Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 10:54   #4081
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Weronisiek, masakryczna lekarka, współczuję takiej wizyty :/ baba chyba chciała nadrobić spóźnienie :/
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:56   #4082
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

dzień dobry

Kurcze ogarnęłam ostatnią stronę i co widzę

Domi rodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Trzymamy kciukasy ogromne

Ale się porobiło

Nawiązanie do Domi jeśli urodzi pierwsza, he he i widziałam że wzięła reklamówkę na porodówkę

"Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie"

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-09-17 o 10:58
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:58   #4083
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
U Nas wszystko dobrze,kupiliśmy wczoraj fure dla małego Tako Laret,używka w b.dobrym stanie Jak ją wypiorę,w sensie obicia itd to wrzucę foty.
Pochwal się koniecznie!
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wiecie co, mam jeszcze milion innych tytułów w głowie. Uwielbiam rymowanki i jestem zła, że nikt prócz Was ich nigdy nie docenia
My doceniamy i to bardzo! Może zacznij układać rymowane wierszyki dla dzieci, wydasz je i kasiurka wpadnie do rączki.
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja mam tytuł na wypadek urodzenia któregoś dzieciaczka w tym wątku jeszcze:
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła. (no chyba, że jednak pierwsza urodzi Trele, ale jakoś się na to chyba nie zapowiada)
I jeszcze jeden:
Pierwsze dzieci już się rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą.

Chociaż mój talent marny w porównaniu do nasturcji twórczości
Oba mi się podobają! Coś czuję, ze tym razem będzie bardzo ciężko wybrać tytuł nowego wątku.
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42845644]Jeju jeju już zaczynamy rodzić???? Trzymam kciuki za dziewczyny!

A przechodząc do relacji ze wczorajszej wizyty...

&#*&###!!!!! I tyle mam do powiedzenia!!!!

No dobra, powiem więcej... ale właściwie same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta (ale nie przeklinam więc właściwie mam je w myślach).

Przyjechaliśmy o 16.45, wizytę miałam na 17.15, w poczekalni tłum kobiet, pytam na którą są godzinę, a 1 mi mówi, że to nieważne bo się wchodzi tak jak się przyszło... Noż... 1 wnerw bo 4lata tam chodzę i zawsze są zapisy na godzinę...

Czekam czekam czekam, 1 wizyta w kibelku, 2 wizyta w kibelki, już zjeżdżam z tego krzesła, podkładam sobie rękę pod kręgosłup... Przejrzałam stertę gazet, zaczęło mi burczeć w brzuchu, Michaś zaczął tak wierzgać, że się wszyscy w poczekalni patrzyli, a mi się chciało już rzygać... Po 1,5h jedna pani stwierdziła, że mnie przepuści w kolejce (ach!), ale akurat coś się popsuło i przyszedł mąż pani dr to naprawiać...
Dochodziła 18.30 jak weszłam. Pani dr zapytała jak się czuję, mówię, że źle, że coraz gorzej, że boli mnie spojenie, że szarpie mnie mocno blizna, ale że leżałam tak jak kazała.
Ok, bada mnie, mówię, że mam po raz 4 w tej ciąży infekcję i że leki, które przypisywała wcześniej nie pomagają. Ona na to tylko "yhy".
Bada, bada i mówi, że jest pięknie, lepiej, szyjka się wydłużyła!

Kurna, ja się pytam jak się szyjka w 33 tygodniu ciąży może nagle wydłużyć???
Szybko kazała się położyć i zrobiła mega szybkie usg- tylko szyjce.
Ma 3,30- 2 tygodnie temu miała 3,50 i wg pani dr się nagle wydłużyła...
Już zabierała aparat do usg ale zapytałam co z blizną bo mnie boli.
Zniecierpliwiona jeszcze raz przyłożyła aparat na sekundę i mówi, że jest dobrze, że blizna się poszerzyła!

Noż ku*wa mać! Bo inaczej już nie powiem! Jak mogła mi się poszerzyć blizna????
Zrobiłam wielkie oczy, ona dodała jeszcze, że jak zaczną mi się skurcze to pomyślimy o bliźnie (a ostatnio mówiła, że będę miała już na pewno cc). Zapytała czy biorę nospę i magnez i do widzenia, 150zł

Wizyta trwała 5minut. (aa dodała jeszcze, że już nie muszę leżeć, ale jakby się coś działo to mam jechać prosto do szpitala)

Jestem wściekła!!!
Napchała wczoraj z ponad 20 pacjentek i przyjmowała je normalnie do pewnego momentu, ale potem zrobiło się późno, a ona przyjmuje do 18.30 i zaczęła olewkę. Myślała, że nawciska mi kitów i wyjdę zadowolona... A ja jestem taka zła, że mam ochotę zmienić lekarza! Ale jest już trochę późno... Nie wiem co robić...

Nie wiem ile waży mały, nic nie wiem...[/QUOTE]
Za taka wizytę skasowała 150zł?! Toż to rozbój w biały dzień! Ale jak ma tyle pacjentek i od każdej 150zł dostanie to zarobi niezłą dniówkę. Dlaczego ja się nie uczyłam na lekarza?!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:58   #4084
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

aaa i w piczce mnie kuło strasznie, dlaczego to tak sie dzieje, może mi któaś powiedzieć? bo w sumie zastanawiałam się od czego
ja też tak czasem mam ale niewiadomo skąd, mi lekarz mówił że to się tam coś rozciąga, no niech mu będzie
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
hahah bo to POLSKA. tu wszystko jest inaczej/na opak
w sumie po co pytam

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:58   #4085
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Nawiązanie do Domi jeśli urodzi pierwsza

"Czy już wiecie,Jasiek pierwszy jest na świecie"
podoba mi się!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:58   #4086
ryba91
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42845644]Jeju jeju już zaczynamy rodzić???? Trzymam kciuki za dziewczyny!

No dobra, powiem więcej... ale właściwie same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta (ale nie przeklinam więc właściwie mam je w myślach).

Przyjechaliśmy o 16.45, wizytę miałam na 17.15, w poczekalni tłum kobiet, pytam na którą są godzinę, a 1 mi mówi, że to nieważne bo się wchodzi tak jak się przyszło... Noż... 1 wnerw bo 4lata tam chodzę i zawsze są zapisy na godzinę...

Czekam czekam czekam, 1 wizyta w kibelku, 2 wizyta w kibelki, już zjeżdżam z tego krzesła, podkładam sobie rękę pod kręgosłup... Przejrzałam stertę gazet, zaczęło mi burczeć w brzuchu, Michaś zaczął tak wierzgać, że się wszyscy w poczekalni patrzyli, a mi się chciało już rzygać... Po 1,5h jedna pani stwierdziła, że mnie przepuści w kolejce (ach!), ale akurat coś się popsuło i przyszedł mąż pani dr to naprawiać...
Dochodziła 18.30 jak weszłam. Pani dr zapytała jak się czuję, mówię, że źle, że coraz gorzej, że boli mnie spojenie, że szarpie mnie mocno blizna, ale że leżałam tak jak kazała.
Ok, bada mnie, mówię, że mam po raz 4 w tej ciąży infekcję i że leki, które przypisywała wcześniej nie pomagają. Ona na to tylko "yhy".

Zniecierpliwiona jeszcze raz przyłożyła aparat na sekundę i mówi, że jest dobrze, że blizna się poszerzyła!

Zrobiłam wielkie oczy, ona dodała jeszcze, że jak zaczną mi się skurcze to pomyślimy o bliźnie (a ostatnio mówiła, że będę miała już na pewno cc). Zapytała czy biorę nospę i magnez i do widzenia, 150zł

Wizyta trwała 5minut. (aa dodała jeszcze, że już nie muszę leżeć, ale jakby się coś działo to mam jechać prosto do szpitala)

Jestem wściekła!!!
Napchała wczoraj z ponad 20 pacjentek i przyjmowała je normalnie do pewnego momentu, ale potem zrobiło się późno, a ona przyjmuje do 18.30 i zaczęła olewkę. Myślała, że nawciska mi kitów i wyjdę zadowolona... A ja jestem taka zła, że mam ochotę zmienić lekarza! Ale jest już trochę późno... Nie wiem co robić...

???????????
O ja pierdycze. 150 zł za taką wizytę??
się babie należy.
Stary 2013-09-17, 10:59   #4087
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja też tak czasem mam ale niewiadomo skąd, mi lekarz mówił że to się tam coś rozciąga, no niech mu będzie
jak byłam u lekarza to bym zapytała o to ale nie cuzłam nic takiego wcześniej

tak się ciemno zrobiło ze nie widze herbaty w kubku

PYTANIE MAM:
pakujecie się w walizkę (moze być na kółkach?!), torbę podróżną czy co? bo tak siedzę i się zastanawiam w co ja mam wpakować to wszystko a mam taką torbę http://img0.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/540x405_...le-a-36130.jpg (trochę inną) i się zastanawiam czy jak bym się zmieściła to może być bo ona pojemna jest ale nei wiem czy jeszcze nie za mała
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-17 o 11:04
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:00   #4088
nemosek
Zakorzenienie

Pepper za wizytę

Dzidzia Buziaki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-17, 11:01   #4089
Olenka_24
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie !

Witamy się z Wami w 33 tygodniu

Kurczę wchodzę na forum z rana a tu takie wieści

Domii bardzo mocne za Was zobaczysz Jaśko będzie silnym chłopcem ! Normalnie wczoraj tą rozmową o torbie chyba wywołałyśmy wilka z lasu

Dzidzia a Ty się tam nie przejmuj że z forum nie jesteś na bieżąco , za Ciebie i Malutkiego równie mocne

Peppermint za wizytę oraz za powodzenie w zusie , nie daj się im tam

Niunia_20 życzę bezstresowego powrotu do pracy i powodzenia w oczekiwaniu na II kreseczki

Malinka, Nasturcja, Lineczka za tydzień

Beatka 100 lat 100 lat

Weronisiek88 powiem Ci że ja bym zmieniła i tak lekarza, za co ta kobita bierze pieniądze wogóle? Z tego co piszesz to ona sprawia wrażenie jakby wogóle nie wiedziała co na poprzedniej wizycie się u Ciebie działo i co sprawdzacie

Angie za Ciebie równie mocne kciuki i mocne przytulasy
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:02   #4090
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

tak się ciemno zrobiło ze nie widze herbaty w kubku
a u mnie mini słońce w końcu wylazło

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:03   #4091
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
dla pani doktor... nieładnie z jej strony
a Ty się nie denerwuj!! spokój przede wszystkim idź może na jedną "kontrolną" wizytę do kogoś innego, żeby być spokojnym, sprawdzić czy wszystko ok?
Poszłabym... ale się wypieniężyliśmy przez ten remont, dentystę Oli, teraz tą wizytę i już jesteśmy jak na ten miesiąc zadłużeni a następną wizytę mam tez w tym miesiącu 30.09 o 16:45 więc 3 wizyty by nas chyba dobiły i już nie byłoby nawet na chleb.

No nic, jak cokolwiek poczuję, że jest nie tak to jadę do szpitala... Najgorsze jednak, że na tą infekcję nie dostałam leków, nie dość, że to bardzo nieprzyjemna dolegliwość to jeszcze przecież częste infekcje mogą spowodować przedwczesny poród...
Kurde ona chyba myślała, że ja jestem jakaś głupia i na niczym się nie znam więc we wszystkie słodkie słowa uwierzę...

Nigdy mnie tak nie potraktowała, wczoraj ewidentnie jej się już spieszyło...
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:04   #4092
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Nawiązanie do Domi jeśli urodzi pierwsza, he he i widziałam że wzięła reklamówkę na porodówkę

"Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie"
Kolejny świetny tytuł! I co tu wybrać?
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie !

Witamy się z Wami w 33 tygodniu
za tydzień!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:06   #4093
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ogólnie to mam dziś urodziny a nawet nie mam siły ani ochoty żeby zrobić torta, miałam w planach ale niestety nie dam rady

Po wczorajszym malowaniu i sprzątaniu do 23 padam dziś na twarz, chociaż się wyspałam.I nie mogę się przyzwyczaić do kolorów w pokoju, ale to kwestia czasu

A pozatym to wczoraj wieczorem spuchły mi kostki, teraz moje nogi są kołkowate, brakuje kostek dziwnie mi z tym faktem
Sto lat
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Piszę na szybko z telefonu.
Domii pisała,że skurcze się piszą na ktg ale ich nie odczuwa, rozwarcie na opuszek palca,a wody ciągle ciekna w dużych ilościach.
Myślę, że jeszcze to długo potrwa.
Boziu, to jeszcze pocierpi jak to tak wolno idzie Biedulka
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ale ja nie lubię jak dodajecie sondę- wizaż mi zaczyna wariować i nie pokazuje mi pierwszego nieczytanego posta, nie mogę dojść co i jak

A kto to ten Zawitowski?
No mi tak samo, za szybko ta sonda i mnie wkurza
Cytat:
no to poczekamy, chyba ze akcja rozwinie się szybko

podoba mi się!

dlatego je wzięłam a były ostatnie dwa więc szybko złapałam pod pachę

tak mi się na myśl nasunęło :P

nasturcja, przez Ciebie mam problem jak zwykle :P

no niby tak, ale natury nie zatrzymasz, jak będzie się chciała mała urodzić to będzie Angie rodziła i tyle wiadomo że lepiej by było ale to od nas nei zalezy

nie marwt się też musze operować dwoma różnymi tygodniami :P
w sumie zaczęłam dzisiaj 34 tydzień łamany na 36 o boże jak to brzmi- 36 tydzień :P

ostatnio do TŻ mówiłam że chciałą bym żeby poród zaczął się tak niespodziewanie żebym nie miała czasu na myślenie itd :P

a w ogóle to przypomniałam sobie że jak wczoraj położna mówiła o karmieniu piersią to było o tym zemy mama karmiąca stosowała taką dietę jak w ciąży
Lepiej nie w moim przypadku

Jestem wściekła!!!

No skąd ja to znam czy ja wiem, czy za późno na zmianę lekarza? ja zmienilam w 28tc i nie żałuję, bo to co wyprawiał poprzedni to apogeum tak jak ta Twoja wstrętna baba...

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

a ja dzisiaj o 14 mam wizytę, ciekawe co mi powie moja

ANOULA dopisz mi kolejną wizytę na 01.10. na godzinę 14.05 zapomniałam ostatnio napisać i bedzie z USG.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:06   #4094
89Beatka
Wtajemniczenie

Mamusiaczek, Kyte, Zwariowane, Olenka, MYa dziekujęęęęęęęee

weronisek
szkoda nerwów, nie dośc że płacisz ciężkie pieniądze za wizytę to tak cie potraktowano, kiedy masz kolejna wizytę?

dzastin pokaż fureeeeeeee

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-09-17 o 11:08
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:08   #4095
Kabriela
Zadomowienie

Beatko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, a skoro nie masz siły to przyjmij od nas Mamuś torta

100 lat!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (11,0 KB, 5 załadowań)
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:11   #4096
anulka2205
Wtajemniczenie

Ale się dzieje
Domi mocno trzymam za Was kciuki, czekamy na dobre wieści

Angie, Dzidzia niezmiennie życzę jak najmniej nerwów i pomyślnego rozwoju sytuacji

Niunia trzymaj się i kciuki za II

Beatka wszystkiego najlepszego

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:11   #4097
ryba91
Zakorzenienie

to kiedy najlepiej tą sonde dawać, skoro teraz za wczesnie??
Stary 2013-09-17, 11:11   #4098
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Beatko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, a skoro nie masz siły to przyjmij od nas Mamuś torta

100 lat!!!!
ja bym nawet sama sobie takiego nie zrobiła Dziękuję, pewnie smaczny będzie
Stary 2013-09-17, 11:11   #4099
ryba91
Zakorzenienie

wg za wszystkie wizyty!!!
Stary 2013-09-17, 11:11   #4100
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:

weronisek
szkoda nerwów, nie dośc że płacisz ciężkie pieniądze za wizytę to tak cie potraktowano, kiedy masz kolejna wizytę?
30.09- i chyba pojadę sobie na dużo wcześniejszą godzinę i się norrmalnie wcisnę- może wtedy jeszcze nie będzie zmęczona i zniecierpliwiona i uda mi się czegoś dowiedzieć. Powiedziała, że zrobi mi wtedy usg.

Dziewczyny niedobrze mi i boli mnie brzuch... A nic takiego nie jadłam nie wiem czy to z nerwów czy co...

Lineczka ja się spakuję w taką sportową torbę z pogłębianym dnem, jak jest złożona to jest całkiem nieduża.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:13   #4101
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

aaby suuuuper bryka!!!

domii ale sie wybiłaś! No to teraz oby mąż dał radę, bo Ty dasz na pewno! I niech Jaśko będzie zdrowym chłopakiem w pełni sił!!! tysiące kciuków za Wami!!

Dzidzia trzymam kciuki za Twoją cierpliwość i mimo wszystko pozytywne myśli!! Tylko pozytywne!!

Angie - bądź dzielna!!

lineczka super łupy warsztatowe a powiedz ta oliwka na rozstępy istniejące to co to? Bo na brzuchu póki co nie mam, ale mam na wewnętrznej stronie ud aż do kolan

Beatka stooo laaat! spełnienia marzeń, więcej słońca i mniej deszczu

weronisiek ja bym ta lekarkę chyba

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:13   #4102
89Beatka
Wtajemniczenie

PYtanie:

CZy porody rodzinnie w szpitalach są płatne?
Stary 2013-09-17, 11:14   #4103
ktosiula
Wtajemniczenie

Czekam na kuriera z allegro i nie mogę się już doczekać. Faktycznie ten r_p77 wysyła expresowo Ale nie dzwonił do mnie bo nie zamawiałam pieluszek :P

Ale mnie Miki boksuje wysoko, ma siłę chłopak w nogach!

Jakoś dużo nadrabiania mi się zrobiło więc odpiszę w częściach.

Cytat:
Ajj gaduly! Probuje Was nadrabiac wieczorami w lozku, ale nie daje rady i zasypiam
Sprobuje jutro, moze znajde w koncu czas
Tymczasem pochwale sie, ze wygralam dzis aukcje - moj piekny x-lander x-move - 1550 zl, uzywana tylko gondola i to przez niecale pol roku spacerowka nowka niesmigana na gwarancji jeszcze 2,5 roku ale sie ciesze, nie moge sie doczekac, az przyjdzie
Leo dzis mnie stuka i puka caly dzien, jak oszalaly pewnie dlatego, ze tatus mial wolne i caly dzien z nami byl
Remont gna do przodu, ale termin przeprowadzki blizej nieokreslony :-( mam nadzieje, ze zdazymy :banghead:
Zycze spokojnej i przespanej nocy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratuluję wózeczka! Niezła okazja! A jaki to kolor?

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No, to Domi nas wyprzedza .
Byle Jaś cały i zdrowy.

Ja jestem zmęczona. W nocy uplynela mi reszta wód. Moge liczyć paluszki młodego mimo, że trochę tluszczu mam. Dalej bez zmian-mnóstwo śluzu z krwia wiec rozwarcie postepuje. Już mam czarne wizję, że może u mnie te skurcze wcale nie sa tak konieczne, żeby się rozewrzeć i na stół nie zdążę .

Przepraszam, że jestem z Wami do tylu, ale teraz pewnie będzie juz tylko gorzej.

To musi być strasznie dziwne uczucie czuć małego bez tych wód. Bardzo się wymęczysz tym szpitalem, ale najważniejsze, żeby mały był w brzuchu jak najdłużej. A sprawdzają Ci to rozwarcie w ogóle?

Cytat:
wiecie, ja to chyba też spakuję torbę przynajmniej w połowie i zacznę ciuszki prasować...
Tak zrób

Cytat:

w ogóle to te warsztaty co Ktosiula wrzuciła linka to widać ze całkiem co innego jest, dostałam już potwierdzenie że jestem na liście więc pojadę bo zapowiada się o wiele ciekawsze i więcej chyba będzie można się dowiedzieć niż słuchać samych reklam
Kurde a u mnie w Katowicach nie ma tych warsztatów, szkoda.

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie

podczytuję Was i widze że dzieciaczki pchają sie już na świat.

Dzidzia Domi Angie ogromne za Was i maluszki

u mnie wszystko po staremu, za tydzien ide już do pracy- troche się stresuję bo nie wiem jak moja psychika zareaguje na to...
czekam na 2gi okres a dzis jest juz 32 DC i nic- ciekawe czy poprostu to jeszcze po tym wszystkim sie nie ustabilizowało czy poprostu historia się powtórzy i bedę miała cylke po nie wiadomo ile dni i ciężko będzie z kolejna ciążą. Tak bardzo chciałabym żeby udało mi sie zajść w ciążę w miarę szybko.

no ale juz nie będę Wam zawracać głowy moja osobą bo tu

dzieciaczki sie rodzą

Pozdrawiam Wszystkie Mamusie
Oby w pracy Cię dobrze przyjęli i żebyś odnalazła się tam na nowo. Trzymam kciuki! No i żeby okres był regularny a póżniej fasolka!

Cytat:
Ja właśnie wczoraj kupiłam proszek a żelazko dostałam od rodziców, jak kupowali sobie Philips Azur (ten taki niebieski model, bo mojej mamy też się tak nazywa, ale ma inny kolor i był 100zł droższy i ma jakąś tam dodatkową funkcję )
Wg mnie to są bardzo dobre i stosunkowo tanie żelazka Mają te wszystkie funkcje parowe, prasowania w pionie itd

Dobra laseczki, nastawiam pranie i biorę się za nadrabianie Bo jestem troszkę do tyłu od niedzieli
Też mam to żelazko i jestem zadowolona

Cytat:

I UWAGA! Mam wiadomość od Angie:
" U mnie bez zmian. Jestem na skraju załamania nerwowego. O 3 rano znów skurcze, szyjka krótka na 15 mm, po raz kolejny kroplówki i zastrzyki. Lekarz stwierdził, że będzie wcześniak, więc czekam..."
Czyli w sumie podobnie jak u dzidzi - taka niepewność.

Ja dzisiaj wysyłam kurierem ten materac do łóżeczka, który dostałam nieprawidłowy. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dostanę prawidłowy.
I wczoraj musiałam wyciągnąć kolczyk z pępka, bo coś mi się zaczerwienienie zrobiło, dodatkowo zaczęłam tam przy nim grzebać i muszę posmarować jakąś maścią na gojenie. Może to przez to, że się rozciąga tam skóra, albo po prostu jest bardziej "na zewnątrz" i zahaczyłam o jakieś ubranie (bo pępek sam mam jeszcze wklęsły a sam kolczyk zakładałam 10 lat temu). Oby mi tylko dziurka nie zarosła!
Też się biedna Angie umęczy...
To Ty jeszcze miałas kolczyk w pępku? Nieźle! Ja wyjęłam coś koło 12 tygodnia chyba i dziurka już zarosła, nie będę jej na nowo udrażniać po porodzie :P Jednak kolczyk w pępku to było moje marzenie w gimnazjum, teraz juz sobie odpuszczę

Cytat:
Ogólnie to mam dziś urodziny a nawet nie mam siły ani ochoty żeby zrobić torta, miałam w planach ale niestety nie dam rady

Po wczorajszym malowaniu i sprzątaniu do 23 padam dziś na twarz, chociaż się wyspałam.I nie mogę się przyzwyczaić do kolorów w pokoju, ale to kwestia czasu

A pozatym to wczoraj wieczorem spuchły mi kostki, teraz moje nogi są kołkowate, brakuje kostek dziwnie mi z tym faktem
Sto lat! Sto lat! Gdzie mam tego torta wysłać??

Cytat:
wiecie tak mi się jeszcze przypomniało jak Domii napisała w tym smsie że w reklamówkę się spakowała... swoją drogą ciekawe czy złapała z Lidla czy Biedronki
Mogę zapytać jak bardzo chcesz Ale myślę, że nie miała pod reką firmówki bo tak to by się pochwaliła odrazu, a nie sprecyzowała jaka ta reklamówka...

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Rybko, jako, że tekst o Treli dzieciu był mój, prponuję zmianę na:

Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie?

Oraz dla większego wyboru:

W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki!

Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje!

Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze!

Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka?
BOOOSKIE! Wszystkie! Nie będę umiała się zdecydować! Nasturcja jesteś poetka pierwsza klasa!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:15   #4104
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
PYtanie:

CZy porody rodzinnie w szpitalach są płatne?
w niektórych szpitalach tak
Stary 2013-09-17, 11:15   #4105
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
to kiedy najlepiej tą sonde dawać, skoro teraz za wczesnie??
zaczekajmy co najmniej do 4500
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:16   #4106
89Beatka
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42846237]30.09- i chyba pojadę sobie na dużo wcześniejszą godzinę i się norrmalnie wcisnę- może wtedy jeszcze nie będzie zmęczona i zniecierpliwiona i uda mi się czegoś dowiedzieć. Powiedziała, że zrobi mi wtedy usg.

Dziewczyny niedobrze mi i boli mnie brzuch... A nic takiego nie jadłam nie wiem czy to z nerwów czy co...

Lineczka ja się spakuję w taką sportową torbę z pogłębianym dnem, jak jest złożona to jest całkiem nieduża.[/QUOTE]
a jakbyś poszła na wizytę do jakiegoś lekarza na NFZ na usg? powiedzialabyś co i jak
Stary 2013-09-17, 11:16   #4107
nemosek
Zakorzenienie

Widzę że ogólna panika na wątkunastapiła
Na pocieszenie Ja nie mam ani popranych ubranek,skompletowanej wyprawki,łóżeczka, wózka,obrobionej chałupy.Ogólny bajzel!Mam nadzieje że Tymono nie wywinie mi numeru

Lineczka
za tydzień

Fajne gratisiki,taka teczkę dostaliśmy na Sr

Zwariowane To prawdziwa okazja sie Wam trafiła z wózkiem

Beatka Dzisiaj świętujesz? Wszystkiego naj naj naj,przede wszystkim mnie stresu i udanego rozwiązania
Wiem co czujesz kochana.Ale ściany pomalowane
Dzisiaj mój tato też ma urodzinki

Niunia Nie zawracasz głowy,no co TY może powrót do pracy dobrze ci zrobi.

Miss Triss
Też jestem na kupnie i nie wiem które wybrać

Angie zaciśnięte dalej.Kociak pozdrów ją od nas i przekaż pozytywne fluidki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-17, 11:17   #4108
Antibia86
Rozeznanie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

No widze że się zaczyna...Domi trzymam kciukija mam termin na 12 listopada wg ostatniego usg ale ja już od 15 października liczę jako termin bo lekarz mówi że już wtedy będzie donoszone.
Piszecie i lekarzach...boże ha mam anioła i już sue śmieje że będę musiała 2 raz zaciazyc bo mi będzie brakowało comiesięcznych wizyt u niegokomu bym go nie poleciła to każda jest zadowolona

Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:17   #4109
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam tytuł na wypadek urodzenia któregoś dzieciaczka w tym wątku jeszcze:
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła. (no chyba, że jednak pierwsza urodzi Trele, ale jakoś się na to chyba nie zapowiada)
I jeszcze jeden:
Pierwsze dzieci już się rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą.

Chociaż mój talent marny w porównaniu do nasturcji twórczości
Fajne

Jestem wściekła!!!

Ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza. Na pewnoe jest gdzieś jakiś specjalista, który porządnie Cię zbada, zrobi full wypas usg. I odpowie na wątpliwości. Jak masz ładować w takiego konowała jak ta baba 150zł, to może lepiej dać 200 komuś z prawdziwego zdarzenia?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:19   #4110
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
zaczekajmy co najmniej do 4500
no tak, ale ja teraz tylko zbierałam tytuły. ;p a sondę zakładać planowałam ok 4300-4500.. bo potem bedzie sytuacja jak z 2wątków wstecz (albo wiecej ;p )

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości