Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 13:52   #2821
existence
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
no u nas też robili konwersatoria

ja tam miałam sprawdzone źródła do brania notatek i ufałam tym notatkom w 100%

ale to, że coś jest obowiązkowe to często pic na wodę ja też niby miałam np "obowiązkowe" wykłady gdzie spr listę obecności itd, a potem i tak był egzamin i tylko to wpływało na ocenę a listy wcale nie brali pod uwagę także ja często olewałam wykłady zwłaszcza pod koniec studiów jak już pracowałam i ciężko było mi czasem na coś pójść, nawet jak niby obowiązkowe było ale nigdy jakiś problemów nie miałam przez to że nie chodziłam na coś
no u mnie te listy obecności dużo razy pomogły i możliwe, że dzięki temu mam zawsze stypendium bo wyższa średnia często u nas np. podnoszą ocenę o pół stopnia za obecności albo jakieś pkt na egzaminie dodają

w ogóle wzięłam się za mgr idzie jak krew z nosa no ale coś tam jest noo
Stary 2013-09-17, 13:57   #2822
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Zleci jak z bicza strzelił Ja pamiętam jak w zeszłym roku w maju siostra cioteczna się zaręczyła i ogłosili datę - 26.07.2014. Wszyscy "Olaboga, jak to jeszcze daleko". Zanim się obejrzeliśmy do ich ślubu zostało już tylko 10 miesięcy i niedługo siostra idzie szukać sukni ślubnej Masakra, jak szybko czas leci.
Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
noooo..... ja cały czas jeszcze myślę, a to jeszcze 2 lata, a to już dawno jest mniej
Ej, bo to poważnie, nie takie hop siup. Dopiero co się zaręczyliśmy, a tu za niewiele ponad 2 tygodnie minie już pół roku! dopiero co zaczęłam przygotowania, a zostało mi ledwo ponad 3 razy tyle czasu, co od zaręczyn! No leci strasznie szybko
Stary 2013-09-17, 14:02   #2823
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
dziewczyny, pracuje ktoras z was w zakladzie protetycznym? jade jutro na sprawdzenie swoich umiejetnosci, trzymajcie kciukasy
ja pracuję w gabinecie stomatologicznym czyli powiązana branża

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka będąc na zaocznych miała zajęcia w środku tygodnia o 13 A zaoczne to nie wieczorowe że są co dziennie tylko w weekendy powinny być zjazdy Coś czuję podobieństwo jej zajęć z Twoim TŻ
łooo kurde! jak to możliwe?? ja miałam na zaocznych jedynie czasem egzaminy w tygodniu a takto wszystkie zajecia od piątku po 15 do niedzieli

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Beznadziejna pogoda. Siedzę sobie pod kocykiem i chyba zrobię gorącą herbatę.
ale ci dobrze. ja w pracy jestem,
a tak się źle czuję
mega osłabiona jestm, katar mnie męczy przeokropnie i w ogóle masakra jakaś

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:10   #2824
mariamarysienka
Zakorzenienie

Chyba panuje jakiś wirus lekkiego przeziębienia. U mnie najpierw miała mama, potem ja, teraz tata, babcia, dziadek, ciocia i 2 siostry cioteczne Zaczyna się drapaniem, delikatnym pokasływaniem, potem straszny katar, a potem nagle przechodzi

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:12   #2825
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ale ci dobrze. ja w pracy jestem,
a tak się źle czuję
mega osłabiona jestm, katar mnie męczy przeokropnie i w ogóle masakra jakaś
Znam Twój ból. Wczoraj moje dziwactwa już przekroczyły wszystko. Chciałam uchylić okno na noc. W ciągu paru minut od uchylenia go, nagle dosłownie, gardło mam całe zatkane, łaskocze wszystko, cały czas kaszlę, nie mogę praktycznie oddychać :/. Po 10 minutach masakry TŻ dał mi tabletke na gardło, zrobiło się lepiej, a rano w ogóle nie czułam nic :/. Totalnie nie mam pojęcia co się stało, ale w nocy przez dobrą chwilę naprawdę miałam trudności z oddychaniem . TŻ stwierdził, że to przez okno, bo byłam w sumie niedługo po kąpieli, a jakby nie było aktualnie już chłodnawo jest . A z katarem to się budzę codziennie i też nie wiem czemu :/.
Stary 2013-09-17, 14:24   #2826
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Ej, bo to poważnie, nie takie hop siup. Dopiero co się zaręczyliśmy, a tu za niewiele ponad 2 tygodnie minie już pół roku! dopiero co zaczęłam przygotowania, a zostało mi ledwo ponad 3 razy tyle czasu, co od zaręczyn! No leci strasznie szybko
Już od moich zaręczyn minął ponad miesiąc a czuje tak jakby to było wczoraj
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:32   #2827
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Mojemu TŻ'towi wczoraj zaczął się semestr (właściwie tydzień temu, ale od tego tygodnia miały być zajęcia ). Zajechał pod uczelnię, po czym wrócił, bo nic nie było. Dzisiaj miał mieć ćwiczenia, ale nawet nie pojechał na uczelnię, powiedział tylko "skoro wczoraj wykładu nie było, to ja nie jadę, na pewno ćwiczeń nie ma".... no i tak się zaczęło jego solidne chodzenie na ćwiczenia i wykłady w ostatnim semestrze . I graaaaaaaa cały czas :/...
no tak.. dobrze sobie to wydedukował

Cytat:
oj leci leeeci, od moich zaręczyn minęło już 1,5 roku w sumie minie za 3 dni, trzeba to uczcić!

Cytat:
Chyba panuje jakiś wirus lekkiego przeziębienia. U mnie najpierw miała mama, potem ja, teraz tata, babcia, dziadek, ciocia i 2 siostry cioteczne Zaczyna się drapaniem, delikatnym pokasływaniem, potem straszny katar, a potem nagle przechodzi
no niestety taki okres przyszedł, raz ciepło raz zimno, dopiero się chwaliłam, że słońce, a teraz pada deszcz

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:45   #2828
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
no u mnie te listy obecności dużo razy pomogły i możliwe, że dzięki temu mam zawsze stypendium bo wyższa średnia często u nas np. podnoszą ocenę o pół stopnia za obecności albo jakieś pkt na egzaminie dodają

no to jak tak, to warto chodzić u mnie praktycznie nigdy listy nic nie dawały, dlatego olewałam
a że mi w sumie na ocenach jakoś bardzo nie zależało, byleby przepchnąć i do przodu, także

na jaki temat piszesz?

ja poćwiczyłam, choć w ogóle zebrać się do tego nie mogłam, no ale jakoś się zmobilizowałam a teraz słodki relaks
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:48   #2829
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, gratulacje Oj tam, jak teraz zaczniesz pisać nawet po 1 stronie tygodniowo, to i tak będziesz dużo do przodu

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-17, 14:51   #2830
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Znam Twój ból. Wczoraj moje dziwactwa już przekroczyły wszystko. Chciałam uchylić okno na noc. W ciągu paru minut od uchylenia go, nagle dosłownie, gardło mam całe zatkane, łaskocze wszystko, cały czas kaszlę, nie mogę praktycznie oddychać :/. Po 10 minutach masakry TŻ dał mi tabletke na gardło, zrobiło się lepiej, a rano w ogóle nie czułam nic :/. Totalnie nie mam pojęcia co się stało, ale w nocy przez dobrą chwilę naprawdę miałam trudności z oddychaniem . TŻ stwierdził, że to przez okno, bo byłam w sumie niedługo po kąpieli, a jakby nie było aktualnie już chłodnawo jest . A z katarem to się budzę codziennie i też nie wiem czemu :/.
masakra jakaś!! niestety nie mogę tego wyleżeć bo jestem w pracy do 21 dziś

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:53   #2831
mariamarysienka
Zakorzenienie

O rany, współczuję

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-17, 15:04   #2832
existence
Zakorzenienie

Cytat:
no to jak tak, to warto chodzić u mnie praktycznie nigdy listy nic nie dawały, dlatego olewałam
a że mi w sumie na ocenach jakoś bardzo nie zależało, byleby przepchnąć i do przodu, także

na jaki temat piszesz?

ja poćwiczyłam, choć w ogóle zebrać się do tego nie mogłam, no ale jakoś się zmobilizowałam a teraz słodki relaks
Muzykoterapia w profilaktyce niedostosowania społecznego i w resocjalizacji.

kurde mnie się nic nie chce kompletnie bo na dworze jest tak ciemno :/ a dopiero 15...

Cytat:
Ooo, gratulacje Oj tam, jak teraz zaczniesz pisać nawet po 1 stronie tygodniowo, to i tak będziesz dużo do przodu
na to liczę ale czasami tak ciężko się zebraać!
Stary 2013-09-17, 15:07   #2833
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
na to liczę ale czasami tak ciężko się zebraać!
no to jest najgorsze w pisaniu pracy
ale jak się już człowiek zbierze to idzie. A wg mnie im mniej czasu tym się lepiej mobilizuje, przynajmniej ja tak mam
ja ze swoją mgr szybko się uporałam, choć początkowo też się zebrać do tego nie mogłam
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:11   #2834
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jak się już człowiek zbierze to idzie. A wg mnie im mniej czasu tym się lepiej mobilizuje, przynajmniej ja tak mam
ja ze swoją mgr szybko się uporałam, choć początkowo też się zebrać do tego nie mogłam
No chyba że ktoś jak ja oddał gotową pracę w momencie jak promotor chciał od reszty 1 rozdział Mina jej była bezcenna
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:11   #2835
existence
Zakorzenienie

Cytat:
no ja lic długo pisałam dość ale ja to rozwlekałam mega w czasie jakoś tak wolę im dalej tym lepiej i szybciej mi szło, początki są najgorsze a tż znowu też woli na ostatnią chwilę i wtedy mu największa wena przypływa

zaraz obiadek dostanę już mam soczek! więc idziemy szamać i na himym
Stary 2013-09-17, 15:29   #2836
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Tez tak mam zbieram sie, zbieram i zebrać sie nie moge. Budze sie w momencie, gdy czasu praktycznie nie mam i wtedy mam spine jak nie wiem i dosc szybko dana rzecz robię . Stresu jest co nie miara, ale w sumie mniej czasu nad dana rzeczą sie "traci" .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Stwierdzam, ze mam jakies skrzywienie. Przyszłam do pracy, a tu szef zrobił plan pracy az na 6 tygodni w przód.... Przegladam, widze ze mam za 4 tygodnie cały weekend wolny z opcja zamian tak, zeby i czw i pt przed tym weekendem miec wolne. Zapala sie czerwona lampka, od razu włączam stronę ryanair oraz easyjet i szukam czy jestem w stanie jechac do domu . To jest takie typowe dla mnie, wystarczy 2 dniowa luka to zaraz szukam zmian i wolnego na 4-5 dni i chce do domu jechac . Ale chyba sie nie uda tym razem, bo z wolnym u TZ byłoby kiepsko ...

Stary 2013-09-17, 15:42   #2837
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Stwierdzam, ze mam jakies skrzywienie. Przyszłam do pracy, a tu szef zrobił plan pracy az na 6 tygodni w przód.... Przegladam, widze ze mam za 4 tygodnie cały weekend wolny z opcja zamian tak, zeby i czw i pt przed tym weekendem miec wolne. Zapala sie czerwona lampka, od razu włączam stronę ryanair oraz easyjet i szukam czy jestem w stanie jechac do domu . To jest takie typowe dla mnie, wystarczy 2 dniowa luka to zaraz szukam zmian i wolnego na 4-5 dni i chce do domu jechac . Ale chyba sie nie uda tym razem, bo z wolnym u TZ byłoby kiepsko ...
E tam skrzywienie Wiadomo, że jak mieszkasz tak daleko od domu to jak tylko pojawia się okazja do odwiedzenia rodziców, to chciałabyś skorzystać

A tak a propos tych prac lic i mgr to mnie jak na razie przeraża wizja ich pisania Wydaje mi się, że to całkiem bezsensowne prace, gdzie każdy pisze praktycznie o niczym. Miałam okazję czytać ze 4 prace mgr z całkowicie różnych kierunków i dla mnie był to jeden wielki bełkot nie do przebrnięcia. Współczuję wszelkim promotorom itp

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-17, 15:45   #2838
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
E tam skrzywienie Wiadomo, że jak mieszkasz tak daleko od domu to jak tylko pojawia się okazja do odwiedzenia rodziców, to chciałabyś skorzystać

A tak a propos tych prac lic i mgr to mnie jak na razie przeraża wizja ich pisania Wydaje mi się, że to całkiem bezsensowne prace, gdzie każdy pisze praktycznie o niczym. Miałam okazję czytać ze 4 prace mgr z całkowicie różnych kierunków i dla mnie był to jeden wielki bełkot nie do przebrnięcia. Współczuję wszelkim promotorom itp
Bo te prace to są prace odtwórcze na podstawie książek i jedynym wkładem są ankiety, tylko na technicznych uczelniach w zasadzie robi się badania specjalistyczne i opisuje wyniki. Mnie się dobrze pisało pracę bo pisałam to co chciałam
Stary 2013-09-17, 15:48   #2839
existence
Zakorzenienie

Cytat:

no trochę masz rację ale z drugiej str gdybym ja np. miała czytać mgr z dendrologii np. to też by dla mnie był bełkot a dla osoby piszącej to pewnie nie bo w tym siedzi więc może o to chodziło mnie się nawet, nawet mój lic podobał bo w miarę był związany z moimi zainteresowaniami i w sumie z mgr jest podobnie
Stary 2013-09-17, 15:48   #2840
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:

Nie, ja zawsze tyle rzeczy wymyślam do zrobienia, ze Rodziców mało co widze :P... A w pracy sie śmieją i żartuja, ze ja nie powinnam miec wiecej niz jeden dzien wolny pod rząd, bo zaraz zrobię z tego 5 dni i pojadę do PL . Myslalam, ze jakis kursik weekendowy byśmy mogli juz zalatwic, ze rożne pier*dolki bym sobie poprzywozila.. No ale chyba dopiero w grudniu pojedziemy . Plus jestem mega zadowolona, bo przez zmianę kontraktu nagle mam o pare dni wiecej urlopu do wykorzystania . I o ile przy starym kontrakcie miałam juz wypisany urlop tak, ze zabrakło by mi 2 dni urlopu do zapewnienia urlopu, o tyle teraz wszystko sie pokrywa i jeszcze zostało mi 3 dni ... Tez juz myśle kiedy dzieki temu pojadę do domu haha

Stary 2013-09-17, 16:01   #2841
amszp
Przyczajenie

Czeeeść.
Przygarniecie nową?
amszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:04   #2842
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amszp Pokaż wiadomość
Czeeeść.
Przygarniecie nową?
Jasne że tak

Opowiedz o Was, czy macie coś załatwione? O Nas poczytasz na 1 stronie, mamy podlinkowane wizytówki pod loginami
Stary 2013-09-17, 16:10   #2843
existence
Zakorzenienie

cześć nowa pmko
Stary 2013-09-17, 16:15   #2844
iixi
Zakorzenienie

wróciłam od koleżanki.. z nauki wyszło tyle, że to ja im potłumaczyłam co wiedziałam a resztę przegadałyśmy bo się 2 msc nie widziałyśmy.. no nic, lecę się uczyć sama A nadal mnie stres nie opuszcza (

a coś widziałam o planie. też już pisałam, że mam w piątki do 17.45 czyli w domu będę jakoś po 19.. a to jeszcze są laborki więc nie da się odpuścić.. Albo w czwartek cały dzień laborków od 10 do 19 (łącznie 45min przerwy pomiędzy..) więc też mam świetny plan..

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:20   #2845
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
wróciłam od koleżanki.. z nauki wyszło tyle, że to ja im potłumaczyłam co wiedziałam a resztę przegadałyśmy bo się 2 msc nie widziałyśmy.. no nic, lecę się uczyć sama A nadal mnie stres nie opuszcza (

a coś widziałam o planie. też już pisałam, że mam w piątki do 17.45 czyli w domu będę jakoś po 19.. a to jeszcze są laborki więc nie da się odpuścić.. Albo w czwartek cały dzień laborków od 10 do 19 (łącznie 45min przerwy pomiędzy..) więc też mam świetny plan..
Stres jest zawsze, ale nasze wizażowe kciukasy zawsze działają więc wiesz A ze wspólnej nauki zawsze niewiele wychodzi, przynajmniej mnie się nigdy jeszcze nie udało nauczyć czegoś w grupie
Stary 2013-09-17, 16:22   #2846
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Stres jest zawsze, ale nasze wizażowe kciukasy zawsze działają więc wiesz A ze wspólnej nauki zawsze niewiele wychodzi, przynajmniej mnie się nigdy jeszcze nie udało nauczyć czegoś w grupie
ja im wytłumaczyłam.. sama nic więcej się nie dowiedziałam
a ja właśnie nigdy się nie stresuje przed takimi rzeczami.. nie wiem co mi odbiło..

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:26   #2847
existence
Zakorzenienie

Cytat:
też tak myślałam ale zmieniłam zdanie jak uczyliśmy się logiki no i ja lubię powtórki w naszej grupie znajomych jak już się trochę pouczymy albo na gadu-gadu każdy pisze czego się nauczył albo mówi i często wychodzi, że się nie zwróciło uwagi na coś ważnego albo coś było źle w notatkach i szukamy jak być powinno czasem ludzie mówią, że czas tracimy ale mnie to ogólnie bardzo dużo daje np. na ten straszny egzamin z metodologii rozwiązywaliśmy zadania na grupie na FB i tylko przez to bardzo dużo udało mi się zapamiętać a w testach były błędy i ludzie uczący się z testów zaznaczali na egzaminie źle i nie zdali
Stary 2013-09-17, 16:28   #2848
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
też tak myślałam ale zmieniłam zdanie jak uczyliśmy się logiki no i ja lubię powtórki w naszej grupie znajomych jak już się trochę pouczymy albo na gadu-gadu każdy pisze czego się nauczył albo mówi i często wychodzi, że się nie zwróciło uwagi na coś ważnego albo coś było źle w notatkach i szukamy jak być powinno czasem ludzie mówią, że czas tracimy ale mnie to ogólnie bardzo dużo daje np. na ten straszny egzamin z metodologii rozwiązywaliśmy zadania na grupie na FB i tylko przez to bardzo dużo udało mi się zapamiętać a w testach były błędy i ludzie uczący się z testów zaznaczali na egzaminie źle i nie zdali
No ja mam doświadczenia jak iixi teraz, ona tłumaczyła i na dobrą sprawę czas straciła bo sama nic nie wyniosła. Jakby to wyglądało tak jak ty opisujesz że raczej to są powtórki to jestem za.
Stary 2013-09-17, 16:28   #2849
amszp
Przyczajenie

29.08.2015r.

Co nieco o nas: Ja - studentka FiR-u, rocznik 92, mam 200 pomysłów na minutę i zanim się na coś zdecyduję muszę to szczegółooowo przemyśleć. Wrażliwa, lubiąca planować (z realizacją zawsze jest gorzej ).
On - rok starszy, mechanik samochodowy, wesoły, żartobliwy, zawsze chce każdemu pomóc (i dlatego ciągle zmęczony... ), uwielbia dzieci (śmieją się, że powinien być przedszkolanką ) i gotowanie.

Jesteśmy razem od 2007 r. Zaręczynyy to świeża sprawa - 23.08.2013 r. w górach przy kolacji, winku, kwiatach... I tak sobie powoli wszystko planujemy, jesteśmy szczęśliwi iii... kochamy się bardzo

Na razie zarezerwowaną mamy salę i jesteśmy na etapie poszukiwań zespołu, ale ciężko nam to idzie...
Stary 2013-09-17, 16:31   #2850
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amszp Pokaż wiadomość
29.08.2015r.

Co nieco o nas: Ja - studentka FiR-u, rocznik 92, mam 200 pomysłów na minutę i zanim się na coś zdecyduję muszę to szczegółooowo przemyśleć. Wrażliwa, lubiąca planować (z realizacją zawsze jest gorzej ).
On - rok starszy, mechanik samochodowy, wesoły, żartobliwy, zawsze chce każdemu pomóc (i dlatego ciągle zmęczony... ), uwielbia dzieci (śmieją się, że powinien być przedszkolanką ) i gotowanie.

Jesteśmy razem od 2007 r. Zaręczynyy to świeża sprawa - 23.08.2013 r. w górach przy kolacji, winku, kwiatach... I tak sobie powoli wszystko planujemy, jesteśmy szczęśliwi iii... kochamy się bardzo

Na razie zarezerwowaną mamy salę i jesteśmy na etapie poszukiwań zespołu, ale ciężko nam to idzie...
Rozumiem że będzie rodzinna firm apotem , twój TŻ będzie prowadził warsztat a ty będziesz prowadzić jego księgi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości