|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach...
Hosenka
trzymam....Wadera i za Ciebie... za endo a TSH to właśnie takie cholerstwo jest że sobie tak skacze i to też nie jest dobrze....i nerwy też robią swoje...ja np odkąd zaczęłam przyjmować leki na tarczycę stałam się bardziej opanowana...nie jestem już tak nerwowa jak wcześniej...i nawet mama to zauważyła Hope a robili Ci jeszcze raz betę? za dzidziola!! Iza najważniejsze że masz insulinę i że na wizycie wszystko OK! ANITKA gdzie jesteś?? jak tam?? MEDI A TY gdzie ?? przychodź tutaj szybko! Gdzie relacja?? Monika Eseska-Rena przyjmuje właśnie duphaston a progesteron nijaki
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Berbie dzieki, ze pytasz. Czuje sie fatalnie i doskonale w jednym jesli mozna to tak okreslic. Mdlosci od poltora tygodnia mi nie odpuszczaja i jestem nimi juz potwornie zmeczona, bo nie wiem co ze soba juz robic, a z drugiej strony daja mi poczucie, ze wszystko idzie w dobrym kierunku
a jutro mam swoje pierwsze ciazowe usg i to w norwegii, wiec udalo mi sie wywalczyc co nieco dla siebie. Co jednak nie zmienia faktu, ze sie troche stracham tym faktem juz, bo sie boje, ze zobacze cos czego nie chcialabym widziec. No ale to takie obawy kazdej mamy, nie tylko aniolkowej. Ale.ogolnie jestem dosc spokojna. no i ciagne 9tc wczesniejsze konczyly sie w 7.Trzymam kciuki za wszystkie badania i mamusie. Ciagle Wam dopinguje ![]() Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach...
Cześć
Zaczęłam zamiast o 8 wstawać o 7 i jestem padnięta. Ale czego sie nie robi dla dobrych cukrow ![]() Pomyśleć ze przed ciaza wstawalam dzien w dzien o 6 i byłam jak skworonek. Hosenka ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Santom- za Ciebie tez ![]() Rozumiem doskonale Twoje "fatalnie i doskonale" oby tak dalej!
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-17 o 10:53 |
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Hosenka,Santom
![]() Dziewczyny macie jakieś pomysły na śniadania i kolacje?Bo nie dobrze mi już z kanapek z jajecznicą/serkiem białym,albo omleta z warzywami.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-17 o 10:25 |
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
A w ogole pytanie z tych ciezkich... Tez mialyscie uczucie braku radosci z ciazy na poczatku po stratach? Z pierwszej bardzo sie cieszylam, z drugiej tez, chociaz wtedy czekalam na najgorsze. Teraz jestem o ciaze w miare spokojna, ale brakuje mi tej szczerej radosci. Ciesze sie, ale to wszystko jest mi takie przytlumione, takie, ze gdzies tak tam w srodku cos mnie blokuje...
Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Dziewczyny igły w penie wymieniałyście za każdym razem?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2287 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Ja wymienialam, bo mi falszowaly wyniki, ale wiem, ze nie wszyscy wymieniają, może ja miałam felerny glukometr.
Santom ani przez chwilę nie było takiej czystej radości. Oczywiście byłam szczęśliwa i kochalam dzieciątko, ale prawdziwą ulgę odczulam, jak mi lekarka na obchodzie powiedziała, ze czas zakończyć ciążę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2288 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2289 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Hosenko trzymam kciuki za Ciebie
Cytat:
Iza na śniadanko w pełni polecam owsiankę |
|
|
|
|
#2290 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz wecej nie, dzis robili usg i maly rosnie ! i pojawilo sie serce!zaczynam wierzyc... Cytat:
![]() Cytat:
pozdrawiam ...
|
|||
|
|
|
#2291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- hope za nastawienie, trzeba wierzyć do końca. I jak wypisujesz się ze szpitala? Ja na Twoim miejscu zostałabym, zawsze to jesteś na miejscu.
|
|
#2292 |
|
Wtajemniczenie
|
Skarbie mam ogromny mętlik w głowie... nie wiem czy pisalam ale kiedy w sobote przygotowywalam sie na ponedzialkowe wyjscie, to szukalam sspecjalisty ze swietnym sprzetem i podejsciem. znalazlam i choc czeka sie miesiac to zwolnilo sie mejsce na jutro na 17... ja jestem za tym zeby wyjsc, mama, przyjaciolka tez, moj maz zas chyba woli zebym zostala... nastene jakiekolwiek badanie dopiero w piatek, a tak to leze tylko biorac dupka. nastawilam sie ze to lezenie o duphastonie bez problrmu moglabym robic w domu a tutaj jesl chodzi o komfort psychiczny i stres to pobyt bardzo mi nie sluzy... codzienie mam sporo stresu i nie moge nic na to poradzic. co ja mam robic??? prosze o rade
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-09-17 o 12:42 |
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ jestem zła - ponad 1,5 godz czekania i nic nie załatwiłam!!
Weszłam do gabinetu i mówię, że przyszłam na usg połówkowe a lekarka na to, że teraz mi go nie zrobi, bo się robi na innym sprzęcie, w innym gabinecie i się umawia na godziny, bo co najmniej pół godz musi mieć. Powiedziałam, że dowiadywałam się w rejestracji i o połówkowe i tak mnie poinformowano: że przychodzi się normalnie na wizytę i wtedy mówi o połówkowym. No i jest drozsze, bo robią jako 3d/4d Chociaż tyle dobrze, że zamiast w weekend, kiedy robi takie usg, zrobi mi je jutro - przyjedzie wcześniej, mam być o 7.45 i w czwartek będzie wydruk gotowy, żebym miała na wizytę u prowadzącego.
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
hope jest serduszko to już bardzo dobrze jest Kochana
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i słowem się nie odezwę na Polską Służbę....
|
|
#2298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Izka dla Twojego maluszka!!! Piękną ma już wagę Jak po pierwszych kłuciach?? i jak ciśnienie - mierzysz regularnie?Wedera do endo koniecznie trzeba pójść!!! Bez gadanie "po co". Tarczyca tak jak Agatka pisała przebiegła jest i będziesz musiała ją kontrolować zarówno przed staraniami, w trakcie jak i w ciąży. Rena co do progesteronu to trzeba do gina - koniecznie. Na pewno włączy Ci leki. Santom doskonale rozumiem Twoje "fatalnie i doskonale" Cudne uczucie. I zaciskam z całych sił za jutrzejsze usg!!! Co do przytłumionej radości to niestety tak już jest... chyba każda z AM tak ma.. ta świadomość tego, co przecież może się stać jest okrutna. Ale chyba dzięki temu paradoksalnie jeszcze mocniej kochamy to nowe życie które w nas się rozwija. Trzymaj się kochana Agatko co do przyjmowanie duphastonu to on nie jest chyba wykrywalny w zwykłym badania progesteronu ![]() Jana jak się czujesz? Lekarz coś pomógł zdecydować odnośnie leków??? Mam nadzieję, że sytuacja jest pod kontrolą. Cytat:
to wszystko takie niesprawiedliwe.. Hope O matulo też bym się wnerwiła Dobrze, że przynajmniej jutro wyznaczyli Ci termin badania. Ile ono kosztuje?U nas wszystko dobrze aż się boję tak pisać. Mój Mały-Wielki Człowieczek jest idealny jak na swój skończony 10 tydzień!!! Ma śliczne dwie rączki i dwie nóżki i do tego szybko i miarowo bijące serduszko Moje bóle brzucha są nadal, ale najwyraźniej maluszek intensywnie powiększa sobie mieszkanko. Wyniki moczu idealne - więc to na pewno nie od pęcherza było. Mam nadal prowadzić oszczędny tryb życia, ale nie muszę leżeć. Generalnie zalecenie jest aby jeśli godzinę coś porobię to kolejną mam odpoczywać. Zobaczymy jak będzie. Dzisiaj zaczynamy 11 tydzień !!! |
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Wg rejestracji cena jak normalnego bo 120 zł, a się dowiaduję, że 250 zl - wyzysk, bo podpinają to pod 3d/4d, a przecież badanie i tak robią w 2d. Mi na widoku 3d/4d nie zależy.
|
#2301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na twoim miejscu bym się wypisała i leżała w domu. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Już niedługo 2 trymestr![]() Powiem ci że wczoraj wkłuwajac tą insuline byłam strasznie zestresowana.Mam nadzieje że dziś będzie lepiej. Ciśnienie mierze 2 razy dziennie rano i wieczorem.Jest w porządku,gin wczoraj też o to pytał,mówił że mierzenie ciśnienia przy tych lekach jest bardzo ważne.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
ale cukry OK?Cytat:
![]() Anitko, bardzo, bardzo się cieszę. bardzo. mój lekarz na szczęście nie różnicował badań (ale też generalnie drogi był). Nie mam ani jedego "filmiku", ani jednej "buźki". U mnie było to po prostu badanie USG. dość częste na dodatek... na Twoim miejscu też bym się wkurzyła....
|
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Jak ten czas leci!!
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hosensko masakra
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-17 o 13:29 |
|
|
|
|
#2305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
A z innym gabinetem chodzi o to, że w innym gabinecie w tej przychodni mają lepszy sprzet do dokładnego badania. Od początku mówiłam o połówkowym, nie o typowym 3d/4d, więc to co mi powiedzieli w rejestracji wydało mi się rozsądne i prawdziwe.
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
chodzę tylko prywatnie!! i w ciązy od prywatnego gina dostałam skierowanie na BEZPŁATNE 2 BADANIA PRENATALNE! bo one są refundowane i nawet prywatny gin może dać takie skierowanie....
|
#2307 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Niunia owsianka przy cukrzycy nie jest polecana na śniadanie, ew ns podwieczorek.
Anitka ![]() ![]() ![]() Hope super!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarka może też kombinuje, żeby mieć więcej kasy. Pogadam z nią jeszcze jutro, że mi na widoku 3d nie zależy, płyty też mieć nie muszę (jak dla mnie zbędny bajer). Nawet płci nie chcę znać Ważniejsze są inne rzeczy, które lekarka zobaczy na 2d
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w Naszym przypadku podstawy już są....no ale nie ważne...najważniejsze żeby było wszystko OK!
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Z szynki.
Mniej więcej 1-2 razy w tygodniu.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

trzymam....
a TSH to właśnie takie cholerstwo jest że sobie tak skacze i to też nie jest dobrze....i nerwy też robią swoje...ja np odkąd zaczęłam przyjmować leki na tarczycę stałam się bardziej opanowana...nie jestem już tak nerwowa jak wcześniej...i nawet mama to zauważyła

oby tak dalej!

za nastawienie, trzeba wierzyć do końca. I jak wypisujesz się ze szpitala? Ja na Twoim miejscu zostałabym, zawsze to jesteś na miejscu.

i słowem się nie odezwę na Polską Służbę....

aż się boję tak pisać. Mój Mały-Wielki Człowieczek jest idealny jak na swój skończony 10 tydzień!!! Ma śliczne dwie rączki i dwie nóżki i do tego szybko i miarowo bijące serduszko