|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
|
|
|
#4742 |
|
Konto usunięte
|
a ja się zastanawiam czy jutro nie wziąć na żądanie :| słabo się czuję :/
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
W hotelowych restauracjach to niestety norma, ze sie pracuje do 2-3, bo goscie lubia sobie posiedziec i popic, zwlaszcza na jakichs konferencjach/szkoleniach. Ale za to jak dobry hotel to i goscie dobrzy, wiec napiwki spore.
Zalezy jaka praca. Jakby mnie bieda przycisnela to pewnie i za 5 zl netto bym poszla;/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4744 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też myślałam o takiej stawce. ![]() Cytat:
jest częścią "paczki"znajomych i nie chce zgrzytów. ![]() Cytat:
tylko c**j szef najpewniej się wk...urzy na maxa. ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
o grubszego gościa pod krawatem. Na razie mnie nie przyciska bieda, a matka i TŻ i poczucie winy, że od miesiaca nie pracuję. Dlatego tak się Was chciałam poradzić.
|
|
|
#4745 |
|
Konto usunięte
|
Ja też od 8 wzwyż bym poszła.
Dzięki dziewczyny za motywację. Już ogarnęłam mniej więcej materiał, po kilka zdań na pewno na każde pytanie odpowiem. Zaraz przejrzę jeszcze ogłoszenia, potem myć się i jakieś 40 minut na ostatni rzut oka na zagadnienia i jutro rozmowa... 3mcie kciuki! |
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42839250]a ja się zastanawiam czy jutro nie wziąć na żądanie :| słabo się czuję :/[/QUOTE]
lepiej zwolnienie, szkoda urlopu ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
będziemy trzymać kciuki
|
|
|
#4747 |
|
Konto usunięte
|
lazada mam na chwile obecną 5 dni urlopu. niestety zwolnienia nie ma co, nie będę stać od 5 i czekać aż mnie przyjmą do lekarza... to już wolę iść do pracy normalnie
nouvelle, właśnie tego się boje, że będą kolejne pretensje :/ |
|
|
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42841167]lazada mam na chwile obecną 5 dni urlopu. niestety zwolnienia nie ma co, nie będę stać od 5 i czekać aż mnie przyjmą do lekarza... to już wolę iść do pracy normalnie
nouvelle, właśnie tego się boje, że będą kolejne pretensje :/[/QUOTE] rozumiem, nie wiadomo co doradzić ![]() mi w takich sytuacjach pomaga fervex a jak nie przechodzi to trzeba zostać w domu swoją drogą to jest paranoja, że w obecnych czasach już człowiek boi się nawet przeziębić bo może to wróżyć nieprzyjemności w pracy eh
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-09-16 o 22:46 |
|
|
|
|
#4749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tusia, bierzesz uż?
|
|
|
#4750 |
|
Konto usunięte
|
ide do pracy. dzis nawet spalam. bez temperatury. tylko jak wstalam to chyba wysmarkalam hektolitry kataru...
ja po wczorajszym komentarzu nie chce slyszec, ze znow wolne... bede kichac j prychac. trudno.
|
|
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42843028]ide do pracy. dzis nawet spalam. bez temperatury. tylko jak wstalam to chyba wysmarkalam hektolitry kataru...
ja po wczorajszym komentarzu nie chce slyszec, ze znow wolne... bede kichac j prychac. trudno.[/QUOTE]Zaraź go . Niech też się meczy.
|
|
#4752 |
|
Zadomowienie
|
może pójdzie na zwolnienie i będziesz miała święty spokój?
![]() Zerwałam się dziś o 7:00 i nie mogę spać. Całą noc z resztą się budziłam. Mój chłopak ma dziś wyniki rekrutacji na studia (ciężko się dostać, bo to infa programistyczna, ta ponoć najbardziej za☠☠☠ista, którą on sobie wybrał). Różnie może być... Strasznie się tym przejęłam. Przynajmniej z samego rana poprzeglądam ogłoszenia, może mi się uda coś wysłać... Dziewczyny, co Wy robicie w domu, jak nie pracujecie? Bo ja powoli wariuje - nie nadaję się do siedzenia w chacie. Czytam, oglądam filmy, gram na gitarze, cały czas gdzieś wychodzę ze znajomymi, spotykam się z facetem, coś tam kombinuje z tymi stronami internetowymi i wydaje mi się, że mam strasznie dużo czasu :/ Już zaczęłam grać w głupie gry na fejsie i regularnie przeglądać kwejka Jak Wy wypełniacie sobie czas?
|
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak TZ wraca to leżymy i oglądamy seriale. Ostatnio zaraził nas Spartacus. A jak jestem sama to oglądam Plotkarei uczę się angielskiego. I praktycznie każdy dzień jest taki sam. Dobijające Dziś do biura nie idę, ale jutro na pewno na kilka godzin.
|
|
|
#4754 | |
|
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- ja wciągam gripex hot active ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4755 | |
|
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Ja też nie lubię siedzieć w domu. W wakacje jeszcze rwałam maliny, a jak nie to się poszło do babci pomogło/wyszło na rower/robiło obiady/sprzątało a teraz to tylko ćwiczę i siedzę przy kompie - oglądam ogłoszenia no i słucham pretensji rodziców i krzyków domu ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- A zaraz wsiadam w busa i jadę do Lublina na tą nieszczęsną rozmowę. Śmiać mi się chce, bo nic nie umiem, a koleżanka, co już ma za sobą napisała jak to wygląda I tym bardziej jestem w ciemnej dupie...Coraz bardziej się utwierdzam w tym, że rodzice chcą mnie na siłę uszczęśliwić (czyt. wysłać na mgr DZIENNĄ), a ja tego nie potrzebuję. Kiedy pomyślałam, że kolejne 2 lata znów będę się męczyć (bo dla mnie studia były męczarnią) to mi się słabo zrobiło. Nie rozumiem tego parcia na mgr ze strony rodziny. Ciotka (siostra mamy) to prawie z siebie wyszła, jak powiedziałam, że chyba nie idę na mgr, babcia tak samo. Jakby ten nieszczęsny mgr był jakimś skarbem, cudem, otwierał klucze do szczęścia (?) Jadę tylko dla matki, żeby miała swoje 5 minut, ja nie będę się wysilać, nawet nie wiem jak to zrobić...bo nic nie umiem...no może po 1-2 zdania, ale to za mało. |
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4757 |
|
Konto usunięte
|
Stworki, jak myślicie?
Ja zaraz jadę, ale coś znalazłam: Firma transportowa, poszukuje osoby na stanowisko Ksiegowa- asystentka do prowadzenia ksiegowosci i bierzacych spraw firmy. Do obowiązków pracownika należy: - dbałość o dokumentacje - wystawianie Faktur, - rozliczanie pracowników. - załatwianie bierzących spraw firmy. Wymagania: - Bardzo dobra znajomosc obsługi komputera, - Znajomość jezyka Angielskiego w stopniu Bardzo dobrym. - Chęci do pracy i rozwoju osobistego Poszukujemy osoby komunikatywnej, ogarnietej z doświadczeniem i mającej cel w życiu. |
|
|
|
|
#4758 |
|
BAN stały
|
Ale wymagania: mającej cel w życiu, pierwszy raz czytam coś takiego...
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Od kiedy BieRZących piszę się przez RZ??????????? Kto pisze takie ogłoszenia, masakra ;/;/;/ |
|
|
|
|
#4759 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Konto usunięte
|
Ha ha dopiero zobaczyłam, no nie
Nie dam rady nic powiedzieć, bo mam PMS, który mnie strasznie męczy, pewnie jeszcze pobiję tych wykładowców...że akurat teraz musiałam mieć PMS ![]() Muszę się wybrać do ginekologa, bo to nie jest normalne ![]() Jadę
|
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia!!
|
|
#4762 |
|
Zadomowienie
|
pewnie normalna praca biurowa, ale jak ktoś robi błędy ortograficzne w ogłoszeniu i pisze, że szuka ogarniętej osoby to chyba nie świadczy dobrze o tej firmie
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zajmuję się synkiem siostry ![]() a i ja sprzedaję dodatkowo w między czasie ciuchy przez neta, żeby mieć za co dojechać czy tak jak dziś, pójść do fotografa wpada parę złotych, ale pozwoli przetrwać. ostatnio 10-go, dostałam nadgodziny z byłej pracy za...lipiec.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-17 o 12:55 |
|
|
|
|
|
#4766 |
|
Konto usunięte
|
trzymam kciuki fdhgfhjhkghgfdh!
|
|
|
|
|
#4767 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
fdh, na pewno dobrze będzie! |
|
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zauważyłam wczoraj informacji w pup o stażach. Spóźniłam się na pierwszą turę. Zadzwoniłam dziś, ale już było za późno. Zapisało się 60 osób na 15 miejsc. Pani wpisała mnie na listę rezerwowych. Kolejna tura w grudniu. A tak bardzo chciałam się dostać
Ostatnio jak byłam w pup Pani powiedziała, że miałabym wielkie szanse dostać sie do UM albo jakiegoś Biura Poselskiego... Grudzień. A jak dostanę gdzieś pracę to nie będę miała już szans na staż. Nie dam rady czekać :/
|
|
#4769 | ||
|
Konto usunięte
|
Jestem po.
Lekka prowizorka, bo mówiłam, tyle ile zdążyłam spamiętać. Oceniam siebie na jakieś 60% (to moja subiektywna ocena). Zobaczymy. Wyniki przed północą za tydzień Cytat:
Nie ma maila, tylko telefon. Z ciekawości chyba zadzwonię ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- albo to "kreatywnej księgowości"...---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Kiedyś składałam papiery na asystenta ds. księgowości w moim mieście. Dziś się dowiaduję, że koleżanka ze studiów (nota bene mieszkająca od mojego miasta jakieś 15 km) dostała tą pracę i pracuje od lipca... Czego mi brakuje? Co ze mną jest nie tak, ja nie wiem ;(
|
||
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=bqyXViDPBXw
Słowa piosenki odzwierciedlają mój nastrój
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

co mnie interesują ludzie, ważne żeby dali zarobić

będziemy trzymać kciuki 

bede kichac j prychac. trudno.