Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 23:51   #1111
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

pytałaś ile Helen waży, w kontekście nosidła, 65 cm mierzona domowym sposobem
Nasza mierzona w domu ma 62 cm, mam nadzieję, że nosidło jutro przyjdzie i nie okaże się za malutka No i że będzie jej się podobało
Wiem, że Ty jesteś zadowolona, a Helence się podobało?

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 00:01   #1112
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

jak Przemek pośpi w sumie dwie to uważam że mieliśmy cudowny dzień
heh, to tak jak u nas

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i musze sie poskarżycz ze ten dzien byl straszny... O ile nie wierzę w piątki 13 to ten byl szczególnie nie fajny...

Rano pokłociłam się z mężem... O pierdołę.. Wstałam specjalnie, żeby mu zrobić kanapeczki do pracy, żeby głodny nie byl i kawkę.. Zrobiłam kanapeczki i poszłam do sypialni i pytam się śpiocha, czy chce kawę.. On, że nie... No to stwierdziłam, że pewnie znowu wstanie na styk i nie będzie miał na nic czasu tylko się ubrać i wybiec. (on zawsze spi na maxa i wychodzi tylko tyle oby założyc coś na tylek i wyjść)... Zrobiłam sobie herbatkę i w najlepsze sobie pije.. wypiłam.. Do kuchni wchodzi TZ- a dla mnie herbata?? Ja ze przeciez nie chcial?? No to ze on ze nie chciał kawy i ze mogłąm się domyslic ze chce herbaty, ze to logiczne przeciez, potem zaczał gadać, ze ja go nie znam, ze nie wiem jakie ma przyzwyczajenia ze by sobie wypil i w ogole... pozarliśmy się .wrrr

Potem poszłam z małym do lekarza.. Lekarka kosmika po pierwsze stwierdziła ze zle ubieram małego, że za małe ciuchy, ze stopy podwija.. ze skarpetki to powinnam zakładać na drugą stronę bo w srodku jest za dużo nitek.. Ze źle odbijam dziecko.. ze za cieżki jak na swój wiek... oj szkoda gadać..

Potem poszłam do piekarni- dziecko w chuscie. Same stare babcie.. Jedna się pozachwycała.. Inna stwierdziła, żebym poszła przed nimi do kasy bo to dziecko się udusi jak tak będzie czekać?? Poszłam dałam kasę kupiłam chleb i wyszłam...

A na koniec niunio dostał ataku płączu...

A wieczorem znowu pokłociłam się z mężem za rano.. On stwierdził,żę on myślał ze ja mu specjalnie tej herbaty nie chciałam zrobić..ta k wstałam specjalnie po to zeby zrobić herbatę wypić ją tuż przed tym jak wejdzie do kuchni i powiedzieć ze dla niego nie ma.. paranoja jakas..
a to wredota z niego
chociaż z drugiej strony, ja też potrafię się czepiać o pierdoły, jak widzę męża raz na tydzień - chociaż może to właśnie dlatego, że nie ma go na codzień, muszę się wyładować mam mu trochę za złe, że ja cały tydzień zajmuję się dzieckiem, a jak on przyjeżdża, to drażni mnie najmniejsza oznaka tego, że mu się nie chce w jakimś danym momencie zająć Julką (przewinąć/ponosić/pogadać) i warczę na niego z jednej strony wiem, że jest zmęczony po całym tygodniu roboty i gonieniu do nas na każdy weekend te 300 km w jedną stronę, ale i tak nerw mi się włącza :/

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mi TŻ sprawił prezent na urodziny i od razu za urodzenie mu córeczki Muszę się pochwalić bo strasznie mi się podoba
Aniołek symbolizuje córeczkę a serduszko naszą miłość i ślub
prześliczny jest ten aniołeczek

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A to naprawdę fajny pomysł- w ogóle nie pomyślałam. Hmm...może jeśli dziś będzie podobna nocka do wczorajszej to jednak wrócę do tradycyjnego woombie. W sumie ogólnie źle nie było tylko mam wyraźny dowód, że problemy brzuszkowe jeszcze nie minęły. Bo po prostu się kilka razy dość męczył w nocy ( choć nie płakał jakoś , tylko pokrzykiwał). Jak widać tradycyjne woombie niweluje te problemy w większym stopniu.

A myślisz, że to będzie tak, że któregoś pięknego dnia dziecko po prostu przestanie tego potrzebować? Że nie trzeba odzwyczajać?

A wasze dzieci śpią w woombie same w łóżeczkach? Bo ja się trochę boję go odkładać samego jak będzie miał te rączki schowane, tym bardziej, że widzę, że nawet w tradycyjnym woombie jak go męczy ten brzuszek to on sam usiłuję sobie to złagodzić i próbuje wkładać rączki do buzi przez materiał.
Wasze dzieci też się czasami same próbują uspokoić przez rączki w buzi?

Axella
, zarzuć tą tabelą rozwoju
liczę na to, że któregoś pięknego dnia - jak napisałaś - dziecię kochane przestanie się wybudzać od machnięcia rączką - zauważyłam zresztą, że Julka ma ten odruch (raptownego wyrzutu rączek przez sen) coraz rzadziej

----
znowu jestem 7 stron do tyłu i dziś nie nadrobię, bo już mi się oczy zamykają. Julka od kilku dni daje do wiwatu - w dzień tylko noszenie i wielka rozpacz co chwilę, bez żadnego wyraźnego powodu. Cyc ją drażni, prycha mlekiem i beczy, jakby słabo leciało, a leci nieźle - już ją nieraz przy sprawdzaniu przez ściśnięcie sutka opryskałam mlekiem, bo strzelał strumyk - a chwilę później dziecię moje z butelki pije "na relaksie" i bez fochów

PS. poradzicie? - dzisiaj zauważyłam, że jedno oczko jej jakby trochę ropieje, szczególnie po dziennych krótkich drzemkach coś jej się zbierało przy oczku, takie zielonkawe zaschnięte kawałeczki na skórze wokół zewnętrznego kącika Oba oczka wyglądają tak samo - nie są zaczerwienione, więc to raczej nie jest zapalenie spojówki Co to może być i czym zadziałać, żeby przeszło?

Edytowane przez prodiament
Czas edycji: 2013-09-16 o 00:02
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 00:23   #1113
Hawwa87
Zakorzenienie

Prodiament, spróbuj masować - najpierw przy wewnętrznym kąciku oka okrężnie, potem wzdłuż noska (po boku) z góry na dół. Dość mocno, żebyś widziała odbarwioną skórę. U nas pomogło, a oczko baaardzo ropiało dość długo, aż w końcu trafiłam na taką instrukcję masażu

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-16, 00:26   #1114
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Justi dlaczego walilabys głową w mur ? od 20 do 7 to naprawdę ładny sen, zwłaszcza że po zjedzeniu zasypia znowu i śpi do 10

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-16, 04:41   #1115
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
heh, to tak jak u nas

a to wredota z niego
chociaż z drugiej strony, ja też potrafię się czepiać o pierdoły, jak widzę męża raz na tydzień - chociaż może to właśnie dlatego, że nie ma go na codzień, muszę się wyładować mam mu trochę za złe, że ja cały tydzień zajmuję się dzieckiem, a jak on przyjeżdża, to drażni mnie najmniejsza oznaka tego, że mu się nie chce w jakimś danym momencie zająć Julką (przewinąć/ponosić/pogadać) i warczę na niego z jednej strony wiem, że jest zmęczony po całym tygodniu roboty i gonieniu do nas na każdy weekend te 300 km w jedną stronę, ale i tak nerw mi się włącza :/

prześliczny jest ten aniołeczek

liczę na to, że któregoś pięknego dnia - jak napisałaś - dziecię kochane przestanie się wybudzać od machnięcia rączką - zauważyłam zresztą, że Julka ma ten odruch (raptownego wyrzutu rączek przez sen) coraz rzadziej

----
znowu jestem 7 stron do tyłu i dziś nie nadrobię, bo już mi się oczy zamykają. Julka od kilku dni daje do wiwatu - w dzień tylko noszenie i wielka rozpacz co chwilę, bez żadnego wyraźnego powodu. Cyc ją drażni, prycha mlekiem i beczy, jakby słabo leciało, a leci nieźle - już ją nieraz przy sprawdzaniu przez ściśnięcie sutka opryskałam mlekiem, bo strzelał strumyk - a chwilę później dziecię moje z butelki pije "na relaksie" i bez fochów

PS. poradzicie? - dzisiaj zauważyłam, że jedno oczko jej jakby trochę ropieje, szczególnie po dziennych krótkich drzemkach coś jej się zbierało przy oczku, takie zielonkawe zaschnięte kawałeczki na skórze wokół zewnętrznego kącika Oba oczka wyglądają tak samo - nie są zaczerwienione, więc to raczej nie jest zapalenie spojówki Co to może być i czym zadziałać, żeby przeszło?
Masowac nosek po stronie tego oczka, uciskac kanaliki plus przemywac i okladac swietlikiem

Pierwszy raz od jkis ponad 2mc Zu sie obudzila w nocy na dluzej, wrrrr... Ale juz spi.. A ja padam na ryło

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 06:53   #1116
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Diabli , Happy niestety co do butw to chyba nie ma co już pokazywać
Są plamiaste Wrzuciłam je znów na noc do wody, by puściły resztę farby, bo niestety wyglądały jak obraz nędzy i rozpaczy...Jak uda się je jakoś odratować to wstawię, a nawet jeśli nie to poczekam aż wyschną i też pokazę!

Aaa happy dzięki za link i bańka dzięki za pomysł, teraz to już mogę probować wszystkiego.

Aaa i jeszcze Happy krostki się już nie pojawiły, więc męczymy dalej dady.

Prodiament Mojej po śnie też się takie coś zbiera, ale ja myślałam, że to normalne?! Takie jakby śpiochy? Tylko u nas są mleczne.

Diabli, kiedy Ty w końcu idziesz do szpitala? W czwartek?

Byłyśmy wczoraj we dwie z Młodą w IKEI kupiłysmy sobie mały rondelek do gotowania jej obiadków i mój wymarzony kocyś - Happy, taki jak Wy macie tylko duży.

No i NAJWAŻNIEJSZE!!!

Młodą położyłam spać dopiero 0 21:30 (zawsze chodzi spać o 20) i UWAGA jeszcze śpi!!!!!!!!!!!!!!! Nie było żadnej pobudki!!!!!!!! Jak TŻ wychodził do pracy to kazałam mu zobaczyć czy żyje

A teraz czekam jak wstanie i będzie łapać szczochy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 07:50   #1117
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Masowac nosek po stronie tego oczka, uciskac kanaliki plus przemywac i okladac swietlikiem

Pierwszy raz od jkis ponad 2mc Zu sie obudzila w nocy na dluzej, wrrrr... Ale juz spi.. A ja padam na ryło

Moj spal od 20 do 5 i potem do 6"30

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Są plamiaste Wrzuciłam je znów na noc do wody, by puściły resztę farby, bo niestety wyglądały jak obraz nędzy i rozpaczy...Jak uda się je jakoś odratować to wstawię, a nawet jeśli nie to poczekam aż wyschną i też pokazę!

Aaa happy dzięki za link i bańka dzięki za pomysł, teraz to już mogę probować wszystkiego.

Prodiament Mojej po śnie też się takie coś zbiera, ale ja myślałam, że to normalne?! Takie jakby śpiochy? Tylko u nas są mleczne.

Byłyśmy wczoraj we dwie z Młodą w IKEI kupiłysmy sobie mały rondelek do gotowania jej obiadków i mój wymarzony kocyś - Happy, taki jak Wy macie tylko duży.

No i NAJWAŻNIEJSZE!!!

Młodą położyłam spać dopiero 0 21:30 (zawsze chodzi spać o 20) i UWAGA jeszcze śpi!!!!!!!!!!!!!!! Nie było żadnej pobudki!!!!!!!! Jak TŻ wychodził do pracy to kazałam mu zobaczyć czy żyje

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pierwsza przyszla do nas poczta. pewnie dostaje ja każdy maluch a może ma to cos wspólnego z tymi szpitalnymi pudelkami? w sumie powinnas ja już mieć

ja nie mam

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
dolne jedyneczki..

brawo gratulacje a dziasla byly rozpulchnione?

Cytat:
polecamy. i gdyby dla ktorejs przeszkoda była kasa to powiem tak: karnet za 300zl brzmi drogo, 120zl miesięcznie tez brzmi średnio, ale 30zl co tydzień zawsze da się wyczarować
a dlaczego dopiero po czwartym? większość zajec zaczyna się od skończonych 3 miesięcy. Nela miała skończone 14 tygodni kiedy zaczelismy, teraz 22go konczy 4 miesiące i będzie miała wtedy już 4 zajecia za sobą!
nasi instruktorzy sa wspaniali, jak widze trochę większe dzieci brykające w tej wodzie, piszczace z radości jak mogą chlapac na prawo i lewo to wiem, ze podjelismy dobra decyzje. nawet kosztem powiedzmy jakiegoś tam kataru (co pewnie tez nie będzie wina basenu). jesli tylko oczka Wam pozwola szalejcie!
u nas baaardzo duza uwagę przywiazuje się do rozwoju psycho-ruchowego. mysle, ze nawet wieksza niż do samego oswajania z woda czy pływania

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

trochę się opieral, bo wie, ze od przyszłego tygodnia będzie musial zanim mi się to wszystko wygoi itd. ale chyba tez jest zachwycony i będziemy walczyc kto wchodzi do wody

oj ja tez. znikam do baczka jeszcze trochę się poprzytulać. do jutra już ze szpitala

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

przy Was to my naprawdę mamy lajcik. dzięki kochana, będzie super i jeszcze się będziemy smialy z tych naszych przygod.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

dziekuje

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

dzięki kochana! Ty tez jesteś strong woman

kuruj się, bo gilami zarazisz mala hehe

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

jasne, ale zasiegu będę szukac chocy przed szpitalem

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

cudny baczek ale wloskow nie widać!!!
grzej cyce, maz niech masuje, Piotrus spija i będzie ok

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

tak jutro badania, we wtorek operacja, w czwartek mam obiecany dom...powiem im, ze dziecko ma wyliczone mleczko i nie maja wyjścia musza mnie puscic
To czekamy na polaczenie ze szpital ej sali hii i trzymam kciuki za czwartek :thumbup:

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:

No i NAJWAŻNIEJSZE!!!

Brawo ale ladnie spii superr

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:00   #1118
xal
Zakorzenienie

My już po chrzcinach, dziecko bylo grzeczne, nawet spało Raz mi plakała na samej, że tak to nazwę, czynności chrzczenia, bo smacznie spała w wózeczku, a tutaj ktoś wyciąga, no to marudek się wlączył na chwilkę (szkoda, że nie można ochrzcić w wózeczku na spiocha ). Na imprezie też grzecznie spała (im więcej ludzi tym lepiej jej się spi na imprezach )
Nadrobię jak ogarnę mieszkanie i siebie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:26   #1119
barwineczek
Wtajemniczenie

Nakarmiłam wczoraj młodego butelką i położyłam spać o 20.30, budzi się w nocy na karmienie oo 23.30 1.30 3.30 5 i 6.30 ostatecznie spal do7 .30. Ostatnie dni jest straszne marudny a wczoraj to byla masakra

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:28   #1120
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Banka, u nas podobnie, 20.30 zasnela i kolo 7wstala..tylko w nocy przerwe zrobila sobie

Mag-jak pierwsza noc z D w lozeczku????

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-16, 08:53   #1121
vil84
Wtajemniczenie

melduje się po chrzcinach ... wariactwo było w sb cały dzień u teściów, potem zlot kuzynów i szwagierki z chłopakiem u nas, siedzieliśmy do 2, o 4 P. zjadł, a przed 7 już się obudził i radośnie nadawał ... pobudził wszystkich ale zachwyceni że nie płacze a potem jakimś cudem upchnęliśmy na naszych 60m kw prawie 20 osób ... P. zachwycony że się dzieje w kościele płakaliśmy ze śmiechu, to bazylika franciszkanów i naprawdę spoko są, totalnie wyluzowani zapomnieli tego olejku na czółko dla dziecka, ksiądz czeka na podanie, ten drugi zakonnik na niego patrzy z miną "ale o co chodzi" tamten pokazuje na migi a ten drugi kręci głową że on nic nie wie - kilka min im zeszło zanim przygotowali i przynieśli, a ksiądz się tylko śmiał w ogóle często leciały teksty typu "a ustawicie się państwo tam i tam ... no bez jaj, na głowę tej babci chcecie wejść"
P. grzeczny, ciamkał smoka, w restauracji grzecznie zasnął, dostał piękne prezenty, a po 18 po wyjeździe wszystkich gości siadłam i powiedziałam że nie wstaje do jutra - oczywiście o 20 cały dom był posprzątany tylko masakra bo się czymś zatrułam, w nocy spałam jakieś 3 h, ciągle latałam do kibla, miałam dreszcze, gorączkę ... kolejna zarwana noc, byle do wieczora

idę nadrabiać

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:58   #1122
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
My już po chrzcinach, dziecko bylo grzeczne, nawet spało Raz mi plakała na samej, że tak to nazwę, czynności chrzczenia, bo smacznie spała w wózeczku, a tutaj ktoś wyciąga, no to marudek się wlączył na chwilkę (szkoda, że nie można ochrzcić w wózeczku na spiocha ). Na imprezie też grzecznie spała (im więcej ludzi tym lepiej jej się spi na imprezach )
uroczystosc udana superr
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Nakarmiłam wczoraj młodego butelką i położyłam spać o 20.30, budzi się w nocy na karmienie oo 23.30 1.30 3.30 5 i 6.30 ostatecznie spal do7 .30. Ostatnie dni jest straszne marudny a wczoraj to byla masakra

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Banka, u nas podobnie, 20.30 zasnela i kolo 7wstala..tylko w nocy przerwe zrobila sobie

Mag-jak pierwsza noc z D w lozeczku????

heheh to nie bylo zle

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
melduje się po chrzcinach ... wariactwo było w sb cały dzień u teściów, potem zlot kuzynów i szwagierki z chłopakiem u nas, siedzieliśmy do 2, o 4 P. zjadł, a przed 7 już się obudził i radośnie nadawał ... pobudził wszystkich ale zachwyceni że nie płacze a potem jakimś cudem upchnęliśmy na naszych 60m kw prawie 20 osób ... P. zachwycony że się dzieje w kościele płakaliśmy ze śmiechu, to bazylika franciszkanów i naprawdę spoko są, totalnie wyluzowani zapomnieli tego olejku na czółko dla dziecka, ksiądz czeka na podanie, ten drugi zakonnik na niego patrzy z miną "ale o co chodzi" tamten pokazuje na migi a ten drugi kręci głową że on nic nie wie - kilka min im zeszło zanim przygotowali i przynieśli, a ksiądz się tylko śmiał w ogóle często leciały teksty typu "a ustawicie się państwo tam i tam ... no bez jaj, na głowę tej babci chcecie wejść"
P. grzeczny, ciamkał smoka, w restauracji grzecznie zasnął, dostał piękne prezenty, a po 18 po wyjeździe wszystkich gości siadłam i powiedziałam że nie wstaje do jutra - oczywiście o 20 cały dom był posprzątany tylko masakra bo się czymś zatrułam, w nocy spałam jakieś 3 h, ciągle latałam do kibla, miałam dreszcze, gorączkę ... kolejna zarwana noc, byle do wieczora

idę nadrabiać
chwal sie jakie prezenty P. dostał :P
moze wez loremid na te problemy z jelitami powinno pomoc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:01   #1123
axella
Zakorzenienie

GG do axella

uwaga,wyprzedaję co za małe na moją Zuzu, dla wizażanek promocyjne ceny B-)

kurtka next dla girl http://allegro.pl/kurteczka-dla-dzie...545661703.html

next dla chłopca-łobuza http://allegro.pl/kurtka-dla-lobuzia...545662519.html

kurtka dla girl pony http://allegro.pl/kurteczka-zimowa-m...545724259.html

już nie mam co z tym robić
body itd paczkami oddaję dla takiej pani co urodziła wlasnie córę, a co fajniejsze sprzedaję

Zu śpi, zaraz lecę po detkę do wózka bo nie mam jak na spacer wyjść

Jesień za oknem, jesień....

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-09-16 o 09:03
Stary 2013-09-16, 09:07   #1124
Hawwa87
Zakorzenienie

Xal, Vil, super, że chrzciny udane

Nasza też jak zjadła po 4, to już nie miała ochoty na spanie, ale na szczęście tatuś ją przejął.

Jak czytam, że Wasze dzieci przesypiają noce, to wydaje mi się to totalną abstrakcją U nas 2-3 pobudki to standard.

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-16, 09:13   #1125
nuna2
Zakorzenienie

Dzień dobry. Wczoraj znikłam niezapowiedzianie, bo mała się obudziła i tyle było mojego nadrabianiaTak więc próbuję po raz kolejny
Stary 2013-09-16, 09:16   #1126
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ja na chwilę bo walczę z początki zapalenia cyca (po raz trzeci) boli cyc i 38 stopni ale musi być dobrze!

wrzucam fotę mojego cuda
niech zapalenie spada a P. jak zwykle przecudny

Cytat:
A, zapomniałam się pochwalić. TŻ wygrał dziś mi na aukcji kombinezon dla J. http://allegro.pl/show_item.php?item=3544972251. Fajny? Mi się podoba

Diabli kciuki wielkie i pomyślności
Cloche za Florka też nieustannie trzymam

Dobranoc
fajny, taki typowy dla dziewczynki
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:16   #1127
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

vil, ratuj!

Jaki obwód głowy ma teraz Przemek? Bo kupujemy z antoinettee czapkę zimową i ta 74-80 (niby 6-12 mcy) wydaje mi się ogromna. A ta 62-68 (2-6 ) jest za duża, ale nie jakoś duuuużo.

Uwaga, uwaga, Leon w czapce Julci. Bez podśmiech*jek mi tu!

Będzie post niżej, bo wyślę z telefonu. To jest ta mniejsza.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:18   #1128
vujka
Raczkowanie

Hej Paweł dzisiaj pobił rekordy w spaniu zasnął wczoraj o 18 i spał do 6.15 z jedną przerwą na karmienie pobawił się do 8 i śpi dalej...

Kawa, ciasto i nadrabiam weekend

A i mialam wam napisać. Wczoraj urodziła moja znajoma, kobieta po 40 - to jej pierwsze dziecko. Od lat leczyli się z mężem i jak już myśleli, ze nic z tego to im się udalo!

Ktoś wpadnie na kawę do Katowic? strasznie brakuje mi kogoś z kim mogłabym pogadać... a przy małym nie mam nawet czasu do Was zaglądać

A i miałam Was pytać. Pawłowi ostatnio bardzo poci się główka, nawet jak chwilę poleży mi na ręce... nie jest przegrzany ani chory. Wiecie z czego to może być? Chyba muszę wybrać się do pediatry
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:19   #1129
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Tadam.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Nie umiem.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Nie umiem.

Leon
Stary 2013-09-16, 09:19   #1130
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
D

No i NAJWAŻNIEJSZE!!!

ale pięknie pospała

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
za chrzest

Cytat:

idę nadrabiać
oj to było wesoło, lubię takie luźne podejscie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:22   #1131
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Teraz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7860_637048282995076_727566970_n.jpg (83,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1237862_637048302995074_384557168_n.jpg (75,4 KB, 13 załadowań)

Leon
Stary 2013-09-16, 09:24   #1132
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Teraz.
utopi sięęęę !

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-16, 09:40   #1133
barwineczek
Wtajemniczenie

Czuje się okropna matka. Moje dziecko wiecznie steka, marudz a ja nie umiem tego zmienić. Mam wrażenie ze jest wiecznie nieszczęśliwy . Wczoraj tak potwornie rozplakal sie u znajomych ze 30 min nie moglam go uspokoic, zupelnie nie wiem czemu... ta pogoda jeszcze dobija

Stary 2013-09-16, 09:50   #1134
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ja na chwilę bo walczę z początki zapalenia cyca (po raz trzeci) boli cyc i 38 stopni ale musi być dobrze!

wrzucam fotę mojego cuda

cudo

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

A może spróbuj podać z innej firmy ?

wczoraj w rossmanie dostałam słoiczek hippa z marchewka to dziś go spróbujemy

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
taaa, bo kaszka slodka i smakowo,ale tez konsystencja podobna do mleczka.
no właśnie a jeszcze na jego mleczku robiona więc mu smakuje

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Teraz.
wielka czapa

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:51   #1135
barwineczek
Wtajemniczenie

Czemu nie widze zdjec w telefonie?

Stary 2013-09-16, 09:53   #1136
Elusiek85
Raczkowanie

Młody spał od 20.30 do 8 rano po 8 przyjechał dziadek i niedawno co go jeszcze ululał i od 9.30 znowu śpi senna pogoda to pewnie i mnie zaraz złamie

Adisiek ur. 30.04.2013
Stary 2013-09-16, 09:53   #1137
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Sofia usnela wczoraj o 23 poczym przed 24 obudzila sie z wielkim placzem
nw szczescie usypial ja tz i wreczyl mi przed polnoca na karmienie to troche odespalam poprzednia noc. Jak to jest ze jedne dzieci spia, a inne nie?? Ja marze o tym by Sofia szla spac ok 20 i co 3h budzila sie na jedzenie... a wiekszosc z Was na taks sytuacje narzeka jesli w ogole sie zdarzy...

Vil i Xal za chrzty. Fajnie ze jestescie zadowolone. Vil mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz. A z gosci nikt sie nie skarzyl na rewolucje zoladkowe?

Magiusa, jak nocka?

Happy nasze woelorazowki eciaz okupuja polke w szafie

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:55   #1138
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie nie zaprosiłaś. Nie poznałaś? Podpowiem, że mam na imię Ewelina
A to nie wiedziałam, że to Ty bo chyba nigdy Ciebie na zdjęciu nie widziałam tylko Julcię
Już nadrabiam niedopatrzenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ale, że jak passe?
w moim życiu rodzina & fotografia odgrywają tak ważną rolę, że nie mogłabym nie wrzucić i Helena ma cały album, a jak! czasem ewentualnie ograniczam dostęp niektórych osób

wzruszająca reklama na dobranoc................. .
http://www.youtube.com/watch?v=UZWiC...layer_embedded
Coś w tym jest, dlatego ja też nie potrafię się powstrzymać przed wstawianiem zdjęć, choć póki co samej Lenki mam mało Ale pewnie zaraz nadrobię

Reklama długa ale faktycznie wzruszająca

Cytat:

No i NAJWAŻNIEJSZE!!!

Oby dało się uratować butki
A jaki rondelek kupiłaś? Też coś małego muszę kupić Tylko u nas Ikei brak

Nasza położona spać o 21 a wstawała jak za dawnych czasów o 1, 5:30 i od 8:30 już nie śpimy

Powodzenia z siuśkami

Cytat:
Teraz.
Bosko Leonek wygląda w tej czapie
Ale ciut duża mimo, że to ta mniejsza?

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

A no i brawo za chrzciny Xal, Vil - fajnie, że się udały
Ja się cały czas zastanawiam jak nasza będzie się zachowywać na chrzcie bo pół roku wtedy będzie mieć to już pewnie o spaniu nie będzie mowy

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:59   #1139
Elusiek85
Raczkowanie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Marchewka serio Cię kręci ta Chodakowska? wszędzie dookoła słyszę Chodakowska Chodakowska więc przygotowywałam się kilka dni co by dać radę i co? lipa! strasznie się rozczarowałam. Beznadziejnie się z nią ćwiczy i bardzo nudnie! wolę już 4 x 10 min Mel B- ona bardzo zachęca do ćwiczeń, bardzo fajnie się z nią ćwiczy że chce się więcej.

Chodakowską ćwiczyłam 1 tydzień i szczerze mówiąc znudziło mnie to, potem mel b i Tiffany, ale jednak ja nie byłam nigdy zwolenniczką aerobików i ćwiczeń, więc zakupiłam orbitrek i od 2 tygodni ćwiczę co 2 dzień , powoli waga idzie w dół, ale najważniejsze że kolana mnie przestały boleć

Adisiek ur. 30.04.2013
Stary 2013-09-16, 10:05   #1140
barwineczek
Wtajemniczenie

Slyszalyscie o treningu INSANITY? Mam potworna ochote sie za to zabrac, ale jednoczesnie boje sie czy dam rade. Efekty sa powalajace i trwa to tylko 60dni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości