Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 12:53   #1381
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a marudz marudz , kurcze ale o co jej chodzi hmmm nie wiem bolec chyba nie boli ja nic nie?/ a dajesz jej juz obiadki codziennie?
Tak. Codzien.. Teraz nic nie zmienialam.. Nie boli. Czasem tak ma..

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ax a może ona tak ma, że jak przegapisz moment zmęczenia to jest wrzask? i trzeba szybko usypiać jak zaczyna być śpiąca
No wylapyje ten moment bo jak jeat mocno zmeczona to i 1,5h potrafi krzyczec a ja rycze z nia ale zdazylo sie kiesys tylko kilka razy. Takie akcje jak dzis.. Nie wiem.. Tak jakby nie pasowalo jej po prostu lozko w ktorym przecoez spi zawsze w nocy i cora czesciej w dzien.. W wozku padla. Juz nawet robilam imitacje woKa w domu +otwarte okno i kocyk z wozka..
No nic.. Dlugo juz pewnie tak nie besIe bo jeat coraz wieksza.. Eeeh

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:07   #1382
Elusiek85
Raczkowanie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Nigdy nie kupię już marchewki z gerbera, smakowała jak niedoprawiony koncentrat, ale dziś przetestowaliśmy hippa i Adi zajadał się z apetytem, sama nawet mu trochę podjadłam

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Smoczek poszedl w odstawke juz jakis czas temu. Nie da go sobie wlozyc do buzki.

u nas smok nie zdał egzaminu, tylko przed operacją jak mały musiał być na głodzie 15h to ciumkał go, czasami próbuję mu go wsadzić jak ma dzień głodomora, ale wypluwa od razu

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:11   #1383
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Z odwalola taki cyrk ze do teraz jestem wkuta
Gdybym chociaż miala faceta to by mnir przytulil i pocieszyl a tak to

W rezultacie chodze w 12stopni w mega ulewe z wozkiem, goraczka i przemoczonymi butami.. Jeah

kochana tak długo się nie da... bo idzie do zimy etc jesień też bywa chlapa ciapa i będziesz latać po deszczu, bo Zu tylko tak usypia?? Trzeba wymyślić coś innego Tak jak Mysia mówi, może trzeba wyłapać moment, kiedy jest śpiąca?? Jak zaczyna płakać to już jest chyba wtedy zbyt przemęczona i nie może zasnąć... Ja moją odkładam jak zaczyna ziewać. Musisz spróbować ją jakoś przetrzymać axi... Bo Ty się wykańczasz a Zu nie może Tobą rządzić. Poza tym nie płacz, bo Zu jeszcze bardziej może być przez to rozdrażniona... Szkoda, że nie ma Ci kto pomóc... A ile ZU nie śpi przez dzień??
Cytat:
mój smoczek też rzadko weźmie ale ostatnio wróciłam do usypiania za czasow spania na brzuchu, siadam na pół leżąco, opieram młodego o dekolt na brzuszku i bujam, najpierw sie rozgląda albo wrzeszczy zależy czy jest bardzo zmęczony ale ja twardo dalej bujam i po chwili główka mu opada na smok (który podpieram ramieniem ) i wtedy go ssie, musi leżeć na nim buzią nie pytajcie wiem, że to brzmi brutalnie ale on tak lubi bo usypia w minutę no także ten, może tak spróbuj? kluczem do sukcesu jest smoczek i bujanie głowy

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

tak jak u mnie:/ jak młody miewał skok, że ciamkał co godzinę 20 minut to po takim dniu miałam dość, co ciekawe jak je nawet długo to mnie nie boli, ale jak zaczyna ciamkać to jest masakra po całym dniu

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Krakowianki jutro multi 12.00?
ja sie wybieram z młodym
ja pierdziu

Kurcze, dziewczyny, jak przegapię moment, że mała jest śpiąca, to tak się drze.... i nie pomaga nawet tulenie. Czasem mam wrażenie, że drze się jeszcze bardziej... No to wtedy już nie uśnie w łóżeczku, tylko musze się koło niej położyć, objąć ramieniem, mocno przytulić, ona czasem się udrze jeszcze głośniej, ale tak jak u Mysi do minuty śpi... Tylko czy ona nie powinna się uspokoić jak ją przytulam??
Stary 2013-09-17, 13:17   #1384
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
mój smoczek też rzadko weźmie ale ostatnio wróciłam do usypiania za czasow spania na brzuchu, siadam na pół leżąco, opieram młodego o dekolt na brzuszku i bujam, najpierw sie rozgląda albo wrzeszczy zależy czy jest bardzo zmęczony ale ja twardo dalej bujam i po chwili główka mu opada na smok (który podpieram ramieniem ) i wtedy go ssie, musi leżeć na nim buzią nie pytajcie wiem, że to brzmi brutalnie ale on tak lubi bo usypia w minutę no także ten, może tak spróbuj? kluczem do sukcesu jest smoczek i bujanie głowy

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

tak jak u mnie:/ jak młody miewał skok, że ciamkał co godzinę 20 minut to po takim dniu miałam dość, co ciekawe jak je nawet długo to mnie nie boli, ale jak zaczyna ciamkać to jest masakra po całym dniu

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

ja sie wybieram z młodym
No to masz niezly sposob
moze sie zainspiruje. ale wiesz, wtedy tez bede uziemiona bo jej nie odloze. generalnie problem z zasnieciem jest tylko wieczorem. w dzien zasypia szybko. Przy piersi, ale zasypia. Tylko odlozyc sie nie da
zaraz pakuje mala w chuste (w wozku zlapalusmy gume) i biegniemy do Asdy po rajstopki i moze cos jeszcze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:26   #1385
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kochana tak długo się nie da... bo idzie do zimy etc jesień też bywa chlapa ciapa i będziesz latać po deszczu, bo Zu tylko tak usypia?? Trzeba wymyślić coś innego Tak jak Mysia mówi, może trzeba wyłapać moment, kiedy jest śpiąca?? Jak zaczyna płakać to już jest chyba wtedy zbyt przemęczona i nie może zasnąć... Ja moją odkładam jak zaczyna ziewać. Musisz spróbować ją jakoś przetrzymać axi... Bo Ty się wykańczasz a Zu nie może Tobą rządzić. Poza tym nie płacz, bo Zu jeszcze bardziej może być przez to rozdrażniona... Szkoda, że nie ma Ci kto pomóc... A ile ZU nie śpi przez dzień??

ja pierdziu

Kurcze, dziewczyny, jak przegapię moment, że mała jest śpiąca, to tak się drze.... i nie pomaga nawet tulenie. Czasem mam wrażenie, że drze się jeszcze bardziej... No to wtedy już nie uśnie w łóżeczku, tylko musze się koło niej położyć, objąć ramieniem, mocno przytulić, ona czasem się udrze jeszcze głośniej, ale tak jak u Mysi do minuty śpi... Tylko czy ona nie powinna się uspokoić jak ją przytulam??
Ile z spi? Hehe czasem 5razy po nascie-30min,czasem padne na 2h.. Nie ma reguly. Zadnej.. ;(

Nie mam pomyslu juz. No coz. Od dzis bedIemy zaczynac jakos inaczej..

Czuje sie jak wyrodna matka bo mysle o opiekunce albo zostawieniu Z na dwa dni (tzn na noc/
wieczor bym byla) bym poszla, wyszla..
Ale nie umiem sobie wyobrazic ze ona w domu sama a ja baluje Eeeehhhhh

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-17, 13:28   #1386
humpback
Zakorzenienie

my po szczepieniach, młody grzecznie śpi i ma już 60 cm, a waży 5200. ciągle jesteśmy w dolnej granicy, i powinniśmy według pediatry przybrać jakieś 15 deko więcej, ale co tam I. czeka na dzielnego Flo i nie szaleje z wymiarami
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:30   #1387
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

ja pierdziu

Chyba ogolnie tak jest z dziecmi ze jak sie przegapi moment to potem jest masakra. Ja Nikiego mocno tule, daje mu cyca i robie cccciiiiiii fo uszka i to pomaga. A zmeczenie widze po oczach, powieki robia sie czerwone, trze buzie o moje ramię i staje sie potwornie marudny

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Nigdy nie kupię już marchewki z gerbera, smakowała jak niedoprawiony koncentrat, ale dziś przetestowaliśmy hippa i Adi zajadał się z apetytem, sama nawet mu trochę podjadłam

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

u nas smok nie zdał egzaminu, tylko przed operacją jak mały musiał być na głodzie 15h to ciumkał go, czasami próbuję mu go wsadzić jak ma dzień głodomora, ale wypluwa od razu
Ja mam kilka sloiczkow z gerbera ale jeszcze nie dawalam.

Czy Wasze bobasy maja pomarańczowa kupe po marchewce?

Cytat:
Mama jakas jelitowke ma. A poza tym nie chce sie narzucac.. Pomarudze sobie tu

Ale cholera mnie bierze jak pomysleze czasem slicznie w domu spi a czasem cyrk taki jakby ja zazynano.. I to nie 10min placzu i spi tylko prawie godzina krzyku i wycia a lozko od wczoraj się nie zmieniło...

biedna, moze tez pogoda zle wplywa na bobasy, dorosli zle sie czuja w deszcz to moze malenstwa tez

Cytat:

ja sie wybieram z młodym

jak chce uspic N i poczytac ksiazke to czasem kladę sie z nim, daje mu cyca i trzymam go tak przez 40 min, takie urozmaicenie zamiast smoczka

Bylismy na szczepieniu dzisiaj, mlody wazy 7400 i ma 68cm. Jedynr co mi sie nie podoba to ze za kazdym razem glowka jest w innym centylu. Najpierw byla w 50, potem 25 a teraz 3... nie wiem czy to cos znaczy i czy wszystko ok. Chyba wybiore sie prywatnie do pediatry, tak profilaktycznie, bo N lubi sie badać.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja nie mogłam dłużej niż pół godziny bo później następne karmienie to była mordęga dla moich sutków, bardzo mnie bolały po takim długim ciamkaniu bez przerwy.

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:30   #1388
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Diabli pisała do mnie o 9:00, że już powoli się szykuje do operacji i dostała już koszulę! Trzymamy !!!

Cytat:
Dziewczyny kp ile czasu jedzą wasze dzieci
różnie, zwykle ok. 10 min, ale zdarza się też i pół godziny

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Słyszałyście o tym weekendzie w październkiku i mnóstwie zniżek?? Jestem wkurzona, bo to wypada w dzień chrzcin ;/ Ale chyba w niedzielę pojedziemy na zakupy.
nie
Stary 2013-09-17, 13:30   #1389
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ja pierdziu

u nas nawet jak wiem kiedy jest zmęczony to nie zasnie niestety sam (poza wieczorem i karmieniami nocnymi) chyba że ma chwilę słabości i chce smoka zazwyczaj muszę bujać ale na początku się zawsze drze przytulony do mnie więc to nie tylko Twoja myślę, że źle im w ramionach mam nie jest tylko drą się bo zmęczone, ja w sumie nie patrzę nawet czy zmęcozny bo on i cały dzień by nie spał tylko usypiam go co 2-2,5h i śpi 40 minut niestety tylko

Cytat:
No to masz niezly sposob
moze sie zainspiruje. ale wiesz, wtedy tez bede uziemiona bo jej nie odloze. generalnie problem z zasnieciem jest tylko wieczorem. w dzien zasypia szybko. Przy piersi, ale zasypia. Tylko odlozyc sie nie da
zaraz pakuje mala w chuste (w wozku zlapalusmy gume) i biegniemy do Asdy po rajstopki i moze cos jeszcze.
małego można spokojnie odłożyć więc tu nie pomogę, ale przynajmniej może ją od cyca trochę odciągniesz? chyba warto spróbować, ja lubię jak śpi u mnie na brzuszku skzoda, że czy śpi w hałasie czy w ciszy, zawinięty czy rozwalony, na mamie czy w łóżeczku to ma drzemi po 40 minut:/ no ale tak myślę, że jak śpi od 20 do 8 to 12 godzin to jak w dzien dośpi te 2-3 na raty to łącznie śpi 14-16 h czyli tyle ile w jego wieku powinien spać
Stary 2013-09-17, 13:31   #1390
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Z odwalola taki cyrk ze do teraz jestem wkuta
Gdybym chociaż miala faceta to by mnir przytulil i pocieszyl a tak to

W rezultacie chodze w 12stopni w mega ulewe z wozkiem, goraczka i przemoczonymi butami.. Jeah

Albo byś się wyżyła na chłopie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
W "Twoim Stylu" jest kilka stron zniżek i karta do H&M (- 20zł przy zakupach za minimum 50zł ) TO się nazywa chyba STYLOWE ZAKUPY

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Diabli ma operację???? ej, o co chodzi ??? ja tu mało co wchodzę
W Twoim Stylu też jest ta karta ? Ona w Elle była na zakupy 5-6 październik.

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość

My dziś zaczęliśmy marchewę dawać i właśnie z hippa i nie pluła tylko jadła, jedynie miałam wrażenie, że po prostu nie pasuje jej łyżeczka, że coś jej wchodzi do buzi, a nie marchewka.

Veronic jak wyniki?!

Justii Diabli pisała już coś?

Ash a nie działa u Was, że młoda tyłem do Ciebie jak leżysz, bujasz sobą przy okazji nią, przytulasz ją, albo dajesz jej swoją rękę by złapała, a jak uśnie, to zamieniasz siebie na koc. My tak robimy z młodą jak nie chce sama zasnąć.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:32   #1391
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Ile z spi? Hehe czasem 5razy po nascie-30min,czasem padne na 2h.. Nie ma reguly. Zadnej.. ;(

Czuje sie jak wyrodna matka bo mysle o opiekunce albo zostawieniu Z na dwa dni (tzn na noc/

to może ją kłaść dwa razy dziennie?? Jesteś przemęczona a nie wyrodna!! A Zu jeszcze ma gorsze dni, to Tobie jeszcze bardziej daje się we znaki...
Stary 2013-09-17, 13:33   #1392
Magiusa
Zakorzenienie

Meldujemy się po szczepieniu Było 6w1 i ostatnia dawka Rotarix.
Daruś dzielny, zapłakał tylko chwileczkę i nawet nie zdążyłam wziąść go na ręcę a on już spokojny.
Za to nie wyobrażam sobie co będzie jak będzie miał rok, bo w poczekalni pełno dzieci na szczepienia i co które wchodziło to taaaaaka histeria i piski. Jak się Daruś zorientuje o co chodzi to też tak może być ;p

Teraz śpi, a ja mam nadzieję, że tak jak ostatnio nie będzie miał temperatury ani nic.

Poza tym dziś karmienie to już w ogóle trudność. Pokój ciemny, ja na leżąco, prawie 0 bodźców i co?! I sobie Daruś znalazł, że mam na szyi łańcuszek z serduszkiem i bardzo się starał to serduszko złapać Mega rozproszone dziecko

A i pediatra w przychodni mówi ( to już któraś osoba), że Daruś jej się wydaję naprawdę bardzo silny Mam nadzieję, że tak jest, bo to zawsze człowiek nieco radośniejszy, że dziecko silne

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:34   #1393
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

straszny chaos:/ mój śpi 30-40 minut ale nie mniej i regularnie bo tak go usypiam czy chce czy nie:P a śpi regularnie co 2-3 h? zastanawiam się z czego wynika, że Zu nie ma planu dnia

myślę, że może się złościć bo czuje, że Ty masz dość, zostaw rodzicom i idź w tango na cały dzień aż zatęsknisz

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-09-17 o 13:36
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:35   #1394
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Po drugie wygrałam z kolejnym zapaleniem cyca wystarczył ssak i apap ale gin kontrolnie mnie skierował na usg na dzisiaj, żeby zobaczyc czy tam się ropień nie robi, więc zerkniemy
no to gratulacje

Cytat:

ja sie wybieram z młodym
jak wszystko będzie z młodym ok po szczepieniu to będziemy ale znając go, to problemów nie przewiduję
Stary 2013-09-17, 13:39   #1395
ankaaa206
Wtajemniczenie

brawo za szczepienia
my własnie wróciliśmy ze spaceru, brrr zimno i pada, ale musiałam wyjsć po szpinak do obiadu, i mały oczywiście zasnął odrazu, kapanie go znużyło i takiego spiocha musiałam wtargać na 3 piętro, skubany nawet sie nie rozbudził a teraz śmigam robić obiad

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:41   #1396
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

hej każdy musi odpocząć, przecież dziecko to nie kajdanki że nie można go zostawić i wyjść bez niego. spróbuj najpierw na kilka godzin wieczorem, nie od razu cała noc, a poczujesz się jak nowonarodzona. i będziesz mieć więcej sił, co też będzie lepsze dla Zu

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Bylismy na szczepieniu dzisiaj, mlody wazy 7400 i ma 68cm. Jedynr co mi sie nie podoba to ze za kazdym razem glowka jest w innym centylu. Najpierw byla w 50, potem 25 a teraz 3... nie wiem czy to cos znaczy i czy wszystko ok. Chyba wybiore sie prywatnie do pediatry, tak profilaktycznie, bo N lubi sie badać.
za wymiary
Stary 2013-09-17, 13:41   #1397
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Vil gdyby w gre wchodzilo tylko marudzenie, ktore da sie wyciszyc glaskaniem to bym ja odkladala. Niestety Sofia wpada w rozpacz. Placze strasznie i uspokojenie jej na rekach graniczy z cudem. Dopiero podanie piersi przynosi efekt. I przez pierwsze 2minuty ssie klocac sie jednoczesnie i zalac. Dopiero po chwili sie wycisza...
Wiec nie wchodzi w gre terapia szokowa. Bo nie chce fundowac dziecku traumy (bo podejrzewam, ze straszne emocje szaleja w takim placzacym rozpaczliwie malenstwie). Pozostaje mi chyba czekac az Sofia dojrzeje do samodzielnego spania. Ale w miedzy czasie bede sie Wam zalic... co mi innego pozostaje. (oczywiscie teraz spi podpieta pod piers i nie przestala ssac od 40 min). Pocieszam sie,ze do 18stki jej przejdzie

u nas też nie działa odkładanie do łóżeczka i głaskanie, nawet nie próbuję, bo wiem, żeby się zapłakała. i , tak jak u Jussti, usypiam wieczorem raczej ja, chociaż czasem Jej obojętne na czyich rękach jest. innym razem, już tyle razy była brana na pierś, że ma dość mleka i wtedy też ląduje u Taty, bo ja wymiękam. czasem zaśnie przy piersi, czasem prawie zaśnie i wtedy biorę Ją jeszcze w ramiona. nie raz się wybudzi przy odkładaniu. nie raz się wybudzi po 20 minutach, jak już klapnę i myślę, że śpi na dobre. czasami ze trzy razy robię rundkę do sypialni, podnoszę Ją zanim się na dobre rozpłacze i lulam. nie ma reguły.
mam nadzieję, że Sonia nie będzie jednak dojrzewać do 18 stki a jak to u Was wyglada godzinowo?

Cytat:
Smoczek poszedl w odstawke juz jakis czas temu. Nie da go sobie wlozyc do buzki.

Wczoraj byla taka proba. Ale co to byl za placz... szkoda gadac... A w ciagu dnia Sofia zajmie sie i karuzelka i na macie troche polezy.Ale to tak do 20min wiec cos szybkiego do jedzenia zrobie. ale juz na porzadki mam malo czasu.

Najszczesliwsza jest jak sobie razem lezymy i sie bawimy

A ze robie za smoczek to wiem a raczej wiem, ze moe dziecko nie chce by smoczek robil za piers

Ash, a Anton jakim systemem pracuje? dzielicie sie sprzataniem? u nas raczej sprzata D.

Cytat:

ja sie wybieram z młodym
ja pracuję, no i ta pogoda?!

Cytat:
Mama jakas jelitowke ma. A poza tym nie chce sie narzucac.. Pomarudze sobie tu

Ale cholera mnie bierze jak pomysleze czasem slicznie w domu spi a czasem cyrk taki jakby ja zazynano.. I to nie 10min placzu i spi tylko prawie godzina krzyku i wycia a lozko od wczoraj się nie zmieniło...

a siostra Ci nie pomaga?
a ci do pogrupionego to normalne z drugiej strony, ze rozne dni sa...

ciekawa jak tam nasza Bohaterka diabli i supermen Florek

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-09-17 o 13:42
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:42   #1398
ankaaa206
Wtajemniczenie

Ax zacznij wprowadzać rytuały tak jak Mysia pisze, tj mleko o podobnej godzinie, spacer, zabawa, kąpiel, masaż, sen nocny, ja starałam się już od jak najmniejszego wprowadzać plan dnia i tak wiem że ok 10 mamy pierwszą drzemkę, potem spacer, zabawa i ok 14-15 kolejna drzemka itd..

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:42   #1399
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Meldujemy się po szczepieniu Było 6w1 i ostatnia dawka Rotarix.
Daruś dzielny, zapłakał tylko chwileczkę i nawet nie zdążyłam wziąść go na ręcę a on już spokojny.
Za to nie wyobrażam sobie co będzie jak będzie miał rok, bo w poczekalni pełno dzieci na szczepienia i co które wchodziło to taaaaaka histeria i piski. Jak się Daruś zorientuje o co chodzi to też tak może być ;p

Teraz śpi, a ja mam nadzieję, że tak jak ostatnio nie będzie miał temperatury ani nic.

Poza tym dziś karmienie to już w ogóle trudność. Pokój ciemny, ja na leżąco, prawie 0 bodźców i co?! I sobie Daruś znalazł, że mam na szyi łańcuszek z serduszkiem i bardzo się starał to serduszko złapać Mega rozproszone dziecko

A i pediatra w przychodni mówi ( to już któraś osoba), że Daruś jej się wydaję naprawdę bardzo silny Mam nadzieję, że tak jest, bo to zawsze człowiek nieco radośniejszy, że dziecko silne
A co się nie chwalisz, ile waży?!

Cytat:
straszny chaos:/ mój śpi 30-40 minut ale nie mniej i regularnie bo tak go usypiam czy chce czy nie:P a śpi regularnie co 2-3 h? zastanawiam się z czego wynika, że Zu nie ma planu dnia

myślę, że może się złościć bo czuje, że Ty masz dość, zostaw rodzicom i idź w tango na cały dzień aż zatęsknisz
Myślę, że nie z kazdym dzieckiem da się wprowadzić jakis tryb mimo wielu przeczytanych mądrych książek. U nas był od początku, bo młoda na to pozwoliła, bo nie była wymagającym dzieckiem. Teraz też wiem, o której je, o której się bawi, śpi i tak jak piszesz jak sama nie zasypia to kłade się z nią i staram się by spała bo dbam także o swój komfort psychiczny i to, że ja też muszę odsapnąć.
Ale były u nas 2 tygodnie, gdzie młoda spała po trzy raz po 20minut i nie dało się z tym nic zrobić teraz wróciła na swój dawny tor Także czasami chyba nie mamy na to wpływu, choć pewnie się nie zgodzisz

Zobacz na Sofię Ash też śpi po 1-2 h nawet w nocy i myślę, że Ash stara się jak umie, ale Sofia chce inaczej i koniec.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-17, 13:43   #1400
humpback
Zakorzenienie

ale miło! właśnie puknęła sąsiadka że jak potrzebujemy czegoś ze sklepu to może nam kupić żebyśmy nie wychodzili z młodym jak pada uwielbiam swoich sąsiadów
Stary 2013-09-17, 13:46   #1401
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
my po szczepieniach, młody grzecznie śpi i ma już 60 cm, a waży 5200. ciągle jesteśmy w dolnej granicy, i powinniśmy według pediatry przybrać jakieś 15 deko więcej, ale co tam I. czeka na dzielnego Flo i nie szaleje z wymiarami
Aleeee drobiaszczek
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Chyba ogolnie tak jest z dziecmi ze jak sie przegapi moment to potem jest masakra. Ja Nikiego mocno tule, daje mu cyca i robie cccciiiiiii fo uszka i to pomaga. A zmeczenie widze po oczach, powieki robia sie czerwone, trze buzie o moje ramię i staje sie potwornie marudny

Ja mam kilka sloiczkow z gerbera ale jeszcze nie dawalam.

Czy Wasze bobasy maja pomarańczowa kupe po marchewce?

biedna, moze tez pogoda zle wplywa na bobasy, dorosli zle sie czuja w deszcz to moze malenstwa tez

jak chce uspic N i poczytac ksiazke to czasem kladę sie z nim, daje mu cyca i trzymam go tak przez 40 min, takie urozmaicenie zamiast smoczka

Kawał chłopa! A może Wy macie małe głowy i to wystarczy

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-17, 13:52   #1402
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
to może ją kłaść dwa razy dziennie?? Jesteś przemęczona a nie wyrodna!! A Zu jeszcze ma gorsze dni, to Tobie jeszcze bardziej daje się we znaki...
Dwa razy? Ona ze zmeczenia juz nigdu by nie zasnela..

Cytat:

Zwykle co 2h spi. Tzn zasnie o 10 do 10.30 to kolo 12.30 znow.. Gorzej jak pospi dluzej-nie bede jej budzic a po takim spaniu to z 3h wytrzyma i nie ma opcji by zasnelanjak jedt nie śpiąca, albonby polozyc pozniej(bo ryk ze zmeczenia)..

Ciezko mowic o planie dnia kiedy raz spi te swoje 30min (zwukle co do minuty) a raz 2h.
Staram sie o regularnosc w odstępach w spaniu(co te 2h) ale gdy po godzinie juz pada to co? Na sile jej bawic nie bede bo potem nie zasnie

Aah. Juz niedluuugo zamiast spania beda kolejne problemy.. Zabki, odpieluchowywanie, ospa.. :p
Zawsze będzie cos

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Ax zacznij wprowadzać rytuały tak jak Mysia pisze, tj mleko o podobnej godzinie, spacer, zabawa, kąpiel, masaż, sen nocny, ja starałam się już od jak najmniejszegowprowadzać plan dnia i tak wiem że ok 10 mamy pierwszą drzemkę, potem spacer, zabawa i ok 14-15 kolejna drzemka itd..
U nas regularnosc jest tak:
Pobudka rano zwykle 7,potem zabawy i przytulasy w lozku, ubieranko toaletka itd..
O 9zasypia i.. Tu jest problem.. Bo pospi 30lub nawet 90minuy
I potem zaleznie o której wstanie to vo 2h spi. No chyba ze zasnie na dłużej
Wieczor i przerwy między spankiem mamy co dzien takie same.
Wiec balaganu nie ma, balagan tylko z tym ile spi...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-17, 13:56   #1403
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyleksw Pokaż wiadomość
aleeee drobiaszczek
:d
Stary 2013-09-17, 14:03   #1404
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Znow zaczyna

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-17, 14:08   #1405
cloche
Zakorzenienie

AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

hej ho, zaraz sprobuje was nadrobic. ciekawa jestem jak sie diabli miewa!
ktoras pytala, czy ja jestem przy tych rentgenach i innych badaniach. a wiec owszem, jestem, i straszne to ale zgrywam twardzielke i szykuje sie do pocieszania. krew pobierana codziennie, wiec juz rutyna...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaagaaaa aa!!!!!!
jutro mamy ta sonde z pachwiny do serca. nie wiem jeszvze o ktorej, ale jakies 6-7h wczesniej trzeba juz dziecko glodzic... Flo sie budzi nawet w nocy max co trzy h na cyca... jak zrobic, zeby przespal???!!! woem ze w razie czego dadza mu cos na uspokojenie, ale to ostatecznosc...

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:12   #1406
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Myślę, że nie z kazdym dzieckiem da się wprowadzić jakis tryb mimo wielu przeczytanych mądrych książek. U nas był od początku, bo młoda na to pozwoliła, bo nie była wymagającym dzieckiem. Teraz też wiem, o której je, o której się bawi, śpi i tak jak piszesz jak sama nie zasypia to kłade się z nią i staram się by spała bo dbam także o swój komfort psychiczny i to, że ja też muszę odsapnąć.
Ale były u nas 2 tygodnie, gdzie młoda spała po trzy raz po 20minut i nie dało się z tym nic zrobić teraz wróciła na swój dawny tor Także czasami chyba nie mamy na to wpływu, choć pewnie się nie zgodzisz

Zobacz na Sofię Ash też śpi po 1-2 h nawet w nocy i myślę, że Ash stara się jak umie, ale Sofia chce inaczej i koniec.
nasz też się sam ustawiał ale czasem trzeba mu przypilnować częstszego spania czy rzadszego jedzenia ale zgodzę się, że są takie okresy jak skoki, że nie poznajemy własnego dziecka u nas np. objawia się to cyrkami z zasypianiem czy marudzeniem gdzie normalnie potrafi się bawić sam na macie i godzinę
kilka razy czytałam, że taki maluch to pociągnie 2 max 3 h aktywności i potem jest zmęczony nawte jak jeszcze nie marudzi i trzeba go położyć, u nas mały niestety różnie je bo dziś np. co 1,5h :/ i zazwyczaj było jedzenie, aktywność, sen a dzisiaj przez to częste jedzenie karmię go po czasie aktywności a przed snem edit:właśnie jadł po godzinie przerwy

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale miło! właśnie puknęła sąsiadka że jak potrzebujemy czegoś ze sklepu to może nam kupić żebyśmy nie wychodzili z młodym jak pada uwielbiam swoich sąsiadów

dla sąsiadów
Cytat:
Dwa razy? Ona ze zmeczenia juz nigdu by nie zasnela..

Zwykle co 2h spi. Tzn zasnie o 10 do 10.30 to kolo 12.30 znow.. Gorzej jak pospi dluzej-nie bede jej budzic a po takim spaniu to z 3h wytrzyma i nie ma opcji by zasnelanjak jedt nie śpiąca, albonby polozyc pozniej(bo ryk ze zmeczenia)..

Ciezko mowic o planie dnia kiedy raz spi te swoje 30min (zwukle co do minuty) a raz 2h.
Staram sie o regularnosc w odstępach w spaniu(co te 2h) ale gdy po godzinie juz pada to co? Na sile jej bawic nie bede bo potem nie zasnie

Aah. Juz niedluuugo zamiast spania beda kolejne problemy.. Zabki, odpieluchowywanie, ospa.. :p
Zawsze będzie cos

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

U nas regularnosc jest tak:
Pobudka rano zwykle 7,potem zabawy i przytulasy w lozku, ubieranko toaletka itd..
O 9zasypia i.. Tu jest problem.. Bo pospi 30lub nawet 90minuy
I potem zaleznie o której wstanie to vo 2h spi. No chyba ze zasnie na dłużej
Wieczor i przerwy między spankiem mamy co dzien takie same.
Wiec balaganu nie ma, balagan tylko z tym ile spi...

e to jak spi regularnie to super, gorzej z usypianiem, ja bym dziecka nie naginała że ma spać później ale po 2 góra 3h aktywności bym próbowała uśpić
Stary 2013-09-17, 14:23   #1407
Veronic
Wtajemniczenie

Hej
bylismy na spacerku pod koniec zlał nas deszcz ale mielismy folie i parasol,wiec luz
zaszalałam w rossmanie- Młody dostał lego duplo kreatywne auta i puzzle będzie na gwiazdkę
z tego wszystkiego zapomniałam kupic ręczników papierowych i czegoś na chleb

no i najważniejsze odebrałam wyniki badań ogólnych moczu i kału i SĄ IDEALNE...
za tydzien jeszcze bedzie posiew kału...ale szczerze mówiąc nie sądze zeby cos wyhodowali...

ehh byłam taka pewna,ze ma nietolerancję laktozy, a wygląda na to,ze wcale nie

generalnie dzisiaj Wojtus ma dobry dzien

cloche- mam nadzieję,ze Florek wytrzyma bez picia te 6 godzin
przy ostatnim karmieniu (pewnie w nocy) karm go jak najdłużej , żeby mocno się najadl
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:36   #1408
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ktoras pytala, czy ja jestem przy tych rentgenach i innych badaniach. a wiec owszem, jestem, i straszne to ale zgrywam twardzielke i szykuje sie do pocieszania. krew pobierana codziennie, wiec juz rutyna...

jutro mamy ta sonde z pachwiny do serca. nie wiem jeszvze o ktorej, ale jakies 6-7h wczesniej trzeba juz dziecko glodzic... Flo sie budzi nawet w nocy max co trzy h na cyca... jak zrobic, zeby przespal???!!! woem ze w razie czego dadza mu cos na uspokojenie, ale to ostatecznosc...

jejku, nakarm go wcześniej do pełna, i oby wytrzymał

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Hej
bylismy na spacerku pod koniec zlał nas deszcz ale mielismy folie i parasol,wiec luz
zaszalałam w rossmanie- Młody dostał lego duplo kreatywne auta i puzzle będzie na gwiazdkę
z tego wszystkiego zapomniałam kupic ręczników papierowych i czegoś na chleb

no i najważniejsze odebrałam wyniki badań ogólnych moczu i kału i SĄ IDEALNE...
za tydzien jeszcze bedzie posiew kału...ale szczerze mówiąc nie sądze zeby cos wyhodowali...

ehh byłam taka pewna,ze ma nietolerancję laktozy, a wygląda na to,ze wcale nie

generalnie dzisiaj Wojtus ma dobry dzien

cloche- mam nadzieję,ze Florek wytrzyma bez picia te 6 godzin
przy ostatnim karmieniu (pewnie w nocy) karm go jak najdłużej , żeby mocno się najadl
za wyniki
Stary 2013-09-17, 14:39   #1409
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Kup jej smoczek a sobie zatyczki
Żart oczywiście, ale ty z gorączką na deszcz? Za chwilę twoi rodzicę będą mieli i Zu i chorą ciebie na głowie.
Cytat:
ax a może ona tak ma, że jak przegapisz moment zmęczenia to jest wrzask? i trzeba szybko usypiać jak zaczyna być śpiąca
Też tak mi się wydaje. Tylko ona może nie potrafi sama zasnąć i tu jest problem.
Cytat:
Dlatego moja śpi w dzień na brzuszku, na plecach histeria ... może kiedyś się zaprę, ale to przed weekendem, żebym mogła odespać jak będzie mąż. Chociaż może lepiej nie, bo on strasznie ulega naszemu dziecku i moje starania będą po nic.
Cytat:
Trzymam kciuki za Flo, a na głoda hmmm wodę z butelki pociągnie? Biedaczek.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:56   #1410
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kp ile czasu jedzą wasze dzieci
Jak je 10 minut to jest dłuuugo

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

.
6600 - miał co prawda na wadze 6660 ale to było około 12:00 więc odejmuję mu trochę, bo ja ważę na wieczór sama
Teraz już zwolniliśmy z wagą, jak jest jakieś 120-150g na tydzień to jest nieźle

Cytat:

Trzymam wielkie kciukale za Flo

A ja mam wyniki wymazu z oka. Młody ma gronkowca złocistego, wrażliwego na metycyline.
Jakby nam się udało tego pozbyć to już połowa sukcesu z oczkami za nami, tylko podobno ciężk się gronkowca pozbyć
Więc trzymajcie za nas kciuki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości