|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: " Nigella Gryzie " na TVN Style
Aniu, dzięki.
Jak tylko będę miała czas, wypróbuję ten przepis. Nie jest pracochłonny, a efekt zapowiada się smakowicie |
|
|
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma za co
|
|
|
|
|
#573 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Wczoraj Nigella robiła zabajone, czy ma ktoś może dokładny przepis?? Dokładnie chodzi mi o ilość użytej przez nią kremówki, bo resztę składników i wykonanie mam.
Z góry dzięki z informacje
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście przegapiłam
Oglądał ktoś?
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 żółtka 2 kopiaste łyżki cukru 2-3 łyżki wina musującego 1/3 szklanki kremówki Żółtka ubić z cukrem na parze na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać wino. Ostudzić wkładając miskę z kremem do miski z wodą i lodem. Do chłodnego kremu dodać ubitą kremówkę. Rozlać do pucharków. Schłodzić w lodówce. |
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ilonko Ja już sobie spisałąm i jako wielbicielka wszelkich kremów i musów, nie omieszkam wypróbować
|
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma za co, udało mi sie wreszcie obejrzeć.Też mnie kusi . I sałatka ze świeżego szpinaku z pomidorkami |
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
wczoraj skusiłam się i zrobiłam Zabajone. PYCHOTKA!!! już nie moge doczekać się sezonu truskawkowego, bo jesli na spód pucharka położy się kilka truskawek i przed podaniem na wierzch to podejrzewam ,że będzie "niebo w gębie". |
|
|
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
Mww, użyłaś wina musującego czy coś innego w zamian?
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktos moze skrobnac przepisy ktore byly dzisiaj ? ,ogladalam tylko kilka minut ,jakies ziemniaki z mozarella i ketchupem zapieczone ....
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam ochotę na zupę bagienną
Tzn krem z zielonego groszku z mozarellą Pamiętacie czy oprócz groszku, wody, buliony i mozarelli było jeszcze coś potrzebne?? Niestety nie mam takiego miksera jak Nigella, ale mam nadzieje, że blenderem też uda mi się zrobić tą zupkę
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
to są wszystkie składniki tej zupy, jak ją ugotujesz to napisz czy jest naprawde dobra
|
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm czy ma któraś przepis na te piersi z kurczka w maślanc i bułce tartej? nie widziałam od początku i nie wiem co ona tam jeszcze do nich dodawała
|
|
|
#587 |
|
Przyczajenie
|
Hey. Mógłby ktoś napisac dokładny przepis na zupę bagienną. Niestety nie oglądałam Nigelli a smakowicie ją opisujecie.
|
|
|
|
|
#588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) należy wrzucić pokrojoną kulkę mozarelli i na to wlać gorącą wodę z groszkiem (ale bez dymki - ją należy wyciągnąć) i zmiksować. I to tyle![]() Ja już nawet zakupiłam groszek, teraz muszę jeszcze dokupić mozarellę i będę gotować mww - jak ugotuję, to zdam relację :tak: Pozdrawiam
|
|
|
#589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- tłuczemy piersi kurczaka - najpierw trzymamy pokrojone w małe paseczki piersi kurczaka w misce maślanki (najlepiej dodac do niej przypraw, żeby kurczak nie był bezsmakowy), ok. 20-30 min. żeby zmiękły. - W tym czasie ubijamy krakersy na drobniutkie kawałki, tak żeby wyglądały jak bułka tarta. - Następnie maczamy nasze kurczaczki w krakersach i kładziemy na blachę - blaszka na 20 min do piekarnika (to nie za krótko?) dzisiaj będę szykować na obiad, więc powiem jak wyszło
|
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
No i jak maly-losiu,smaczne?Miałaś napisać.
|
|
|
|
|
#591 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejcia ! Czy wiecie może czy są w internecie strony z przepisami Nigelli ale po polsku. Bo ja nie zawsze mogę oglądać do konca program a na koniec ( tak jak w innych programach ) nie jest pokazywane jakie skladniki trzeba .... i czasami nie mogę wszystkiego spisac. Szukalam wlasnie takich stron ale tylko znalazlam na wizazu ten wątek..
Aha ostatnio Nigella robila piers kurczaka , zupę bagienną , ziemniaki, picie dla dzieci i CIASTECZKA ... Bardzo chcialabym je zrobic. macie moze przepis razem z lukrem ... ?
|
|
|
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
oo znalazlam cos takiego .moze się przyda http://tvnstyle.pl/4,208,8,1972907,0,0,forum.html
a co do musu z groszku ja znalazlam ten przepis : główka czosnku, 800g mrożonego groszku, 100g masła, 4 łyżki śmietany Nieobrane ząbki czosnku zalać zimną wodą, zagotować, osolić, gotować 10 min, wyłowić czosnek, obrać ze skórek, wrzucić z powrotem do garnka, dodać groszek, gotować groszek do miękkości, osączyć, wrzucić do malaksera, dodać masło, zmiksować na puree, dodać śmietanę, zmiksować, przyprawić solą i pieprzem. |
|
|
|
|
#593 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam wczoraj ciasto czekoladowe, wyszło przepyszne i bardzo słodkie. A jeśli chodzi o pierś z kurczaka w krakersach, to jest naprawde przecudowna i baaardzo smaczna. Do masłanki dodałam trochę przypraw, ale naprawdę niedużo. Myślę, że nawet bez nich kurczak byłby bardzo dobry. Piekłam ok.25 min., nie radzę dłużej, bo może się za mocno przypiec. Do tego upiekłam ziemniaczki w koszulkach, posypane przyprawami. Rodzinka była zachwycona. Przepyszota! polecam
|
|
#594 |
|
Przyczajenie
|
[quote=Mojra87;4262237]3 szklanki groszku (Nigella dawała mrożony) należy wrzucić do 3 szklanek gotującej się wody. Do tego wrzucić bulion i cebulkę dymkę (jedną gałązkę - w całości). Pogotować do miękkości groszku (nie pamiętam ile czasu zajęło to Nigelli). Do miksera (czy jak to się tam nazywało
) należy wrzucić pokrojoną kulkę mozarelli i na to wlać gorącą wodę z groszkiem (ale bez dymki - ją należy wyciągnąć) i zmiksować. I to tyle![]() Bardzo dziękuję za przepis. Jak zrobię to dam znać jak smakowało
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze to nie wiem czy smak krakersów zmieni smak tej potrawy ale kombinuj, kombinuj, tak rodzą się najlepsze przepisy
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam kurczaka w snakersach. PYCHOTKA
|
|
|
|
|
#598 | |||
|
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
maczamy tylko w krakersach czy w jajku i w krakersach ?????
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Nie otrząsamy zbytnio z maślanki i obtaczamy tylko w krakersach - podoba mi się ten kurczak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

Oglądał ktoś?