Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 20:58   #1291
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Diabli lepiej zamówić do szpitala pizzę niż pogotowie jak byłam po operacji kolana i miałam gorączkę i żaden lekarz nie przyszedł (nie wiem czy pielęgniarki mnie olały czy lekarzom się nie chciało) to chciałam dzwonić na pogotowie
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Jaki macie aspirator do nosa z tych co się do odkurzacza przyczepia??
Mam dwa różne (chyba więcej nie ma do wyboru) i obydwa są dobre, wybierz co ci szybciej dojdzie albo masz odbiór osobisty blisko. Mamy dwa, bo jak byl wielki katar to mąż kazał dokupić, bo gdyby w razie szklane się zbiło w nocy albo w weekend ... i śpię spokojnie.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
co do zostawiania dziecia to ja zostawiam z TŻ albo teściową jak wychodzimy się zrelaksować i nie martwię się w ogóle, wiem że teściowa małego uwielbia i na pewno mu się krzywda nie dzieje żadna
To moja byłaby w obydwu przypadkach przekarmiona

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
skonczyl nam się net
Kable ukradli?

Cytat:
wyniki tak chujowe jak się tylko da ;(
Ale chyba masz jakieś leki i już działają?
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!! Co na przeziębienie? Gardło mnie zaczyna boleć i noc drażni a to oznacza u mnie że wieczorem albo jutro będę mieć mega katar.
Na katar woda morska i Nasivin Soft, ewentualnie miałam Sulfarinol ale połowę dawki niż na opakowaniu. Na gardlo słyszałam ISLA, ale nie miałam potrzeby.

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Ale latanie non stop gdzies, czeste imprezowanie tez nie jest dobre, dziecko wlasnie teraz potrzebuje matki
No bez przesady, żeby sobie nie można wyjść gdzieś na ploty? To dziecko będzie totalnym maminym przylepcem.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:59   #1292
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nastawienie to pierwsza droga do zdrowia babka z pokoju obok baaaaardzo panikuje i w sumie niefajnie sie zachowuje, bo przychodzi i oglada moja wspollokatorke jak jakis okaz w muzeum. meczy ja pytaniami, a boli pania to, a tamto, a moze pani polykac, kaszlec. juz sie umowilysmy, ze ja nic nie wiem, a ona udaje ze spi beznadziejna jest. wchodzi do naszej sali bez pukania i od drzwi mowi tak bezosobowo: a ona tak caly czas spi? a kroplowke tez miala, duzo wymiotuje? rozumiem, ze sie boi i chce wiedziec co ja czeka, ale mozna dyskretniej a jak sie oburzyla, kiedy jej powiedzialam, ze we czwartek pojde do domu...."a po co? niech tu pani lezy. w domu nikt nie bedzie wokol pani skakal. dziecka dzwigac nie mozna. wroci tu pani w poniedzialek" nie lubie takich ludzi.
co za kretynka

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tak na szybko informuje, ze jeszcze nic nie robia, obserwacja tylko, tlen czasem, badania (znow rentgen naprawde niefajnie to wyglada, jak dziecko jest wcisniete w rurke, zwiazane pasami i powieszone tak na haku...), no i dozylnie heparyna (przez co ciezko sie ruszac z mlodym gdziekolwiek... moze w srode pojdzie cos dalej...
biedny maluszek

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:06   #1293
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
tak na szybko informuje, ze jeszcze nic nie robia, obserwacja tylko, tlen czasem, badania (znow rentgen naprawde niefajnie to wyglada, jak dziecko jest wcisniete w rurke, zwiazane pasami i powieszone tak na haku...), no i dozylnie heparyna (przez co ciezko sie ruszac z mlodym gdziekolwiek... moze w srode pojdzie cos dalej...
Florus taki maly bak, a taki skubaniec dzielny. oj chyba chce go na ziecia charakterek to on bedzie mial! ciotka diabli peka z dumy i sciska kciuki za dalszy przebieg akcji najwazniejsze, ze jestescie w dobrych rekach.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:07   #1294
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarka nas uspokoiła, także jest dobrze Odwołuję alarm
...ona je jak świnka...
To dobrze, że się wyjaśniły wyniki.
Co to znaczy jak świnka?
Dziewczyny, pomocy, bo ja juz nie mam sił do mojego kręcącego się bączka, troszkę zjada i obraca się, pręzy, kręci, wije ... byle tylko coś obejrzeć, najciekawsze są rzeczy za plecami, nad głową ... masakra. Co z tym zrobić, bo prawie już nie mam siły żeby ją trzymać, a jak próbuję ją mocniej przytrzymać to się drze normalnie ciekawskie to takie, że chyba w ciemnym koncie po ciemku będziemy się karmić

Stary 2013-09-16, 21:09   #1295
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Co to znaczy jak świnka?
Dziewczyny, pomocy, bo ja juz nie mam sił do mojego kręcącego się bączka, troszkę zjada i obraca się, pręzy, kręci, wije ... byle tylko coś obejrzeć, najciekawsze są rzeczy za plecami, nad głową ... masakra. Co z tym zrobić, bo prawie już nie mam siły żeby ją trzymać, a jak próbuję ją mocniej przytrzymać to się drze normalnie ciekawskie to takie, że chyba w ciemnym koncie po ciemku będziemy się karmić
no najlepszy byłby ciemny kącik u nas podobnie, najlepiej jeszcze jak na leżąco pije

Stary 2013-09-16, 21:12   #1296
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
maz optymista z ta spacerowka!!! moj ostatnio pytal czy Nela bedzie juz w wigilie chodzic, bo przeciez jest juz duza

nam dziś rehabilitantka powiedziała że Przemo będzie siedział na wigilię - zdziwiłam się bo myślałam że gdzieś za miesiąc, dwa w sumie jej chodziło o to że całkiem sam.

Cytat:
hehe, a co Wam mam napisac, ze sram w gacie? to bylaby nieprawda...balam sie intubacji, ale wspollokatorka mowi, ze nic nie pamieta, wiec relax. po ciazy rzyganie nie robi na mnie wrazenia... dren z gardla, hmm widok krwi mnie nie przeraza. wysepie jakis ketonal, przespie caly dzien i bedzie ok. troche bolu to tak zeby bylo sprawiedliwie, wy rodzilyscie SN, a dla mnie CC to byl pikus.
fotka wstawilabym Wam jakas fajna, ale moze lepiej nie...na pewno zrobie sobie mini sesje na pamiatke uwielbiam ostry dyzur!
ja też lubię ER. widzisz, miałam Cię odwiedzić, ale po tym opisie to już na pewno nie
żartuje ... muszę być do środy do południa w Kato ...

Cytat:
Przemus wyczulby, ze mama nie ma humoru i spalby razem z Toba jeszcze troche i bedziemy miec bezproblemowe dzieci - beda siedziec oblozone poduchami, dasz zabawke i znikna na dobra godzine znajoma ma corke z lutego i teraz wlasnie ma ten super czas. jest w stanie zrobic wszystko, bo nie musi nosic, dziecko jeszcze nie ucieka, nie zadaje pytan jeszcze troche
eee to ja już to mam jak ma dobry humor, jest najedzony, wyspany to daje na matę albo obkładam zabawkami i dziecko szczęśliwe - bylebym była niedaleko i gadała do niego co jakiś czas, chichra się wtedy jak wariat

Cytat:
Ja się zapisuję na wszystko co podacie później zobaczymy jak wyjdzie, mam nadzieję iść
Zapisz się też.
się zapisałam
tylko nie wiem jak to w praktyce, z dzieckiem to tam się chyba nie pójdzie, a mąż będzie w domu i przejmie Młodego po 17 ... chyba że go odbierze z miasta? się zobaczy.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:13   #1297
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
u nas dziś mały zaczął łapać zabawki leżąc na brzuchu, robi ti tak komicznie bo przez chwile nie może złapać równowagi

diabolo a będziesz miała to jodowanie?
Mój też to robi tak od tygodnia, ale szczerze mówiąc codziennie mu się przyglądam dla pewności czy on na pewno wyciąga rękę po zabawki ( koraliki lubi) czy jakoś przez przypadek robi wypad do przodu, ale jak nic wyciąga po te koraliki i inne rzeczy. Dziś jak mu TZ robił masaż Shantala i był na brzuszku to łapał chusteczki do mycia pupki ;p
Tylko ja tak z niedowierzaniem na to patrze, bo na pleckach to widzę, że może dopiero dziś ciut wczoraj są jakieś początki łapania, a nie tylko machania rękami, więc zaskakuje mnie, że na brzuchu wcześniej próbuje.

Diabli, powiem Ci, że cholera czytam Cię i czytam od dawna i myślę, że jesteś dla mnie wzorem. Naprawdę jesteś tak pozytywnie do wszystkiego nastawiona, nawet do przeciwności życiowych.

I wiecie co, to naprawdę prawda, że jak się ma dobre nastawienie to dziecku też lepiej. Ja już od jakiegoś czasu nie schizuję tak, nie załamuję się gdy płacze, gdy marudzi i jest nam lepiej. Owszem są gorsze dni, gdy Daruś ryczy i tylko noszonko i noszonko, ale jakoś mi lżej
Jak przejdą jeszcze brzuszkowe sprawy i nie przyjdą akurat zęby to w ogóle będzie git

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:14   #1298
Veronic
Wtajemniczenie

O matko... Wojtuś dzisiaj jest jakiś nakręcony...
teraz gada zamiast spać
a dzisiaj w dzien domagał się cyca co 2 godziny a spał od 6:30 (czyli jak wstalismy) w sumie moze z 1,5-2 godziny ...

diabli- jesteś niesamowita 3mam kciuki za jutro!

Motylek- no widzisz niepotrzebnie się martwiłas dobrze,ze lekarka postawiła Cie do pionu

ciekawe jakie nam wyniki wyjda

cloche-
rzeczywicie troche przerażająco wygląda jak dziecko tak wisi w tym kokonie...
oby szybko się rozjaśniła sytuacja z Florkiem

axella
- zdrówka życzę !
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:16   #1299
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nam dziś rehabilitantka powiedziała że Przemo będzie siedział na wigilię - zdziwiłam się bo myślałam że gdzieś za miesiąc, dwa w sumie jej chodziło o to że całkiem sam.
się zapisałam
tylko nie wiem jak to w praktyce, z dzieckiem to tam się chyba nie pójdzie, a mąż będzie w domu i przejmie Młodego po 17 ... chyba że go odbierze z miasta? się zobaczy.
mojej koleżanki mały jest z grudnia i sam jeszcze nie siada
no i ja nie wiem co robić bo mówią, żeby dziecka nie sadzać jeśli samo nie siada, może zapytaj co o tym myśli

ja jeśli pojadę to z Bartkiem

Stary 2013-09-16, 21:21   #1300
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli lepiej zamówić do szpitala pizzę niż pogotowie jak byłam po operacji kolana i miałam gorączkę i żaden lekarz nie przyszedł (nie wiem czy pielęgniarki mnie olały czy lekarzom się nie chciało) to chciałam dzwonić na pogotowie
Mam dwa różne (chyba więcej nie ma do wyboru) i obydwa są dobre, wybierz co ci szybciej dojdzie albo masz odbiór osobisty blisko. Mamy dwa, bo jak byl wielki katar to mąż kazał dokupić, bo gdyby w razie szklane się zbiło w nocy albo w weekend ... i śpię spokojnie.
hehehe trzeba bylo dzwonic po uwage

Cytat:
To moja byłaby w obydwu przypadkach przekarmiona .
tez sie tego obawiam nela w nastepna srode zaskoczy mnie swoja waga

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Co to znaczy jak świnka?
Nelusia patrzy sie zawsze do gory na mnie i sprzedaje wieeeelkie usmiechy. patrzy tymi ogromnymi oczkami i nagle znow usmiech jak od ucha do ucha musze jej zrobic taka fotke. mleczko sie wylewa kacikami ust...cudny widok. i jak slyszy "baczku nie smiejemy sie tylko jemy" to cieszy sie jeszcze bardziej hehe.
Stary 2013-09-16, 21:26   #1301
Veronic
Wtajemniczenie

justi, vil-
ja na razie nie potrafię sobie jakoś wyobrazić "siadania" Małego...

nie wiem czy pomaganie w siadaniu jest dobre

==
W juz niby zasypiał ,wchodze do niego a tu rozbawiony zamiast na brzuchu lezy na plecach;p
ostatnio obraca się tylko w nocy albo po kryjomu jak nikt nie widzi
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:26   #1302
diabli
Zakorzenienie

ok laseczki ide spac, bo wszyscy chrapia. tez musze sie wyspac. gdybym rano nie zdazyla wlaczyc kompa to sciskajcie kciuki. dam znac juz po. kolorowych! i nie plotkowac za duzo.
Stary 2013-09-16, 21:29   #1303
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Dziewczyny, macie namiary na jakies fajne ciucholandy w okolicy Sosnowca, Katowic ?
I mam jeszcze pytanie jak się mają ceny w ciucholandzie do allegro. Bo widzę fajne rzeczy na all ale zastanawiam się czy bym w lumpku kupiła taniej bez tych kosztów wysyłki, a że nie mam u siebie żadnego fajnego to nie mam porównania

Cytat:
co się dzieje?

pogrubione sorry dlaczego chodzicie na całą godzinę? gadałam już z kilkoma rehabilitantami i wszyscy mówili że z niemowlętami nie pracuje się dłużej niż pół godziny.
za postępy i wagę P. trzy tyg temu też tak ważył

teraz chodzimy do Helimedu przy Szpitalu Kolejowym. od razu byśmy tam szli ale wcześniej miejsc nie było.

Przemek jest zakochany w gąsieniczce myślałam że to za wcześnie dla niego, wypakowałam z pudełka tylko dlatego że bawiłyśmy się z koleżanką wczoraj a ten słucha piosenek, gapi się na światełka i aż piszczy

właśnie, piszesz że znikasz na matę. ja się zastanawiam gdzie ja mam P. kłaść. do tej pory leżał koło mnie na łóżku i się bawiliśmy, ale za każdym razem jak wstaje muszę go przekładać żeby się nie sturlał, bez sensu. a teraz jak nie ma ogrzewania to zimno od podłogi .. jak dam kocyk to mu się podwija ... hmmm

Vil, słyszałam o Helimedzie same dobre info, nawet tam ojca wysłałam na tomografię. My chodzimy na godzinne zajęcia, mi by się nie opłacało na pół h jechać Moja córa jest dzieckiem bardzo nerwowym ostatnio krzyczała przez godzinę, a dzisiaj przez pół i uważam to za spory sukces Ale krzywdy jej tam nie robiąą. Co do maty ja kładę kołderkę na panele i na to mata i jest git. A w zimie przeniosę się na kafelki bo mamy ogrzewanie podłogowe.

Cytat:
walczcie, a ja sprobuje zasnac dzisiaj wczesniej obiecuje. daje rade, myslalam ze bede wyc i wyc, ale jednak wizaz jakos mnie zajmuje...rodzina na gg, sms, tel. nie jest zle. byle przetrwac jutro.
hola hola, bo Ci się jeszcze tam spodoba i co ?
Żartuje, trzymam kciuki i śledzę Twoja historię bo ja też tarczycowiec

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Bardzo mi się nie podoba, że odpisali Ci tak na TY
Justiii nie bądź zaściankowa, cały zachód wali na Ty

Cytat:
Jak nie ma pospiechu to chyba nie jest tak źle co ?
Stary 2013-09-16, 21:34   #1304
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Co to znaczy jak świnka?
U mnie to samo.. Do tego jesna reka tak macha ze wsYstko wali.. Siebie butle mnie sciane.. Wiatrak maly.
Ale kiedys juz miala taka zajawke i byl spokoj.

Ograniczam bodzce do minimum, przytrYmuje czasem jak za mocno fika i moooocno wyciszam-nie mowie ani slowa, czekam cierpliwie, nakrywam.. W koncu sie uspokaja..

To będzie dziecko diabel :p

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 21:40   #1305
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
no najlepszy byłby ciemny kącik u nas podobnie, najlepiej jeszcze jak na leżąco pije
U mnie tak samo, chodzę z nim do sypialni gdzie mamy ciemniej, tylko pechowo na ścianie za łóżkiem jest malowidło kwiatów- jasne na czerwonym tle- więc jak akurat na nim wzrok zawiesi to też muszę kombinować.
Pozycja na leżąco w tym kontekście wygrywa.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-09-16, 21:58   #1306
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
justi, vil-

ja to w ogóle nie wyobrażam sobie siadania, jedzenia.. on jest taki maleńki pewnie na mm nie rozszerzałabym diety po 4miesiacu (przecież to za tydzień!!)

no właśnie chyba nie jest dobre tak samo jak prowadzanie za rączki - dziecko powinno samo zacząć chodzić
Cytat:
ok laseczki ide spac, bo wszyscy chrapia. tez musze sie wyspac. gdybym rano nie zdazyla wlaczyc kompa to sciskajcie kciuki. dam znac juz po. kolorowych! i nie plotkowac za duzo.
jesteśmy z Tobą
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
I mam jeszcze pytanie jak się mają ceny w ciucholandzie do allegro. Bo widzę fajne rzeczy na all ale zastanawiam się czy bym w lumpku kupiła taniej bez tych kosztów wysyłki, a że nie mam u siebie żadnego fajnego to nie mam porównania

Justiii nie bądź zaściankowa, cały zachód wali na Ty
to chyba zależy czy na wagę czy na wycenę... u mnie bodziaki potrafią kosztować 5-8zł, pajace 7-9zł

no dobra ale Ty do nich Państwo a oni do Ciebie jak do koleżanki, nie lubię tak

ciągnę mleko dla młodego na weekend i oglądam Przepis na życie

Stary 2013-09-16, 22:04   #1307
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
justi, vil-

ja pytałam dziś tylko czy jak ustawię spacerówkę w pozycji lekkiego siadania jest w porządku i mówiła że tak, ale trzeba podciągać żeby główka nie była wygięta w stosunku do barków - co w Jedo się zdarza jak dziecko za bardzo zjedzie, nie wiem jak w innych wózkach na kolanach można sadzać byle plecki były oparte.
ale też sobie nie wyobrażam samodzielnego siadania jeszcze ... próbowałam z ciekawości to od razu do przodu leci.

Cytat:
Dziewczyny, macie namiary na jakies fajne ciucholandy w okolicy Sosnowca, Katowic ?
niestety nie pomogę, moja mama cuda znajdzuje ale w Gliwicach. ostatnio w sumie za 25 zł kupiła P. czapkę zimową, rękawiczki, kombinezon prawie jak nowy i bluzę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
U mnie to samo.. Do tego jesna reka tak macha ze wsYstko wali.. Siebie butle mnie sciane.. Wiatrak maly.
Ale kiedys juz miala taka zajawke i byl spokoj.

Ograniczam bodzce do minimum, przytrYmuje czasem jak za mocno fika i moooocno wyciszam-nie mowie ani slowa, czekam cierpliwie, nakrywam.. W koncu sie uspokaja..

To będzie dziecko diabel :p
dziś na początku rehabilitacji kobieta próbowała zrobić żeby P. przez chwilę się nie ruszał ... nie dało się, co na nas popatrzył to cały fikał z radości i machał wszystkimi szłapkami podobno nie jest to objawem adhd ale tu mam wątpliwości

Stary 2013-09-16, 22:12   #1308
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dzieci mi padły..śpią oby dwa

no znów w nocy harce pewnie będą..ale co zrobic..chyba też się położe i odeśpie te kilka zawalonych nocy...

tu co wskazałam linka i tak jest kilka zł mniej...bo 54 zł z groszem za paczkę wychodzi
ale to szczegół

No tak, a koszty wysyłki?

[/QUOTE]

Cytat:

operacja jutro miedzy 10-11. do 22 moge jesc. prysznic wieczorem i rano tez mozna kolo 20 zastrzyk przeciwzakrzepowy. boziu jak ta bidula tutaj zwraca...chyba cala kroplowke juz oddala

Trzymamy kciuki za Ciebie całą rodzinką!

Cytat:
Dzielny Florus, tak mocno przytulam!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 22:15   #1309
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
dziś na początku rehabilitacji kobieta próbowała zrobić żeby P. przez chwilę się nie ruszał ... nie dało się, co na nas popatrzył to cały fikał z radości i machał wszystkimi szłapkami podobno nie jest to objawem adhd ale tu mam wątpliwości
Pewno, że nie jest, po prostu się cieszył na Wasz widok

A odnośnie spacerówek- generalnie zwykle są w nich 3 możliwości
1- leżąca
2- półleżąca
3- siedząca

I zastanawiam się od kiedy można dziecko w pozycji nr 2 układać?
Nie, nie planuje 3 mies.dziecka tak kłaść, ba...na razie jeszcze z miesiąc czy 2 się w gondoli zmieścimy więc w ogóle o spacerówce nie myślę, ale tak przyszłościowo się podpytuję

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-09-16, 22:25   #1310
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki i czekamy na info po

Cytat:
Co to znaczy jak świnka?
Moj tez tak ma jak na rekach karmie w lezaczku i na lozku jest ok

Cytat:

ja też lubię ER. widzisz, miałam Cię odwiedzić, ale po tym opisie to już na pewno nie
żartuje ... muszę być do środy do południa w Kato ...

eee to ja już to mam jak ma dobry humor, jest najedzony, wyspany to daje na matę albo obkładam zabawkami i dziecko szczęśliwe - bylebym była niedaleko i gadała do niego co jakiś czas, chichra się wtedy jak wariat

się zapisałam
Od siedzenia do chodzenia jeden krok moj D. Siedzial sam jak mial 8 mc pozno a chodzil za rece jak mial 11

Wiecie co jakos boje sie dac M . Kaszki smakowe i chyba zostane przy neutralnych, boje sie ze mleka nie bedzie chcial pic:banghead:

Dzisiaj zjadl pierwsza zupke jarzynowa nawet sliniaka nie ubrudzil hii jutro ja skonczy i dam mu kalafior a potem ziemniak ze szpinakiem

Clo buziaki dla Flo a te badania rentgenowskie:banghead: a ty jestes przy tych badaniach ?? Ja bym zawalu dostala

Puchatkowa jak sie ociepli to spacerek obowiazkowo potem jakas kawka moze

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

1- leżąca
2- półleżąca
3- siedząca

Nie, nie planuje 3 mies.dziecka tak kłaść, ba...na razie jeszcze z miesiąc czy 2 się w gondoli zmieścimy więc w ogóle o spacerówce nie myślę, ale tak przyszłościowo się podpytuję
Ja za tydzien montuje spacerowke , mam nadzieje ze m. Sie spodoba , gondola juz na styk a w kombinezonie by nie wszedl ale i tak m. Z niej nie korzystal :banghead:a w taka zimnice nie bede w foteliku go wozila:banghead:

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 22:27   #1311
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

1- leżąca
2- półleżąca
3- siedząca

No ja wlasnie o to pytalam dzis, Przemka juz moge ale nie na caly spacer, i poprawiac jak zjezdza, zeby nie mial wygietej glowki do klatki piersiowej. Pupa moze zjezdzac ale glowka musi byc prosto na ramionkach.

Stary 2013-09-16, 22:31   #1312
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Banka jak się ociepli chcemy skoczyć nad morze na parę dni, ale na pewno się jakoś dogadamy spoko

Diabli trzymam jutro od rana kciuki.

Zamykam spać.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 22:41   #1313
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
ja pytałam dziś tylko czy jak ustawię spacerówkę w pozycji lekkiego siadania jest w porządku i mówiła że tak, ale trzeba podciągać żeby główka nie była wygięta w stosunku do barków - co w Jedo się zdarza jak dziecko za bardzo zjedzie, nie wiem jak w innych wózkach na kolanach można sadzać byle plecki były oparte.
ale też sobie nie wyobrażam samodzielnego siadania jeszcze ... próbowałam z ciekawości to od razu do przodu leci.

niestety nie pomogę, moja mama cuda znajdzuje ale w Gliwicach. ostatnio w sumie za 25 zł kupiła P. czapkę zimową, rękawiczki, kombinezon prawie jak nowy i bluzę

Hhehe z Z to samo, cieszy się cala soba.. wariatuńcio

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki i czekamy na info po

Moj tez tak ma jak na rekach karmie w lezaczku i na lozku jest ok

Od siedzenia do chodzenia jeden krok moj D. Siedzial sam jak mial 8 mc pozno a chodzil za rece jak mial 11

Wiecie co jakos boje sie dac M . Kaszki smakowe i chyba zostane przy neutralnych, boje sie ze mleka nie bedzie chcial pic:banghead:

Dzisiaj zjadl pierwsza zupke jarzynowa nawet sliniaka nie ubrudzil hii jutro ja skonczy i dam mu kalafior a potem ziemniak ze szpinakiem

Clo buziaki dla Flo a te badania rentgenowskie:banghead: a ty jestes przy tych badaniach ?? Ja bym zawalu dostala

Puchatkowa jak sie ociepli to spacerek obowiazkowo potem jakas kawka moze

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Ja za tydzien montuje spacerowke , mam nadzieje ze m. Sie spodoba , gondola juz na styk a w kombinezonie by nie wszedl ale i tak m. Z niej nie korzystal :banghead:a w taka zimnice nie bede w foteliku go wozila:banghead:

My czasem podnosimy oparcie wozka zeby Z patrzyla (tylko to chroni mnie przed Z na reku, wozkiem w drugiej.. :p inaczej ryk hehe). Do spanoa lezy ale tak to czasem siedzi.. Pollezy raczej
Spacerowka na bank na zime.. Bo sie mlode nie zmiesci. Swoja droga-kiepski biznes zamknieta gondola na lato a spacerowa na zime :p

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-16, 22:50   #1314
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Hhehe z Z to samo, cieszy się cala soba.. wariatuńcio

My czasem podnosimy oparcie wozka zeby Z patrzyla (tylko to chroni mnie przed Z na reku, wozkiem w drugiej.. :p inaczej ryk hehe). Do spanoa lezy ale tak to czasem siedzi.. Pollezy raczej
Spacerowka na bank na zime.. Bo sie mlode nie zmiesci. Swoja droga-kiepski biznes zamknieta gondola na lato a spacerowa na zime :p

dokladnie no ale coz zrobic, dobrze ze wklady zimowe sa do spacerowek to nie zmarzna nam dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Banka jak się ociepli chcemy skoczyć nad morze na parę dni, ale na pewno się jakoś dogadamy spoko

Diabli trzymam jutro od rana kciuki.

Zamykam spać.
O ja nad morzee W 16 stopniii... juz mi zimnoo heee damy rade poki co adresu nie zmieniam heee

A kiedy obnizacie lozeczka na dol?

Weszlam na linka z postu Diabli ten link z bakcylami a tam rzęsistek pochwowy, biegunka usmialam sie na maxa smieszne te żyjatka
Stary 2013-09-16, 22:56   #1315
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Swoja droga-kiepski biznes zamknieta gondola na lato a spacerowa na zime :p
no jak dla mnie jedyny minus posiadania dziecka wiosennego
Cytat:
A kiedy obnizacie lozeczka na dol?
Też ostatnio się nad tym zastanawiałam Ale jeszcze, jeszcze nie czas

Stary 2013-09-16, 23:00   #1316
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
no jak dla mnie jedyny minus posiadania dziecka wiosennego

Też ostatnio się nad tym zastanawiałam Ale jeszcze, jeszcze nie czas
Myslisz? Pamietam ze D. Obnizylam kolo 4 mc i ciezko bylo klasc go tak nisko , kurcze bo teraz to moze byc moment 5 mc to moze podciagnac sie nie....

Stary 2013-09-16, 23:06   #1317
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni

Cytat:
Myslisz? Pamietam ze D. Obnizylam kolo 4 mc i ciezko bylo klasc go tak nisko , kurcze bo teraz to moze byc moment 5 mc to moze podciagnac sie nie....

Bartek jeszcze nie wykazuje chęci aby się podciągać, więc myślę, że jeszcze przez jakiś czas może mieć tak wysoko łóżeczko... Kurczę, nie chcę niżej, teraz mi czasem ciężko w nocy go podnosić

odciągnęłam porcję, zajęło mi to ponad godzinę ręcznym laktatorem
M. obiecał, że jutro zobaczy ten mój elektryczny
dobranoc

Stary 2013-09-16, 23:06   #1318
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

szprotka Mysia strasznie wam współczuję, bo ja przy zapaleniu piersi jak dobiło do 40 st i pierś jak kamień to myślałam, że zejdę ze świata... A ubieracie się dobrze?? Tzn dobrze macie okryte piersi??? Bo tu chodzi też o to, żeby nie podwiało.
Wydaje mi się, że tak. Wkładki w staniku, podkoszulki etc. Ja w ogóle z tych wiecznie zmarźniętych jestem, więc raczej ciepło się już ubieram.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
mnie rozczula gdy nad ranem słyszę że marudzi a gdy stanę obok lizeczka to momentalnie uśmiech jak na budyniu

Mnie też to rozczula

Cytat:
wyniki tak chujowe jak się tylko da ;(

Cytat:
!!!

Cytat:
Kolorowych snów i trzymaj się tam dzielnie!

---

Dzięki za odpowiedzi na moje pytanka

Uwaga! Moje dziecię jak wstało z pierwszej drzemki ok 10:40 tak poszło spać o 20 Jedynie miał dwa 15 minutowe odloty przy cycu. I co najdziwniejsze marudny zrobił się dopiero po 19 przed kąpielą. A tak- dusza towarzystwa. Na macie leżał 2 razy po ponad godzinie i nawalał w zwierzątka

Co do tego co nas zachwyca, to Kuba zabił mnie wczoraj wieczorem. Karmię Go, przysnął i tak super złożył rączki przy mojej szyi. No to ja Mu buziaczka w te rączki, a On wielki uśmiech na ustach i zaśmianie się w głos (na śpiocha). Myślę sobie- oj, przypadek, więc raz jeszcze buziaczek w rączki i znowu odpowiedział ogromnym uśmiechem. I tak kilka razy, aż w końcu otworzył oczy i po spanku było. Ale moje serce pękało z radości
W ogóle coraz bardziej rzuca uśmieszkami. Najbardziej po karmieniu, albo w trakcie jak cyca ciąga. Przerywa na chwilę, zarzuci uśmiechem i wraca do jedzenia.
Czasami jak targa cyckiem to nawiązuję z Nim kontakt wzrokowy. On patrzy na moją reakcję, a ja patrzę co On wyczynia. I co? I wali mi uśmiechem, na co i ja się uśmiecham, On jeszcze bardziej i zaczyna do mnie gadać
Wczoraj Mężu Go lulał na rękach, a ten patrzy na Niego, mówi "guuu" i się uśmiecha

Kocham Go!!!

Dobra, idę się myć, bo zaraz muszę Małego na karminie wziąć.

Aha- jeszcze mam pytanie cyckowe do kp, albo do tych co się znają. Od poprzedniego zapalenia mam większą tą prawą pierś i w niej zdecydowanie więcej mleczka jest. Teraz znowu się powiększyła, co mnie wkurza generalnie, i dalej jest w niej więcej mleczka. Podejrzewam, że to też może mieć wpływ na nawracające zapalenia. Bo lewa generalnie nawet jak jest pełna po 3h to nie jest mocno twarda, a prawa twardnieje już po 1-2h, a po 3h to w ogóle kamień. Czy można jakoś to wyrównać? Albo przynajmniej zmniejszyć produkcję w tym prawym cycu?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 07:48   #1319
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Wooooow! Ale pospalysmy

Dzień dobry!
Diabli-kciuki trzymAmy !

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-17, 07:53   #1320
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Te koło mnie to cienko wyglądają ...
Cytat:
O co chodzi z tym wygięciem główki?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości