Panny Młode 2015 cz. 7 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 20:40   #2941
Edebedowa
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez anglistka Pokaż wiadomość
Witam,

czy mogę się wyżalić jako nowa tutaj Panna Młoda 2015?? Zaręczyliśmy się w maju, niedawno wybraliśmy datę ślubu no i się zaczęło... :/ rodzice się wpieprzają, paradoksalnie jeszcze tyle czasu bo prawie 2 lata a tyle rzeczy trzeba JUŻ szukać i rezerwować bo terminy pozajmowane...

to dopiero początek a ja już mam dość. Jestem najstarszym dzieckiem sowich rodziców, w dodatku jedyną córką więc "zastaw się a postaw się" - wesle musi być jak się patrzy!! Tym bardziej, że na wsi jeszcze króluje stwierdzenie, że to rodzice młodej robią wesele a rodzice młodego tylko pomagają w tym. Nie powiem, chcieliśmy mieć wesele, rodzice chcą nam je zrobić w prezencie ślubnym ale jeśli tak ma wyglądać ten prezent to ja go chyba nie chce... Orkiestra ta nie bo beznadziejna, kwiatki takie nie bo brzydkie... Gości niektórych chciałabym wykreślić z listy to moja mama stwierdziła, że to oni robią to wesele i oni będą decydować kogo zaprosić żadne tłumaczenia, że to NASZE wesele i chcielibyśmy o części chociaż spraw decydować nie docierają do moich rodziców. Rodzice mojego narzeczonego już jedno wesele robili, siostrze Tżta, więc mniej więcej wiedzą jak to wygląda, ogólnie są ludźmi spokojniejszymi niż ja i moja rodzina więc liczyłam na to, że chociaż z ich strony nie będzie problemów. Ale ostatnio jak u nich byłam to mój przyszły teść zaczął "to wasze wesele, zrobicie jak chcecie ALE"

jak mówię i mówiłam swoim rodzicom, że nie musi być niewiadomo jakie wesele to nie, bo jak to tak, a teraz jak już sama coś zaczynam wspominać o weselu to "niewiadomo co to będzie za 2 lata, nie ma się co przejmować bo może nie będzie za co go zrobić"... A ja przecież nie wymagam i nawet nie chce hucznego wesela na 200 ludzi, sami zaczęli liczyć gości itd...

Sorry, że taki długi wpis ale znowu się pożarłam z mamą i musiałam, po prostu musiałam się wygadać...
Heej
Kaprawa sytuacja, moja mama na początku też tak miała, ze bardzo się wtrącała ale jej przeszło. Za wesele płacą rodzice, osobiście nie wyobrażam sobie jakbym miała sobie sama zrobić wesela bo po prostu tyle nie mam aaa i ten tekst, że "mamo Ty już miałaś swoje wesele daj mi wymarzyć sobie swoje" działa

Cytat:
Napisane przez Dont Know Pokaż wiadomość
Witam Czy przyjmujecie do swojego grona nowe dusze?
Heeej Fajna historia, widać TŻ jest bardzo w Tobie zakochany jak tak pędzi do ołtarza

Cytat:
Napisane przez amszp Pokaż wiadomość
Czeeeść.
Przygarniecie nową?
Hejka

Ale nam się PMek narobiło a co do popularności do tyle się pisało na 15.08 a w kalendarzu jakoś cisza
Stary 2013-09-17, 20:40   #2942
Atomoowka
Wtajemniczenie

Magda dziękuje mały jakby lepiej, póki co wstrzymaliśmy się z wizytą u lekarza.

Ex masz rację Anglistka powinna sprowadzić rodziców na ziemię, ale ja jednak uważam,że skoro wykładają kasę mają prawo mieć swoje zdanie i pewne rzeczy zrobić wg swojej myśli. Jasne nie można przesadzać jak rodzice Anglistki ale niestety płacę= wymagam.

Ixii weź już się nie stresuj tak dziewczyno, zdasz na 5

U Nas jest tak że w sumie nie wiadomo co, kto finansuje.
Póki co TŻ swoją część płaci na pewno ( tzn swoich gości) moich gości opłacają moi rodzice. Za ubrania, dodatki, kościół, obrączki płacimy z TŻ sami.
Co do reszty płatności tj dj, kamera itd jeszcze nie wiemy czy my z TŻ bedziemy za to płacić czy moi rodzice. Pewnie się jakos podzielimy.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 20:41   #2943
Dont Know
Wtajemniczenie

jeżeli chodzi o planowanie przed zaręczynami, to może i dziwne, ale planujemy już od początku roku, wraz ze zbieraniem pieniędzy rodziły się plany i właśnie to chodzi bardziej o wszystkie umowy i papiery, jak nam się wydawało że i tak jeszcze dużo czasu, to czytając wasze wypowiedzi i nadrabiając, uważam że jestem w czarnej

Dont Know jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 20:44   #2944
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Ja tam wczoraj na zakupy ubralam kurtkę zimowa, bo tak mi zimno było ale w nocy chciałam okno otwierać i skończyło sie to tak, ze prawie oddychać nie mogłam :/, wiec zamknelismy . No, ale tutaj w ciagu dnia ze 2 dni temu było 8 stopni tylko .
No u nas dzisiaj coś koło 13 chyba, trochę więcej.. ale już 1,5 tygodnia temu w nocy było tylko 3 stopnie!! u nas jakoś jesteśmy przyzwyczajeni i śpimy czasem nawet w zimie przy otwartym oknie nieraz rano gardełko boli ale przechodzi :P
Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
O jejku, współczuję Ale się wszystko naskładało na raz A zabiegi pomagają coś na nogę?
No taki mój prywatny piątek 13tego :P
A co do zabiegów.. byłam dopiero 2 razy.. nie wiem.. średnio wierzę w moc lasera który wysyła jakieś fale przez 6 minut :P ale mam jeszcze krioterapię i słyszałam od szefowej że bardzo dobra :P mam nadzieje że coś ruszy bo nadal nie podniosę nogi sama do góry, już mam chudszą nogę o jeden centymetr, mięśnie uciekają co mnie martwi a zarazem denerwuje.
Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
a co do planowania ślubu przed zaręczynami to dla mnie tak szczerze trochę to dziwne i ja bym tak nie zrobiła
no ale rozumiem, że niektórzy tak muszą, bo czasem trzeba dużo wcześniej coś rezerwować itd, także ok. Zresztą każdy robi jak mu odpowiada
jak dla mnie zaręczyny nie są jakieś aż takie ważne :P TŻ nie raz mi się pytał czy za niego wyjdę, sam chciał ślubne rzeczy załatwiać.. co mi przeszkadza? ;p nic mi nie stoi na drodze :P bez sensu czekać skoro już 6 lat np jesteśmy razem i ze sobą mieszkamy :P

iixi mój TŻ lubi na uspokojenie Krystyny Czubówny/Czubównej posłuchać! :P

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-09-17 o 20:47
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 20:44   #2945
anglistka
Raczkowanie

Mojemu narzeczonemu też się to wszystko nie podoba.
Ale jak wspomnieliśmy moim rodzicom, że w takim razie bierzemy cichy ślub i zapraszamy najbliższą rodzinę na obiad po ślubie to absolutnie!! Wesele ma być!

Nie ma szans na to, żebyśmy sobie sfinansowali sami wesele chociażby najmniejsze, na pewno sami opłacimy rzeczy typu suknia, garnitur, obrączki itp a także swoich znajomych zaproszonych na wesele. Ja rozumiem, że skoro rodzice finansują to też mają prawo coś powiedzieć ale COŚ a to co mówią moi rodzice to jest różnica. Za jakiś czas (jak mój tato wróci z zagranicy) planujemy wspólne spotkanie czyli my, moi rodzice i przyszli teściowie. Poznali się już wcześniej ale to będą takie już typowe zmówiny Do tego czasu myślę, że wybierzemy orkiestrę i zarezerwujemy salę.

Co do detali ale ważnych dla mnie i mojego przyszłego męża nie damy się, suknia, kwiaty, wystrój, obrączki - to nasz wybór i żeby się waliło i paliło zdania nie zmienimy. Przykro mi jest, że będę się kłócić z własną matką ale trudno. Najgorsze jest to, że obie mamy ciężkie charaktery, uparte jesteśmy. Mój tato się tak w to nie wtrąca. Mama ciągle komentuje...

A jeśli chodzi o nas to znamy się 7 lat, razem jesteśmy 6. Zaręczyliśmy się 1 maja tego roku a ślub bierzemy 27 czerwca 2015 mieszkamy razem rok. Ja mam jeszcze rok studiów a mój Tż obronił się w lipcu i pracuje

Edytowane przez anglistka
Czas edycji: 2013-09-17 o 20:45 Powód: ortografia
anglistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 20:45   #2946
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ex masz rację Anglistka powinna sprowadzić rodziców na ziemię, ale ja jednak uważam,że skoro wykładają kasę mają prawo mieć swoje zdanie i pewne rzeczy zrobić wg swojej myśli. Jasne nie można przesadzać jak rodzice Anglistki ale niestety płacę= wymagam.
no ja nie jestem w stanie w żadnym wypadku się z tym zgodzić no ale masz prawo mieć takie zdanie na ten temat ja mam po prostu inne
Stary 2013-09-17, 20:45   #2947
Dont Know
Wtajemniczenie

Ed a pędzi, pędzi,ostatnio mówił że on by w sumie już 2o14 ale jak mu podałam taki bardzo realny miesiąc w 2014 to stwierdził że październik strasznie ponury jest
Staraliśmy się z datą wypośrodkować ponieważ ja chciałam lipiec on maj, zrodził się czerwiec. podejrzewam że ta akurat data to jeszcze nic konkretnego.

Stary 2013-09-17, 20:50   #2948
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Maria (widziałam podpis ) Ty nie jestes zareczona? Nie wiedziałam o tym. Ostatnio tyle z nas sie pozareczalo, ze za niedługo wszystkie będziemy . Ostatnio jakos tak TZ'tow kilku na raz sie spielo i wręczyło pierścienie mocy .

Nie, jeszcze nie jestem Aczkolwiek nie mam spiny na to, kiedy ma to nastąpić, byle tylko przed ślubem Ale i tak wiem, że Tż się do tego ostro przymierza, bo jeszcze niedawno chciał kupić auto, a teraz stwierdził, że auto mu się jeszcze nie przyda, ale ma pomysł na co przeznaczyć te pieniądze, żeby nie tylko siebie uszczęśliwić

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
a co do planowania ślubu przed zaręczynami to dla mnie tak szczerze trochę to dziwne i ja bym tak nie zrobiła
no ale rozumiem, że niektórzy tak muszą, bo czasem trzeba dużo wcześniej coś rezerwować itd, także ok. Zresztą każdy robi jak mu odpowiada
Hah, też tak myślałam, dopóki sama nie znalazłam się w takiej sytuacji Mój Tż jest żołnierzem i jak skończy szkołę oficerską, to chcemy wreszcie przestać żyć na odległość i zamieszkać razem. Ale jak nie będzie miał żony, to po przyjściu na jednostkę dostanie pokój w internacie, a jak będzie żonaty, to dostanie mieszkanie. Dlatego to jedyna opcja, żebyśmy mogli żyć razem. Początkowo mieliśmy od razu wziąć kościelny i zrobić wesele, ale po dłuższym przemyśleniu pewnych spraw pod kątem tego nieprzewidywalnego wojska, stwierdziliśmy że na razie tylko cywilny wypali

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 20:51   #2949
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
joasia skąd wiesz, że będą już grzać u nas?
dzisiaj jak wracałam do domu to na drzwiach do klatki jest wywieszone ogłoszenie że już od piątku grzeją :P przynajmniej w bloku nr 33 :P
Cytat:
jeżeli chodzi o planowanie przed zaręczynami, to może i dziwne, ale planujemy już od początku roku, wraz ze zbieraniem pieniędzy rodziły się plany i właśnie to chodzi bardziej o wszystkie umowy i papiery, jak nam się wydawało że i tak jeszcze dużo czasu, to czytając wasze wypowiedzi i nadrabiając, uważam że jestem w czarnej
Heh :P to takie głupie może dla innych :P ale my np z TŻ już 1,5 roku temu mieliśmy wypisaną listę gości, wtedy już mieliśmy kosztorys gotowy i już wtedy rozglądaliśmy się wstępnie za salami itd..
Moja mama raczej nie miała zaręczyn wcale i jakoś są z moim tatą szczęśliwi od 24 lat
Stary 2013-09-17, 20:51   #2950
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Tez mi sie wydaje, ze skoro rodzice finansują to chca miec cos do powiedzenia. Ale fakt coś, a CałOŚć to juz spora różnica. I tez- wszystko zależy od podejścia Rodziców. I Ci co po prostu płaca i nic nie sugerują i Ci co płaca i wymagają maja wg mnie racje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-17, 20:54   #2951
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
A jeśli chodzi o nas to znamy się 7 lat, razem jesteśmy 6. Zaręczyliśmy się 1 maja tego roku a ślub bierzemy 27 czerwca 2015 mieszkamy razem rok. Ja mam jeszcze rok studiów a mój Tż obronił się w lipcu i pracuje
ej ! trochę "detali" nas łączy! :P też jestesmy razem 6 lat! od roku mieszkamy razem :P ja mam jeszcze rok studiów a TŻ w tym roku mgr i pracuje :P i tez studiuję filologię ale romańską i jestem licencjatką :P
Stary 2013-09-17, 20:55   #2952
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mojemu narzeczonemu też się to wszystko nie podoba.
Ale jak wspomnieliśmy moim rodzicom, że w takim razie bierzemy cichy ślub i zapraszamy najbliższą rodzinę na obiad po ślubie to absolutnie!! Wesele ma być!

Nie ma szans na to, żebyśmy sobie sfinansowali sami wesele chociażby najmniejsze, na pewno sami opłacimy rzeczy typu suknia, garnitur, obrączki itp a także swoich znajomych zaproszonych na wesele. Ja rozumiem, że skoro rodzice finansują to też mają prawo coś powiedzieć ale COŚ a to co mówią moi rodzice to jest różnica. Za jakiś czas (jak mój tato wróci z zagranicy) planujemy wspólne spotkanie czyli my, moi rodzice i przyszli teściowie. Poznali się już wcześniej ale to będą takie już typowe zmówiny Do tego czasu myślę, że wybierzemy orkiestrę i zarezerwujemy salę.

Co do detali ale ważnych dla mnie i mojego przyszłego męża nie damy się, suknia, kwiaty, wystrój, obrączki - to nasz wybór i żeby się waliło i paliło zdania nie zmienimy. Przykro mi jest, że będę się kłócić z własną matką ale trudno. Najgorsze jest to, że obie mamy ciężkie charaktery, uparte jesteśmy. Mój tato się tak w to nie wtrąca. Mama ciągle komentuje...

No to nie wiem ja widzę tu trzy wyjścia:
1. odpuścić sobie ten ślub i zrobić go dopiero jak będziecie w stanie sami za niego zapłacić
2. ustąpić mamie i pogodzić sie w tym, że nie będzie tak jak sobie wymarzyliście
3 robić wszystko za plecami rodziców, choć nie wiem o ile jest to u Was możliwe. Bo jak np finansują wszystko i będziecie chcieli jechać wybrać orkiestrę i dać zaliczkę to jak poprosicie o kasę to mogą chcieć jechać z Wami i będzie niezła draka

No nie wiem szczerze? Ja bym się na coś takiego nie pisała,

Ex Ty to jesteś jednak kulturalna kobita

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 20:57   #2953
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
No taki mój prywatny piątek 13tego :P
A co do zabiegów.. byłam dopiero 2 razy.. nie wiem.. średnio wierzę w moc lasera który wysyła jakieś fale przez 6 minut :P ale mam jeszcze krioterapię i słyszałam od szefowej że bardzo dobra :P mam nadzieje że coś ruszy bo nadal nie podniosę nogi sama do góry, już mam chudszą nogę o jeden centymetr, mięśnie uciekają co mnie martwi a zarazem denerwuje.
Swego czasu jak chodziłam na rehabilitację łokcia, to nienawidziłam krioterapii, a laser dawał zerowe efekty. Na szczęście miałam naprawdę super ortopedę, który zmienił mi na magnetronik i solux, czyli ciepłą lampę Pamiętam, jak przychodziła rehabilitantka do poczekalni i mówiła: "Pani G, idziemy się grzać" I te dwa zabiegi dały razem naprawdę super efekt Podobnie koleżanka jak rehabilitowała kostkę, to też laser zamieniła na magnetronik i dopiero wtedy zaczęło to przynosić efekt.

Cytat:
iixi mój TŻ lubi na uspokojenie Krystyny Czubówny/Czubównej posłuchać! :P

Cytat:
Mimo wszystko ja nie mogę się z tym zgodzić Rodzice decydując się na zapłacenie za wesele oferują swoją pomoc, a nie wprowadzają dyktaturę. Jeśli chcą płacić tylko po to, żeby dać upust władczości, to ja dziękuję bardzo, nie na tym polega pomoc. Analogicznie - skoro rodzice utrzymują mnie na studiach, to też mają prawo wybierać za mnie kierunek?

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-17, 20:58   #2954
anglistka
Raczkowanie

Zobaczymy jak się to wszystko rozwinie. Na razie mam trochę innych spraw na głowie. Musze przygotować dokumentację z praktyk, zacznie się rok akademicki więc muszę jakoś pogodzić 2 kierunki, korepetycje i rożne inne rzeczy. O i na nauki przedmałżeńskie musimy się zapisać!
Wracam do mojego ukochanego po miesiącu oddzielnego mieszkania więc też mamy dużo do nadrobienia i trochę czasu to zajmie

staram się tym wszystkim tak nie przejmować bo bardzo cieszę się z tego ślubu myślałam, że po tylu latach związku, mieszkając już razem będzie mniej magicznie planować ślub a jednak nie - i dobrze

Atomoowka nie będziemy przekładać ślubu na pewno. Wesele to nie jest obowiązkowy punkt programu. Jeśli nie dojdziemy do porozumienia to trudno, będzie ślub bez wesela. Przepadną ewentualne zaliczki i tyle.

Czas edycji: 2013-09-17 o 21:02
Stary 2013-09-17, 21:04   #2955
existence
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj jak wracałam do domu to na drzwiach do klatki jest wywieszone ogłoszenie że już od piątku grzeją :P przynajmniej w bloku nr 33 :P

Heh :P to takie głupie może dla innych :P ale my np z TŻ już 1,5 roku temu mieliśmy wypisaną listę gości, wtedy już mieliśmy kosztorys gotowy i już wtedy rozglądaliśmy się wstępnie za salami itd..
Moja mama raczej nie miała zaręczyn wcale i jakoś są z moim tatą szczęśliwi od 24 lat
my się dzisiaj leniliśmy cały dzień więc z drzwiami od klatki się nie widziałam ale dobrze wiedzieć my już na zimę uzbrojeni wczoraj tż był po miody bo kupujemy od 2 lat o od takiej Pani w krk, mają własne ule i kocham ich miód malinowy i aroniowy mama tż ją wyczaiła na jakichś targach w krk ponoć tak szybko jej te miody schodzą że masakraa

nie przejmujcie się tak dziewczyny, niech każdy sobie swoim tempem planuje wesele nie ważne czy z zaręczynami czy bez i tak będziecie szczęśliwi i tak

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Ex Ty to jesteś jednak kulturalna kobita
jak to jednak? ale serio o co cho? bo się zgubiłam trochę
Stary 2013-09-17, 21:04   #2956
anglistka
Raczkowanie

Cytat:
ej ! trochę "detali" nas łączy! :P też jestesmy razem 6 lat! od roku mieszkamy razem :P ja mam jeszcze rok studiów a TŻ w tym roku mgr i pracuje :P i tez studiuję filologię ale romańską i jestem licencjatką :P
a gdzie studiujesz?? ja zdawałam maturę z francuskiego, bardzo lubie ten język ale później miałam długą przerwę i teraz staram się sobie cokolwiek przypomnieć także faktycznie wiele nas łączy
Stary 2013-09-17, 21:06   #2957
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Muszę sie wziac do pracy, a tak mi sie nie chceeeee.....

Stary 2013-09-17, 21:07   #2958
Dont Know
Wtajemniczenie

Cytat:
nie przejmujcie się tak dziewczyny, niech każdy sobie swoim tempem planuje wesele nie ważne czy z zaręczynami czy bez i tak będziecie szczęśliwi i tak
pięknie powiedziane

Stary 2013-09-17, 21:07   #2959
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę sie wziac do pracy, a tak mi sie nie chceeeee.....

mam identyczne odczucia co do mgr
Stary 2013-09-17, 21:09   #2960
Dont Know
Wtajemniczenie

ja mgr zostane miesiac po slubie jak dobrze pójdzie

Stary 2013-09-17, 21:09   #2961
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
my się dzisiaj leniliśmy cały dzień więc z drzwiami od klatki się nie widziałam ale dobrze wiedzieć my już na zimę uzbrojeni wczoraj tż był po miody bo kupujemy od 2 lat o od takiej Pani w krk, mają własne ule i kocham ich miód malinowy i aroniowy mama tż ją wyczaiła na jakichś targach w krk ponoć tak szybko jej te miody schodzą że masakraa
heh! marzyłam o tym żeby się dzisiaj lenić cały dzień! ale odbiję sobie w weekend z nerwowym TŻtem :P ale pogodynka pokazuje ze jurto 13 stopni, w czw 10 a na pt ponoć 8!! mamo!
Super z miodkiem!! w sumie też bym sobie jakiś załatwiła tyle że ja miodek to tylko łychą ze słoika wybieram :P
Cytat:
a gdzie studiujesz?? ja zdawałam maturę z francuskiego, bardzo lubie ten język ale później miałam długą przerwę i teraz staram się sobie cokolwiek przypomnieć także faktycznie wiele nas łączy
Studiowałam w PWSZ Trn, teraz kontynuuje w Krk na UJ (ja mature z włoskiego zdawalam.. w sumie kiedys chcialam drugi kierunek zacząć- filologie włoską :P)
No dość sporo tych wspólnych elementów :P aż tak miło
Stary 2013-09-17, 21:10   #2962
mariamarysienka
Zakorzenienie

Spokojnie ex A na kiedy w ogóle musisz cokolwiek oddać, jakiś wstęp, pierwszy rozdział?

I love you
I will
I do
Stary 2013-09-17, 21:10   #2963
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Ok, wygrałas jestes w gorszej pozycji, bo ja za godzinę i 49 minut kończę

Stary 2013-09-17, 21:12   #2964
Edebedowa
Rozeznanie

Cytat:
Zobaczymy jak się to wszystko rozwinie. Na razie mam trochę innych spraw na głowie. Musze przygotować dokumentację z praktyk, zacznie się rok akademicki więc muszę jakoś pogodzić 2 kierunki, korepetycje i rożne inne rzeczy. O i na nauki przedmałżeńskie musimy się zapisać!
Wracam do mojego ukochanego po miesiącu oddzielnego mieszkania więc też mamy dużo do nadrobienia i trochę czasu to zajmie

staram się tym wszystkim tak nie przejmować bo bardzo cieszę się z tego ślubu myślałam, że po tylu latach związku, mieszkając już razem będzie mniej magicznie planować ślub a jednak nie - i dobrze

Atomoowka nie będziemy przekładać ślubu na pewno. Wesele to nie jest obowiązkowy punkt programu. Jeśli nie dojdziemy do porozumienia to trudno, będzie ślub bez wesela. Przepadną ewentualne zaliczki i tyle.
Nauki skrzywiają psyche i później głupio jest się położyć w łóżku obok narzeczonego, o bzykaniu się już nie wspomnę <wiem co mówię >
Stary 2013-09-17, 21:12   #2965
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Super z miodkiem!! w sumie też bym sobie jakiś załatwiła tyle że ja miodek to tylko łychą ze słoika wybieram :P

Studiowałam w PWSZ Trn, teraz kontynuuje w Krk na UJ (ja mature z włoskiego zdawalam.. w sumie kiedys chcialam drugi kierunek zacząć- filologie włoską :P)
Miś Puchatek sie znalazł hehe

A mnie w PWSZ bezczelnie skreslili z listy studentów! nawet wtyki nie pomogły... Choc dzieki temu wciaz mam indeks, książeczkę zdrowia i legitymacje

Stary 2013-09-17, 21:14   #2966
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Spokojnie ex A na kiedy w ogóle musisz cokolwiek oddać, jakiś wstęp, pierwszy rozdział?
póki co jestem w miarę spokojna, jak na razie mnie to śmieszy no fajnie by było coś pokazać promotorce po wakacjach tak się w miarę umawialiśmy mam póki co 4 strony ale w pierwszym tyg. mi przepada seminarium bo mam w piątki a wtedy jest inauguracja dla nowych a reszta ma wolne więc mam czaaaas może chociaż 2 podrozdziały napiszę ja ogólnie jak się zbiorę to nie mam z tym problemu, moim problemem jest lenistwo
Cytat:
Ok, wygrałas jestes w gorszej pozycji, bo ja za godzinę i 49 minut kończę

hahaha tyle wygrać

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-09-17 o 21:16
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:15   #2967
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
ja mgr zostane miesiac po slubie jak dobrze pójdzie
ja na mgr się nie wybieram bo zaocznie za dużo kasy mnie to zje
ale przed ślubem będę zdawać egzamin zawodowy z rachunkowości

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:16   #2968
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
póki co jestem w miarę spokojna, jak na razie mnie to śmieszy no fajnie by było coś pokazać promotorce po wakacjach tak się w miarę umawialiśmy mam póki co 4 strony ale w pierwszym tyg. mi przepada seminarium bo mam w piątki a wtedy jest inauguracja i dla nowych a reszta ma wolne więc mam czaaaas może chociaż 2 podrozdziały napiszę ja ogólnie jak się zbiorę to nie mam z tym problemu, moim problemem jest lenistwo

hahaha tyle wygrać
Lubię to "tyle wygrać" hahaha

Stary 2013-09-17, 21:16   #2969
anglistka
Raczkowanie

Cytat:

Jak byłam we Włoszech w pracy to też troszke tego języka liznęłam - jesli bym tylko miała trochę czasu i pieniążków to poszłabym na kurs chętnie

Cytat:
ojjj ja też chociaż magisterki mam już 2 rozdziały ale co z tego jak mi został najcięższy ostatni...

Cytat:
Nauki skrzywiają psyche i później głupio jest się położyć w łóżku obok narzeczonego, o bzykaniu się już nie wspomnę <wiem co mówię >
haha wiem, wiem ale zrobić trzeba

Czas edycji: 2013-09-17 o 21:19
Stary 2013-09-17, 21:16   #2970
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 7

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja na mgr się nie wybieram bo zaocznie za dużo kasy mnie to zje
ale przed ślubem będę zdawać egzamin zawodowy z rachunkowości
Ile zaocznie kosztuje mgr w PL?

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości