|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
biorę się za pakowanie torby
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4382 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Kolorek America Limited - taki brązowy
oj trafiła musiałybyście mnie zobaczyć jak biegnę do komputera, kiedy wyświetliło mi się przypomnienie o końcu aukcji Ale udało się wygrać !! Cytat:
![]() ja właśnie zjadłam Studencką białą ja właśnie dziś uprałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cały czas zaciśnięte! i moje i Leośka!! Na razie nadrobiłam tyle Teraz czytam dalszą część Zrobiłam sobie spacer przez całe miasto i z powrotem - auto nie chciało mi odpalić
Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-09-17 o 15:48 |
||||
|
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Hej nie było mnie dwa dni i chyba nie będę w stanie nadrobić wszystkiego. Zaglądałam do Was co prawda od czasu do czasu, zorientować się co u Dzidzi, Angie, a teraz patrze, że doszła jeszcze Domi. Szok co tu się dzieje ostatnio. Ja co prawda praktycznie gotowa na przyjście maluszka, jeśli chodzi o wyprawkę (na łóżeczko jeszcze tylko czekam), ale psychicznie potrzebuje jeszcze trochę czasu
Dlatego też jestem przerażona. W sobotę mamy wesele bardzo bliskiej przyjaciółki, nie w naszym mieście i jakiegoś stracha mam wewnętrznego. Mąż chyba też, bo stwierdził, że nie będzie pił alkoholu , żeby w razie czego być w pogotowiu. Tym bardziej, że sobotę miałam dziwną akcje w nocy. Obudziłam się i strasznie było mi niedobrze. Poszłam do łazienki, zwymiotowałam, za chwile przeczyściło mnie również drugą stroną Po czym dostałam skurczy... Na szczęście było ich tylko 3 i przeszły same. Dobra biorę się choć trochę za nadrabianie. |
|
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za moją czekam,zamowiłam na allegro bo nie mam żadnej.. no w ostateczności mogłabym tak jak Domi iśc z reklamówką
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Dasz rade kochana Cytat:
NIe no ja takich nie mam atrakcji .. Ale moj to w samych majtach moglby caly dzien lazic ( i tak chwala ze nie bez ) Ostatnio kosil tak ogrodek Cytat:
Wal smialo a ja bede szukac
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
zapakowałam pampersy, podkłady, podpachy, chusteczki nawilżone i wkładki laktacyjne w opakowaniach wszytsko i już nie mam miejsca w walizce
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4387 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzastin ja w smoczku termometru nie polecam, będzie na szybko trzeba sprawdzić, a maluch powie, że ee, bo nie musi np. chcieć ssać smoka,jak powiedzmy gardło boli czy ucho i klops Ja się wystrachałam normalnie i poleciałam torbę spakować Tylko teraz myślę, o czym zapomniłam, bo fakt- nie jest malutka, ale tak w połowie pełna, a myślałam, że jej nie dopnę No dla małej to nie mam tam kompletnie nic, bo jak się uda rodzić tam gdzie chcę, to nic swojego mieć nie trzeba( na wyjście nawet ubierają w te spodnie warstwy, a kombinezon czy czapę, to i tak mąż dopiero przywiezie, jak po nas przyjedzie), ale mimo wszystko jakoś tak nie wiem czy mam wszystko co może się przydać. A Ania cały czas próbowała mi przemycić do torby jakąś zabawkę dla siostrzyczki
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-17 o 15:55 |
|||
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no i też się nie spodziewałam, że tak się u mnie potoczy...całą ciążę zero dolegliwości i wszystko ok to się na koniec musiało pokomplikować Seruszko podoba mi się ten kolor wózka Wcinam Hity orzechowe smakują Majeczce
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-17 o 15:56 |
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze Wam ze nie musicie nic brać dla malucha, u mnie niestety wszytsko trzeba
|
|
|
|
#4391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty tez masz jeszcze czaas Cytat:
Wiecie co sobie mysle ? Te zapiete na ostatni guzik beda siedzialy potem jak ja Takie atrakcje tylko dlatych nieprzygotowanych , na tym polega ta cala zabawa :dA Co do torby to nie zapomnijcie zapakowac sobie czegos do wlosow , gumki czy opaska . Tak mie sie przypomnialo dopiero nie dawno , ze sie przyda
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-09-17 o 16:01 |
||
|
|
|
#4392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lineczka, super sukienka i brzuchol taki duży. Ja z ciekawości zmierzyłam dzisiaj swój - 98 cm w porywach do 99. dzidzia, dobrze, że masz dziewczynę w podobnej sytuacji u siebie na sali. Zawsze to jakoś raźniej. Poradzicie sobie z wcześniakiem A moja koleżanka już po cc. Dostałam zdjęcie - jednak zupełnie inaczej maluch wygląda, taki niespuchnięty i niezmęczony porodem. Ale wielki był skubany - prawie 4,5 kg i 60 cm wzrostu. Także w ciuszki o rozm.56 się nie zmieści
|
|
#4393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudny zając ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nic dziwnego że mała ma gdzie fikać ![]() Sukienka ładna,jaki to materiał? Cytat:
Znowu mnie wywaliło z netu i musiałam zresetować kompa |
||||
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o gumce do włosów i opasce pamiętam
|
|
|
|
#4395 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I za duży brzusio![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tż wymyslił tytuł : Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
||
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sukienka to 95% wiskozy i 5% elastanu
|
|
|
|
#4398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja znajoma naszego chrześniaka urodziła naturalnie 4600 i 60cm
|
||
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny tak mnie rozbolał krzyż a nic nie robiłam że zaraz będę chyba wyć z bólu.... |
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4401 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ładny kolor, zgooglowałam sobie ![]() Cytat:
Lineczka ja się nie pakuję, ja mam czas Spakuje się za 5 tygodni ![]() Zmierzyłam sobie brzucho, mam 92 cm więc się nie dziw, że Twój wydaje mi sięogromny ![]() Kociak ja nie chcę takiego dużego dziecka urodzić... Jak dla mnie 3 kg i 52 cm byłoby idealnie
|
|
#4402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha dobre! |
|
|
|
|
#4403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja żartowałam nie smucisz mnie, fajnie, że udało się kupić po tak promocyjnej cenie takie fajne rzeczy Cytat:
![]() mleko nie pomaga? a kupiłaś na to jakiś specyfik w aptece? gaviskon czy coś? takie mleczko do picia o którym ci juz kiedyś pisałam??? Cytat:
a ty z nudów rób przemeblowania w tych wszystkich rzeczach dzieciowych to może coś cię na ten poród ruszy;DCytat:
ale tak po części to moje ciche marzenie bo już nie mam siły na nic... nawet zwykłe ogarnięcie chałupy to dla mnie wyzwanieaaaaaaaa właśnie!!!!!! pytanie do kobietek co już robiły ta tartę! czy wam też po upieczeniu pływał ten rzadki sos??? cy ja coś źle zrobiłam? bo ciasto już ostygło a masa nadal płynna a piekłam 20min i nie wiem co jeszcze mogę zrobić??? wstawiłam do lodówki z myślą, że może się zetnie ale coś nie chce mi się w to wierzyć... też tak miałyście czy od razu po upieczeniu było wszystko ścięte?
|
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/torba-treningowa-s...515141591.html
Szarą, mam nadzieje że wszystko w nią zmieszczę ![]() Zrobiła się ogólna panika na wątku Wszystkie torby pakują![]() Nemosek, Twój Tż bardzo kreatywny;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-17 o 16:12 |
|
|
|
#4405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak takiego klocuszka wypchnąćCytat:
|
||
|
|
|
#4406 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Czas się więcej po udzielać w wątku.
Widzę, że większość już gotowa na przyjście maluszka, ja mam wrażenie że jestem daleko w lesie:/ Ubranka pokupowane, czekamy jeszcze na śpiworki/kombinezony, a z zakupów to pozostało nam kupić kosmetyki do pielęgnacji, a także rzeczy dla mnie. Wózek czeka cierpliwie na nas w sklepie (gotowy do odbioru już od sierpnia), ale odbierzemy go na spokojnie w listopadzie. Ogólnie to sporo się na wątku podziało, dziewczyny trzymajcie się mocno i oby maluszki jak najdłużej chciały posiedzieć u was w brzuszkach Domii o matko kochana, kto się spodziewał, że to właśnie ty pierwsza rozpoczniesz porody na wątku. Trzymam kciuki oby poród przebiegał spokojnie i by z Małym było wszystko w porządku ![]() Słuchajcie jakie płyny i szampony do kąpieli zakupiłyście? Czy od razu stosować emolienty? Poza tym na pupę wiem by stosować linomag zielony i sudocrem. A co z oliwkami...słyszałam same dobre rzeczy o hipp. Jeśli chodzi o kremy na pogodę jaki wybrałyście? Sporo tych pytań, ale jestem pod tym względem zielona. Co poza tym u nas...jutro wizyta
|
|
|
|
#4407 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to pokazuje i az czekam na komentarz ![]() super wygladasz,sukienka wlasnie fajnie podkersla brzuszek,mi sie podoba ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja na 18 tez mam SR,ale powiem Wam,ze zupelnie mi sie nie chce dzis isc,no ale jak nie pojde bede sie zastanawiac w domu czy nie ma czego zalowac,tak juz mam...a dzis chyba o porodzie,wiec pojde posluchac,moze cos o cesarkach beda mowic,chociaz wiem,ze sa mocno pomacoszemu traktowane te tematy,przynajmniej tak zauwazylam na dwoch pierwszych zajeciach,pani na wszelki wypadek wszystkim opowiadala ile to plusow ma porod silami natury (no i dla mnie to normalne,no ale wlasnie sa przypadki ze wskazaniem do cc i co,mam sobie sama wszystkiego szukac jak bedzie potrzeba?).zobaczymy,co do cwiczen to dzis rozmawialam na wizycie,ze na oddechowe jesli sprawiaja mi przyjemnosc mam pochodzic (chociaz pewnie do niczego sie to nei przyda),natomiast te relaksacyjno-rozciagajace mam sobie dac spokoj jesli sie zle po nich czuje(a tak bylo ostatnio).Wiec o pol h skracam dzis sobie te zajecia.a co...2km.spacerku dzis i tak zrobilam wracajac od ksiegowej do domu,mysle,ze w taka pogode liczy sie to podwojnie
|
|||||
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja myślę że Nela to tak do 3,5kg będzie pewnie miała skoro teraz nie waży nie wiadomo ile ![]() śmiesznie tak
|
|
|
|
#4409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byleby mały dosiedział tak by mu było dobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

przypomniałaś mi
cały czas zaciśnięte! i moje i Leośka!!
Dlatego też jestem przerażona. W sobotę mamy wesele bardzo bliskiej przyjaciółki, nie w naszym mieście i jakiegoś stracha mam wewnętrznego. Mąż chyba też, bo stwierdził, że nie będzie pił alkoholu , żeby w razie czego być w pogotowiu. Tym bardziej, że sobotę miałam dziwną akcje w nocy. Obudziłam się i strasznie było mi niedobrze. Poszłam do łazienki, zwymiotowałam, za chwile przeczyściło mnie również drugą stroną
No dla małej to nie mam tam kompletnie nic, bo jak się uda rodzić tam gdzie chcę, to nic swojego mieć nie trzeba( na wyjście nawet ubierają w te spodnie warstwy, a kombinezon czy czapę, to i tak mąż dopiero przywiezie, jak po nas przyjedzie), ale mimo wszystko jakoś tak nie wiem czy mam wszystko co może się przydać. A Ania cały czas próbowała mi przemycić do torby jakąś zabawkę dla siostrzyczki

smakują Majeczce

A na drugim foto pierwsza zabawka mojego smyka, nie mogłam się powstrzymać jak ją zaobaczyłam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)