|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Kochana TZRYMAM KCIUKI żeby wszystko było dobrze. Napewno znikną te torbiele tak jak już ktoś wspomniał. Dawaj koniecznie znać na bieżąco jak tam u Was <przytula>
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
23Paula23 nooo brzuszek juz spory, ale bardzo ladny
![]() mezaga ja juz mam wybrane meble ale kazdy element jest z innej firmy/systemu, bo jednak zdecydowalismy, ze wezmiemy stolarza, bo tamte sa po prostu kiepsko wykonane, a poza tym kolory sa inne w roznych systemach. |
|
|
|
#423 | ||||||
|
Raczkowanie
|
jestem
![]() Muminku wiem że łatwo mówić nie denerwuj się ale to naprawdę w tym momencie będzie najlepsze dla Was. W pierwszej ciąży z badań krzyżowych synkowi wyszło ryzyko choroby genetycznej 1:31! tez dostaliśmy skierowanie na dalsze prenatalne w tym amniopunkcję itp, wyniki wysżły jednak super i maluch jest zdrowy ![]() może nie miłość ale miedzy nami jest jakas chemia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a pomylenie terminów cóż budyniowośc mózgu postępująca ![]() uuuu no to może byc problem przy siku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze przypomniało mi się o pępku dzidzia. Przy wypisie ze szpitala dostałam kartę z dalszymi zaleceniami i panie wyraźnie powtórzyły: żadnych spirytusów czy fioletów, octanisept lub woda z szarym mydłem. Ja mam jeszcze butlę octaniseptu po synku, fajne to jest bo nadaje się do dezynfekcji niemal każdej ranki, nie ma w tym alko więc nie piecze i ma długi termin przydatności (mój jeszcze 4 lata). |
||||||
|
|
|
#424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak dla mnie skutki uboczne picia drożdży są zbyt ryzykowane. Kobiety mają problemy po piciu drożdży i w normalnym okresie, więc ja jestem na nie. Jednym nic nie jest, a inne mają dość nieciekawe reakcje.
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
mezagachce taka komode/ kredens tylko inny kolor, a na zywo ona wyglada 1000 razy lepiej http://www.meble.vox.pl/produkt-kredens-14326.html, bedzie troche zmodyfikowana, bo beda szuflady , bardziej pod pokoj dzieicecy ale na wzor tej z Vox i ona bedzie stala kolo lozeczka, wysoka szafke, ale nie moge znalezc zdjecia i szafe narozna, a do tego jakies poleczki wiszace.
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-16 o 14:09 |
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Chętnie podejrzę inspiracje meblowe bo mam dwa puste pokoje
![]() i na szybko się jeszcze żalę bo musze ogarnąc obiad.. long story short version: Oszczędzaliśmy długo i skredytowaliśmy się również na długo ale udało nam się zakupić fajną działkę, postawić domek w myśl rozumowania zamiast 45m2 w mieście to lepiej domek pod miastem z ogródkiem itp. Przeprowadziliśmy się niedawno, właśnie się meblujemy, dokonujemy prac wykończeniowych wokół domu i co chwile dostajemy jakies wezwania do urzędów do wyjaśnienia, no nic chyba tak musi być.. Okazuje się że nasza sąsiadka, stara baba, mieszkająca samotnie bo jej mąż się zapił na śmierć co chwilę wymyśla i wysyła na nas jakieś donosy i przez to co chwilę w urzędach dziś np musiałam tłumaczyć że z odprowadzaniem wody z działki wszystko ok bo nasza sąsiadka stwierdziła że za dużo nam wody z dachu spływa i że ją zalejemy.. ![]() a cała historia rozbija się o to że okazało się ze ta ziemia była kiedyś jej i ona ciągle myśli że ma coś na niej do powiedzenia ![]() Masakra dziewczyny już tyle co ja musiałam się najeździc i tyle stresów najesc i takie koszta ponieśc bo co chwilę potrzebne mapki, opinie itp nasz wymarzony domek.. buuu ![]() dziękuję za wysłuchanie.. |
|
|
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety na to , jakich mamy sasiadow nie mamy za bardzo wplywu, czy to blok czy domek jednorodzinny
|
|
|
|
|
#428 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Witam się po weekendzie. mieliśmy gości i nie miałam jak do Was zajrzeć ale dzisiaj już męża wyprawiłam do pracy i jestem ![]() Wczoraj byliśmy u mojej mamy i była w niebo wzięta jak dowiedziała się że będzie babcią a popołudnie było równie miłe bo poszliśmy z gośćmi na spacer po mieście a potem na pizze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko że ja z tych co za kwiatami jakoś szczególnie nie przepadają. Mój TŻ kupuje mi kwiaty dwa razy do roku i starczy wple dostać michałki czy wyjść na gorącą czekoladę ![]() Świetny brzusio, taka piłeczka już sporawa na pewno nie da się nie zauważyć ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję serdecznie użerania się z taką osobą
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Piątkowe łupy dla Dorotki z serii po 1 i 2 zł
|
#432 | |||||
|
Rozeznanie
|
cześć
nadrobiłam ![]() wczoraj byłam w końcu po te pieluchy i chodząc tak po działach dziecięcych, oglądając to wszystko stwierdziłam że mnie to wszystko przerasta. Jakiś dziwny dołek mnie dopadł, bo nie mam żadnej przyjemności w oglądaniu, wybieraniu i kupowaniu tych wszystkich dziecięcych rzeczy To samo z pokoikiem, już mi "łeb pęka" od szukania i porównywania . Chyba chciałam sobie czymś zająć głowę żeby odrzucić myśli o rzeczach które naprawdę mnie nachodzą tj zdrowie, dziecko itp. To jest niestety skutek przymusowego siedzenia w domu Najgorsze, że nie mogę zająć się czymś zajmującym fizycznie (bo czytanie i oglądanie filmów mi nie pomaga), bo mam się nie przemęczać No ja chyba zwariuję jeszcze prawie 4 miesiące![]() Na szczęście mogę tutaj o tym popisać bo normalnie nikomu nic nie mówię, nienawidzę robić z siebie ofiary i opowiadać o kłopotach szczególnie zdrowotnych bo większość ludzi jest strasznie ciekawska i złośliwa ![]() Byłam wczoraj też u znajomej, która ma termin za około 3 tyg i mówiła, że ona też tak miała , że nie mogła spać, wstawała o 6 rano i cały dzień wymyślała sobie jakieś zajęcia od prania po kilka razy, prasowania, sprzątania, kosiła ogród, plewiła itp ogólnie cały dzień spędzała na ogrodzie albo gdzieś chodziła Tyle, że to było na wiosnę i w lecie, a co ja będę robiła jesienią i w zimie![]() Szlag mnie trafia, nie miałam żadnych objawów ciąży, żadnych mdłości, wymiotów, zachcianek nic kompletnie aż lekarz się dziwił, gdyby nie test myślałabym że to krwawienie to okres, gdyby nie rozsnący brzuch i ruchy nie uwierzyłabym że jestem w ciąży a jednak tam mnie w pewnym momencie uziemił mój organizm, chociaż udawałam że wszytsko jest dalej ok, aż tak się wystraszyłam że musiałam pokornie się poddać dla siebie i dla dziecka. ehhhh Czekam jak urodzi i wypróbuje te wszytskie bajery, które za zakupiła typu monitor oddechu, kamerka z nianią elektryczną która działa nawet w nocy, laktator elektryczny lovi, termometr, sterylizator, różne rodzaje butelek, stojak z przewijakiem i wanienką bo nad niektórymi tj stojak i laktator lovi, termometr się zastanawiam a na resztę mi szkoda pieniędzy. Cytat:
Cytat:
chociaż luksusami i wygodą też nie pogardzam![]() aaaa Solina hmmm idealnie się nadaje na takie wypady ![]() Cytat:
tylko czasami się depiluję i to depilatorem a nie pastą czy woskiemCytat:
![]() Cytat:
niestety tak się dzieję często na wsi niektórzy ludzie mają jakąś obsesję na punkcie ziemi i "obcych" tzn przyjezdnych, to taka mentalność i nie da rady jej zmienić, najlepiej ignorować
|
|||||
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
To ja tradycyjnie zapytam...co na obiad
![]() Osobiście właśnie pokroiłam ziemniaki na domowe frytki a do tego domowe nugetsy i surówka. Troche późno namoczyłam cycka w maggi bo nie miałam weny co zrobic na obiad, ale trudno
|
|
|
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
u mnie zupa pomidorowa na wczorajszym rosole a na drugie placki ziemniaczane
|
|
|
|
#435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam udka kurczakowe z piekarnika z ryżem w curry i najprawdopodobniej do tego ogórka kiszonego jutro robię na obiad kwaśnicę - kocham ![]()
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj bez obiadu... zostala nam pizza z wczoraj i TŻ przed pracą zjadł sobie a ja jakoś nie mam pomysłu ... i pewnie zjem sobie zupkę mleczną
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
ja placki ziemniaczane chyba na wieczór zrobię, mąż wraca o 21 z kursu to pewnie głodny będzie jak wilk
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję bardzo za słowa otuchy. Nie powiem , bo pomagają.
Jeśli chodzi o tą panią doktór, to pokazywała i dokładnie oglądała główkę i rzeczywiście były 2 torbiele dość duże.Miesiąc temu na USG nic nie było. Mam nadzieję ,że jak mówiła do 30 tyg ciąży większość się wchłania, a brzuszek był tylko opity wodą.
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() niestety z Panią M. nie da sie dojśc do konsensusu. Już myśleliśmy że jest ok, bo rozmawialiśmy z nią i niby się dogadaliśmy a tu kolejne wezwanie ![]() Chyba rzeczywiście czeka nas sąd choć wystrzegaliśmy się bo to koszta a teraz każdy grosz się liczył ale w takie koszta jak ona nas wpędza to chyba nie ma innej opcji. jej się ewidentnie nudzi bo nie pracuje, jest na rencie po mężu, nie gania do kościoła na żadne kółka, mało kto ja odwiedza więc siedzi i kombinejszyn... Tylko czamu naszym kosztem.. ![]() super ![]() ja sobie właśnie zdałam sprawę że koniec mojego spokoju wyprawkowego nastąpił, bo przecież 80procent ubranek mamy typowo dla chłopca a co do laktatora to dorzucę 2 grosze. Ja mam z aventa i nie chodziło o to że miałam jakies problemy z karmieniem, przeciwnie właściwie żadnych ale laktator bardzo mi się przydał bo czasem musiałam (a czasem chciałam ) wyjść i syn zostawał z tatą a tata wiadomo ma ograniczone mozliwości karmienia naturalnego i wtedy właśnie czekała na nich buteleczka z odciągniętym obiadkiem tudzież kolacją więc moim zdaniem laktator przydaje się jak najbardziej
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#442 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czekamy na wieści od specjalistów ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- My się śmiejemy, że to strój supergirl ![]() A pajac jest dobrej jakości- ciepły welur z h&m.
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam przepis który smakuje rodzince, tylko robie go zawsze jak mam rosół w domu. Do garnka wrzuca się kawałek masła i drobno pokrojoną cebulke, jak cebulka jest miekka zalewam to rosołem, sypie dosc dużo pieprzu i jak mam to natke pietruszki, chwilke gotuje, po czym zaciągam kwaśną śmietaną z odrobiną mąki. Trzeba odrobine dosolic. Sosik prosty ale pyszny.
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jeszcze nie wiem który zestaw ale na początek przewijak z komodą i łóżko . Takiego przewijaka dużego wlasnie szukałam Zestaw sweet 2 ,classic kolor pomarańczowy albo zielony ew. jeszcze IVO ale ciągle zastanawiamy się nad modelem |
|
|
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Pilotka myślę że to przejściowe
A ze zdrowie to tak poważnie fest że musisz leżeć? ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() napewno wypróbuję przy rosole
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Sliczne! Cytat:
Cytat:
Najważniejsze,że jesteś w dobrych rękach,medycyna jest teraz na wysokim poziomie,są najróżniejsze badania,leczenia itd. Będzie dobrze!
|
|
#449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj pieczeń z szynki - zostało ze wczoraj ![]() ![]() i do tego może jakieś warzywa z patelni, jeszcze nie wiem i szczerze nie mam siły nic wymyślać. |
|
|
|
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym sokiem z malin to w ciąży mi się tak zrobiło. Na początku ciąży miałam krwotoki z nosa-teraz zdarzają się sporadycznie, ale są. Ogólnie sok z malin uwielbiam i chętnie do niego potem wrócę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Kochana TZRYMAM KCIUKI żeby wszystko było dobrze. Napewno znikną te torbiele tak jak już ktoś wspomniał. Dawaj koniecznie znać na bieżąco jak tam u Was <przytula>

No i czarnej linii tez nie mam.

istna demolka
i przez to co chwilę w urzędach 

16.06.2012 

Najgorsze, że nie mogę zająć się czymś zajmującym fizycznie (bo czytanie i oglądanie filmów mi nie pomaga), bo mam się nie przemęczać 

tylko czasami się depiluję i to depilatorem a nie pastą czy woskiem