![]() |
#1231 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
hejo
![]() troche Was zaniedbuje,ale nadrabiam później czytając,tylko,że nie chce mi się cytować bo tyle by tegoo było ![]() Co do tego seksu to dzięki za rady ![]() ![]() Tż cały szczęśliwy,że zabezpieczać się nie musimy ![]() Najważniejsze,że nie miałam plamienia ani nic mnie nie bolało,bo tego się troszkę obawiałam. Któraś z Was(przepraszam,że nie pamiętam nicku,ale tyle Nas już jest) pisała,że uwielbia kanapki z pomidorem i białym serkiem-nie powinno się tego łączyć bo to wzmaga powstanie osteoporozy. Widzę,że u większości zaczął się etap mdłości ![]() ![]() Ja miałam od 5 do 7 i trochę tyg, mam nadzieje,że już nie wrócą i ten etap mam już za sobą i tylko 1 rozmowę z posejdonem,żeby nie było. Mi rumianek w ogóle nie pomagał,woda z imbirem tak se.. Wzdęcia,pierdy i ogólnie poczucie,że jestem jak badziewiak kiepski mam dalej..a kysz..niech i to już przejdzie ![]() Wróciła mi chęć na słodkie i teraz tylko to bym jadła;/ U mnie to ogólnie dziwnie z tym jedzeniem. Co chwile mam ochotę na coś innego,a nie zdążę np tego sobie zrobić i za godzinę jak już o tym pomyśle to aż mi się źle robi..Wieczorami zawsze wzdęcie i wtedy nie mogę nawet myśleć o jedzeniu i patrzeć czy słyszeć jak Tż je ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1232 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Witam się po weekendzie ![]() W sobotę robiliśmy imprezę u nas. Mnóstwo znajomych wpadło. Ja oczywiście przy herbatce...no i Tż ogłosił nowinę ![]() ![]() Ale później było już mniej różowo, bo pokłóciłam się z mężem i jestem na niego zła do teraz. Wczoraj przepraszał, ale szczerze mówiąc to w ![]() Wczoraj na wieczór popiłam kwas foliowy i rutinoscorbin mlekiem..i mnie zemdliło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś zaczynam 7 tydzien. I po raz pierwszy mi niedobrze. Nie wiem czy to ciąża daje się we znaki czy tak o sobie jest mi nie dobrze...
![]() |
#1234 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Wtajemniczenie
|
Trochę zaczynam się bać bo w poprzdniej ciązy właśnie na koniec 7 tygodnia zaczęły się problemy, krwawienia i w 10 poroniłam. Ale teraz jestem tak o dziwo bardzo spokojna. Myślałam że w tej ciąży będę panikować. Jedyne na czym się łapię to jak idę do toalety to zawsze sprawdzam gaciuszki czy nie ma plamienia. A poza tym jestem spokojna. Jakoś tak czuiję że musi być dobrze.
![]() |
#1236 |
Rozeznanie
|
Dopiero po weekendzie miałam czas, by nadrobić wszystkie wpisy
![]() Byłam w piątek 13ego na kolejnej wizycie i fasola rośnie jak szalona, beta też szybko wzrasta więc jak narazie jest dobrze ![]() ![]() Co do chwalenia się o ciaży: ja od razu musiałam zadzownić do mamy, bo TŻ nie było w domu. Staraliśmy się o dzidzi od 1,5 roku i musiałam komuś od razu o tym powiedzieć. Niektóre przyjaciółki wiedzą, ale tylko dlatego, że jak się dowiedziałam o ciąży to miałam w ten dzień iść na panieński i musiałam sie jakoś wykręcić ( reszta myślała, że biorę antybiotyki i dlatego nie drinkuję ). W sobotę byliśmy na weselu, i kolejnym psiapsiułkom musiałam powiedzieć, bo wszyscy się pytają, czemu ja ciaglę autem na imprezki jeżdzę ![]() A wczoraj byliśmy u moich rodziców: dowiedział się mój tato o ciąży: miał łzy w oczach ![]() ![]() Wszyscy się śmieją, że nieźle to sobie wykombinowaliśmy, bo u mojego brata jest ponad 2letnia dziewczynka, u brata TŻ jest 7m-czny chłopiec, więc ciuszki mamy zapewnione ![]() No i ja też pokłociłam się z TŻ i też się do niego nie odzywam...wkurzył mnie i dopóki nie wydorośleje to nie mamy o czym gadać.... ![]()
#1237 |
Rozeznanie
|
Fajnie sie was czyta, przypomina mi sie moja ciaza
![]() Na przeziebienie jest dla ciezarnych syrop prenalen ![]() ![]()
#1238 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Piszę tak na szybko, wieczorem będę miała chwilę na coś więcej, ale mam pytanie - Ilkas a skąd ta teza o wzmaganiu osteoporozy? Pytam bo mnie to zaintrygowało a mam trochę wspólnego z żywieniem. Chodzi o fosfor???
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-16 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() "Biały ser z pomidorem Częste spożywanie pomidorów z produktami nabiałowymi (np. z twarogiem), może doprowadzić do bolesnej choroby stawów. Zawarte w pomidorach kwasy (cytrynowy, jabłkowy, chlorogenowy i kumarynowy), łączą się z wapniem tworząc nierozpuszczalne kryształki, które odkładają się w stawach i doprowadzają do powstania stanów zapalnych wywołujących silne bóle. " i o osteoporozie gdzies tez wlasnie czytałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Zadomowienie
|
Witam z ranca,
U mnie nadal bez zmian, objawow ciazowych brak ![]() umowilam sie na wizyte u poloznej 30 wrzesnia. A wczoraj poinformowalismy najblizszych o ciazy ![]()
#1241 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mogli uwiezyc pierwsze ![]() ![]()
![]() |
#1243 |
Zadomowienie
|
Witam Was ciepło
![]() Tak Was czytam i czytam i mam nadzieje, że te mdłości mnie ominą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
BAN stały
|
Cytat:
U mnie też póki co bez objawów, no ale to początki..może jeszcze wszystko przed nami ![]() Ja się zbieram na basen z Emilką, zajrzę do Was wieczorem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Raczkowanie
|
Witajcie,nie wiem czy mnie pamietacie
![]() ![]() ![]() ![]() nie zycze tego nikomu!!!!!!!!!!!
#1246 | ||
Zakorzenienie
|
kandulaska, współczuję
![]() a próbujesz coś na te mdłości? Mi wczoraj mleko pomogło... daj znać jak też znajdziesz coś skutecznego... oby szybko ![]() Też mam nawyk sprawdzania bielizny, czy nie plamię (chociaż to moja pierwsza ciąża). Martwię się znowu o dzidziusia, czemu w tamtym tygodniu nie było nic widać ![]() ![]() No i cyce... u mnie tragedia ![]() ![]() ![]() Wogle, to mi tak głupio rosną. Zamiast do środka i robić sexi przedziałek, to rozrastają się pod pachami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Również często sprawdzam bieliznę, o bólu piersi już nawet nie wspomnę, wiem co czujesz ![]() ![]() Mam takie pytanie, na wizytę do ginekolog wybieram się za tydzień, wtedy też planuję powiedzieć o ciąży mamie. Jednakże w moim przypadku ciąża nie była planowana, bo mam dopiero 20 lat co nie znaczy, że się nie cieszę, bo umieram ze szczęścia na samą myśl , że będę mieć taką małą kruszynkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | ||
Zakorzenienie
|
Seleniti, moja przyjaciółka była w trochę podobnej sytuacji, ale duuużo gorszej. Jak dowiedziała się o ciąży miała 18 lat i była miesiąc przed wyjazdem na studia... o studiowaniu w ciąży nie było mowy, bo nie miała dobrego dojazdu do domu, a na studiach nikogo, kto mógłby jej pomóc przy np. opiece nad dzieciątkiem... ciążą była załamana i strasznie się bała powiedzieć o niej rodzinie... ale ku jej zaskoczeniu, wszyscy ją pocieszali, mówili, że pomogą i żeby niczym się nie martwiła. Nikt na nią nie krzyczał itp.
Powiedziała to mnie więcej tak: "nie jadę na studia, bo jestem w ciąży" i prawie się przy tym rozpłakała. Myślę, że znajdziesz lepszy sposób o poinformowaniu o tym rodziny, ale na pewno nie ma czego się bać ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Myślę, że dobrym sposobem na podzielenie się tą nowiną będzie po prostu przekazanie dobrych wieści "Mam dla Was dobrą nowinę, zostaniecie dziadkami", można by przy okazji dać coś w prezencie, np. kubek z napisem "kubek babci", fajkę z napisem "fajka dziadka", poradnik la dziadków itp. i powiedzieć, że niedługo im to się przyda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie raz, nie dwa rozmawiałam z nią o tym jakby zareagowała na takie nowiny, zobaczymy czy jej reakcja będzie tak pozytywna jak mówiła, ona sama w moim wieku była już po ślubie, a w rok później urodziłam się ja, więc liczę na to, że mnie zrozumie ![]() Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-09-16 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 |
404 Not Found
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
O rety. Pierwszy ciążowy rzyg zaliczony. Masakra.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | ||
Zakorzenienie
|
jej, Seleniti, to twoja dzidzia będzie miała takiego młodego wujka/młodą ciocię
![]() ![]() Myślę, że zrobisz mamie świetną niespodziankę, a mama ma świeżo w pamięci okres ciąży i porodu, jest na bieżąco, sprawy te są jej bardzo bliskie... Nie masz co się przejmować, ps 20 lat to idealny wiek na ciążę ![]() Emila, szybko Ci się zaczęło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha no będzie miał 16 miesięcy jak zostanie wujkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-09-16 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() W piątek lecę do gina. Mdłości to jeszcze jakoś ale te zawroty głowy jak po litrze wódki to tragedia. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Raczkowanie
|
ja zaczęłam 8 tydzień
![]() mąż się ze mnie śmieje, że mam co chciałam, bo narzekałam, że nie mam żadnych objawów ciąży, a od połowy zeszłego tygodnia mnie ciągle mdli. masakra, czuję się jakbym kaca miała. wczoraj w samochodzie nie mogłam usiedzieć tak mnie mdliło, aż się bałam, że w czasie jazdy będę otwierała drzwi i rzygała. Na szczęście jak na razie z Posejdonem jeszcze nie gadałam ![]() zaczełam od dziś pić rumianek i chyba ciut pomaga, ale nie chcę zapeszać ![]() ja powiedziałam na razie swojej mamie, kumpeli, która właściwie sama się domyśliła bo zaczęłam ją dopytywać kiedy kobieta może powiedzieć w pracy, że jest w ciąży i sprytna bestia od razu wiedziała, że to nie gdybanie teoretyczne mimo, że starałam się kręcić jak tylko mogłam ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- W weekend się ze swojego męża uśmiałam, bo się go zapytałam kiedy chce swoim rodzicom i siostrze powiedzieć, a on na to zrobił się czerwony i powiedział, że nie wie jak to zrobić ![]() śmiać mi się z niego chciało, bo to zabrzmiało niemal jak taki nastolatek, który zaliczył wpadkę i nie wie jak powiedzieć rodzicom, żeby nie dostać wpier.... ![]() zabierałam się, żeby wojemu tacie powiedzieć, ale też jakoś tak nie było kiedy :P ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- ja też mam taki nawyk, że za każdym razem jak siusiam to patrzę "w majtki" ![]() a powiedźcie mi dziewczyny jak robicie, że po takie kreseczce macie dane o sobie np. kiedy brałyście ślub itd? |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Widzę, że nie tylko u mnie masakra ![]() ![]() Macie też problemy z cerą? U mnie jest porażka! Nigdy nie miałam idealnej buzi, ale teraz to jakaś tragedia!!! Anna 588 musisz wejść w ustawienie konta, potem po lewej stronie poszukać zakładkę Edytuj podpis i piszesz w okienku edytora co chcesz ![]()
Edytowane przez kaorlak Czas edycji: 2013-09-16 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz wejsc w swoje ustawienia/podpis, i tam wklejasz link do podpisu ![]()
![]() |
#1257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do mdłości: ja ich nie mam, ale podobno sprawdzają się ciasteczka imbirowe czy jakieś inne. W rodzinie dziewczyna wcinała je cały czas i mówiła, że pomagają, także przekopcie fora- oby mi nie były potrzebne, ale wszystko się może jeszcze zdarzyć ![]()
![]() |
#1258 |
404 Not Found
|
Dziewczyny macie jakieś patenty na zawory głowy? Jak siedzę to jest w miarę ok, ale jak się położę to mam helikopter w głowie i mdłości. Pomóżcie.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Zadomowienie
|
Ja jak na razie nie mam problemów z cerą i oby tak zostało
![]() ![]() Chociaż to też może zasługa oleju kokosowego ![]()
#1260 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
witam sie po wekendzie bylismy z mezem na weselu i dochodze pomalu do siebie bo okropnie zmeczona jestem , 7 tydz u mnie i zaczeło sie mdłosci, ból glowy , bekanie i czeste sikanie masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.