|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Katarzynka położna była u mnie tylko 2 razy i raz zadzwoniła zapytać co u nas. Strasznie szkoda, bo fajna babka.
Bez sensu z tymi szczepieniami-to oni tam jedną pielęgniarkę mają? ![]() Na co szczepicie? |
|
|
|
#2732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dziewczyny, czy Wasze Maluszki gorączkowaly po szczepieniach?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cynamonowa mój miał tylko kilka kresek więcej -37,5, a zazwyczaj ma ok 37.
Zmykam kąpać Małego, później nadrobię |
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Ja już wypluskałam córcię |
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze... Adas ma 37,9 ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj nie kąpie, bo tż na próbie do późna
![]() A szkoda, bo mały tak fajnie śpi po spacerku i późniejszej kąpieli
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
wtedy niepotrzebnie rozepcham jej żołądek zwiększoną ilością wody.
nic to, będę walczyła z tymi herbatkami ![]() nie, mała zachowywała się normalnie. Neni, za wyjście. taki wypad parogodzinny super odmóżdżai jak się czujesz w nowej fryzurze? polecam staniki formy Ava zawsze kupowałam drogą Freye, a teraz zaryzykowałam i kupiłam na all stanik tej firmy i jest gites
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
lachryma
A ja juz sie nocki boje bo to moje dziecie caaaaaały dzień spi. Juz musiałam laktatorem sie posiłkować bo mi cycki pękały. Moze to przez tą pogode czy co? A moze skoka odsypia
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My szczepimy tylko na nfz. Zostawiam wam w klubie mojego śmieszka
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Twee może i racja, ale po kąpieli i tak muszę czymś smarnąć bo bez tego ma suchą skórkę.
Neni ja też się wyrwałam ostatnio do fryzjera jutro się ufarbuję i na jakieś ciuchy skoczę bo szafa wieje u mnie poprzednią epoką w moich ciuchach to już chyba nawet ze śmieciami obciach wyjść Buuu TŻ mi właśnie wyjeżdża na 5 dni na targi smuuutno mi |
|
|
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja biustonosz lidlowski ![]() Jestem w szkou, bo to najlepszy biustonosz, jaki miałam ever ![]() Okazało się, że dobrze dobrałam zbyt duży (jak to wtedy uważałyście )obów d Co więcej jeszcze w szpitalu trochę mnie uwierał, teraz jest idealny, super trzyma piersi, wygodny i ładny ![]() ja nie jestem jeszcze taka odważna... zwłaszcza ze tej wanienki tez nie chce targac, bo rana jednak ciagle boli Cytat:
![]() I trzymam kciuki, zeby te 5 dni szybko minelo, mi jest smutno jak np. tż znika wieczorem jak dzis, a co dopiero tyle dni
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
surka:
http://allegro.pl/nowy-biustonosz-st...549614249.html miseczka nie jest ani twarda ani miękka szmatka, taka pośrednia.
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Póki co wstał bo cały dzień śpi. Wykapalismy go w chłodniejszej wodzie niż zwykle. Teraz dostawilam go do piersi i nawet nie zdążył zacząć jeść i zasnął mi na rękach... Biedactwo moje ![]() Adaś jest bardzo aktywnym dzieckiem a dzisiaj ledwo funkcjonuje- przykry widok. Czopek damy tylko przeraża mnie jego wielkość. Jak ja to zmieszcze w jego małej dupince to nie wiem ![]() Dodatkowo kupki nie było od soboty wieczorem więc juz w ogóle sie Mały męczy. Może ten czopek przy okazji da radę coś ruszyć... Przepraszam, ze nie nadrabiam. Tylko na szybko kciuki dla Tymusia Ewusi :thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynomonku mój miał gorączkę. Dostał Pedicetamol i od razu przeszło.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa nie martw sie,daj czopek tez sie martwilam jak wejdzie do pupki...ale wszedl i odrazu bylo lepiej(choc ja dalam bardziej przeciwbulowo a nie przeciw goraczkowo) :-*
lachryma a moze za chlodna wode dawalas itp ?bo moja zimnej wody sie nie chwyci i tez probowalam dawac rozne temp i taka bardziej ciepla woli...zreszta jak robie mleka 120np to wlewam wrzatku 40...i wtedy jest ideolo a wcale nie chlodne.. Ja kapie mala codziennie..bo wie ze kompiel jedzonko badz cumel przytulanie sie i do lozeczka odlot i musze jej cieplutka wode nalewac do tego stopnia E grzeje wode w czajniku i troche dolewam bo tak to sie wkurza...a dzis sie wkurzala bo ja za szybko wyciaglam ...i ostatnio odwracam ja tez na brzuchol trzymajac za glowke oczywiscie i taki pingwinek sobie lezy szczesliwy niemoge sie doczekac az na basen pojdziemy ok piwko z tzcikiem dziec spi dobranoc:-*
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wyjazdu TŻ to po tym jak mi wyjechał na 3 tygodnie 5 dni po urodzeniu się Antka to teraz taki wyjazd to już pikuś. A od jutra mama się do mnie wprowadza więc nie będziemy z Tośkiem sami. No i śpi mi Tosiek i śpi po oglądaniu tych nalepek przez pół dnia. Przegapił wieczorne karmienie
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
CYNAMONKU- to moze buc reakcja poszczepienna
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja śpi, Małgosia tuli się na moich kolanach bo chce być dzidziusiem dzisiaj
No nic później ją odniosę jakoś do łóżka. Mąż w pracy na nockę a ja tego strasznie nie lubię.Lachryma a spróbuj podać wodę/herbatkę przed jedzeniem. Może wypije. Moja piła mało, ale przed mleczkiem wchodziło jej rewelacyjnie.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-17 o 20:29 |
|
|
|
#2754 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie sie podziało moje dziecko?? Nigdy nie byłam bardziej zmęczona. Maja spała dzis łącznie 1h 40 minut. Najdłużej spała ciągiem 20 min
mąż dopiero wrócił z pracy i odrazu ja wziął bo ja juz tylko bujalam ja na rękach a łzy leciały ciurkiem. Nie mam siły, to juz drugi taki dzień...
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Laurka właśnie zasypia przy mnie.Juz wykapana i nakarmiona ale zmeczona placzem bo kolka ja dopadła
Za oknem leje grzmi i blyska sie. Ghia gratki za tygodnie Margos brawa dla Pitera Sarenko fajnie ze kikut odpadl Tweed Alikowi tez odpadnie lada moment Surka brawa za kapiel Nadrobilam ile moglam bo nadal pisze z telefonu. DotKaaa usg u nas wygladalo ze lekarz pojezdzil glowica po bioderkach potem zbadal raczki i nozki i zakres ruchowy i glowke obadal
|
#2756 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja sie chwale - cwiczylam 30 minut, starszak sie przylączyl i bylo super tylko co cwiczenie to mowil ze latwizna a mi uda wymiękały ![]() Ciesze sie
|
|||
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka wspolczuje
Luksia przykro mi z powodu kolezanki ; ( ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cynamonku mysle ze czopek z paracetamolem powinien pomoc.Buziaki dla Adika. Teso brawo za cwiczonka.Ja sie jeszcze nie zabralam
|
#2758 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42857896]Zwykłą miedzianą za 300 pln
Buziaki dla Adasia A ja sie chwale - cwiczylam 30 minut, starszak sie przylączyl i bylo super tylko co cwiczenie to mowil ze latwizna a mi uda wymiękały ![]() Ciesze sie [/QUOTE]U mnie tez Wojtek zalapal sie na.koncowke i jak.mi miesnie brzucha juz puszczaly to on mowil- no mamo cwicz ![]() MISIACZKA- pomysl ze to tylko skok i za kilka dni pojdzie.sobie a Maja bedzie duzo spokojniejsza i fajniejsza
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-17 o 20:56 |
|
|
|
#2759 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() trzymaj się kochana! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a mój bardzo często trzyma za wszystkich kciuki ![]() Nadrabiam i nadrobic nie mogę a syneczek juz się budzi ![]() My dalej na wsi u babci ![]() Jest super mama się słucha i nie nosi małego Moja mama zakochana we wnusiu cały czas by go tuliła![]() Wczoraj ja poszłam spać a mama się nim zajmowała od kąpieli ok.20 do prawie 1 w nocy...ale byłam wypoczeta!!!!! Dzis spacerkowalsmy rano to tak było zimno, ze szok......a wieczorkiem bez wiatru juz bardzo przyjemnie, teraz mały padł i w sumie mółby juz se budzić, bo 3h minęły ale co tam...niech spi mam szanse Was nadrobić jeszcze 5 stron:P/Gaduły!
|
|||||||||
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
do bielsko białej?
![]() tweed- ja nie mam żadnego stanika z lidla, ale pamiętam jeszcze na poczekalni, że kupowałyście następnym razem może spróbuję, tylko tam chyba same dość spore obwody były
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

w końcu padł 

w moich ciuchach to już chyba nawet ze śmieciami obciach wyjść
smuuutno mi 
mąż dopiero wrócił z pracy i odrazu ja wziął bo ja juz tylko bujalam ja na rękach a łzy leciały ciurkiem. Nie mam siły, to juz drugi taki dzień...