|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
ryba, ja się pytałam ostatnio mojego gina o kwestię seksu. Bo niby biorę fenka, niby powiedział po badaniu samolotem, że jest okej szyjka i że nie twardnieje macica. Ale powiedział, że jednak współżycie jest dość inwazyjne więc żebyśmy tak do 36 tygodnia się wstrzymali. Potem już nie ma takiego strachu w razie gdyby to przyśpieszyło poród. Więc Ty już w sumie możesz, ale licz się z ewentualnymi konsekwencjami, że to może Twój nick się znajdzie w tytule następnego wątku
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze jedno!
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- A no i zapomniałam, że zaczynam dziś 31 tydzień wg OM, wg USG 33. Idzie oszaleć z tymi tygodniami
|
|
|
|
#4054 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za tydzień!
|
||
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
o nie, na ten tytuł na pewno nie zagłosuje : Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego!
|
#4056 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzidzia, Angie współczuję tego czekania ja byłam 1 dzień na patologii i wymiękałam psychicznie ![]() Kociak85 ja też czekam na Bezpiecznego malucha. Zawsze warto sobie powtórzyć pewne zachowania! |
||
|
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4058 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
![]() Odpalam lapka biorę się za czytanie.... a to SZOK!!Domi rodzi!I to tak niepodziewanie... Piękny zgrabny brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
I wybacz proszę za tę torbę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i za super łupy![]() Cytat:
Beatka wszystkiego najlepszego Cytat:
![]() No na Twoim miejscu nie ryzykowałabym Angie trzymaj się kochana hm..mam nadzieje że wszystko mi zacytowało.. |
|||||||
|
|
|
#4059 | ||
|
Rozeznanie
|
Beatka! Sto lat!! Spełnienia wszystkich marzeń, zdrowia, szczęścia i szczęśliwego rozwiązania
I za tygodnie! Cytat:
Cytat:
za Domi!
|
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Rozeznanie
|
i ![]() za tydzień, którykolwiek by nie był
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to strach się ruszać, bo niewiadomo kto następny w kolejce ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4063 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podoba mi się! ![]() Cytat:
![]() tak mi się na myśl nasunęło :P Cytat:
Cytat:
wiadomo że lepiej by było ale to od nas nei zalezy ![]() Cytat:
w sumie zaczęłam dzisiaj 34 tydzień łamany na 36 o boże jak to brzmi- 36 tydzień :Postatnio do TŻ mówiłam że chciałą bym żeby poród zaczął się tak niespodziewanie żebym nie miała czasu na myślenie itd :P a w ogóle to przypomniałam sobie że jak wczoraj położna mówiła o karmieniu piersią to było o tym zemy mama karmiąca stosowała taką dietę jak w ciąży
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
Moje Dziecko ma dzisiaj ADHD! Kopie mnie, albo boksuje po prawym cycku, aż mi faluje, dziwne uczucie.
|
|
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Naprawdę zazdroszczę takiej lekkości w rymowaniu![]() I za kolejny tydzień
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() Co prawda jestem meeega do tyłu, nie wiem co się dzieje na wątku ale widzę,że co niektóre na porodówkach,w szpitalach... się ruszyło coś... ![]() Muszę jechać do zusu zaraz ale jak wrócę do przejrzę parę stron wstecz chociaż... U Nas wszystko dobrze,kupiliśmy wczoraj fure dla małego Jak ją wypiorę,w sensie obicia itd to wrzucę foty.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4067 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, ciężko się nadrabia jak tu taki ruch dziś od rana
Biorę się za pakowanie torby - żarty się skończyły Pranie nastawione, tylko pogoda do
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, mam jeszcze milion innych tytułów w głowie. Uwielbiam rymowanki i jestem zła, że nikt prócz Was ich nigdy nie docenia
|
|
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
AAAA Madzik wiem o czym mówisz z tym pstrykaniem. Raz miałam coś takiego, takie coś usłyszałam z brzucha, ale nic mnie po tym nie bolało ani nic się nie działo, trochę się wystraszyłam że może wody mi pękły czy coś, ale nie
|
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tytuł na wypadek urodzenia któregoś dzieciaczka w tym wątku jeszcze:
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła. (no chyba, że jednak pierwsza urodzi Trele, ale jakoś się na to chyba nie zapowiada) I jeszcze jeden: Pierwsze dzieci już się rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą. Chociaż mój talent marny w porównaniu do nasturcji twórczości
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za Domiii!!!!!
|
|
|
|
#4072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4073 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój dzieć tak nisko siedzi i mi zapodaje w podwozie, że mimo chęci, naprawdę się o małego boję
|
||
|
|
|
#4074 |
|
Konto usunięte
|
Jeju jeju już zaczynamy rodzić???? Trzymam kciuki za dziewczyny!
A przechodząc do relacji ze wczorajszej wizyty... &#*&###!!!!! I tyle mam do powiedzenia!!!! No dobra, powiem więcej... ale właściwie same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta (ale nie przeklinam więc właściwie mam je w myślach). Przyjechaliśmy o 16.45, wizytę miałam na 17.15, w poczekalni tłum kobiet, pytam na którą są godzinę, a 1 mi mówi, że to nieważne bo się wchodzi tak jak się przyszło... Noż... 1 wnerw bo 4lata tam chodzę i zawsze są zapisy na godzinę... Czekam czekam czekam, 1 wizyta w kibelku, 2 wizyta w kibelki, już zjeżdżam z tego krzesła, podkładam sobie rękę pod kręgosłup... Przejrzałam stertę gazet, zaczęło mi burczeć w brzuchu, Michaś zaczął tak wierzgać, że się wszyscy w poczekalni patrzyli, a mi się chciało już rzygać... Po 1,5h jedna pani stwierdziła, że mnie przepuści w kolejce (ach!), ale akurat coś się popsuło i przyszedł mąż pani dr to naprawiać... Dochodziła 18.30 jak weszłam. Pani dr zapytała jak się czuję, mówię, że źle, że coraz gorzej, że boli mnie spojenie, że szarpie mnie mocno blizna, ale że leżałam tak jak kazała. Ok, bada mnie, mówię, że mam po raz 4 w tej ciąży infekcję i że leki, które przypisywała wcześniej nie pomagają. Ona na to tylko "yhy". Bada, bada i mówi, że jest pięknie, lepiej, szyjka się wydłużyła! Kurna, ja się pytam jak się szyjka w 33 tygodniu ciąży może nagle wydłużyć??? Szybko kazała się położyć i zrobiła mega szybkie usg- tylko szyjce. Ma 3,30- 2 tygodnie temu miała 3,50 i wg pani dr się nagle wydłużyła... Już zabierała aparat do usg ale zapytałam co z blizną bo mnie boli. Zniecierpliwiona jeszcze raz przyłożyła aparat na sekundę i mówi, że jest dobrze, że blizna się poszerzyła! Noż ku*wa mać! Bo inaczej już nie powiem! Jak mogła mi się poszerzyć blizna???? Zrobiłam wielkie oczy, ona dodała jeszcze, że jak zaczną mi się skurcze to pomyślimy o bliźnie (a ostatnio mówiła, że będę miała już na pewno cc). Zapytała czy biorę nospę i magnez i do widzenia, 150zł ![]() Wizyta trwała 5minut. (aa dodała jeszcze, że już nie muszę leżeć, ale jakby się coś działo to mam jechać prosto do szpitala) Jestem wściekła!!! ![]() ![]() ![]() Napchała wczoraj z ponad 20 pacjentek i przyjmowała je normalnie do pewnego momentu, ale potem zrobiło się późno, a ona przyjmuje do 18.30 i zaczęła olewkę. Myślała, że nawciska mi kitów i wyjdę zadowolona... A ja jestem taka zła, że mam ochotę zmienić lekarza! Ale jest już trochę późno... Nie wiem co robić... ![]() Nie wiem ile waży mały, nic nie wiem... |
|
|
|
#4075 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojj dużo masz nadrabiania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ten drugi fajny ![]() pamiętacie jak mówiłam ze moje dziecię omija moje żebra :P no to do niedzieli omijało, teraz mi gmyra nóżkami między zebrami a wczoraj czułam takie pukanie właśnie w żebrach ![]() aaa i w piczce mnie kuło strasznie, dlaczego to tak sie dzieje, może mi któaś powiedzieć? bo w sumie zastanawiałam się od czego
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-17 o 10:49 |
|||
|
|
|
#4077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4078 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za Domi i Jaśka i też się przyłącze, Domi wybacz za torbę :x wykrakałyśmya Wy z tymi reklamówkami też trafiłyście ![]() Cytat:
Cytat:
za dwie kreseczki, może się uda na czerwcówki jeszcze a jak nie to na wakacyjny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
znowu nie będę wiedziała co wybrać ![]() Dzień dobry
|
|||||||
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42845644]Jeju jeju już zaczynamy rodzić???? Trzymam kciuki za dziewczyny!
A przechodząc do relacji ze wczorajszej wizyty... &#*&###!!!!! I tyle mam do powiedzenia!!!! No dobra, powiem więcej... ale właściwie same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta (ale nie przeklinam więc właściwie mam je w myślach). Przyjechaliśmy o 16.45, wizytę miałam na 17.15, w poczekalni tłum kobiet, pytam na którą są godzinę, a 1 mi mówi, że to nieważne bo się wchodzi tak jak się przyszło... Noż... 1 wnerw bo 4lata tam chodzę i zawsze są zapisy na godzinę... Czekam czekam czekam, 1 wizyta w kibelku, 2 wizyta w kibelki, już zjeżdżam z tego krzesła, podkładam sobie rękę pod kręgosłup... Przejrzałam stertę gazet, zaczęło mi burczeć w brzuchu, Michaś zaczął tak wierzgać, że się wszyscy w poczekalni patrzyli, a mi się chciało już rzygać... Po 1,5h jedna pani stwierdziła, że mnie przepuści w kolejce (ach!), ale akurat coś się popsuło i przyszedł mąż pani dr to naprawiać... Dochodziła 18.30 jak weszłam. Pani dr zapytała jak się czuję, mówię, że źle, że coraz gorzej, że boli mnie spojenie, że szarpie mnie mocno blizna, ale że leżałam tak jak kazała. Ok, bada mnie, mówię, że mam po raz 4 w tej ciąży infekcję i że leki, które przypisywała wcześniej nie pomagają. Ona na to tylko "yhy". Bada, bada i mówi, że jest pięknie, lepiej, szyjka się wydłużyła! Kurna, ja się pytam jak się szyjka w 33 tygodniu ciąży może nagle wydłużyć??? Szybko kazała się położyć i zrobiła mega szybkie usg- tylko szyjce. Ma 3,30- 2 tygodnie temu miała 3,50 i wg pani dr się nagle wydłużyła... Już zabierała aparat do usg ale zapytałam co z blizną bo mnie boli. Zniecierpliwiona jeszcze raz przyłożyła aparat na sekundę i mówi, że jest dobrze, że blizna się poszerzyła! Noż ku*wa mać! Bo inaczej już nie powiem! Jak mogła mi się poszerzyć blizna???? Zrobiłam wielkie oczy, ona dodała jeszcze, że jak zaczną mi się skurcze to pomyślimy o bliźnie (a ostatnio mówiła, że będę miała już na pewno cc). Zapytała czy biorę nospę i magnez i do widzenia, 150zł ![]() Wizyta trwała 5minut. (aa dodała jeszcze, że już nie muszę leżeć, ale jakby się coś działo to mam jechać prosto do szpitala) Jestem wściekła!!! ![]() ![]() ![]() Napchała wczoraj z ponad 20 pacjentek i przyjmowała je normalnie do pewnego momentu, ale potem zrobiło się późno, a ona przyjmuje do 18.30 i zaczęła olewkę. Myślała, że nawciska mi kitów i wyjdę zadowolona... A ja jestem taka zła, że mam ochotę zmienić lekarza! Ale jest już trochę późno... Nie wiem co robić... ![]() Nie wiem ile waży mały, nic nie wiem...[/QUOTE] co za lekarka noo im więcej będzie miała pacjentek tym więcej zarobi![]() może idź skonsultuj to z innym lekarzem bo ona miała na wszystko totalnie wyj....
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4080 |
|
Rozeznanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42845644]Jeju jeju już zaczynamy rodzić???? Trzymam kciuki za dziewczyny!
A przechodząc do relacji ze wczorajszej wizyty... &#*&###!!!!! I tyle mam do powiedzenia!!!! No dobra, powiem więcej... ale właściwie same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta (ale nie przeklinam więc właściwie mam je w myślach). Przyjechaliśmy o 16.45, wizytę miałam na 17.15, w poczekalni tłum kobiet, pytam na którą są godzinę, a 1 mi mówi, że to nieważne bo się wchodzi tak jak się przyszło... Noż... 1 wnerw bo 4lata tam chodzę i zawsze są zapisy na godzinę... Czekam czekam czekam, 1 wizyta w kibelku, 2 wizyta w kibelki, już zjeżdżam z tego krzesła, podkładam sobie rękę pod kręgosłup... Przejrzałam stertę gazet, zaczęło mi burczeć w brzuchu, Michaś zaczął tak wierzgać, że się wszyscy w poczekalni patrzyli, a mi się chciało już rzygać... Po 1,5h jedna pani stwierdziła, że mnie przepuści w kolejce (ach!), ale akurat coś się popsuło i przyszedł mąż pani dr to naprawiać... Dochodziła 18.30 jak weszłam. Pani dr zapytała jak się czuję, mówię, że źle, że coraz gorzej, że boli mnie spojenie, że szarpie mnie mocno blizna, ale że leżałam tak jak kazała. Ok, bada mnie, mówię, że mam po raz 4 w tej ciąży infekcję i że leki, które przypisywała wcześniej nie pomagają. Ona na to tylko "yhy". Bada, bada i mówi, że jest pięknie, lepiej, szyjka się wydłużyła! Kurna, ja się pytam jak się szyjka w 33 tygodniu ciąży może nagle wydłużyć??? Szybko kazała się położyć i zrobiła mega szybkie usg- tylko szyjce. Ma 3,30- 2 tygodnie temu miała 3,50 i wg pani dr się nagle wydłużyła... Już zabierała aparat do usg ale zapytałam co z blizną bo mnie boli. Zniecierpliwiona jeszcze raz przyłożyła aparat na sekundę i mówi, że jest dobrze, że blizna się poszerzyła! Noż ku*wa mać! Bo inaczej już nie powiem! Jak mogła mi się poszerzyć blizna???? Zrobiłam wielkie oczy, ona dodała jeszcze, że jak zaczną mi się skurcze to pomyślimy o bliźnie (a ostatnio mówiła, że będę miała już na pewno cc). Zapytała czy biorę nospę i magnez i do widzenia, 150zł ![]() Wizyta trwała 5minut. (aa dodała jeszcze, że już nie muszę leżeć, ale jakby się coś działo to mam jechać prosto do szpitala) Jestem wściekła!!! ![]() ![]() ![]() Napchała wczoraj z ponad 20 pacjentek i przyjmowała je normalnie do pewnego momentu, ale potem zrobiło się późno, a ona przyjmuje do 18.30 i zaczęła olewkę. Myślała, że nawciska mi kitów i wyjdę zadowolona... A ja jestem taka zła, że mam ochotę zmienić lekarza! Ale jest już trochę późno... Nie wiem co robić... ![]() Nie wiem ile waży mały, nic nie wiem...[/QUOTE] a Ty się nie denerwuj!! idź może na jedną "kontrolną" wizytę do kogoś innego, żeby być spokojnym, sprawdzić czy wszystko ok?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

za tydzień!

Mam dola dzisiaj z tego powodu.Moje dziecie nawija po niemiecku, choc ja konsekwentnie mowie z nim tylko po polsku. Przykro mi, ze przez to ze polska rodzina go olewa, nie nauczy sie dobrze polskiego 
no wiec mogę tak raz z meżem? czy nie bardzo.. bo w sumie to mam taką ochotę 

noo im więcej będzie miała pacjentek tym więcej zarobi