![]() |
#901 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tajlandia
Tajlandia jest wspanialym miejscem na ziemi. Bylam w kilku miejscach. O Bangkoku opisalam na mojej stronce-zaprasza. Reszte bedzie aktualizowana. pozdrawiam serdecznie!!
imoffblog.wordpress.com https://www.facebook.com/imoffpaula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Raczkowanie
|
koh similiany ???? Ale Ci fajnie, marzy mi się to miejsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyboldowałam punkty wyprawy, które mamy wspólne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
melduje ze qatar airways ma teraz promo na bangkok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
No i rusza wielka wyprzedaż Air Asia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Zbyt wielkich oczekiwań nie mam, bo podczas wycieczek wszystko robione jest w ekspresowym tempie i nawet nie da rady się nacieszyć widokami i lazurkami:/ Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podane ceny są za lot w jedną stronę? Bo jak tak to nie przepłaciłam ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Trochę zła jestem na siebie i na ten plan, bo mamy dużo transferów:/ Ale cóż... Przyjeżdżamy ze Siem Reap wieczorem i czekamy nockę na lotnisku, następnego dnia dopiero jesteśmy w Ao Nang. A gorsza jest końcówka... Wracamy z Phi Phi i śpimy w Krabi jedną noc (bez sensu), żeby rano wylecieć do BKK (tylko poranny lot był na promo), siedzimy tam cały dzień i nockę (też bez sensu) i rano wylot do PL. Nie wiem za bardzo jak to ogarnąć i czy jest sens tego ostatniego dnia jechać do centrum BKK? Gdzie zarezerwować hotel? Bo jedno lotnisko jest na jednym końcu, drugie na drugim, a centrum miasta jeszcze zupełnie gdzie indziej:/ ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- A co do Similianów to z nimi będzie pewnie problem z Ao Nang, jeżeli nie da rady jechać na dwudniowe, albo będą kosmicznie drogie to pojedziemy na jednodniową wycieczkę ![]()
![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
painka dokopałam sie ze chyba leciałas moją trasą, jak przesiadka w Doha? my tam mamy jakies 10 godzin i juz sie boje katarskich cen i tego ze padne z głodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My mamy na szczęście tylko 5h postoju - najemy się przed i może będzie ok ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Melleczka ja ostatnio przesiadałam sie w Abu Dabi i uwierz mi, o ile w Moskwie stac mnie bylo na jakąs wode czy piwo w sklepie (bary wiadomo, drogo) to w Arabii Saudyjskiej juz niebardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoją drogą... Tak się kiedyś zastanawiałam... Można brać żarełko do samolotu? Bo ja brałam, ale to były tanie linie i czartery. A nie wiem jak w takim Aeroflocie ![]()
![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
eee ty tak zle nie bedziesz miala, w samolocie tez pewnie cos dadzą do jedzenia i picia
![]() ale dokopałam sie na internecie czegos takiego: Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że na pokład samolotu można wnosić jedzenie, ale jedzonko będą podawać, więc nic się nie martwcie. Jak boicie się o ceny to możecie kupić sobie na wolnocłowej w PL np wodę czy inne napoje...
Nie wiem jak w Abu Dabi ale w Dubaju te ceny nie były aż takich straszne.... i bardzo tanie były papierosy bo za wagon jakieś 12 euro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
A nie jest tak, że nie można wnosić np. kanapek własnoręcznie zrobionych, a można wnieść hermetycznie pakowane chipsy czy ciastka? Że płynów nie wolno to wiadomo i to wszędzie tak jest. Ale wydaje mi się, że fabrycznie zapakowane jedzonko można...
![]() |
#918 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() a ostatnio we Wro miałam wode min w reku, calkiem o tym zapomniałam położyłam do tego koszyczka przy kontoli podrecznego i nikt mi nie zwrocil uwagi, dopiero na bezcłówce sie zorientowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Kochane nie mylmy przechodzenia przez kontrolę osobistą z wejściem na pokład. Podczas przejścia przez kontrolę (niezależnie od linii lotniczych) rzeczywiście nie można wnosić więcej niż 100ml płynów, żelów na opakowanie, itp (łączna ich ilość to 1l)... ale kanapki, jedzenie itp spokojnie można przenosić... np z Pl wiecznie przewożę gołąbki, pierożki, kiełbasę, mięso ..czasami mama wepchnie mi kanapkę itd. i wcale nie trzeba pakować tego hermetycznie (latałam również do innych krajów i np miałam drożdżówkę czy inne jedzonko i nigdy nie miałam problemów z tym) Następnie wchodzimy na strefę wolnocłową gdzie przecież można kupić słodycze, kanapki itd, wtedy możemy sobie kupić również napoje.
Czasami zdarza się jednak, że przylatując do jakiegoś kraju gdzieś w okolicach kontroli paszportowej (czyli jakby przed opuszczeniem lotniska) są tabliczki gdzie proszą aby wyrzucić swoje kanapki, jedzenie które wwozimy do kraju... jest to spowodowane czasami różnymi epidemiami jak np mieliśmy ptasią grypę itd, ale obecnie przyznam się, że dawno się już z tym nie spotkałam. Nie ma jednak problemu z wniesieniem tego jedzonka na pokład samolotu. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-09-17 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie... My też wnosiliśmy na pokład napoje kupione na wolnocłówce.
![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Malgos dziekuje
![]() ![]() a wracając do tematu: kupic dolary czy euro? co me lepszy przelicznik? mysle wlasnie czy rezerowac noclegi wczesniej, zawsze jezdze bez rezerwacji i znajduje cos na miejscu, a tutaj wszyscy rezerwują jak jeden mąż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zdania, żeby rezerwować, szkoda czasu na miejscu na szukanie noclegów. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Odnośnie walut - informacja znaleziona na stronie Rainbow Tours: "Wymiana walut - Zaleca się zabranie Euro, choć można również wymieniać dolary amerykańskie, funty brytyjskie i inne powszechnie akceptowane waluty. Pieniądze można wymienić w licznych bankach i kantorach oraz hotelach (tutaj kurs jest zawsze niekorzystny) UWAGA! W Tajlandii nie są akceptowane banknoty 50 USD oraz 100 USD starych edycji (z małymi wizerunkami prezydentów)."
![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() proboje ulozyc trase i strasznie ciezko mi idzie ![]() Jechac do Angkor Wat czy do Chiang Mai, a moze zamiast tego pierwszego zrobic po prostu Ayutthaye, kurcze straszny mam mętlik w głowie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
hehe, w tym problem ze mnie wszystko kręci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz mogłabyś dorwać fajne bileciki w promocji Air Asia.
![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
ale promocja jest na loty chyba od stycznia 2014, ja lecie pazdziernik-listopad
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
plan cały czas sie zmienia, na pewno BKK i na pewno plaża, między tym chce zwiedzanie wcisnąc, ale dylematy takie jak napisałam wczesniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.