|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
To co prawda nie do mnie pytanie,ale ja wszędzie brałam gondolę ![]() Też uważam,że fotelik powinien być stosowany tylko do przewożenia dziecka w samochodzie.
![]() |
#812 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Rozeznanie
|
ufff no już myślałam że to moje dziecko jakieś nadpobudliwe
![]() ![]() Cytat:
![]() ja ostatnio przeglądałam pamiątki po mojej śp babci, miała mnóstwo wycinków z gazet, najstarsze z lat 70tych ![]() ![]() ![]() znalazłam też wśród babcinych skarbów książeczkę z 1978 roku "Dom i rodzina. Niemowlę" i szczerze mówiąc to bardziej mi się podoba niż współczesne poradniki, tam wszystko jest takie hmmm naturalne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A fotelik tylko i wyłącznie w samochodzie to mam na myśli że jednak małą w domu usadawiam i wnoszę do samochodu i z samochodu wynoszę potem-żeby było jasne ![]()
![]() |
#815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Gang Iren
|
O właśnie to znalazłam zalecenia z 78 roku dla karmienia niemowląt.
To już się nie dziwię,że teściowa dziwiła się,że nie daję zupki 3-miesięcznemu niemowlakowi ![]() http://dziecisawazne.pl/jak-to-bylo-...owczas-i-dzis/
#817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Dziewczyny alez piszecie! Nie nadazam z czytaniem, nawet komorka mi wysiadla
![]() Shizu zazdroszcze Japonii ![]() Cytat:
![]() Lece nadrabiac caly watek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Gang Iren
|
A ja myślę,że właśnie nie do końca można słuchać to "starsze pokolenie",bo jednak przez lata wiele się zmieniło,specjaliści doszli do innych wniosków,porobiono nowe badania,są inne zalecenia. I u mnie np ja karmiłam piersią,a i teściowa i moja matka butelką,więc o naturalnym karmieniu nie miały pojęcia.
#821 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Niestety rzadko do Was piszę i ciężko wdrążyć mi się w temat, ale was dzielnie podczytuje
![]() ![]() Moja Mała coraz częściej daje znać o sobie,szaleje po brzuszku niesamowicie czasem o pierwszej w nocy potrafi fikołki w brzuchu robić ![]() Niestety ostatnio zmagam się z bólami pleców (mam pracę siedzącą) i tak jak dziś dokuczają mi bóle brzuszka, podejrzewam że Mała zadaje mi serie kopniaków np w pęcherz ![]() Mam dla Was coś miłego z okazji wieczoru http://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0 za każdym razem się wzruszam ![]() ![]()
![]() |
#822 |
Rozeznanie
|
Nadrabiam wiadomości od godziny 13 już ponad godzinę , cos cie się tak rozpędziły dzisiaj . Szalone dziewczęta
![]() lolita widzę ,że pierwsze zakupy poczynione. Super. Ja zaczynam od października po powrocie z urlopu ![]() ![]() Gratuluję dziewczynki ![]() zonka Tomaszka u nas jest bardzo fajnie i szybko się zadomowisz ![]() Hosenka widzę pomieszanie z poplątaniem z USG. Trzymam kciuki za jutro ![]() Hosenka nawet mnie nie strasz ,że aż tak sie po porodzie cieknie. Ja już nie pamiętam jak było u sióstr, ale tak to nie myślałam. Obym łóżka nie zalała tylko ![]() Negrid nawet bym nie pomyślała ,że grzyby mogą wywołać chwilową ślepotę.Ale nawet co to nigdy bym grzybów w siatce nie trzymała. upadly_anioloo ty chyba dobra jesteś z wyszukiwaniem przecen na wieszakach heh , ja mam zawsze pecha ![]() lidkaa mam nadzieję ,że przetrwasz ta pogodę i złe samopoczucie. Rób sobie ciepłe herbatki i wygrzewaj się z dzieciaczkiem .A co do okien głupia sprawa, a dzwoniłaś co jest z nimi ? usia kurcze to sie nacierpiałaś. Mam nadzieję ,że szybko minie do końca ![]() guapissima jeeejj coś ty za badanie robiła ,że tyle kasy płacisz ? gosia smacznie wyglądające bułeczki, będę musiała wypróbować . malaMigotkAaa ja dzisiaj zrobie na jutro pomidorówke, przez to ciągłe gadanie o niej znowu mi się zachciało.Ostatnio była w ryżem teraz będzie z makaronem ![]() em ma to ty chyba tak jak ja wszystko fajnie ale bez rodzynek, nawet nie wydłubuje bo to co rodzynka dotyka smakuje już inaczej Le La współczuję wynudzenia się, może następne spotkanie będzie już bardziej interesujące. A żadna się z was nie odezwała co do slajdów i tego jak oni podają informacje ? Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-09-17 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#823 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie 25 tydz i odczuwam czkawke ale sporadycznie. Co do SR to ja zaczne dopiero w listopadzie a mianowicie jakis 30-32 tydz ale nie wiem jakie zasady panuja tu w de wiec sie podporzadkowuje. Bede robisz jeszcze taki kurs przygotowawczy i jeszcze cos tam o karmieniu.. Nic dzisiaj nie robilam a kregoslup mnie tak boli ze do lazienki nie moge dojsc :/ ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Dziewczyny czy, któraś z Was posiada tą książkę w oczekiwaniu na dziecko w pdf ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Raczkowanie
|
Z dedykacją dla gosia261282 i reszty kobietek posiadających już dzieci w wieku tak około 3 latka do 7 - zapomniałam na śmierć poedzielićsię z wami jedną rewelacyjną stroną!
www.ciufcia.pl Najlepsza wg. mnie strona dla dzieci, ma niesmaowicie rozwijające gry, dziecko grając uczy się kolorów, liter, liczb, ale w taki naprawdę fajny sposób, nie potrafię tego dobrze wytłumaczyć.. Dla przykładu jest gra w któej jest karetka, straż pożarna i policja oraz komórka - jeżeli na komórce wybierze się dobre cyfry to odpowiednio zadzwoni któreś z nich ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
wyobraźcie sobie że dopiero teraz grzejnikomistrz wychodzi od nas z domu
![]() Teraz musimy ogarnąć ten pył i jechać do mojej mamy wykąpać się bo cała się lepię... ja nie wiem o której ja się położę dziś a jutro o 7:00 muszę wstać
#828 |
Raczkowanie
|
Muminku, bo jak przeprowadzilsimy sie do Francji przez pierwsze 2 mc nie mialam ubezpieczenia i za badania musialam placic z wlasnej kasy, a wiadomo euro to nie zloty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
http://mama-wie.pl/ warsztaty !!!
co prawda częśc już była ale mają być kolejne więc może komuś spasuje ![]()
#830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny troszke sie wystarszylam po tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=54Tz_ENBHWA .
Niby wiadomo ze bedzie brudne i ze krew, sluz itd ale widok dziwny.. Moze to obce dziecko i tylko filmik i moze dlatego tak..
![]() |
#832 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
ja spadam do łósia bo jakaś padnięta dzisiaj jestem ... to chyba tym nic nie robieniem tak się zmęczyłam
![]()
#834 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj tz jest Francuzem, wiec to bylo najprostsze rozwiazanie, ale planowalismy wrocic do Chin, bo ja chcialam skonczyc tam studia, lecz w takiej sytuacji wolalabym uniknac rodzenia w Azji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=yOWBrelYuS0 ten filmik juz jest milutki, pielegniarka ubiera dzidziusia ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pamiętam jak miałam naście lat i wydawało mi się że seks to takie obrzydliwe ![]() ![]() Myślę, że jak się doświadczy własnego porodu to też będziemy na to inaczej patrzeć.
![]() |
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już chcę styczeń!! albo grudzień,.... ahhh jaki dzidziolek kochany
![]() |
#840 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Shizu, też zazdroszczę podróży do Japonii i przede wszystkim determinacji i odwagi. Niesamowita z Ciebie kobieta. Przesłałabyś mi też swoje fotki na priv ![]() Em ma, świetne zdobycze, supermanka przeurocza ![]() U mnie sporo pracy, a mało energii. W związku z mini-remontem rozpierd.cha w domu. Nie mam siły sprzątać. Obżarłam się pyszną, gotowaną kukurydzą, leżę przed kompem i sapię ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.