|
|
#2941 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
Kaprawa sytuacja, moja mama na początku też tak miała, ze bardzo się wtrącała ale jej przeszło. Za wesele płacą rodzice, osobiście nie wyobrażam sobie jakbym miała sobie sama zrobić wesela bo po prostu tyle nie mam aaa i ten tekst, że "mamo Ty już miałaś swoje wesele daj mi wymarzyć sobie swoje" działa ![]() Heeej Hejka Ale nam się PMek narobiło a co do popularności do tyle się pisało na 15.08 a w kalendarzu jakoś cisza
|
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda dziękuje mały jakby lepiej, póki co wstrzymaliśmy się z wizytą u lekarza.
Ex masz rację Anglistka powinna sprowadzić rodziców na ziemię, ale ja jednak uważam,że skoro wykładają kasę mają prawo mieć swoje zdanie i pewne rzeczy zrobić wg swojej myśli. Jasne nie można przesadzać jak rodzice Anglistki ale niestety płacę= wymagam. Ixii weź już się nie stresuj tak dziewczyno, zdasz na 5 U Nas jest tak że w sumie nie wiadomo co, kto finansuje. Póki co TŻ swoją część płaci na pewno ( tzn swoich gości) moich gości opłacają moi rodzice. Za ubrania, dodatki, kościół, obrączki płacimy z TŻ sami. Co do reszty płatności tj dj, kamera itd jeszcze nie wiemy czy my z TŻ bedziemy za to płacić czy moi rodzice. Pewnie się jakos podzielimy.
|
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
jeżeli chodzi o planowanie przed zaręczynami, to może i dziwne, ale planujemy już od początku roku, wraz ze zbieraniem pieniędzy rodziły się plany
i właśnie to chodzi bardziej o wszystkie umowy i papiery, jak nam się wydawało że i tak jeszcze dużo czasu, to czytając wasze wypowiedzi i nadrabiając, uważam że jestem w czarnej
|
#2944 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieraz rano gardełko boli ale przechodzi :PCytat:
A co do zabiegów.. byłam dopiero 2 razy.. nie wiem.. średnio wierzę w moc lasera który wysyła jakieś fale przez 6 minut :P ale mam jeszcze krioterapię i słyszałam od szefowej że bardzo dobra :P mam nadzieje że coś ruszy bo nadal nie podniosę nogi sama do góry, już mam chudszą nogę o jeden centymetr, mięśnie uciekają co mnie martwi a zarazem denerwuje. Cytat:
iixi mój TŻ lubi na uspokojenie Krystyny Czubówny/Czubównej posłuchać! :P Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2013-09-17 o 20:47 |
|||
|
|
|
#2945 |
|
Raczkowanie
|
Mojemu narzeczonemu też się to wszystko nie podoba.
Ale jak wspomnieliśmy moim rodzicom, że w takim razie bierzemy cichy ślub i zapraszamy najbliższą rodzinę na obiad po ślubie to absolutnie!! Wesele ma być! Nie ma szans na to, żebyśmy sobie sfinansowali sami wesele chociażby najmniejsze, na pewno sami opłacimy rzeczy typu suknia, garnitur, obrączki itp a także swoich znajomych zaproszonych na wesele. Ja rozumiem, że skoro rodzice finansują to też mają prawo coś powiedzieć ale COŚ a to co mówią moi rodzice to jest różnica. Za jakiś czas (jak mój tato wróci z zagranicy) planujemy wspólne spotkanie czyli my, moi rodzice i przyszli teściowie. Poznali się już wcześniej ale to będą takie już typowe zmówiny Do tego czasu myślę, że wybierzemy orkiestrę i zarezerwujemy salę.Co do detali ale ważnych dla mnie i mojego przyszłego męża nie damy się, suknia, kwiaty, wystrój, obrączki - to nasz wybór i żeby się waliło i paliło zdania nie zmienimy. Przykro mi jest, że będę się kłócić z własną matką ale trudno. Najgorsze jest to, że obie mamy ciężkie charaktery, uparte jesteśmy. Mój tato się tak w to nie wtrąca. Mama ciągle komentuje... A jeśli chodzi o nas to znamy się 7 lat, razem jesteśmy 6. Zaręczyliśmy się 1 maja tego roku a ślub bierzemy 27 czerwca 2015
Edytowane przez anglistka Czas edycji: 2013-09-17 o 20:45 Powód: ortografia |
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam po prostu inne |
|
|
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
Ed a pędzi, pędzi,ostatnio mówił że on by w sumie już 2o14 ale jak mu podałam taki bardzo realny miesiąc w 2014 to stwierdził że październik strasznie ponury jest
![]() Staraliśmy się z datą wypośrodkować ponieważ ja chciałam lipiec on maj, zrodził się czerwiec. podejrzewam że ta akurat data to jeszcze nic konkretnego.
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, jeszcze nie jestem Aczkolwiek nie mam spiny na to, kiedy ma to nastąpić, byle tylko przed ślubem Ale i tak wiem, że Tż się do tego ostro przymierza, bo jeszcze niedawno chciał kupić auto, a teraz stwierdził, że auto mu się jeszcze nie przyda, ale ma pomysł na co przeznaczyć te pieniądze, żeby nie tylko siebie uszczęśliwić ![]() Cytat:
Mój Tż jest żołnierzem i jak skończy szkołę oficerską, to chcemy wreszcie przestać żyć na odległość i zamieszkać razem. Ale jak nie będzie miał żony, to po przyjściu na jednostkę dostanie pokój w internacie, a jak będzie żonaty, to dostanie mieszkanie. Dlatego to jedyna opcja, żebyśmy mogli żyć razem. Początkowo mieliśmy od razu wziąć kościelny i zrobić wesele, ale po dłuższym przemyśleniu pewnych spraw pod kątem tego nieprzewidywalnego wojska, stwierdziliśmy że na razie tylko cywilny wypali
|
||
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj jak wracałam do domu to na drzwiach do klatki jest wywieszone ogłoszenie
że już od piątku grzeją :P przynajmniej w bloku nr 33 :PCytat:
Moja mama raczej nie miała zaręczyn wcale i jakoś są z moim tatą szczęśliwi od 24 lat
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Tez mi sie wydaje, ze skoro rodzice finansują to chca miec cos do powiedzenia. Ale fakt coś, a CałOŚć to juz spora różnica. I tez- wszystko zależy od podejścia Rodziców. I Ci co po prostu płaca i nic nie sugerują i Ci co płaca i wymagają maja wg mnie racje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
ej ! trochę "detali" nas łączy! :P też jestesmy razem 6 lat! od roku mieszkamy razem :P ja mam jeszcze rok studiów a TŻ w tym roku mgr i pracuje :P i tez studiuję filologię ale romańską i jestem licencjatką :P
|
|
|
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to nie wiem ja widzę tu trzy wyjścia: 1. odpuścić sobie ten ślub i zrobić go dopiero jak będziecie w stanie sami za niego zapłacić 2. ustąpić mamie i pogodzić sie w tym, że nie będzie tak jak sobie wymarzyliście 3 robić wszystko za plecami rodziców, choć nie wiem o ile jest to u Was możliwe. Bo jak np finansują wszystko i będziecie chcieli jechać wybrać orkiestrę i dać zaliczkę to jak poprosicie o kasę to mogą chcieć jechać z Wami i będzie niezła draka No nie wiem szczerze? Ja bym się na coś takiego nie pisała, Ex Ty to jesteś jednak kulturalna kobita
|
|
|
#2953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, jak przychodziła rehabilitantka do poczekalni i mówiła: "Pani G, idziemy się grzać" Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2954 |
|
Raczkowanie
|
Zobaczymy jak się to wszystko rozwinie. Na razie mam trochę innych spraw na głowie. Musze przygotować dokumentację z praktyk, zacznie się rok akademicki więc muszę jakoś pogodzić 2 kierunki, korepetycje i rożne inne rzeczy. O i na nauki przedmałżeńskie musimy się zapisać!
Wracam do mojego ukochanego po miesiącu oddzielnego mieszkania więc też mamy dużo do nadrobienia i trochę czasu to zajmie ![]() staram się tym wszystkim tak nie przejmować bo bardzo cieszę się z tego ślubu myślałam, że po tylu latach związku, mieszkając już razem będzie mniej magicznie planować ślub a jednak nie - i dobrze ![]() Atomoowka nie będziemy przekładać ślubu na pewno. Wesele to nie jest obowiązkowy punkt programu. Jeśli nie dojdziemy do porozumienia to trudno, będzie ślub bez wesela. Przepadną ewentualne zaliczki i tyle. Edytowane przez anglistka Czas edycji: 2013-09-17 o 21:02 |
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my już na zimę uzbrojeni wczoraj tż był po miody bo kupujemy od 2 lat o od takiej Pani w krk, mają własne ule i kocham ich miód malinowy i aroniowy mama tż ją wyczaiła na jakichś targach w krk ponoć tak szybko jej te miody schodzą że masakraanie przejmujcie się tak dziewczyny, niech każdy sobie swoim tempem planuje wesele nie ważne czy z zaręczynami czy bez i tak będziecie szczęśliwi i tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- jak to jednak? bo się zgubiłam trochę |
|
|
|
|
#2956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zdawałam maturę z francuskiego, bardzo lubie ten język ale później miałam długą przerwę i teraz staram się sobie cokolwiek przypomnieć także faktycznie wiele nas łączy
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Muszę sie wziac do pracy, a tak mi sie nie chceeeee.....
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mgr zostane miesiac po slubie jak dobrze pójdzie
|
#2961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamo! Super z miodkiem!! w sumie też bym sobie jakiś załatwiła Cytat:
(ja mature z włoskiego zdawalam.. w sumie kiedys chcialam drugi kierunek zacząć- filologie włoską :P) No dość sporo tych wspólnych elementów :P aż tak miło
|
||
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie ex
A na kiedy w ogóle musisz cokolwiek oddać, jakiś wstęp, pierwszy rozdział?
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Ok, wygrałas
jestes w gorszej pozycji, bo ja za godzinę i 49 minut kończę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
<wiem co mówię
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
heheA mnie w PWSZ bezczelnie skreslili z listy studentów! nawet wtyki nie pomogły... Choc dzieki temu wciaz mam indeks, książeczkę zdrowia i legitymacje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fajnie by było coś pokazać promotorce po wakacjach tak się w miarę umawialiśmy mam póki co 4 strony ale w pierwszym tyg. mi przepada seminarium bo mam w piątki a wtedy jest inauguracja dla nowych a reszta ma wolne więc mam czaaaas może chociaż 2 podrozdziały napiszę ![]() ja ogólnie jak się zbiorę to nie mam z tym problemu, moim problemem jest lenistwo ![]() Cytat:
tyle wygrać Edytowane przez existence Czas edycji: 2013-09-17 o 21:16 |
||
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
ja na mgr się nie wybieram bo zaocznie za dużo kasy mnie to zje
ale przed ślubem będę zdawać egzamin zawodowy z rachunkowości |
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
hahaha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2969 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż magisterki mam już 2 rozdziały ale co z tego jak mi został najcięższy ostatni... Cytat:
Edytowane przez anglistka Czas edycji: 2013-09-17 o 21:19 |
|||
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 7
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Zaręczyliśmy się w maju, niedawno wybraliśmy datę ślubu no i się zaczęło... :/ rodzice się wpieprzają, paradoksalnie jeszcze tyle czasu bo prawie 2 lata a tyle rzeczy trzeba JUŻ szukać i rezerwować bo terminy pozajmowane...

. No, ale tutaj w ciagu dnia ze 2 dni temu było 8 stopni tylko 

.
mama tż ją wyczaiła na jakichś targach w krk