|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Pitolę, będę laktatorować. a jak już nie dam rady, to przechodzę na MM. Filip duży i dzielny, da radę. |
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42839364]
to ja się pochwalę moim strzałem sprzed godzinki syn zasnął po kąpieli i jedzeniu w ciągu 5 minut !!! ![]() pewnie w takim razie zaraz się obudzi...[/QUOTE] Noooooo tez Ci musze poklaskac
|
#2463 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#2464 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Tż nakarmil Młodego, a ja w tym czasie lezalam w wannie. Dzisiaj pracowity dzień miałam. Sprzatalam z Małym w foteliku. Później robiłam krokiety. I jak już ostatniego kończyłam to Mały zaczął wyc i wyl przez 3h
![]() A wczoraj ns chrzcie był taki grzeczny, że szok! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc dziewczynki
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze ja mam przy Was jakies kompleksy, przeciez WY drobinki jestescie 50-60 kg przeciez to wagi idealne
![]() ja juz nie bede pisac swojej bo nawet nie wiem, nie mam w domu wagi zeby sie nie dolowac.. nie wiem ile waze od czasu porodu ale cos czuje ostatnio ze przez to slodkie troche kg mi przyszlo ;/ myslalam ze jak bede kp to bede chudnac |
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42839732]aaa juz widzę...
http://www.youtube.com/watch?v=v1YlQv3IXu8 to co ćwiczymy od jutra ??? i będziemy się nawzajem dopingować i przypominać i kopać w d..upe...[/QUOTE] Ja to ćwiczę i polecam!
|
#2470 |
|
Konto usunięte
|
No to oglaszam wszem i wobec ze od jutra zaczynam cwiczyc
![]() I proszę o wsparcie, a najlepiej o przylaczenie sie bedzie raźniej ![]() Ide spać, dobranoc |
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
mała nakarmiona i odbita, leży już w swoim łóżeczku.
mykamy w kimę, dobranoc wszystkim
|
#2472 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42839732]aaa juz widzę...
http://www.youtube.com/watch?v=v1YlQv3IXu8 to co ćwiczymy od jutra ??? i będziemy się nawzajem dopingować i przypominać i kopać w d..upe...[/QUOTE] Już widzę siebie jak skaczę robiąc jednocześnie śmieszne miny i mówiąc: agugu. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Obejzałam z kurczaczkiem m jak miłosc. Lezała u mnie na brzuchu i gapiła sie w tel. jakies 15. min. potem usneła. Teraz lezy w koszyczku ale spi bardzo czujnie. jak tylko wychodze z pokoju to sie budzi. I jak tu prysznic brac ?
![]() 164 cm. i spadam spac jak tylko uda mi sie ogarnac higienicznie Dobranoc
|
|
|
|
#2474 | |||||
|
Zakorzenienie
|
shestiger Igorek
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42839364] to ja się pochwalę moim strzałem sprzed godzinki syn zasnął po kąpieli i jedzeniu w ciągu 5 minut !!! ![]() pewnie w takim razie zaraz się obudzi...[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42839732]aaa juz widzę... http://www.youtube.com/watch?v=v1YlQv3IXu8 to co ćwiczymy od jutra ??? i będziemy się nawzajem dopingować i przypominać i kopać w d..upe...[/QUOTE] widzę, że dużo ćwiczeń powtarza się z mojego aerobiku bardzo męczące są, ale efekty murowane mela za Ciebie też..chciałabym dołączyć, ale nie mam rolet w mieszkaniu..sąsiedzi mieliby wieczorami niezły ubaw ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Mały wreszcie zasnął..przed 22 dopiero..a ja jestem w środku prasowania.. Chciałam cały tydzień przekonywać Małego do łóżeczka, ale przy jego złym nastroju, być może skoku rozwojowym chyba nie mam większym szans ![]() wracam do prasowania.. Dobranoc tym, które już dobranockują
|
|||||
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Mąż mi powiedział, że jestem bardzo nieczuła dla niego, odkąd mały gnom się urodził. Nie przychodzę, nie siadam na kolanach, nie przytulam się, buzi nie dam. Budzę go kopniakiem i tekstem że może byś się ruszył do piekarni po bułki. Szczerze mówiąc ja sama tego nie widzę no ale tak faktycznie, jak spojrzę na to z boku...jestem tak zaabsorbowana małym, że mąż zszedł na dalszy plan. Poza tym jestem zbyt zmęczona i sfrustrowana na czułości
Do psów też nie mam cierpliwości i serca. Muszę się ogarnąć chyba Jutro w ramach czułości zrobię domową pizzę i będzie kolacja przy świecach. Jak mi Kuban pozwoli...
|
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42840753]No to oglaszam wszem i wobec ze od jutra zaczynam cwiczyc
![]() I proszę o wsparcie, a najlepiej o przylaczenie sie bedzie raźniej ![]() Ide spać, dobranoc Przesyłam pozytywne wibracje i życzę wytrwałości w postanowieniu Ja się od 2 tyg próbuje zebrać na areobic spowrotem I na basen też bym poszła. Nie lubię ćwczyć sama w domu,jakoś tak mniej motywacji mam ![]() Dzisiejszy dzień był bardzo udany, urządziłam mamie z okazji urodzin rodzinny obiadek, brat pomógł i Gabrynię zabawiał,karmił a ja gotowałam Zrobiłam polędwiczkę wieprzową w sosie z cebulą, kopytka samodzielnie, pieczone ziemniaki, pieczonego kurczaka, zasmażane buraczki, kompot z truskawek, porzeczek i wiśni, do tego jeszcze surówka. Na deser białe wino i makowiec,ale tu już niestety kupny,bo czasu nie starczyło na pieczenie. Wszystkim bardzo smakowało, ale najważniejsze że to mamy ulubione dania Gabi marudna na początku,chyba za dużo wrażeń jak dla niej, ale po 19 ładnie usnęła i śpi cały czas jak narazie
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Moja terrorystka w końcu usneła, idę i ją spać. Dobranoc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Poprasowałam, a Filip bawi się w śpię-nie śpię. Czyli butla i ja już gotowa, on po przebudzeniu, uśmiechu do mnie poszedł dalej w kimę
Chyba się umyję i go obudzę :P
|
|
|
|
#2479 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tez miałam to pisać. Tyle stron, powariowaly ![]() Cytat:
![]() Córka spi od 22. Ale na czuwaniu czyt. darciu była od 18:30 ). Na szczęście ulżyło jej. No ale potem był problem zeby usnac. Po kąpieli tatuś tulil dobre 1,5h i teraz kima w lozeczku. My obejrzeliśmy film i tez zaraz idziemy spac. Co do słodyczy to chyba odbijam sobie diete cukrzycowa bo MUSZE codziennie cos zjeść słodkiego. Cokolwiek... ![]() No i smutno mi ze nie moge z wami ćwiczyć musze jeszcze 3 tyg czekać Aaaa i jeszcze opowiem jak mnie kasjerka w Kauflandzie wkurzyla. Na stoisku z wendlinami kupiłam szynkę. Zapakowano mi standardowo w taki papier. Kasjerka kasujac wzięła do ręki i papier sie rozlecial, rozmukl i ona mi to podaje pytam sie jej "ale jak ja mam to wziąć? W rękę? Wrzucić luzem do torby?" A ona do mnie "nie wiem". Więc zasugerowalam zeby mi to włożyła w torebkę foliowa. A ona mowi ze nie ma. To stoję i gapie sie na nią bo mi ręce juz opadły. A ta pinda do mnie "bierze to pani czy odłożyć?"
|
|
|
#2480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
NENI- co zamknieta
Jak mnie nie przyjmiecie to skrece cos na boku ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42839732]aaa juz widzę... http://www.youtube.com/watch?v=v1YlQv3IXu8 to co ćwiczymy od jutra ??? i będziemy się nawzajem dopingować i przypominać i kopać w d..upe...[/QUOTE] Pisze sie ![]() To jeszcze musze sie zmierzyc zeby widziec czy du.psko maleje ![]() LUKSIA- wybacz ale usmialam sie z Twoich tekstow o tesciowej ![]() Zdjecia poogladam jutro na kompie ![]() A ja czelam zeby gnom sie obudzil a ona steka, kweka i spi dalej ![]() Ide spac
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-17 o 00:47 |
|
|
|
|
#2481 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jednak nie idę jeszcze spac. Sprawdziłam konto przed snem i przyszły mi pieniądze z ubezpieczenia za urodzenie Mai
sen nie zając nie ucieknie![]() ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Pierwsze karmienie za nami to moge isc spac. Kolejne pewnie po 5 ![]() Dobranoc
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
My już po pierwszym karmieniu, dzisiaj wyjątkowo szybko.
Pozdrawiam wszystkie walczące jak i te spiace ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2483 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Witam sie na karmieniu,pozwolcie,ze nie bede numerowac . Byla mowa o chrzcinach,jestem w grupie osob,ktore nie robia,ale caly czas szukam pomyslu na impreze zastepcza,by zwabic gosci z prezentami ![]() Wczesniej byla mowa o zmianie samochodow,my tez planujemy cos nowszego,pakownego I ekonomicznegi,diesel na bank,tylko ropniaki mamy,ale to pewnie po zimie jakos. Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ---------- Witam na ponownym karmieniu Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2484 |
|
Konto usunięte
|
Witamy i my. Ja sie nie pisze na Chodakowska, chociaż mam płytkę z tym ostrzejszym treningiem, ja wolę fitness i tańce z Klockiem
tymczasem bujam sie spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2485 |
|
Rozeznanie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
ZA 20 MINUT GUSTAV KONCZY 4 TYGODNIE!!! Zlecialo...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Drugie karmienie, właśnie się odbijamy i potem mam nadzieję na szybki sen ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Luksia - Twoja tesciowa taka sama tepa jak motyka w rowie jak i moja.
Ghia- bo w USA sa fajniejsze miejsca, a tutaj w Chicago ogolnie w Illinois nic nie ma. Ale jednak wole mieszkac tutaj i zyc niz w Pl i nawet nie chodzi o $ , ale o ludzi o mentalnosc ![]() Ja poki co sie na cwiczenia nie pisze. Nie mam sily i czasu, ale moze za tydzien dwa. Tyle, ze ja z Jilian Michaels. Uwielbiam ja ![]() Ta Chodakowska moze se raz strzele. Btw to ladne ma wlosy. Ja nie wiem kiedy pojde do fryca wiec uciachalam se koncowki sama nozycami do papieru ![]() I tak sa w kucyku bo Maly mi wyrywa. Skoku dzis mi dal posprzatac dom. Nienawidze brudu a zwlaszcza podlog i wanny brudnej. Mimo, ze ledwo widze na oczy i walcze ze skokiem bo to juz pora , nogi mi w doope wlaza i czuje sie jak 70lat babcia to humor mam dobry bo lubie se tak w czystym usiasc. W ogole jestem zawiedziona Tz :/ Arabiata- ale wiesz co oni tak narzekaja ze sa tacy biedni, a pomagaja ? Nie wiem jak Twoj, ale moj dzis poprostu po chamsku zwial z domu jak maly sie osral po uszy i oszczal na dokladke przewijak to Tz wszedl i krzykna o fujc bleh i sorry ja spadam i zwial. A potem "ty w ogole sie nie chcesz przytulic" Pfff nie chce bo nie mam czasu i sily. Moze gdyby poswiecil na pomoc choc ze 2-3h z tych 12h , ktore spal to bym miala, a tak to niech sie buja. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
U nas Pan Skok zaczyna przybierać na sile ![]() Wczorajsze usypianie to był jakiś koszmar noszony płakał, śpiewać też nie, tańczyć nie, przytulić nie, smok nie, mleko nie, usypiacz koni też nie, siak nie, srak nie... W końcu usnął na 5 minut po czym było to samo. Widać, że zmęczony ale spać nie kolejne spanie już było twardsze ale co chwilę mruczenie, smok wypadł to ręce pchał i się praktycznie wybudzał. A o 4 zrobił nam taką pobudkę z krzykiem, że miałam dość I teraz też była powtórka z rozrywki... Na razie słucha szumu i oby chociaż troszkę pospał i wypoczął. za kolejne miesiące i tygodnie Co do ćwiczeń ja od tamtego tygodnia już ćwiczę z Chodakowską, tzn. kiedy mam chwilkę czasu W sobotę chciałam spróbować tego Kilera - padłam po 5 minutach Drugie podejście ale już z innymi jej ćwiczeniami i dostałam skurczy ud ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() Co do Tż bardzo nieładnie się zachował Ja to bym go kiedyś sama zostawiła z Małym
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze piszecie nad ranem o karmieniu drugim a ja chyba z 4 zaliczyłam w nocy, ze zmęczenia nawet nie pamiętam |
|
|
|
|
#2490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kimal np.od 19 do 23 prawie. Zjadł przebral sie pobawil trochę z mama. Potem zaczal kwekac to chciałam go przytulić ,ale nie chciał zaczal mnie obkladac boksami i z plaskaczy wiec odlozylam na łóżko. Dałam smoka, wlaczylam muzyczki z misia i polozylam sie obok i kwękun zasnął i juz 17min.spi. Moze uda sie prysznic wziąć. Bo daje mu jeszcze 15min. ![]() A to ja miałam 3razy tyle jak se tak grzywke scielam na mokro,a jak wyschla to było ups! Wiem powinnam tak zrobic,ale szkoda mi małego. Bo on nic nie jest winien,ze Tz taki jest często jak 17sto latek,ktory wpadł ![]() Z reszta ide w zakład, ze jeden kwek małego i zaraz by był telefon do tesciowej mamusiu help ![]() Cytat:
![]() Taka matka co nie wie co ile karmi ![]() Fiazo jakie ubranka będziesz kupowała i ile szt.? Bo ja musz rozrobic listę i czuje ból. O Skoku sie odzywa. Mówiłam
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-09-17 o 08:09 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

no ale jakieś geny na pewno mu sprzedała i gorzej jak dopiero z wiekiem będą się ujawniać

I na basen też bym poszła. Nie lubię ćwczyć sama w domu,jakoś tak mniej motywacji mam 
). Na szczęście ulżyło jej. No ale potem był problem zeby usnac. Po kąpieli tatuś tulil dobre 1,5h i teraz kima w lozeczku. My obejrzeliśmy film i tez zaraz idziemy spac.
musze jeszcze 3 tyg czekać