|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Weronisiek, masakryczna lekarka, współczuję takiej wizyty :/ baba chyba chciała nadrobić spóźnienie :/
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
dzień dobry
Kurcze ogarnęłam ostatnią stronę i co widzę ![]() Domi rodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Trzymamy kciukasy ogromne Ale się porobiło ![]() Nawiązanie do Domi jeśli urodzi pierwsza, he he i widziałam że wzięła reklamówkę na porodówkę ![]() "Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie" Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-09-17 o 10:58 |
|
|
|
#4083 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42845644]Jeju jeju już zaczynamy rodzić???? Trzymam kciuki za dziewczyny! A przechodząc do relacji ze wczorajszej wizyty... &#*&###!!!!! I tyle mam do powiedzenia!!!! No dobra, powiem więcej... ale właściwie same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta (ale nie przeklinam więc właściwie mam je w myślach). Przyjechaliśmy o 16.45, wizytę miałam na 17.15, w poczekalni tłum kobiet, pytam na którą są godzinę, a 1 mi mówi, że to nieważne bo się wchodzi tak jak się przyszło... Noż... 1 wnerw bo 4lata tam chodzę i zawsze są zapisy na godzinę... Czekam czekam czekam, 1 wizyta w kibelku, 2 wizyta w kibelki, już zjeżdżam z tego krzesła, podkładam sobie rękę pod kręgosłup... Przejrzałam stertę gazet, zaczęło mi burczeć w brzuchu, Michaś zaczął tak wierzgać, że się wszyscy w poczekalni patrzyli, a mi się chciało już rzygać... Po 1,5h jedna pani stwierdziła, że mnie przepuści w kolejce (ach!), ale akurat coś się popsuło i przyszedł mąż pani dr to naprawiać... Dochodziła 18.30 jak weszłam. Pani dr zapytała jak się czuję, mówię, że źle, że coraz gorzej, że boli mnie spojenie, że szarpie mnie mocno blizna, ale że leżałam tak jak kazała. Ok, bada mnie, mówię, że mam po raz 4 w tej ciąży infekcję i że leki, które przypisywała wcześniej nie pomagają. Ona na to tylko "yhy". Bada, bada i mówi, że jest pięknie, lepiej, szyjka się wydłużyła! Kurna, ja się pytam jak się szyjka w 33 tygodniu ciąży może nagle wydłużyć??? Szybko kazała się położyć i zrobiła mega szybkie usg- tylko szyjce. Ma 3,30- 2 tygodnie temu miała 3,50 i wg pani dr się nagle wydłużyła... Już zabierała aparat do usg ale zapytałam co z blizną bo mnie boli. Zniecierpliwiona jeszcze raz przyłożyła aparat na sekundę i mówi, że jest dobrze, że blizna się poszerzyła! Noż ku*wa mać! Bo inaczej już nie powiem! Jak mogła mi się poszerzyć blizna???? Zrobiłam wielkie oczy, ona dodała jeszcze, że jak zaczną mi się skurcze to pomyślimy o bliźnie (a ostatnio mówiła, że będę miała już na pewno cc). Zapytała czy biorę nospę i magnez i do widzenia, 150zł ![]() Wizyta trwała 5minut. (aa dodała jeszcze, że już nie muszę leżeć, ale jakby się coś działo to mam jechać prosto do szpitala) Jestem wściekła!!! ![]() ![]() ![]() Napchała wczoraj z ponad 20 pacjentek i przyjmowała je normalnie do pewnego momentu, ale potem zrobiło się późno, a ona przyjmuje do 18.30 i zaczęła olewkę. Myślała, że nawciska mi kitów i wyjdę zadowolona... A ja jestem taka zła, że mam ochotę zmienić lekarza! Ale jest już trochę późno... Nie wiem co robić... ![]() Nie wiem ile waży mały, nic nie wiem...[/QUOTE] Za taka wizytę skasowała 150zł?! Toż to rozbój w biały dzień! Ale jak ma tyle pacjentek i od każdej 150zł dostanie to zarobi niezłą dniówkę. Dlaczego ja się nie uczyłam na lekarza?! |
|||
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie po co pytam
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42845644]Jeju jeju już zaczynamy rodzić???? Trzymam kciuki za dziewczyny!
A przechodząc do relacji ze wczorajszej wizyty... &#*&###!!!!! I tyle mam do powiedzenia!!!! No dobra, powiem więcej... ale właściwie same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta (ale nie przeklinam więc właściwie mam je w myślach). Przyjechaliśmy o 16.45, wizytę miałam na 17.15, w poczekalni tłum kobiet, pytam na którą są godzinę, a 1 mi mówi, że to nieważne bo się wchodzi tak jak się przyszło... Noż... 1 wnerw bo 4lata tam chodzę i zawsze są zapisy na godzinę... Czekam czekam czekam, 1 wizyta w kibelku, 2 wizyta w kibelki, już zjeżdżam z tego krzesła, podkładam sobie rękę pod kręgosłup... Przejrzałam stertę gazet, zaczęło mi burczeć w brzuchu, Michaś zaczął tak wierzgać, że się wszyscy w poczekalni patrzyli, a mi się chciało już rzygać... Po 1,5h jedna pani stwierdziła, że mnie przepuści w kolejce (ach!), ale akurat coś się popsuło i przyszedł mąż pani dr to naprawiać... Dochodziła 18.30 jak weszłam. Pani dr zapytała jak się czuję, mówię, że źle, że coraz gorzej, że boli mnie spojenie, że szarpie mnie mocno blizna, ale że leżałam tak jak kazała. Ok, bada mnie, mówię, że mam po raz 4 w tej ciąży infekcję i że leki, które przypisywała wcześniej nie pomagają. Ona na to tylko "yhy". Bada, bada i mówi, że jest pięknie, lepiej, szyjka się wydłużyła! Kurna, ja się pytam jak się szyjka w 33 tygodniu ciąży może nagle wydłużyć??? Szybko kazała się położyć i zrobiła mega szybkie usg- tylko szyjce. Ma 3,30- 2 tygodnie temu miała 3,50 i wg pani dr się nagle wydłużyła... Już zabierała aparat do usg ale zapytałam co z blizną bo mnie boli. Zniecierpliwiona jeszcze raz przyłożyła aparat na sekundę i mówi, że jest dobrze, że blizna się poszerzyła! Noż ku*wa mać! Bo inaczej już nie powiem! Jak mogła mi się poszerzyć blizna???? Zrobiłam wielkie oczy, ona dodała jeszcze, że jak zaczną mi się skurcze to pomyślimy o bliźnie (a ostatnio mówiła, że będę miała już na pewno cc). Zapytała czy biorę nospę i magnez i do widzenia, 150zł ![]() Wizyta trwała 5minut. (aa dodała jeszcze, że już nie muszę leżeć, ale jakby się coś działo to mam jechać prosto do szpitala) Jestem wściekła!!! ![]() ![]() ![]() Napchała wczoraj z ponad 20 pacjentek i przyjmowała je normalnie do pewnego momentu, ale potem zrobiło się późno, a ona przyjmuje do 18.30 i zaczęła olewkę. Myślała, że nawciska mi kitów i wyjdę zadowolona... A ja jestem taka zła, że mam ochotę zmienić lekarza! Ale jest już trochę późno... Nie wiem co robić... ![]() Nie wiem ile waży mały, nic nie wiem...[/QUOTE] ??????????? O ja pierdycze. 150 zł za taką wizytę??
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak się ciemno zrobiło ze nie widze herbaty w kubku PYTANIE MAM: pakujecie się w walizkę (moze być na kółkach?!), torbę podróżną czy co? bo tak siedzę i się zastanawiam w co ja mam wpakować to wszystko a mam taką torbę http://img0.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/540x405_...le-a-36130.jpg (trochę inną) i się zastanawiam czy jak bym się zmieściła to może być bo ona pojemna jest ale nei wiem czy jeszcze nie za mała
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-17 o 11:04 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Pepper
za wizytęDzidzia Buziaki |
|
|
|
#4089 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie !
Witamy się z Wami w 33 tygodniu Kurczę wchodzę na forum z rana a tu takie wieści ![]() Domii bardzo mocne za Was zobaczysz Jaśko będzie silnym chłopcem ! Normalnie wczoraj tą rozmową o torbie chyba wywołałyśmy wilka z lasu ![]() Dzidzia a Ty się tam nie przejmuj że z forum nie jesteś na bieżąco , za Ciebie i Malutkiego równie mocne ![]() Peppermint za wizytę oraz za powodzenie w zusie , nie daj się im tam ![]() Niunia_20 życzę bezstresowego powrotu do pracy i powodzenia w oczekiwaniu na II kreseczki ![]() Malinka, Nasturcja, Lineczka za tydzień ![]() Beatka 100 lat 100 lat ![]() Weronisiek88 powiem Ci że ja bym zmieniła i tak lekarza, za co ta kobita bierze pieniądze wogóle? Z tego co piszesz to ona sprawia wrażenie jakby wogóle nie wiedziała co na poprzedniej wizycie się u Ciebie działo i co sprawdzacie ![]() Angie za Ciebie równie mocne kciuki i mocne przytulasy
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a następną wizytę mam tez w tym miesiącu 30.09 o 16:45 więc 3 wizyty by nas chyba dobiły i już nie byłoby nawet na chleb.No nic, jak cokolwiek poczuję, że jest nie tak to jadę do szpitala... Najgorsze jednak, że na tą infekcję nie dostałam leków, nie dość, że to bardzo nieprzyjemna dolegliwość to jeszcze przecież częste infekcje mogą spowodować przedwczesny poród... Kurde ona chyba myślała, że ja jestem jakaś głupia i na niczym się nie znam więc we wszystkie słodkie słowa uwierzę... Nigdy mnie tak nie potraktowała, wczoraj ewidentnie jej się już spieszyło... |
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tydzień!
|
|
|
|
|
#4093 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Biedulka![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42845644]Jeju jeju już zaczynamy rodzić???? Trzymam kciuki za dziewczyny! A przechodząc do relacji ze wczorajszej wizyty... &#*&###!!!!! I tyle mam do powiedzenia!!!! No dobra, powiem więcej... ale właściwie same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta (ale nie przeklinam więc właściwie mam je w myślach). Przyjechaliśmy o 16.45, wizytę miałam na 17.15, w poczekalni tłum kobiet, pytam na którą są godzinę, a 1 mi mówi, że to nieważne bo się wchodzi tak jak się przyszło... Noż... 1 wnerw bo 4lata tam chodzę i zawsze są zapisy na godzinę... Czekam czekam czekam, 1 wizyta w kibelku, 2 wizyta w kibelki, już zjeżdżam z tego krzesła, podkładam sobie rękę pod kręgosłup... Przejrzałam stertę gazet, zaczęło mi burczeć w brzuchu, Michaś zaczął tak wierzgać, że się wszyscy w poczekalni patrzyli, a mi się chciało już rzygać... Po 1,5h jedna pani stwierdziła, że mnie przepuści w kolejce (ach!), ale akurat coś się popsuło i przyszedł mąż pani dr to naprawiać... Dochodziła 18.30 jak weszłam. Pani dr zapytała jak się czuję, mówię, że źle, że coraz gorzej, że boli mnie spojenie, że szarpie mnie mocno blizna, ale że leżałam tak jak kazała. Ok, bada mnie, mówię, że mam po raz 4 w tej ciąży infekcję i że leki, które przypisywała wcześniej nie pomagają. Ona na to tylko "yhy". Bada, bada i mówi, że jest pięknie, lepiej, szyjka się wydłużyła! Kurna, ja się pytam jak się szyjka w 33 tygodniu ciąży może nagle wydłużyć??? Szybko kazała się położyć i zrobiła mega szybkie usg- tylko szyjce. Ma 3,30- 2 tygodnie temu miała 3,50 i wg pani dr się nagle wydłużyła... Już zabierała aparat do usg ale zapytałam co z blizną bo mnie boli. Zniecierpliwiona jeszcze raz przyłożyła aparat na sekundę i mówi, że jest dobrze, że blizna się poszerzyła! Noż ku*wa mać! Bo inaczej już nie powiem! Jak mogła mi się poszerzyć blizna???? Zrobiłam wielkie oczy, ona dodała jeszcze, że jak zaczną mi się skurcze to pomyślimy o bliźnie (a ostatnio mówiła, że będę miała już na pewno cc). Zapytała czy biorę nospę i magnez i do widzenia, 150zł ![]() Wizyta trwała 5minut. (aa dodała jeszcze, że już nie muszę leżeć, ale jakby się coś działo to mam jechać prosto do szpitala) Jestem wściekła!!! ![]() ![]() ![]() Napchała wczoraj z ponad 20 pacjentek i przyjmowała je normalnie do pewnego momentu, ale potem zrobiło się późno, a ona przyjmuje do 18.30 i zaczęła olewkę. Myślała, że nawciska mi kitów i wyjdę zadowolona... A ja jestem taka zła, że mam ochotę zmienić lekarza! Ale jest już trochę późno... Nie wiem co robić... ![]() Nie wiem ile waży mały, nic nie wiem...[/QUOTE] No skąd ja to znam czy ja wiem, czy za późno na zmianę lekarza? ja zmienilam w 28tc i nie żałuję, bo to co wyprawiał poprzedni to apogeum tak jak ta Twoja wstrętna baba...---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- a ja dzisiaj o 14 mam wizytę, ciekawe co mi powie moja ![]() ANOULA dopisz mi kolejną wizytę na 01.10. na godzinę 14.05 i bedzie z USG.
|
||||
|
|
|
#4094 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusiaczek, Kyte, Zwariowane, Olenka, MYa dziekujęęęęęęęee
weronisek szkoda nerwów, nie dośc że płacisz ciężkie pieniądze za wizytę to tak cie potraktowano, kiedy masz kolejna wizytę? dzastin pokaż fureeeeeeee Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-09-17 o 11:08 |
|
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
Beatko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, a skoro nie masz siły to przyjmij od nas Mamuś torta
![]() 100 lat!!!! |
|
|
|
#4096 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się dzieje
![]() Domi mocno trzymam za Was kciuki, czekamy na dobre wieści Angie, Dzidzia niezmiennie życzę jak najmniej nerwów i pomyślnego rozwoju sytuacji Niunia trzymaj się i kciuki za II Beatka wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
to kiedy najlepiej tą sonde dawać, skoro teraz za wczesnie??
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
wg
za wszystkie wizyty!!!
|
#4100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny niedobrze mi i boli mnie brzuch... A nic takiego nie jadłam nie wiem czy to z nerwów czy co...Lineczka ja się spakuję w taką sportową torbę z pogłębianym dnem, jak jest złożona to jest całkiem nieduża. |
|
|
|
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
aaby suuuuper bryka!!!
domii ale sie wybiłaś! No to teraz oby mąż dał radę, bo Ty dasz na pewno! I niech Jaśko będzie zdrowym chłopakiem w pełni sił!!! tysiące kciuków za Wami!! ![]() Dzidzia trzymam kciuki za Twoją cierpliwość i mimo wszystko pozytywne myśli!! Tylko pozytywne!! ![]() Angie - bądź dzielna!! ![]() lineczka super łupy warsztatowe a powiedz ta oliwka na rozstępy istniejące to co to? Bo na brzuchu póki co nie mam, ale mam na wewnętrznej stronie ud aż do kolan ![]() Beatka stooo laaat! spełnienia marzeń, więcej słońca i mniej deszczu weronisiek ja bym ta lekarkę chyba |
|
|
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
PYtanie:
CZy porody rodzinnie w szpitalach są płatne? |
|
|
|
#4103 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czekam na kuriera z allegro i nie mogę się już doczekać. Faktycznie ten r_p77 wysyła expresowo
Ale nie dzwonił do mnie bo nie zamawiałam pieluszek :PAle mnie Miki boksuje wysoko, ma siłę chłopak w nogach! Jakoś dużo nadrabiania mi się zrobiło więc odpiszę w częściach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To Ty jeszcze miałas kolczyk w pępku? Nieźle! Ja wyjęłam coś koło 12 tygodnia chyba i dziurka już zarosła, nie będę jej na nowo udrażniać po porodzie :P Jednak kolczyk w pępku to było moje marzenie w gimnazjum, teraz juz sobie odpuszczę Cytat:
![]() Cytat:
Ale myślę, że nie miała pod reką firmówki bo tak to by się pochwaliła odrazu, a nie sprecyzowała jaka ta reklamówka...Cytat:
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
w niektórych szpitalach tak
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42846237]30.09- i chyba pojadę sobie na dużo wcześniejszą godzinę i się norrmalnie wcisnę- może wtedy jeszcze nie będzie zmęczona i zniecierpliwiona i uda mi się czegoś dowiedzieć. Powiedziała, że zrobi mi wtedy usg.
Dziewczyny niedobrze mi i boli mnie brzuch... A nic takiego nie jadłam nie wiem czy to z nerwów czy co...Lineczka ja się spakuję w taką sportową torbę z pogłębianym dnem, jak jest złożona to jest całkiem nieduża.[/QUOTE] a jakbyś poszła na wizytę do jakiegoś lekarza na NFZ na usg? powiedzialabyś co i jak |
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że ogólna panika na wątkunastapiła
![]() Na pocieszenie Ja nie mam ani popranych ubranek,skompletowanej wyprawki,łóżeczka, wózka,obrobionej chałupy.Ogólny bajzel!Mam nadzieje że Tymono nie wywinie mi numeru ![]() Lineczka za tydzieńFajne gratisiki,taka teczkę dostaliśmy na Sr Zwariowane To prawdziwa okazja sie Wam trafiła z wózkiem ![]() Beatka Dzisiaj świętujesz? Wszystkiego naj naj naj,przede wszystkim mnie stresu i udanego rozwiązania Wiem co czujesz kochana.Ale ściany pomalowane Dzisiaj mój tato też ma urodzinki ![]() Niunia Nie zawracasz głowy,no co TY Miss Triss Też jestem na kupnie i nie wiem które wybrać ![]() Angie zaciśnięte dalej.Kociak pozdrów ją od nas i przekaż pozytywne fluidki |
|
|
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
No widze że się zaczyna...Domi trzymam kciuki
ja mam termin na 12 listopada wg ostatniego usg ale ja już od 15 października liczę jako termin bo lekarz mówi że już wtedy będzie donoszone.Piszecie i lekarzach...boże ha mam anioła i już sue śmieje że będę musiała 2 raz zaciazyc bo mi będzie brakowało comiesięcznych wizyt u niego komu bym go nie poleciła to każda jest zadowolonaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42845644]Jeju jeju już zaczynamy rodzić???? Trzymam kciuki za dziewczyny! A przechodząc do relacji ze wczorajszej wizyty... &#*&###!!!!! I tyle mam do powiedzenia!!!! No dobra, powiem więcej... ale właściwie same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta (ale nie przeklinam więc właściwie mam je w myślach). Przyjechaliśmy o 16.45, wizytę miałam na 17.15, w poczekalni tłum kobiet, pytam na którą są godzinę, a 1 mi mówi, że to nieważne bo się wchodzi tak jak się przyszło... Noż... 1 wnerw bo 4lata tam chodzę i zawsze są zapisy na godzinę... Czekam czekam czekam, 1 wizyta w kibelku, 2 wizyta w kibelki, już zjeżdżam z tego krzesła, podkładam sobie rękę pod kręgosłup... Przejrzałam stertę gazet, zaczęło mi burczeć w brzuchu, Michaś zaczął tak wierzgać, że się wszyscy w poczekalni patrzyli, a mi się chciało już rzygać... Po 1,5h jedna pani stwierdziła, że mnie przepuści w kolejce (ach!), ale akurat coś się popsuło i przyszedł mąż pani dr to naprawiać... Dochodziła 18.30 jak weszłam. Pani dr zapytała jak się czuję, mówię, że źle, że coraz gorzej, że boli mnie spojenie, że szarpie mnie mocno blizna, ale że leżałam tak jak kazała. Ok, bada mnie, mówię, że mam po raz 4 w tej ciąży infekcję i że leki, które przypisywała wcześniej nie pomagają. Ona na to tylko "yhy". Bada, bada i mówi, że jest pięknie, lepiej, szyjka się wydłużyła! Kurna, ja się pytam jak się szyjka w 33 tygodniu ciąży może nagle wydłużyć??? Szybko kazała się położyć i zrobiła mega szybkie usg- tylko szyjce. Ma 3,30- 2 tygodnie temu miała 3,50 i wg pani dr się nagle wydłużyła... Już zabierała aparat do usg ale zapytałam co z blizną bo mnie boli. Zniecierpliwiona jeszcze raz przyłożyła aparat na sekundę i mówi, że jest dobrze, że blizna się poszerzyła! Noż ku*wa mać! Bo inaczej już nie powiem! Jak mogła mi się poszerzyć blizna???? Zrobiłam wielkie oczy, ona dodała jeszcze, że jak zaczną mi się skurcze to pomyślimy o bliźnie (a ostatnio mówiła, że będę miała już na pewno cc). Zapytała czy biorę nospę i magnez i do widzenia, 150zł ![]() Wizyta trwała 5minut. (aa dodała jeszcze, że już nie muszę leżeć, ale jakby się coś działo to mam jechać prosto do szpitala) Jestem wściekła!!! ![]() ![]() ![]() Napchała wczoraj z ponad 20 pacjentek i przyjmowała je normalnie do pewnego momentu, ale potem zrobiło się późno, a ona przyjmuje do 18.30 i zaczęła olewkę. Myślała, że nawciska mi kitów i wyjdę zadowolona... A ja jestem taka zła, że mam ochotę zmienić lekarza! Ale jest już trochę późno... Nie wiem co robić... ![]() Nie wiem ile waży mały, nic nie wiem...[/QUOTE] Ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza. Na pewnoe jest gdzieś jakiś specjalista, który porządnie Cię zbada, zrobi full wypas usg. I odpowie na wątpliwości. Jak masz ładować w takiego konowała jak ta baba 150zł, to może lepiej dać 200 komuś z prawdziwego zdarzenia? |
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, ale ja teraz tylko zbierałam tytuły. ;p a sondę zakładać planowałam ok 4300-4500..
bo potem bedzie sytuacja jak z 2wątków wstecz (albo wiecej ;p )
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

Jak ją wypiorę,w sensie obicia itd to wrzucę foty.

za wizytę

a następną wizytę mam tez w tym miesiącu 30.09 o 16:45 więc 3 wizyty by nas chyba dobiły i już nie byłoby nawet na chleb.