|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Cz
Cytat:
No właśnie ja tak podobnie żałuję wiśniowych glanów, były jedne przecenione, akurat mój rozmiar... i nie wzięłam.
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwi
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1833 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
![]() A emu mi się tak ogólnie zbytnio nie podobają. Cytat:
![]() Cytat:
Mnie to śmieszy, bo rozumiem gdyby pozamykali im wszystkie restauracje/kawiarnię. Ale naprawdę to taki problem, jak do jednej będzie można chodzić bez dzieci? Szczególnie, że jednak jak się dziecko rozryczy, to rodzice bardzo często nie umieją nad tym zapanować.
|
|
#1834 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Nie przeszkadza mi spokojne dziecko, nie przeszkadza mi nawet marudzace, o ile rodzic stara sie cos z nim zrobic. Ot po prostu, takie dzieciaki sa mi obojetne. Z pazurami sie nie rzucam, zachwytow nie podzielam, seplenic nie zaczynam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- zebranie o miejsce siedzace dla siebie i dziecka, kiedy dziecko wcale nie jest male i spokojnie moze stac (wchodzi dziecko 'ja chce siedzieeeeec ajahjsejke!', a mama 'no ale nie ma gdzie Karolku, no chyba ze ktos nam zejdzie...' + smutne oczy i patrzenie na pasazerow )- kopanie przez dzieciaki krzeselek przed nimi. Zwracam uwage ja, zwraca mama, dziecko kopie. W koncu mama wydziera sie na mnie, ze co ona moze skoro dziecko chce - rozmawianie po dzieciowemu z glosnoscia miliona decybeli (decybelow?). - duze i rozumne dzieciaki, niegrzeczne i wrzeszczace od tak i ich mamy, ignorujace te krzyki, przy aprobacie emerytek, bo 'dziecku wolno' ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Cz
Czekam na pw, dzięki!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1836 | ||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
Co do samej restauracji to zdarza się, że to dorośli w takich miejscach zachowują się obrzydliwie. I co mają mieć wydzielony kącik? co do butów jestem na etapie poszukiwań... i to jest po prostu masakra. :/ patisym też najchętniej chodze po domu boso Kapcie nie dla mnie.
Edytowane przez ajah Czas edycji: 2013-09-17 o 11:49 |
||
|
|
|
#1837 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które
Cytat:
Och to teraz chyba się zacznę znowu rozglądać za steelami...W końcu młodsza nie będę, a już tyle czasu za mną chodzi kupno glanów, że najwyraźniej bardzo je chcę i nie ma co się ograniczać ^^
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
trzeba im kartkę wywiesić
|
|
#1839 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wiem, ze moje dziecko nie usiedzi w spokoju to nie zabieram go do knajpy, gdzie inni chcą w spokoju zjeść i pogadać. No ludzie;/Tacy dorośli są wypraszani przez ochronę, upominani przez obsługę.
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2013-09-17 o 11:58 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale z takim, który jeszcze gadać nie umie to ciężko po partnersku. Tylko niech wtedy robią to cicho. Ja z moimi zwierzakami wszystkimi gadam normalnie i chyba za to mnie tak kochają
|
|
|
|
|
#1842 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziecko, nad ktorym rodzic nie potrafi zapanowac jest dla mnie bachorem. Mozesz takie dziecko kochac, jego zachowanie tlumaczyc ciekawoscia, nadpobudliwoscia czy innym adhd, jednak dla mnie i przypuszczam sporej grupy innych ludzi bedzie to po prostu czynnik uniemozliwiajacy spokojne funkcjonowanie. aczkolwiek tak jak mowie, staram sie wybierac miejsca bez dzieci
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, dla mnie dziecko, które broi w sklepie/restauracji jest bachorem. OK, ja rozumiem ciekawość świata, itd. ale serio, nie muszę np. w przymierzalni wysłuchiwać, jak dziecko wali drzwiami. Dla mnie takie dziecko jest niewychowane.
|
#1844 | ||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Dorośli nie zawsze są wypraszani. Miałam te nieprzyjemnośc wizyty ze znajomymi w restauracji. Ich dzieci zachowywały sie lepiej. Jedzenie walalo sie pod stołem, wykłocali sie z obsługa bez sensu (nie chcieli zapłacić) itd. Cytat:
Sama kwestia nazywania bachorem dziecka niepełnosprawnego, chorego mnie drażni.
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
A jak takie włazi pod zasłonką do przymierzalni jak jesteś w samej bieliźnie? Strasznie mnie tym dzieci stresują
|
|
|
|
#1846 |
|
Holy Crap!
|
Za to ja w rodzinie mam taki przypadek: dziecko 2,5 roku- nie mówi, nie reaguje na swoje imię nawet, o posłuszeństwie nie ma mowy bo nawet nie rozumie. Nie jest chore, ale nie jest rozwinięte, nie jest głuche bo reaguje na konkretną piosenkę, traktor. Ale to ewidentna wina matki, która nigdy z nim się nie pobawiła, rzucała w niego przekleństwami wszelkiej maści, krzyki, piski, nie dawała wziąć do ręki ziemniaka by zobaczyło jaką ma konsystencję itp. Obiadki z wegetą, masą soli i pieprzu. Ale o czym tu pisać, jak ona woli wsadzić dziecko w fotelik by móc spokojnie przeczytać magazyn o gwiazdach
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tylko natrafiam na dzieci biegające po sklepie jak szalone, tak że nawet spokojnie oglądać nie mogę, bo muszę uważać, żeby na mnie nie wpadło albo wrzeszczące. Raz sobie dziecko urządziło 5-10 minutowe wrzeszczenie, a rodzice nawet nie zwrócili uwagi. Myślałam, że mnie szlag trafi.
|
|
#1848 | ||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Bardziej drażni mnie dawanie dziecku jedzenia /by było cicho/ w sklepie odzieżowym. I chodzi maluch z czekolada/ lizakiem mdzy wieszakami :/ Cytat:
Mnie sie to na szczęście nigdy nie zdarzyło.
|
|
|
#1849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1850 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Nie przypominam sobie, zeby ktokolwiek wspominal tutaj o dzieciach niepelnosprawnych. Adhd sama mialam (dalej mam? ), a jednak rodzice potrafili zapanowac i nade mna i nad reszta rodzenstwa, bo nie bylo miedzy nami duzej roznicy wieku.Z tym adhd jest chyba jak z dysleksja: "mam dysleksje, wiec nie bede nawet probowal nauczyc sie poprawnej pisowni, bo po co. Przeciez dysleksja!". "Moje dziecko ma adhd, wiec niech sobie robi co chce, przeciez jest choooreeee... ". Dzieciak z adhd nie jest istota nierozumna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605091007 Czas edycji: 2013-09-17 o 13:01 |
|||
|
|
|
#1851 |
|
Copyraptor
|
Mnie przeszkadzają i wkurzają nawet grzeczne dzieci, które się dobrze bawią i się głośno śmieją/piszczą/głośno mówią. Po prostu mnie to drażni i tego nie lubię. Analogiczna sytuacja ze strony dorosłych mnie aż tak nie wkurza, nie wiem, może po prostu nie lubię piskliwych, dziecięcych głosików. Więc też chętnie zapłacę więcej w knajpie, w której nie będę na to wystawiona.
|
|
|
|
#1852 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza, gdy siedzi taka obok mnie w autobusie i trajkocze przez 40 minut przez telefon "Misiuuu, wstałeeś już? ojej, to pewnie zmęczony jesteś...". Ja pie***le wolę już dziecięce śmiechy i piski, serio
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację
![]() Cytat:
![]() Nie mam oporów z tym związanych, więc nie stresuje mnie to. Ale wyobrażam sobie, jak niektórych mogłoby to wkurzyć. |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Z autyzmem jest gorzej. Autyzm to zarówno dziecko-roślina bez żadnej umiejętności ze swiatem zewnętrznym.. albo ja, na upartego można powiedzieć że też jestem autystyczna. Oba zaburzenia(chyba tak się to powinno nazywać) nie zwalniają dziecka i rodzica z sensownego zachowania, o ile nie następuje jakaś niepełnosprawność umysłowa. A brak drobrego wychowania bo "coś tam" jest wielką krzywdą dla dziecka. |
|
|
|
|
#1856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1857 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Nigdzie nie mówię, ze choroba usprawiedliwia chamstwo, raczej mówię o tym ze nie wszystko jest tym na co wyglada.
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Sent from my A1-810 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo tak, nieźle się zdziwiłam jak byłam u mojego faceta w akademiku i do jego współlokatora przyszła dziewczyna. Jedli sobie kebaba i oboje tak do siebie ciamkali "O misiaczku, jaki ten kebabik smakowy jest" "No, mhm, smakowe Oleńciu" i jeszcze taki rózne "a ti ti ti" itp
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Są np. dzieci z zespołem toureta, koszmarne to musi być dla rodziców i najbliższych, ale potrafię takie coś zrozumieć i nie wściekam się na takie tylko dlatego, że mięsem rzuca. O ile nie piszczy między wybuchami |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

.

.
)

Och to teraz chyba się zacznę znowu rozglądać za steelami...W końcu młodsza nie będę, a już tyle czasu za mną chodzi kupno glanów, że najwyraźniej bardzo je chcę i nie ma co się ograniczać ^^

trzeba im kartkę wywiesić

". Dzieciak z adhd nie jest istota nierozumna