|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
|
|
|
|
|
#2912 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
jednym z powodow jest to ze chcemy wziac slub w malym kosciolku a nasze parafie sa OGROMNE dlatego chcemy sie zdecydowac na maly sredniowieczy kosciol-zabytek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
wróciłam
ponoc sie sprawdzilam, ale kciuki jeszcze trzeba trzymac. Podobało mi się, fajnie jakby mnie przyjęli.
|
|
|
|
#2914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdzie bierzecie ślub? Tzn w jakim kościele? No to musicie zrobić tak ja pisałam wyżej. Tz od siebie chrzest + bierzmowanie Ty chrzest + bierzmowanie (te dokumenty trzeba wziać najwcześniej 3 msc przed ślubem gdyż tracą ważność po 3 msc) Tż u siebie w parafii zapowiedzi Ty u siebie zapowiedzi I z jednej parafii ( tu wybieracie sobie parafię w której to wolicie załatwić albo Twoja albo TŻ) tą subskrypcję bierzecie. Z tymi dokumentami idziecie do wybranego kościoła i je składacie. No to nadal trzymam kciuki.
|
|
|
#2915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Wow.. dzisiaj już chyba 4 czy 5 stron :P i nic ciekawego nie gadałyście
![]() JA planu studiów jeszcze nie mam, a chciałabym sobie grafik w pracy ułożyć, mgr nawet nie mam zamiaru ruszać fuj.... A co do kościoła to tak jak pejlin mówiła, zależy od proboszcza :P iixi kciukasy! faktycznie chyba pierwszy raz nawet na forum pokazujesz stres A co do pogody.. matko!!!! ale zimno ;/ w pracy już tak zmarzłam, buty mi przemokły.. czekając na autobus trzęsłam się z zimna ((( tragedia!!!! ale od pt w bloku palą!! Jutro idę kupić chyba botkowe kaloszki! bo takie kałuże.. a ja kaleka nie mam dużej możliwości jejominąc.. Wgl rano jak szłam na zabiegi.. weszłam do budynku gdzie są strasznie śliskie płytki i przejechałam się, poślizgnęłam.. kolano mnie tak dzisiaj boli i tak mi spuchło! do tego rano chodzę na zabiegi, wracam do mieszkania żeby się przebrać (zabiegi w spódnicy, bo muszę mieć gołą nogę) i wychodzę do pracy a później po pracy znowu na 4 piętro..i moja 2 noga nie daje rady już w jedną stronę mam 80 schodów dzisiaj liczyłam i 2 razy w ciągu dnia 80 stopni do góry to za dużo! chcę windę!! a i do tego bardzo boląca @!!! %$$^$^ no i tyle narzekań heh :P
Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2013-09-17 o 19:37 |
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
ja to sie nie zgadzam, na szczęście u nas jest ogrzewanie centralne i sami sobie włączamy jak nam pasuje . A z tymi schodami lipa kurcze... Chcesz sie zamienić? Mieszkamy na parterze, a i tak w budynku 4 pietrowym jest winda .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2918 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Czy przyjmujecie do swojego grona nowe dusze?
|
#2919 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
czy mogę się wyżalić jako nowa tutaj Panna Młoda 2015?? Zaręczyliśmy się w maju, niedawno wybraliśmy datę ślubu no i się zaczęło... :/ rodzice się wpieprzają, paradoksalnie jeszcze tyle czasu bo prawie 2 lata a tyle rzeczy trzeba JUŻ szukać i rezerwować bo terminy pozajmowane...to dopiero początek a ja już mam dość. Jestem najstarszym dzieckiem sowich rodziców, w dodatku jedyną córką więc "zastaw się a postaw się" - wesle musi być jak się patrzy!! Tym bardziej, że na wsi jeszcze króluje stwierdzenie, że to rodzice młodej robią wesele a rodzice młodego tylko pomagają w tym. Nie powiem, chcieliśmy mieć wesele, rodzice chcą nam je zrobić w prezencie ślubnym ale jeśli tak ma wyglądać ten prezent to ja go chyba nie chce... Orkiestra ta nie bo beznadziejna, kwiatki takie nie bo brzydkie... Gości niektórych chciałabym wykreślić z listy to moja mama stwierdziła, że to oni robią to wesele i oni będą decydować kogo zaprosić ![]() jak mówię i mówiłam swoim rodzicom, że nie musi być niewiadomo jakie wesele to nie, bo jak to tak, a teraz jak już sama coś zaczynam wspominać o weselu to "niewiadomo co to będzie za 2 lata, nie ma się co przejmować bo może nie będzie za co go zrobić"... A ja przecież nie wymagam i nawet nie chce hucznego wesela na 200 ludzi, sami zaczęli liczyć gości itd... Sorry, że taki długi wpis ale znowu się pożarłam z mamą i musiałam, po prostu musiałam się wygadać... |
|
|
|
#2920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]() Napisz coś o Was i Waszym związku Cytat:
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
powiedzcie cos o sobie, jak długo sie znacie ze swoimi TZ'tami, co w planach jesli interesuje Was co niektóre z nas maja pozalatwiane, to na pierwszej stronie w kalendarzu niektóre nicki sa podlinkowane ![]() Anglistka masakra jakaś, współczuje . Ale z tym, ze z terminami moze byc ciezko to moze niestety byc prawda, o czym niektóre z nas juz wiedza . Powodzenia w planowaniu i oby rodzice sie jednak opanowali..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
Atomoowka już się piszę, Magda już czytam właśnie wasze historie zaręczyn i od razu moje pytanie
Czy przyjmiecie mnie skoro jeszcze nie jestem po słowie?
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj
Cytat:
no trochę nie fajna sytuacja z rodzicami.. Ale niestety skoro finansują wesele to w pewnej części mają prawo decydować jak to ma wyglądać szkoda, że Waszego zdania nie biorą pod uwagę, no ale tak bywa![]() chcecie robić po swojemu to sami finansujcie, to wtedy rodzice nie będą mieli prawa o czymkolwiek decydować
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
heeej
rośniemy w siłę ![]() anglistka współczuję ci sytuacji, przygotowania do ślubu to powinna być przyjemność, a na nic przyjemnego się na razie nie zapowiada. Widzę, że rodzinkę masz upartą skoro żadne tłumaczenie do nich nie przemawia
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Atomowka a jak tam z Waszym maluchem, byliście u lekarza?
A z ta kwestia decyzji i płatności to chyba prędzej kwestia podejścia Rodziców do sprawy . My z założenia sami płacimy, ale z góry wiemy, ze Rodzice i moi i TZ chca nam dac kasę, wiec niejako po części tez finansują. Ale dopóki sami nie poprosimy o ich pomoc w jakichś wyborach, to nikt nam sie nie wtrynia ze swoimi planami na nasze wesele . Wiec i tak wszystko jest dokładnie takie, jak my chcemy .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2927 |
|
Wtajemniczenie
|
anglistka a co twój narzeczony na to?
|
#2928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehNa tą chwilę z miłą chęcią bym się zamieniła.. chociaż ogólnie lubię nasze 4 piętro.. ale no niestety wchodzę na to piętro jedną nogą ;/ więc jakbym na 8 wchodziła więc dawaj!! Cytat:
![]() Witam nowe PM Anglistka a musicie rozmawiać z rodzicami o ślubie? pewnie wam finansują... bo u nas też ktoś się wtrącał.. ale my wiele nie mówimy o tym.. organizujemy sobie sami, wolimy resztę przed faktem postawić, tym bardziej że jakby usłyszeli ceny to by narzekań było jeszcze więcej ;p |
||
|
|
|
#2929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
ale w nocy chciałam okno otwierać i skończyło sie to tak, ze prawie oddychać nie mogłam :/, wiec zamknelismy . No, ale tutaj w ciagu dnia ze 2 dni temu było 8 stopni tylko .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2931 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się wszystko naskładało na raz Hej Cytat:
![]() A co do Twojego problemu, to niestety, ale nie ma innej rady niż stanowczo postawić się rodzicom, a jak się nie uda, to po prostu zorganizować wesele samemu. Na pewno będzie skromniejsze, gości będzie mniej, obsługa nie z najwyższej półki, ale będzie tylko i wyłącznie po Waszemu, nikt się do niczego nie wtrąci. I oczywiście wszystko robione za plecami rodziców i stawianie ich przed faktem dokonanym Swoją drogą naprawdę współczuję wszystkim parom, których rodzice jak finansują wesele, to myślą, że wszystko ma być tak jak oni chcą. Wśród nas jest wiele takich, które same nie płacą, ale nie widać, żeby rodzice się wtrącali. Szkoda że Wasi nie potrafią uszanować, że oni już swoje wesele mieli i teraz pora, żebyście Wy o wszystkim zdecydowali. Cytat:
Wśród nas jest kilka niezaręczonych (m.in. ja ), ale wiedzą, że ślub w 2015 i już nawet mają pewne rzeczy pozałatwiane
|
|||
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż muszę muzyki relaksacyjnej słuchać co do płacenia.. u nas jest tak, że moi rodzice płacą moją część. Tż chce płacić sam, ale wiem że jego mama da tyle ile będzie mogła bo sama nam to powiedziała. I póki co nikt do niczego się nie wtrąca - a moi rodzice stwierdzili, ze nasze wesele i nasze wybory i przecież nikt nam się nie powinien mówić co chcemy a co nie więc chyba mam fajnych rodziców
zacznij robić przysiady!” Edytowane przez iixi Czas edycji: 2013-09-17 o 20:28 |
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Maria (widziałam podpis
) Ty nie jestes zareczona? Nie wiedziałam o tym. Ostatnio tyle z nas sie pozareczalo, ze za niedługo wszystkie będziemy . Ostatnio jakos tak TZ'tow kilku na raz sie spielo i wręczyło pierścienie mocy .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe pmki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2936 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, że moi rodzice nie będą się wtrącać, nie są tacy, co innego jak ich o to poprosimy, tzn. o poradę w sprawie np. jedzenia a z moją mamą jest tak, że twierdzi 'no jak wy to sobie sami zapłacicie jak to tyle pieniędzy' chyba nie pojmuje, że po to Tż pracuje za granicą żeby zrobić to wszystko nie biorąc od nikogo pieniędzy
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, w końcu zaczęłam wreszcie pisać mgr |
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć jako, że planujemy razem zamieszkać niedługo, więc pewnie jakoś wspólnie będziemy tą kasę odkładać ![]() a co do wtrącania się to u mnie też ok. Moi rodzice najwyżej coś sugerują, ale o wszystkim my decydujemy jedyne 'wtrącanie' to wyszło kilku gości których ja początkowo nie liczyłam, a oni uważają, że trzeba zaprosić no ale to dosłownie jakieś 4 osoby czy jakoś tak, więc niedużo, a że oni płacą to co mi tam, niech będziea co do planowania ślubu przed zaręczynami to dla mnie tak szczerze trochę to dziwne i ja bym tak nie zrobiłano ale rozumiem, że niektórzy tak muszą, bo czasem trzeba dużo wcześniej coś rezerwować itd, także ok. Zresztą każdy robi jak mu odpowiada
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem totalnie zielona w przygotowaniach, podejrzewam że zabieram się od pleców strony
Jesteśmy razem z moim przyszłym od 1.01.2012 wiem krótko, ale jesteśmy dla siebie, on dla mnie, ja dla niego. Czasem, są gorsze chwile, lecz przeważają te lepsze. Tak jak wspomniałam, nie jesteśmy zaręczeni - nie martwię się tym stanem i nie chcę wiedzieć kiedy to się stanie, wiem że TŻ na pewno wybierze odpowiedni dla nas moment, i będzie to najpiękniejszy dzień w moim życiu (zaraz po narodzinach dzieci, i dnia ślubu )Jeżeli chodzi o sam dzień wymarzył nam się 6.06.15 (widzę straszną popularność tego dnia). Sala - do dziś myślałam, że jesteśmy już dogadani w tej sprawie, lecz widzę że mój ukochany myśli jeszcze nad czymś innym. Ślub, odbędzie się w zaprzyjaźnionej parafii - ani nie jest to parafia mojego, ani moja. Z racji że zamierzamy wynajmować sale, nie w restauracji zamierzamy mieć swoją własną Magde Gessler, którą też już mamy upatrzoną z resztą spraw będziemy się w najbliższych miesiącach rozglądać i załatwiać. Ślub i wesele sponsorujemy sobie sami w każdym calu, chcemy zrobić to sami od początku do końca, i nie ze względu wtrącania się teściów, a ze względu na wiek naszych rodziców, którzy nie są już młodzi i mają własne zmartwienia, wiadomo że nam pomogą ale wolimy żeby finansami absolutnie się nie martwili.Czy na pierwszy raz to wystarcza, choć trochę wam uszczknęłam kawałka mego planowania.
Edytowane przez Dont Know Czas edycji: 2013-09-17 o 20:38 |
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
joasia skąd wiesz, że będą już grzać u nas?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

jednym z powodow jest to ze chcemy wziac slub w malym kosciolku a nasze parafie sa OGROMNE dlatego chcemy sie zdecydowac na maly sredniowieczy kosciol-zabytek 
Maniaczka Yankee Candle 

((( tragedia!!!! ale od pt w bloku palą!! 

szkoda, że Waszego zdania nie biorą pod uwagę, no ale tak bywa
heh
aż muszę muzyki relaksacyjnej słuchać