![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
tak mi jeszcze chodzi po glowie ... może któraś się orientuje jak to jest ...
termin porodu mam na luty a umowe o prace mam do czerwca ... jak jest później z pieniędzmi ?? płatność przejmuje zus i płaci mi przez pozostale 9 miesięcy te 80% mojego wynagrodzenia czy jak ??
#542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cały czas myślałam, że od początku - czyli po porodzie będzie płacić Zus (macierzyński) dobrze czy źle myśle? ja mam umowę do kwietnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Hej dziewczyny, już padam, bo jednak byliśmy na tych warsztatach o bezpieczeństwie, i w sumie niezmarnowany czas na pewno (choć były i prezentacje stricte promocyjne).
Zauważyłam, że już jestem 2 strony do tyłu, więc już nawet nie podejmuję się nadrobić Muminek, mam nadzieję, że te torbiele znikną jeszcze przed porodem, trzymam kciuki za to i za Twój spokój, bo to najważniejsze Obiadu nie skończyliśmy, miała być wieprzowina z grzybami duszona, ale będzie jutro, a dziś dzień gotowca ![]() Wracamy już do domu, dobranoc ![]()
#545 |
Rozeznanie
|
Jakie fajne! Gdzie je dostałaś?
![]()
![]() |
#546 |
Przyczajenie
|
Chciałabym się zameldować
Termin porodu 20 stycznia 2014, córka Maja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 | ||||||
Raczkowanie
|
Uff, pufff, co za dzień, melduję swoje istnienie tego dnia i... Znaleźliśmy z moim TŻ mieszkanko!
![]() ![]() ![]() ![]() Btw, matulu, jak wy pędzicie z tymi postami! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Wtajemniczenie
|
Shizu: ja też chcę zdjęcia bo uwielbiam Japonię i jej kulturę
![]() Mieszkanko wynajmujecie, czy kupujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Wtajemniczenie
|
Shizu: wspaniałe zdjęcia
![]() O twojej urodzie nie będę pisać, bo chyba znasz te komplementy już na pamięć ![]() My też wynajmujemy mieszkanko, bo narazie na kredyt też nie możemy liczyć, ale może za rok... ![]() Co Ty w tej Japonii w ogóle robiłaś, do pracy pojechałaś, czy jakaś wymiana studencka? teraz pracujesz w zawodzie związanym z Japonią? |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Cytat:
Ahaha, dziękuję <czerwona jak burak> Bardzo mi miło ![]() ![]() ![]() ![]() Jedna tylko taka ciekawostka która wszystkich zaskakuje - Ci starsi Japończycy mają niesamowite wyrzuty sumienia względem Polaków! Bardzo mnie to zaskoczyło. Nie mogli uwierzyć że nasz naród nie ma nic przeciwko Japonii po tym jak jednak wspierali podczas wojny Niemcy i do dziś nad tym ubolewają! I to nie był jakiś sporadyczny przypadek tylko wielu starszych klientów pamiętających te czasy poważnie czuje wyrzuty sumienia wzg nas. A! I trafiłam na jedną klientkę która była wielką fanką Bolka i Lolka, miała całą kolekcję na dvd haha ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Super imiona!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jeszcze szef po Ciebie przyjechał aż do Polski szok. Wspaniała przygoda, bardzo zazdroszczę. Moją jedyną przygodą za czasów studiów, była wymiana studencka i zamieszkanie w Grecji na pół roku. Teraz znaleźć dla Ciebie wysokopłatny zawód to pikuś ![]() ![]() rudy gaijin - ![]() Ech...pamiętam te czasy kiedy oglądałam wszystkie anime jakie się tylko dało w internecie. A zaczęłam od Sailor Moon jak miałam z 6 lat, leciała wtedy chyba na Polsat 2 ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-16 o 23:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A Grecja też przecudowna wg mnie!! I mieszkałaś tam pół roku!! Mnie udało się tam trafić na tydzień czasu (mama pracująca dawniej w biurze podróży) i do dziś pamiętam przede wszystkim niesamowicie piękne widoki i te drzewka oliwne w każdym miejscu, a byłam młodziutka (12-letni szczyl) więc zrobiła na mnie wrażenie, planuję kiedyś właśnie tam wrócić żeby bardziej się przyjrzeć ich kulturze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i ten klimat, ten zapach soli, ciepła i wilgoci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Trzymamy bardzo mocno kciuki!!!!! I wyczekujemy nowych informacji!! A do czwartku pewnie to brzmi absurdalnie ale tak jak w przypadku reszty dziewczyn i Twojej mamy - spróbuj to odłożyć i nie myśleć w jakiś sposób a przynamniej jakkolwiek ograniczyć swoje nerwy.. Szczególnie że niestety nie masz wpływu teraz na to, wiec jedyne co możesz zrobić to nie stresować się bo wtedy i Twój maluszek w Tobie czuje Twój lęk. Bardzo mocno ściskam! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałabym wrócić, zabiorę TŻ - bo nigdy nie był i naszego synia na wakacje, ale nie takie gdzie nas zamkną w hotelu na All Inclusive. Najlepsze jest to, że po pół roku byłam w stanie prowadzić prostą konwersację w języku greckim. A teraz już nic nie pamiętam ![]() Tak na marginesie, to w sumie nie Japonia, ale Chiny - polecam Ci trzy bestselery pisarki chińskiej - Mingmei Yip: Pawilon Kwiatu Brzoskwini, Pieść Jedwabnego Szlaku, Płatki z Nieba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A książki bardzo chętnie sprawdzę (mol książkowy jest ze mnie przestraszny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Shizu48 Czas edycji: 2013-09-16 o 23:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- A ja dziś nie mogłam spać już od 5:30 ![]() Mała się wierciła wczoraj cały wieczór bardzo intensywnie i pare kopniaków też dostałam chyba pani doktor ją rozzłościła ![]() Jadę do marketu po cytryny bo coś zakatarzona jestem ![]()
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
witaj ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
super ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- nie wyspałam się ![]() Małż ledwo się rusza i jęczał mi pół nocy- ma takie zakwasy że jest sztywny po prostu - wczoraj wniósł 1,5 tony materiałów razem z trzema innymi osobami. dziś od rana te płytki taszczy na górę- jedna paczka 50 kog ![]() ja siedzę w jednym pokoju z całym dobytkiem i już mam dosyć- duszno w tym pokoju, śmierdzi mi wszystko- koszmar miłego dnia Dziewczynki ![]()
![]() |
#561 | |||
Gang Iren
|
Witam w ten zimny
![]() Ponoć już śnieg zapowiadają... Witaj! ![]() ![]() Cytat:
To i ja poproszę,chętnie bym zobaczyła zdjęcia ![]() Cytat:
W tej "mojej" grupie na fb też jest fajnie,piszemy o wszystkim i dobrze się już znamy. Mi niestety nie udało się z nikim spotkać na żywo,ale dziewczyny które mają niedaleką odległość do siebie spotykają się w realu. Fajna sprawa ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
no nie..... ![]()
#563 |
Raczkowanie
|
![]() Czy mnie tutaj jeszcze ktoś pamięta? ![]() Dawno do Was nie zaglądałam, ale ogólnie mało bywam teraz w sieci. Znalazłam wreszcie stałą pracę od połowy sierpnia ![]() ![]() ![]()
#564 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mimo bym się zdecydowała na to 3D nawet nie tak bardzo ze względu na płeć ale na lepszym sprzęcie na pewno lepiej wszystko sprawdzi . wiadomo , że dzieci pewnie są mniejsze i na takim lepszym sprzęcie będzie miała lepszą możliwość podglądnięcia dzieci . Cytat:
Witamy ![]() Witam w ten deszczowy poranek . Mój mąż wstał dziś wcześniej do pracy i pewnie w tym tygodniu też średnio będę się z nim widzieć ponieważ ma dużoooooo na głowie w pracy . Więc praktycznie całe dnie bez niego . Jak do wieczora wróci będzie dobrze . W weekend chyba z rodzicami przejadę się do znajomych sama tu chyba bym jajko zniosła . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Gosia tylko nie śnieg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
gosia- jak palec? robiłaś te okłady?
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Więc nie wierzę w specjalną wartość diagnostyczną 3d.
![]() |
#569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja Was chyba dzisiaj nie nadrobię.... Dopiero 9ta strona.... Edytowane przez katharsist Czas edycji: 2013-09-17 o 08:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma np. Chodzi do gina który ma stary sprzęt i co 10 tygodni idzie do szpitala na dokładniejsze badanie na lepszym sprzęcie . Więc może źle się wyraziłam chodzi mi o sam sprzęt , żeby był lepszy a taki z 3D już jest dużo lepszy niż zwykły chociaż ja tak sądzę . Ostatanio na genetycznym lekarz 3D włączył dosłownie na 20-30 sekund . A reszte badania przeprowadził na normalnym 2d |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.