|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Ja sie czuje zaawansowana, duch ochoczy ale zobaczymy jsk cialo. Najpierw pogadam z dietetyczka
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
wrzuciłam małego na brzuch i śpi już 2 godzinę, może jak się dośpi to odzyska humor moj mały marudier
i znowu mamy ciemieniuchę - 3 raz już wylazła ale teraz już prawie cala glówka w łuskach Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-09-16 o 13:05 |
|
|
|
#1173 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Powoli nadrabiam ...
Cytat:
Cytat:
![]() Robisz zmianę warty z moim mężem? On mniej więcej o tej godzinie wstaje do pracy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to nie poznałaś.Cytat:
Cytat:
Agnes załatwiłaś pogodę widać tylko dla śląska, bo na zagłębiu się rozpadało popołudniu
|
|
#1174 |
|
siedzę i myślę
|
Co do śmiania w głos to moje dziecko pierwszy raz zaśmiało się tak wczoraj do mojego taty
i to kilka razy aż się wzruszyłam ale trochę byłam zazdrosna, że nie do mnie się tak śmiał ... :P
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko opakowanie fatalne ![]() Modlcie sieeee! Niech zasnie w domu i pospi te cudnec2h..musze spac, spac, spac, spaaaaaaac! Nie chce milionów w totka, super auta, eliksiru młodości .. Nic! Tylko snu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To czapka na "za rok"? ![]() Hehe, zostaw ją, niech pośpiewa
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() chciałam coś wiecej napisać, a tu d u p a ,bo Młody ciągle marudzi.... ja juz czasami nie wiem o co mu chodzi ![]() przede wszystkim 3mam kciuki za Ciebie diabli i za Florka cloche ![]() jutro wyniki bad ogolnych moczu i kału, a posiew kału dopiero za tydzien... z niecierpliwoscia czekam na wynik bad kału jak W mi pozwoli to sie pozniej odezwe |
|
|
|
#1179 | |||
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy z rehabilitacji ... w innym miejscu byliśmy niż za pierwszym razem. rehabilitantka jest cudowna, najpierw bawiła się z Przemkiem, głaskała go, chwaliła (bo się rozgadał do niej i zaczepiał śmiechem), potem ćwiczyła - ta pierwsza kobieta tylko go przekręcała i wywijała nim a jak płakał to tylko mówiła monotonnym głosem "patrz na autko, patrz na autko..." Młody miał dość po 15 min i wył ... a tutaj go kobieta przytulała, głaskała jak marudził, robiła mu noski-eskimoski i przy okazji ćwiczyła, śmiała się do niego
wprawdzie 60 zł za pół h ale tylko tam będziemy chodzić, i jeszcze nam powiedziała że jak odbiorę z Centrum Zdrowia Dziecka skierowanie na rehabilitację to ona nas od razu na nfz przepisze mam nadzieję że mi wydadzą bez problemu ... --- nadrabiam dalej ![]() Veronic przykro mi że Wojtuś ma nadal takie problemy qrcze, to już nie jest normalne ... poszukajcie jakiegoś dobrego pediatry ![]() P. jakoś od miesiąca jeździ w spacerówce, ale na płasko rozłożonej. chociaż rehabilitantka mówiła że jak marudzi to mogę go lekko sadzać już, byle nie na długo, i oglądała czy mu to na pewno nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Cytat:
rano czasem się przebudza z płaczem ale wtedy potrzebuje smoka i zasypia dalej - w sumie od niedawna tak robi, nie wiem o co chodzi. jak się wyśpi to gada, uśmiecha się, wierci ... nie płacze ![]() Cytat:
super macie te zajęcia
|
|||
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
chusta i spacery działają. albo jeszcze spanie na rękach. inaczej w dzień dłużej nie pośpi
|
#1181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mój Niki od urodzenia bardzo dużo spał, teraz ma 2 drzemki po 2 - 2,5 h lub 3 drzemki krótsze, ale nie jest tak że go położe i śpi ciągiem te kilka godz, najczęściej się wybudza z płaczem bo chce possać, to wtedy się kłade do niego na 15 min i potem idę robić swoje jak już mocniej zaśnie, czasami tak kilka razy wędruje do sypialni, od kilku dni kladę go na brzuch, najpierw cyc, zasypia i na brzuszek wtedy już się tak nie wybudza, dopiero jak jest głodny
|
||
|
|
|
#1182 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na fb tylko dla znajomych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Woda wyciąga jednak Cytat:
Ja muszę spać do 8:00-9:00.. muszę nawet jak mi się młody tylko raz obudzi w nocy na jedzenie to i tak jestem zwłoki o 7:00 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pochwal się prezentami ![]() ale słodka lalunia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas też ostatnio kupa wędruje na plecy ![]() Bartek to ciamkacz nad ciamkaczami ciągle coś ma w pysiu i ślini się na potęgę
|
|||||||||
|
|
|
#1183 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za rocznicę Cytat:
Cytat:
cieszę się, że jesteście zadowoleni ![]() Magiusa za pierwszą nockę ![]() hej! moje dziecko chciało dziś wstać o 7:00 ale się nie dałam, zapodałam cyca i odwróciłam się tyłkiem ![]() spał do 9:30 później szybkie zakupy połączone ze spacerkiem, Młody się zdrzemnął, zrobiłam obiad i czekamy na tatę
|
|||||
|
|
|
#1184 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do prezentów to gąsienica z FP - P. jeszcze mały ale już mu się podobają piosenki i dźwięki, no i światełka - http://allegro.pl/gasienica-gawedzia...553563181.html złoty łańcuszek (w rodzinie męża jest tradycja że każde dziecko na chrzest dostaje od chrzestnego złoty łańcuszek), srebrna grzechotka Svarowskiego, piękne ręcznie robione pudełeczka z życzeniami, komplecik i bluzeczka z 5-10-15, obrazek z Aniołkiem nad łóżko, pieniądze - wzięliśmy trochę na ogrzewanie na zimę ale resztę wpłacamy Modemu na konto. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5g2506?c=3232 http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...e-5m2511?c=658 ale czapa ![]() Cytat:
matko ja narzekam jak P. wstaje przed 7 po jednej nocnej pobudce ... współczuje nieprzespanych nocek, ja bym chyba padła ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
juz w szpitalu
wstepna weryfikacje badaniowa przeszlam celujaco jesli do jutra nie dostane okresu to jedziemy z tym koksem :P mury grube, ale net jest...pielegniarki smieja sie, ze mam wakacje - net, lozko, a rodzina niech zobaczy ile ogarniam kiedy jestem w domu Nelcia podobno radzi sobie superowo - pije mleczko, robi kupy i spi - czyli wisi jej to czy mama jest obok hehe. buziaki i ide poczytac co tam pisalyscie. dawno nie mialam tyyyle czasu na wizaz.
|
|
|
|
#1186 | |
|
Wtajemniczenie
|
W przyssał sie do cycka, wiec mam 1 wolna reke
![]() vil- no wiem,ze 5miesiecy ciaglego krzyku i prezen nie jest normalne,... czekamy na wyniki , a potem bedziemy działac tzn mam taka nadzieje. lekarka sugerowała rozszerzenie diety(cloche tez tak mowi ) lub ew przejscie na mm,ale zobaczymy...mowisz,ze nie ma wyniszczonych kosmków?? uff to dobrze ![]() marchewka -pytałas czemu tak sie upieram przy kp... ciezko mi odp na to pytanie moze dlatego,ze sie do tego juz przyzwyczaiłam,ze mam pełno mleka, ze to nawet lubie ... ale to chyba kiepskie argumenty bo najwazniejsze jest zdrowie mojego dziecka, a jesli moj pokarm mu szkodzi to chyba najrozsadniejszym bedzie zaprzestanie karmienia ![]() ![]() aaa i za zabki Wojtusia![]() Motylek - a jak tam krostki Matyldy na pupce>? juz znikneły? Wojtusiowa kupka strasznie obszczypuje mu tyłek probowałam juz wszystkiego sudocrem,alantan,linomag, krem z hippa na odparzenia, ale stwierdzam, ze najlepszy dla niego jest puder babydream super łagodzi zaczerwienieniadzisiaj Wojtus tez dosyc ladnie spał lekko sie przebudził o 1 ale dałam mu smoka i spał dalej, a potem obudził się o 4 ,ale bez wiekszego krzyku,chyba po prostu chciało mu sie pic- ale strasznie sie przy tym rozbudził, połozyłam go na brzuszku i gadał do 4:30 jak przyszłam zobaczyc co z nim to lezał juz na plecach cały odkryty, całe szczescie potem znowu zasnał i spał jeszcze na 2 godziny![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
oby tak dalej![]() najwazniejsze jest pozytywne nastawienie
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
mam w sali dziewczyne tuz po operacji, wyglada niezle
worek z krwia z szyi, ale poza tym calkiem niezle kontaktuje. biedna juz musiala znosic moj laktator w sali obok wscibska baba, ktora juz przyszla POOGLADAC te po operacji, bo ona jutro tez bedzie miala...masakra :P
|
|
|
|
#1188 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja chcę
![]() Cytat:
2. co do moczenia pampersa to różnie - ja zmieniam po kąpieli, potem 4-5 rano i jak wstanie - czasem jest zasikany, czasem leciutki - różnie 3. Przemek też wszystko bierze do buzi i ciamka - najchętniej kocyk nad ranem normalne że dzieci tak robią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
jak kroliczek
![]() Happy - Ty tez masz alergie na róż? Nela ma troche ciuchow, ale tylko pudrowy albo taki malinowy (ladny hehe). aaa i bedziesz zamawiala ten kombinezon z gapa?Cytat:
nadrobie za wszystkie czasy. i dziekuje |
|
|
|
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
tak sobie mysle.ze ja bym chyba nie wytrzymała jakbym miała Wojtusia zostawic np na kilka dni... (wiadomo diabli Ty nie masz wyjscia)
najdłuzej rozstałam sie z nim na 2 godziny (jak poszłam po zakupy) i w tym czasie miał go pod swoja opieką TŻ... jestem z nim non stop i martwie sie o niego.tym bardziej,ze wiem,ze za chwile moze go znowu zaczac bolec brzuszek... na razie chyba nie jestem gotowa,zeby zostawic go z kimkolwiek innym niz z TZtem na max 2 godziny... jestem nienormalna? |
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
vil -super,ze znalazłas swietna rehabilitantkę i ze Przemkowi sie podoba
![]() |
|
|
|
#1194 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi bardziej pasuje rola tej wyrodnej co to podrzuca dziecko dziadkom żeby móc odpocząć co nieco
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedys bede musiała chyba się przemóc... chciałabym isc z TŻtem na basen, ale mam obawy zostawic Małego np z moja mamą (chociaz na pewno byłby bezpieczny) ale jakos nie moge... ciezko mi nawet napisac dlaczego tak jest..? ale na razie mam wrażenie,ze im dalej tym gorzej, czuje jakbym była z W jednoscia... |
|
|
|
|
#1197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pollezaco bo inaczej wozek odpada do tego teraz jezdze z nim przodem do kierunku jazdy Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
w czwartek kochana to ja ide do domu
![]() ![]() hehe, a pozniej doilam sie w gabinecie, a lekarka miala przymusowa przerwe (w lazienkach nie bylo kontaktow). teraz mam calkiem fajna sale, tylko cicho tu jak w kosciele. nie ma tv...nie wolno miec walizek, ubran, wszystko musialam oddac. nie wolno klasc nic na parapecie, odslaniac zaluzji. dziwne zasady. w bb szpital ma jednak wiekszy luz. a i najlepsze: stawic sie mialam na 8 na czczo. krew, mocz itd. pytam czy dostane obiad -"u nas sa takie zasady, ze w dniu przyjecia tylko kolacja. w dniu wypisu obiad" ale obawiam sie, ze dostawca moze mnie nie znalezc (z tz szukalismy sie pol godz...komorki na korytarzach nie maja zasiegu)
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obie jesteście dzielne! Cytat:
![]() Veronic nie jesteś nienormalna Ja też niechętnie zostawiam Bartusia. Teraz jak chodzę do szkoły to muszę go zostawić aż na 8 godzin ale na szczęście u nas brak problemów i świetnie sobie z M. radzą nikomu innemu nie chcę go zostawiać na dłużej niż godzinkę bo nie wiem co z nim wyrabiają
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

)

mala chlonie jak gabka...wiec lepiej jej puść jakies swoje ulubione kawałki
Mój błąd zrobiłam im kąpiel i skóra puściła kolor?! a i tak dalej cuchną. Pomysł jakiś by doprowadzić je do ładu ?
ale trochę byłam zazdrosna, że nie do mnie się tak śmiał ... :P

qrcze, to już nie jest normalne ... poszukajcie jakiegoś dobrego pediatry 

No, ale teraz już obiecałam sobie, że przynajmniej raz dziennie na leżąco i po nocy z pod pachy. Zobaczymy czy to coś da, czy znowu coś mnie dopadnie. A jak dopadnie, to już chyba zrezygnuję z kp, bo dla mnie cała otoczka tego zapalenia to jedna wielka maskara... W sobotę myślałam, że sobie coś zrobię z tej bezradności