|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Ale długo wytrzymałam - bo dwa dni walczyłam z migreną, a wystarczyła jedna tabletka i czułam się jako nowonarodzona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam już taki fajniutki, okrąglutki brzuszek ![]() ![]() Cytat:
![]() Podczas środowej wizyty zapytam się swojego gina o zmianę witaminek. Cytat:
![]() ![]() Muszę koniecznie wybrać się do SH! Choć czekają mnie dwa wesela i bez kupna jakiejś kiecki się nie obędzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdy za długo jestem w pozycji siedzącej i chcę wstać, to tak mnie łapie, że aż... piszczę ![]() Później mija, ale czasami zasypiając muszę się tak układać, żeby ten ból nie promieniował. Czy to może być rwa kulszowa??? To takie dziwne - bolący pośladek... ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przytyłam 6kg od początku (24tc) moja szwagierka przytyła 25kg ![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.ceneo.pl/8588722 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() moja bokserka o której już wspominałam jest od tego typu "hodowcy", który chciał tylko kasy. pieski były zarobaczone, spały na zasikanych szmatach, straszny widok, wychudzone... matka młodziutka zapłodniona najszybciej jak sie da (1 cieczka). straszne to było, takich ludzi za jaja bym wieszała! ![]() rodzice się śmieją, żę mała wygrała los na loterii bo teraz śpi na swojej własnej pufie przy kaloryferze i niczego jej nie brakuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
Nie doczytałam wcześniej - ale czy to były Twoje pierwsze badania na toxo czy już powtarzane w czasie ciąży?
#4686 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak wrócisz od lekarza. Trzymam kciuki. Cytat:
My w sierpniu wyjechaliśmy na tydzień. Mama tak mi przekarmiła rybki, że połowa obsady mi padła ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4688 |
BAN stały
|
A oto mój bebzolek 24tc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rwa to to nie jest bo sprawy kręgosłupowe już mam obcykane (wypadnięty dysk) więc znam ten ból. Faktycznie promieniuje z pośladka (ale z innej części) ale raczej właśnie do nogi (pięty). mmhym: ciągnięcia już miałam, skurcze macicy przerobiłam ale ten ból jest zupełnie inny i zaczyna się właśnie pod pośladkiem (jakby wewnętrzna strona uda) a do pachwiny promieniuje. teQuiba: zwykłe jeansy i do tego zawsze takie wyższe lubiłam więc ścisk mam, że masakra. Muszę ruszyć na jakieś zakupy ale z pieniążkami krucho na razie. Chętnie nabyłabym jakieś leginsy/jeginsy ale do tego od razu tunikę trzeba bo ja rozmiar słuszny noszę a i nie lubię świecić gołym tyłkiem (w leginsach czuję się jak w rajstopach mimo, że nieprześwitujące kupuję). 23Paula23: rozumiem Twój ból. Ja na szczęście kilka luźniejszych bluzek jeszcze mam. Reszta już leży i czeka na lepsze czasy. Nie cierpię jak mi się bluzka podwija i brzuch odsłania. Bleee I jeszcze po nerkach ciągnie. I jeszcze mnie mąż zostawił ![]() ![]() Uciekam do sklepu po coś dobrego bo załamkę jakąś zaliczam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Raczkowanie
|
piękny ![]()
![]() |
#4691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Bardzo ładny brzuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
Właśnie mi uświadomiłyście, że chyba czas najwyższy zrobić porządek w szafie i włożyć do wora sukienieczki i spodnie w rozmiarze XS
![]()
#4693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szamam bułę z musztardą, zagryzam kabanosem i ogórem a na koniec dobiję się michałkami. Dziewczyny przez weekend pisały o barszczu, krokietach, pierogach... ja już czekam na Wigilię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do swojej ostatnio mówię, że płci prawnuka/prawnuczki dowie się po porodzie, a ona na to: A jak się nie dowiem przed śmiercią ![]() Mówię, babcia masz motywację, by żyć ![]() Też mam właśnie dziwne bóle w krzyżu promieniujące do pośladka, a nawet do łydki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale spory. Piękna piłeczka ![]() Cytat:
![]() ![]() Ha! Zdążyłam odpisać jeszcze w tym wątku ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 | |
Zakorzenienie
|
OO jaki okrąglutki
![]() Cytat:
Umyłam sobie właśnie okno ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4697 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Nie chce Cię negować ale nie myslałas żeby odpuścić takie "prace wspinaczkowe"? Moja babka w 6mc ciąży (bliźniaczej) spadła wieszając firanki poroniła i już więcej w ciąże nie zaszła (nie znam dokładnych szczegółów) ja bym się bala ryzykować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Raczkowanie
|
Cudny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |
BAN stały
|
Cytat:
Aaa to co innego ![]() Też taki chciałam przez długi czas o nim marzyłam a teraz czasem mam chwile że tak sobie myślę jak miło by było jak by ktoś go zabrał chociaż na jeden dzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze wszyskto ok ![]() Cudny ![]()
![]() |
#4702 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() bebe97, filupka, Lewek, paulina_radom trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty, piszcie jak będziecie po ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wow jaki piękny ![]() Paula pisałaś o tym duphastonie, biorę teraz 1x1 i na razie czuje się ok, zostalo mi jeszcze 5 tabletek, kolejna wizyta 28 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zadomowienie
|
Nie rycz, nie chcę mieć ciężarnej na sumieniu
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4704 | ||
Wtajemniczenie
|
Cholera, wiercą mi coś na korytarzu, a mi dziecię zasypia...
Dziewczyny, fajne brzuszki ![]() ![]() Odnośnie ciuchów, ja jak już pisałam, mam trochę rzeczy z poprzedniej ciąży. Spodnie (jeansy) w ogóle średnio mi się sprawdziły, jakoś średnio wygodnie mi w nich było. W ogóle pod względem ubierania się lepiej mieć duży brzuch jak jest ciepło - wystarczy luźna kieca odcinana pod biustem ![]() Cytat:
![]() Ale smaruj smaruj dalej, koniecznie. nie wiadomo, jak by to wyglądało, gdybyś wcale nie smarowała. A poza tym teraz może Ci piersi najbardziej gwałtownie "wyskoczyły", potem będzie łągodniej i smarowanie pomoże... Cytat:
A w jakim Twoja Ewcia jest wieku? Antek jeszcze nie ma takich pomysłów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
igg 650 igm dodatni (niestety nie podali dokładnej wartości) wynik z 07.09. robiony po dwóch miesiącach ;/ w innym laboratirum igg 650 igm wątpliwy 0,59 normy ujemny >0,55 wątpliwy 0,55-0,64 dodatni >0,64 Jestem po wizycie, pani doktor powiedziała, że wyniki sa niejednoznaczne, narazie nie kwalifikuje się do tego, żeby dac mi antybiotyk... przeciwciała są duże a igm teraz wątpliwe, na to pierwsze nie ma co zwracać uwagi bo były robione dwa miesiące temu i jeżeli wtedy miałam toxo to teraz organizm mógł ją już zwalczyć i jeśli miało się coś złego z dzieckiem stać to się stało i teraz nic nie poradzimy... zleciła zrobienie dodatkowo awidność igg, na którą na nfz się czeka trzy tygodnie pfff... ale zrobię ją prywatnie (wynik za 4 dni) i zapisałam się na kolejną wizyte na 30 września... w ogóle to stwierdziła, że toxo powinni zlecać lekarza przed zajściem w ciąży jeśli kobieta planuje dziecko świadomie... i to jest święta prawda.. aaa dodam jeszcze tylko, że pani doktor wspomniala też, że sa przypadki osób które chorowały na toxo a potem do końca życia igm utrzymywało się na poziomie dodatnim bądź wątpliwym....
nasza Kropeczka ![]() http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2013-09-16 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Rossa1988: no powinni zlecać tak jak i HBV,HCV,HIV i różyczkę ale tego nie robią ![]() ![]() pola_m: mi te upały strasznie przeszkadzały na początku ciąży, pod koniec też pewnie nie pomagają kiedy nogi puchną, gorąco i duchota. Ale zima też nie jest najfajniejsza. Ja zmarźluch jestem i nie wiem czym się opatulę a jeśli już mi się uda to jak się potem gdziekolwiek dotoczę. margo80: rozkoszne Dziecię, nie powiem. W życiu bym nie wpadła, że coś takiego można by zrobić. kate1623: ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale co dalej nie wiem. Myślałam, że mnie jakoś uświadomi, ale widzę, że to i tak sukces, że w ogóle łaskawie mnie przyjęto na NFZ - ale i tak tylko jednorazowo ze skierowaniem od ginekologa, jak zrobię badania i będę się chciała zarejestrować na poradę po odbiór wyników, to muszę mieć skierowanie od rodzinnego tym razem. Mniejsza z tym, że jestem w ciąży i badanie na toxo zlecał ginekolog, mniejsza z tym, że i tak z tymi samymi wynikami pójdę do niego, skierowanie mam mieć od rodzinnego i już ![]() ![]() W każdym razie na popołudnie idę do swojego gina, muszę się dowiedzieć, kto w tym przypadku ma wystawić skierowanie na amniopunkcję i kiedy to się robi. Z potwierdzoną chorobą tego nie odpuszczę, muszę wiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o amniopunkcję też pytałam, to pani doktor stwierdziła, że musiałąbym na własną rękę szukać szpitala żeby mi to zrobił w razie czego, bo nie wszędzie robią... ciekawe czy jak się potwierdzi toxo (oby nie) to da mi na nią skierowanie.. wątpię, żeby była chętna.
nasza Kropeczka ![]() http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2013-09-16 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny - wraca do was matka marnotrawna
![]() nie wiem czy mnie w ogóle któraś kojarzy ale co tam - postaram się być już na bieżąco z Wami. siedzę już na L4 - na całe szczęscie bo pracę miałam straszną ![]() przypomnę że mam córeczkę Malwinkę - 2,5 lat z marca 2011 ![]() Rossa widzę że i tym zmagasz się z badaniami na toxo - to samo miałam i ja - co się uryczałam to moje ![]() ale awidność mi wyszła wysoka także wszystko ok. czekanie na wyniki awidności to coś okropnego odliczałam godziny i dzwoniłam codziennie czy może już są. ehhh mam nadzieję że i u ciebie będzie wszystko ok bebe ojj przykro mi ze potwierdzili u ciebie toxo ![]() ![]() weszłam na pierwszą stronę a tam już - chłopiec/ dziewczynka ![]() ![]() mona proszę i mnie wpisać na listę - Kasia 28 lat, 2 ciąża. OM 28.05. TP 04.03 dziękuję ![]() następna wizyta 26.09 godzina 19.00 ![]() ![]() a tż wymyślił że może byśmy nie chcieli poznać i fasolka do końca pozostałaby niespodzianką - o matko nie wytrzymałabym nerwowo chyba ![]() co do witamin ja biorę Pharmaton Matruelle - 70zł za 60 tabletek - droooogie ;/ w pierwszej ciąży brałam Femibion - a teraz ten sam gin zalecił własnie te drugie Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-09-16 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.