Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 11:25   #1831
Nomi_
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Cz

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Szkoda, że niektórzy tego nie rozumieją.

Swoją drogą przupomniałyście mi wątek o rozwalającej modzie, o którym zapomniał am .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ja 5 lat rozchadzam martensy. Zakładam do mich 3 pary skarpetek żeby jakoś przeżyć. Robił am z nimi sporo, ale widocznie się źle ułożyły. Kiedyś w outlecie Martensa widziałam tajne wkładane Borki bez sznurowania za 40€. Nie wiem, czemu ich nie kupiłam :banghead:?

Szczerze mówiąc mi się martensy za bardzo nie podobają, kilka razy oglądałam i jakoś nie, wolałabym chyba glany Steel. A jak jeszcze mówisz że tak trudno rozchodzić...
No właśnie ja tak podobnie żałuję wiśniowych glanów, były jedne przecenione, akurat mój rozmiar... i nie wzięłam.
Stary 2013-09-17, 11:28   #1832
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwi

Cytat:
Napisane przez Nomi_ Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc mi się martensy za bardzo nie podobają, kilka razy oglądałam i jakoś nie, wolałabym chyba glany Steel. A jak jeszcze mówisz że tak trudno rozchodzić...
No właśnie ja tak podobnie żałuję wiśniowych glanów, były jedne przecenione, akurat mój rozmiar... i nie wzięłam.
Steele były super. Miałam je maaaaasę czasu. Pole am każdemu i każdej. Moje ostatnie były już z dziura, coś jak wcześniej któraś opisywała. Pewnie z dumą nosi je jakiś bezdomny, bo postrawiłam je obok kontenerów, jako wystawkę.

MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:31   #1833
Duszaniola
Wtajemniczenie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
mam tak samo, ciepło byłoby mi chyba tylko w prawdziwych emu tyle że odstrasza mnie widok wyeksploatowanych emu, coś a'la to http://3.bp.blogspot.com/-Eq99fa4IEC...92d9e26eb0.jpg

do butów zimowych wkładam grubą wkładkę filcową i ubieram skarpety, ale i tak to nic nie daje.
I to jest coś, co mnie zdecydowanie dziwi
No ja też wkładka, skarpety, ewentualnie i 2 pary jak są ogromne mrozy i mi zimno. Tylko mnie to aż tak nie dziwi, bo większość znanych mi ludzi narzeka na buty
A emu mi się tak ogólnie zbytnio nie podobają.

Cytat:
Napisane przez Bela03 Pokaż wiadomość
A ja mam dokładnie odwrotny problem. Ciągle mi w butach za ciepło i nie mogę znaleźć takich wystarczająco cienkich na grubej podeszwie. Mam coś zepsutego z krążeniem przez wzrost
W Deichmannie są kozaki sznurowane z futerkiem w środku
O, muszę iść zobaczyć

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Co do dzieci, dziwi mnie że komuś przeszkadza, że do jakiejś tam restauracji w Teksasie zabroniono wstępu z małymi dziećmi po 19. I że zrobili z tego news godny Faktów. I chodzili po knajpach z kącikiem dziecięcym i pytali o opinie. I podsumowali to jeszcze tak stronniczo, żeby czasem ktoś nie pomyślał, że takie miejsca mogą mieć rację bytu. Niestety nie załączę filmiku, bo z strony tvn został usunięty, ale może któraś z was widziała ten odcinek. Żenua.
Ogólnie to nie pierwsza afera tego typu. Parę lat temu, gdzieś w Niemczech, na ulicy gdzie jest mnóstwo kawiarni, jedna stwierdziła, że będzie bezdzietna albo miała mieć strefę dla dzieci i bez dzieci. Też się ludzie strasznie oburzali. Nawet był o tym wątek na wizażu.
Mnie to śmieszy, bo rozumiem gdyby pozamykali im wszystkie restauracje/kawiarnię. Ale naprawdę to taki problem, jak do jednej będzie można chodzić bez dzieci? Szczególnie, że jednak jak się dziecko rozryczy, to rodzice bardzo często nie umieją nad tym zapanować.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:33   #1834
201605091007
Konto usunięte

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Co do "bachorów". Dla mnie takim tworem, jest niewychowany malec, który nigdy nie słyszał słowa "nie". Winę ponoszą rodzice/opiekunowie. Natomiast, boli, jak się stoi w kolejce na lotnisku i słucha o bachorach, nawet jak dziecko jest grzeczne. W samolocie nie ma co się dziwić, że dzieci płaczą, bo wynika to z różnic ciśnienia i dzieci nie wiedzą, co się dzieje. Tylko trzeba wiedzieć,co robić. Najlepiej podać coś do picia, smoczek czy coś co dziecko może żuć. Co do stref dla dzieckatych, to jestem za. Dlatego, że dziecko ma okazję zająć się zabawą z innym dzieckiem i nie jestem narażona na siedzenie obok jakiejś osoby ze skwaszoną miną, bo "bachor" obok je ciastko .
Ja mowie o wrzeszczacych, niewychowanych bachorach, ktorych zachowanie ich rodzice maja gleboko :P
Nie przeszkadza mi spokojne dziecko, nie przeszkadza mi nawet marudzace, o ile rodzic stara sie cos z nim zrobic. Ot po prostu, takie dzieciaki sa mi obojetne. Z pazurami sie nie rzucam, zachwytow nie podzielam, seplenic nie zaczynam

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Nie wiem w czym problem Grzeczne, spokojne, wychowane dzieci chyba nikomu w posiłku nie przeszkadzają. W innym wypadku rodzice powinni wybierać miejsca przystosowane, nastawione na tego typu klientów, z kącikiem dla dzieci itp, a nie pchać się do restauracji, gdzie ludzie chcą spokojnie porozmawiać i zjeść(niektórzy rodzice chyba tego nie pojmują i stąd ten zakaz czarno na białym) Jest tyle knajp, że każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie.
O wlasnie!

Cytat:
Ja zauważyłam, że dzieci nie robią problemów i są ciche ale matki, które na nie wrzeszczą bo na pół kroku odeszły albo się ruszyły i te, które gadają "po dzieciowemu" to męka. Babska się zamknąć nie mogą.
Do takich mam szczescie w komunikacji miejskiej. Do listopada jestem skazana na jazde tramwajami i autobusami i moge wam z miejsca wypunktowac co mnie doprowadza do szewskiej pasji:
- zebranie o miejsce siedzace dla siebie i dziecka, kiedy dziecko wcale nie jest male i spokojnie moze stac (wchodzi dziecko 'ja chce siedzieeeeec ajahjsejke!', a mama 'no ale nie ma gdzie Karolku, no chyba ze ktos nam zejdzie...' + smutne oczy i patrzenie na pasazerow )
- kopanie przez dzieciaki krzeselek przed nimi. Zwracam uwage ja, zwraca mama, dziecko kopie. W koncu mama wydziera sie na mnie, ze co ona moze skoro dziecko chce
- rozmawianie po dzieciowemu z glosnoscia miliona decybeli (decybelow?).
- duze i rozumne dzieciaki, niegrzeczne i wrzeszczace od tak i ich mamy, ignorujace te krzyki, przy aprobacie emerytek, bo 'dziecku wolno'

201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:35   #1835
patiasym
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Cz

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Patiasym co do kozyry to opowiem poza forum
Czekam na pw, dzięki!
Cytat:
1.78 i o ile na dworze się gotuję to tylko wrócę do domu 2 pary skarpet nie wystarczają. Tymbardziej teraz, korytarz jest w kaflach, ogrzewania jeszcze nie ma a okna nieszczelne..
Mam 1.83, po kaflach nawet zimą śmigam na bosaka, choć chodzę w swetrze
Cytat:
Ja zauważyłam, że dzieci nie robią problemów i są ciche ale matki, które na nie wrzeszczą bo na pół kroku odeszły albo się ruszyły i te, które gadają "po dzieciowemu" to męka. Babska się zamknąć nie mogą.
Nie znoszę gadania do dzieci "po dzieciowemu". Dziecko traktować trzeba jak partnera, a nie ciumciać. Nie znoszę też filmów i bajek dla dzieci, na których lektorzy tak gadają
Cytat:
Moja babcia ciągle mi takie uwagi zwracała. Brudne dziecko, to szczęśliwe dziecko. Byle nie jadło szkła czy chciało zrobić coś równie ryzykownego :-P .
Ja wiecznie brudna byłam
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:48   #1836
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Wystarczy zobaczyć dowolny program o Amiszach....nasz katolicyzm w Polsce to rozpusta przy ich surowych zasadach. W NIemczech czy Holandii też istnieją podobne ortodoksyjne grupy związane z protestantyzmem.

Co do "bachorów". Dla mnie takim tworem, jest niewychowany malec, który nigdy nie słyszał słowa "nie". Winę ponoszą rodzice/opiekunowie. Natomiast, boli, jak się stoi w kolejce na lotnisku i słucha o bachorach, nawet jak dziecko jest grzeczne. W samolocie nie ma co się dziwić, że dzieci płaczą, bo wynika to z różnic ciśnienia i dzieci nie wiedzą, co się dzieje. Tylko trzeba wiedzieć,co robić. Najlepiej podać coś do picia, smoczek czy coś co dziecko może żuć. Co do stref dla dzieckatych, to jestem za. Dlatego, że dziecko ma okazję zająć się zabawą z innym dzieckiem i nie jestem narażona na siedzenie obok jakiejś osoby ze skwaszoną miną, bo "bachor" obok je ciastko .
Mam podobne zdanie.
Cytat:
Nie wiem w czym problem Grzeczne, spokojne, wychowane dzieci chyba nikomu w posiłku nie przeszkadzają. W innym wypadku rodzice powinni wybierać miejsca przystosowane, nastawione na tego typu klientów, z kącikiem dla dzieci itp, a nie pchać się do restauracji, gdzie ludzie chcą spokojnie porozmawiać i zjeść(niektórzy rodzice chyba tego nie pojmują i stąd ten zakaz czarno na białym) Jest tyle knajp, że każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie.
Znaczy jak dziecko jest nadpobudliwe i broi /alo po prostu jest ciekwaym świata/, to jest bachorem?
Co do samej restauracji to zdarza się, że to dorośli w takich miejscach zachowują się obrzydliwie. I co mają mieć wydzielony kącik?

co do butów jestem na etapie poszukiwań... i to jest po prostu masakra. :/
patisym też najchętniej chodze po domu boso Kapcie nie dla mnie.

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2013-09-17 o 11:49
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:49   #1837
Nomi_
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które

Cytat:
Steele były super. Miałam je maaaaasę czasu. Pole am każdemu i każdej. Moje ostatnie były już z dziura, coś jak wcześniej któraś opisywała. Pewnie z dumą nosi je jakiś bezdomny, bo postrawiłam je obok kontenerów, jako wystawkę.

Ja opisywałam Och to teraz chyba się zacznę znowu rozglądać za steelami...W końcu młodsza nie będę, a już tyle czasu za mną chodzi kupno glanów, że najwyraźniej bardzo je chcę i nie ma co się ograniczać ^^
Stary 2013-09-17, 11:50   #1838
monicar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Osobiście, źle bym się czuła będąc z dzieckiem w restauracji, gdzie klimat na pewno nie jest rodzinny, tylko biznesowy. Z resztą uważam, że jasno określone miejsca, to dobra sprawa. Rodzinna knajpka, gdzie jest głośno, to fajna opcja na wspólne spędzenie np. popołudnia, natomiast cicha, romantyczna restauracja, to tajne miejsce dla rodziców, chcących pozbyć tylko we dwoje. Tak, jak miło mieć ubrania na różne okazje, tak miło, żeby były miejsca przeznaczone dla konkretnych grup klientów. Jak nie wyobrażam sobie załatwiać spraw biznesowych w KFC, tak nie widzę rodzinnego obiadu w restauracji, gdzie czerñ-biel-kamień-szkło i ąę ;-) .
O to to to. Tylko widzisz Monika nie wszyscy to rozumieją i mają tyle wyobraźni trzeba im kartkę wywiesić
Stary 2013-09-17, 11:51   #1839
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
dziwi mnie że ten watek zostął zamknięty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=717389
A mnie jest przykro, bo czuję jakby traktowali windowsowe gry jako śmieszne :/

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:54   #1840
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Znaczy jak dziecko jest nadpobudliwe i broi /alo po prostu jest ciekwaym świata/, to jest bachorem?
Co do samej restauracji to zdarza się, że to dorośli w takich miejscach zachowują się obrzydliwie. I co mają mieć wydzielony kącik?
A gdzie ja użyłam słowa bachor?chyba osoby pomyliłaś Jak wiem, ze moje dziecko nie usiedzi w spokoju to nie zabieram go do knajpy, gdzie inni chcą w spokoju zjeść i pogadać. No ludzie;/

Tacy dorośli są wypraszani przez ochronę, upominani przez obsługę.

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-09-17 o 11:58 Powód: dopisek
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:10   #1841
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Mam 1.83, po kaflach nawet zimą śmigam na bosaka, choć chodzę w swetrze

Nie znoszę gadania do dzieci "po dzieciowemu". Dziecko traktować trzeba jak partnera, a nie ciumciać. Nie znoszę też filmów i bajek dla dzieci, na których lektorzy tak gadają
Ale Ty boso wszędzie latasz, zahartowałaś stopy po prostu
Ale z takim, który jeszcze gadać nie umie to ciężko po partnersku. Tylko niech wtedy robią to cicho. Ja z moimi zwierzakami wszystkimi gadam normalnie i chyba za to mnie tak kochają
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:10   #1842
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Mam podobne zdanie.

Jezu tak, odwrocmy kota ogonem, biedne ciekawe swiata dzieciaczki i biedne, bezdarne mamy

Dziecko, nad ktorym rodzic nie potrafi zapanowac jest dla mnie bachorem. Mozesz takie dziecko kochac, jego zachowanie tlumaczyc ciekawoscia, nadpobudliwoscia czy innym adhd, jednak dla mnie i przypuszczam sporej grupy innych ludzi bedzie to po prostu czynnik uniemozliwiajacy spokojne funkcjonowanie.
aczkolwiek tak jak mowie, staram sie wybierac miejsca bez dzieci
Stary 2013-09-17, 12:16   #1843
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, dla mnie dziecko, które broi w sklepie/restauracji jest bachorem. OK, ja rozumiem ciekawość świata, itd. ale serio, nie muszę np. w przymierzalni wysłuchiwać, jak dziecko wali drzwiami. Dla mnie takie dziecko jest niewychowane.

Stary 2013-09-17, 12:22   #1844
ajah
wańka wstańka

Cytat:
A gdzie ja użyłam słowa bachor?chyba osoby pomyliłaś Jak wiem, ze moje dziecko nie usiedzi w spokoju to nie zabieram go do knajpy, gdzie inni chcą w spokoju zjeść i pogadać. No ludzie;/

Tacy dorośli są wypraszani przez ochronę, upominani przez obsługę.
Możliwe, ze coś pomieszalam z określeniem dziecka.
Dorośli nie zawsze są wypraszani. Miałam te nieprzyjemnośc wizyty ze znajomymi w restauracji. Ich dzieci zachowywały sie lepiej. Jedzenie walalo sie pod stołem, wykłocali sie z obsługa bez sensu (nie chcieli zapłacić) itd.

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Jezu tak, odwrocmy kota ogonem, biedne ciekawe swiata dzieciaczki i biedne, bezdarne mamy

Dziecko, nad ktorym rodzic nie potrafi zapanowac jest dla mnie bachorem. Mozesz takie dziecko kochac, jego zachowanie tlumaczyc ciekawoscia, nadpobudliwoscia czy innym adhd, jednak dla mnie i przypuszczam sporej grupy innych ludzi bedzie to po prostu czynnik uniemozliwiajacy spokojne funkcjonowanie.
aczkolwiek tak jak mowie, staram sie wybierac miejsca bez dzieci
Nawet jak dzieciak jest pobudliwy, ma ADHD czy jest niepełnosprawny nie powinien być dyskwalifikowany jesli chodzi o wejście do restauracji. Nie mówię tu o knajpach wyższej klasy, gdzie ą ę i tematy na wyższe rozmowy.
Sama kwestia nazywania bachorem dziecka niepełnosprawnego, chorego mnie drażni.
Stary 2013-09-17, 12:31   #1845
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Tak, dla mnie dziecko, które broi w sklepie/restauracji jest bachorem. OK, ja rozumiem ciekawość świata, itd. ale serio, nie muszę np. w przymierzalni wysłuchiwać, jak dziecko wali drzwiami. Dla mnie takie dziecko jest niewychowane.
A jak takie włazi pod zasłonką do przymierzalni jak jesteś w samej bieliźnie? Strasznie mnie tym dzieci stresują
Stary 2013-09-17, 12:35   #1846
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Za to ja w rodzinie mam taki przypadek: dziecko 2,5 roku- nie mówi, nie reaguje na swoje imię nawet, o posłuszeństwie nie ma mowy bo nawet nie rozumie. Nie jest chore, ale nie jest rozwinięte, nie jest głuche bo reaguje na konkretną piosenkę, traktor. Ale to ewidentna wina matki, która nigdy z nim się nie pobawiła, rzucała w niego przekleństwami wszelkiej maści, krzyki, piski, nie dawała wziąć do ręki ziemniaka by zobaczyło jaką ma konsystencję itp. Obiadki z wegetą, masą soli i pieprzu. Ale o czym tu pisać, jak ona woli wsadzić dziecko w fotelik by móc spokojnie przeczytać magazyn o gwiazdach
Stary 2013-09-17, 12:36   #1847
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak takie włazi pod zasłonką do przymierzalni jak jesteś w samej bieliźnie? Strasznie mnie tym dzieci stresują
Dobrze, że mnie coś takiego nie spotkało, bo bym chyba rozniosła rodziców i dziecko.
Ja tylko natrafiam na dzieci biegające po sklepie jak szalone, tak że nawet spokojnie oglądać nie mogę, bo muszę uważać, żeby na mnie nie wpadło albo wrzeszczące. Raz sobie dziecko urządziło 5-10 minutowe wrzeszczenie, a rodzice nawet nie zwrócili uwagi. Myślałam, że mnie szlag trafi.

Stary 2013-09-17, 12:44   #1848
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Dobrze, że mnie coś takiego nie spotkało, bo bym chyba rozniosła rodziców i dziecko.
Ja tylko natrafiam na dzieci biegające po sklepie jak szalone, tak że nawet spokojnie oglądać nie mogę, bo muszę uważać, żeby na mnie nie wpadło albo wrzeszczące. Raz sobie dziecko urządziło 5-10 minutowe wrzeszczenie, a rodzice nawet nie zwrócili uwagi. Myślałam, że mnie szlag trafi.
Wrzaski tez mnie drażnią, chociaż sie nie dziwie znierpliwieniu jak matka dziecko po centrum handlowym ciąga a na spacer nie zabierze.
Bardziej drażni mnie dawanie dziecku jedzenia /by było cicho/ w sklepie odzieżowym. I chodzi maluch z czekolada/ lizakiem mdzy wieszakami :/
Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Za to ja w rodzinie mam taki przypadek: dziecko 2,5 roku- nie mówi, nie reaguje na swoje imię nawet, o posłuszeństwie nie ma mowy bo nawet nie rozumie. Nie jest chore, ale nie jest rozwinięte, nie jest głuche bo reaguje na konkretną piosenkę, traktor. Ale to ewidentna wina matki, która nigdy z nim się nie pobawiła, rzucała w niego przekleństwami wszelkiej maści, krzyki, piski, nie dawała wziąć do ręki ziemniaka by zobaczyło jaką ma konsystencję itp. Obiadki z wegetą, masą soli i pieprzu. Ale o czym tu pisać, jak ona woli wsadzić dziecko w fotelik by móc spokojnie przeczytać magazyn o gwiazdach
Masakra.
Cytat:
Mnie sie to na szczęście nigdy nie zdarzyło.
Stary 2013-09-17, 12:55   #1849
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrzaski tez mnie drażnią, chociaż sie nie dziwie znierpliwieniu jak matka dziecko po centrum handlowym ciąga a na spacer nie zabierze.
Bardziej drażni mnie dawanie dziecku jedzenia /by było cicho/ w sklepie odzieżowym. I chodzi maluch z czekolada/ lizakiem mdzy wieszakami :/
Mnie ogólnie dziwi ciąganie dziecka po centrum handlowym. Szczególnie, jak idzie mama, tata i dziecko, więc wiadomo, że było dziecko z kim zostawić w domu albo że tata mógł w międzyczasie iść z dzieckiem na spacer.

Stary 2013-09-17, 13:00   #1850
201605091007
Konto usunięte

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Nawet jak dzieciak jest pobudliwy, ma ADHD czy jest niepełnosprawny nie powinien być dyskwalifikowany jesli chodzi o wejście do restauracji. Nie mówię tu o knajpach wyższej klasy, gdzie ą ę i tematy na wyższe rozmowy.
Sama kwestia nazywania bachorem dziecka niepełnosprawnego, chorego mnie drażni.
No i w wiekszosci knajp zadne dzieci nie sa dyskwalifikowane, wchodza pod odpowiedzialnoscia rodzicow.
Nie przypominam sobie, zeby ktokolwiek wspominal tutaj o dzieciach niepelnosprawnych. Adhd sama mialam (dalej mam? ), a jednak rodzice potrafili zapanowac i nade mna i nad reszta rodzenstwa, bo nie bylo miedzy nami duzej roznicy wieku.
Z tym adhd jest chyba jak z dysleksja: "mam dysleksje, wiec nie bede nawet probowal nauczyc sie poprawnej pisowni, bo po co. Przeciez dysleksja!". "Moje dziecko ma adhd, wiec niech sobie robi co chce, przeciez jest choooreeee... ". Dzieciak z adhd nie jest istota nierozumna
Cytat:
Moj lek na kazdych zakupach
Cytat:
Bardziej drażni mnie dawanie dziecku jedzenia /by było cicho/ w sklepie odzieżowym. I chodzi maluch z czekolada/ lizakiem mdzy wieszakami
No najgorzej

Edytowane przez 201605091007
Czas edycji: 2013-09-17 o 13:01
Stary 2013-09-17, 13:04   #1851
cholernarejestracja
Copyraptor

Mnie przeszkadzają i wkurzają nawet grzeczne dzieci, które się dobrze bawią i się głośno śmieją/piszczą/głośno mówią. Po prostu mnie to drażni i tego nie lubię. Analogiczna sytuacja ze strony dorosłych mnie aż tak nie wkurza, nie wiem, może po prostu nie lubię piskliwych, dziecięcych głosików. Więc też chętnie zapłacę więcej w knajpie, w której nie będę na to wystawiona.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:08   #1852
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
No i w wiekszosci knajp zadne dzieci nie sa dyskwalifikowane, wchodza pod odpowiedzialnoscia rodzicow.
Nie przypominam sobie, zeby ktokolwiek wspominal tutaj o dzieciach niepelnosprawnych. Adhd sama mialam (dalej mam? ), a jednak rodzice potrafili zapanowac i nade mna i nad reszta rodzenstwa, bo nie bylo miedzy nami duzej roznicy wieku.
Z tym adhd jest chyba jak z dysleksja: "mam dysleksje, wiec nie bede nawet probowal nauczyc sie poprawnej pisowni, bo po co. Przeciez dysleksja!". "Moje dziecko ma adhd, wiec niech sobie robi co chce, przeciez jest choooreeee... ". Dzieciak z adhd nie jest istota nierozumna

Moj lek na kazdych zakupach

No najgorzej

ADHD czy autyzm to niepełnosprawność. Ja nie mówię o tym, ze mając przypadłość dziecko moze robić co chce. Zwyczajnie rodzicowi moze być go trudniej kontrolować- zwłaszcza, ze problem moze być różny, różnie leczony itd.
Stary 2013-09-17, 13:08   #1853
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Analogiczna sytuacja ze strony dorosłych mnie aż tak nie wkurza, nie wiem, może po prostu nie lubię piskliwych, dziecięcych głosików. Więc też chętnie zapłacę więcej w knajpie, w której nie będę na to wystawiona.
o, u nastolatek czy dziewczyn po 20tce nie lubię słodkich, piskliwych głosików, jak mnie to irytuje zwłaszcza, gdy siedzi taka obok mnie w autobusie i trajkocze przez 40 minut przez telefon "Misiuuu, wstałeeś już? ojej, to pewnie zmęczony jesteś...". Ja pie***le
wolę już dziecięce śmiechy i piski, serio
Stary 2013-09-17, 13:14   #1854
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty boso wszędzie latasz, zahartowałaś stopy po prostu
Masz rację
Cytat:
Ale z takim, który jeszcze gadać nie umie to ciężko po partnersku. Tylko niech wtedy robią to cicho. Ja z moimi zwierzakami wszystkimi gadam normalnie i chyba za to mnie tak kochają
Ale można gadać normalnie. Jak ciamciaramciasz do niemowlaka, to sam/sama zacznie tak mówić, jak mówisz normalnie to odpowiada normalnie. Znam dzieci 3-4 lata, które mówią dziecięcym głosem, ale nie po dziecinnemu i bardzo mi sie to podoba
Cytat:
Nie mam oporów z tym związanych, więc nie stresuje mnie to. Ale wyobrażam sobie, jak niektórych mogłoby to wkurzyć.
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:22   #1855
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
ADHD czy autyzm to niepełnosprawność. Ja nie mówię o tym, ze mając przypadłość dziecko moze robić co chce. Zwyczajnie rodzicowi moze być go trudniej kontrolować- zwłaszcza, ze problem moze być różny, różnie leczony itd.
A mnie wkurza jak ktoś mówi że ADHD to niepełnosprawność. Uważam to za tak mocne słowo które w ogóle nie powinno być używane w kontekście ADHD. I to mówię ja, z ADHD.

Z autyzmem jest gorzej. Autyzm to zarówno dziecko-roślina bez żadnej umiejętności ze swiatem zewnętrznym.. albo ja, na upartego można powiedzieć że też jestem autystyczna.

Oba zaburzenia(chyba tak się to powinno nazywać) nie zwalniają dziecka i rodzica z sensownego zachowania, o ile nie następuje jakaś niepełnosprawność umysłowa. A brak drobrego wychowania bo "coś tam" jest wielką krzywdą dla dziecka.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:29   #1856
Nomi_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Też mam taką małą kuzynkę. Śliczna dziewczynka, bawiłam się z nią ostatnio na chrzcinach kuzyna. I da się z nią bawić, da się ją nawet zachęcić, żeby coś powiedziała (chociażby słówko "daj"), ale jej matce się po prostu nie chce. Zostawia to dziecko z kimkolwiek, żeby tylko nie musieć się nim zajmować. I twierdzi, że ona nic nie mówi i nie reaguje jak się jej coś tłumaczy. A reaguje, wystarczy się nią zainteresować.
Stary 2013-09-17, 13:29   #1857
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
A mnie wkurza jak ktoś mówi że ADHD to niepełnosprawność. Uważam to za tak mocne słowo które w ogóle nie powinno być używane w kontekście ADHD. I to mówię ja, z ADHD.

Z autyzmem jest gorzej. Autyzm to zarówno dziecko-roślina bez żadnej umiejętności ze swiatem zewnętrznym.. albo ja, na upartego można powiedzieć że też jestem autystyczna.

Oba zaburzenia(chyba tak się to powinno nazywać) nie zwalniają dziecka i rodzica z sensownego zachowania, o ile nie następuje jakaś niepełnosprawność umysłowa. A brak drobrego wychowania bo "coś tam" jest wielką krzywdą dla dziecka.
Powiedzmy mamy dziecko autystyczne, które jest w stanie iść z rodzicami do restauracji i zjeść posiłek nie robiąc zadymy. Jednocześnie zdarza mu sie poppiskiwac co jakiś czas albo ma slinotok- czy to takie sa do zaakceptowania czy nie?

Nigdzie nie mówię, ze choroba usprawiedliwia chamstwo, raczej mówię o tym ze nie wszystko jest tym na co wyglada.
Stary 2013-09-17, 13:31   #1858
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość

Jeśli masz kontakt ze światem zewnętrznym, to nie jesteś autystyczna. Znam dziecko z lekkim autyzmem i sprawia trochę problemów, ma swój świat, uaktywnia się jak chce, nie mówi za wiele, chyba, że po swojemu, do tego ma napady agresji. Ma kilka lat, więc nie jest to niemowlak. Rodzice długo uznawali, ze tak ma a reszta ludzi jest durna i się czepiają.

Sent from my A1-810 using Wizaz Forum mobile app
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:36   #1859
Nomi_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
o, u nastolatek czy dziewczyn po 20tce nie lubię słodkich, piskliwych głosików, jak mnie to irytuje zwłaszcza, gdy siedzi taka obok mnie w autobusie i trajkocze przez 40 minut przez telefon "Misiuuu, wstałeeś już? ojej, to pewnie zmęczony jesteś...". Ja pie***le
wolę już dziecięce śmiechy i piski, serio

Ooo tak, nieźle się zdziwiłam jak byłam u mojego faceta w akademiku i do jego współlokatora przyszła dziewczyna. Jedli sobie kebaba i oboje tak do siebie ciamkali "O misiaczku, jaki ten kebabik smakowy jest" "No, mhm, smakowe Oleńciu" i jeszcze taki rózne "a ti ti ti" itp
Stary 2013-09-17, 13:55   #1860
Bela03
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Jeśli masz kontakt ze światem zewnętrznym, to nie jesteś autystyczna. Znam dziecko z lekkim autyzmem i sprawia trochę problemów, ma swój świat, uaktywnia się jak chce, nie mówi za wiele, chyba, że po swojemu, do tego ma napady agresji. Ma kilka lat, więc nie jest to niemowlak. Rodzice długo uznawali, ze tak ma a reszta ludzi jest durna i się czepiają.

Sent from my A1-810 using Wizaz Forum mobile app
Ale autyzm może być bardzo różny. U mnie w dzieciństwie podejrzewano, bo lubiłam się sama bawić. I do dziś jestem dość oschłą i czasem bezpośrednią osobą. Mam problemy z pokazywaniem emocji itp.

Są np. dzieci z zespołem toureta, koszmarne to musi być dla rodziców i najbliższych, ale potrafię takie coś zrozumieć i nie wściekam się na takie tylko dlatego, że mięsem rzuca. O ile nie piszczy między wybuchami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości