|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
kyte ja w 30 pralam
mialam w planach 2 tyg przed ale dziewczyny mnie oswiecily...pewnie ze juz czas!
|
#4952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
|
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42864422]Domi gratuluję
Cieszę się bardzo, że wszystko jest dobrze Ja jestem po ciężkiej nocy... Nie spałam prawie wcale. Od kilku dni pobolewało mnie gardło z prawej strony, ale w nocy to już masakra... Nie mogę przełknąć śliny, oddychać, Tantum Verde jeszcze bardziej mi je podrażnia, ciepła herbata tak samo ![]() Do tego o 3 w nocy Michaś zaczął strasznie dobijać się, tak ku dołowi... Jakby miał zamiar wyskoczyć! Coś mi zaczęło pykać, strzelać, pstrykać... Chodziłam do łazienki kilka razy z myślą, że coś się dzieje... Potem przesiedziałam do rana na łóżku myśląc w kółko, że mam torbę niespakowaną!!! ![]() Rano mówię mężowi, że dziś ją spakuję, a on panika w oczach i mówi: "nieee!!! Jeszcze nieee! Poczekaj!" Chyba nie chodzi mu o torbę, ale o poród... on się tak boi jakiejś wcześniejszej akcji... Kurcze, dziś brzuch jak kamień i skurcze po bokach brzucha- a do tego ja ledwo widzę na oczy, mam całe czerwone i boli mnie to gardło cholernie...[/QUOTE] Zdrówka ha, mam głos, nie mam obrazu jest git :p
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Ja też mam już poprane, w sumie jedną turę jeszcze mąż zrobi tych ostatnio dokupionych rzeczy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42864422]Domi gratuluję
Cieszę się bardzo, że wszystko jest dobrze Ja jestem po ciężkiej nocy... Nie spałam prawie wcale. Od kilku dni pobolewało mnie gardło z prawej strony, ale w nocy to już masakra... Nie mogę przełknąć śliny, oddychać, Tantum Verde jeszcze bardziej mi je podrażnia, ciepła herbata tak samo ![]() Do tego o 3 w nocy Michaś zaczął strasznie dobijać się, tak ku dołowi... Jakby miał zamiar wyskoczyć! Coś mi zaczęło pykać, strzelać, pstrykać... Chodziłam do łazienki kilka razy z myślą, że coś się dzieje... Potem przesiedziałam do rana na łóżku myśląc w kółko, że mam torbę niespakowaną!!! ![]() Rano mówię mężowi, że dziś ją spakuję, a on panika w oczach i mówi: "nieee!!! Jeszcze nieee! Poczekaj!" Chyba nie chodzi mu o torbę, ale o poród... on się tak boi jakiejś wcześniejszej akcji... Kurcze, dziś brzuch jak kamień i skurcze po bokach brzucha- a do tego ja ledwo widzę na oczy, mam całe czerwone i boli mnie to gardło cholernie...[/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
Wątek już widzę Ryba nie płaciłaś abonamentu za tv, to Ci radio zrobili ;P Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-18 o 10:02 |
||
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się bardzo, że wszystko jest dobrze Ja jestem po ciężkiej nocy... Nie spałam prawie wcale. Od kilku dni pobolewało mnie gardło z prawej strony, ale w nocy to już masakra... Nie mogę przełknąć śliny, oddychać, Tantum Verde jeszcze bardziej mi je podrażnia, ciepła herbata tak samo ![]() Do tego o 3 w nocy Michaś zaczął strasznie dobijać się, tak ku dołowi... Jakby miał zamiar wyskoczyć! Coś mi zaczęło pykać, strzelać, pstrykać... Chodziłam do łazienki kilka razy z myślą, że coś się dzieje... Potem przesiedziałam do rana na łóżku myśląc w kółko, że mam torbę niespakowaną!!! ![]() Rano mówię mężowi, że dziś ją spakuję, a on panika w oczach i mówi: "nieee!!! Jeszcze nieee! Poczekaj!" Chyba nie chodzi mu o torbę, ale o poród... on się tak boi jakiejś wcześniejszej akcji... Kurcze, dziś brzuch jak kamień i skurcze po bokach brzucha- a do tego ja ledwo widzę na oczy, mam całe czerwone i boli mnie to gardło cholernie...[/QUOTE] Odpoczywaj Oby Ci brzuch szybko przeszedł. Nie forsuj się dzisiaj, tylko lez i przespij się ![]() Mnie gardło tez boli od 3 dni, Tantum wogole nie pomaga, wiec stwierdziłam, ze nic nie biore, bo i tak nic nie pomoze :/ |
|
|
|
#4958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej być przygotowanym.. bo np.Domi nie zdążyła poprać ciuszków Jaśka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
Kyte ja też jestem w 33 tygodniu w niedziele będę miała 34 i już mam poprane rzeczy choć nie wszystkie bo nie wszystkie się da wyprać na raz, wózek stoi przykryty folią i jednak zdecydowałam się kupić pościel do wózka i jak mi się uda, to może sama na drutach lub szydełku wydziergam cienki kocyk....w sumie to nie powinno być ciężko tylko muszę się za to zabrać.
Łóżeczko też stoi pod folią co by kurzem nie nasiąkł...jedynie czego nie mam to wyprawki tak do końca dopiętej, i torby do szpitala. A co do usg lekarka powiedziała, że woli bym zrobiła to w danej przychodni u danego lekarza, który bardzo dobrze i dokładnie robi usg. Lekarka niby nic nie powiedziała że coś źle jest ale jakoś tak mówiła do mnie bez przekonania, że jest dobrze. Nie wiem może to też ja sobie coś wewnętrznie i mimo woli projektuje bo zbliżam się coraz bardziej do finishu....sama nie wiem. Co do odżywki do paznokci to rzeczywiście 8 w 1 Ew....coś tam coś tam sprawdza się i ja to potwierdzam również. Mam też taką 5 w 1 i jest genialna. Działa cuda. |
|
|
|
#4960 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłabym drożdżówkę z czekoladą. I chyba pójdę do sklepu i kupie.
|
|
|
|
#4961 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się bardzo, że wszystko jest dobrze Ja jestem po ciężkiej nocy... Nie spałam prawie wcale. Od kilku dni pobolewało mnie gardło z prawej strony, ale w nocy to już masakra... Nie mogę przełknąć śliny, oddychać, Tantum Verde jeszcze bardziej mi je podrażnia, ciepła herbata tak samo ![]() Do tego o 3 w nocy Michaś zaczął strasznie dobijać się, tak ku dołowi... Jakby miał zamiar wyskoczyć! Coś mi zaczęło pykać, strzelać, pstrykać... Chodziłam do łazienki kilka razy z myślą, że coś się dzieje... Potem przesiedziałam do rana na łóżku myśląc w kółko, że mam torbę niespakowaną!!! ![]() Rano mówię mężowi, że dziś ją spakuję, a on panika w oczach i mówi: "nieee!!! Jeszcze nieee! Poczekaj!" Chyba nie chodzi mu o torbę, ale o poród... on się tak boi jakiejś wcześniejszej akcji... Kurcze, dziś brzuch jak kamień i skurcze po bokach brzucha- a do tego ja ledwo widzę na oczy, mam całe czerwone i boli mnie to gardło cholernie...[/QUOTE] biedactwo...spokojnie nie denerwuj się, to też może mieć wpływ na brzuszek..zrób sobie mleczko z miodem i czosnkiem leż w łóżku i postaraj się zasnąć A po co Ci tam obraz |
|
|
|
#4962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4963 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie rób apetytu
Ja muszę się do kąpieli zbierać... Co do odżywki też mam Eveline
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4964 |
|
Konto usunięte
|
Wybiorę się jak mi dziś będzie jeszcze gorzej, bo ten ból gardła to taki jak na anginę, ból, pieczenie i uczucie zapchania całego gardzioła.
Kyte- u mnie dziś mama będzie robiła pranie. Nie jest za wcześnie Pościel i kocyki mam już poprane.A torbę spakuję, niech sobie leży w szafie gotowa- wolę potem nie łapać wszystkiego w stresie bo na pewno czegoś zapomnę. Ech... ja chcę mieć tą cesarkę zaplanowaną konkretnie, a nie takie łapu capu... W nocy lało, a my mamy 60km do szpitala... Jakby przyszło jechać to teraz bym sraczkowała- z Olką byłam bardziej wyluzowana. |
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
te pościele do łóżeczek to od 70 do 246 zł
no 70 spoko, ale prawoe250 bym nie dała. A teraz wypowiada sie jakaś babka która jest za chuda i Jacyków bedzie ja ubierał. ciekawe jak on ją ubierze.. podobno jest na prawdę chuda i jeszcze w ciaży.
|
#4966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak taki maleńki jest to wiadomo, że chuchają na zimne Poza tym w sumie z drugiej strony dobrze, że trochę posiedzicie w szpitalu, bo po samym porodzie sobie odpoczniesz i już się trochę zregenerujesz i do domu wrócicie już z bateryjkami naładowanymi ![]() za tygodnie ![]() Dzidzia - to chyba jakiś paskudny czas jest teraz, bo mój TŻ dopiero co się wykurował, a już się rozkłada z powrotem :/ Ryba - ja mam TV, a radia nie mam i marudzę ^^ Trzeba się zamienić ;p
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle to jestem ciekawa ile z Was płąci za TV. :P
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie że ja od 5 lat nie mam telewizora?!
|
|
|
|
#4970 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42864670]Wybiorę się jak mi dziś będzie jeszcze gorzej, bo ten ból gardła to taki jak na anginę, ból, pieczenie i uczucie zapchania całego gardzioła.
Ech... ja chcę mieć tą cesarkę zaplanowaną konkretnie, a nie takie łapu capu... W nocy lało, a my mamy 60km do szpitala... Jakby przyszło jechać to teraz bym sraczkowała- z Olką byłam bardziej wyluzowana.[/QUOTE] idź, jeśli to coś powarznego lepiej szybciej zareagować Cytat:
![]() To wezmę więcej, a odżywkę to w Rossie powinnaś spotkać, u mnie to specjalnie chyba zrobili półeczkę z tymi odżywkami z eveline ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- rozumiem że nie masz potrzeby ogladania tv. Dobrze że laptopy są
|
|
|
|
|
#4971 |
|
Konto usunięte
|
My nie zgłaszaliśmy nigdzie ;p Ale moi rodzice i tesciowie dostali ponaglenia i do zapłaty ok. 1700zł- dla mnie to rozbój, płaci się rachunki, podatki i jeszcze abonament...
A na odżywkę Eveline uważajcie! Ona pomaga, mi pomogła, ale zawiera formaldehyd- to substancja trująca- choć w odżywce jest w małym stężeniu to ja jej w ciąży nie stosuję- choćby przez ten smród.. Poza tym u niektórych wywołuje chorobę- onycholizę, paznokcie odchodzą od skóry i skóra pod nimi sinieje- ból straszliwy. Ja stosowałam i miałam ładne pazurki, ale po odstawieniu się posypały (niestety ta odżywka działa doraźnie, nie wzmocnimy paznokci na stałe), ale już siostra zastosowała i zeszły jej paznokcie... Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-09-18 o 10:19 |
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi kup
![]() |
|
|
|
#4973 |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę mnie nie było (brak czasu, jak zwykle), a tu już koniec wątku
![]() Czy któraś już urodziła? ![]() U nas wszystko OK, czuję się dobrze, synek kopie tak, że czasem mi się cały brzuch rusza (starszy chyba tyle nie kopał). Mamy teraz 26tc, więc daleko w tyle za niektórymi z Was, ale mnie tam się nie spieszy do porodu ![]() Pracuję nad mężem, żeby się zgodził na imię Dominik Jest szansa, że się uda ![]() Ostatnio zajęłam się robieniem czapek szydełkowych dla dzieciaków, pochwalę się Model to mój synek Sebi
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
I o tyle jesteś szczęśliwsza
|
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
No z tymi abonamentami to jakaś masakra jest!!! w życiu nie zapłace im takie kasy. Chyba ze wprowadzą to z proądem to yjścia nie będzie.
A tak w ogóle od 3 miesiecy czekam na nr konta pod którym mam za wode zapłacić i nic nie przychodzi ?? może stwierdzili ze i tak jestem biedna to mi darują a ja dzisiaj na obiad chyba puree zrobię :P
|
#4976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super te czpay!!!
|
|
#4978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
model i czapeczki przepiękne
|
|
|
|
|
#4979 |
|
Wtajemniczenie
|
ja płacę (chociaż praktycznie nie oglądam, w ogóle nikt u nas nie ogląda, tv tylko do zakurzania i odkurzania, ale co zrobić, jak w domu 2 laptopy i tablet, a cała trójka cierpi na uzależnienie od neta, w tym jedna głównie od wizażu
O kurde chyba do wyprawki trzeba jeszcze dopisac tablet dla Hani |
|
|
|
#4980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Należy Ci się
za takie znęcanie się nad namiCytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

mialam w planach 2 tyg przed ale dziewczyny mnie oswiecily...pewnie ze juz czas!

jest git :p

no 70 spoko, ale prawoe250 bym nie dała.
za tygodnie 
za takie znęcanie się nad nami