|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
oby było bezboleśnie
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Wariatki, ale lecicie
![]() Czynię zupę- krem z marchwi ![]() Zostałam wczoraj zapytana w poradni, czy ze wzg na to, ze mieszkam teraz daleko od nich, wyrażam zgodę na zmianę położnej na inną, taką, co ma bliżej do mnie. Jak dla mnie żaden problem, zapewniali, że miła Kazali najpierw do niej sobie zadzwonić i jak mi spasuje, no to ona będzie przychodzić. Zadzwoniłam, babeczka super W tym lub przyszłym tygodniu będzie dzwonić do mnie umawiać się na edukację przedporodową [pokaże jak kąpać dziecko, jak karmić piersią, jak sobie radzić w trudnych wypadkach itp] i to w ramach NFZ |
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele nic nie widać
I nie zacytowało mi Ciebie- z ręką to normalne, a dzieciaki zazwyczaj w dzień porodu są mocno spokojne
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r....
Tu sowki dla Anulki ImageUploadedByWizaz Forum1379417891.034062.jpg
Moja torba do szpitala- ta zolta ! powiedzmy ze w niej jest prawie wszystko , no ale wiecej sie nie zmiesci ImageUploadedByWizaz Forum1379417988.620790.jpg - kolezanki mowia ze mala jak na pierwszy porod ImageUploadedByWizaz Forum1379418042.253706.jpg - I to tez musialam Wam pokazac. Dostalam poczta taki katalog z pampersa z rabatem , jak kupie paczke Newborn to dostane torbe na wozek gratis , ale zobaczcie tego maluszka - normalnie az sie wzruszylam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
Domi trzymam kciuki! Już niedługo utulisz Jaśka
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby faktycznie sie taka fajna okazaała. Też bym chciała taką.
|
|
#4298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Ty śliczna jesteś Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#4299 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to chwytasz się wszystkiego żeby ratować.Wiadomo z umiarem ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Trele Rzeczywiście mała ta torebunia
|
||
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po to Wam napisałam to czego ja się dowiedziałam żebyście nie robiły tak jak napisała Trele bo mówił ten ratownik że jacyś rodzice tak zrobili a potem dziwili się że dziecko ma probvlemy dosyć poważne z nóżkami
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowia ze bedzie wczesniak ? Ty tak na przelomie 36/37 i w sumie nie wiadomo jak do tego podejda co ? Cytat:
Cytat:
Najgorsze jest to , ze nawet w dzisiejszych czasach sie to zdarza - wiec wszystko mozliwe Mniam TAki poporstu , z miksowanej marchewki ? Czy z jakiegos specjalnego przepisu ? Cytat:
Wydaje mi sie ze cczym bardziej bym chciala tymbardziej sie blokuje i nigdy nie urodze
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
.
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-17 o 14:34 |
|
|
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
dzidzia, domi trzymam kciuki,
|
#4306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tak samo dobrze
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się Kochana i oby szybko poszło ![]() Cytat:
Zresztą ja wogóle mało prasuję Ja mam taki polarkowy ale dość cienki i przed kolano Cytat:
Do tego co i rusz coś mi jeszcze dowozi różne rzeczy
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-17 o 13:57 |
||||
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
wyszły mi kijowe wyniki moczu, dużo leukocytów
dobrze że w czwartek wizyta bo się zestresowałam
|
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale sukces!Wstawiłam obiad
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem oczywiście blenduję na krem
|
|
|
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzidzia,Angie,Domi 3mam mocno kciuki za Was i maleństwa
Beatka,wszystkiego najlepszego! Gratuluję tygodni,miesięcy i udanych wizyt ![]() Przeraziłam się tymi porodami... nie było mnie zaledwie kilka dni,a tu tyle się dzieje..,w dodatku chyba zaraz zasnę... ostatnio chce mi się ciągle spać... Anoula, dopisz mi godzinę wizyty 16.15.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-17 o 14:18 |
|
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
Ja się szykuję do ginka na wizytę, dowiem się jak mi posiew wyszedł...spadam dziewczyny muszę się doczłapać do przychodni a strasznie mi się nie chce więc same rozumiecie...do usłyszenia później....
Trzymam kciuki za porody.... |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej nie moża tak zrobić bo dziecko nie ma jeszcze sztywnego kręgosłupa i weź tu nim tak potrząsaj, przecież to połamać można a no i mówił nawet że widział jak jeden ojciec potrząsał za jedną nóżkę takiego niemowlaka ![]() ale powiem Wam że mojej kuzynki syn jak był dużo młodszy niż teraz to wsadził sobie fasolę do nosa i pojechali z nim do szpitala i tam lekarz właśnie wziął tego dzieciaka do góry nogami i mu wyleciało ![]() ciągle chodzi za mną ta piosenka, nie wiem czemu https://www.youtube.com/watch?v=Pqaxe5o2Apo załacza mi się weselny klimat chyba słyszałam ją raz i tylko kawałek a wczoraj się położyłam i mi w myślach się nuciło :Pi mam chęć się wytańczyć normalnie będę gwiazdą wieczoru- tancerka z ogromnym brzuchem prawie w 9 miesiącu oo i jeszcze ta: https://www.youtube.com/watch?v=M-6Bj5GmUH4 strasznie podoba mi się jej głos, zasze marzyłam mieć taki trochę zachrypnięty głos
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-17 o 14:07 |
|
|
|
|
#4313 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A dzieciaczek jest wspaniały..się zakochałam.Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4314 | |||
|
Zakorzenienie
|
mniam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dla fanek sówek. nasza Rinco robi czapki na szydełku i wrzuciła sówkę. pisałam, by u nas wrzuciła, ale nie wiem kiedy sie pojawi https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2789 Rinco mam nadzieje ze sie nie gnoiewasz ![]() ja cie... moje dziecko zjadło prawie caly talerz zupy siedziala mi na kolanach, najpierw sie troche bawila ale zaczela jesc. zostawila troche miesa i pietruszki i kalarepy. doprawiła jeszcze gruszka |
|||
|
|
|
#4315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A torba faktycznie mała...wszystko Ci tam weszło?? ![]() u mnie ostatnio codziennie Cytat:
Ja bym się bała chyba tak szybko wyjść Zacznie się jak się nie będziesz spodziewać Cytat:
Niunia super, że małej apetyt dopisuje ![]() świetne te czapy od Rinco
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-17 o 14:14 |
||||
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Trele aleś przygotowana!
![]() mam awizo, pylam niedługo na poczte po Twoją paczuszke! ja własne zaglądnęłam z najdzieją że może już Jasiek na świecie, a tutaj cesarkasię zapowiada. Dommiii tryzmaj się kochana!
|
|
|
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to musimy jeść duuużo, jak "pakerzy" na siłowniach, ktorzy chcą przybrać na wadze. czyli pić dużo proteinowych shakeów, jeść kilkanaście małych porcji białka dziennie, od 1 twarożku, serka i kawałka piersi nic złego się nie stanie, to wręcz idealna ilość, ale tutaj już trzeba wypić trochu więcej wody, żeby ułatwić trawienie i odciążyć organizm. wszystko lepiej zostanie wchłoniete i wciągniemy maksimum dla siebie i dziecka bez najmniejszych obciążeń ![]() nasłuchałam się dużo od byłego tż, bo on był specem od diet i przybierania masy (probował mnie podtuczyć swego czasu) Domii, tłumaczenie zrobione oby humor Ci to poprawiło
|
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdolniacha z Niej ![]() Powiem Wam dziewczyny,że Wy to macie wyobraźnie do tych tytułów na kolejną częśc.. ja kiedyś usiadłam i myślałam,myslałam i gó*no wykminiłam ;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-17 o 14:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

oby było bezboleśnie 

ja zawsze więc to dla mnie niezrozumiałe pytanie :P
Oby nikomu się nie przytrafła podobna akcja 

jak się dzisiaj miewacie?
Do tego co i rusz coś mi jeszcze dowozi różne rzeczy
dobrze że w czwartek wizyta bo się zestresowałam