Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 13:11   #2161
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dobry miesiąc czasu niania zaczęła do nas przychodzić od początku sierpnia, ja wtedy pracowałam z domu, stopniowo zwiększałam liczbę godzin na ile wybywałam do biura, od tego poniedziałku już na całe dnie wybywam, ale ja cały czas kp i np teraz mi, że tak się brzydko wyrażę, cycki rozrywa i chyba urwę się wcześniej
Pociesze Cię że cycki szybciutko się przyzwyczają do 8 godzinnej przerwy. Ja nawet juz wkładek laktacyjnych nie muszę używać.
Stary 2013-09-17, 13:13   #2162
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Jestem Przeżyłam wizytę u dentysty a w ramach tego jaka byłam dzielna kupiłam sobie paczkę ciastek maślanych i czekoladę z orzechami laskowymi

Byłam też już u chrześnicy ale po reakcji na prezent stwierdzam że już tylko laptop albo samochód mógłby ją zadowolić

Pogoda się w miarę robi także może da się żyć?

Dobra-czas na

No wiesz, przecież dzisiejsza "młodzież" jest taka dorosła i "byle co" jej nie zadowala
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:15   #2163
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
2 godziny mnie nie było... nie uprasowalam wszystkiego ale prawie...która mi odpowie odnoście puzli piankiwych..plissss

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ja kupowałam stacjonarnie, więc nie pomogę

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:16   #2164
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
2 godziny mnie nie było... nie uprasowalam wszystkiego ale prawie...która mi odpowie odnoście puzli piankiwych..plissss

a ja nie mam więc tez nie pomogę
Stary 2013-09-17, 13:17   #2165
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przecudowna!

Mam na to sposób który u mnie poskutkował. Ze 3 razy jej nie otworzyłam i nauczyła sie dzwonić i uprzedzać że zamierza przyjechać. A wtedy jak nie chciałam jej widziec to mogłam powiedzieć że mam inne plany czy coś.
No ale teraz juz po ptakach bo jest u nas codziennie od ponedziałku do piątku
.
heheh jak mieszkałam w bloku to też stosowałam tę metodę- potwierdzam,skutkuje:haha ha:

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

pogoda z dup.y, czika źle teraz też źle, nie dogodzi ŚLUNSKIE dziołchy a jak się u Was mówi na zimno, mróz itp. Bo trzeba jakieś powiedzonko stosownie do pory roku zarzucić

analogia do cziki to chyba pizgawka

wpadne może wieczorem, mąż zabiera mnie na sushi a dzieciaka z teściową kupuje na całe popoludnie matka chrzestna
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:21   #2166
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

No wiesz, przecież dzisiejsza "młodzież" jest taka dorosła i "byle co" jej nie zadowala
Już się boję jak przyjdzie czas komunii... Albo ślub
Trzeba zbierać kasiute na jakąś limuzynę konkretną
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:23   #2167
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
A co jej kupiłaś ?
Stary 2013-09-17, 13:38   #2168
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja też tak jak dziewczyny daję koper, więc spokojnie dawaj.
Ja dzisiaj gotowałam z burakiem i dodałam zielony groszek. NIe dawałam go wcześniej więc zobaczymy, a jutro chce dołożyć por.

też tak mam a jeszcze jak się uśmiechnie z łóżeczka zaraz po spaniu to się nogi człowiekowi uginają ze szczęścia

Dla Michałka i Kubusia

pogoda z dup.y, czika źle teraz też źle, nie dogodzi ŚLUNSKIE dziołchy a jak się u Was mówi na zimno, mróz itp. Bo trzeba jakieś powiedzonko stosownie do pory roku zarzucić

meneq, oglądałam w tv, że jakiś tajfun u Was? pozalewało itp? u Was wsio ok?
Byl byl. Przyniosl niesamowite opady, ale u nas zadnych szkod.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:53   #2169
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem Przeżyłam wizytę u dentysty a w ramach tego jaka byłam dzielna kupiłam sobie paczkę ciastek maślanych i czekoladę z orzechami laskowymi

Byłam też już u chrześnicy ale po reakcji na prezent stwierdzam że już tylko laptop albo samochód mógłby ją zadowolić

Pogoda się w miarę robi także może da się żyć?

Dobra-czas na
masakra ... ja mam nadzieję, że nie wychowam Dawida na takiego pazera (wybacz)

Cytat:

ja na all kupowałam

Cytat:
żeby tylko limuzynę...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:58   #2170
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szaja te klocki znam i bardzo mi sie podobaja. Tylko ta cena....
A place zabaw tu sa wypasione, najrozniejsze mosty, drabinki i zjezdzalnie: w ksztalcie slonia czy osmiornicy. Dawniej w pobliskim parku byla zjezdzalnia w ksztalcie ... kupy. Tyle, ze niebieska. Byla slynna na caly kraj, bo przez ponad rok mieszkal w niej bezdomny gimnazjalista.

Czesc!
Powiedzcie, jak wyglada dziaslo przed pojawieniem sie zabka? Dwa dni temu pojawil sie taki jakby pecherz na dziasle a dzis widze, ze tuz nad nim tworzy sie dziurka. Hektolitry sliny tez plyna od niedawna, ale nic poza tym...
fajne te place zabaw

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A czy ja w końcu pisałam że nam się dolna prawa jedynka przebiła ? i chyba dalej coś idzie bo wszystko w buzi i śliny mnóstwo:p

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
za zebola

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Sarah67 tutaj masz link do szczeniaczkowego chodzika
http://allegro.pl/listing/listing.ph...ie+dzia%C5%82y

Leoś już łazi z nim trzymając się tylko jedną rączką, piosenki są bardzo fajne a zabawka ładnie wykonana i naprawde warta swojej ceny

w hurtowni we wrocławiu ten sam chodzik kosztuje 100 zł więcej
tylko czytajcie dokładnie aukcje bo można kupić taniej ale np wersja językowa francuska

a ja na roczek jeszcze nie mam pomysłu, może pierwsze lego? Samuel dostał od nas na roczek właśnie klocki
hej
dziekuje za link pod choinkę kupimy, mam nadzieje, ze bedzie juz chodzic jak Leos

a ten namiot od szaji na roczek

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ponieważ mój Tż a siostrę O. to jest teściowej, córka z pierwszego małżeństwa, ma syna 12 lat. im raczej życie się nie układa, zostawił Ją mąż, nie ma pracy, jest dużo starsza od Tż. no i ten syn też jest jakiś taki dziwny no ale to jej ukochany wnuczek.
wydaję mi się, że teściowa gdzieś tak w głębi ma nam za złe, że (tfu, tfu tfu) nam się udało, jesteśmy szczęśliwi, Tż ma pracę, mamy mieszkanie. no i Hania. a moja kochana szwagierka zachowuję się tak, jakby Hani nie było. widziała Ją 3 razy.
przykre

Cytat:
Spadam prasować...do potem..

Aha jednak chce kupić puzle piankowe, czy one różnią się grubością? Jak któraś ze swoicj zadowolona niech podrzuci od kogo na all kupowala

ja nie mam, mysle czy kupic

Cytat:
heheh jak mieszkałam w bloku to też stosowałam tę metodę- potwierdzam,skutkuje:haha ha:

analogia do cziki to chyba pizgawka

wpadne może wieczorem, mąż zabiera mnie na sushi a dzieciaka z teściową kupuje na całe popoludnie matka chrzestna
zazdroszcze baw sie dobrze
dla matki chrzestnej

u nas leje i leje i siedzimy w domostwie
cos mnie gardlo boli

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

i
dla Kubusia i Michasia za miesiecznice

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

dziewczyny moze znacie kogos z tych miast kto bylby chetny do pomocy??

Fundacja DKMS Polska (Baza Dawców Komórek Macierzystych)
Kochani, w dalszym ciągu poszukujemy osób które wesprą nas podczas akcji rejestracji dla 2-letniego Bartusia w sieci sklepów Tesco. Brakuje nam wsparcia w 8 miastach. Liczymy na Was! Piszcie na adres: kinga.kondracka@dkms.pl.

Gubin
piątek 11:00-15:00, sobota 10:00 - 19:00, niedziela 11:00 15:00

Gorzów Wlkp.
piątek 14:00-18:00, sobota 11:00-17:00, niedziela 10:00-14:00

Kościan
piątek 15:00 -19:00, sobota 10:00 - 19:00, niedziela 10:00 14:00

Międzyrzecz
piątek 12:00-16:00, sobota 10:00 - 19:00, niedziela 12:00 16:00

Zielona Góra
piątek 15.00-19.00, sobota 10.00-18.00, niedziela 11.00-15.00

Gdańsk
piątek 11.00-15.00, sobota 10.00-16.00, niedziela 12.00-16.00

Poznań
piątek 15.00-19.00, sobota 10.00-19.00, niedziela 12.00-16.00

Kraków
piątek 14.00-18.00, sobota 10.00-19.00, niedziela 11.00-15.00
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:58   #2171
meduzza
Zadomowienie

My po wizycie u doktorki. Rozbierając ją na kozetce odkryłam, że jest cała w wysypce!! To antybiotyk po takim czasie uczulił... No ale nic, nie mamy go już brać, wydzielina spływa do oskrzeli i Mała musi to wychurchlać... Dostałyśmy syropek robiony i poszłyśmy na inhalację. Biedna moja myszka ma chrypę jak stary dziad a jak chrapie!! Oby ta wydzielina w oskrzelach nie spowodowała zapalenia
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim w imieniu Poli, która gada właśnie przez sen

------------------

Fuck Czy jest jeszcze jakaś Mama, która ma problemy z hemoroidami? Bo mi chyba wróciło..
A właśnie nie jestem pewna, bo nie boli nic, ale po zrobieniu 2. krew leci, jakbym okres miała, tylko nie z tej strony, co trzeba
Ja zawsze miałam, o dziwo po ciąży mniej... Ale miałam tak jak Ty: bardzo gęsta, ciemna krew i to sporo, po jakimś czasie minęło.
Cytat:
no właśnie gdyby Ona chociaż rozpieszczała i uwielbiała Hanie, to mogłaby siedzieć. ale ona ma takie dziwne podejście do niej. do nas. ale to już inna, dłuższa historia
a my od moich Rodziców i teściów mieszkamy 150km, także o tyle dobrze, że widujemy się z nią tylko co jakieś 2 czy 3 tygodnie.
chociaż jakby mieszkała blisko to nie sądzę, że wpadałaby żeby zobaczyć wnuczkę
Ojej to i tak często się widzicie jak na taką odległośc....
Cytat:
Nie moge narzekać na tesciowa..zawsze małym się zajmie..widać że go kocha..mimo że to 3ci wnuczek..natomiast mieszkanie na wspólnym podworku i jeszcze brat tz z rodzina zaraz obok-wprawia mnie czesto w wisielczy nastroj..i chodze w.k.u.w.i.n.a. Pierdnac nie mozna zeby ktos nie wiedzi.czasem mam chęć wyjsc podworko i posiedziec z antoniem w ciszy..sami-albo w niedzielę cała trójką wyjsc..posmiac się... Wypić kawę-a tu zawsze się ktoś kręci..."ciocia..a co robisz", "wujek a gdzie jedziecie". "ciocia Antos śpi?..a długo jeszcze ma spac?" itd.
Albo tescie..my gadamy, a t.coś usłyszy i:"ale co?", "ale kto", ale gdzie" "gdzie jadą"..a po co?
Tego to nie lubię... U mnie tak samo z sąsiadami. Jak kupujemy jakieś sprzęty typu TV albo komputer to chowamy pod szmatami Tacy wścibscy są, wszystko wiedzą. Sąsiadka mi do toreb zagląda, "a gdzie byliścieee?" i ostatnio przeszła samą siebie, wlazła nam do pokoju jak nas w nim nie było i wzięła sobie nakrętki (bo dla niej zbieram). Tak samo z rodziną TŻ. Wszystko muszą wiedzieć, obgadać, ile kosztowało a to a tamto....
Jeszcze co do wścibskich sąsiadów: u nas na osiedlu lepiej niech Wam nie przyjdzie do głowy źle sortować śmieci monitoring w oknach czuwa
Cytat:
Od dawna Wam mowilam, ze zaczne rozszerzac na jesieni. T. niby popierala moja decyzje, ale w pewnym momencie jej sie odmienilo. Zbieglo sie to w czasie z gorszymi nocami. Wtedy wymyslila, ze trzeba Yae ustabilizowac rytm dnia (no bo niby jeszcze nie jest...??) i szybko wprowadzic stale pokarmy, co by sie najadala. Na poczatku z nia o tym rozmawialam, ale pozniej dalam sobie spokoj i robilam dalej po swojemu. Az pewnego pieknego dnia, mail za mailem i telefon za telefonem od t. T. znalazla ksiazke o kp, a w niej o zaletach kp i przepraszala, ze tak nalegala na rozszerzanie.
A ostatnio tez byla zabawna historia: biegla do mnie z jedzeniem i piciem, bo przeciez meneq jest glodna i pic jej sie chce, a w takiej sytuacji z cycka nie poleci. Widzialybyscie jej mine, kiedy powiedzialam, ze poleci...
Pocieszna jest kobiecina...
Jejku ta ich misja... Że muszą nam wiedzę przekazać a później się plączą... Nikt przecież nic od nich nie oczekuje, ludzie są teraz aż nad wyraz mądrzy
Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź w sprawie snajpera

Nie wiem co u Was bo przeziębienie mnie wykańcza

Miło, że pytasz

U nas chyba zaczyna się sezon grypowy Mnie w niedziele coś zaczęło pobierać a wczoraj już mnie rozłożyło na łopatki. Katar masakryczny, gorączka, dreszcze i boli mnie dosłownie wszystko Michasia też coś kaszle więc do przedszkola już jej dzisiaj nie posłałam, zresztą i tak nie miałam siły jej zawieźć a jestem sama w domu to musiałabym z dwójką się szarpać.
Boję się żeby Witek nic nie złapał, bo bidulek przecież cały sierpień się męczył z kaszlem.
Eh nie smęcę już Mam nadzieję, że szybko przejdzie
.
Żadne smęcenie. Przykro, że dopadło i Was. Kurujcie się

Cytat:
o proszę bo zrobiła zdjęcie dla potomnych
prezent od babci na chrzest
http://img594.imageshack.us/img594/4971/vunn.jpg
Uwielbiam takie prezenty. I jeszcze ten entuzjazm i oczekiwanie, że będziesz tego używać
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
pyyyszny !!! polecam ten przepis, kurczak rozpływa sie w ustach
Deliszys
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, Tzta mi rozklada Ja nie chce miec trojki dzieci w domu
Oooo Kochana! Mój też. Jak ja byłam chora dwa dni temu, dosłownie zdechnięta, wiecie jak to pierwsze dni rozkłada to nawet tematu nie było, normalnie się zajmowałam Małą chociaż słaniałam się na nogach. A jego gardło boli-zaraz apteczka tabletek, mierzenie temperatury itd. Ahhh te facety
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, pytanko mam, nawet dwa:
1 - gdzie fewcia?
2 - czy do zupki takiej dla dziecia mogę dodać trochę koperku, natki pietruszki? I jakie zioła Wy dodajecie?
1-Mam nadzieję, że sie już znalazła...
2-Of course Niedługo będzie można już wprowadzać inne przyprawy (mam na myśli zioła, nie pieprz i sól). Ja do potrawki z indyka daję odrobineczkę bazylii, tak jest w składzie słoiczka BD, z których zgapiam.

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-09-17 o 14:06
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:58   #2172
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
http://naenanaena.seesaa.net/s/article/92365937.html

Od dawna Wam mowilam, ze zaczne rozszerzac na jesieni. T. niby popierala moja decyzje, ale w pewnym momencie jej sie odmienilo. Zbieglo sie to w czasie z gorszymi nocami. Wtedy wymyslila, ze trzeba Yae ustabilizowac rytm dnia (no bo niby jeszcze nie jest...??) i szybko wprowadzic stale pokarmy, co by sie najadala. Na poczatku z nia o tym rozmawialam, ale pozniej dalam sobie spokoj i robilam dalej po swojemu. Az pewnego pieknego dnia, mail za mailem i telefon za telefonem od t. T. znalazla ksiazke o kp, a w niej o zaletach kp i przepraszala, ze tak nalegala na rozszerzanie.
A ostatnio tez byla zabawna historia: biegla do mnie z jedzeniem i piciem, bo przeciez meneq jest glodna i pic jej sie chce, a w takiej sytuacji z cycka nie poleci. Widzialybyscie jej mine, kiedy powiedzialam, ze poleci...
Pocieszna jest kobiecina...

dzięki, geialna kupa sama bym się pobawiła!

ale że jak? nie poleci bo się chce pić i jeść? fajnie

Cytat:

a ja na roczek jeszcze nie mam pomysłu, może pierwsze lego? Samuel dostał od nas na roczek właśnie klocki
Agatka na Mikołajki mając półtora roku, do dzisiaj bardzo lubi

te mi się podobają:

http://lego.strefamarek.allegro.pl/1...k-arielki.html
http://lego.strefamarek.allegro.pl/1...ibylandii.html
http://allegro.pl/lego-duplo-10552-k...552036115.html dla chłopców super

Cytat:
Ale jen tanio stoi!! Po dzisiejszym kursie 300PLN.

Juz nie pamietam, jak to bylo. To byla sprawa z przed 2007 roku. Kiedy mieszkalam obok tego parku, to chlopca juz nie bylo, w ksiegarniach jak cieple buleczki sprzedawala sie jego autobiografia i w oparciu o jego losy zaczeto krecic film i serial i rysowac mange.
Pamietam tylko tyle, ze opiekowal sie nim starszy brat, juz student wiec pelnoletni. Jadl karton i przeterminowane jedzenie z pobliskiego sklepu calodobowego oraz zbieral reszte z automatow na ulicy. Toalety sa w parkach, a myl sie w takiej fontannie wody pitnej.
strasznie to smutne

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, pytanko mam, nawet dwa:
1 - gdzie fewcia?
2 - czy do zupki takiej dla dziecia mogę dodać trochę koperku, natki pietruszki? I jakie zioła Wy dodajecie?
Fewcia pewnie zaczęłą 3 razy myć podłogi, bo mokro na dworze
A poważnie - nie wiem, nie pisała nic że jej nie będzie

Cytat:
Spaceruje sobie wlasnie. Minal mnie mlody tatus na rowerze, w nosidle dziecko na oko roczne. Balabym sie tak jezdzic
głupota, niestety

----------------------
Agu angina na całego, bidulka jeść nie może bo gardełko boli, mango weszło tylko.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:00   #2173
hope01
Zakorzenienie

szajopedio (lub inne mamy skazowców) mam pytanie techniczne. Ponieważ zostały mi 3 puszki nutramigenu (nie liczę napoczętej) mam zamiar przestawiać Babla na normalne mm. Na ostatniej wizycie lekarz dał zielone światło, tylko robić to ostrożnie. I tutaj się zastanawiam czy kupić już normalne mm i wydłużyć przestawinie, czy wcześniej np z kaszką mleczną spróbować?

Stary 2013-09-17, 14:00   #2174
sarah67
Zadomowienie

dziewczyny jak zamierzacie wyprawic roczek??
szczególnie Illusion i Sylwietta no bomy 2 i 3 stycznia to wszyscy przejedzeni i co tu dac do jedzenia
matko juz roczek, ja nie chce
Stary 2013-09-17, 14:00   #2175
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
A co jej kupiłaś ?
Zrobiłam jej taki mix -bo ogólnie zabawki które oglądałam to ona już ma,więc bezsensu kupować coś takiego samego albo podobnego. W każdym razie przewodnim prezentem był taki zestaw stempelków (w jego skład wchodził taki notesik,kredki świecowe,12 różnych stempli które odkłada się do takiego domku i drzewka-ten dom i drzewko można po swojemu pokolorować,no i kolorowe tusze). Ona lubi rysować więc stwierdziłam że będzie ją to cieszyć (mogłam w sumie z ziemniaka jej coś wyciąć ). Do tego kupiłam taka wieeeeelką książkę z bajkami i kolorowankami w środku. Mały notesik,zestaw lepszych kredek i ołówków (bo jej mama tylko to narazie jej pozwala używać). Bańki mydlane (miały fajne opakowanie więc nie mogłam nie wziąć ). I dużo dużo słodkości. Czekoladki,kinder jaja,jakieś pianki,żelki,cuksy No chyba wszystko o czym marzy dziecko
Ale pierwsze co wyjęła to właśnie te stemple

Nie wiem czy to dobry zestaw dla dwulatki

Ja bym się cieszyła,ale ja to ja mnie wszystko cieszy.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-09-17, 14:02   #2176
hope01
Zakorzenienie

biedna Agu

Stary 2013-09-17, 14:06   #2177
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
szczególnie Illusion i Sylwietta no bomy 2 i 3 stycznia to wszyscy przejedzeni i co tu dac do jedzenia
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
biedna Agu
oj jeszcze troche czasu jest ;p

Kurna laski robilam Amelce badania 29 sierpnia i co? nie ma jeszcze 2ch badan bo co? bo maszyna zepsuta i im sie nie spieszy!!!!!!!!!! ale mnie to wqrwia!!!!!!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:08   #2178
sarah67
Zadomowienie

meza chrzesniak w maju ma komunie i nie wiem co kupic??
ja zawsze pytam teraz bedzie mial urodziny ale oni zawsze mowia ze nie wiedza

a ja na chrzciny czy teraz jak roczek bardzo bym chciala zeby mnie pytano co kupic, bo jak znowu dostanie cos ☠☠☠ut rozowego to padne
Stary 2013-09-17, 14:09   #2179
e_vel
Wtajemniczenie

Hej Kochane nie ma mnie bo mnie konkretnie rozłożyło i nie mam sił, więc tymi siłami co mam zajmuję się dziewczynkami i domem. A w niedzielę wyprawiam imprezkę więc muszę to ogarnąć.

Pogoda... eh, piździ, leje... brrrr...

Maja pełza i robi to coraz lepiej, podpełzając do szuflad i je otwierając do kabli i do śmieci które niby sekundę wcześniej odkurzyłam... Mam więc co robić.

A i wyrywają się jej słówka

Zaraz lecę na zebranie do przedszkola...

e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:11   #2180
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szajuś, zdrówka dla Agu

Insolito, miałam pisać, świetny filmik!!! A tatuś z oballem i pilotem mnie po prostu rozwalił

dziewczyny, wiecie, ile wynosi kuroniówka??? kurczę, nie ma szans, żebym w tyg poszła do roboty w styczniu, na dodatek mały wczoraj prawie cały dzień na piersi (przedwczoraj wytrzymał 6godz na obiadku + deserku a wczoraj ) dzisiaj też średnio je....
No i chyba pójdę na bezrobotny...

Aaaaaaaaaaaaa miałam wam pisać, małż w tym albo przyszłym tyg szkolenie na to stanowisko na które ma awansować!!! tzn szkolenie, ciepli go na głęboką wodę i jedzie sam do klienta i ma go wdrażać, już trzęsie portami

Marsi - pizgawica

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:12   #2181
mala_19kw
Zakorzenienie

Hope-ale taka prawda. Jej matka właśnie w taki pazerny sposób ją wychowuję. Ma jeszcze dwóch chłopców i tak ich wyszkoliła że tylko prezenty się liczą,a że teraz chłopcy starsi to kasa. Nie pójdzie i nic nie zrobi za darmo.
Bardzo mi się z tym nie podoba. Bo naprawdę to nie prezent jest ważny a pamięć. A ona uczy na odwrót.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-09-17, 14:13   #2182
Lenova
Wtajemniczenie

Hope a może najpierw spróbuj z mlekiem HA , mi tak kiedyś gastrolog mówił że jak będziemy przechodzić na normalne to żeby z HA najpierw spróbować.
Ja póki co czekam lekarka nic nam nie mówiła, a ja jakoś ostatnio dałam jej obiadek a tam mleko było i ja lekko wysypało także chyba jeszcze nie przeszło.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:14   #2183
sarah67
Zadomowienie

chlopak ma 19 lat

http://www.siepomaga.pl/f/fundacja-siepomaga/c/1006
Stary 2013-09-17, 14:16   #2184
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
U mnie jeszcze lepsza sytuacja bo...póxniej jest Boże narodzenie u TŻta w rodzinie (wigilia 6 stycznia a 7 i 8 święta) więc urodziny Igiego pomiędzy świętami katolickimi i prawosławnymi . No ale ja planuję raczej robić Igiego roczek i moją trzydziestkę razem więc troszkę później, w sobotę 11 stycznia. I na przejedzenia patrzec nie będę tylko zrobię tak jak bym robiła w każdym innym terminie
Stary 2013-09-17, 14:21   #2185
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mała, jak dla mnie bardzo fajny prezent, sama bym się tym pobawiła
a kurczę, wg mnie to zależy od wychowania i rodziców, bo jeżeli dziecię jest małe a dostaje wszystko tylko grające śpiewające itd to potem tak jest, że samo się nie pobawi, takimi np stempelkami..... Mojej kuzynki synek dostał na komunię xboxa :| a komunia na 40 osób. no kurczę!
W przyszłym roku jedziemy do siostry męża na komunię jej chrześnicy i oni nie chcą dla niej żadnych prezentów. Pieniędzy też nie. Prezentem będzie to, że przyjedziemy no i potem wypad do Disneylandu całą rodziną, ale wiecie o co chodziwg mnie to...fajnie tak

Elllmi, halo! pisz co u Ciebie!!!

Lenova, Evel, kurujcie się kochane

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

kochane, czym zabezpieczacie regały i komody itd???
Bo ja mam schizy, że młody weźmie i przewróci na siebie jakiś mebel, a wspina się na wszystko co możliwe....
Najgorsza jest komoda z wielkim tv, nie da się go podwiesić bo ma wielką d.upę z tyłu... A bąbel lubi się pod nią bawić (nawet o nią nie staje, ale sam fakt, że siedzi pod wielgachnym i 60kg tv mnie przeraża )

Stary 2013-09-17, 14:23   #2186
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeszcze lepsza sytuacja bo...póxniej jest Boże narodzenie u TŻta w rodzinie (wigilia 6 stycznia a 7 i 8 święta) więc urodziny Igiego pomiędzy świętami katolickimi i prawosławnymi . No ale ja planuję raczej robić Igiego roczek i moją trzydziestkę razem więc troszkę później, w sobotę 11 stycznia. I na przejedzenia patrzec nie będę tylko zrobię tak jak bym robiła w każdym innym terminie
ja też 11.01 będę robić, bo Dawidowi wypada w środę i nikt nie przyjdzie bo w pracy.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hope a może najpierw spróbuj z mlekiem HA , mi tak kiedyś gastrolog mówił że jak będziemy przechodzić na normalne to żeby z HA najpierw spróbować.
Ja póki co czekam lekarka nic nam nie mówiła, a ja jakoś ostatnio dałam jej obiadek a tam mleko było i ja lekko wysypało także chyba jeszcze nie przeszło.
hmmm nie wiem, nic nie mówił.. ja mu daję od czasu do czasu jogurty deserki mleczne dla dzieci

Stary 2013-09-17, 14:25   #2187
LadyWhisper
Zakorzenienie

my też 11go
ale nie wiem, czy chcę taką "fetę" jak na chrzciny
wolałabym torcik, ciasto, kawa, posiedzieć i tyle....

Stary 2013-09-17, 14:25   #2188
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
\kochane, czym zabezpieczacie regały i komody itd???
Bo ja mam schizy, że młody weźmie i przewróci na siebie jakiś mebel, a wspina się na wszystko co możliwe....
Najgorsza jest komoda z wielkim tv, nie da się go podwiesić bo ma wielką d.upę z tyłu... A bąbel lubi się pod nią bawić (nawet o nią nie staje, ale sam fakt, że siedzi pod wielgachnym i 60kg tv mnie przeraża )
JA jestem zabezpieczeniem.. a schizy mam o półkę pod którą śpimmy

Stary 2013-09-17, 14:29   #2189
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewzyny ma któraś z Was książkę A.Stein "dziecko z bliska" w wersji elektornicznej ????
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:31   #2190
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
my też 11go
ale nie wiem, czy chcę taką "fetę" jak na chrzciny
wolałabym torcik, ciasto, kawa, posiedzieć i tyle....
no ja robię w domu normalnie. Tort, kawa, ciasto, sałatka i może jakiś ciepły posiłek? Zobaczymy

a słuchajcie. W niedzielę chrześnica TZta (córka tej łajzy) miała 2 latka. Roczku nie miała robionego bo się zbiegło z tym że brata TZ przymknęli. No i nie było atmosfery do świętowania. I ona na niedzielę TZta nie zaprosiła
I teściowa do mnie ostatnio że wtedy jak były chrzciny Dadiego żeśmy jej nie zaprosili i ona do siebie pojechała itp. Ja mówię, że nikt jej wynosić się nie kazał, a to że nie prosiłam żeby została to maj biznes i niech sobie przypomni jakie jaja ta cipa odstawiała, jaka jest dwulicowa i ja po raz trzeci z nią nie będę rozmawiać nawet po to żeby nie było gęstej atmosfery. Sorry ja dwa razy rękę wyciągałam, w zasadzie nawet nie wiem za co Panna to typ ciebie lubię, ciebie nie lubię i koniec. A i tak byśmy tam nie pojechali.
założę się że było pieprzenie że Oliwcia nic od chrzestnego nie dostała TZ tak uszy w niedzielę piekły mnie też ładnie nas obgadywała
dziecko dostanie jak przyjedziemy do jego matki i ona też będzie.
A na roczek Dawida kutwie dam zaproszenie dla córki bo to jedyna najbliższa kuzynka Młodego.

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2013-09-17 o 14:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości