|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
ale zdazylo sie kiesys tylko kilka razy. Takie akcje jak dzis.. Nie wiem.. Tak jakby nie pasowalo jej po prostu lozko w ktorym przecoez spi zawsze w nocy i cora czesciej w dzien.. W wozku padla. Juz nawet robilam imitacje woKa w domu +otwarte okno i kocyk z wozka.. No nic.. Dlugo juz pewnie tak nie besIe bo jeat coraz wieksza.. Eeeh Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1382 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Nigdy nie kupię już marchewki z gerbera, smakowała jak niedoprawiony koncentrat, ale dziś przetestowaliśmy hippa i Adi zajadał się z apetytem, sama nawet mu trochę podjadłam
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
u nas smok nie zdał egzaminu, tylko przed operacją jak mały musiał być na głodzie 15h to ciumkał go, czasami próbuję mu go wsadzić jak ma dzień głodomora, ale wypluwa od razu |
|
|
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
Kurcze, dziewczyny, jak przegapię moment, że mała jest śpiąca, to tak się drze.... i nie pomaga nawet tulenie. Czasem mam wrażenie, że drze się jeszcze bardziej... No to wtedy już nie uśnie w łóżeczku, tylko musze się koło niej położyć, objąć ramieniem, mocno przytulić, ona czasem się udrze jeszcze głośniej, ale tak jak u Mysi do minuty śpi... Tylko czy ona nie powinna się uspokoić jak ją przytulam??
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
moze sie zainspiruje. ale wiesz, wtedy tez bede uziemiona bo jej nie odloze. generalnie problem z zasnieciem jest tylko wieczorem. w dzien zasypia szybko. Przy piersi, ale zasypia. Tylko odlozyc sie nie da ![]() zaraz pakuje mala w chuste (w wozku zlapalusmy gume) i biegniemy do Asdy po rajstopki i moze cos jeszcze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Nie mam pomyslu juz. No coz. Od dzis bedIemy zaczynac jakos inaczej.. Czuje sie jak wyrodna matka bo mysle o opiekunce albo zostawieniu Z na dwa dni (tzn na noc/ wieczor bym byla) bym poszla, wyszla.. Ale nie umiem sobie wyobrazic ze ona w domu sama a ja baluje Eeeehhhhh Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
my po szczepieniach, młody grzecznie śpi
i ma już 60 cm, a waży 5200. ciągle jesteśmy w dolnej granicy, i powinniśmy według pediatry przybrać jakieś 15 deko więcej, ale co tam I. czeka na dzielnego Flo i nie szaleje z wymiarami
|
#1387 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
Czy Wasze bobasy maja pomarańczowa kupe po marchewce? Cytat:
biedna, moze tez pogoda zle wplywa na bobasy, dorosli zle sie czuja w deszcz to moze malenstwa tez Cytat:
jak chce uspic N i poczytac ksiazke to czasem kladę sie z nim, daje mu cyca i trzymam go tak przez 40 min, takie urozmaicenie zamiast smoczka ![]() Bylismy na szczepieniu dzisiaj, mlody wazy 7400 i ma 68cm. Jedynr co mi sie nie podoba to ze za kazdym razem glowka jest w innym centylu. Najpierw byla w 50, potem 25 a teraz 3... nie wiem czy to cos znaczy i czy wszystko ok. Chyba wybiore sie prywatnie do pediatry, tak profilaktycznie, bo N lubi sie badać. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() różnie, zwykle ok. 10 min, ale zdarza się też i pół godziny Cytat:
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj muszę bujać ale na początku się zawsze drze przytulony do mnie więc to nie tylko Twoja myślę, że źle im w ramionach mam nie jest tylko drą się bo zmęczone, ja w sumie nie patrzę nawet czy zmęcozny bo on i cały dzień by nie spał tylko usypiam go co 2-2,5h i śpi 40 minut niestety tylkoCytat:
|
|
|
#1390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
My dziś zaczęliśmy marchewę dawać i właśnie z hippa i nie pluła tylko jadła, jedynie miałam wrażenie, że po prostu nie pasuje jej łyżeczka, że coś jej wchodzi do buzi, a nie marchewka. Veronic jak wyniki?! Justii Diabli pisała już coś? Ash a nie działa u Was, że młoda tyłem do Ciebie jak leżysz, bujasz sobą przy okazji nią, przytulasz ją, albo dajesz jej swoją rękę by złapała, a jak uśnie, to zamieniasz siebie na koc. My tak robimy z młodą jak nie chce sama zasnąć.
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy się po szczepieniu
Było 6w1 i ostatnia dawka Rotarix.Daruś dzielny, zapłakał tylko chwileczkę i nawet nie zdążyłam wziąść go na ręcę a on już spokojny. Za to nie wyobrażam sobie co będzie jak będzie miał rok, bo w poczekalni pełno dzieci na szczepienia i co które wchodziło to taaaaaka histeria i piski. Jak się Daruś zorientuje o co chodzi to też tak może być ;p Teraz śpi, a ja mam nadzieję, że tak jak ostatnio nie będzie miał temperatury ani nic. Poza tym dziś karmienie to już w ogóle trudność. Pokój ciemny, ja na leżąco, prawie 0 bodźców i co?! I sobie Daruś znalazł, że mam na szyi łańcuszek z serduszkiem i bardzo się starał to serduszko złapać ![]() A i pediatra w przychodni mówi ( to już któraś osoba), że Daruś jej się wydaję naprawdę bardzo silny Mam nadzieję, że tak jest, bo to zawsze człowiek nieco radośniejszy, że dziecko silne
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
myślę, że może się złościć bo czuje, że Ty masz dość, zostaw rodzicom i idź w tango na cały dzień aż zatęsknisz
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-09-17 o 13:36 |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak wszystko będzie z młodym ok po szczepieniu to będziemy ale znając go, to problemów nie przewiduję
|
|
#1395 |
|
Wtajemniczenie
|
brawo za szczepienia
![]() my własnie wróciliśmy ze spaceru, brrr zimno i pada, ale musiałam wyjsć po szpinak do obiadu, i mały oczywiście zasnął odrazu, kapanie go znużyło i takiego spiocha musiałam wtargać na 3 piętro, skubany nawet sie nie rozbudził a teraz śmigam robić obiad
|
|
|
|
#1396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wymiary
|
|
#1397 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też nie działa odkładanie do łóżeczka i głaskanie, nawet nie próbuję, bo wiem, żeby się zapłakała. i , tak jak u Jussti, usypiam wieczorem raczej ja, chociaż czasem Jej obojętne na czyich rękach jest. innym razem, już tyle razy była brana na pierś, że ma dość mleka i wtedy też ląduje u Taty, bo ja wymiękam. czasem zaśnie przy piersi, czasem prawie zaśnie i wtedy biorę Ją jeszcze w ramiona. nie raz się wybudzi przy odkładaniu. nie raz się wybudzi po 20 minutach, jak już klapnę i myślę, że śpi na dobre. czasami ze trzy razy robię rundkę do sypialni, podnoszę Ją zanim się na dobre rozpłacze i lulam. nie ma reguły. mam nadzieję, że Sonia nie będzie jednak dojrzewać do 18 stki a jak to u Was wyglada godzinowo?Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ci do pogrupionego to normalne z drugiej strony, ze rozne dni sa... ciekawa jak tam nasza Bohaterka diabli i supermen Florek
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-09-17 o 13:42 |
||||
|
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
Ax zacznij wprowadzać rytuały tak jak Mysia pisze, tj mleko o podobnej godzinie, spacer, zabawa, kąpiel, masaż, sen nocny, ja starałam się już od jak najmniejszego wprowadzać plan dnia i tak wiem że ok 10 mamy pierwszą drzemkę, potem spacer, zabawa i ok 14-15 kolejna drzemka itd..
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale były u nas 2 tygodnie, gdzie młoda spała po trzy raz po 20minut i nie dało się z tym nic zrobić teraz wróciła na swój dawny tor Także czasami chyba nie mamy na to wpływu, choć pewnie się nie zgodzisz![]() Zobacz na Sofię Ash też śpi po 1-2 h nawet w nocy i myślę, że Ash stara się jak umie, ale Sofia chce inaczej i koniec.
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
ale miło! właśnie puknęła sąsiadka że jak potrzebujemy czegoś ze sklepu to może nam kupić żebyśmy nie wychodzili z młodym jak pada
uwielbiam swoich sąsiadów
|
#1401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
Ciezko mowic o planie dnia kiedy raz spi te swoje 30min (zwukle co do minuty) a raz 2h. Staram sie o regularnosc w odstępach w spaniu(co te 2h) ale gdy po godzinie juz pada to co? Na sile jej bawic nie bede bo potem nie zasnie Aah. Juz niedluuugo zamiast spania beda kolejne problemy.. Zabki, odpieluchowywanie, ospa.. :p Zawsze będzie cos Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Pobudka rano zwykle 7,potem zabawy i przytulasy w lozku, ubieranko toaletka itd.. O 9zasypia i.. Tu jest problem.. Bo pospi 30lub nawet 90minuy I potem zaleznie o której wstanie to vo 2h spi. No chyba ze zasnie na dłużej Wieczor i przerwy między spankiem mamy co dzien takie same. Wiec balaganu nie ma, balagan tylko z tym ile spi... Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Znow zaczyna
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
hej ho, zaraz sprobuje was nadrobic. ciekawa jestem jak sie diabli miewa!
ktoras pytala, czy ja jestem przy tych rentgenach i innych badaniach. a wiec owszem, jestem, i straszne to ale zgrywam twardzielke i szykuje sie do pocieszania. krew pobierana codziennie, wiec juz rutyna... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaagaaaa aa!!!!!! jutro mamy ta sonde z pachwiny do serca. nie wiem jeszvze o ktorej, ale jakies 6-7h wczesniej trzeba juz dziecko glodzic... Flo sie budzi nawet w nocy max co trzy h na cyca... jak zrobic, zeby przespal???!!! woem ze w razie czego dadza mu cos na uspokojenie, ale to ostatecznosc... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kilka razy czytałam, że taki maluch to pociągnie 2 max 3 h aktywności i potem jest zmęczony nawte jak jeszcze nie marudzi i trzeba go położyć, u nas mały niestety różnie je bo dziś np. co 1,5h :/ i zazwyczaj było jedzenie, aktywność, sen a dzisiaj przez to częste jedzenie karmię go po czasie aktywności a przed snem edit:właśnie jadł po godzinie przerwy ![]() Cytat:
dla sąsiadówCytat:
|
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() bylismy na spacerku pod koniec zlał nas deszcz ale mielismy folie i parasol,wiec luz![]() zaszalałam w rossmanie- Młody dostał lego duplo kreatywne auta i puzzle będzie na gwiazdkę![]() z tego wszystkiego zapomniałam kupic ręczników papierowych i czegoś na chleb ![]() no i najważniejsze odebrałam wyniki badań ogólnych moczu i kału i SĄ IDEALNE... za tydzien jeszcze bedzie posiew kału...ale szczerze mówiąc nie sądze zeby cos wyhodowali... ehh byłam taka pewna,ze ma nietolerancję laktozy, a wygląda na to,ze wcale nie generalnie dzisiaj Wojtus ma dobry dzien ![]() cloche- mam nadzieję,ze Florek wytrzyma bez picia te 6 godzin ![]() ![]() przy ostatnim karmieniu (pewnie w nocy) karm go jak najdłużej , żeby mocno się najadl |
|
|
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żart oczywiście, ale ty z gorączką na deszcz? Za chwilę twoi rodzicę będą mieli i Zu i chorą ciebie na głowie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak je 10 minut to jest dłuuugo
6600 - miał co prawda na wadze 6660 Teraz już zwolniliśmy z wagą, jak jest jakieś 120-150g na tydzień to jest nieźle Cytat:
A ja mam wyniki wymazu z oka. Młody ma gronkowca złocistego, wrażliwego na metycyline. Jakby nam się udało tego pozbyć to już połowa sukcesu z oczkami za nami, tylko podobno ciężk się gronkowca pozbyć ![]() Więc trzymajcie za nas kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

ale zdazylo sie kiesys tylko kilka razy. Takie akcje jak dzis.. Nie wiem.. Tak jakby nie pasowalo jej po prostu lozko w ktorym przecoez spi zawsze w nocy i cora czesciej w dzien.. W wozku padla. Juz nawet robilam imitacje woKa w domu +otwarte okno i kocyk z wozka.. 

wiem, że to brzmi brutalnie ale on tak lubi bo usypia w minutę

Eeeehhhhh
a lozko od wczoraj się nie zmieniło... 

!!!

07.07.2012 
ale znając go, to problemów nie przewiduję
a jak to u Was wyglada godzinowo?
i supermen Florek