|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
No i że będzie jej się podobało Wiem, że Ty jesteś zadowolona, a Helence się podobało?
|
|
#1112 | |||
|
Raczkowanie
|
heh, to tak jak u nas
![]() Cytat:
chociaż z drugiej strony, ja też potrafię się czepiać o pierdoły, jak widzę męża raz na tydzień - chociaż może to właśnie dlatego, że nie ma go na codzień, muszę się wyładować mam mu trochę za złe, że ja cały tydzień zajmuję się dzieckiem, a jak on przyjeżdża, to drażni mnie najmniejsza oznaka tego, że mu się nie chce w jakimś danym momencie zająć Julką (przewinąć/ponosić/pogadać) i warczę na niego z jednej strony wiem, że jest zmęczony po całym tygodniu roboty i gonieniu do nas na każdy weekend te 300 km w jedną stronę, ale i tak nerw mi się włącza :/Cytat:
Cytat:
---- znowu jestem 7 stron do tyłu i dziś nie nadrobię, bo już mi się oczy zamykają. Julka od kilku dni daje do wiwatu - w dzień tylko noszenie i wielka rozpacz co chwilę, bez żadnego wyraźnego powodu. Cyc ją drażni, prycha mlekiem i beczy, jakby słabo leciało, a leci nieźle - już ją nieraz przy sprawdzaniu przez ściśnięcie sutka opryskałam mlekiem, bo strzelał strumyk - a chwilę później dziecię moje z butelki pije "na relaksie" i bez fochów PS. poradzicie? - dzisiaj zauważyłam, że jedno oczko jej jakby trochę ropieje, szczególnie po dziennych krótkich drzemkach coś jej się zbierało przy oczku, takie zielonkawe zaschnięte kawałeczki na skórze wokół zewnętrznego kącika Oba oczka wyglądają tak samo - nie są zaczerwienione, więc to raczej nie jest zapalenie spojówki Co to może być i czym zadziałać, żeby przeszło?
Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-09-16 o 00:02 |
|||
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Prodiament, spróbuj masować - najpierw przy wewnętrznym kąciku oka okrężnie, potem wzdłuż noska (po boku) z góry na dół. Dość mocno, żebyś widziała odbarwioną skórę. U nas pomogło, a oczko baaardzo ropiało dość długo, aż w końcu trafiłam na taką instrukcję masażu
|
#1114 |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Justi dlaczego walilabys głową w mur ? od 20 do 7 to naprawdę ładny sen, zwłaszcza że po zjedzeniu zasypia znowu i śpi do 10
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Pierwszy raz od jkis ponad 2mc Zu sie obudzila w nocy na dluzej, wrrrr... Ale juz spi.. A ja padam na ryło Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Diabli , Happy niestety co do butw to chyba nie ma co już pokazywać
![]() Są plamiaste Aaa happy dzięki za link i bańka dzięki za pomysł, teraz to już mogę probować wszystkiego. Aaa i jeszcze Happy krostki się już nie pojawiły, więc męczymy dalej dady. Prodiament Mojej po śnie też się takie coś zbiera, ale ja myślałam, że to normalne?! Takie jakby śpiochy? Tylko u nas są mleczne. Diabli, kiedy Ty w końcu idziesz do szpitala? W czwartek? Byłyśmy wczoraj we dwie z Młodą w IKEI kupiłysmy sobie mały rondelek do gotowania jej obiadków i mój wymarzony kocyś - Happy, taki jak Wy macie tylko duży. No i NAJWAŻNIEJSZE!!! Młodą położyłam spać dopiero 0 21:30 (zawsze chodzi spać o 20) i UWAGA jeszcze śpi!!!!!!!!!!!!!!! Nie było żadnej pobudki!!!!!!!! Jak TŻ wychodził do pracy to kazałam mu zobaczyć czy żyje ![]() ![]() A teraz czekam jak wstanie i będzie łapać szczochy
|
#1117 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie mam ![]() brawo gratulacje a dziasla byly rozpulchnione? Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
My już po chrzcinach, dziecko bylo grzeczne, nawet spało
Raz mi plakała na samej, że tak to nazwę, czynności chrzczenia, bo smacznie spała w wózeczku, a tutaj ktoś wyciąga, no to marudek się wlączył na chwilkę (szkoda, że nie można ochrzcić w wózeczku na spiocha ). Na imprezie też grzecznie spała (im więcej ludzi tym lepiej jej się spi na imprezach Nadrobię jak ogarnę mieszkanie i siebie.
|
#1119 |
|
Wtajemniczenie
|
Nakarmiłam wczoraj młodego butelką i położyłam spać o 20.30, budzi się w nocy na karmienie oo 23.30 1.30 3.30 5 i 6.30 ostatecznie spal do7 .30. Ostatnie dni jest straszne marudny a wczoraj to byla masakra
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Banka, u nas podobnie, 20.30 zasnela i kolo 7wstala..tylko w nocy przerwe zrobila sobie
![]() Mag-jak pierwsza noc z D w lozeczku???? Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
melduje się po chrzcinach ... wariactwo było
w sb cały dzień u teściów, potem zlot kuzynów i szwagierki z chłopakiem u nas, siedzieliśmy do 2, o 4 P. zjadł, a przed 7 już się obudził i radośnie nadawał ... pobudził wszystkich ale zachwyceni że nie płacze a potem jakimś cudem upchnęliśmy na naszych 60m kw prawie 20 osób ... P. zachwycony że się dzieje w kościele płakaliśmy ze śmiechu, to bazylika franciszkanów i naprawdę spoko są, totalnie wyluzowani zapomnieli tego olejku na czółko dla dziecka, ksiądz czeka na podanie, ten drugi zakonnik na niego patrzy z miną "ale o co chodzi" w ogóle często leciały teksty typu "a ustawicie się państwo tam i tam ... no bez jaj, na głowę tej babci chcecie wejść" ![]() P. grzeczny, ciamkał smoka, w restauracji grzecznie zasnął, dostał piękne prezenty, a po 18 po wyjeździe wszystkich gości siadłam i powiedziałam że nie wstaje do jutra - oczywiście o 20 cały dom był posprzątany tylko masakra bo się czymś zatrułam, w nocy spałam jakieś 3 h, ciągle latałam do kibla, miałam dreszcze, gorączkę ... kolejna zarwana noc, byle do wieczora ![]() idę nadrabiać
|
|
|
|
#1122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
chwal sie jakie prezenty P. dostał :Pmoze wez loremid na te problemy z jelitami powinno pomoc
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga,wyprzedaję co za małe na moją Zuzu, dla wizażanek promocyjne ceny B-)
kurtka next dla girl http://allegro.pl/kurteczka-dla-dzie...545661703.html next dla chłopca-łobuza http://allegro.pl/kurtka-dla-lobuzia...545662519.htmlkurtka dla girl pony http://allegro.pl/kurteczka-zimowa-m...545724259.html już nie mam co z tym robić ![]() body itd paczkami oddaję dla takiej pani co urodziła wlasnie córę, a co fajniejsze sprzedaję ![]() Zu śpi, zaraz lecę po detkę do wózka bo nie mam jak na spacer wyjść ![]() Jesień za oknem, jesień.... Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-09-16 o 09:03 |
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Xal, Vil, super, że chrzciny udane
![]() Nasza też jak zjadła po 4, to już nie miała ochoty na spanie, ale na szczęście tatuś ją przejął. Jak czytam, że Wasze dzieci przesypiają noce, to wydaje mi się to totalną abstrakcją U nas 2-3 pobudki to standard.
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Wczoraj znikłam niezapowiedzianie, bo mała się obudziła i tyle było mojego nadrabiania
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a P. jak zwykle przecudny Cytat:
|
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
vil, ratuj!
![]() Jaki obwód głowy ma teraz Przemek? Bo kupujemy z antoinettee czapkę zimową i ta 74-80 (niby 6-12 mcy) wydaje mi się ogromna. A ta 62-68 (2-6 ) jest za duża, ale nie jakoś duuuużo. ![]() Uwaga, uwaga, Leon w czapce Julci. Bez podśmiech*jek mi tu! ![]() Będzie post niżej, bo wyślę z telefonu. To jest ta mniejsza.
|
|
|
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Paweł dzisiaj pobił rekordy w spaniu![]() Kawa, ciasto i nadrabiam weekend A i mialam wam napisać. Wczoraj urodziła moja znajoma, kobieta po 40 - to jej pierwsze dziecko. Od lat leczyli się z mężem i jak już myśleli, ze nic z tego to im się udalo! Ktoś wpadnie na kawę do Katowic? strasznie brakuje mi kogoś z kim mogłabym pogadać... a przy małym nie mam nawet czasu do Was zaglądać![]() A i miałam Was pytać. Pawłowi ostatnio bardzo poci się główka, nawet jak chwilę poleży mi na ręce... nie jest przegrzany ani chory. Wiecie z czego to może być? Chyba muszę wybrać się do pediatry
|
|
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
Tadam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Nie umiem. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Nie umiem. |
|
|
|
#1130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Wtajemniczenie
|
Czuje się okropna matka. Moje dziecko wiecznie steka, marudz a ja nie umiem tego zmienić. Mam wrażenie ze jest wiecznie nieszczęśliwy . Wczoraj tak potwornie rozplakal sie u znajomych ze 30 min nie moglam go uspokoic, zupelnie nie wiem czemu... ta pogoda jeszcze dobija
|
|
|
#1134 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cudo ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- wczoraj w rossmanie dostałam słoiczek hippa z marchewka to dziś go spróbujemy ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- wielka czapa
|
||
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Czemu nie widze zdjec w telefonie?
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
Młody spał od 20.30 do 8 rano
senna pogoda to pewnie i mnie zaraz złamie
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Sofia usnela wczoraj o 23 poczym przed 24 obudzila sie z wielkim placzem nw szczescie usypial ja tz i wreczyl mi przed polnoca na karmienie to troche odespalam poprzednia noc. Jak to jest ze jedne dzieci spia, a inne nie?? Ja marze o tym by Sofia szla spac ok 20 i co 3h budzila sie na jedzenie... a wiekszosc z Was na taks sytuacje narzeka jesli w ogole sie zdarzy... Vil i Xal za chrzty. Fajnie ze jestescie zadowolone. Vil mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz. A z gosci nikt sie nie skarzyl na rewolucje zoladkowe?Magiusa, jak nocka? Happy nasze woelorazowki eciaz okupuja polke w szafie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nadrabiam niedopatrzenie ![]() Cytat:
Ale pewnie zaraz nadrobię Reklama długa ale faktycznie wzruszająca ![]() Cytat:
![]() A jaki rondelek kupiłaś? Też coś małego muszę kupić Tylko u nas Ikei brak Nasza położona spać o 21 a wstawała jak za dawnych czasów o 1, 5:30 i od 8:30 już nie śpimy ![]() Powodzenia z siuśkami ![]() Bosko Leonek wygląda w tej czapie ![]() Ale ciut duża mimo, że to ta mniejsza? ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- A no i brawo za chrzciny Xal, Vil - fajnie, że się udały ![]() Ja się cały czas zastanawiam jak nasza będzie się zachowywać na chrzcie bo pół roku wtedy będzie mieć to już pewnie o spaniu nie będzie mowy
|
|||
|
|
|
#1139 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
Cytat:
Chodakowską ćwiczyłam 1 tydzień i szczerze mówiąc znudziło mnie to, potem mel b i Tiffany, ale jednak ja nie byłam nigdy zwolenniczką aerobików i ćwiczeń, więc zakupiłam orbitrek i od 2 tygodni ćwiczę co 2 dzień , powoli waga idzie w dół, ale najważniejsze że kolana mnie przestały boleć |
|
|
|
|
#1140 |
|
Wtajemniczenie
|
Slyszalyscie o treningu INSANITY? Mam potworna ochote sie za to zabrac, ale jednoczesnie boje sie czy dam rade. Efekty sa powalajace i trwa to tylko 60dni
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

No i że będzie jej się podobało 

Oba oczka wyglądają tak samo - nie są zaczerwienione, więc to raczej nie jest zapalenie spojówki
Co to może być i czym zadziałać, żeby przeszło?

Jak TŻ wychodził do pracy to kazałam mu zobaczyć czy żyje 

chwal sie jakie prezenty P. dostał :P
wielkie i pomyślności 

Tylko u nas Ikei brak