych, bardzo bolesnych skurczy. Pojawialy sie co 5 minut i trwaly 1 min ale w koncu sie wyciszaly. Potem w ciagu dnia sporo sluzu z nitkami krwi wiec mam nadzieje ze chociaz rozwarcie sie powiekszylo. Wczoraj na przytulanki nie mialam juz sil i noc spokojna W srode mam ktg i wizyte i tutaj moje pytanie. Czy jesli okaze sie ze mam juz spore rozwarcie to zatrzymuja i pomagaja wywolac skurcze? Bo cos czuje ze takie akcje nocne niedlugo mnie wykoncza psychicznie i fizycznie...
|
|
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tassia powodzenia Po oczywiście nieprzespanej nocy pora wstać, wziąć kąpiel, przygotować się do szpitala, następnie dzwonić i jechać. I czekać spokojnie na jutro i na cc.
|
|
|
#4066 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytałam jaki super poród, błyskawiczny, super! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze! A mnie obudził sms od Poczty polskiej (od kiedy wysyłają smsy????) Będzie dziś paczuszka, tylk onie mam pojęcia z czym, bo czekam na 3, a od żadnego sprzedawcy nie dostałam info o wysyłce Ale będzie niespodzianka Zimnooooooo!
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
ogromne gratki dla Brydzi!!!
tassia, super ze sie zaczelo, czekamy na relację:P ja zaraz na wizyte lece |
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Brydzia gratuluję
![]() Tassia trzymam kciuki za Ciebie i Maciusia
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -[UOTE=matallewar;42824665]Kto pytał, co u Brydzi?? "Przyszedlem na swiat o godz 20.05 waze 3400 i mierze 52cm. Mama I ja czujemy sie dobrze. IGOREK (brydzia_)" Gratulacje!!![/QUOTE] gratulacje ![]() Cytat:
Tassia powodzenia!! |
||
|
|
|
#4070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz mieć swoj 16! ![]() Cytat:
Normalnie szok! Gratulacje kochana, zazdroszczę, ze tak szybko poszło
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Brydzia gratuluje
![]() Jaki szybki poród ![]() Dzisiaj mój mąż ma urodziny więc fajna data na jakiś poród, więc do dzieła dziewczyny ![]() Wczoraj dałam mu tort, tzn zwykły placek tylko dodałam świeczki. Co roku robiłam mu jakieś wymyślne ostrojenie tortu a w tym roku jakoś nie było kiedy tego zrobić A i zrobiłam takie ciasto, że można go jeść w trakcie kp. Dobre i słodkie ![]() Idę na śniadanie. |
|
|
|
#4072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
heheja mam 5 dni to tp i też ni;, w 34 tyg nawet nie patrzylam na skurxze ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- tassia wielkie kciuki za was o ile już nie masz Maćka przy sobie ![]()
|
|
#4073 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie z domowego bałaganu
nawet nie nadrabiam . gratuluje mamuśkom i im dziedziaczkom![]() ![]() klask i: my czujemy się dobrze.poznajemy się nawzajem w wolnej cwili czyli jak tż wróci do pracy to szrajbne opis porodu coć nie ma co wiele opisywac bo w takim tempie jak to się działo to ja niewiele zdążyłam zapamiętać bo niewiedziałam oco kaman
|
|
|
|
#4075 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brz
Cytat:
Robili Ci USG? Bo mój ciągle się wierci, kręci i boję się czy mi jakiegoś numeru na koniec nie odwali. Albo, że już nie odwalił. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-16 o 09:09 |
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż d
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
dobra matal to ci zdradze. termin cesarki mialam na 17 dlatego taka chetna na deal z toba bylam
ale teraz skurcze mam co dwie minuty, czekam az posprzataja sale po poprzedniej cesarce i ok 10 Maciej powinien byc juz na swiecie trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok glodna jestem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na opis i tak ![]() A tempem to tylko Brydzia Cię pobiła ![]() Zazdroszczę tak szybkiego i sprawnego porodu ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() Ładnie tak robić ludzi w konia żeby wszystko poszło bezproblemowo ![]() Czekamy na informację, że Maciek już na świecie i oczywiście zdjęcie, jak tylko się ogarniesz po porodzie
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
tassia, jejuuuuuuuu to niecała godzina została! Widzisz, jakie emocje przez Twoje cc??? I do fryzjera ani kosmetyczki nie zdążyłaś skoczyc, musisz nowy opis porodu szykować!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

[/RIGHT]

Po lewej 30tyg 0dni, po prawej 35tyg 0 dni. Nawet trochę urósł.

klask i: