Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 23:10   #2791
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Bosz, dziewczyny, wlasnie zarejestrowalam moja corke do mojego gina... po pigulki
Wow! dla małej za odwagę. Ja bym nie zapytała mojej mamy w życiu.

Ja pojechałam do gina po pigułki w moja ex tesciowa
Fajna z niej babka była,pewnie dlatego nie została długo moja tesciowa

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42853078]Oli ale masz już duże i odpowiedzialne dziecko. Mnie to ominie ale na pewno będą jakieś rozmowy edukacyjne :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ty dasz synowi paczkę gumek poprostu

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Aha my wczoraj byłyśmy na bioderkach. Prawe jest książkowe, a lewe minimalnie coś nie tak. Mamy szeroko na noc pieluchować no i ćwiczenia nóżkami robić.
A jakie ćwiczenia sie robi?

U nas nic o usg nie mówili i tak dumam czy powinnam sama iść. W październiku powinnismy iść na kolejna wizytę i w ogóle obczaic szczepienia.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Pamiętam, jak powiedziałam mamie, że ja już jestem PO (17lat - taka szczera córka ze mnie była), to z wrażenia przypaliła naleśnika, bo właśnie smażyła
I tutaj znowu cieszę się, że mam syna

No patrz, a ja miałam być sierpniową, a jestem wrześniowa
Co do parafiny - dodaję do kąpieli ŁYŻECZKĘ ( a nie łyżkę, jak napisałam), później już niczym nie muszę smarować, bo skóra małego jest super natłuszczona, zresztą, właśnie nie chcę przesadzić. A w dni, w które nie kąpiemy małego, nakładam niewielką ilość na palce, i delikatnie wcieram w przesuszone miejsca
Z czego sie cieszymy, ze jak Twoja synowa bedzie miec dziecko to bedzie Ci ograniczać widzenie z nim i będziesz wredna jedzą,której sie domofn wyłącza i nie odbiera telefonu

Ja bym z ta parafian uważała. Parafina jest silnie nawilzajaca. Spoko ja kłaść na stopy na dłonie na popekane łokcie , kolana,ale na cialko takiego maluszka bym nie kładla. Napewno nie codziennie.
Parafina zatyka pory przez co skora nie oddycha. Miedzy innymi dlatego często ma sie wysyp na buzi.
Przecież to ropa benzyna jest.

Oliwka J&J to tylko parafian i zapach. Porażka.

Ja uzywalam kremu bambino i uznaje za porażkę. Uzywalam na sobie na ręce od biedy na szybko i mam teraz wysuszone dłonie.

Kosmetyki mozna uzywac naturalne. Ja kupiłam takie mazidelko dla małego i wyglada jak taka wazelina , w której sa same naturalne składniki. Miedzy innymi extrakt z rumianku,ktory działa kojaco. Smaruje młodemu dupencje i pachwiny co druga pieluszke.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Przybywam żeby urodzinowe soczki postawić
Antonio skończył dziś 12 tydzień czyli tzw czwarty trymestr zakończony i teraz już musi być tylko lepiej i rzeczywiście od kilku dni Antoś jest po prostu normalnym niemowlaczkiem trochę pośpi troche pomarudzi trochę się pouśmiecha

Więc
Na prezent dostał nalepki na ścianę do pokoju i nowe pajacyki a nalepki tak mu się spodobały, że pół dnia je oglądał i nie chciał spać w końcu padł
za bycie "normalnym niemowlaczkiem"

Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
UWAGA: moja 11-tygodniowa (dzisiaj skończyła właśnie 11 tygodni) Zuzanna leżąc na brzuszku przekręciła się po raz pierwszy na plecki wystawiła gołe dziąsła i się chichrała tak jakby była świadomie z siebie zadowolona

a matce łzy w oczach stanęły mega uczucie taka duma mega za☠☠☠iste uczucie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Kurcze myślisz że to skok? Ona ma teraz 3 tyg i 4 dni
Słyszę z sypialni znowu płacz. TZ też już bezsilny. Nigdy tak nie było. Boże jak mam pomóc mojemu dziecku
No na bank skok,ale sprawdź jej brzunio. Profilaktycznie położ ja na łóżko i pomasuj jej troszkę ja tak robię

Jeśli tak płacze to skokon ja.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczyny USG bioderek ok, poza jedną wadą- Mały skręca stópki do środka, zwłaszcza lewą będzie chodził jak gąska rozczapierzając paluszki, tym największym ciągnie stópkę do środka..na lewej wyraźny łuk widać.. to genetyczne, tylko nie wiemy po kim, bo ani u mnie w rodzinie, ani u męża nie kojarzymy winowajcy właściwie tylko nasz przyjaciel ma taką wadę i od razu cień podejrzeń padł na mnie
Mamy ćwiczyć z Małym, by skorygować jak najbardziej tę wadę.. tzn łapać stópkę po wewnętrznej stronie obiema dłońmi, kciukami do siebie i wyginać na zewnątrz, jakby chciało się ją złamać w pół..brzmi okropnie i wygląda.. ale Małego to nie boli... 10 powtórzeń po 5 sekund trzymać i na obu stópkach przy każdej zmianie pieluszki i po kąpieli..
Poza tym zalecił układać Małego jak najczęściej na brzuszku, by ćwiczył grzbiecik oraz trzymając go na rękach by był jak najczęściej z nóżkami jak żabka, by bioderka ładnie się rozwijały.
Zalecił też wizytę u siebie za 2 miesiące, żeby sprawdzić stópki i grzbiecik.. Nie wiem jeszcze czy pojedziemy ...może nas naciąga trochę.. choć chciałabym znać opinię..czy nasze ćwiczenia coś dały..
madi wizyta 150zł jednak

Jestem zmęczona, cały wieczór usypiałam Małego na rękach,by włożyć do łóżeczka i tak w kółko, bo się zaraz budził.. zasnęłam na naszym łóżku w końcu i mąż musiał przejąć pałeczkę.. aż w końcu dałam Małemu cyca na naszym łożu i zasnął w mig.. Jak go przekonać? Chyba musiałabym mu cyca przez szczebelki podawać
Ja chodziłam ja kaczka i wyroslam z tego

zeby sie polepszylo.

Ja jestem dzis tak zmęczona, ze masakra. Tz pojechał do pracy na cały dzien. Chyba pójdę 2 z małym bo nie wytrzymuje,a on sie obudził juz i skrzeczy lekko

Nad ranem sie kręcił na łóżku obok mnie, a ja nie miałam siły sie ruszyć do niego i tylko wystawiali rękę i trzymalam mu przy glowce jeczac pod nosem "synus synus juz zaraz" i przewracalam oczami i odlatywalam znów. Porażka musze wyspać dzis.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 23:26   #2792
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Filip po szczepieniu marudny, ale na szczęście sporo śpi i nie ma żółtaczki

Za to ja mam kryzys... w czwartek przychodzi położna środowiskowa i będę z nią gadać o porzuceniu kp... Serio nie daję rady. Odciągam pokarm co 3 h, zbieram 70 ml (zwykle było 120-150), piersi jak kamienie non stop, robią się grudy, wszystko mnie boli i już nie chcę się tak katować
Zrobiłam sobie gorącą kąpiel, podmasowałam i ściągam teraz... prawie nic nie leci

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 23:58   #2793
dzoan
Zakorzenienie

Nadrobiłam..przepraszam, że nie cytuję, nie mam weny ...
Ewusia
bardzo mi przykro z powodu stresującej sytuacji, to musiało być straszne oby się to więcej nie powtórzyło

Dziewczyny czy po szczepieniu są jakieś zalecenia by gości nie przyjmować? bo teście chcą mnie odwiedzić w tygodniu a może w czwartek wbijemy się do pediatry..poproszę by nas przyjęła, nie chcę do października czekać.. już mamę prosiłam by ze mną poszła..mąż pewnie znowu nie będzie mógł

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Idę do Małego..mąż mnie z kanapy wywala, bo spać już chce..

Dobranoc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 00:02   #2794
surka
Zakorzenienie

Duracellka usnęła, idę i ja
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 02:13   #2795
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Nikt nie pisze nocna pora,to pozwole sobie przywitac sie,chyba na drugim karmionku,jesli dobrze licze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 02:35   #2796
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

U nas 22 i 2. I kurdeeee długo oczekiwana kupa, po której usnal, muszę go przewinac na spiocha...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 02:38   #2797
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Dzien dobry. Pochwalilam sie ze dziecko spi do 5 to wstala o 2 Poplakala pojadla i padla ale uwagaa w lozeczku

Aga Plast rzeczywiscie sielankowo

Dzoan wierze ze cwiczenia pomoga stopkom i zaciskam kciuki

Mela tez nie cierpie jak meza w nocy nie ma

Dobranoc

D
Stary 2013-09-18, 02:46   #2798
Konto usunięte

No i go wybudzilam, cudnie.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 03:31   #2799
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej. Nie witam się z karmienia,bo Fi pięknie śpi. Obudził mnie ból piersi.mam taki nawał i zastój pokarmu, ze już nie wiem co robić jest tragicznie, modlę się o brak zapalenia ;(

Filipiśko

Stary 2013-09-18, 04:01   #2800
Ewusia709
Zadomowienie

Witam się p/o 1 karmieniu, Tymuś śpi, ja zmieniłam Tz w dyzurowaniu nad Tymusia oddechem i kazalam mu się trochę przespać bo ja spałam od 21, a Tz czuwał przy Tymusiu. Ja względnie daje radę, Tymuś pojadl, usunął zaraz po odbiciu, włożyłam go do łóżeczka i śpi spokojnie, oddycha ładnie

Chciałam Wam napisać mnóstwo rzeczy ale nie da się cytować na moim tel bo bzdury wychodzą i nie da się ogarnąć, więc napiszę jak będę już w domku mam nadzieję że dziś dostaniemy same dobre informacje o wynikach badań Tymusia i wrócimy do domku

Buziaki posylamy i jeszcze raz dziękujtemu za kciuki i wszystkie dobre myśli

---------- Dopisano o 04:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzien dobry. Pochwalilam sie ze dziecko spi do 5 to wstala o 2 Poplakala pojadla i padla ale uwagaa w lozeczku

D
Tymuś miał kilka nocy w których spał do 4 rano, ale później przyszedł pan skok 11/12 tydz. I teraz budzi się wcześniej, czasem ok 1, czasem 2, a dziś dospal do 3.10

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej. Nie witam się z karmienia,bo Fi pięknie śpi. Obudził mnie ból piersi.mam taki nawał i zastój pokarmu, ze już nie wiem co robić jest tragicznie, modlę się o brak zapalenia ;(

Jeśli piersi są już drożne to to co będzie za dużo samo wycieknie i nie zrobi się zastój, ja trochę przeżyłam z nawałem, położne laktacyjne jak zobaczyly że po naciśnięciu ręka piersi mleko leci powiedziały że już jest dobrze i żeby szybkoe nie martwić, do tej pory piersi mnie bolą jak są przepełnione, ale to wszystko jest normą. Jak zapomniałam laktatora na wycieczkę to 24 godziny byłam tylko na ręcznym ściąganiu, też się bałam bo piersi bolały i przeciekaly, ale wróciłam, wyciągnęłam laktatorem i wszystko wróciło do normy. w nocy codzień się budzę z twardymi ciężkimi i bolesnymi, po karmieniu przechodzi

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 04:17   #2801
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Witam się p/o 1 karmieniu, Tymuś śpi, ja zmieniłam Tz w dyzurowaniu nad Tymusia oddechem i kazalam mu się trochę przespać bo ja spałam od 21, a Tz czuwał przy Tymusiu. Ja względnie daje radę, Tymuś pojadl, usunął zaraz po odbiciu, włożyłam go do łóżeczka i śpi spokojnie, oddycha ładnie

Chciałam Wam napisać mnóstwo rzeczy ale nie da się cytować na moim tel bo bzdury wychodzą i nie da się ogarnąć, więc napiszę jak będę już w domku mam nadzieję że dziś dostaniemy same dobre informacje o wynikach badań Tymusia i wrócimy do domku

---------- Dopisano o 04:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ----------

Tymuś miał kilka nocy w których spał do 4 rano, ale później przyszedł pan skok 11/12 tydz. I teraz budzi się wcześniej, czasem ok 1, czasem 2, a dziś dospal do 3.10

Jeśli piersi są już drożne to to co będzie za dużo samo wycieknie i nie zrobi się zastój, ja trochę przeżyłam z nawałem, położne laktacyjne jak zobaczyly że po naciśnięciu ręka piersi mleko leci powiedziały że już jest dobrze i żeby szybkoe nie martwić, do tej pory piersi mnie bolą jak są przepełnione, ale to wszystko jest normą. Jak zapomniałam laktatora na wycieczkę to 24 godziny byłam tylko na ręcznym ściąganiu, też się bałam bo piersi bolały i przeciekaly, ale wróciłam, wyciągnęłam laktatorem i wszystko wróciło do normy. w nocy codzień się budzę z twardymi ciężkimi i bolesnymi, po karmieniu przechodzi
Jeszcze raz mocne kciuki za Was,za Tymusia,zeby wyniki byly idealne!!!!!

Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 06:15   #2802
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

za szybkie wyjście.

Ja mam tak samo z cyckami. Skały zawsze, a jak mały zje to flaczki.
Czasem karmie z jednej piersi dwa razy zeby mały miał lepsze mleczko.

Ostatnio nawet myślałam, ze mam kryzys,ale miałam chyba przez jeden dzien. Mr Skok tez był u nas chyba ze dwa dni tylko. Zajęty jest tyle dzieci ma do oblatania

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 06:48   #2803
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Tylko ja sciagam bardzo mało laktatorem, skały zostają, tylko w niektórych częściach piersi są miękkie. Samo nie wycieka;(

Po szczepieniu Fi dopiero teraz się budzi na pierwsze karmienie

Ja właśnie piję miete, mąż zaraz idzie do apteki po szalwię. Oby pomogło...

Filipiśko

Stary 2013-09-18, 06:52   #2804
kooocur
Zakorzenienie

Kejt ja mam to samo...pod prysznic i wymasowac chodze cycuszki..
Wczoraj w saunie same wyciekly. Mieta pomaga na zatrzymanie laktacji?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 07:29   #2805
fiazo
Zakorzenienie

dzień dobry
no ładnie 5 stron do nadrobienia

ale sie wkurzyłam wczoraj na tż
jak wrócił z pracy to nic mi przy synu nie pomógł tylko zabunkrował się w kompie i robił jakieś rzeczy do pracy, jakby go w domu nie było i nawet nie raczył się usprawiedliwić

do tego kichnął głośno przy śpiącym dziecku i nie zdązłam nawet 5 min pospać bo się wybudził

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 07:43   #2806
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hej ja wyjatkowo wyspana niunia zjadla o 19.30 pozniej o 00.30 a pozniej wstalam o 4bo dzoecko sie nie budzilo ale oddychala itp i wstala o 6... niemoge narzekac hihi.

dzis lepsza pogoda wiec pojdzoemy na spacerro i kupiw nouni jakoes zabawki badz zawieszke z lamaze zobacYmy:-P

kejt woesz..to jest to o czym mowilam ..szczesliwa mama to szczesliwe dziecko wiem ze to moze bys keyzys itp ale musisz sie zastanowoc czy faktycznie chcesz kp...

nawiasem mowiac czytalam ze szalwia hamuje lekko laktacje (cYtalam ze dziewczyny pily szalwoe badz jadly w tabletkach jak chcialy sie pozbyc mleka)a jwszcze troche zmienia smak mleka...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 07:47   #2807
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ach i Fi waży 5140, więc w 2 tygodnie przybrał 300 g. Trochę mało, ale w sumie i tak jest w 75 centylu :p

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
i sie pochwale zakupami
http://allegro.pl/show_item.php?item=3539526198
teraz musze siąść poprzegladac i czesc tez juz wystawic na sprzedaż bo mam bardzo duzo ciuszków i mała jeszcze po swoich kuzynkach podostaje na bierząco.
A mam duzo bluz i spodenek wszystkiego nie przenosi. Moze ktos zainteresowany?
fajne rzeczy

Cytat:
Jestem po ginie. Na początku pytanie "Oczywiście nie karmimy piersią?" Aż mnie w krzesło wbiło bo dlaczego oczywiście. Podobno ostatnio ma dużo pacjentek co odpuszczają karmienie!
Blizna ładnie się goi, nadżerkę mam ale taką minimalną, że nie widać prawie, cytologię pobrał. Dostałam do tego skierowanie na morfologię bo blada jestem i on podejrzewa anemię u mnie. Fajnie, że się przejął.
Poza tym recepta na tabsy, ale jeszcze się waham, nie wiem czy "szklanka wody zamiast" nie będzie tańsza i zdrowsza. Zresztą i tak nie mam ochoty w ogóle.
Poza tym wydałam 260 zł w aptece na szczepionkę pneumo dla Ali i jakiś syrop na uodpornienie dla Małgosi. Ech...

a u mnie było "i co pani też cc", wtf jak bym mogła to obym naturalnie urodziła

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Juz po usg.Bioderka w porządku tylko Laurze glowka ucieka wlewo za bardzo i lekarz kazal dalej klasc ja w pozycji zaby na prawe uszko i pokazal jak ja nosic.

Cytat:
właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka urodziła martwe dziecko... w 5 miesiącu...
nie miła wiadomość

Cytat:
Dziękujemy za kciuki. Niestety nie wiemy dlaczego tak się stało, lekarze podejrzewają ze się zachlysnal jak mu się ulalo, albo jakiś problem neurologiczny. Miał pobierana 2 razy krew i mocz, krew z wenflonu w łapce. Miał robione też badanie EEG, takie elektrody podlaczaja do główki, wyniki dopiero jutro i jutro ma mieć zrobione jeszcze usg przez ciemiaczko. Tak że narazie zostajemy tutaj i czekamy, i cieszymy się że Tymuś teraz dobrze się czuje . Tżta był u pani ordynator i zgodziła się aby mógł z nami zostać tutaj na noc bo ja się bałam samą zostać. Cieszę się ze zrobili dla nas wyjątek i możemý być tutaj razem. Tż dowiedział się że wyniki krwi wyszły dobrze, czekamy do jutra na wyniki pozostałych badań i jeśli wszystko będzie dobrze to wyjdziemy do domu. Jeśli coś wyjdzie wątpliwe to zostaniemy do czwartku.
Perse dzięki za info o monitorze oddechu, po tej akcji my napewno się zaopatrzymy.
zeby wszystko dobrze było

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Anulka kończy dzisiaj 7 tyg.
Nie zaglądałam przez kilka dni na forum, bo nie miałam ani czasu ani zbytniej ochoty.
Przygotowania do chrzcin trwają, będą w tą sobotę u nas w domu na 31 osób Duża rodzina, mniej się nie dało.

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Nic Dodac Nic Ując
świeta prawda

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
My wróciliśmy Mama była dzielna

Pani pediatra powiedziała, że Peter jakiś taki duży jak na swój wiek

w skończonym 13 tygodniu ważymy 5870 i mierzymy 63 cm

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Bosz, dziewczyny, wlasnie zarejestrowalam moja corke do mojego gina... po pigulki
poważnie

Synek
Stary 2013-09-18, 07:49   #2808
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kejt ja mam to samo...pod prysznic i wymasowac chodze cycuszki..
Wczoraj w saunie same wyciekly. Mieta pomaga na zatrzymanie laktacji?
Po prysznicu, teraz się doje.. podobno mieta jak szalwia.

Cytat:
Hej ja wyjatkowo wyspana niunia zjadla o 19.30 pozniej o 00.30 a pozniej wstalam o 4bo dzoecko sie nie budzilo ale oddychala itp i wstala o 6... niemoge narzekac hihi.

dzis lepsza pogoda wiec pojdzoemy na spacerro i kupiw nouni jakoes zabawki badz zawieszke z lamaze zobacYmy:-P

kejt woesz..to jest to o czym mowilam ..szczesliwa mama to szczesliwe dziecko wiem ze to moze bys keyzys itp ale musisz sie zastanowoc czy faktycznie chcesz kp...

nawiasem mowiac czytalam ze szalwia hamuje lekko laktacje (cYtalam ze dziewczyny pily szalwoe badz jadly w tabletkach jak chcialy sie pozbyc mleka)a jwszcze troche zmienia smak mleka...
No właśnie już nie mam siły... Dam mu to, co jeszcze wyleci i niestety...

Ale Fiś wyspany. Jadł 21:30 i teraz o 7, pogadał, pouśmiechał się i spi dalej

Filipiśko

Edytowane przez malaczarnakejt
Czas edycji: 2013-09-18 o 07:55
Stary 2013-09-18, 07:56   #2809
d0tkaaa
Zakorzenienie

Pytanie z seri zbudynialy mozg jeszcze z czasow ciazy...czy po wodzie/herbatce trzeba odbijac dziecko?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 08:03   #2810
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Pamiętam, jak powiedziałam mamie, że ja już jestem PO (17lat - taka szczera córka ze mnie była), to z wrażenia przypaliła naleśnika, bo właśnie smażyła
I tutaj znowu cieszę się, że mam syna
podziwiam za odwage, ja sie chyba nigdy nie przyznam

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Przybywam żeby urodzinowe soczki postawić
Antonio skończył dziś 12 tydzień czyli tzw czwarty trymestr zakończony i teraz już musi być tylko lepiej i rzeczywiście od kilku dni Antoś jest po prostu normalnym niemowlaczkiem trochę pośpi troche pomarudzi trochę się pouśmiecha

Więc
Na prezent dostał nalepki na ścianę do pokoju i nowe pajacyki a nalepki tak mu się spodobały, że pół dnia je oglądał i nie chciał spać w końcu padł

No to idę Was nadrabiać

dajesz mi nadzieje na lepszy czas

Synek
Stary 2013-09-18, 08:05   #2811
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie z seri zbudynialy mozg jeszcze z czasow ciazy...czy po wodzie/herbatce trzeba odbijac dziecko?
Tak

Filipiśko

Stary 2013-09-18, 08:41   #2812
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Ja bym z ta parafian uważała. Parafina jest silnie nawilzajaca. Spoko ja kłaść na stopy na dłonie na popekane łokcie , kolana,ale na cialko takiego maluszka bym nie kładla. Napewno nie codziennie.
Parafina zatyka pory przez co skora nie oddycha. Miedzy innymi dlatego często ma sie wysyp na buzi.
Przecież to ropa benzyna jest.

Oliwka J&J to tylko parafian i zapach. Porażka.

Ja uzywalam kremu bambino i uznaje za porażkę. Uzywalam na sobie na ręce od biedy na szybko i mam teraz wysuszone dłonie.

Kosmetyki mozna uzywac naturalne. Ja kupiłam takie mazidelko dla małego i wyglada jak taka wazelina , w której sa same naturalne składniki. Miedzy innymi extrakt z rumianku,ktory działa kojaco. Smaruje młodemu dupencje i pachwiny co druga pieluszke.
O jest ktoś kto ma takie same poglądy jak ja
Ja od 3 lat ograniczam chemie a zaczelo sie od tego, że pozbyłam się problemów z cerą po odstawieniu popularnych kremów i podkładów. Teraz tylko oleje i podkłady mineralne.

Witamy się wyspani o szaro burym poranku

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 08:41   #2813
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie sie podziało moje dziecko?? Nigdy nie byłam bardziej zmęczona. Maja spała dzis łącznie 1h 40 minut. Najdłużej spała ciągiem 20 min mąż dopiero wrócił z pracy i odrazu ja wziął bo ja juz tylko bujalam ja na rękach a łzy leciały ciurkiem. Nie mam siły, to juz drugi taki dzień...

Cytat:
UWAGA: moja 11-tygodniowa (dzisiaj skończyła właśnie 11 tygodni) Zuzanna leżąc na brzuszku przekręciła się po raz pierwszy na plecki wystawiła gołe dziąsła i się chichrała tak jakby była świadomie z siebie zadowolona

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczyny USG bioderek ok, poza jedną wadą- Mały skręca stópki do środka, zwłaszcza lewą będzie chodził jak gąska rozczapierzając paluszki, tym największym ciągnie stópkę do środka..na lewej wyraźny łuk widać.. to genetyczne, tylko nie wiemy po kim, bo ani u mnie w rodzinie, ani u męża nie kojarzymy winowajcy właściwie tylko nasz przyjaciel ma taką wadę i od razu cień podejrzeń padł na mnie
Mamy ćwiczyć z Małym, by skorygować jak najbardziej tę wadę.. tzn łapać stópkę po wewnętrznej stronie obiema dłońmi, kciukami do siebie i wyginać na zewnątrz, jakby chciało się ją złamać w pół..brzmi okropnie i wygląda.. ale Małego to nie boli... 10 powtórzeń po 5 sekund trzymać i na obu stópkach przy każdej zmianie pieluszki i po kąpieli..
Poza tym zalecił układać Małego jak najczęściej na brzuszku, by ćwiczył grzbiecik oraz trzymając go na rękach by był jak najczęściej z nóżkami jak żabka, by bioderka ładnie się rozwijały.
Zalecił też wizytę u siebie za 2 miesiące, żeby sprawdzić stópki i grzbiecik.. Nie wiem jeszcze czy pojedziemy ...może nas naciąga trochę.. choć chciałabym znać opinię..czy nasze ćwiczenia coś dały..
madi wizyta 150zł jednak

Jestem zmęczona, cały wieczór usypiałam Małego na rękach,by włożyć do łóżeczka i tak w kółko, bo się zaraz budził.. zasnęłam na naszym łóżku w końcu i mąż musiał przejąć pałeczkę.. aż w końcu dałam Małemu cyca na naszym łożu i zasnął w mig.. Jak go przekonać? Chyba musiałabym mu cyca przez szczebelki podawać
aby było wszystko dobrze
tekst z kolegą mnie rozłożył

Cytat:

Za to ja mam kryzys... w czwartek przychodzi położna środowiskowa i będę z nią gadać o porzuceniu kp... Serio nie daję rady. Odciągam pokarm co 3 h, zbieram 70 ml (zwykle było 120-150), piersi jak kamienie non stop, robią się grudy, wszystko mnie boli i już nie chcę się tak katować
Zrobiłam sobie gorącą kąpiel, podmasowałam i ściągam teraz... prawie nic nie leci

nadrobiłam

ale sąsiedzi mnie wkurzają z góry
napierniczają w podłogę, a teraz chyba jakąś wiertarę włączyli, a ja tylko co dziecko uśpiłam płaczące

Synek
Stary 2013-09-18, 08:42   #2814
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

a u mnie było "i co pani też cc", wtf jak bym mogła to obym naturalnie urodziła
Mój gin był zły, że mnie tak urządzili, że mi nie dali ZZO, i że w rezultacie była cc. Bo gdybym miała ZZO to mniej by bolało, dałabym się badać i mogli mi małą obrócić. No ale...
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 08:55   #2815
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pospaliśmy do 8..nie słyszałam nawet jak mąż wychodził i buzi dawał..
Nie wiem co ile Mały jadł, pewnie często skoro nie byłam w stanie zapamiętać
Teraz leży na moim brzuchu i sobie grzbiecik trenuje

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:10   #2816
karolajn1987
Wtajemniczenie

Hejka!
Cynamonku- mam nadzieje, ze Adasko dzis lepiej

Ewusia- przerazajaca historia oby wszystko bylo ok i sie nie powtorzylo...
Ja miałam podobna sytuacje na przewijaku z Hanka. Bylam sama i myślałam ze na zawal zejde a potem się poryczalam..

Kejt- czym sie to napiecie objawia?
Co do piersi to może Ci sie robic zapalenie. .najlepiej Fi by to wyciagnal...obkladaj sie podgrzana w mikrofali tetra

Stary 2013-09-18, 09:37   #2817
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
i sie pochwale zakupami
http://allegro.pl/show_item.php?item=3539526198
teraz musze siąść poprzegladac i czesc tez juz wystawic na sprzedaż bo mam bardzo duzo ciuszków i mała jeszcze po swoich kuzynkach podostaje na bierząco.
A mam duzo bluz i spodenek wszystkiego nie przenosi. Moze ktos zainteresowany?
Piękne te rzeczy i jak tanio udało się wylicytować.

Cytat:
właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka urodziła martwe dziecko... w 5 miesiącu...
Bardzo mi przykro

Cytat:
Dziękujemy za kciuki. Niestety nie wiemy dlaczego tak się stało, lekarze podejrzewają ze się zachlysnal jak mu się ulalo, albo jakiś problem neurologiczny. Miał pobierana 2 razy krew i mocz, krew z wenflonu w łapce. Miał robione też badanie EEG, takie elektrody podlaczaja do główki, wyniki dopiero jutro i jutro ma mieć zrobione jeszcze usg przez ciemiaczko. Tak że narazie zostajemy tutaj i czekamy, i cieszymy się że Tymuś teraz dobrze się czuje . Tżta był u pani ordynator i zgodziła się aby mógł z nami zostać tutaj na noc bo ja się bałam samą zostać. Cieszę się ze zrobili dla nas wyjątek i możemý być tutaj razem. Tż dowiedział się że wyniki krwi wyszły dobrze, czekamy do jutra na wyniki pozostałych badań i jeśli wszystko będzie dobrze to wyjdziemy do domu. Jeśli coś wyjdzie wątpliwe to zostaniemy do czwartku.
Perse dzięki za info o monitorze oddechu, po tej akcji my napewno się zaopatrzymy.
Dobrze, że z Tymusiem lepiej. Trzymam nadal kciuki za resztę badań Trzymajcie się dzielnie.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

My wróciliśmy Mama była dzielna

Pani pediatra powiedziała, że Peter jakiś taki duży jak na swój wiek

w skończonym 13 tygodniu ważymy 5870 i mierzymy 63 cm
dla dzielnej mamy i Pitera. No i oczywiście STO LAT!! dla naszego dorosłego już maluszka. Dziś trzy miesiące.

Cytat:
Słyszalyście że zima ma być bardzo mrozna? Oby nie, przynajmniej bez przesady.

Oby się nie sprawdziło. Nie znoszę mrozów!! Brrr

Cytat:
Gdzie sie podziało moje dziecko?? Nigdy nie byłam bardziej zmęczona. Maja spała dzis łącznie 1h 40 minut. Najdłużej spała ciągiem 20 min mąż dopiero wrócił z pracy i odrazu ja wziął bo ja juz tylko bujalam ja na rękach a łzy leciały ciurkiem. Nie mam siły, to juz drugi taki dzień...
Pretensje do Neni i En. To one przegnały od siebie do ciebie Pana Skoka.

Bardzo mi przykro. Wiem, że padasz ze zmęczenia, ale dasz radę.

Cytat:

Wow. Czytałam, że dzieciaczki robią to w 5-6 miesiącu życia.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Skalpel i sauna za mna....juuppii!!!
No brawa!

Cytat:

Przykro mi z powodu kp...

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Jejku, jak u mnie wieje. Drzewa się uginają. W dodatku wiatr przenikliwie zimny i znów nici ze spaceru!! Jak mnie to wkurza.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Kejt- bo nie wiem/nie pamiętam/nie wiem czy wspominałaś- próbowałaś karmić przez nakładki? Filipek potrafi tak ciągnąć? Skoro masakruje ci piersi, ściągać też ciężko, to może tak się uda jeszcze pokarmić.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:39   #2818
Konto usunięte

Cytat:
Tak, bo też lyka powietrze, niezależnie od tego, co pije.

My pobudka o 6, pospalismy do 7, a potem mój lobuz leżał obok mnie na tapczanie i machal lapkami i sie uśmiechał, a ja za każdy jego uśmiech dalabym sie pokroic i przebaczam absolutnie wszystkie pobudki..
Wczoraj w książce Pierwszy rok życia dziecka przeczytałam mądre zdanie, no może Ameryki nie odkrywam, ale: dla wszystkich, którzy sie martwią, ze mają nie posprzatane - dom jeszcze będzie czysty, ale Wasze dziecko już nigdy nie będzie miało 2 tygodni, miesiąca, dwóch... Mnie takie myśli bardzo podnoszą na duchu, jak widzę w pokoju okruszki a w kuchni brudny piec...

Stary 2013-09-18, 09:40   #2819
lachryma
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nocka wspaniała, tylko jedna pobudka.

Dotka, trzeba odbijać.

Dziś nawet słońce u mnie. Trzeba korzystać i spacerować

Stary 2013-09-18, 09:40   #2820
karolajn1987
Wtajemniczenie

U nas tez zimnica jak nie wiem, ale dwa spacery nas czekaja

Co do kosmetyków to ja też niewiele uzywam. Do kąpieli odrobina plynu z Rossmana i do pupy co druga zmiane Bepanthen i tyle. Niedługo bede musiala cos do buzi tlustego stosowac jak jeszcze spadnie temperatura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości