Włosy na brzuchu...wstydliwy temat u kobiet :c - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 16:39   #1
cynamon98
Przyczajenie

Unhappy

Włosy na brzuchu...wstydliwy temat u kobiet :c

Mam włosy na brzuchu...wokół pępka i taki wąski pasek od pępka w górę...Nie są ciemne ale jest ich bardzo dużo i są na całym brzuchu...a jak jest ten 'pasek' to jest ich więcej...Mój chłopak zawsze się dziwi dlaczego tak panikuję kiedy wsuwa mi rękę na goły brzuch...ale to dla mnie wstydliwy temat :c
Nie chcę ich golić bo będą rosły grubsze i ciemniejsze...nie będe ich depilować ani woskiem ani depilatorem...mówiłam mamie a mama mówi że to normalne :C...ale ja sie ich wstydzę...bardzo...
cynamon98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 16:43   #2
babie_lato
Zadomowienie

Dot.: Włosy na brzuchu...wstydliwy temat u kobiet :c

Cytat:
Napisane przez cynamon98 Pokaż wiadomość
Mam włosy na brzuchu...wokół pępka i taki wąski pasek od pępka w górę...Nie są ciemne ale jest ich bardzo dużo i są na całym brzuchu...a jak jest ten 'pasek' to jest ich więcej...Mój chłopak zawsze się dziwi dlaczego tak panikuję kiedy wsuwa mi rękę na goły brzuch...ale to dla mnie wstydliwy temat :c
Nie chcę ich golić bo będą rosły grubsze i ciemniejsze...nie będe ich depilować ani woskiem ani depilatorem...mówiłam mamie a mama mówi że to normalne :C...ale ja sie ich wstydzę...bardzo...
Ścieżka włosów biegnąca od pępka w dół jest normalna, jeśli jednak twierdzisz, że ty masz tych włosów więcej to warto zrobić badania na hormony. Jeśli wyjdą w normie to nie widzę innego sposobu jak faktycznie je golić. Przecież depilujesz przynajmniej nogi, zakładam, że co jakieś 2 - 3 dni, więc nie wiem jaki to problem przejechać kilka razy maszynką w okolicach pępka.
babie_lato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 16:45   #3
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co, skoro masz te włosy na brzuchu, czyli w sumie w miejscu dość normalnym, a do tego są jasne, to prawdopodobnie taka Twoja uroda. Nie podejrzewałabym hirsutyzmu ani zmian w hormonach, ale możesz się przebadać dla pewności. Moja siostra ma dużo jasnych włosów na rękach i brzuchu właśnie i badania wykluczyły wszelkie nieprawidłowości.

Myślę, że pozostaje Ci usuwanie tych włosów (może laser? Choć jasnych włosów podobno tak świetnie nie usuwa) bądź akceptacja sytuacji. Założę się, że nie masz tragedii na tym brzuchu
Stary 2013-05-24, 16:48   #4
aaanitka86
BAN stały

Goląc "bikini" możesz tam też przejechać.Inaczej się ich nie pozbędziesz.Tak się mi wydaje.
aaanitka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 16:51   #5
peggy7
Zadomowienie

Jeszcze a propos tytułu wątku, to dla mnie parę jasnych włosów na brzuchu nie jest jakimś obrzydlistwem ani wstydliwym tematem, coś jak włosy na rękach - nie widziałabym potrzeby, żeby golić.
Stary 2013-05-24, 17:16   #6
grubella
BAN stały

Jak się dobrze przyjrzeć to meszek na brzuchu ma prawie każda kobieta.
Może wyolbrzymiasz swój defekt kosmetyczny?
Golenia brzucha nie polecam ale dlaczego nie chcesz użyć depilatora ani wosku? Skoro te włosy cię krępują przed chłopakiem to czemu się ich nie pozbywać? Miałabyś spokój i psychiczny komfort na przynajmniej 2 tygodnie a może i dłużej.
A w jaki sposób depilujesz inne miejsca na ciele?
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 17:29   #7
martynusia222
Zakorzenienie

Mam ten sam problem Ogólnie nigdzie nie ma nadmiernego owłosienia, ale mój brzuch to masakra Depilowałam te włoski depilatorem, ale odrosły zamiast słabsze to mocniejsze i bardziej czarne
Stary 2013-05-24, 17:31   #8
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Jak zaczneisz golić te włoski (kremem do depilacji, maszynką do golenia, woskiem - czym chcesz), nie będą grubsze i mocniejsze. Po prostu co 2-3 dni będziesz ponawiać zabieg dla idealnej gładkości, lub co tydzień, a wtedy włoski będą już malutkie, ledwo odrastające.
I problem z głowy.

Ja powiem tylko tyle, że mnie kiedyś było wstyd włosków na rękach. Naprawdę, to chyba brało się stąd, że chodziłam do szkoły z modelkami i one zawsze miały idealnie gładkie ciało.
Ale nic się nie działo. Dopiero w wieku 26 lat, kiedy poznałam któregoś z kolei chłopaka, pomyślałam: a co tam, spróbuję. I przy okazji depilacji nóg wydepilowałam też przedramiona.
Dzisiaj się dziwię, że tak długo się do tego zbierałam. Naprawdę o wiele przyjemniej się czuję, kiedy raz na 1-3 tygodnie usuwam włoski z rąk, w zależności od pory roku, ochoty i prędkości ich odrastania.

Znam nawet mężczyzn, którzy depilują klatki piersiowe i brzuchy, bo po prostu czują się dzięki temu bardziej zadbani.

Ja uważam, że każdy powinien robić z owłosieniem na brzuchu to, na co ma ochotę i z czym mu najprzyjemniej. Nie ma się czego wstydzić ani bać
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 17:39   #9
peggy7
Zadomowienie

[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;40976292]Jak zaczneisz golić te włoski (kremem do depilacji, maszynką do golenia, woskiem - czym chcesz), nie będą grubsze i mocniejsze. Po prostu co 2-3 dni będziesz ponawiać zabieg dla idealnej gładkości, lub co tydzień, a wtedy włoski będą już malutkie, ledwo odrastające.
[/QUOTE]
Wiesz co... Może włosy na brzuchu mają taką cudowną właściwość, ale przeważnie ogolone włosy odrastają ciemniejsze i grubsze. Niestety.
Stary 2013-05-24, 17:47   #10
Littlejackie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peggy7 Pokaż wiadomość
Wiesz co... Może włosy na brzuchu mają taką cudowną właściwość, ale przeważnie ogolone włosy odrastają ciemniejsze i grubsze. Niestety.
No coś w tym jest. Ja mam taki meszek na brzuchu i koło pępka, ale taki jasny. Ostatnio wyrósł mi taki 'odstający' od reszty ciemny włosek, więc wyskubuję go pęsętką. Odrasta wciąż taki sam, ale jak go potraktuję pęsetą to mam go na dłużej z głowy.
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 17:49   #11
aaanitka86
BAN stały

Cytat:
Peggy mi poszło wszystko na głowę czuprynę mam bardzo bujną niestety brwi i rzęsy nie! choćbym chciała. Dlatego też brwi nie depiluję pensetą tylko strzygę nożyczkami do paznokci, a one jak niechca się zagęścić tak nie chcą od 3 lat i koniec! I co ty na to? włosy na nogach też jakoś się nie rozbujały, a depiluję maszynką od jakiś 15 lat...
Stary 2013-05-24, 17:50   #12
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam. Mają
Stary 2013-05-24, 17:53   #13
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaanitka86 Pokaż wiadomość
Peggy mi poszło wszystko na głowę czuprynę mam bardzo bujną niestety brwi i rzęsy nie! choćbym chciała. Dlatego też brwi nie depiluję pensetą tylko strzygę nożyczkami do paznokci, a one jak niechca się zagęścić tak nie chcą od 3 lat i koniec! I co ty na to? włosy na nogach też jakoś się nie rozbujały, a depiluję maszynką od jakiś 15 lat...
Wierzę Ci, po prostu chyba większość osób ma inaczej
Stary 2013-05-24, 17:53   #14
aaanitka86
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Littlejackie Pokaż wiadomość
No coś w tym jest. Ja mam taki meszek na brzuchu i koło pępka, ale taki jasny. Ostatnio wyrósł mi taki 'odstający' od reszty ciemny włosek, więc wyskubuję go pęsętką. Odrasta wciąż taki sam, ale jak go potraktuję pęsetą to mam go na dłużej z głowy.
Takie dziwne włoski to chyba wszędzie mogą wystąpić.Mam takiego włosa na głowie, wygląda jak jakiś mutant bo jest gruby za trzy zwykłe i wyrasta siwy, a w dodatku jest jakby spłaszczony. Wyrywam go, a on z uporem maniaka wyrasta taki sam. Mężu też ma takiego uporczywego na brwi.
Stary 2013-05-24, 17:57   #15
TmargoT
Zakorzenienie

polecam laser.nie jest drogi,a można się pozbyć sporej ilości włosów

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aaanitka86 Pokaż wiadomość
Mężu też ma takiego uporczywego na brwi.
i będzie ich coraz więcej.
to starcze brwi i albo się wyrywa,albo przycina

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
to tylko złudzenie
ogolone włosy są nowe,dlatego są ciemniejsze niż te wypalone słońcem,a grubsze,bo przycięte tworzą kwadratowy kant na końcu,a nie naturalny stożek
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 18:02   #16
D_94
Raczkowanie

Nie gól, bo będą odrastać większe. Jeżeli przeszkadzają Ci, bo są ciemne to kup sobie rozjaśniacz do włosów i stosuj na brzuch.
D_94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 18:08   #17
peggy7
Zadomowienie

Może i złudzenie, ale wyglądają na ciemne i grube, a tu chyba wygląd się liczy przede wszystkim?
Ja np. nie mam grubych włosków na brwiach, ale jak już wyrwę i mi odrasta takie coś, to wygląda tragicznie.. Pewnie głównie przez ten prosty koniec.
Stary 2013-05-24, 18:20   #18
kalincia
BAN stały

Dlaczego nie wosk? Wielokrotnie, jak będą odrastać?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 18:27   #19
aaanitka86
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TmargoT;40976734[COLOR=Silver
]

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

[/COLOR]

i będzie ich coraz więcej.
to starcze brwi i albo się wyrywa,albo przycina

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

haha:p zaraz mu to powiem, staruszek
Stary 2013-05-24, 18:31   #20
magbeth
Dzik

Alternatywą dla lasera może być Apilus (elektroliza). Sprawdzone osobiście, bo jako blondynka średnio łapalam się na laser a włoski w paru miejscach mnie wkurzały, poza tym były tam zbędne.
Zabieg jest "tkliwy", ale do przeżycia; i stety niestety trzeba go powtórzyć mniej więcej dwa razy lub więcej, jeśli owlosienie ma swoją wizję odrastania, ale odrosty już po pierwszym razie miałam słabsze i duuużo mniej widoczne, niektóre zaś wlosy opuściły mnie na zawsze juz po pierwszym zetknięciu z w/w machiną
Dodam, że dla kieszeni zabieg ten jest zdecydowanie przyjemniejszy niż laser.
Google sypie informacjami; w razie potrzeby mogę podac namiar na sprawdzony salon w Krakowie.

Powodzenia
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 22:31   #21
Bellitudoo
Zakorzenienie

Ja mam włoski wszędzie. Nie grube, ale bardziej widoczne niż standardowy meszek. Pamiętam, że miałam też opory przed Tż, no bo jak... to takie męskie. Ten bardziej widoczny pasek w okolicy pępka usuwam depilatorem/kremem/ maszynką, ale nie da się tak usuwać wszystkich włosków z całego brzucha i wszystkiego. Podejrzewam, że gdyby nie to, ze ja mu na to tyle namarudziłam to nawet nie zauważyłby, ze coś jest nie tak. Daj się ponieść chwili . Oczywiście nie mówię, że masz nie usuwać wiadomo to daje większy komfort, ale naprawdę nie jest to konieczność.
Stary 2013-05-24, 22:37   #22
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
nie będe ich depilować ani woskiem ani depilatorem...
Bo nie. Bo wolę płakać, że mam włosy na brzuchu. Wspaniałe podejście Widocznie po prostu lubisz pojęczeć. To jęcz w takim razie, innej rady nie ma - wóz albo przewóz. Albo się ich pozbywasz, albo je masz.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 22:42   #23
chwast
Zakorzenienie

i po co te jęki jak mnie to wkurza no logiczne - masz włosy - nie chcesz ich mieć - depilujesz. A ty nie chcesz depilować. No to będziesz je mieć.

Ja nie mam, ale problem nie jest mi obcy bo moja koleżanka w gimnazjum miała i była mojego tż też. One obie goliły i jakoś nie miały większych i grubszych, serio. :P
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 23:15   #24
IwonaIwon
BAN stały

To jak chcesz się ich pozbyć, skoro nie chcesz depilować?
Ktoś ma to zrobić za Ciebie, lub wymyślić nowatorską metodę?
Idź do lekarza, jeśli uważasz, że to może wina hormonów. I święto.
IwonaIwon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 23:27   #25
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
i po co te jęki jak mnie to wkurza no logiczne - masz włosy - nie chcesz ich mieć - depilujesz. A ty nie chcesz depilować. No to będziesz je mieć.
Logiczne, nie?

Wydepiluj je i tyle, co za problem?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 23:30   #26
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Logiczne, nie?
Wizaż.
I życie staje się prostsze.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-05-24 o 23:31
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-25, 00:33   #27
MalaWredna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Wizaż.
I życie staje się prostsze.

Zapuść, zaplącz wokoło pasa. Będziesz 'dziką laską'

Dostać bana za brutalną prawdę, to jak dostać w pysk za dobry uczynek dla lepszej reszty ludzkości
MalaWredna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-25, 10:11   #28
Smok w paski
Raczkowanie

Powiem szczerze, że trochę mi osobiście ulżyło, że nie tylko ja mam problem z włoskami na brzuchu Ja niestety mam ciemne włosy, więc i one są ciemne- nie da rady ich nie zauważyć.
Pozbywam się ich woskiem, i jak na razie nie zauważyłam, by odrastało ich więcej czy były ciemniejsze- jak dla mnie są takie same cały czas.
Smok w paski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 02:07   #29
sajles17
Przyczajenie

hej, mam taki sam problem, a właściwie, to powoli się go pozbywam. Próbowałam jużchyba wszystkiego, najgorsze jest skubanie pęsetą - włoski wtedy strasznie wrastają. Mój sposób - zapuścić je choć trochę, a następnie kupić najtańszy rozjaśniacz do włosów ( ja kupuje za 6zł do pasemek) byle NIE HENNĘ(po niej wyskoczyły mi bąble)! i zmieszać to z 12% wodą utlenioną w kremie - na allegro, lub w salonie fryzjerskim można dostać. Mieszamy proszek z rozjaśniacza z wodą 12%(mniej więcej proporcje 1:1), kładziemy papkę gdzie trzeba i po jakiś 40 sekundach zbieramy papkę, przecieramy i patrzymy, czy nie pojawiły się pęcherzyki, czy coś. Jeśli nie, dajemy papkę znów i po jakimś czasie zmywamy i sprawdzamy. W tym roku w końcu obyło się bez golenia brzucha(fuj)!. Skóra po tym zabiegu jest trochę przesuszona i piecze, ale najlepiej nic na nią nie dawać, sama się zregeneruje. Ja farbuje włoski w ten sposób już ze 3 miesiące!
Polecam, bo nawet lasery niewiele mi pomogły.
sajles17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 17:57   #30
201607040946
Konto usunięte

Ooooj, ja to mam wlochy wszedzie i nie robie z tego problemu. A hormony w normie.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości