|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
bokeh ja do puree dodaję czasem trochę majonezu. Sis mi podpowiedziała, że niby u nich w UK tak robią. wiem, że tryliard kalorii, ale jest pyszne
|
#1952 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poradzisz sobie! Co to szkoła, ciążę przeżyłaś, poród, ząbkowanie, dobre rady, w szkole to Ty odpoczniesz w końcu Dziecko mi usnęło wczoraj przed 1, a przed 7 już do mnie gadała. Oczywiście w nocy milion pobudek, ale rano tak mi się w głowie kręciło, że na siłę ją przytkałam ciumkiem i jeszcze kimnęłam trochę, bo chyba bym zemdlała, taka byłam padnięta. Teraz sobie kima, chusta i odkurzacz pomogły. I leje, a chciałam iść do Lidla bo dzisiaj są te środki W5 i miałam zapas sobie zrobić
|
||
|
|
|
#1953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
To moze lepiej byloby polskie tu sprzedawac. Tylko skad ja wezme japonska szaje...? Bo furore robia tradycyjne zabawki drewniane. Yae dostala od znajomej drewniane szczurki do ciagniecia. Skad? Z Polski nie, ale blisko; z Czech. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Na ostro powiadasz... W tej chwili nic mi do glowy nie przychodzi takiego, zeby nie bylo problemu ze skladnikami ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- U nas tak samo... ale humor dopisuje Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-09-16 o 13:32 |
||
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
.
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie rozkłąda tak mnie w cielsku łamie
A Dadol lepiej niż w piątek, ale za cholerę spać nei chce franca.
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie tak swędzi blizna znowu jakby mnie stado komarów brzyknęło... :[
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
marsi wasabi w tubce lub proszku masz albo jestes w stanie kupic?
Przypomnialam sobie o ogorkach, marchewce i daikonie lub baklazanie w wasabi Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-09-16 o 14:15 |
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, możemy zamówić u Ciebie sesję na roczek Pietraszka?
![]() już małżowi o tym mówiłam i się zgodził ![]() cudowny prezent dla TżBokeh na blogu
|
#1959 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale u Ciebie na zdjęciach z wakacji to sadła tez nie widziałam ![]() Cytat:
Cytat:
Superancka jest Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra, zbieram się do domu wycałować zasmarkańca mojego małego. Miłego popołudnia wszystkim życzę i przespanych nocek
|
|
#1960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bokeh swietna sesja na blogu
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
rany laski od czasu jak miałam tą gorączkę czuję się fatalnie, nie wiem, czy jeszcze mnie trzyma te choróbsko czy co, ale jestem mega osłabiona, masakra po prostu :/
i mam schiza, bo przed tym, jak się dowiedziałam o ciąży z Pietraszkiem, to miałam dokładnie tak samo i schizuję od paru dni....Była u mnie psiapsióła, nagadać się nie mogłyśmy, z tymże Bąbelek marudny straszliwie, w końcu jak A. miała pojechać, zawiązałam Pietraszka w chustę, odprowadziłam A. na przystanek i w tej chuście mi zasnął ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Aniu, ociągasz się coś z fotami na blogu, ja czekam i czekam ![]() nooo poważnie brzmi, prawda? ![]() kurczę, marzy mi się taki mega śnieżny plener ah tylko z tym śniegiem u nas nigdy nie wiadomotak jak chciałam mieć mega śnieżny styczniowy ślub i co? Lało jak z cebra i było +5
|
#1962 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja tak na szybko, Bo mam pytanie do mamuś używających snajpera.
Jak to działa? Tam trzeba gdzieś wpisać swoje dane z all? Login, hasło czy coś w tym stylu? |
|
|
|
#1963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, jak ja dalam rade to Ty tym bardziej!! Kwestia zorganizowania i poradzisz sobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() żre sie z TZ od rana A jeszcze 4 dni wolnego ma - jak ja to wytrzymam..... Ciekawe co u silver i Darii.... bokeh, cos pieknego na blogu |
|||
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam i w proszku i w tubce hej karusia, co u Was słychać? |
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz założyć tam konto i podać dane konta allegro. jak już potwierdzisz rejestrację (link na maila przyjdzie) to kopiujesz link aukcji, wklejasz, ustawiasz maksimum swoje cenowe i czas strzału w sensie ile przed końcem aukcji ma paść strzał |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh.....niespodzianka dla tż...EXTRA!
![]() prośba do Was...będę robić gruszki w occie i ewentualnie śliwki.. Czy przepis na zalewe jest taki sam?i jaki.. Na np.5kg gruszek: 2l wody , 0,5 l octu, 1kg cukru i goździki...jakieś pomocne wskazówki? Będę wdzięczna
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
To lecimy:
1. Baklazany w wasabi Potrzebny bedzie 1kg baklazanow, 25g soli, 40g cukru, 2lyzki stolowe wasabi w proszku i 4 lyzki stolowe bulki tartej (w przepisie jest grubomielona). Umyc baklazany. Do woreczka wsypac wszystkie skladniki poza baklazanem, na koniec wlozyc baklazan w srodek woreczka, szczelnie zamknac pozbywajac sie przy tym powietrza. Wlozyc do lodowki. Odczekac 3 dni. Przed podaniem oplukac. W linku w punkcie 4. masz pokazane jak powinnien wygladac zamarynowany. http://cookpad.com/recipe/2337108 2. Ogorek, marchewka i daikon w wasabi 2 ogorki, pol daikonu, 1 marchewka, tubka wasabi i 3 stolowe lyzki cukru. Warzywa pokroic i razem z przyprawami wlozyc do woreczka i wymieszac dokladnie potrzasajac. Przelozyc do sloika i do lodowki. Gotowe do jedzenia nazajutrz. Moze stac w lodowce do 2 tygodni, przy czym codziennie trzeba przemieszac, bo osad sie wytraca i spada na dno sloika. Ogorki po 2 dniach przelozyc do osobnego pojemnika, poniewaz mozna przedobrzyc. Daj znac, czy cos Ci z tego odpowiada i czy bedziesz robic. Jak cos sobie przypomne jeszcze, to dam znac |
|
|
|
#1968 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też!! Cytat:
zrobiłam obiad, wyglada pysznie! póki co skosztowałam tylko do smaku jak tz wroci bedziemy jesc ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
dziękuję a na gruszkach w occie się nie znam, chyba nigdy nie jadłam ![]() Cytat:
dziękuję dziękuję! Cytat:
![]() mam nadzieję, że aparat będzie już w pelni sprawy więc jasne że możecie
|
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, miałam zapytać, skąd masz taki fajny stojak na zabawki???
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova moja Domcia to też charakterne dziecko - jak coś jej się nie podoba to od razu jest krzyk. Np. jak chce się ją pocałować a nie ma na to ochoty to krzyczy i się wkurza
Nie wiem po kim ma taki charakterek, bo na pewno nie po mnie Evel spóźnione, ale szczere życzenia - wszystkiego najlepszego Kręgosłup mi wysiadł od noszenia Domci - Pstryczku wyszukaj mi nowy na all Właśnie Lenova, bo pamiętam, że też masz skoliozę - jak Twój kręgosłup znosi dodatkowe obciążenie?
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś w lipcu były takie w lidlu..fajny jest bo idealnie pasuje mi w ta luke tylko mimo wszytsko mało się mieści zabawek
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha są, w koncu są i u nas!
![]() ![]() ![]() Mamy ruchy Dżejkoba ![]()
|
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
Mąz po nas przyjezdza pod koniec miesiaca i co akurat siostra sie "Roty" uczy na polski
nie damy dzieci zgermanić nie bedzie Niemiec pluł nam w twarz |
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
Bokeh cudowny prezent dla męża, gratuluję pomyslu!
Dziewczyny, ktore wróciły juz do pracy powiedzcie ile godzin was nie ma z dzieckiem? |
|
|
|
#1976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skąd ja to znam... Czeka się na TŻtowe wolne, żeby w końcu wszystko nam dezorganizował i wkurzał tylko ![]() To brzmi jak termin jakiś naukowy :PCytat:
Jedziecie na stałe????Usypiałam dziecko godzinę więc nawet się nie wysmarkam Idę jutro z Małą na kontrolę do lekarza... Miałyśmy na dziś nr ale na zdrowe. Ale nie będę noworodków zarażać i inne zdrowe dzieci Juliana coś dalej churchla.... Po tygodniu brania antybiotyku...załamka.Ciekawe jak Szklanka i Silver.... |
||
|
|
|
#1977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjelam dzis wszystkie rzeczy Amelki, mialam posortowac, porobić zdjęcia i wystawic ;] i co ? posortowałam i chowam;p moze kiedys sprzedam;p
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Deli będzie dla Juniora / Juniorki
![]() Była u mnie koleżanka z liceum,ma 1,5roczne dziecko i jest w ciąży. Ale było cudownie! Rozmawiałyśmy jak się domyślacie głównie o dzieciach ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę smęcić, ale jest mi bardzo przykro Domcia nie lubi ze mną siedzieć sam na sam. Jak tylko ze mną zostaje to zaczyna płakać. A jak tylko ktoś przychodzi, czy to TŻ czy mój tata to od razu humor jej się poprawia, przestaje płakać i zaczyna się uśmiechać i cieszyć. Co ja robię nie tak? Dlaczego własne dziecko mnie nie lubi? ;(
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

Znaczy przyjmuję z pokorą, że taka jest no i trudno. Wolałabym żeby była wiecznie uśmiechnięta i taka samodzielna ale nie jest
I ogólnie czuję się z dupy, chyba tak jesiennie...

A Dadol lepiej niż w piątek, ale za cholerę spać nei chce franca.

i schizuję od paru dni....

To brzmi jak termin jakiś naukowy :P