|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
A myślałam, że to tylko ja taka leniwa
![]() Mały się obudził, nakarmiłam go, a teraz cycka swoje piąstki w bujaczku i co jakiś czas pokrzykuje, jakby zdenerwowany, że mu rączki uciekają z buzi ![]() Włączyłam mu nawet okap... żeby utwierdzić się w przekonaniu, że ma w pampersie szuszanie Wszystkim potrzebującym dzisiaj kciukasy!!!
|
|
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla tżwziełam syna na brzuch i pospaliśmy, obudził mnie domofon-ulotki
|
||
|
|
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
A zakrapiasz wczesniej nosek woda morska?
za szczepieniaROXI- to trzebaby bylo zapytac MARGOSIOWEGO tz ![]() DZOAN- ![]() TESO- dawaj Chodakowska!!! Ja sie wlasnie przymierzam
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
To was wczoraj nadrobiłam
Cierpię na taki niedoczas, że masakra, w życiu czegoś takiego nie miałam ![]() Teraz mam chwilę (hope so ), bo Alik zasnął przy dźwiękach okapu![]() Teraz serio spróbuję nadrobić
|
#2556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
A u nas schodzi to badziewie Moze samoistnie wyeliminowal sie czynnik drazniacy- podejrzewam Bocianka albo sok malinowy domowej roboty Cytat:
Cytat:
![]() LUKSIA- zapros tesciowa
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-17 o 11:27 |
||
|
|
|
#2557 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze muszę wam napisać że nie wiem czemu kiedyś myślałam że z teściami się będzie fajnie mieszkać ![]()
|
|
#2558 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
w sumie to dobrze że pada deszcz bo nie mam dzisiaj siły na żadne spacery moje lenistwo sięga zenitu
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie o takim prezencie na chrzciny???
:brzy dal:
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy sie do niego zmieścisz
W sumie fajny pomysł. Skończyły mi sie ogórki i co ja teraz będę jeść
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
wygralam aukcje za 30 zł
a tylko strzelilam w ciemno ![]() http://allegro.pl/zestaw-dla-dziewcz...539024572.html no i po bioderkach, musimy zakładać jedną pieluche i nastepna wizyta 18 pazdziernika,najlepiej ze wtedy też mam gina
|
|
|
|
#2563 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
ROXI zdrowia duzo! Ja mam 174 cm wzrostu I obecnie waze 78 kg,tez nie wiedzialam,ze tu same chudzinki ns naszym watku. 55 to ja w podstawowce wazylam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zadomowienie
|
ja w nocy o godzinie 4 jak moje dziecko po trzech godzinach rajcowania miało dość i było zmęczone i nie mogło zasnąć i wrzeszczało to juz miałam telefon w ręce i miałam do niej dzwonić żeby teraz przyszła się wnusią zająć jak taka mądra jest
![]() a jak sobie przypomnę jej tekst że dziecka nie trzeba kąpać wystarczy chusteczką przetrzeć to mi się nóż w kieszeni otwiera i mów do niej że rytm dnia że dzieci rutynę lubią że dziecko dwa dni przez ten katar nie kąpałam a ta że ona swoje dzieci dwa razy w tygodniu kapała i żyją no to żyją nic nie mówię ale czy ja swojego dziecka nie moge po swojemu wychowywać?! muszę się z nią pokłócić![]() Cytat:
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczujeJak to dobrze, że ja swoją teściową mam daleko - według niej (30km) i nie lubi do nas przyjeżdżać
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie chciałabym dostać takiego prezentu, ale to głównie dlatego, że nie miałabym gdzie tego trzymać, ale myślę, że dziecko może mieć z tego radochę
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko to ja chce mojemu synkowi kupić za kasę z chrzcin ![]() Co do spania u nas tak było przy P.Skoku
|
|
|
|
|
#2570 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja stwierdziła że nie trzeba główki trzymać jak się kąpie małą bo ona nigdy nie trzymała swoim dzieciom, oczywiście jak puściła i młoda obróciła głowę w bok prosto do wody to już zmieniła zdanie, ale nie muszę chyba pisać że już jej nie kąpie ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
#2571 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że pisałyście wczoraj o wzroście i wadze
![]() Podłączam się pod inne karakany, całe 163cm (chociaż jak ktoś pyta, to twardo twierdzę, że to średni kobiecy wzrost! Gdzieś wyczytałam i się tą informacją posiłkuję )Nie wiem, ile ważę, bo oczywiście wagi w domu nie mam - zresztą waga nie jest dla mnie wyznacznikiem niczego, ważniejsze są obwody - ale pamiętam, że zaraz po porodzie ważyłam 67kg? Spadło mi po porodzie tylko 5kg (tak o chciałam sobie sprawdzić). Teraz brzuch mi jeszcze nieco spadł, za to pewnie cyckami nadrobiłam ![]() Cytat:
Chcociaż podobałaby mi się jeszcze bardziej, gdyby była biała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak ja nie lubię takiego egoistycznego, chamskiego zachowania ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42839364]to ja się pochwalę moim strzałem sprzed godzinki [/QUOTE] Teso, też super strzał Powiało mi Toskanią, nie wiem czemu ![]() Cytat:
Dobrze, że mąż zasygnalizował ci, że tak to wszystko dczuwa, wiadomo, że nagle nie rzucisz się na niego Ale tak jak sama napisałaś, przynajmiej wiesz, jak on się czuje w nowej sytuacjiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cóż napisac, oprócz tego, że nie zazdroszczę ![]() Tak jak dziewczyny piszą, olać, olać, olać i robić swoje. Taka wyrodna z ciebie matka, że taka chustawką przejmować się nie musisz ![]() Cytat:
ale wstyd, właśnie dzięki tobie zajrzałam do komórki... dziękuję kochana, czekamy w takim razie na paczuchęI trzymam bardzo mocno kciuki, żeby choróbsko od was odeszło, wierzę, że masz masakrę w domu ![]() U nas z chrztem jest podobnie - ale tyle byłoby gadania, że omatkopolko, więc damy sobie spokój. Chociaż póki co w ogóle nie zaprząta mi głowy planowanie tej imprezy, nie pali się w końcu. Ja dzisiaj znowu miałam fajną nockę, po wczorajszym spacerku mały padł po 19 na 4h, więc mama spokojnie ogarnęła siebie i zrobiła pierwszy w życiu rosół! ), ale później było już gorzej 2 godziny wkładałam małemu smoczek do buzi, głodny nie był, bo cycka dawałam, coś tam popił i przysypiał, jak odkładałam to łóżeczka, to mu sie biegacz włączał i walczył z karuzelą Chociaż teraz zmęczenia nie czuję, pewnie koło 20 mnie zetnie i znowu będę zbierała mózg ze ściany
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 dni różnicy pomiędzy Naszymi Szkrabami, więc może to być to, bo u nas praktycznie to samo. |
|
|
|
|
#2573 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wow wygląda na drogi Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tiaaa tesciowe ![]() Cytat:
![]() Spoko te ciuszki z linka. My raczej wiecej w domu bedziemy wiec ja sie zaopatrze w polarowe pajace wiecej. Mam juz trzy sztuki i sa mega mieciusie ze sama bym w takim cos spala ![]() No tak jakby ![]() A tak serio to poprostu lubie ten amerykanski luz, ze nikt tu nikogo nie ocenia, ze jakis Czesiek nie drze ryja na Pania Zosie bo jest za wolna przy kasie. Kazdy tu stoi i grzecznie czeka na swoja kolejke. Nikt sie nie wkurza, ze jedna kasa czynna. Kazdy ma usmiech. Dziekuje jest na porzadku dziennym i moj Tz mi o wszystko dziekuje. Jak zrobie obiad to Tz mi tak dziekuje, ze wychwala pol dnia jak to sie najadl i jakie cudowne to zarcie bylo chocby to byla miska pomidorowej. Moge se wyjsc z domu w pizamie w dresie i nikogo to nie zdziwi. Nikt nawet mnie nie zauwazy. Jest poprostu duzo wiekszy luz. Np.takie akcje jak tu czytalam w szpitalu , ze lekarz czy polozna komentuja nigdy nie padaja. Zeby mi gin walna cos niesmacznego lub polozna, a ja bym np.miala depresje poporodowa moglabym ich oskarzyc, ze tobprzez nich. USA to kraj policyjny panstwo prawa i to mi sie podoba. No trzeba tu byc zeby to poczuc. Ja jak jestem w Pl to bardzo lubie, ale nie raz bylam w takiej sytuacji ze nie wiedzialam o co chodzi np.powiedzialam do goscia z kiosku per On i facet sie obruszyl. Sorry nie zwracam uwagi na takie ☠☠☠☠☠☠☠y. Cytat:
![]() Moj tez to robi o matko jakie gnicie mam z tego ![]() Cytat:
Tesciowa mi mowila zebym spuszczala troche mleka tego pierwszego bo jakies bakterie sie tworza i cos tam. I zebym kolo lozka miala miske z woda i myla cycka. Chyba ja poje.walnelo w baniak . Jakie bakterie w mleku? ![]() Tak siedza se w sutku i czekaja kiedy wyskoczyc. Jesli sa to wskakuja we wkladke laktacyjna Moj maly spal 3h my z Tz nie. Ja teraz ledwo zyje. Nakarmilam malego wlasnie i znow spi,ale 4h nie zmienialam pieluszki. Jak go obudze to moge nie spac juz do rana. Nie wiem co zrobic ![]() Agrafka - Aga- dlatego moj Tz z nami nie spi. I mi i jemu jest wygodniej. Jak chce nam sie dziabac to poprostu to robimy. Normalnie zdycham tak mi kregoslup naparza. Ledwo leze. Mam jakis ucisk na nerw i mi noga skacze. Roxi- ja waze 71 wiec tez do tych szczuplaczkow nienaleze a wzrostu mam 160 w kalepuszu ![]() Ciekawa jestem co u Niuni w ogole sie nie odzywa. Czy skonczyly sie problemy z dzieciem i ta szurnieta tesciowa :/
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tak źle, jak na taki samochodzik chyba.
|
|
|
|
#2578 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za rosołek
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
![]() margos a jak odciagasz to zatykasz druga dziurke? :P Mała sobie spi na brzuszku w body na krótki rekawek i troszke jej sie bużka wygładziła . ufffffff bo juz sie przeraziłam. A dostałam od szwagierki balsam Cetaphil i tez ładnie nawilza i bużke goi. Zła jestem ze ta masc uzywałam bo pomogła chwilowo a była na sterydach
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poki co, odpukac, katar zluzowal, by nie rzec poszedl precz ************************* ************ Dziewuszki, kilka dni temu namawialyscie nas do startu na okladke Mamo to Ja - nie mozemy, bo uczestnicy musza miec skonczone pol roczku, wiec wystartujemy dopiero koncem listopada. Ale tego dnia wyslalam zdjecie Lilo do ATV Film (tak bez przekonania ). Potem dostalam od nich zaproszenie do Łodzi na podpisanie umowy o wspolpracy, ale olałam, bo mi przeszla faza na kariere . Poza tym Lilo chorutka, wiec podroze do Łodzi odpadaja. No i dzisiaj do mnie dzwonili ze bardzo fotogeniczne niemowlę, a oni dostaja mnostwo zlecen na katalogi odziezy dzieciecej i reklamy z udzialem dzieci, wiec rekrutuja duzo malenkich modeli i modelek, oczywiscie z pelna obsluga prawna i ochrona danych. Ja oczywiscie odmowilam wycieczki na sesje, wiec poprosili o wykonanie profesjonalnego portfolio we wlasnym zakresie i przeslali mi na maila dokumenty do podpisu Mam mieszane uczucia, bo ja nie z tych, co swoje kompleksy lecza ciaganiem dziecka po castingach, ale z drugiej strony... chyba nic zlego taka sesja do np. katalogu smyka czy ikei ...Mile zaskoczona jestem ogolnie, bo na poczatku sadzilam, ze chodzi o wyciagniecie kasy za zrobienie profesjonalnej sesji i kontaktuja sie z kazdym zainteresowanym jak leci - a tu niespodzianka, pani dzwoniac patrzyla na zdjecie Lilo w reczniku z kroliczymi uszami!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

dla tż

"Ojejku jak fajnie płacze"