Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 13:00   #1771
kuli1986
Raczkowanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ooo Velika, znalazłam "Twoją" suknię na "żywo" w necie Ty masz ecru czy białą?

Ile bym dała, żeby znaleźć moją na kimś... ale nie ma szans...

To może i lepiej, że jej nie ma

Moim zdaniem nawet jak znajdziemy suknie na kimś na żywo to może wyglądać lepiej lub gorzej od nas, wszystko zależy od osoby jak się zaprezętuje, jaką ma urodę, uczesanie i dodatki.

Np. dla mnie suknie z krókim przodem wyglądają wulgarnie i tandetnie ale nie raz widziałam jak PM-ka wyglądała subtelnie i bardzo ładnie.

Nie wszystko zależy od sukienki, dlatego nie warto się sugerować jak wygląda na kimś i szukać jej po zakupie na internecie, bo może się okazać, że na kimś wygląda beznadziejnie i wtedy załamka, bo zaczyna się wkręcanie a wiadomo, że na sobie przy przymiarkach wyglądała ekstra.

Edytowane przez kuli1986
Czas edycji: 2013-09-16 o 13:02
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 13:58   #1772
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
justynkie bardzo ładne zawieszki

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
cos Ty, bardzo ładne!!

Cytat:
Ja zrobiłam próbę swojej... Przy "topnieniu" lodu na butelce woda poszła wstążeczką w dół i wszystko się rozmazało Póki było w zamrażalniku było ok...
Nasze butelki na stołach będą bez zawieszek ani naklejek. Zawieszki będą tylko na butelkach które będziemy dawać gościom na pożegnanie.

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
fajne są
jak ja Wam zazdroszczę dziewczyny, tych talentów tego że same potraficie zrobić zaproszenia, zawieszki czy głupie winietki Jestem lewa w tym temacie i wszystko będę musiała kupić

To nie takie trudne. Wystarczą nożyczki, karton i wstążka. Spróbuj, zobaczysz, a jaka frajda

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, cudowne !!!
aaaaaaaaaaaaaaaa 2: planuję zrobić identyczne !!!
mam takie same nożyczki, z Empiku, nie wiem czy nie ten sam wzór nawet, tylko moje zawieszki będą w kolorze czerwonym i kokardka ciut inna

Super, mamy podobny gust U mnie najgorsze jest trafienie nożyczkami w ząbki bo muszę ciąć na dwa razy i karton się nadrywa ale powoli dochodzę do wprawy. Powodzenia w produkcji!

Elrosa świetne zaproszenia!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 14:02   #1773
cashmere
Zakorzenienie

Przed chwilą umówiłam się na moje pierwsze przymiarki. Jadę w sobotę i już nie mogę się doczekać!! Zaklepałam też termin na make-up. Cieszę się strasznie
Monia umówiłam się do Ani Dryl. Dzięki za polecenie Powiedziała że koszt w tym roku to 100zł, ceny na przyszły rok jeszcze nie ma, ale pewnie nie więcej niż 120zł.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 14:47   #1774
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

za suknie wszystkie są piękne

my robimy nauki z początkiem roku

nie wiem czy wiecie ze akcyza ma isc w górę po nowym roku
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:19   #1775
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

TŻ jak usłyszał o tej akcji z akcyzą, poszedł robić miejsce w piwnicach Znaleźliśmy Pana Tadzia za 20,84 zł u nas w hurtowni, ale mam nadzieję, że i tak gdzieś znajdziemy taniej, bo potrzebujemy 200 butelek ;/

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:49   #1776
swiat_katarzyny
Zadomowienie

wybaczie mi spam, ale.... SKOŃCZYŁAM PISAĆ LICENCJAT:jup i:
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:20   #1777
nasturcja1308
Rozeznanie

Hej

Mam już wszystkie zaproszenia i jak się okazuje te, które nawet nawet się podobały to totalna porażka. Wykonanie jest dobre, papier gruby, ale żeby zdjąć czy włożyć tę kokardkę trzeba lekko zgiąć zaproszenie. A to już nie jest fajne. W dodatku środek, jak dla mnie trochę za dużo tego.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------
A tutaj już te drugie, z których domawiałam kolorki. Wstawiam, też te poprzednie, mam nadzieję, że lepiej widać odcienie
Z tych jestem mega zadowolona, muszę pokazać Tżtowi jeszcze, bo nie widział wszystkich, ale raczej je weźmiemy.

złoto
brąz
lawenda
fiolet
a tutaj porównanie wszystkich czterech

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Siostra zamówiła sobie takie
i mały dodatek

Edytowane przez nasturcja1308
Czas edycji: 2013-09-17 o 09:24
nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:26   #1778
enzunio
BAN stały

Suknia Fashionelki https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:31   #1779
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, czy to tylko mój gust, czy ta sukienka jest jakaś taka... bez szału? Do tego z biustem robi coś bardzo dziwnego, wygląda na kwadratowy
Stary 2013-09-16, 16:49   #1780
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to tylko mój gust, czy ta sukienka jest jakaś taka... bez szału? Do tego z biustem robi coś bardzo dziwnego, wygląda na kwadratowy
Ważne, że od Zienia
Serio nie wiem co ludzie widzą w sukniach od Zienia, chyba tylko nazwisko...
Uwielbiam stylizacje Fash, często wchodzę na jej bloga, zawiodłam się. Nie stylem, bo od początku chciała skromną ale tym, że dziewczyna wypruwała sobie żyły żeby schudnąć i zrzuciła naprawdę dużo a ta suknia ją pogrubia...

Ale za to mega podoba mi się jej kolor przewodni https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-16 o 16:50
Stary 2013-09-16, 17:00   #1781
Anesthesia
Wtajemniczenie

Małgosia Bela to jak dla mnie totalna porażka, ale kto zrozumie top modelkę Fashionelka też nie powala, ogólnie jak dla mnie Zień jest mocno przereklamowany...
Ale podobał mi się u niej ten motyw inicjałów z pierścionkiem zaręczynowym.

Nasturcja, zaproszenia ładne, ale jak dla mnie szału nie robią. A z tym ściąganiem wstążeczek to niestety zawsze tak jest, że trzeba lekko wygiąć żeby ściągnąć/założyć, inaczej same by spadały. Ja ogólnie za wstążeczkowymi nie szaleję, bardziej mi się podobają te złote
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 17:11   #1782
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
No właśnie też od razu pomyślałam że ta suknia na biuście kiepsko leży i wygląda jakby go miała w pasie...

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:11   #1783
ig88
Raczkowanie

Kochane powiedzcie mi jak mam liczyc alkohol... bedzie gosci 150 i impreza 2 dniowa

Chcemy wodke i winko, nad piwem sie jeszcze zastanawiam
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:21   #1784
cude
Zadomowienie

Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
mała_czarna, Exist, cornflower_girl, tinyheart, dziękuję bardzo

Kiedy macie zamiar zamawiać zaproszenia? Dziewczyny z poznańskiego forum ślubnego (PM2014) już powoli zamawiają. Mi sie,wydaje, że jest za wcześnie, ale może mi sie tylko wydaje?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zaproszenia musimy zamówić/zrobić w tym roku. W kwietniu i maju będziemy zapraszać, za granicę wysyłać też jakoś wcześniej (ślub w lipcu). A wiecie, sesja i inne takie
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:26   #1785
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
mi się nie podoba
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:27   #1786
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
wybaczie mi spam, ale.... SKOŃCZYŁAM PISAĆ LICENCJAT:jup i:
gratki
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:56   #1787
misia880
Zakorzenienie

a ja się już chwaliłam, ale pochwalę się jeszcze raz zapisałam Nas na ślubowanie na godzine 13.00

i byłam przed chwilką w kancelarii ( bo zapis zrobiłam telefonicznie rano )
i dostałam od Pani z kancelarii ... WIZYTÓWKĘ DO ORGANISTY
oraz dowiedziałam się, że kościół na ceremonie przystraja siostra zakonna Hiacynta i jej płaci się za udekorowanie... mam nadzieje, że ma kobieta dobry gust

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:09   #1788
martucha0205
Rozeznanie

hej nie mam czasu was nadrabiac ale bylam przymierzac sukienki pani byla bardzo nie mila ja chcialam koronke ona ze nie bo postarza chcialam krotki welon ona nie bo brzytko przymiezylam 2 sukienki straszne zreszta i ciezkie ze nie moglam sie z nimi ruszyc dotego ja mam rozmiar 42 a ona mi dala 48 i stwierdzila ze wyglada akurat no i zawsze mozna powiekszyc tragedia

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-09-16 o 18:11
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:18   #1789
say-hello
Zakorzenienie

faktycznie, suknia fashionelki robi jej coś dziwnego z biustem. na tą suknię bym nawet uwagi nie zwróciła w salonie, ale ważne, że ZIEŃ ...

egzamin poszedł chyba dobrze, dziękuję za kciuki
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 18:30   #1790
misia880
Zakorzenienie

sorry, że of topuje.. ale... mój TŻ był dziś o dermatologa, i babka wysłała go na pilne badania krwii bo ma dość mocno powiększone węzły chłonne.
boję się

prosze nie cytować

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:33   #1791
say-hello
Zakorzenienie

Elrosa jak przeglądałam dziś wątek na telefonie to widziałam, że wkleiłaś zdjęcia zaproszeń. niestety nie mogłam ich wtedy obejrzeć a teraz jak na złość nie mogę znaleźć wrzucisz fotki jeszcze raz?

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
hej nie mam czasu was nadrabiac ale bylam przymierzac sukienki pani byla bardzo nie mila ja chcialam koronke ona ze nie bo postarza chcialam krotki welon ona nie bo brzytko przymiezylam 2 sukienki straszne zreszta i ciezkie ze nie moglam sie z nimi ruszyc dotego ja mam rozmiar 42 a ona mi dala 48 i stwierdzila ze wyglada akurat no i zawsze mozna powiekszyc tragedia
kurcze, trochę ciężko mi zrozumieć twoją wypowiedź... ale w każdym razie nie przejmuj się tą babą!
Stary 2013-09-16, 19:47   #1792
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Ważne, że od Zienia
Serio nie wiem co ludzie widzą w sukniach od Zienia, chyba tylko nazwisko...
Uwielbiam stylizacje Fash, często wchodzę na jej bloga, zawiodłam się. Nie stylem, bo od początku chciała skromną ale tym, że dziewczyna wypruwała sobie żyły żeby schudnąć i zrzuciła naprawdę dużo a ta suknia ją pogrubia...

Ale za to mega podoba mi się jej kolor przewodni https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Też przeglądam jej bloga i powiem szczerze, że jak miała zdjęcia wrzucone z przymiarek u Zienia to bez szału, naprawde nie wiem co w tych sukniach fajnego chyba cena fajna
Można w tej samej cenie kupić o wiele ładniejsze skromne sukienki innych firm i moim zdaniem lepiej wykonanych.

Na wizażu przewinął się wątek o wykonaniu sukien Zienia potwierdzający z bliska (dokładne zdjęcia) jakie są to kiepskiej jakości materiały i wykonanie, szycie, wypowiada tam się osoba zajmująca na codzień przeróbką sukien , szyciem sukien itd.
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:01   #1793
rabbitka
Rozeznanie

Bela wyglądała jak zombie moim zdaniem! Włosy jak już pisałyście wyglądają na tłuste i te oczy podkrążone, no masakra jednym
słowem
Fashionelka też mi się w ogóle nie podoba, szkoda, że chyba "poleciała" na metkę...

Elrosa fajniw Ci ten projekt wyszedł, ładne kolory i to logo

Misia gratulacje zaklepania godziny, ja też ślubuję o 13.00, mam nadzieje, że z TŻ będzie wszystko ok

Martucha idz do innego salonu bo w tym co bylas bardzo nieprofesjonalne podejscie...

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:13   #1794
say-hello
Zakorzenienie

nie wiem czy znacie Anwen, ale według mnie wyglądała prześlicznie
http://instagram.com/p/cmdNAKnIqd/#
http://instagram.com/p/dCJR7cnIhT/#
Stary 2013-09-16, 20:32   #1795
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
o matko tragedia.. czemu dziewczyna któa ma takie możliwości, tyle inwestuje w ślub kupuje coś tak jej nie pasującego..?
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
nie wiem czy znacie Anwen, ale według mnie wyglądała prześlicznie
http://instagram.com/p/cmdNAKnIqd/#
http://instagram.com/p/dCJR7cnIhT/#
taak wygladała super!
http://4.bp.blogspot.com/-QR-fsOA9Ff...H4/s1600/8.png na blogu jeszcze jedno było

misia, spokojnie, poczekaj na wyniki badań, nie stresuj się na zapas

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:44   #1796
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość

oj tam oj tam, mierzyć trzeba wszystko Trzymam kciuki żebyś znalazła A do jakiej kwoty chcesz sie zmiescic?
http://allegro.pl/suknia-slubna-z-mu...544479095.html
to nie ta?

Styczen? Stresik jest?

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
ta jej sukienka nie jest zla ale jak dla mnie o wiele za pusta
uważam tak samo

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
sorry, że of topuje.. ale... mój TŻ był dziś o dermatologa, i babka wysłała go na pilne badania krwii bo ma dość mocno powiększone węzły chłonne.
boję się

prosze nie cytować
:tuli: głowa do góry! trzeba wierzyć, że wszystko będzie w porządku!
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:46   #1797
enzunio
BAN stały

Miss, bo i w sumie jak już coś chciała koniecznie od Zienia albo P&B to... i tak wyboru nie miała

Zień:http://fashionelka.pl/przymiarki-suk...bnej-u-zienia/
Paprocki i Brzozowski:http://fashionelka.pl/przymiarki-suk...ckibrzozowski/

Ale tak serio to wiem o co Ci chodzi

Anwena wyglądała super

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-16, 20:48   #1798
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
o matko tragedia.. czemu dziewczyna któa ma takie możliwości, tyle inwestuje w ślub kupuje coś tak jej nie pasującego..?

taak wygladała super!
http://4.bp.blogspot.com/-QR-fsOA9Ff...H4/s1600/8.png na blogu jeszcze jedno było
o tych zdjęć jezcze nie widziałam, ślicznie wyglądała
Misia ja też gratuluję zaklepania godziny Ja dziś byłam w Kancelarii po kartki na nauki (ksiądz przybija pieczątki, normalnie jak do komunii ) i poza 9 naukami są trzy spotkania w poradni... no ale chciało się ślubu kościelnego, to trzeba chodzić W sumie po pierwszych naukach jestem pozytywnie nastawiona, może jednak coś z nich wyniosę.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:49   #1799
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

taak wygladała super!

misia, spokojnie, poczekaj na wyniki badań, nie stresuj się na zapas
nie widziałam tych fotek, ale faktycznie ślicznie

świetnie według mnie wyglądała tez DaisyLine - w sumie nie znałam tego bloga wcześniej, trafiłam tam właśnie przez ślubne zdjęcia

http://www.daisyline.pl/2013/09/my-wedding-day.html

http://www.daisyline.pl/2013/09/moja-suknia-slubna.html

ślicznie, kobieco, elegancko i z klasą
i powiem wam, że sama się zastanawiam nad podobną fryzurką - niby prosta, ale jaka efektowna!
Stary 2013-09-16, 20:52   #1800
Elrosa
Zadomowienie

Anwen wyglądała dużo lepiej, od razu widać, że suknia ma lepiej skrojony gorset - nie robi jej z biustu kwadratu i podkreśla talię, zamiast ją zakrywać.

No i te włosy, niesamowicie jej ich zazdroszczę choćbym wkładała w ich pielęgnację trzy razy tyle wysiłku, co ona, nie zobaczę nigdy ani 1/10 takiego rezultatu

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości