Krakowianki po raz XXIII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 11:22   #3751
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
fenomenu olei w ogóle nie rozumiem, bo mimo kilku prób nakładania miałam jeszcze większe siano niż wcześniej
Po prostu zły olej

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Hej nowa, fajny kot
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:34   #3752
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Racja, zwłaszcza jak szare futro biegnie na przywitanie z wrzaskiem, piskiem i hukiem
Każda motywacja zdaje się być dobra w mojej sytuacji
Mój biegnie krzycząc "cholero, co tak późno?! śmieci posortowałem, poukładałem rzeczy na półkach, a ty nie raczysz okazać mi wdzięczności!!!" - patrzę do kuchni, śmietnik rozwalony, puszki postrącane z półek...
Stary 2013-09-17, 11:35   #3753
mmmmmm
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42843804]Ja mam ten co zawsze, zmieniała numer?
[/QUOTE]
Nie wiem właśnie. Ja mam taki sprzed 3 lat, ale jak kiedyś próbowałam się z nią skontaktować to nie odbierała i nie odpisywała
Będzie się ktoś z nią widział jakoś niedługo?

Cytat:
nad zmianą taryfy to zaczełam się dopiero wczoraj zastanawiać, bo się dowiedziałam, że coś takiego jest o zmianie dostawcy nie myślałam chociaż nie mówię nie.
Zwyczajnie zainteresowałam się tematem, bo z rachunkami przysłali mi info, że można zmienić swoją dotychczasową ofertę na tańszą podpisując niezmienną umowę na 3lata. G***no mi na infolinii wyjaśnili i generalnie dalej nic nie wiem...
opcja podwójnej taryfy nie jest zła ale nie chciałoby mi się bawić w pamiętanie co o której mogę robić. Poza tym ja na prąd mam piekarnik, który jest używany 2x w roku i wsio. No światło oczywiście No ale przecież nie będę siedzieć po ciemku do 22 czy mniej używać kompa

6m, Ineso, Hard- macie Tauron? robiłyście coś z tym?
Mamy Tauron, ale bez kombinowanych taryf. Wydaje mi się, że u nas by się to nie sprawdziło. Niby mamy wszystko na prąd, ale rachunki są raczej niskie. Wydaje mi się, że taryfy się sprawdzają u kogoś kto większość czasu jest w domu. Moja ciocia jest na emeryturze i pilnuje żeby pralkę czy zmywarkę uruchamiać między 13 a 15 albo po 21. W naszym przypadku to bez sensu.

Cytat:
Dzień dobry Przyjmiecie mnie?
A żebyście na ślepo mnie nie brały to coś napiszę o sobie. Mieszkam w Kr 9 lat, przybyłam tu z gór na studia, oczywiście, studia się skończyły, znajomi się rozpełzli po kraju/świecie - czyli standard. Jakiś czas temu zauważyłam, że moje życie zaczęło zawężać się do obszaru pracy i domu. Niby nic w tym złego, ale czuję, że jeszcze na to nie czas Na fali egzystencjalnych rozmyślań wymyśliłam, że bardzo brakuje mi babskiego towarzystwa Więc uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej kandydatury
Wniosek został odrzucony z powodu braku numerów pesel i NIP
Witaj
Stary 2013-09-17, 11:42   #3754
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
A żebyście na ślepo mnie nie brały to coś napiszę o sobie. Mieszkam w Kr 9 lat, przybyłam tu z gór na studia, oczywiście, studia się skończyły, znajomi się rozpełzli po kraju/świecie - czyli standard. Jakiś czas temu zauważyłam, że moje życie zaczęło zawężać się do obszaru pracy i domu. Niby nic w tym złego, ale czuję, że jeszcze na to nie czas Na fali egzystencjalnych rozmyślań wymyśliłam, że bardzo brakuje mi babskiego towarzystwa Więc uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej kandydatury
diagnoza: podstawy do wejścia na wizaż masz takie same jak niejedna z nas, kota masz jak niejedna tu (niektóre żywego, niektóre w głowie), chęci do spotkań wnioskuję są, a więc jesteś przyjęta
cześć

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
gg22 - u mnie najwięcej prądu zżera lodówka i pralka, kuchenkę i ciepłą wodę mam na gaz.
Pranie mogę wstawiać w weekendy, w tygodniu często wracam dopiero po 22, ale nie wiem, czy mi się kalkuluje zmiana taryfy w kontekście non stop włączonej lodówki
Przy kuchence elektrycznej czy takim ogrzewaniu nawet bym nie myślała o zmianie, ale mając na prąd parę sprzętów chodzą mi takie myśli po głowie.
W trakcie upałów miałam włączony wiatrak przez cały pobyt w domu, najwcześniej wracałam z pracy o 18, więc przez 4 godziny kręciłby się na wyższej taryfie. Najbardziej jednak zastanawia mnie lodówka. Niby mała lodóweczka, klasa A, ale jak miałam zepsutą przez 2 tygodnie, to zużycie w tym miesiącu miałam tak niskie, jakbym wybyła na urlop.
no to mam podobnie chociaż nie rozkminiałam tego pod kątem lodówki. Myślę, że mimo wszystko taka podwójna taryfa średnio się opłaca, bo mimo wszystko sądzę że najwięcej prądu idzie na światło, a to świecisz +/- od 18 do 24 a więc spora część jest w tej wyższej taryfie.

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ooo serio? ale ma jakiś salon czy w domach obcina? w sumie nie chcę robić rewolucji na głowie, zależałoby mi tylko na ścięciu kilku cm i pocieniowaniu delikatnym.

moje koncówki też są zawsze w mega kiepskim stanie prędzej czy później, chyba taka ich natura :/ a co do olejów - mogłaś nakładać nie taki co trzeba jeśli masz wysokoporowate włosy to na przykład nie sprawdza się kokosowy. ten sam olej dla jednej osoby będzie super, drugiej zrobi siano. nie znam się na tym super dobrze, ale poczytaj na blogach
pracuje w salonie na kurdwanowie, ale ja ją poprosiłam żeby mi ufarbowała w domu. Przy następnym farbowaniu ma mi też podciąć końcówki.
może trzeba jej zrobić reklamę żeby w domu obcinała za drobną opłatą

znowu muszę googlować

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
dzięki Malla, gg
coś się powolutku zaczyna dziać, ale jestem pełna obaw przed nowym i nieznanym

cześć nati-mo ten superkot z awatarka to Twój ??

gg mam tauron i tańszą taryfę, taką że w nocy i w happy hours (13-15) mam niższą opłatę a w pozostałe godziny wyższą licznik dwufazowy
zawsze są obawy przed nieznanym, ale mam nadzieję, że przeważa to fajne "mrowienie" i ciekawość co będzie i jak będzie. nakręcaj się pozytywnie

a dostałaś to info o możliwości podpisania nowej, promocyjnej oferty z rozróżnieniem na jakiś pakiet standardowy i eko?

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42846449]Po prostu zły olej [/QUOTE]

chyba 4. od takiej jednej skromnej

a tak serio to próbowałam te, które mi odlałaś i efekt z każdym był taki sam. Może powinnam się przemóc i przetrwać ten czas puszenia żeby potem było lepiej? tak to może działać?
jaki w takim razie powinnam spróbować?

znalazłam takiego bloga http://blondeme.pl/ i choć rysunki zachwycają, widać, że laska ma wiedzę na temat pielęgnacji włosów to jej infantylny język, wszędobylskie serduszka, boldowanie itp. rzucają mnie o podłogę i powodują odruch wymiotny
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:49   #3755
Malla
Nie depcze krokusów

gg22 - a pamiętasz nazwy tych olejów? Musisz mieć jakiś strasznie mocny szampon, skoro jeszcze żaden olej Cię nie przylizał
Stary 2013-09-17, 11:50   #3756
2016070953
Konto usunięte

gg nie dostałam oferty promocyjnej, może jeszcze przyjdzie. Oczywiście że przeważa ten pozytywny strach przed nowym i poczucie że będzie fajnie.

Malla happy hours i kombinowana taryfa mi jest potrzebna z związku z elektrycznym ogrzewaniem i niższe rachunki też są

Edytowane przez 2016070953
Czas edycji: 2013-09-17 o 11:51
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:56   #3757
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Mój biegnie krzycząc "cholero, co tak późno?! śmieci posortowałem, poukładałem rzeczy na półkach, a ty nie raczysz okazać mi wdzięczności!!!" - patrzę do kuchni, śmietnik rozwalony, puszki postrącane z półek...
Twoja wina, nie doceniasz starań kociszcza Stara się futro zarobić uczciwie ciężką pracą na jedzenie i żwir

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość

Wniosek został odrzucony z powodu braku numerów pesel i NIP
Witaj
Mój błąd. Na swe usprawiedliwienie dodam, że NIP zgubiłam A pesel bez NIPu to już nie to samo

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:03   #3758
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
kurczę ja regularnie podcinam końcówki, smaruję je serum z avonu, regularnie nakładam odżywki, raczej nie suszę, a jeśli już to tylko podsuszam i to na chłodnym nawiewie, a końcówki i tak się rozdwajają
fenomenu olei w ogóle nie rozumiem, bo mimo kilku prób nakładania miałam jeszcze większe siano niż wcześniej
Co do olei, to zasada jest prosta, (generalnie) albo pasują Ci lekkie oleje typu kokosowy, albo cięższe, jak arganowy. Najgorzej, jeśli masz mieszaną porowatość włosów. Ale polecane jest sprawdzenie najpierw oleju kokosowego. Jeśli chce Ci się w to bawić, to polecam lekturę blogów, informacji jest tam zatrzęsienie.
U mnie np. sprawdza się kokosowy na całą długość, ale jak na same końcówki dam "arganowy" (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...treatment.html), to są świetnie zdyscyplinowane i się nie puszą.

Cytat:
Siemka Przepiękny kocur, zawsze mi się takie podobały.
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:05   #3759
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem właśnie. Ja mam taki sprzed 3 lat, ale jak kiedyś próbowałam się z nią skontaktować to nie odbierała i nie odpisywała
Będzie się ktoś z nią widział jakoś niedługo?
Pewnie ja, bo awanti będzie ode mnie odbierać. Napisz jej maila najlepiej, zawsze na nie odpisuje.

Cytat:
gg22 - a pamiętasz nazwy tych olejów? Musisz mieć jakiś strasznie mocny szampon, skoro jeszcze żaden olej Cię nie przylizał
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:12   #3760
ola_gie
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:

pracuje w salonie na kurdwanowie (...)

znalazłam takiego bloga http://blondeme.pl/ i choć rysunki zachwycają, widać, że laska ma wiedzę na temat pielęgnacji włosów to jej infantylny język, wszędobylskie serduszka, boldowanie itp. rzucają mnie o podłogę i powodują odruch wymiotny
Chodziłam kiedyś do fajnej fryzjerki na Kurdwanowie - miała na imię Beata i pracowała na ul. Turniejowej, może to ta sama

Blog faktycznie wywołuje cukrzycę

Cytat:
Mój błąd. Na swe usprawiedliwienie dodam, że NIP zgubiłam A pesel bez NIPu to już nie to samo
Cześć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:25   #3761
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie tam! Hiper mi ich nie podpisała
próbowałam też z alverde czy też z alterry ale już nie pamiętam.. i oddałam
szamponów używam z beala bez sls, od czasu do czasu daję tylko z lekkimi slsami. Odżywki też z balea + scandica

Cytat:
podobno teraz już wystarczy sam PESEL

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość
Co do olei, to zasada jest prosta, (generalnie) albo pasują Ci lekkie oleje typu kokosowy, albo cięższe, jak arganowy. Najgorzej, jeśli masz mieszaną porowatość włosów. Ale polecane jest sprawdzenie najpierw oleju kokosowego. Jeśli chce Ci się w to bawić, to polecam lekturę blogów, informacji jest tam zatrzęsienie.
U mnie np. sprawdza się kokosowy na całą długość, ale jak na same końcówki dam "arganowy" (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...treatment.html), to są świetnie zdyscyplinowane i się nie puszą.
przeczytałam o tej porowatości chociaż na razie dość powierzchownie i strzelam że mam wysoką

no nic trzeba będzie się wczytać, coś kupić i spróbować

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Chodziłam kiedyś do fajnej fryzjerki na Kurdwanowie - miała na imię Beata i pracowała na ul. Turniejowej, może to ta sama
nieee to nie ta sama.
.
Stary 2013-09-17, 12:28   #3762
Konto usunięte

Cytat:
przeczytałam o tej porowatości chociaż na razie dość powierzchownie i strzelam że mam wysoką
Oczywiście, że masz wysoką
Stary 2013-09-17, 12:35   #3763
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
mal - zniszczone końcówki niszczą się jeszcze bardziej też mam problem z regularnym chodzeniem do fryzjera (zawsze mi się nie chce albo szkoda mi kasy), ale nakładam po każdym myciu jedwab na końcówki (CHI, ostatnio Marion) i trochę wolniej się rozdwajają niż wcześniej.

hard
i jak ten Marion?

Cytat:

Macie może aktualny numer do Shiru?
Ja mam taki, który aktualny był w zeszłym roku.

Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość
Dziewczyny używa któraś z was depilatora?
Ja planuję sobie kupić, jak dotąd nigdy nie używałam i oczywiście spodobał mi się jeden Braun, ma sporo różnych nakładek/końcówek ale tez sporą cene i tak się zastanawiam czy potem z tych nakładek się w ogóle korzysta. Bez sensu wydawać kase jak ma to potem leżeć.
A moze któraś z Was go posiada? To ten :
http://allegro.pl/depilator-braun-se...511900210.html
Ja używam. Mam taki zwykły Braun, jeden z pierwszych modeli. Chyba taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...soft-2170.html. Jestem zadowolona, ale nie mam porównania do innych.

Cytat:
Hej

Cytat:
Ja też bym Ci od razu powiedziała, że masz wysoką Nie musiałaś czytać

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:36   #3764
mal
Rozeznanie

Cytat:
Hello, czuje jakbym czytala o sobie. Poza tym, ze jestem krakusem z krwi i kosci, ostatnie pare lat na wygnaniu za miastem Tyle bylo znajomych a wszyscy sie rozjechali i kontakty tak sie pourywaly. A co do kociar zaliczam sie do tego towrzystwa w domu mamy 1kotke i 1psice Kocica jest bardzo grzeczna za to psica jest notorycznym sprzataczka(zjada wszytsko co jest mozliwe do skonsumowania. Nic nie moze stac na wierzchu, ciastka, resztki jedzenia, owoce warzywa)w weekend ukradla mi 1/4 pishingera!!
Chyba musze zakupic olej komosowy i jakis jeszcze. Jak bede miec wiecej czasu w weekend to poczytam blogi ktore polecacie.
Zastanawiam sie nad stala taryfa czy to z hh nad nowym mieszkaniem ale raczej sklaniam sie do stalej. Jednak duzo rzeczy jest na prad,sprzety ciagle chodzaca lodowka, plyta, swiatlo, tv, komp.Ogrzewanie bede miec z mpecu. Raczej chyba nie bedzie mi sie oplacac taryfa z tanszymi wieczorami i nocami. Tak z innej beczki orientujecie sie jakie moga byc koszty ogrzewania miejskiego w nowym budownictwie przy mieszkaniu 50m?mieszkanie narozne.

Edytowane przez mal
Czas edycji: 2013-09-17 o 12:40
mal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:38   #3765
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42846449]

Hej nowa, fajny kot [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość

Siemka Przepiękny kocur, zawsze mi się takie podobały.
Dziękuję w imieniu kota

Swoją drogą, jak długo trzeba czekać na efekty olejowania?

->
Stary 2013-09-17, 13:01   #3766
OneMoreDress
Zakorzenienie

Odp: Krakowianki po raz XXIII

Mal ogrzewanie miejskie liczy sie albo od powerzchni mieszkania albo od zuzycia. Ja mam od powierzchni ale nie pamietam ile place...chyba ok 150zl co miesiac przez caly rok

Jak sprawdzic porowatosc wlosow?

Czekam wlasnie na samolot i lece na tygodniowy urlop yay!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez OneMoreDress
Czas edycji: 2013-09-17 o 13:02
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:01   #3767
Ineso
Matka Smoka

Gg - mam zwykla taryfe. Raz rozwazalam podzial taryfy, ale wyszlo mi ze ze wzgledu na nieprzewidziane godziny uzywania pradu to nie dla mnie. Natomiast do tej pory nie wzielam sie za obczajenie konkurencji i sprawdzenie czy to nie bardziej oplacalne.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:03   #3768
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Język jest rzeczywiście fatalny
Ale nawet u niej możesz znaleźć coś dla siebie: http://blondeme.pl/olejowanie-wlosow...sokoporowatki/
Poza tym dobrze dobrany olej to jedna sprawa, ale czasami znaczenie ma również sposób jego aplikacji (na mokro, na sucho, w mgiełce itp). Też warto zwrócić na to uwagę

W tym poście masz o pielęgnacji włosów w zależności od porowatości: http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...nia-wedug.html

hiper, Wredna - a ja jakie mam włosy?

Edit: gg, jeszcze to poczytaj: http://panna-kokosowa.blogspot.com/2...olej-moje.html i może to: http://siempre-la-belleza.blogspot.c...edug-typu.html

Edytowane przez Lenkapuma
Czas edycji: 2013-09-17 o 13:06
Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:11   #3769
cholernarejestracja
Copyraptor

Lenka, zapomniałam Ci powiedzieć - Twój podpis na stałe wszedł do naszego repertuaru teraz jak przytulam kota to Panda pyta - "co, jesteś nieszczęśliwa?"
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:17   #3770
Figlak
Zadomowienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42843804]Ja mam ten co zawsze, zmieniała numer?

Ja mam ten model Braun https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...tion-3270.html i korzystam tylko z nakładki masującej. Świetna sprawa, bo faktycznie zmniejsza uczucie dyskomfortu, bo bólem tego nazwać nie można. Ogólnie depilator to świetna sprawa, najgorsze są tylko jakieś pierwsze 3-4 razy.

[/QUOTE]
Dzięki Zastanowię się nad nim, bo jednak wydać 4 stówy na depilator to aktualnie dla mnie sporo.

A jak już o wydatkach, to musze zmienić telefon. Myślę nad Alcatelem one touch star, posiada któraś?
Wydaje mie się że w tej klasie telefonów ma najlepsze bebechy w porównaniu do ceny, no i ładniutki jest. Marzyła mi się Xperia J, prawie już ją kupowałam gdy bawiąc się nią zobaczyłam jak się tnie i ogólnie jest wolna, zrezygnowałam.

Cytat:

kurczę ja regularnie podcinam końcówki, smaruję je serum z avonu, regularnie nakładam odżywki, raczej nie suszę, a jeśli już to tylko podsuszam i to na chłodnym nawiewie, a końcówki i tak się rozdwajają
Tak jak dziewczyny wyżej, pewnie zły olej lub zła metoda. Ja od roku używam oleju na włosy, efekty nie są fenomenalne, tzn nie jest tak że nałoże olej zmyje i jest wow, ale na pewno przyczyniły się do poprawy kondycji włosów. Ja mam średnioporowate, których jak dotąd nie udało się niczym obciążyć i wypróbowałam ze słodkich migdałów, sezamowy, lniany, aktualnie testuje z pestek winogron. A i teraz zmieniłam zwykłe olejowanie a takie na mokro. Kusi mnie kokos, chociaż wiem że nie jest on dla wysokoporowatych to chciałabym wypróbować no i oczywiście argan.

Cytat:
A z jakich gór konkretnie? Bo ja też z gór

Cytat:

Na wizażu jest wątek gdzie odpowiadasz na kilka pytań i dziewczyny Ci pisza jaką masz porowatość.

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
i

Ja używam. Mam taki zwykły Braun, jeden z pierwszych modeli. Chyba taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...soft-2170.html. Jestem zadowolona, ale nie mam porównania do innych.
Dzięki

Cytat:
Dziękuję w imieniu kota

Swoją drogą, jak długo trzeba czekać na efekty olejowania?
To chyba indywidualna sprawa, ja bym dała przynajmniej 2 miesiące czasu na pierwsze efekty. Zalezy też jak często nakładasz olej

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość

Jak sprawdzic porowatosc wlosow?

Czekam wlasnie na samolot i lece na tygodniowy urlop yay!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=685039 określenie porowatości

Zazdroszczę urlopu
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:18   #3771
Lenkapuma
Zakorzenienie

Buuu... ja też chcę mieć kota do tulenia
Ale podpis jest genialny, wiem o tym

cholerko, masz tutaj inspirację na kolejny zlot http://kyoudaicosband.deviantart.com...a-01-341493469

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:23   #3772
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Buuu... ja też chcę mieć kota do tulenia
Ale podpis jest genialny, wiem o tym

cholerko, masz tutaj inspirację na kolejny zlot http://kyoudaicosband.deviantart.com...a-01-341493469
zostanę przy gorsecie + spódnicy.

My mamy dwa, więc czasem tulimy synchronicznie. Pamiętaj, zawsze możesz wpaść pościskać nasze
Stary 2013-09-17, 13:38   #3773
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Na wizażu jest wątek gdzie odpowiadasz na kilka pytań i dziewczyny Ci pisza jaką masz porowatość.
- Jaki jest twój ulubiony kolor?
- Biały jak szczyty gór...
- O, to wysokoporowate
Stary 2013-09-17, 13:39   #3774
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
przymkniemy na to oko

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42847431]Pewnie ja, bo awanti będzie ode mnie odbierać. Napisz jej maila najlepiej, zawsze na nie odpisuje.
[/QUOTE]
O, a możesz mi podać jej maila?
I miałabyś coś przeciwko gdyby Ci przekazała moje zamówienie?
Stary 2013-09-17, 13:48   #3775
Konto usunięte

Cytat:
Tak i nie
Stary 2013-09-17, 13:54   #3776
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
U Ciebie to już nie jest dla mnie taka prosta sprawa, bo nie piszesz tu tyle o swoich włosach Masz rozjaśniane czy to naturalny kolor? No i też dbasz o włosy (odżywki, maski, oleje) albo sprawiasz takie pozory swoimi zamówieniami. I pielęgnacją mogłaś obniżyć porowatość Strzelam, że masz średnią, ale to totalny strzał
Cytat:
Wiesz co, zimą Shiru przyszła na spotkanie i właśnie którejś z nas nie było, a miała mieć dla niej rzeczy i ja się zapytałam Shiru czy nam je zostawi, a ona mi powiedziała, że to zamówienie było tak dawno temu, że ona nie wie co dla kogo, a nie porozdzielała tego i nie wzięła tych rzeczy, bo nie wiedziała co ma wziąć. Wiesz co u niej masz?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:55   #3777
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Figlak - pochodzę z Podhala
Oleje nakładam 5 razy w tygodniu, od około półtora miesiąca. Głównie zależy mi na ogarnięciu puchowatości włosów przy wilgoci, ale na razie nie nie widzę postępu.

->
Stary 2013-09-17, 14:00   #3778
cholernarejestracja
Copyraptor

Mam kryzys. Napisałam magisterkę, wysłałam do promotora, do końca tygodnia mam czekać na poprawki.

Co ja mam zrobić z tym całym wolnym czasem teraz? o__o
Stary 2013-09-17, 14:05   #3779
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
powiedziała, że to zamówienie było tak dawno temu, że ona nie wie co dla kogo, a nie porozdzielała tego i nie wzięła tych rzeczy, bo nie wiedziała co ma wziąć.

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Co ja mam zrobić z tym całym wolnym czasem teraz? o__o
Idź nałóż olej.
Albo upiecz dla mnie ciasteczka
Stary 2013-09-17, 14:11   #3780
gg22
Zakorzenienie

no i własnie się utwierdziłam w przekonaniu że muszę kupić olej. ehhh niezawodny wizaż

gdzie je zamawiacie/kupujecie? w małym zielarskim dostanę jakiś sensowny?
oczywiście taak najpierw poczytam który byłby dobry. Już wiem, że nie rycynowy i nie kokosowy.

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42847925]Oczywiście, że masz wysoką [/QUOTE]

Cytat:
Ja też bym Ci od razu powiedziała, że masz wysoką Nie musiałaś czytać
trzeba było mówić zanim przeczytałam
tak sądzę chociażby ze względu na rozjaśnianie. Więcej argumentów w zasadzie nie jest potrzebne

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Gg - mam zwykla taryfe. Raz rozwazalam podzial taryfy, ale wyszlo mi ze ze wzgledu na nieprzewidziane godziny uzywania pradu to nie dla mnie. Natomiast do tej pory nie wzielam sie za obczajenie konkurencji i sprawdzenie czy to nie bardziej oplacalne.
przy takim porównywaniu można zdrowie stracić dlatego ja się zbierałam 2m-ce i pewnie stanie mi na niczym

Cytat:
Język jest rzeczywiście fatalny
Ale nawet u niej możesz znaleźć coś dla siebie: http://blondeme.pl/olejowanie-wlosow...sokoporowatki/
Poza tym dobrze dobrany olej to jedna sprawa, ale czasami znaczenie ma również sposób jego aplikacji (na mokro, na sucho, w mgiełce itp). Też warto zwrócić na to uwagę

W tym poście masz o pielęgnacji włosów w zależności od porowatości: http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...nia-wedug.html

Edit: gg, jeszcze to poczytaj: http://panna-kokosowa.blogspot.com/2...olej-moje.html i może to: http://siempre-la-belleza.blogspot.c...edug-typu.html

boooszzzeee Ty to jak zwykle... wiem, że narzekasz że ludzie mało czytają, ale bez jaj
dzięki, poczytam
w jakiejkolwiek pielęgnacji zniechęca mnie mnogość wykonywanych rzeczy i opinii, kombinowania i próbowania. Ja to potrzebuję jak prosto jak w gotowaniu- tak, tak i tak, to, to i to. Wsio.
A jak to czytam to mam mętlik w głowie i zwiększone zniechęcenie

Cytat:
Tak jak dziewczyny wyżej, pewnie zły olej lub zła metoda. Ja od roku używam oleju na włosy, efekty nie są fenomenalne, tzn nie jest tak że nałoże olej zmyje i jest wow, ale na pewno przyczyniły się do poprawy kondycji włosów. Ja mam średnioporowate, których jak dotąd nie udało się niczym obciążyć i wypróbowałam ze słodkich migdałów, sezamowy, lniany, aktualnie testuje z pestek winogron. A i teraz zmieniłam zwykłe olejowanie a takie na mokro. Kusi mnie kokos, chociaż wiem że nie jest on dla wysokoporowatych to chciałabym wypróbować no i oczywiście argan.

rozumiem, że arganowy jest dobry na "wszystko?
przeczytałam 3 posty i utwierdziłam się w moim początkowym przekonaniu, że mam wysoką

Cytat:
już widzę w tym Cholerkę

Cytat:
U Ciebie to już nie jest dla mnie taka prosta sprawa, bo nie piszesz tu tyle o swoich włosach Masz rozjaśniane czy to naturalny kolor? No i też dbasz o włosy (odżywki, maski, oleje) albo sprawiasz takie pozory swoimi zamówieniami. I pielęgnacją mogłaś obniżyć porowatość Strzelam, że masz średnią, ale to totalny strzał
strzał w 10!
.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości