Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 15:29   #3751
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Wapno pomogło, zlazła ta wysypka i jeszcze trochę na twarzy zostało.

Przynajmniej tyle.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:29   #3752
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Chyba dzis jest ten dzien kiedy w koncu umyje okna normalnie srodek wiosny a juz wczoraj bylam przekonana ze zaraz zima bedzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:31   #3753
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Ja też chcę nauczyć się robić na drutach a jeszcze bardziej na szydełku, Lilith co będziesz tworzyć i weź mnie naucz bardzo ładnie proszę....ja jednak tak łopatologicznie muszę mieć nauki prowadzone- bo ciapa ze mnie straszna zwłaszcza ostatnio.

A jak miałam ogarnąć tak nie ogarnęłam i syf nadal jest, obiadu dla męża nie mam, lodówka świeci takimi pustkami, że się zastanawiam co mąż dzisiaj zje...

Zgaga mi nie odpuszcza niestety...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:34   #3754
kyte
Wtajemniczenie

Wróciłam
Wypad udany szkoda że pogoda nam nie dopisała ale co tam Zaraz jeszcze zmykamy do teściowej na obiad ale poczytam Was najpierw jeszcze troszkę Gdy mąż nie patrzył to wchodziłam i chociaż czytałam co tam u Was mamuśki
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:35   #3755
Mya1989
Zakorzenienie

Cholera, ja mam jutro wizytę i już się boję iść, skoro ostatnio mi sie skracała szyjka, i miała już 2 stopień(?) miękkości, a nie 3 to ja się boję

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Ja też chcę nauczyć się robić na drutach a jeszcze bardziej na szydełku, Lilith co będziesz tworzyć i weź mnie naucz bardzo ładnie proszę....ja jednak tak łopatologicznie muszę mieć nauki prowadzone- bo ciapa ze mnie straszna zwłaszcza ostatnio.

A jak miałam ogarnąć tak nie ogarnęłam i syf nadal jest, obiadu dla męża nie mam, lodówka świeci takimi pustkami, że się zastanawiam co mąż dzisiaj zje...

Mnie kiedyś babcia uczyła na drutach robić, potrafiłam szalik, ale to jak byłam młodsza. Teraz to już nie pamiętam niestety jak się robi żałuję

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:44   #3756
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
muszę wypróbować!! ile koszul można z takiego opakowania wyprasować?
Oj, nie wiem ale butla ma 500ml, wiec na trochę starcza. Ja mezowi prasuje koszule raz na tydzień/2 tyg, wiec tych koszul jest trochę i starcza mi na 1/1,5 mies. Taki spray na promo kosztowal 5,99zł wiec wzielam duzy zapas

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
dzidzia:

' nie zmierzyli robaka tylko przepływy i wody. Odpłyneło okolo litra, zostalo 6,4 afi co JESZCZE jrst w normie. dalej czekamy na rozwoj wydarzeń.
"
Ufff, dobre wieści!

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie!
Dzieć waży 1870g w 30t0d, Ryba, wpiszesz? Tak więc, mały to on nie jest

Ogólnie kiepsko, termin mi się z usg i stanu łożyska przesunął na 12.11. Zobaczymy jak to będzie. Dostałam więcej fenoterolu i zapobiegawczo aspar, bo mi fenek wypłukał magnez i potas niemal do zera
za sporego dziecia

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny koleżanka napisała dzisiaj na FB że w przedszkolu od 4latki usłyszała że trzeba jest dużo pietruszki bo od pietruszki rosną cycuszki to ja już wiem dlaczego nie chcą mi rosnąć
uwielbiam takie dzieci i ich teksty

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hej kochane brzuchatki...
Zaglądam do was choć raz dziennie żeby poczytać ale w ogóle nie mam ani czasu ani weny do pisania moje dziecko przeżywa jakiś kryzys a ja razem z nim na wszystko co do niego mówię (nie tylko pytania czy prośby) odpowiada "Nie!" i to z krzykiem... na wszystkie moje prośby o posprzątanie czegokolwiek reaguje agresją i już nawet nie rączką ale nogą kopie... moje nerwy są na granicy a niestety udziela się to też drugiemu bąblowi bo brzuch coraz częściej mi twardnieje i boli... teściowa i szwagierki (dodam, że mieszkają w domu obok) tak mi go rozpieściły, że teraz nawet przychodzić nie chcą żeby się nim zająć bo im też się dostaje więc wolą olać sprawę i w ogóle się nie pokazywać i ja cały dzień z tym moim małym potworkiem muszę sobie radzić... ostatnio się pochorował i miał kilka dni gorączkę a teraz jeszcze kaszel i katar i już w ogóle jest masakra nie chce nic jeść a ja dostaję białej gorączki jak po raz kolejny muszę porcję jedzenia do kibla wywalić przepraszam, że się wam tu żalę ale chociaż tu się wygadam...

trzymam strasznie mocno kciuki za babeczki w szpitalach i mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży

Trele a ty już na wypakowaniu podrzucę ci na trochę mojego urwisa to raz dwa z nerwów urodzisz

gratuluję wszystkich tygodni, wizyt, super wag maluszków i udanych zakupów
ja się pochwalę, że dziś przyszła paczuszka, którą zamawiałam od mamusi na szafka .pl z matą smiki i karuzelką 3w1 tiny love za które razem z przesyłką dałam całe 70zł
Zycze cierpliwości przede wszystkim!! Oby małemu przeszło jak najszybciej
To bardzo dużo zaoszczedzilas. Smyk ma ceny z kosmosu.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ale sobie zrobiłam
posmarowałam mamę mascią, jakaś niemiecka rozgrzewającą chyba, bo boli ją ramię, umyłam ręce i przyszłam na kompa, siedze chwile i wszystko zaczyna mnie pieć, dłonie ręka, szyja i twarz, patrze do lusterka a ja całe rece mam czerwone z wysypką a na twarzy odbitą dłoń z palcami i szyję też.
Wypiję zaraz wapno, może przejdzie
Cytat:

Przynajmniej tyle.
Dobrze, ze Ci przeszło Jakies cholerstwo ta masc :/
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:46   #3757
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

a własnie miałam się z Was zapytać, czy przy cukrzycy ciążowej jest wskazanie do cc czy nie?
Ztego co wiem to chyba nie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
słuchajcie mi na SR o wiesołku też mówili.. ale w płynie do smarowania krocza.. codziennie po 15 min. ok 6 tyg przed TP można już zacząć się "masować" niby sie pięknie uelastyczniamy
Zamierzam się masować
Mamusie gratuluję wszystkich udanych wizyt i rozpoczętych tygodni!!
Stary 2013-09-16, 15:48   #3758
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
paulina dziękuję, no oby szybko przeszło a ty już w domku tak? bo chyba coś mi umknęło...
I wish...
Niestety prędko stąd nie wyjdę...a wogóle im później tym lepiej, bo wypuszczą mnie dopiero po rozwiązaniu Niech Majcia siedzie w brzusiu jak nadłużej, ja się poświęcę!

Super te Twoje zakupy

Cytat:

Przynajmniej tyle.
No to kamień z serca

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Chyba dzis jest ten dzien kiedy w koncu umyje okna normalnie srodek wiosny a juz wczoraj bylam przekonana ze zaraz zima bedzie

Ooo i po umyciu okien prosto na porodówkę

Czekamy na wieści po wizycie u położnej

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Cholera, ja mam jutro wizytę i już się boję iść, skoro ostatnio mi sie skracała szyjka, i miała już 2 stopień(?) miękkości, a nie 3 to ja się boję
Nie martw się na zapas Będzie dobrze!

Brzuch mi faluje

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-09-16 o 15:49
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:55   #3759
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Jus jestem zla !!
Ostatnio mnie pytali o szczepienie na krztusiec powiedzialam ze pomysle .
A teraz twierdza ze musza szczepic , juz teraz , dzis. Kurde a ja sie boje
Nie chce sie na nic szczepic w ciazy czekam, powiedzialam ze chce pierw widziec polozna

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-16, 15:56   #3760
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
mega kumulacja się zapowiada, bunt dwulatka w połączeniu z jesienną aurą i przeziębieniem to nie na moje biedne nerwy ale jakoś trzeba dać sobie radę. Dziękuję
na stronce smyka znalazłam bo byłam ciekawa ile nówki sztuki kosztują i jestem jeszcze bardziej happy bo zaoszczędziłam 190zł
mata taka:
http://www.smyk.com/smiki-mata-do-lo...y-dla-dzieci-p
a karuzelka taka tylko nie różowa a raczej uniwersalne kolory:
http://www.smyk.com/tiny-love-mala-k...y-dla-dzieci-p

a co pięknego będziesz tworzyła?
fajna mata i karuzelka

a ja pewnie zrobię jeszcze jeden kocyk dla małego a potem zastanowię się nad jakimiś ciuszkami
Cytat:

co do szydełka to ja podstaw uczyłam się stąd http://maranciaki.pl/podstawy_szydelko.htm

na drutach nie umiem w ogóle, ale mam książkę zakupioną więc może w końcu spróbuję coś i na nich zrobić

a tak w ogóle dopadła mnie zgaga znów

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel

Edytowane przez Lilith890502
Czas edycji: 2013-09-16 o 16:02
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 15:58   #3761
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Dziewczyny, nie cytuję bo własnie skończyłam czytać stary wątek i zaczynam czytać ten, a tu już tyle stron. Mam nadzieję, że zdążę was nadgonić zanim go skończycie.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i rosnących maluszków w brzuszkach i trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Waga Aleksandra 20t1d 339g.

Zmykam nadrabiać...
Stary 2013-09-16, 15:59   #3762
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
iiidę wreszcie ogarnąć chałupę.. a chęci za grosz nie mam obiadu na dziś nie ma o! muszę się wystrzyc, na wizytę u ginka choć jeszcze nie wiem jak to zrobić.. kombinacje alpejskie ostatnio odstawiałam żeby sie wyskrobać jak trzeba ciekawe co mi powie na moje wyniki morfo i moczu :/ pewno jakiś antybiotyk strzeli grr bo malo pieniędzy na leki i wizyty idzie

Mi ostatnio pomogl maz.Wzial sie za to profesjonalnie. A potem tak sie napatrzyl, ze mnie zmolestwowal.

Mnie zaczyna wlasnie to przerazac. Buntujacy sie trzylatek, wszystko na nie i noworodek.Do tego nie wiem jak ja przy nich ogarne dom i ogrod. Bedzie hardcore.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:06   #3763
anka_85
Zakorzenienie

Hello dziewczyny!

U mnie w końcu zoganizowane wszystko dla małego!
Szafa dopięta na ostatni guzik i wszystko poukładane niemalże w alfabetycznym porządku

W tym tygodniu mam kolejną misję. Pakowanie torby do szpitala i zakupy wszystkiego do szpitalnej torby.

Wczoraj złapałam okazję i kupiłam persil w żelu non bio do prania za jedyne 2 funty, duża butla .
Nadaje się dla niemowlaczków bo nie jest biologiczny i polecany (nigdy na to uwagi nie zwracałam).
Więc całe szczęście, bo tutaj żadnych "dzidziusiów" i innych tego typu wynalazków nie ma (przynajmniej ja nie widziałam). Także asortyment do prania mam, zobaczymy czy pogoda dopisze.

Ogólnie mam nerwy na rodzine i ojca, bo oni wszyscy sobie myślą, że ja ich sprawy będę załatwiać... ta, pewnie ... nie miałabym nic przeciwko pomocy, ale jak widze jak bardzo są leniwi i pretensjonalni, to szlag mnie trafia że wyręczają się mną... tyle swoich spraw mam do załatwienia, tyle do zrobienia, same procedury z otrzymaniem własnego domu dobijają mnie jak cholera, nie wiadomo w co włożyć mamy ręce a tu tatuś ma PRETENSJE... gotuje się dzisiaj we mnie krew

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:10   #3764
peppermint patty
Rozeznanie

a ja czytam w miare na bierzaco,wiec duzo nadrabiania nie mam...ale jakos weny od weekendu nei mialam,zeby cokolwiek pisac...
calusienka ciaza przesla bez zadnych dolegliwosci to chyba teraz musze troche ponadrabiac coraz ciezej juz sie zaczyna w nocy,ulozyc sie ciezko,kregoslup o sobie przypomina (naszczescie tylko w nocy),ale najbardziej meczace dla mnie jest napinanie i twardnienie brzuszka,nie wiem czy Tymus sie proboje odwrocic czy mu ciasno i sie rozpycha,bo czasem az ciezko mi sie ruszyc,a brzuch przybiera takie ksztalty,ze az przeraza

jutro naszczescie wizyta i sie dopytam co i jak,ciagle mysle o dziewczynach ( o Dzidzi chyba szczegolnie) i moze to mnie w piatek wlasnie jakos "odmienilo".wzielam sie nawet za pranie wkoncu malych ciuszkow...i narazie ilosc jest niedoogarniecia,jedna pralka- wyprana i wyprasowana,drugi wsad dopiero schnie,ale przy takiej pogodzie to pewnie potrwa troche...wsumie dopeiro teraz widze ile ja tych ciuchow nazbieralam,tony chyba

z wyprawkowych rzeczy na dobra sprawe juz wiekszosc mam,brakuje mi kosmetykow,troche rzeczy do szpitala (klapki i inne ☠☠☠☠☠☠☠y),troche do apteczki..niby drobiazgi,ale zaczyna sie dziwnie robic krucho z kasa,bo zus oczywiscie ma wielkie problemy z przelaniem mi kasy...jakos strasznie ociezale im to idzie,jutro ide to wyjasniac.

chyba odczuwam spadek formy-fiz.i psych.,az mi wstyd...bo ani dzieci nie mam na glowie,ani wielkszych problemow zdrowotnych...moze po prostu lapie mnie strach,ze sie nie wyrobie a cos zacznie dziac sie wczesniej :/

pomarudzilam Wam i ide chyba sie powlepiac w meza, pomiziac psa-powinno pomoc
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:21   #3765
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Hello dziewczyny!

U mnie w końcu zoganizowane wszystko dla małego!
Szafa dopięta na ostatni guzik i wszystko poukładane niemalże w alfabetycznym porządku

W tym tygodniu mam kolejną misję. Pakowanie torby do szpitala i zakupy wszystkiego do szpitalnej torby.

Wczoraj złapałam okazję i kupiłam persil w żelu non bio do prania za jedyne 2 funty, duża butla .
Nadaje się dla niemowlaczków bo nie jest biologiczny i polecany (nigdy na to uwagi nie zwracałam).
Więc całe szczęście, bo tutaj żadnych "dzidziusiów" i innych tego typu wynalazków nie ma (przynajmniej ja nie widziałam). Także asortyment do prania mam, zobaczymy czy pogoda dopisze.

Ogólnie mam nerwy na rodzine i ojca, bo oni wszyscy sobie myślą, że ja ich sprawy będę załatwiać... ta, pewnie ... nie miałabym nic przeciwko pomocy, ale jak widze jak bardzo są leniwi i pretensjonalni, to szlag mnie trafia że wyręczają się mną... tyle swoich spraw mam do załatwienia, tyle do zrobienia, same procedury z otrzymaniem własnego domu dobijają mnie jak cholera, nie wiadomo w co włożyć mamy ręce a tu tatuś ma PRETENSJE... gotuje się dzisiaj we mnie krew
Hormony olej
A proszek dla dzidziusia to Fairy Nonbio , ale wszystkie Nonbio moga byc .
Fajnie ze juz masz wszystko gotowe, mniej roboty na koniec

Ja mam plan przepakowac dzis torbe bo pogoda sie zmienila I co innego bedzie nam potrzebne dla malucha :/

No ale pierw te okna

Skurczami sie juz bo siedze tu 40 min

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-16, 16:21   #3766
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane brzuchatki...
Zaglądam do was choć raz dziennie żeby poczytać ale w ogóle nie mam ani czasu ani weny do pisania moje dziecko przeżywa jakiś kryzys a ja razem z nim na wszystko co do niego mówię (nie tylko pytania czy prośby) odpowiada "Nie!" i to z krzykiem... na wszystkie moje prośby o posprzątanie czegokolwiek reaguje agresją i już nawet nie rączką ale nogą kopie... moje nerwy są na granicy a niestety udziela się to też drugiemu bąblowi bo brzuch coraz częściej mi twardnieje i boli... teściowa i szwagierki (dodam, że mieszkają w domu obok) tak mi go rozpieściły, że teraz nawet przychodzić nie chcą żeby się nim zająć bo im też się dostaje więc wolą olać sprawę i w ogóle się nie pokazywać i ja cały dzień z tym moim małym potworkiem muszę sobie radzić... ostatnio się pochorował i miał kilka dni gorączkę a teraz jeszcze kaszel i katar i już w ogóle jest masakra nie chce nic jeść a ja dostaję białej gorączki jak po raz kolejny muszę porcję jedzenia do kibla wywalić przepraszam, że się wam tu żalę ale chociaż tu się wygadam...

trzymam strasznie mocno kciuki za babeczki w szpitalach i mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży

Trele a ty już na wypakowaniu podrzucę ci na trochę mojego urwisa to raz dwa z nerwów urodzisz

gratuluję wszystkich tygodni, wizyt, super wag maluszków i udanych zakupów
ja się pochwalę, że dziś przyszła paczuszka, którą zamawiałam od mamusi na szafka .pl z matą smiki i karuzelką 3w1 tiny love za które razem z przesyłką dałam całe 70zł
Żal się nam ile chcesz, przecież jesteśmy tutaj po to żebyś mogła się nam wygadać

Cytat:
ale sobie zrobiłam
posmarowałam mamę mascią, jakaś niemiecka rozgrzewającą chyba, bo boli ją ramię, umyłam ręce i przyszłam na kompa, siedze chwile i wszystko zaczyna mnie pieć, dłonie ręka, szyja i twarz, patrze do lusterka a ja całe rece mam czerwone z wysypką a na twarzy odbitą dłoń z palcami i szyję też.
Wypiję zaraz wapno, może przejdzie
Cytat:

Przynajmniej tyle.
Dobrze że wapno pomogło

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie cytuję bo własnie skończyłam czytać stary wątek i zaczynam czytać ten, a tu już tyle stron. Mam nadzieję, że zdążę was nadgonić zanim go skończycie.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i rosnących maluszków w brzuszkach i trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Waga Aleksandra 20t1d 339g.

Zmykam nadrabiać...
Podziwiam Cię bo trochę tego nadrabiania masz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:26   #3767
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Kabriela druty są naprawdę proste Ja jako dziecko uczyłam się z babcią, a w zeszłym roku znowu mnie wzięło natchnienie na druty i nic nie pamiętałam. Zamówiłam sobie na allegro taką starą książkę "Druty i Kłębek" Jadwigi Turskiej - chyba 3 zł zapłaciłam Tam jest tak prosto od podstaw wszystko opisane i narysowane że spokojnie dasz radę
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:26   #3768
domii29
Zakorzenienie

Ta pogoda źle na mnie działa, wstałam z cudownym humorem, teraz mam ochotę usiąść i ryczeć - tak po prostu. Dostałam rano od teściowej 100zł na zapłacenie rachunku i zostało mi z tego 80zł, mąż powiedział mi że jak będę robić zakupy to żebym wzięła z pieniędzy teściowej a on jej wieczorem odda. Mama wyciągnęła mnie na zakupy do lumpka i po książki do księgarni, wydałam raptem 30zł ale jakoś źle się poczułam... nawet za moje "zachcianki" musi mój mąż płacić...

Do tego mam wrażenie cały dzień jakbym zaraz urodzić miała, brzuch mi twardnieje, Jaśko się wypycha, ciężko mi się ruszać - z miasta myślałam że nie dojdę Chyba naprawdę muszę sobie tą torbę spakować, tak w razie czego...

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-09-16 o 16:28
Stary 2013-09-16, 16:28   #3769
anulka2205
Wtajemniczenie

Beatka dobrze, że przeszło

Ale dziś cicho, aż na bieżąco jestem

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:28   #3770
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Przynajmniej tyle.
dobrze że pomogło

Ja właśnie popełniłam makaron z kurczakiem w suszonych pomidorach i śmietanie już mi się jakiś czas chciało czegoś z suszonymi pomidorami, a dziś teściowa mi wyciągnęła z zamrażalki fileta i mówi, żebym zrobiła z tego co mam ochotę nieskromnie powiem, że dobre mi wyszło
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:32   #3771
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
I wish...
Niestety prędko stąd nie wyjdę...a wogóle im później tym lepiej, bo wypuszczą mnie dopiero po rozwiązaniu Niech Majcia siedzie w brzusiu jak nadłużej, ja się poświęcę!

Super te Twoje zakupy

No to kamień z serca

Ooo i po umyciu okien prosto na porodówkę

Czekamy na wieści po wizycie u położnej

Nie martw się na zapas Będzie dobrze!

Brzuch mi faluje
*
mnie tez Lula daje popalic...
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Beatka dobrze, że przeszło

Ale dziś cicho, aż na bieżąco jestem
ja tak samo

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:32   #3772
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mój humor opadł na dno... Dostałam rano od teściowej 100zł na zapłacenie rachunku i zostało mi z tego 80zł, mąż powiedział mi że jak będę robić zakupy to żebym wzięła z pieniędzy teściowej a on jej wieczorem odda. Mama wyciągnęła mnie na zakupy do lumpka i po książki do księgarni, wydałam raptem 30zł ale jakoś źle się poczułam... nawet za moje "zachcianki" musi mój mąż płacić...

Do tego mam wrażenie cały dzień jakbym zaraz urodzić miała, brzuch mi twardnieje, Jaśko się wypycha, ciężko mi się ruszać - z miasta myślałam że nie dojdę Chyba naprawdę muszę sobie tą torbę spakować, tak w razie czego...
Powiem Ci że ja też się zaczynam przymierzać do pakowania torby - niby 33 tydzień jutro ale lepiej być choć w miarę przygotowanym. Jeszcze wczoraj mnie teściowa oświeciła że mój mąż się urodził w 36 tygodniu z wagą 3100 - a mój syn już ma w 32 tyg wagę 2231 , i się trochę zestrachałam

Domii wierzę że możesz się źle czuć z tym że Tż musi za wszystko płacić - ale pomyśl sobie że to jest tymczasowa sytuacja - a przecież nie masz nie wiadomo jakich zachcianek niech dba o żonę

ja właśnie oglądam porodówkę na Tlc i już się zbeksiałam 3 razy
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:33   #3773
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Jus jestem zla !!
Nie chce sie na nic szczepic w ciazy czekam, powiedzialam ze chce pierw widziec polozna

W ogole pierwsze slysze o takim szczepieniu??? Co to w ogole,jakas obowiazkowe zwiazane z ciaza czy co?

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:42   #3774
nasturcja7667
Zadomowienie

Trele, a my nie mieliśmy jako dzieci szczepienia na krztusiec? W pakiecie z tężcem i błonnicą? Bo ono w PL jest obowiązkowe przecież! I to chyba na początku podstawówki. Może nie wiedzą, że już je miałaś?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:55   #3775
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Hormony olej
A proszek dla dzidziusia to Fairy Nonbio , ale wszystkie Nonbio moga byc .
Fajnie ze juz masz wszystko gotowe, mniej roboty na koniec

Ja mam plan przepakowac dzis torbe bo pogoda sie zmienila I co innego bedzie nam potrzebne dla malucha :/

No ale pierw te okna

Skurczami sie juz bo siedze tu 40 min

Przepakować znaczy wrzucić cieplejsze czy cieńsze? bo pogoda to u nas wariuje... Nie wiem jak ogrzewanie ustawić. Momentami na 60*C za malo, a innym razem 40*C na bojlerze i gotuje się aż
Wczoraj listopad a dzisiaj jak sierpień (tyle że ten chłodny wiatr z rana troche psuje wszystko)

Trzymam kciuki za Ciebie i Maje

Miałam próbki Fairy. Z doskoku wzięłam tego persila, bo wleciałam wczoraj do sklepu na 15 min przed zamknięciem (ach, niedziela w marketach w UK i zamykają o 16 wszystko). ubranka brudne nie są, więc dużo do pralki lać nie będę, póżniej wszystko, dosłownie wszystko będę śmigać żelazkiem i sruuu do woreczków strunowych, żeby nie było dostępu kurzu i niczego także na ten pierwszy raz będzie wszystko wręcz idealnie.

Przede mną grzybowo kapuściana uczta, jednak święta w tym roku wypadną na przełomie września i października, bo ojciec odradził mi jedzenie zakazanych rzeczy i "nakarmi" mnie tym co lubie przed świętami... hm, lepszy rydz niż nic

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
W ogole pierwsze slysze o takim szczepieniu??? Co to w ogole,jakas obowiazkowe zwiazane z ciaza czy co?

oho, mnie też chcą szczepić na krztuścca w tym albo w następnym tygodniu ide na szczepienie. Krztusiec ponoć straszne żniwo w uk zbiera. Jednakże ja to już miałam, jak byłam mała i będę się pytać, czy to potrzebne.... pewnie tak. Wszystkie te szczepionki budą we mnie lęk, na grype chcą mnie szczepić bo "wpadam w okres zagrożenia" (jesien) i nie mam zamiaru się na to godzić, bo durna nie jestem, żeby sobie cały system odpornościowy uszkadzać tym świnstwem. widziałam na własne oczy, jak cudowna jest ta szczepionka i jak ludzie chorują po 5 razy na sezon. ja ie choruję wcale i to od 12 lat.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

szczepienie na krztuścca w uk jest polecane między 28 a 38 tygodniem ciąży, tak baj de łej.

czy obowiązkowe? nie wiem. dziecko, tak jak mi położna tłumaczyła, przeciwciała ma zassać z mojej krwi.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 16:55   #3776
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Jus jestem zla !!

O właśnie miałam was pytać o to szczepienie, bo w Belgii podobno też to robią, nie tylko ciężarnej ale i partnera musisz się zaszczepić czy możesz sama zdecydować czy chcesz?

Mi się to trochę dziwne wydaje, żeby się w ciąży szczepić , ale podobno jakoś teraz jest więcej zachorowań, dzieciaczki umierają i profilaktycznie szczepią. No ale lekarz ostatnio na wizycie nic nie mówił, idę znowu w piątek to podpytam, czy rzeczywiście będę musiała zrobić.

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:11   #3777
kyte
Wtajemniczenie

Ale się najadłam u teściowej, niepotrzebnie bo teraz się źle czuję...
Domi na Twoim miejscu już bym miała spakowaną torbę
Stary 2013-09-16, 17:15   #3778
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ale się najadłam u teściowej, niepotrzebnie bo teraz się źle czuję...
Domi na Twoim miejscu już bym miała spakowaną torbę
w takim razie muszę zadzwonić do koleżanki niech mi torbę odda i jutro biorę się za pakowanie
Stary 2013-09-16, 17:16   #3779
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
w takim razie muszę zadzwonić do koleżanki niech mi torbę odda i jutro biorę się za pakowanie
pakuj pakuj, 36 tydzien to już możesz rodzić
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 17:21   #3780
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

Wzielam to . Mam nadzieje ze nie bede zalowac
Polozna mi wytlumaczyla ze teraz jest epidemia krztusca w Londynie I szpitale sa zawalone chorymi. Ja sie teraz szczepiac daje sobie I dziecku odpornosc I mam prawie 100% pewnosci ze mala nie zlapie tego w szpitalu ..

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości