Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 20:40   #4771
teQiba
Moderator

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Gratuluje udanych wizyt i kopniaka! Kurcze, jak lekarz nie zmierzy tego tetna na najblizszej wizycie, to oszaleje do USG polowkowego
Stary 2013-09-16, 20:46   #4772
tamga
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Kurcze ciekawe czy to działa ale weź jak tu tak zrób jak Ja pożeram wszystko Co mi na drodze staje
myślę, że może działać bo to daje efekt pięknie przeczyszczający a jak będziesz jadła wszystko co masz na swojej drodze+ owoce z mlekiem to efekt powinien być jeszcze intensywniejszy
apropo mleka właśnie wcinam moje wymarzone płatki
Stary 2013-09-16, 21:05   #4773
mmm12345
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Czytam że dzisiejsze wizyty udane super, u mnie też wszystko dobrze. Moja "baba" ma już 3cm i musi to być baba bo uparcie trzymala jedną pozycję-na głowie- i nie chciała jej zmienić no to czy to nie baba? może na następnej wizycie się dowiem. Mona 8.10 11.30

Ja też w 3 tyg złapałam 2kg

No i Gin kazał mi odstawić dziecko od piersi. Ciężko będzie...

Maggie ja też byłam na weselu w sobotę i również pozeralam śledzie. A wczoraj kupiłam sobie cały słoik i juz go nie ma. I chce jeszcze!

wysłane z fona
Jak Ci się uda odstawić, to podziel się wiedzą ja próbuję od 3 tyg i d..pa, dziś 3 razy jadł.. a ile razy mu nie zrobię mm to nawet nie powącha i do zlewu
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 22:03   #4774
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluje udanych wizyt

Ja byłam z tż po nowy stanik wiecie że cycki urosły mi kolejny rozmiar?! . Dzisiaj kupiłam 80d, a zaczynałam od 75b jak tak dalej pójdzie to plecy mi odpadną

Wracając w samochodzie zjadłam marsa i wiecie co? Majka mnie kopneła zaraz po tym jak skończyłam i to tak konkretnie . Więc raczej na bank wszystko jest w porządku.
ufff dobrze że Majeczka się "odezwała"

Cytat:
No właśnie nieźle rosną Tż szczęśliwy ale pomału zaczyna panikować że mi to wszystko klapnie i stać będzie tylko jak będe myła podłogę na kolanach

Cytat:
Napisane przez tamga Pokaż wiadomość
podkreślone- padłam mój jak na razie za każdym razem kiedy mnie widzi mówi "ale masz potwory" a ja już nie chcę żeby rosły
też boję się, że potem będą takie 'flaki' dlatego postanowiłam być aktywna w ciąży i delikatnie ćwiczyć

jjej, ja też bym już chciała kopa! a jeszcze trochę poczekam, bo dopiero 13tc, tak dziś ginekolog potwierdził
i dostałam jeszcze od pana świetną radę powiedział, że jeżeli chcę zostać [!] taka szczupła w ciąży to mam co tydzien jednego wolnego dnia jeść dużo owoców i jarzyn, a potem zapijać to mlekiem mówi, że będę piękną, szczupłą mamą w ogóle nie rozumiem czemu ubzdurał sobie, że jestem szczupła skoro już mam +6kg (ważę aktualnie 57kg przy 168cm, a przed ciażą ważyłam 51!)
interesujące, muszę wypróbować
no i oczywiście za wizytę

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Czytam że dzisiejsze wizyty udane super, u mnie też wszystko dobrze. Moja "baba" ma już 3cm i musi to być baba bo uparcie trzymala jedną pozycję-na głowie- i nie chciała jej zmienić no to czy to nie baba? może na następnej wizycie się dowiem. Mona 8.10 11.30

Ja też w 3 tyg złapałam 2kg
)
super że wizyta udana
Stary 2013-09-16, 22:16   #4775
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

co do piersi- mi po odstawieniu od cycka oklaply..zrobily sie meduzy po prostu.
a teraz znow mam balony.
ja malo co toleruje ostatnio, na sledzie mam wstret, jem duzo bialego sera a na sniadanie tylko jajecznice na masle nic innego mi nie wchodzi..gotowane jaja blee lece do lazienki parowki to samo..na wedliny nie patrze od miesiaca
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 05:51   #4776
paulina_radom
Raczkowanie

Witam kurde nadrobie jak wróce ze szkoły weekend w porządku bez rewelacji bez grzybów bez ryb za to z katarem.. :/
Wczorajsza wizyta wszystko ok zmierzona przeziorność przegroda widziałam żoładek wątrobę serducho rączki nóżki i nawet kolana także płci nam nie chciało zdradzić tętno 140 mierzy maleństwo 7,21 cm 13t4d termin się przesunoł na 22,03,2014 no ale to tylko jeden dzień startowałam z wagą 67kg przed ciążą a teraz 68.5kg więc przytyłam niedużo a brzuch wielki
następna wizyta 14.10 o godz. 15
oj jak taka wizyta poprawia humor
A imiona też już ukrócone dziewczę Magdalena lub Nina a chłopiec Marek albo Jan
miłego dnia mamuśki

Edytowane przez paulina_radom
Czas edycji: 2013-09-17 o 05:52
paulina_radom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 07:03   #4777
bebe97
Wtajemniczenie

Gratuluję udanych wizyt

Mam dośc tej pogody. Niech sie zrobi albo ciepło, w miare, oby ze słońcem, albo bardzo zimno, tak, żeby zaczęli grzać w bloku bo u nas taka zimnica na parterze, że pranie dosłownie kiśnie, ręczniki nie wysychają, tragedia

wczoraj ujawniły sie u mnie wreszcie hormony ciążowe, wreszcie, bo to moje opanowanie i spokój zaczęły mnie już nudzić tak więc pierwsza ciążowa furia zaliczona

zaczęłam 10 tydzień jeszcze dwa i wejdę w II trymestr tralalalalala
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 07:13   #4778
mariolasl
Zakorzenienie

Gratuluje udanych wizyt

Milego dnia Mamuski
Stary 2013-09-17, 07:23   #4779
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w UK i robie ja w swoim szpitalu, robi mi ja moj ginekolog.
U mnie tez sie tyle czeka na wyniki.
Wiesz, ze jest platny test Fisha? Wyniki sa po kilku dniach chyba, ale to pewnie kwestia 1000zl lub wiecej (przynajmniej tak kiedys bylo). Poczytaj sobie o tym tescie w necie, moze Cie zainteresuje.
Ja nie bede robic Fisha, poczekam na wyniki normalnie.

Ja juz nic o amniopunkcji i mrozacych w zylach opowiesci nie czytam . Boje sie, oczywiscie ze sie boje, ze bede tym jednym procentem, ktoremu cos sie stanie, wda sie zakazenie lub odejda wody, ale bede myslec pozytywnie. Nie jestem w stanie czekac dluzej, aby dowiedziec sie, czy tym razem nosze zdrowe dziecko, czy tez nie, jak ostatnio.
Ja o amniopunkcji też nic nie czytam. Dzielnie czekam do 25.09 a potem najwyżej ucieknę

A ten test Fisha, jak jest za 1000 zł to nawet nie czytam, bo i tak mnie nie stać. Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.

Czasem se myślę, że mogłam nie robić tych badań na tokso i byłabym teraz szczęśliwą i beztroską przyszłą mamusią. A tak? Masa antybiotyków, badań, wizyt u ginów i jeszcze chcą mnie kłóć w brzuch

Już mi lepiej, musiałam się wygadać

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Po wizycie dzidzia urosła i ma się dobrze, serducho biło głośno i wyraźnie
Jestem umówiona na kolejną wizytę 7.10.2013r. godz. 15.15 - Mona dopisz proszę
wtedy będę miała robione badania genetyczne, te testy podwójne potrójne i w zależności od wyników tych badań gin rozważy amniopunkcję
powiedział mi, że sama toxo nie jest wskazaniem do amniop.

W każdym razie trochę mnie uspokoił. Nadto powiedział, że miał już sporo pacjentek z toxo i żadna nie urodziła chorego dziecka - jakby nie patrzeć statystyka jest pozytywna

Gorsza wiadomość jest taka, że przez 3 tyg. urosłam o 2 kg

Koziemleko, na amniopunkcję mam najbliżej do Lublina, ale usłyszałam, że w tym roku wyczerpały się badania na NFZ , więc jakby co (a oby nie) do do Warszawy. Do Gdańska mam najdalej niestety.

Dziewczyny ja mam dziecko kwietniowe i wiem co mówię - wiosna to super pora na dzieciaczka. Od razu można wychodzić na spacery, w lecie nie trzeba ubierać ciepło tylko bodziak, czapka i go i jak to już było podnoszone, akurat jesienią można wprowadzać do diety owoce i warzywka z własnej działki a potem, gdy dzidzia nauczy się chodzić, znowu robi się ciepło i wypuszczamy na dwór roczne bobo na własnych nóżkach
A te testy podwójne i potrójne to każdemu robią w standardzie? Nie wiedziałam

Ja wczoraj byłam na wadze i się załamałam Jestem już na plusie 5,5 kg, a według kalkulatora powinnam być 3,5 kg
Wprowadzam dietę bezsłodyczową i bezciastową. Ciekawe ile wytrzymam

Cytat:
Gratuluje udanych wizyt

Ja byłam z tż po nowy stanik wiecie że cycki urosły mi kolejny rozmiar?! . Dzisiaj kupiłam 80d, a zaczynałam od 75b jak tak dalej pójdzie to plecy mi odpadną

Wracając w samochodzie zjadłam marsa i wiecie co? Majka mnie kopneła zaraz po tym jak skończyłam i to tak konkretnie . Więc raczej na bank wszystko jest w porządku.
Super, że mała dała o sobie znać

Cytat:

i dostałam jeszcze od pana świetną radę powiedział, że jeżeli chcę zostać [!] taka szczupła w ciąży to mam co tydzien jednego wolnego dnia jeść dużo owoców i jarzyn, a potem zapijać to mlekiem mówi, że będę piękną, szczupłą mamą w ogóle nie rozumiem czemu ubzdurał sobie, że jestem szczupła skoro już mam +6kg (ważę aktualnie 57kg przy 168cm, a przed ciażą ważyłam 51!)
Ta rada trochę mnie przeraża. Pewnie jest skuteczna, ale pewnie wywoła biegunkę, a to może wywołać odwodnienie więc czy to na pewno bezpieczne w ciąży
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 07:44   #4780
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja o amniopunkcji też nic nie czytam. Dzielnie czekam do 25.09 a potem najwyżej ucieknę

A ten test Fisha, jak jest za 1000 zł to nawet nie czytam, bo i tak mnie nie stać. Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.

Czasem se myślę, że mogłam nie robić tych badań na tokso i byłabym teraz szczęśliwą i beztroską przyszłą mamusią. A tak? Masa antybiotyków, badań, wizyt u ginów i jeszcze chcą mnie kłóć w brzuch

wiem, ze sie bardzo martwisz.
bedziemy sie wspierac razem

ja niestety uczestniczylam w wielu amniopunkcjach, wiec wiem, jak to wyglada, wcale mi to nie podoba
Stary 2013-09-17, 07:51   #4781
111kicia111
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Gratuluje udanych wizyt.
Juz nie moge sie doczekac swojej w poniedziałek. Chciałabym żeby maluszek pokazał kim jest.

teQiba
Ja miałam badane tętno maluszka w 16tc. Połozna mi badała detektorem i wpisała tetno do karty ciązy.

kate1623 super że malutka sie odezwała. Mój maluch zaczyna coraz bardziej sie ruszać. Super uczucie!
Zazdroszcze takich duzych piersi. Mi w ogóle nie urosły. A chciałabym żeby urosły bo mam tylko 75B. Staniki które nosiłam wczesniej sa dobre.

koziemleko nie martw sie wagą jak zaczniesz karmic piersia i biegac koło dziecka to szybko spadnie.
U mnie narazie 1,5 kg na plusie. Kiedys uwielbiałam słodycze a teraz bardzo mało ich jem więc moze dlatego nie przytyłam dużo.

Miłego dnia!
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 08:11   #4782
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

teQiba
Ja miałam badane tętno maluszka w 16tc. Połozna mi badała detektorem i wpisała tetno do karty ciązy.
Ja też mam właśnie nadzieję, że tym detektorem zmierzy, bo widziałam że coś takiego w gabinecie ma
Chyba po prostu zapytam na wejściu czy mierzymy tętno - w zasadzie co mi szkodzi
Jak usłyszę serduszko to się uspokoję i do połówkowego USG wytrzymam

Co do pogody zgadzam się - u nas w mieszkaniu też zimno
Stary 2013-09-17, 08:31   #4783
tamga
Raczkowanie

Witajcie z rana dziewczyny

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
interesujące, muszę wypróbować
no i oczywiście za wizytę
mnie też zaciekawiło, w ten weekend na pewno sprawdzę
dziękuję to była w ogóle moja pierwsza w życiu [!] wizyta u ginekologa także byłam bardzo zestresowana

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Witam kurde nadrobie jak wróce ze szkoły weekend w porządku bez rewelacji bez grzybów bez ryb za to z katarem.. :/
Wczorajsza wizyta wszystko ok zmierzona przeziorność przegroda widziałam żoładek wątrobę serducho rączki nóżki i nawet kolana także płci nam nie chciało zdradzić tętno 140 mierzy maleństwo 7,21 cm 13t4d termin się przesunoł na 22,03,2014 no ale to tylko jeden dzień startowałam z wagą 67kg przed ciążą a teraz 68.5kg więc przytyłam niedużo a brzuch wielki
miłego dnia mamuśki
Cieszę się, że wizyta jak najbardziej udana i, że humor poprawiony
ciekawi mnie jedno, jesteś w 13tc i dzidziuś ma już 7,21 cm? moje maleństwo ma 4,95cm a lekarz ocenił ciążę na 13tc.. możliwe, że jest to spowodowane tym, że długi czas nie wiedziałam o ciąży i nie oszczędzałam się?

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:

Ta rada trochę mnie przeraża. Pewnie jest skuteczna, ale pewnie wywoła biegunkę, a to może wywołać odwodnienie więc czy to na pewno bezpieczne w ciąży
Myślę, że skoro to lekarz, z dużym doświadczeniem, dodatkowo jest też wykładowcą na uniwersytecie medycznym to wie co mówi oczywiste jest, że wywoła to biegunkę i trzeba będzie trochę więcej pić w tym czasie także spokojnie, oczywiście jeśli nie chcesz tak robić wcale nie musisz, napisałam tylko co ginekolog poradził
Stary 2013-09-17, 08:32   #4784
asienka213
Wtajemniczenie

myslalam, ze juz bedzie nowy watek

Dziewczyny za udane wizyty Ehh ja tez juz chce a to jeszcze 2 tyg, umre z nerwow do tego czasu

Mocne kciuki za te, ktore maja toxo wiem, ze teraz to juz nerwy beda do konca, ale pomyslcie, kiedy nasze mamy, babcie w ogole nie mialy takich badan robionych a rodzily zdrowe dzieci Sama sie trzese ze strachu przed tym badaniem, ale musi byc dobrze

Dziewczyny a wy nie widzicie przez brzuch jak serduszko bije bo ja, jak sie poloze, to widze jak mi brzuch leciutko podskakuje w jednym tempie wczoraj tz i corcia podziwiali ale u mnie to jeszcze wczesna ciaza, dopiero 10 tydz, a brzuch wlasciwie jeszcze nie urosl

Mam jeszcze pytanie do emigantek z De - ile kosztuje u was usg genetyczne i czy w ogole robicie/zrobilyscie ??

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 08:38   #4785
mona1
Zadomowienie

Cześć wszystkim
Trzymam kciuki za mamusie wizytujące dzisiaj No i oczywiście czekamy na relacje Filupki z wczorajszej wizyty

Cytat:

kochana nawet sobie nie wyobrażam co przeżywasz ale ja uważam że bardzo dobrze się stało że na tak wczesnym etapie ciąży odkryłaś zakażenie, wierzę w to, że wyniki amniopunkcji potwierdzą że dzidziuś został dzięki szybko zastosowanym antybiotykom ochroniony przed chorobą a na dodatek będziesz miała 100% pewności, że Twoje dziecko jest zdrowe, a żadna mamusia, która się nie podda amnio nie ma takiej pewności

paulina_radom cieszę się ze wszystko w porządku, dla dzidziusia.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja też mam właśnie nadzieję, że tym detektorem zmierzy, bo widziałam że coś takiego w gabinecie ma
Chyba po prostu zapytam na wejściu czy mierzymy tętno - w zasadzie co mi szkodzi
Jak usłyszę serduszko to się uspokoję i do połówkowego USG wytrzymam

Co do pogody zgadzam się - u nas w mieszkaniu też zimno
a kiedy wizyta?

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-09-17 o 08:41
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 08:45   #4786
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Myślę, że skoro to lekarz, z dużym doświadczeniem, dodatkowo jest też wykładowcą na uniwersytecie medycznym to wie co mówi oczywiste jest, że wywoła to biegunkę i trzeba będzie trochę więcej pić w tym czasie także spokojnie, oczywiście jeśli nie chcesz tak robić wcale nie musisz, napisałam tylko co ginekolog poradził
Nie sądzę żeby skurcze jelit były korzystne dla organizmu kobiety w ciąży... A jeden lekarz nie jest wyrocznią, profesorowie także bzdury gadają. "Trochę" więcej pić przy biegunce to trochę za mało, można się doprowadzić do odwodnienia i wylądować pod kroplówką w szpitalu. Nie wiem jak doświadczony lekarz może takie bzdury polecać.
Stary 2013-09-17, 08:47   #4787
kate1623
Zadomowienie

Hej babeczki
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt

Mam dośc tej pogody. Niech sie zrobi albo ciepło, w miare, oby ze słońcem, albo bardzo zimno, tak, żeby zaczęli grzać w bloku bo u nas taka zimnica na parterze, że pranie dosłownie kiśnie, ręczniki nie wysychają, tragedia

wczoraj ujawniły sie u mnie wreszcie hormony ciążowe, wreszcie, bo to moje opanowanie i spokój zaczęły mnie już nudzić tak więc pierwsza ciążowa furia zaliczona

zaczęłam 10 tydzień jeszcze dwa i wejdę w II trymestr tralalalalala
Popieram niech zaczną grzać Ja juz sypiam pod kołdrą zimową bo jestem okropnym zmarzluchem

Gratuluje udanych wizyt. Dzisiaj idę spotkać się z moją ciotka (siostrą ojca starsza o nie całe 10lat). Jest w ciazy 5tygodni starszej niż moja więc będzie o czym gadać . W sumie z nią to jak z przyjaciółką gadamy o wszystkim godzinami i potrafilysmy wypalić paczke fajek przy tym no teraz zadowolimy się ciastkiem i herbatą . Naprawdę fajnie jest mieć kogoś takiego w rodzinie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 08:48   #4788
tamga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Nie sądzę żeby skurcze jelit były korzystne dla organizmu kobiety w ciąży... A jeden lekarz nie jest wyrocznią, profesorowie także bzdury gadają. "Trochę" więcej pić przy biegunce to trochę za mało, można się doprowadzić do odwodnienia i wylądować pod kroplówką w szpitalu. Nie wiem jak doświadczony lekarz może takie bzdury polecać.

Jak uważasz, ja mu ufam, prowadził wiele ciąż kobiet i żadna nie narzekała ma poza tym bardzo dobrą opinię i nie sądzę by mógł gadać głupoty lub coś co może zaszkodzić ciąży
Stary 2013-09-17, 08:50   #4789
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy nie widzicie przez brzuch jak serduszko bije bo ja, jak sie poloze, to widze jak mi brzuch leciutko podskakuje w jednym tempie wczoraj tz i corcia podziwiali ale u mnie to jeszcze wczesna ciaza, dopiero 10 tydz, a brzuch wlasciwie jeszcze nie urosl
Ja nic nie widzę, ale może warstwa tłuszczu izoluje

Cytat:
a kiedy wizyta?
Za tydzień w czwartek.
Wiem - trochę za wcześnie przeżywam
Ale tak strasznie bym chciała wiedzieć że wszystko ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 08:53   #4790
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja czasem widzę i czuję, fajne to jest

gratuluję udanych wizyt wczorajszych, trzymam kciuki za kolejne.

zawiozłam dziś córę do przedszkola, było zdecydowanie mniej płaczu niż wczoraj

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:19   #4791
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Jak uważasz, ja mu ufam, prowadził wiele ciąż kobiet i żadna nie narzekała ma poza tym bardzo dobrą opinię i nie sądzę by mógł gadać głupoty lub coś co może zaszkodzić ciąży
1000 kobiet i ich dzieciaczkom może taka rada nie zaszkodzić, aż w końcu zaszkodzi jednej i to będzie jedna za dużo - trzeba wszystko filtrować przez swoje własne doświadczenia
ja mogę popijać mlekiem wszystko i nic, a mąż popije to samo i jest duży problem, też się szybko odwadnia w takim wypadku, więc co jednemu nie zaszkodzi nie jest powiedziane, że nie zaszkodzi komu innemu - zasada ograniczonego zaufania do teorii wszelakich i poznanie swojego organizmu to podstawa
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:19   #4792
Brzuchatka
Raczkowanie

Witam Dziewczyny!

Gratuluję udanych wizyt, witam nową Mamusię i 3mam kciuki za bidulki walczące z toxo.

Dzisiejsza pogoda znów nastraja mnie depresyjnie. Żeby sobie humorek poprawić - rozmroziłam sobie truskawki i zrobiłam koktajl a teraz szukam mebelków do pokoiku Szkoda, że nie wiem w jakim kolorze i pewnie długo będę zwlekać z dowiedzeniem się.

Piszecie o przyszłych wizytach Ja mam dopiero równo za miesiąc i to na nfz więc pewnie oprócz badania wewnętrznego i wyników z krwi i moczu nic fajnego mnie nie czeka

Od dziś zostało mi równo 6 miesięcy do porodu /
Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:23   #4793
tamga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
1000 kobiet i ich dzieciaczkom może taka rada nie zaszkodzić, aż w końcu zaszkodzi jednej i to będzie jedna za dużo - trzeba wszystko filtrować przez swoje własne doświadczenia
ja mogę popijać mlekiem wszystko i nic, a mąż popije to samo i jest duży problem, też się szybko odwadnia w takim wypadku, więc co jednemu nie zaszkodzi nie jest powiedziane, że nie zaszkodzi komu innemu - zasada ograniczonego zaufania do teorii wszelakich i poznanie swojego organizmu to podstawa
przecież nikogo nie namawiam, podsunęłam tylko pomysł jaki dał mi lekarz każda zna swój organizm więc wie jak to może zadziałać na nią nikomu nic na siłę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 09:27   #4794
Ela87
Zakorzenienie

Witam mamuśki !
Gratuluję udanych wizyt, czekam na następne dobre wiadomości

U mnie dzisiaj pogoda barowa... Idę za chwilę do piekarni po coś dobrego i do Pani co prowadzi gospodarstwo, bo dzwoniła i ma dla mnie ser biały
No... ale zanim ja się ruszę Wstałam o 9 i jak na razie zjadłam śniadanie

Jeśli chodzi o owoce i mleko, to mnie nic nie rusza nigdy nie miałam biegunki po mieszaniu różnych produktów. Twarda sztuka jestem Poza tym moje zdanie jest takie, że w ciąży oczyszczanie organizmu to chyba nie bardzo można pić np sok z marchwi, bo ładnie oczyszcza organizm, ale przy tym też normalnie jeść.

Życzę wszystkim miłego dnia

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:28   #4795
izabla
Rozeznanie

Witam serdecznie wszystkie przyszłe Mamy. Jestem obecnie w 13 tygodniu bardzo wyczekanej ciąży. Termin rozwiązania mam na koniec marca. Powolutku przygotowujemy się z Mężem do nowej roli. Pozdrawiam gorąco z deszczowej Częstochowy.
Stary 2013-09-17, 09:30   #4796
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja nic nie widzę, ale może warstwa tłuszczu izoluje

Za tydzień w czwartek.
Wiem - trochę za wcześnie przeżywam
Ale tak strasznie bym chciała wiedzieć że wszystko ok
Jak najbardziej Cię rozumiem ja też na każdą wizytę czekam jak na gwiazdkę z nieba

Jeśli chodzi o ten dzień z owocami i mlekiem to szczerze mówiąc spróbowałabym, ale się boję. Szczególnie że boję się o wszystko w tej ciąży . Myślę, że poprostu nie będe aż tak żarła i jak najmniej słodyczy . Zawsze lubiłam ćwiczyć więc jak tylko będe mogła to siup z chodakowską (jej ćwiczenia naprawdę działają cuda ) a że to już będzie wiosna to i biegać będe mogła. Także jakoś się tego nadmiaru ciałka jakoś później pozbędę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:34   #4797
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Piszecie o przyszłych wizytach Ja mam dopiero równo za miesiąc i to na nfz więc pewnie oprócz badania wewnętrznego i wyników z krwi i moczu nic fajnego mnie nie czeka

Ja mam dokładnie to samo - dlatego też liczę chociaż na to badanie tętna...
A jak nie, to też skończy się tylko na badaniu szyjki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 09:44   #4798
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

wiem, ze sie bardzo martwisz.
bedziemy sie wspierac razem

ja niestety uczestniczylam w wielu amniopunkcjach, wiec wiem, jak to wyglada, wcale mi to nie podoba
No to może napisz co jest istotne, co powinnam wiedzieć?
Wiem tylko, że to pobieranie próbki igłą oraz, że robi się to przy USG

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
koziemleko nie martw sie wagą jak zaczniesz karmic piersia i biegac koło dziecka to szybko spadnie.
U mnie narazie 1,5 kg na plusie. Kiedys uwielbiałam słodycze a teraz bardzo mało ich jem więc moze dlatego nie przytyłam dużo.

Miłego dnia!
Oby
W życiu tyle nie ważyłam i źle się czuję z tą wagą. I tyle.

Cytat:
Na pewno ten gin ma większą wiedzę ode mnie. Ja jednak nie zastosuję, nie wybaczyłabym sobie gdyby coś się stało.
A taką "dietę" można pewnie z równym powodzeniem stosować po ciąży

Cytat:

kochana nawet sobie nie wyobrażam co przeżywasz ale ja uważam że bardzo dobrze się stało że na tak wczesnym etapie ciąży odkryłaś zakażenie, wierzę w to, że wyniki amniopunkcji potwierdzą że dzidziuś został dzięki szybko zastosowanym antybiotykom ochroniony przed chorobą a na dodatek będziesz miała 100% pewności, że Twoje dziecko jest zdrowe, a żadna mamusia, która się nie podda amnio nie ma takiej pewności
Masz racje. Dziękuję za te słowa

Dziewczyny mam pytanie. Czy też macie bóle, tak jakby przy szyjce macicy?
Mnie ciągle coś boli, uciska lub kuje. Tak w środku jakby właśnie szyjka
To normalne? To rozrastająca się macica uciska czy lepiej skonsultować z lekarzem?

Idę zaraz do gina, ale pewnie nie zrobi mi USG tylko wypiszę receptę i nara.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:45   #4799
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
miłego dnia mamuśki
Brawo
I fajne imiona wybraliście
U nas będzie Mikołaj lub Alicja, chyba że się nam odmieni
Może jutro gin coś mi powie na temat płci

A przez tę deszczową pogodę mogłabym przespać cały dzień

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:49   #4800
Castia
Wtajemniczenie

dzień doberek

młodzież dziś wstała grubo przed 7 i tym sposobem mam już posprzątany dom i obiad ugotowany
pogoda taka, że nic tylko spać - mała snuje się znudzona po domu że aż mi jej szkoda

dzisiaj śpiewamy - nic mi dzisiaj nie potrzeba oprócz błękitnego nieba

izabla witaj

koziemleko
wszystko będzie okej!!!!!!!

kate padłam z twojego tż
moje piersi też nabrały kształtów - wszystkie staniki za małe. robią się takie mleczarnie jak i w pierwszej ciąży - a potem był jeden wielki zwis jak przestałam karmić piersią
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości