|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Ale lecicie.
Na szybko Mama w domu przez co mam troszke zajęć bo trzeba mamą zajmować sie prawie 24h na dobe. Nie jest to proste ale jakoś to poukłądaliśmy. Wesele fajne ja za wiele sie nie bawiłam raz przez stan, dwa przez sytuacje w domu i trzy maż ma żałobe po bracie. Coś tam potańczyliśmy, posiedzieliśmy. W pierwszy dzień do 1 w poprawiny do 9. |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Dzień dobry: )
Czeka mnie dzisiaj zabiegane przed południe więc odezwę się jak TŻ pójdzie do pracy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#903 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() od 8:05 mam już ekipe robotników- co oni cholera spać nie mogą? Miałam dziś jechać zrobić krew i szczocha ale nie miałam siły zwlec się z wyra bo wczorja po 24 wróciliśmy do domu od mamy.... U mnie pogoda paskudna- zimno, mokro i w ogóle pościelowo- barowo. miłego dnia ![]()
#905 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
I co mi się dzisiaj śniło? Ze pojechałam do babci na wszystkich świętych i tam zaczelam rodzic
![]() I w popłochu wysłałam męża do sklepu po jakieś ubranka i fotelik samochodowy. No i zrobili mi cesarkę ![]() Ale Mlody urodził się przesliczny i wcale nie wyglądał na wczesniaka ![]()
#906 |
Raczkowanie
|
Hej, haj, heloł
![]() A ja od 5.30 nie śpię i od 6 na nogach ![]() ![]() Co do porodu: w ogóle mnie nie wzruszają cudze, swojego boję się okropnie. Ze względu na kręgosłup bardzo liczę na sn, bo jakbym musiała mieć cc to w znieczuleniu ogólnym. A sn na żywca, bo znieczulenia mi nie zrobią. Wczoraj miałam super dzień, wieczorem poleciałam z kotem do weta - kot od 3 dni nic nie jadł a moja rodzina to olała ciepłym moczem. Więc biedna, chora ciężarówka wzięła kota pod pachę i jak tylko miała dostęp do samochodu to pojechała do weta. Mówię do niego, że kot nie je i nie pije od 3 dni i że nie chciałam czekać do rana bo się bałam, że się odwodni a on na to, że jakoś przez te 3 dni mi to nie przeszkadzało ![]() Kot dostał parę zastrzyków i dziś już mu trochę lepiej, coś tam pojadł. Wet podejrzewa, że to może przez to, że zmienia zęby ![]() ![]()
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kup sobie tą sól morską QUIXX- mi wszystko z nosa wyszło. Co prawda wysmarkałam tego chyba całe wiadro ale wylazło wszystko. Co do kota- być może to przez zęby, najważniejsze aby pił bo się odwodni i na kroplówki będziesz latać. Moja Felcia jak zgubiła zęby to jest się przestraszyłam, że jest chora- myślałam, że kotom zęby nie wypadają. Potem chodziła szczerbata ale szybko odrosły ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
No i jestem po USG.
Niby ok, ale ... Podobnie jak u którejś z Was w serduszku jest małe zwapnienie, w spojeniu naczyniowym w mózgu po 1 torbieli (czyli 2 w sumie). Lekarka powiedziała, ze mieści się to w "normie", bo nie jest to niebezpieczne dla dziecka, torbiele mogą się jeszcze wchłonąć, ale z drugiej strony są to jedne z wskaźników m.in. downa. Powiedziałam jej, ze w 12 tyg przezierność karkowa wyszła bardzo mała, nawet nie na granicy normy. Uspokoiła, że skoro tak, to wzrastają szanse że to są zmiany nie związane z chorobą. Trzeba to obserwować. I dowiedziałam się jednak jaka płeć - tak mnie szybko wzięła do badania i zaczęła że nawet nie zdążyłam powiedzieć. Prawdopodobnie chłopczyk.
#909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#910 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No i gratuluje synka!
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem pewna, że wszystko będzie OK i wszystkie torbiele i inne paskudztwa znikną a wszystkie dzieciaczki urodzą się zdrowe, śliczne i różowe ![]()
![]() |
#912 |
Rozeznanie
|
Hosenka, trzymam kciuki, na pewno musi być wszystko dobrze
![]() Eh zjadłam luteinę, tzn wyciućkałam podjęzykową luteinę i zawsze mam po niej taki niesmak że szok...szukam w domu coś słodkiego ale oczywiście wszystkie krówki poszły wczoraj:/ No i se myślę - mam gumy do żucia - i żuję z taką przyjemnością zielone orbitki...i nagle TRACH ząb....na samym końcu na górze po lewej stronie ukrychnęło mi się kawałek zęba ![]() ![]() Właśnie podczytałam sobie wasze dyskusje na temat obaw dot. porodu, pielęgnacji itp. To ja wtrące swoje 3 grosze. Tak się składa, że w sumie przechodziłam przez poród naturalny i rzeczywiście ból trudny, taki, że człowiek pod koniec nie ma siły nawet krzyczeć z wycieńczenia ... ja bynajmniej co 5 minut błagałam albo o znieczulenie albo o cc. W tej ciąży decyduje się na cc, ale nie ze względu na ból - poprostu przeszłam już tyle (2poronienia+1poród przedwczesny), że boję się rodzić naturalnie ze względu na zdrowie mojego dziecka. Oczywiście mój przypadek też kwalifikuje się do cc ze względu na zespół antyfosfolipidowy. I powiem tak: gdybym miała 100% pewności że dziecko urodzę bezpiecznie, naturalnie bez problemu w terminie to zdecydowałam się na naturalny poród - i na prawdę ból by nie miał znaczenia, mogłabym rodzić w największych męczarniach byle dziecko było zdrowe. Bo ból porodowy jest do przejścia, dla dziecka zrobi się wszystko. Osobiście boję się najbardziej pielęgnacji noworodka, tego czy dam radę w 100%, tego żeby nie zrobić dziecku krzywdy, jak postąpić jak np. się zachłyśnie, albo będzie miał kolki itp.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-09-18 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, widzę że za szybko chciałam się za te masaże brać
![]() Chyba zrobiłam głupotę, bo do masażu i seksu użyliśmy w poniedziałek oliwki Johnson's baby ![]() Jestem teraz cała podrażniona i z zewnątrz zaczerwieniona i lekko opuchnięta (w środku podejrzewam podobnie). No ale dziś już wygląda to ciut lepiej niż wczoraj. Zastanawiam się tylko, czy to reakcja alergiczna, czy zaczyna mi się jakaś infekcja ![]() Jutro do gina, jak ja kocham badania na samolocie, gdy mnie wszystko boli ![]()
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#915 | |
Zadomowienie
|
Akkmato ładna niespodzianka. Życzę udanej terenówki!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Wczoraj dostałam wiadomośc od kuzynki że skoro okazało się że na 80% będzie dziewczynka to ona już pierze kompleciki od 56 do 68 po swojej córeczce ![]() Tak strasznie mnie korci żeby zacząć coś dla dziewczynki kupować,wiem że 27 na 4d drugi lekarz określi płeć ale ja już tak bardzo bym chciała cos kupić .... myślicie że 80 % to dużo? Kupowały byście czy czekały na 90 % ? Ale mam problemy co? ![]() ![]()
#917 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Masakra jak mnie rozłożyło, najgorszy chyba ten katar, ja jak mam zawalony nos to juz koniec, czuje się fatalnie. No i kichnąć potrafie 10 razy z rzędu, juz mnie cały brzuch boli od tego "psikania". Może ktos madry się wypowie czy ma sens branie paracetamolu przy przeziębieniu czy on tylko jest przeciwbólowy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuu to nie dobrze- może spróbuj kompresu i płukanki z rumianku- powinno złagodzić podrażnienia
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
Hosenkotrzymam mocno kciuki, zeby wszystko bylo dobrze. Na pewno bedzie dobrze!!!!
A teraz mala prosba ode mnie dziewczyny, trzymajce mocno kciuki, dzisiaj mam wizyte i tak sie tym stresuje od rana, ze az mnie zoladek z nerwow rozbolal... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby jest napisane, że przeciwgorączkowy itp więc można wziąć ale może najpierw spróbuj domowych metod- czosnek, czosnek, czosnek
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na katar może to co magnusia? paracetamol działa przeciwzapalnie i przeciwgorączkowo - więc raczej jedna tabletka na noc, sprawdzaj sobie gorączke, ale ja nie miałam jeszcze mimo stanu zapalnego gardła i lekarz kazał na noc apap 1 tabletkę brać.
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#924 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
Spodnie oddałam do krawcowej wyobraźcie sobie 15 zł weźmie za zwężanie + skracanie. Sama się boję zwężać takich spodni :/ Chociaż maszyny mam dwie :P
ale tyle to ja bym zapłaciła za wymianę na spodnie w innym rozmiarze, gdzie dalej nie wiem czy byłyby dobre.
#926 |
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny
![]() ![]() ![]() powiedzcie mi czy Wam zdarza się zjeść coś niezdrowego? ja wczoraj miałam takie parcie na kebaba że pojechaliśmy ![]() ![]() a kiedy robiłyście glukozę? ja jestem w 23 tygodniu i jeszcze nie dostałam skierowania od swojego gina na glukozę właśnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście że jem niezdrowe ![]() ![]()
![]() |
#928 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się w tą paskudną środę, dzisiaj zdecydowanie dzień piżamowy, miałam robić ciasto ale teść śpi, więc miksera nie włączę póki co. cały dzień zapowiada się w łóżku pod kołdrą z czymś ciepłym do picia i lapkiem na kolanach... o dorzucam Wam zdjęcia mojego tłuściocha, wczoraj rano, 20tydz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Glukoze robilam wczoraj - 25 tydzien. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie ze trzeba się zdrowo odżywiac, ale jesli synus ma ochote na cos niezdrowego to trzeba czasem ustąpić, na diete bedzie czas przy cycowaniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.