|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Cytat:
Tak możliwe, że Lalique kosztuje w Douglasie 400zł a w necie 100. O ile ceny w perfumeriach internetowych kształtują się na podobnym poziomie. Ile kosztuje Lalique w UK na przykład? Plus Sephory, Douglasy mają sklepy w dobrych punktach co kosztuje pieniądze, wynajem, reklamy. Sklepy netowe mają magazyny gdzies na obrzeżach, nie tak prestiżowe no i nie reklamują się w Twoim Stylu ani w TV. Ja tam na początku tez byłam nastawiona sceptycznie. Łeee w necie to same podróby są bo jest tak tanio. Ale odkąd zachorowałam na zapach, który był dostępny tylko w Douglasie i kosztował 4 czy 5 stów to dokładniej przejrzałam forum, zaufałam perfumeriom z wątku polecanych i nigdy się nie nacięłam. Fakt z początku byłam nieufna bo jak to możliwe i w ogóle ale jednak to możliwe.
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co się nakręcać, perfumerie stacjonarne muszą z czegoś żyć i wiadomo, że tam usłyszysz, że w necie to same podróby . Nie wszystkie ceny są 4-krotnie niższe, zazwyczaj tak jest w przypadku zapachów mało popularnych, niechodliwych, wyprzedawanych, wycofywanych.Także zobacz ile zarabiają na butelce sieciówki skoro perfumerie netowe też na sprzedaży zarabiają .
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzeczywiście takich marek jak Chanel czy Dior nie kupi się raczej 4 x taniej, ale Lalique i sporo innych jak najbardziej.Perfumerie stacjonarne narzucają bardzo wysokie marże, stąd takie a nie inne ceny w Sephorze czy Douglasie. O wiele niższe marże są np. w Super-Pharm czy Rossmanie, a najniższe jak wiadomo w perfumeriach internetowych. Lalique jest akurat w bardzo korzystnych cenach nie tylko na iperfumy ale prawie wszędzie online. Tylko w Douglasie kosztuje 400-500 zł. Ta marka nawet, z tego co kojarzę, nie jest podrabiana, po prostu można ją hurtowo kupić tanio i perfumerie stacjonarne narzucają niewielkie marże, stąd takie korzystne ceny. |
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, kupilam 2 perfumy w twoje-zapachy ostatnio. I nabili mi inne perfumy niz zakupilam na paragon, chcialam zapytac czy mialyscie taka sama sytuacje? Niby nie ma to znaczenia, bo ta sama cena na paragonie ale gdybym chciala perfumy zwrocic to bylby zonk pewnie. W zasadzie to wyslali mi w innym opakowaniu (tzn. zamiast 60ml w jednej flaszcze, 60ml w 3 po 20ml) i tansze o 10zl niz zamawialam, wiec nie wiem czy to nie byla celowa taktyka, ze gdybym chciala odezlac to by mi mogli ich nie przyjac. To jedno pytanie
![]() Druga rzecz o ktora chcialam zapytac to czy moze ktoras z was miala do czynienia z perfumeria neofix.pl? Czaje sie na coco chanel noir 50ml i nie moge uwierzyc w cene jaka tam widze - 229zl i zastanawiam sie czy jest to mozliwe aby byl to orginal? |
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzwoniłaś do nich i pytałaś co w sytuacji reklamacji itp? Ja bym po prostu zadzwoniła albo maila wysłała.
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
hm.... wobec tego wychodzi na to, ze bylo to celowe, ze na paragonie nabili mi inne perfumy. Bo chyba nie bylo takiego zbiegu okloicznosci, ze przez przypadek nabili inne perfumy na paragon i jeszcze pomylili sie w samych perfumach. Tym bardziej, ze jak napisalas u ciebie nabijali zawsze to co kupowalas, wiec praktyk takich nie maja. Co do samego sklepu, pisalam maila, ze zostawie juz te 3x20ml bo sie tego nie oplaca odsylac (a nawet dobrze wyszlo, bo jedna 20stka bedzie dla siostry). Powiedzieli, ze zaszla pomylka, przeprosili a roznice 10zl maja mi odeslac. Zobaczymy czy odesla.
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Szukam perfumerii, gdzie kupie zapachy Toma Forda z serii Private Blend (dokladnie Tobacco Vanille).
|
#218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tych drugich niestety teraz nie mam możliwości, bo były prezentem. |
|
|
|
|
#219 |
|
Konto usunięte
|
Czy któraś z Was zamawiała w www.swiatperfum.com ? Skąpiec znalazł mi tam Ange ou Demon Le Secret 100ml za 191 zł, wierzyć mi się nie chce, najtańsze jakie widziałam w internetowych perfumeriach to 220...
|
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy robiłyście zakupy perfumeryjne w ELECTRO.pl ?
|
|
|
|
#221 |
|
Przyczajenie
|
witam
![]() mam pytanie o www.perfumeriawarszawa.pl jedyne opinie jakie znalazłam na wizażu są sprzed ponad roku - czy od tamtej pory robił ktoś tam zakupy? warto? na liście polecanych nie znalazłam tej perfumerii dlatego pytam
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to nie jest inna odsłona crystaline.pl ? Klik i klik ? Crystaline jest polecane więc i ta perfumeria jest zaufana.
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:01 |
|
|
|
|
#223 |
|
Przyczajenie
|
bardzo dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś zamawiał próbki perfum z tej strony?
www.odlewkiperfum.pl Podobno wszystko ok. Jeśli jednak nie, prosiłbym o podanie innych źródeł, gdzie można zamówić próbki w takiej formie jak na tej stronie. Edytowane przez boberek34 Czas edycji: 2013-09-17 o 23:56 |
|
|
|
#225 |
|
Konto usunięte
|
Re: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Ja zamawiałam
wszystko w porządku, szybka przesyłka. Nawet dostałam dodatkową odlewkę gratis, a zamówiłam kilka tylko po 1ml plus papierki do wąchania, także miły gest, tu mają u mnie plusa
|
|
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
o super, chyba wypróbuję
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, chciałam się skonsultować co myślicie o tej aukcji Flowerbomb, może ktoś posiada, wie jak miałyby wyglądać:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3566851962 Użytkownik: kallegro 281 Od dawna choruję na te perfumy, ale cena powala, ta byłaby jeszcze znośna... |
|
|
|
#228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
W związku z sytuacją opisaną w temacie ( sprzedawaniem zapachu, który oryginalnie nigdy nie istniał ) - nalegam o wpisanie na listę wymienionych w nim perfumerii jako niepolecane. Kto wie jaki jeszcze towar brali od tego dostawcy?
http://www.faniperfum.pl/oryginal-cz...t-armani-3357/ |
|
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Przeczytałam cały wątek na tamtym forum, widzę że udzielał się tam nawet ktoś z perfumerii Crystaline... najpierw się wykłócał a potem zniknął... i do tej pory nie wiadomo który to dystrybutor/hurtownik miał w ofercie tę ewidentną podróbę!! To bezczelne ze strony tej perfumerii, że nie chcieli ujawnić klientom co za firma sprzedała im ten bubel :/ Cała ta sprawa rzuca się wielkim cieniem na nich, nieładnie się zachowali
|
|
|
|
#231 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
nie wazne w jakiej sprawie dobrej czy zlej ,za takie publiczne ujawnienie ,grozi kara mimo ,ze nie solidny /handujacy podrobami posrednik wprowadzil na miny nie tylko ta perfumerie. od razu wyjasniam zanim posypia sie na mnie gromy ,ze kogos bronie - nie jestem pracownkiem perfumerii - nie naleze do rodziny - nie jestem zona ,mezem nikogo kto tam pracuje pisze o suchych faktach te wszystkie perfumerie powinny zglosic na policje fakt rozprowadzania podrob , mozliwe ,ze to zrobily ale nie maja obowiazku informowania publicznego wiem ,ze sporo osob chetnie by sie dowiedzialo ,bo temat do dyskusji, wymiany pogladow idealny
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2013-09-24 o 10:11 |
|
|
|
#233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego myślałam, że dobrze by było gdyby jednak wylazło na wierzch który to był dostawca. P.S. Najlepszy numer jest taki, ze część perfumerii z linków które wstawili ludzie na tamtym forum, nadal ma tego nieszczęsnego Armaniego w ofercie...
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#235 | ||
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Cytat:
co do sprzedawania podrob w 1997-9 ? dokladnie nie pamietam ,podroby byly sprzedawane w bardzo znanej Perfumerii stacjonarnej(mającej pare swoich sklepow w Poznaniu i innych miastach tez ja wiem konkretnie o Chanel ,marce ,ktore byle gdzie nie wstawiala swoich produktow ,żeby stacjonarnie dostac pozwolenie na sprzedaz trzeba bylo spelniac sporo roznych warunkow ,a jednak takie zdarzenie mialo miejsce nie pisze po to zeby bronic ,absolutnie * nazwy Perfumerii nie napisze z wiadomych wzgledow
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
Perfumeria Warszawa już usunęła (a wczoraj jeszcze było, hihi! Może czytają nasze forum? :P), Odlewki Perfum też, ale wciąż jeszcze wisi na stronach pachnidelko.pl i perfumex.pl.
Ale przyznaję rację że nawet najlepszym perfumeriom stacjonarnym takie coś mogłoby się przydarzyć, i absolutnie nie można obwiniać tutaj perfumerii, bo oni zostali po prostu oszukani przez nieuczciwego dostawcę. |
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tylko dziwi, że tyle perfumerii i tylu sprzedawców z all (wszyscy sprawdzeni) ma towar od jednego dostawcy... dziwne to
|
|
|
|
#239 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Pozostaje chyba kupowac tylko u tych, ktorzy nie mieli w ofercie tego nieszczesnego Armaniego. A do tych, ktorzy go mieli, miec ograniczone zaufanie
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem osoby pracujące w branży perfumeryjnej powinny się orientować jakie na rynek wchodzą nowości i co zamawiają... piszecie, że perfumerie zostały oszukane przez dostawcę, a moim zdaniem to nie do końca tak. Karalne jest nie tylko wprowadzenie podrób na rynek, ale też handel nimi, więc zarówno dostawca, jak i perfumerie ponoszą za to odpowiedzialność. Wystarczyło się pofatygować trochę i sprawdzić, że taki zapach w ogóle nie istnieje. Dziwne, że im się żadna lampka ostrzegawcza nie zapaliła. No i tak jak dziewczyny piszą - co z innymi perfumami, przecież część może pochodzić z tego samego źródła i nadal być w sprzedaży. A tego, że niektóre perfumerie mają tę podróbę nadal w ofercie, już nawet nie skomentuję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

. Nie wszystkie ceny są 4-krotnie niższe, zazwyczaj tak jest w przypadku zapachów mało popularnych, niechodliwych, wyprzedawanych, wycofywanych.
.

Dlatego myślałam, że dobrze by było gdyby jednak wylazło na wierzch który to był dostawca.