Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 09:53   #4801
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

U nas pada i pada. TZ był u lekarza i dostal antybiotyk. Do pracy nie pojdzie i tygodniowka z glowy. I na leki poszlo kasy. I nie skończy remontu. Ech...
Kazalam mu szybko przyjeżdżać bo sie nim zajmiemy (ja i maleństwo )
Zapakuje go do łòżka. Niech śpi i nie marudzi.

To musiało być bakteryjne bo mnie nie zaraził (tfu tfu, dmuchać na zimne).

Wiecie co, moi sąsiedzi są cudowni. Uśmiechają się do mnie, pytają czy wszystko wporzadku, mówią że się bardzo cieszą i przysyłają mi łakocie:np.ciasto ze śliwkami.
I te moje "przyjaciòłeczki"co mnie olały niech się wypchają bo obcy ludzie mi tyle serca okazują.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:56   #4802
tamga
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie przyszłe Mamy. Jestem obecnie w 13 tygodniu bardzo wyczekanej ciąży. Termin rozwiązania mam na koniec marca. Powolutku przygotowujemy się z Mężem do nowej roli. Pozdrawiam gorąco z deszczowej Częstochowy.
Witaj
czyli mamy ten sam wiek ciąży i urodzimy pewnie w podobnym czasie
Wszystkie narzekacie na zimno i deszcz, a u mnie słońce świeci
Stary 2013-09-17, 09:56   #4803
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie. Czy też macie bóle, tak jakby przy szyjce macicy?
Mnie ciągle coś boli, uciska lub kuje. Tak w środku jakby właśnie szyjka
To normalne? To rozrastająca się macica uciska czy lepiej skonsultować z lekarzem?

Idę zaraz do gina, ale pewnie nie zrobi mi USG tylko wypiszę receptę i nara.
mnie dzisiaj właśnie od rana coś kuje, nie wiem dokładnie czy to szyjka, ale jestem przekonana że to macica i nie boli caly czas tylko momentami i nie codziennie tylko raz, dwa razy w tygodniu lekarz mówiła że to rozciągająca się macica i powiem szczerze że jak boli to mnie trochę uspokaja, myślę sobie ze skoro wszystko tam się rozciąga to znaczy ze dzieciątko rośnie
Stary 2013-09-17, 10:05   #4804
mmhym
Zadomowienie

Witam się grzecznie w 15t

nivka, margo80, Lewek, paulina_radom

Dziewczyny ogromne gratulacje za udane wizyty Super, że dużo dobrych nowin ostatnio i nasze dzieci coraz starsze i większe
Kilogramami się nie przejmujcie! (chociaż ja miałam straszne 3 dni ostatnio, w sobotę goście, więc do 23 jedzenie, w niedzielę strasznie tłusta, ale pyyyszna rybcia w chińczyku i w poniedziałek dojadałam wszystko słodkie co w domu znalazłam... Dzizas) I Nivka, ja liczę tygodnie tak jak Ela.

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
podczytuje was ale rzadziej-mąz wyjechal i jestem sama z dzieckiem 10miesiecznym wiec jak możecie sie domyslać kiepsko z czasem u mnie.
ogolnie jakoś mam gorszy nastroj, straszne humory, raz mnie mdli raz nie ijeszcze mam problemy z żolądkiem przez duphaston ://
w środę idę do gina i mam straszne schizy ze coś nie tak ...mam nadzieje ze krwiak się wchlonął
Trzymam kciuki w takim razie za jutrzejszą wizytę i za poprawę nastroju

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wracając w samochodzie zjadłam marsa i wiecie co? Majka mnie kopneła zaraz po tym jak skończyłam i to tak konkretnie . Więc raczej na bank wszystko jest w porządku.

Cytat:
Kurcze ciekawe czy to działa ale weź jak tu tak zrób jak Ja pożeram wszystko Co mi na drodze staje
Ja też uważam, że to nie najlepszy pomysł Mniej słodkiego, więcej warzyw i będzie git a jak nie, to znaczy, że po prostu takie nasze tempo tycia i nie poradzisz

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Gratuluje udanych wizyt.
Juz nie moge sie doczekac swojej w poniedziałek. Chciałabym żeby maluszek pokazał kim jest.

kate1623 super że malutka sie odezwała. Mój maluch zaczyna coraz bardziej sie ruszać. Super uczucie!
Zazdroszcze takich duzych piersi. Mi w ogóle nie urosły. A chciałabym żeby urosły bo mam tylko 75B. Staniki które nosiłam wczesniej sa dobre.
Mi też biust nie urósł nic a nic, mooooże troszkę pełniejszy jest, ale nawet mąż tego nie widzi
I trzymam kciuki za dobre ujęcia w pon

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy nie widzicie przez brzuch jak serduszko bije bo ja, jak sie poloze, to widze jak mi brzuch leciutko podskakuje w jednym tempie wczoraj tz i corcia podziwiali ale u mnie to jeszcze wczesna ciaza, dopiero 10 tydz, a brzuch wlasciwie jeszcze nie urosl
Wow, takie cuda możliwe? Szok, musze się przyjrzeć dokładnie Ale pewnie jestes bardzo szczupła, prawda?

Cytat:
Witam serdecznie wszystkie przyszłe Mamy. Jestem obecnie w 13 tygodniu bardzo wyczekanej ciąży. Termin rozwiązania mam na koniec marca. Powolutku przygotowujemy się z Mężem do nowej roli. Pozdrawiam gorąco z deszczowej Częstochowy.
jak się czujesz? jak przeszłaś I trymestr?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:

To normalne? To rozrastająca się macica uciska czy lepiej skonsultować z lekarzem?

Idę zaraz do gina, ale pewnie nie zrobi mi USG tylko wypiszę receptę i nara.
Jak idziesz do gina, to zapytaj, co Ci szkodzi. Ja nie wiem czy mnie szyjka boli, ale czasem boli mnie spojenie łonowe, a to chyba podobna okolica dziewczyny uspokajały, więc się nie przejmuję

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:08   #4805
Brzuchatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
jak się czujesz? jak przeszłaś I trymestr?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Jak idziesz do gina, to zapytaj, co Ci szkodzi. Ja nie wiem czy mnie szyjka boli, ale czasem boli mnie spojenie łonowe, a to chyba podobna okolica dziewczyny uspokajały, więc się nie przejmuję
Hmm a II trymestr nie zaczyna się od 15 t.c? Bo już zgłupiałam.

Mnie spojenie też boli.

I chyba macie rację Dziewczyny - z tym pośladkiem to jednak może być rwa kulszowa bo lepiej nie jest, wręcz na odwrót. A ja tylko na tym boku umiem spać, a Fasola chyba z tej strony ma nóżki i je sobie ćwiczy.

Dziś już grzecznie większe spodenki przywdziałam i idę po południu za Waszą radą na rekonesans po sklepach. Pewnie załamkę zaliczę co do wielkości mego siedzenia i bebzunka
Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:18   #4806
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość

Mnie spojenie też boli.

I chyba macie rację Dziewczyny - z tym pośladkiem to jednak może być rwa kulszowa bo lepiej nie jest, wręcz na odwrót. A ja tylko na tym boku umiem spać, a Fasola chyba z tej strony ma nóżki i je sobie ćwiczy.

Dziś już grzecznie większe spodenki przywdziałam i idę po południu za Waszą radą na rekonesans po sklepach. Pewnie załamkę zaliczę co do wielkości mego siedzenia i bebzunka
zgodnie z rozpiską na pierwszej str II trymestr zaczyna się od 14tc
Stary 2013-09-17, 10:35   #4807
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:

Dzisiejsza pogoda znów nastraja mnie depresyjnie. Żeby sobie humorek poprawić - rozmroziłam sobie truskawki i zrobiłam koktajl a teraz szukam mebelków do pokoiku Szkoda, że nie wiem w jakim kolorze i pewnie długo będę zwlekać z dowiedzeniem się.
my będziemy kupować chyba takie: http://www.klups-gostyn.pl/images/ar...anzacja/1d.jpg

Cytat:
też jestem z Częstochowy do jakiego lekarza chodzisz? Opowiadaj wszystko

Mam dzisiaj wizytę, liczę na badanie tętna, ale z tego co czytam to chyba nie mam na co liczyć...
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 10:46   #4808
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja nic nie widzę, ale może warstwa tłuszczu izoluje

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ja czasem widzę i czuję, fajne to jest

gratuluję udanych wizyt wczorajszych, trzymam kciuki za kolejne.

zawiozłam dziś córę do przedszkola, było zdecydowanie mniej płaczu niż wczoraj
teraz to juz bedzie tylko lepiej

Cytat:
witaj i znowu slask

Cytat:
Wow, takie cuda możliwe? Szok, musze się przyjrzeć dokładnie Ale pewnie jestes bardzo szczupła, prawda?
ja nawet nie jestem szczupla, a co dopiero bardzo powiedzialabym raczej, ze normalna przy wzroscie 171 waze 67kg

doczytalam o tych owocach i mleku, dla mnie bylaby to jak nic mieszanka wybuchowa

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:53   #4809
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie, ja stosuje podział, jak z pierwszej strony
Udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
my będziemy kupować chyba takie: http://www.klups-gostyn.pl/images/ar...anzacja/1d.jpg

Mam dzisiaj wizytę, liczę na badanie tętna, ale z tego co czytam to chyba nie mam na co liczyć...
Fajne meble I udanej wizyty

A własnie z tymi tygodniami to dziwy są albo mi mózg ciązowy nie pozwala tego zrozumieć. Jesli liczymy miesiące księżycowe, czyli 4 tygodnie ciąży, a ciąża ma ich 40, to my jesteśmy w stanie błogosławionych 10 miesięcy, ale księżycowych?
Bo też patrzę na pierwszą stronę i do mojej książki i tam rozpisane jest tak, że co 3 miesiąc trwa 5 tygodni. Czemu tak akurat? Rozumiem, że co 3 miesiąc jest wyrównaniem jakby róznicy pomiędzy miesiącami księżycowymi a kalendarzowymi, hm? Głupie

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:05   #4810
Brzuchatka
Raczkowanie

Cytat:
Śliczne są te mebelki. Też je oglądałam. Ale chyba postawimy na bardziej "młodzieżowe" + łóżeczko i może jakoś je ozdobimy?

Z resztą - jeśli wytrzymamy i nie będziemy znać płci to też trochę ciężko będzie cokolwiek wybierać, bo pokój zielony (taki groszek normalnie) i trzeba będzie unisex z tego robić. Coś muszę podumać żeby trochę spokojniej tam było (mąż kolor wybierał)
Stary 2013-09-17, 11:07   #4811
Pralinka_90
Raczkowanie

Cytat:
Widzę że z Rybnika pochodzisz tak jak ja

http://fajnamama.pl/suwaczki/n54kcbg.png
Pralinka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 11:10   #4812
kate1623
Zadomowienie

My albo dostaniemy mebelki od siostry ciotecznej tż, albo kupimy pewnie też coś w stylu tej żyrafy.

Pochwalę się właśnie kupiłam na allegro poduszkę motherhood (super sprawa siostra tż miala i aż mój tż zaczął o takiej marzyć ma pretensje czemu jemu takiej nie kupiłam ) i dwie pary legginsow ciążowych jedne z polarem na zimę, a drugie zwykle tak na teraz

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:23   #4813
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Też tak czuję, tak jakby mnie uciskała szyjka, na samym dole.
Mówiłam gince ale nie wzruszyła się tym faktem to chyba nie znaczy nic złego.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
My albo dostaniemy mebelki od siostry ciotecznej tż, albo kupimy pewnie też coś w stylu tej żyrafy.

Pochwalę się właśnie kupiłam na allegro poduszkę motherhood (super sprawa siostra tż miala i aż mój tż zaczął o takiej marzyć ma pretensje czemu jemu takiej nie kupiłam ) i dwie pary legginsow ciążowych jedne z polarem na zimę, a drugie zwykle tak na teraz
A dasz linka ?
Stary 2013-09-17, 11:32   #4814
Trisdom
Zadomowienie

HEj laseczki.
Nie było mnie kilka dni- i szczerze mówiąc nie mam Was kiedy nadrobić.
Od tygodnia walczymy z przeprowadzką- najpierw pakowanie, w niedzieleę było przewożenie a teraz rozpakowywanie i montaż. JUz troche rzeczy skończyliśmy z TŻ, ale jest ciężko... Zresztą musiałam zwolnić, bo mi sie macica stawia jak jestem za bardzo wymęczona.
No, ale juz na spokojnie zajme sie urządzaniem nowego gniazdka i rzeczy dla malucha. Zaraz skończy sie 4. miesiąc - strasznie szybko to mija...

ok.. idę dalej składac szafę...
Stary 2013-09-17, 11:35   #4815
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

A dasz linka ?
Proszę bardzo
http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...531755464.html poduszka
http://allegro.pl/pl-bawelniane-ciep...503195174.html legginsy ocieplane
http://allegro.pl/dlugie-bawelniane-...526680026.html legginsy zwykle

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:37   #4816
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja o amniopunkcji też nic nie czytam. Dzielnie czekam do 25.09 a potem najwyżej ucieknę

A ten test Fisha, jak jest za 1000 zł to nawet nie czytam, bo i tak mnie nie stać. Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.

Czasem se myślę, że mogłam nie robić tych badań na tokso i byłabym teraz szczęśliwą i beztroską przyszłą mamusią. A tak? Masa antybiotyków, badań, wizyt u ginów i jeszcze chcą mnie kłóć w brzuch

Już mi lepiej, musiałam się wygadać

A te testy podwójne i potrójne to każdemu robią w standardzie? Nie wiedziałam
Kurde a ja nie wiedziałam nawet że jest taki test Fisha w POlsce jest tylko prywatnie robiony?

No ja wczoraj napadłam na lekarza z miejsca, że ja chce amniopunkcję mieć on mi na to, że toxo nie jest wskazaniem do tego badania, na to ja powołałam się na twój przypadek, na co on zrobił wielkie oczy i zaczął wykład pt. najpierw badania nieinwazyjne genetyczne i w razie gdyby coś wyszło nie teges to dopiero możemy porozmawiać o inwazyjnych

Nadto powiedział, że i tak załapuję się na te testy Papp-a i inne nie tylko z powodu toxo ale i z racji wieku... i że można je zrobić najpóźniej w 12 tygodniu, no i tak mi wizyta wychodzi

A ty nie miałaś robionych badań genetycznych hm, a może toxo miałaś wykrytą w późniejszych tyg. i dlatego od razu masz skierowanie na amniopunkcję? jak było u Ciebie?

Mariola pamiętam, że pisałaś że synek urodził się z problemami, i chyba jesteś starsza ode mnie, co? a to są chyba wskazania do takich badań? W poprzedniej ciąży nie robiono ci takich badań?

Trzymam kciuki dziewczyny!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:43   #4817
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja też się nad tymi zastanawiałam - są śliczne

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja nawet nie jestem szczupla, a co dopiero bardzo powiedzialabym raczej, ze normalna przy wzroscie 171 waze 67kg
To ja bardzo podobnie mierzę i ważę to może też coś powinnam widzieć...
Ale to tylko na leżąco, tak?

Cytat:
Ja już noszę te na polarze bo zmarźluch jestem
Stary 2013-09-17, 11:49   #4818
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
No ja wczoraj napadłam na lekarza z miejsca, że ja chce amniopunkcję mieć on mi na to, że toxo nie jest wskazaniem do tego badania, na to ja powołałam się na twój przypadek, na co on zrobił wielkie oczy i zaczął wykład pt. najpierw badania nieinwazyjne genetyczne i w razie gdyby coś wyszło nie teges to dopiero możemy porozmawiać o inwazyjnych

Nadto powiedział, że i tak załapuję się na te testy Papp-a i inne nie tylko z powodu toxo ale i z racji wieku... i że można je zrobić najpóźniej w 12 tygodniu, no i tak mi wizyta wychodzi
A ile masz lat?
I jesli mofe zapytac c o to jest test Pappa.
Ja mam 31 lat. Nie robiłam USG genetycznego. Nie zastanawiam się nad amniopunkcja.
Czy to zle? Czy coś powinnam zrobić?
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:58   #4819
bebe97
Wtajemniczenie

34 (ale wg mojego gina widocznie już się kwalifikuję jako matka "starsza")
poczytaj o testach
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,4255672.html
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 12:35   #4820
Castia
Wtajemniczenie

a czy może jakaś mamusia jest ze świętokrzyskiego?????

kate też się czaiłam na tą poduchę przy pierwszej ciąży. może teraz w końcu mi się uda ją kupić

nic nie robię cały dzień
pożeram tylko słodkości!

mam parę rzeczy do wystawienia na all i nawet fotek nie chce mi się pstryknąć. niech któraś mnie kopnie w d...

karolcia sliczne mebelki

my będziemy urządzać pokój dla dzieci w samej końcówce ciąży. ciekawe kto to będzie sprzątał wszystko
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:39   #4821
izabla
Rozeznanie

Cytat:
jak się czujesz? jak przeszłaś I trymestr? [COLOR="Silver"]
Według mojego smartfonowego kalkulatora jeszcze nie przeszłam ale czuje się ok, oczywiście poza permanentnymi mdłościami.

Cytat:
też jestem z Częstochowy do jakiego lekarza chodzisz? Opowiadaj wszystko
Jeszcze przed zajściem w ciążę chodziłam do Marka Harasima, i u Niego zostałam; póki co jestem bardzo zadowolona

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Pralinka_90 Pokaż wiadomość
Widzę że z Rybnika pochodzisz tak jak ja
Tak, ale od dobrych paru lat mieszkam w Częstochowie
Stary 2013-09-17, 12:40   #4822
monkaa321
Zakorzenienie

gratuluję udanych wizyt ja się swojej nie mogę doczekać

i w końcu mnie dopadło...... dziewczyny mam okropne zaparcia nic nie pomaga a już 5 dn wybija... a na dodatek w weekend byłam na weselu na którym były tak pyszne dania że nie można było sobie odmówić... i teraz brzuch mam większy od cycków w aptece mi powiedziała że muszę na konsultacje iść a wizyta dopiero w czwartek... Jak mi lekarz będzie usg robił to chyba dziecka nie zobaczy tylko wielkie g
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:45   #4823
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
mnie dzisiaj właśnie od rana coś kuje, nie wiem dokładnie czy to szyjka, ale jestem przekonana że to macica i nie boli caly czas tylko momentami i nie codziennie tylko raz, dwa razy w tygodniu lekarz mówiła że to rozciągająca się macica i powiem szczerze że jak boli to mnie trochę uspokaja, myślę sobie ze skoro wszystko tam się rozciąga to znaczy ze dzieciątko rośnie
Byłam u gina i mówię mu, że mnie tam tak dziwnie boli (trochę koloryzowałam, bo chciałam badanie, a nie samą receptę ) i na szczęście nic złego się nie dzieje.
To tylko rozciąganie macicy i więzadeł, ale na wszelki wypadek mam zrobić badania krwi czy nie rozwija się jakiś stan zapalny

Cytat:
Ale super te mebelki. Fajne, bo unisex
Szkoda, że mój śledzik nie będzie miał swojego pokoiku Też bym chciała urządzać

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
No okazało się, że to rozciągająca się macica Dobrze, że wy też tak macie, raźniej mi

Nosiłaś już te ocieplane legginsy? Bardzo mi się podobają i chyba je sobie sprawię
Warto? Naprawdę są takie ciepłe?

A w ogóle jak się kupuje ciążowe ciuchy? Może to głupie, ale rozmiarówka jak sprzed ciąży czy większe?

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Kurde a ja nie wiedziałam nawet że jest taki test Fisha w POlsce jest tylko prywatnie robiony?

A ty nie miałaś robionych badań genetycznych hm, a może toxo miałaś wykrytą w późniejszych tyg. i dlatego od razu masz skierowanie na amniopunkcję? jak było u Ciebie?

Mariola pamiętam, że pisałaś że synek urodził się z problemami, i chyba jesteś starsza ode mnie, co? a to są chyba wskazania do takich badań? W poprzedniej ciąży nie robiono ci takich badań?

Trzymam kciuki dziewczyny!
Już opowiadam
Ja o tokso dowiedziałam się dopiero w 12 tygodniu i od 12 właśnie biorę antybiotyk.
Genetycznych nie robiłam, trochę teraz żałuje, ale już trudno

Ja na amniopunkcję dostałam skierowanie od razu bez zbędnego gadania. Nawet tego nie chciałam
Liczyłam na to, że poprzedni gin się pomylił i jestem zdrowa

A jak u ciebie z rovamycine? U mnie nie ma w żadnej aptece
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:55   #4824
Rossa1988
Raczkowanie

koziemleko, bebe87 znalazłam coś fajnego dla nas http://www.mastermed.eu/bezplatne.html
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:05   #4825
filupka
Rozeznanie

AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Czesc dziewczyny..długo mnie nie bylo ale teraz juz bede zagladac regularnie
Moja wizyta wczoraj byla bardzo krótka trwała moze 20 minut. Lekarka zrobila Usg, mowila, ze maluszek ma sie dobrze, serduszko pięknie bije. Juz jest za duzy na badanie dowcipne (nic nie bylo widac) i od wczoraj da sie juz tylko przez brzuszek zostalam zwazona (przytylam przez ten miesiąc tylko jeden kilogram wiec nie jest zle), zmierzone ciśnienie i to wszystko.
Ciesze sie ze jest wszystko dobrze i maluszek rosnie
Postaram sie nadrobic wszystkie przeoczone przeze mnie posty obiecuje

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:20   #4826
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:

Fajne meble I udanej wizyty
dziękuję mam halo na żyrafkę, nie wiem czemu. Pierwsze body i śpiochy mojego malucha też kupiłam z żyrafą

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

i w końcu mnie dopadło...... dziewczyny mam okropne zaparcia nic nie pomaga a już 5 dn wybija... a na dodatek w weekend byłam na weselu na którym były tak pyszne dania że nie można było sobie odmówić... i teraz brzuch mam większy od cycków w aptece mi powiedziała że muszę na konsultacje iść a wizyta dopiero w czwartek... Jak mi lekarz będzie usg robił to chyba dziecka nie zobaczy tylko wielkie g

a z zaparciami nie pomogę, miałam tak na samym początku ciąży, ale samo z siebie przeszło i teraz to aż jestem zdziwiona częstotliwością moich wizyt w toalecie

Ufff... Odebrałam wyniki toxo i mam wyniki ujemne Co prawda, lepiej by było gdybym jedno z nich było dodatnie, co by oznaczało że mam to za sobą, ale i tak się cieszę
Trzymam kciuki za wszystkie z Was, które się z tym męczą

Idę się szykować na siedzenie 3 godziny w poczekalni i wizytę...
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:23   #4827
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny..długo mnie nie bylo ale teraz juz bede zagladac regularnie
Moja wizyta wczoraj byla bardzo krótka trwała moze 20 minut. Lekarka zrobila Usg, mowila, ze maluszek ma sie dobrze, serduszko pięknie bije. Juz jest za duzy na badanie dowcipne (nic nie bylo widac) i od wczoraj da sie juz tylko przez brzuszek zostalam zwazona (przytylam przez ten miesiąc tylko jeden kilogram wiec nie jest zle), zmierzone ciśnienie i to wszystko.
Ciesze sie ze jest wszystko dobrze i maluszek rosnie
Postaram sie nadrobic wszystkie przeoczone przeze mnie posty obiecuje
Super, że wszystko w porządku
Ja też miałam dziś USG, a nawet nie wiem ile moje dziecko ma wzrostu, bo zapomniałam zapytać
Ale znam płeć

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
koziemleko, bebe87 znalazłam coś fajnego dla nas http://www.mastermed.eu/bezplatne.html
O super ta stronka
zapiszę ją sobie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:23   #4828
Brzuchatka
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję mam halo na żyrafkę, nie wiem czemu. Pierwsze body i śpiochy mojego malucha też kupiłam z żyrafą

Ufff... Odebrałam wyniki toxo i mam wyniki ujemne Co prawda, lepiej by było gdybym jedno z nich było dodatnie, co by oznaczało że mam to za sobą, ale i tak się cieszę
Trzymam kciuki za wszystkie z Was, które się z tym męczą
A ja się wkręciłam w sówki. Strasznie mi się spodobały. I takie unisex są.

Gratuluję wyników. Też oba mam ujemne więc czeka nas jeszcze powtórka.
Stary 2013-09-17, 13:24   #4829
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

Kurcze - 5 dni to długo, może do internisty skocz, tam jest szybciej?

Cytat:
Byłam u gina i mówię mu, że mnie tam tak dziwnie boli (trochę koloryzowałam, bo chciałam badanie, a nie samą receptę ) i na szczęście nic złego się nie dzieje.
To tylko rozciąganie macicy i więzadeł, ale na wszelki wypadek mam zrobić badania krwi czy nie rozwija się jakiś stan zapalny
Cwaniara
Ale dobrze - chociaż spokojniejsza jesteś
Stary 2013-09-17, 13:24   #4830
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Super, że wszystko w porządku
Ja też miałam dziś USG, a nawet nie wiem ile moje dziecko ma wzrostu, bo zapomniałam zapytać
Ale znam płeć

O super ta stronka
zapiszę ją sobie

to chwal się

Edytowane przez Rossa1988
Czas edycji: 2013-09-17 o 13:25
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości