|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
En o widzisz. Muszę wejść na lapka i zdjęcia dać
Misiaczka to super, że Mała tak pięknie rośnie ![]() Moje dziecko dało mi posprzatac w domu i zrobić krokiery. A teraz wyje:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
iwona ja pije herbatke dla kobiet karmiacych i tam jest koperek. Małej podałam w butelce raz na próbe 30 ml. moze było troche lepiej ale bez szału. Jakos w ten koperek nie wierze. Ja pije nadal bo mi smakuje a u małej różnicy zadnej. mozesz na próbe podac malutko i sama sprawdz.
Moja uspokaja suszarka albo kokon
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
odstawilam nabial ale było bez zmian, w zasadzie jem teraz tylko masło na kanapkach, nawet juz zbożówki z mlekiem nie pije a windi zostawiam do ostatecznej ostateczności, bączki poszly własnie i dziecko śpi jak suseł |
|
|
|
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
a rumianek moze uczulac i taka to robota
|
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
No właśnie to jest to ze trzeba próbować :banghead: u nas po koperku bylo gorzej za to rumianek pomagal. Teraz to pije na noc sobie profilaktycznie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
nie jesz zadnego nabiału?? tzn mleko, maslo, margaryna, ser żółty, biały, mleko do kawy??? |
|
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
O to nam kazali od zewnątrz masować bo ponoć jak dziecko czuje coś od wewnątrz dłoni to odruchowo chwyta i w ten sposób zaciska dłoń zamiast ją otwierać, ale nie wiem ile w tym prawdy choć faktycznie jak od zewnątrz masuję to otwiera a jak tylko posmeram od środka to zaciska. A tą metodą Vojty to robię takie jedno tylko ćwiczenie uciskam kciukiem pod cycuszkiem przestrzeń między żebrami przez 15 sekund po jednej i po drugiej stronie 4 razy na dobę i tyle. W czasie tego uciskania przeciwna rączka idzie do góry i się otwiera a nóżki ma przyciągać do klatki.
|
|
|
|
#2348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
No i dodatkowo miała wysypke. Ale nabial ogólnie jest wzdymajacy dla maluchow Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cięzko Ci coś doradzić powiem szczerze ![]() Ja bym nie pojechała. Cytat:
![]() A skąd na to kasa? Cytat:
![]() Nie pomogę bo nie znam się na kolkach (tfu tfu!!) Cytat:
Może i ja zacznę pić? Lubię ziółka, uwielbiam. |
||||
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierp
Cytat:
zaczne pić koperek najpierw, ja bedzie bez zmian to bede bic rumianek jak to nie pomoze zwieksze ilosc espumisanu a jak to nie pomoze to potem juz bedzie wizyta u pediatry i zobacze co on mi na to powie dzisiaj bylam po skierowanie na bioderka, no i podjechalam po drodze do nfz po karte ubezpieczeniowa, no i wracalam juz do auta z płaczem i trwał dobre 30 minut (w aucie z cycem na wierzchu- rewelacja) dobrze ze malo ludzi akurat bylo bo by mysleli ze ja ze skóry obdzieram a kobieta w kolejke chciala sie wcisnaci mowi że tylko po pieczatke idzie, a ja do niej, ze matki z małymi dziećmi powinny wchodzić bez kolejki i umilkla- bez wyczucia baba jedna, mimo że Zuza już była okropnie marudna |
|
|
|
|
#2351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
A rumianek na wzdecia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierp
Iwona dobrze, że jej uwagę zwróciłaś
![]() Zmykam do Castoramy |
|
|
|
#2353 |
|
Wtajemniczenie
|
W K macie niespodziankę
|
#2354 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoku oczywiście nie zazdroszczę, ale spadku jak najbardziej![]() Cytat:
Za chuśtawkę, zwłaszcza, że dzięki niej zyskasz chociaż parę minut oddechu ![]() i za pożegnanie pana skoka, najlepiej na zawsze ![]() Cytat:
Dużo już nie brakuje, ale ciągle widać "mięsko". Traktuje go octeniseptem i licze, że w końcu drań odpadnie![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki Tobie jeszcze bardziej cieszę się z facecika ![]() No i mimo wszystko postaram się przekazać mu miłość do prostoty w umeblowaniu ![]() Cytat:
Ja jestem bardzo nabiałowa, co prawda nie robiłam jeszcze podchodów do sera białego i śmietany, ale zabielam kawę zbożową, masła wcinam mnóstwo wręcz, sera żółtego też sporo, a małemu nic nie jest dzięki bogu. Tak piszecie o tych skokach, mój chyba go nie ma, ale ewidentnie intensywnie się rozwija, bo coraz więcej czuwa w trakcie dnia. Sorry, marudzi Wcześniej po mleczku i przebraniu pampersa szedł dalej w kimę, a teraz wariacje wyprawia, póki zaśnie mija czasem 1,5-2h, ale za to pada jak mucha po tym. Dzisiaj jeszcze wzięło go na marudzenie o 4 rano i do 6 pałowałam się, żeby go uśpić
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
Mała sie obudziła pojadła cyca , zmiana piueluszki dalej cyc ale zaczeła marudzic prezyc sie i szarpac przy cycku. Właczyłam suszare a ona karpik i za min. spi. A ja chciałam zeby jeszcze troszke cycka wzieła:/ . Bujneła mi sie laktacja nie wiem czy po tych herbatkach czy karmi-wypiłam jedno 3 dni temu czy po laktatorze bo staram sie odciagac ta pierwsza faze. Czytałam ze jak dziec sie opije tej pierwszej to moze robic zagazowane kupki . Wiec odciagam ale teraz mam cyce jak kamienie i chyba numer wieksze znowu. Kupki owszem bez piany ale mała tez dostaje 3x na dobe infacol wiec nie mam pojecia co jej słuzy
|
|
|
|
#2356 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Iwona - współczuje bardzo A ja pochwalilam ostatnio moje dziecię bo zapomniałam ze tego sie nie robi no i dzisiaj mi sie popsulo.. Marudzi... Zasnąć nie chce albo nie moze.. Coś sie wije.. Pojechałam z nim złożyć wniosek o nowy paszport dla starszaka to zasnął na chwile.. Potem ryk.. Wzięłam go godzinke temu w końcu do chusty to pospal niespokojnie niecala godzinke i znów ryk .. A dzisiaj obudził sie na dobre o 6 co mu sie nie zdarza.. W sumie obudziła nas kupa
|
||
|
|
|
#2357 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Oli wierze, pracowałam w księgarni i zdarzało sie, ze kobieta płacąc za podręczniki płakała. Jeden zestaw to ok 300-400 zł. A Iza w 2 klasie, więc idzie nowym programem, to żadnych używek nie możecie kupić
![]() Mój Mały źle reaguje na koper. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
iwonko współczuje i mam nadzieje, ze kolki Was w końcu opuszcza, biedna Zuzia
![]() oliath bo dziecko to niekończąca sie skarbonka.. A trzy pociechy to ruina dla portfela ![]() Swoją droga ja zawsze miałam używki podręczników.. Wydawnictwa co rok wypuszczają uaktualnienia lub poprawki, ale nie sa one na tyle duże zeby sie te książki czymś wielkim różniły od poprzednich roczników ![]() Chociaż nie, w LO to ja juz książek nie kupowałam tylko zawsze miałam z dziewczyna jedna na spółkę ![]() Pędzel śpi praktycznie cały dzien, ta pogoda chyba tak na niego wpłynęła. A ja sobie postanowiłam, ze do chrzcin zostało 6 tygodni i muszę schudnąć 6kg będę wtedy na minusie o 1kg jeśli chodzi o wagę sprzed ciazy ![]() A tu macie mojego maminsynka z wczorajszej wieczornej pielegnacji ![]() P.s. W zdjęciach mam odwrócone poprawnie, a tu jest coś nie tak, ale nie umiem tego zrobić na ipadzie, więc wykraczające szyje panienki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-09-16 o 17:09 |
|
|
|
#2359 |
|
Konto usunięte
|
Enlevee -pomysl super, trzymam kciuki za spadek kg
![]() u mnie waga idzie powoli w dół ![]() Tomeczek chyba chciałby komuś przyłożyć tą piastką Z tego co piszecie wyglada na to ze tylko my nie chrzcimy malca. ![]() Ciekawe kiedy teściowie sie obudza i bedą sapać na ten temat...
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-09-16 o 17:18 |
|
|
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
En co za przystojniak z Tomeczka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Teso - my też nie chrzcimy Szymka, Tż to jest totalny antychryst i wołami go do kościoła nie zaciągne. Ja chciałam chrzcić i nie możemy dojść do porozumienia. |
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42834743]Enlevee -pomysl super, trzymam kciuki za spadek kg
![]() u mnie waga idzie powoli w dół ![]() Z tego co piszecie wyglada na to ze tylko my nie chrzcimy malca. ![]() Ciekawe kiedy teściowie sie obudza i bedą sapać na ten temat... [/QUOTE]No dzisiaj trzeci dzien lenistwa bez fitnessu, ale za to mało jem A Tobie ile zostało kg? Pewnie mało jak masz jeszcze straszaka, którym trzeba tez sie zajmować ![]() No a jak, Moj mały model
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystko, ale nie mam siły odpisywać, moja córa wogóle nie sypia. Żona skoka nas chyba od wczoraj nawiedza
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- En śliczny Tomeczek |
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inżynier ![]() my po bioderkach i wszystko jest si. jedno już jest zrośnięte, drugie jeszcze nie do końca. następna standardowa kontrola za 6 tygodni. ciągle myślę o tych kciukach Oliwi
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też miałam takie założenie, jakie Ty masz No i nadal mam 10 kg w 2 tygodnie ![]() Cytat:
A ja dziś poszłam z Małym i siostrą do apteki. Siostra została na zewnątrz z Frankiem ja weszłam - dzień dobry - dzień dobry i czekam, a panie we 3 sobie plotkują, czekam, jedna chce odejść a tamta do niej - poczekaj jeszcze nie skończyłam. Wkurzyłam sie i wyszłam I powiedziałam, że więcej tu nie przyjdę, wzięłam wózek i poszłyśmy, drzwi były na przeciwko lady, więc panie widziały, że jestem z dzieckiem. Jak można być takim... obsłużyłaby i mogły dalej plotkować.
|
||
|
|
|
#2365 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to ćwicz ćwicz Zostało 1 kg do wagi sprzed ciąży... ale przytylam wcześniej przez tarczyce 4 kg wiec chciałabym aby ostatecznie spadla do 55 kg i byłoby git z wagą.. Co innego z trochę sflaczalym brzuchem.. Muszę sie za niego wziąsc i trochę wzmocnić. Tak wiec mój cel to 5 kg w dół i mięśnie brzucha Cytat:
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-09-16 o 17:47 |
||
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też miał taki pomysł Nie przejmuj się tymi kciukami, mój robi "figi" teraz już mniej, bardziej dłonie trzyma otwarte, ale wcześniej to zaciśnięte na umór i żaden pediatra nie mówił, że to coś złego. Raz usłyszałam tylko, że ma silny chwyt i może dlatego tak trzyma te kciuki.
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-09-16 o 17:44 |
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
indywidualistka
![]() ona- po 3 miesiącu najlepiej by piąstki był już praktycznie ciągle otwarte, a takie chowanie kciuka do środka nie jest ponoć niczym dobrym. może świadczyć o wzmożonym napięciu mięśniowym i może spowodować kłopoty z ruchem chwytania u dziecka. Cytat:
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
surka współczuje pani skokowej, z tym małżeństwem to w łeb sobie mozna strzelić :kilo:
lachryma brawa za bioderka ! ![]() Nie przejmuj sie tymi kciukami, Moj ma cały czas piąstki zacisniete tak jak wszystkie prawie malenstwa i Moj pediatra o niczym nie mówił ![]() teso zazdroszczę tylko kg na plusie, te 4 tez szybko spadną ![]() ona ale bezczelne baba w tej aptece
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42835272]He he
to ćwicz ćwicz Zostało 1 kg do wagi sprzed ciąży... ale przytylam wcześniej przez tarczyce 4 kg wiec chciałabym aby ostatecznie spadla do 55 kg i byłoby git z wagą.. Co innego z trochę sflaczalym brzuchem.. Muszę sie za niego wziąsc i trochę wzmocnić. Tak wiec mój cel to 5 kg w dół i mięśnie brzucha [/QUOTE]mam identycznie ![]() 1 kg do wagi sprzed ciąży, ale przed ciążą popsułam się strasznie (hektrolitry domowej gorącej czekolady o północy) i przytyłam 4 kg. i też schodzę do 55kg, to moja standardowa waga. więc walczę z 5 kg i wiadomo- lepszy brzuch, bo wstyd mi siadać takiego mam flaka news z wczorajszego dnia, jakim mnie poczęstował mój mąż- piłkarz Ronaldo dostał podwyżkę i obecnie przez najbliższe 5 lat będzie zarabiał jedyne 136 zł na minutę.
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42835272]He he to ćwicz ćwicz Zostało 1 kg do wagi sprzed ciąży... ale przytylam wcześniej przez tarczyce 4 kg wiec chciałabym aby ostatecznie spadla do 55 kg i byłoby git z wagą.. Co innego z trochę sflaczalym brzuchem.. Muszę sie za niego wziąsc i trochę wzmocnić. Tak wiec mój cel to 5 kg w dół i mięśnie brzucha Mam taki sam cel, ale do 53 kg dążę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

Za chuśtawkę, zwłaszcza, że dzięki niej zyskasz chociaż parę minut oddechu
) w lozeczku od 3 minut. Wróciliśmy od lekarza o 11:30 i do tej pory Maja albo zaciesza albo wpada w czarna rozpacz. Prawdziwa kobieta

przeciez wiadomo ze matka przyleci 150 raz i włoży smoka