|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() a ja osobiście jakoś nie uważam go za taka swietna zabawke ![]() U Nas przeziębienie pełną para,Fabiś przy tym marudny strasznie,że w ciągu dnia nie wiem co robić ![]() ![]() Często już staje sam na nóżki i probuje chodzic ale jeszcze za bardzo mu to nie idzie,no dzisiaj poszedł do babci 3 kroczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy bardzo za życzenia
![]() ![]() Masakra jakaś z tym przeziębieniem widzę ... zdrówka dla wszystkich chorych maluszków, już chyba większość dzieci to dopadło :/ Dearlie ![]() ![]() ![]() Kasiam super że jest wyczekiwany pierwszy ząbek ![]() ![]() Jeśli chodzi o szczeniaczka uczniaczka to Jaś dostał na Boże Narodzenie od babci , do niedawna jeszcze leżał i się kurzył, a teraz widzę coraz bardziej zaczyna się nim interesować, pokazuje na nim gdzie nos i ucho ![]()
#2583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zadomowienie
|
Jasiu i Basiu, wszystkiego najlepszego, słoneczka !
![]() Kasiam, brawa za ząbka ![]() Dearlie, zdolny Antek ![]() A mój synek zasnął dziś sam w łóżeczku ![]() Lilka, dzięki za informację odnośnie szczepienia, też opóźnimy, zwłaszcza, że teraz pogoda zdradliwa ![]() no i dużo zdrówka dla kolejnych chorych dzieciczkow ![]() Angel, trzymaj się ![]()
#2585 | |||
Zadomowienie
|
Kuba wchodzi już na całe schody
![]() ![]() ![]() Brawo za kroczki i nowe ząbki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dlaczego chcecie opóźnić to szczepienie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A pokażesz kurteczkę?
![]() |
#2586 |
Zakorzenienie
|
Mała nie spi już 30h... Tzn. Spi co godzinę/dwie po 10/15min. Cały czas jest rozpalona i ma temp. Nurofen snują do 37/38st ale po godzinie temp wraca. W dodatku cały ma nosek zawalony. Ja tez czuje sie fatalnie
![]() ![]()
#2587 |
Zakorzenienie
|
39,8st, boziu, żeby po kolejnej dawce po8 nurofenu temp spadła
![]() ![]() ![]()
#2588 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
wysłane z fona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Angel zrób małej inhalacje ![]() ![]() mnie gardło boli okropnie a chłopcy tak jak wczoraj,gorączki nie mają tylko katarek. I oby na tym się skonczylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami opóźnienie i tak wyjdzie, jak i przy każdej szczepionce, no bo jeśli będziesz chciała zaszczepić Kubusia w 14 miesiącu a on akurat będzie tfu tfu zakatarzony (hipotetycznie) ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zakorzenienie
|
Bidulka już śliny przelykac nie może
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Nie robiłam, pediatra nic nie mowila o ibhalacji. Czyn i jak to zrobić pomóżcie bo jestem zrozpaczona ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Agnus ja 86 na zimę kupuje. Jagoda waży nie całe9kg. Nosi teraz 80, nie które 86rzeczy
#2592 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A inhalacje to chociaż samą solą fizjologiczną. Jak nie masz inhalatora to w aptece można wypożyczyć, u mnie 10zł to kosztuje. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
anusia zdrówka dla Ciebie i chłopców ![]() mnie też gardło boli.u nas okropnie zimno ,rano jak zaprowadzałam Wiktora to było 8 stopni.w domu musze juz gazowe włączać. Pola śpi ale za 20 min muszę ją obudzić a tak słodko śpi...szkoda mi jej ![]()
![]() |
#2594 |
Zakorzenienie
|
Sandra u nas rano samochody były przymarzniętę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Angel nalej do miski gorącej wody wlej sól fizjologiczna jak nie masz to może poszukaj w necie z czym jeszcze można robić inhalacje bo jakoś nie wiem i pochyl się z mala z i nakryj Was ręcznikiem. I wdychajcie. Jak byłam mała to mama mi takie parowki robiła.
wysłane z fona ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Może rumianek jeszcze mógłby być, coś mi się wydaje ze nam mama właśnie z rumiankiem robiła. wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już 2 razy odwoływałam to szczepienie. raz byłam niezdecydowana i chciałam najpierw porozmawiać z pediatrą, a teraz Zuzia zakatarzona. moim zdaniem nic się nie stanie, jak dostanie je później. No i zastosuję się do tego co napisałą Lilka - ile kropelek cerutinu dajecie maluszkom i jak to z tranem jest? Cytat:
Jagódka przechodziła już trzydniówkę? Cytat:
![]()
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie masz inhalatora to tak jak Lewek mówi ![]() inhalacje ogólnie z soli fozjologicznej a jakbyś poszła do pediatry to przepisała by może berodual czy coś ![]() Z tą temperaturą to może podejdz raz jeszcze lub zadzwon? Nie mówiła pediatra ile może jeszcze temp tak skakać? Zimno dzisiaj jak cholera ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Fabianek się uparł na chodzenie ![]() Staje na nóżki i do przodu,tylko takie tempo narzuca,że po 5-6 kroczków traci równowagę ale jaki zawzięty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
Sól fizjologiczba mam to zrobię po powrocie od lekarza,bo jestem właśnie ze sobą i wynikami,bo wczoraj rady nie dałam. Podejde na dzieci chore i zapytam jeszcze. Przed wyjściem miała 37st uffff, dobrze, ze spadła temp po porannym nurofenie. Zjadła kilka łyzeczek zupki, ale później juz nie dała radu przelykac
![]() ![]() ![]() ![]() Maggie nie, nieprzechodzila. W ogóle ani razu kataru/kaszlu/gorączki nic nie miała. A tu teraz taki hardkor. Co do odciagania nie ma szans ani kropelki ściągnąć.cry: aż sie dusi jak próbuje Anusia mówiła, ze jak do czwartku będzie sie utrzymywała to mam przyjść. Boję sie kolejnej nocy,bo ledwo żywa jestem po dwóch nieprzespqnych. Dziś to totalna masakra była. Płakałam razem z nią, a mąż spał na podlodze w drugim pokoju ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- No to pięknie sie Fabis wziął za chodzenie,moja bidulka nawet siedzieć teraz nie ma siły. Prawie 24h na dobe leży z moim cycem w buzce,steka i płacze. Wypila od wczoraj jakieś 100ml płynów innych niż cyc. W tym momencie cieszę sie, ze jest jednak ten cyc,bo chociaż tylko zje/wypije ![]()
#2599 |
Raczkowanie
|
Angel inhalacje możesz zrobić jeszcze z majeranku. Na katar podobno dobrze działa włożenie do noska wiórka masła- brzmi dziwnie ale działa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak się czujesz? Tobie choć trochę przechodzi?
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
A może by tak łaskawie kurka jasna mąż tyłek do małej ruszył w nocy?
Trafi mnie normalnie coś,co za bezmyślność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |||
Wtajemniczenie
|
Lourose zdrówka dla Zosi
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Inhalacje tak jak dziewczyny pisza w misce z gorącą wodą.Ja słyszałam też o sposobie żeby się zamknąć z dzieckiem w łazience i puścić gorącą wodę z kranu ![]() Zapytaj w swojej aptece czy nie wypożyczą Ci inhalatora. Dobrze że Jagódka pije z cyca,wiem że dla Ciebie to męczące ale najważniejsze by się nie odwodniła. Możesz też podać płyny z elektrolitami z apteki Orsalit itp. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Angel a mąż chorobowego na Jagodę nie może wziąźć? ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Filipku Iguniu Sto lat Robaczki Kochane
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Sto latek dla Igusi i Filipka!
Cholera mnie bierze na tego Twojego chłopa Angel! Weź Ty nim potrzasnij, no co za typ! Niedawno omdlewalas i się przejmował a teraz co? Wrrrrrr wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
o właśnie - wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych Jubilatów - Igusi, Kubusia i Filipka!
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-09-18 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może to jednak trzydniówka połączona z przeziębieniem? U nas też na początku było zaczerwienione gardło i dlatego dostaliśmy antybiotyk, a później okazało się, że to 3dniówka. U nas też temp. utrzymywała się ciągle w granicach 40stopni przez bite 3 dni. Co podałam lek, to po godzinie spadała do poniżej 38, a po 5 godzinach wracała jak bumerang. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Filipa i Igusi! ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Oczywiście dla Kubunia naszego także wszystkiego najsłodszego!!! ![]()
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
Dla Igi, Kubusia i Filipka samych uśmiechniętych dni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też Poli rajstopki zakładam ![]() ![]() 100 latek dla Igi,Kubusia i Filipa.Rośnijcie zdrowo maluszki ![]() ![]() o 15 mam rozmowe w spr.pracy.trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#2608 |
Zadomowienie
|
Rok temu ostro parłam,aż wyparłam za kwadrans 14-sta naszego Kubulka ważącego 4075g
![]() Dziękujemy za życzonka wszystkim wizażowym ciociom ![]() Dla Igi i Filipka również samych radości i zdrówka ![]() ![]()
#2609 |
Zakorzenienie
|
Mocno trzymamy!
![]() ![]()
#2610 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.