|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
A hotel w turcji wybrałam tylko dlatego, że kilka lat z rzędu dostał nagrodę top hotel w holidaycheck i miałam nadzieję, że robaki nie będą po mnie chodziły
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-09-18 o 10:44 |
|
|
|
|
#2252 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Hej, hej.. to ja dołączę się do picia kawki, dla mnie Inka z mleczkiem.
Cytat:
. Dobrze będzie!!!Cytat:
Pamiętaj, że ona ma malutki żołądek i może jak odkładasz ją do łóżeczka to może nie tyle jedzenia chce co bardziej przy cycku pospać? Nie myślałaś o chuście? Będzie czuła Twój zapach koło siebie, Twoje ciepło i może to zaspokoi jej potrzebę bliskości? Może nie bardzo przydatna informacja, ale ja swoją karmiłam co 2 godziny, tak mi piersi przybierały i tak ją przystawiałam. W nocy chyba co 3 godz. Cierpliwości, i ona musi się nauczyć całkiem nowych rzeczy i Ty. Początki nie są łatwe ale się da, tylko uwierz w to. Pyszna kawka. A mi się nie chciało wstać tak rano, dopiero teraz dołączam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() za połowę. za tygodnie. To my teraz czekamy na Ciebie!Weź zamroź nasienie męża. A nie masz do niego jechać? Cytat:
, , ja będę ją wozić do szkoły i odbierać![]() Zmierzona i zwarzona -68 cm i 7 kg i tak ma zostać!!!!
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Lutym nie ma lastów... Jaki hotelik mieliście?? na PUJ? |
|
|
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
Boziu, 7 kg czystego szczęścia
Potwierdzam czas za szybko płynie... Ile to juz ciąż mamy tu na wątku, ile mamuś!!!
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
Kwicia - to ja!!! ktoś się pytał gdzie jesteś, więc odpisałam, że grzejesz dupkę na Bali lub Kubie lub w innym gorącym miejscu. Dobrze, nie?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Toś mnie kurcze zażyła... Braliśmy dosłownie kilka dni przed wylotem, hotel który wybraliśmy wcześniej już nam ktoś sprzątnął i mieliśmy może ze 3 do wyboru - a cena, za ten na który się w końcu zdecydowaliśmy, była o 500 zł/os niższa niż kilka dni wcześniej.
nie wiem co to PUJ... ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
A swoją drogą: Kuba, Bali... miało być tak pięknie a wylądowałam u turasów A Lidce dobrze żeś przygadała! O!
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-09-18 o 10:55 |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Isia, to jaki rozmiar ciuszków nosi teraz Lidka?? Też czekam na wieści od Santi.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam jak sie rozpisać bo młodego karmie, ale luty to szczyt sezonu wiec lastów nie ma... Jeśli chodzi o cene to są różne "zagrania" dla klienta... Jak są 3 propozycje i cena "spada" to "trza brać" Byliście na tydzień??czy dwa... ciekawska jestem co... |
|
|
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co się dzieje?
Cytat:
Cytat:
Jaka już duża
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kamiluś ma dziś pół roczku od rana nie moge przestać myśleć jak to szybko minęło... o wiele za szybko ![]() Młody mierzy jakieś 73cm a waży.. dużo
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-09-18 o 11:11 |
|
|
|
#2261 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Oj tak!!! ![]() Nie ma tego złego, już kupiłam nowy czajnik, który będzie bardziej pasował kolorystycznie do nowej kuchni ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja laik jestem, więc się nie znam. Dla mnie czy to się zwie last minute czy "zagranie dla klienta" to wsio ryba, byle bym mniej zapłaciła ![]() Byliśmy na tydzień a hotel to jakoś "ifa vilas cośtam" - jakoś tak to było. My w sumie dużo jeździmy (hmm dużo.... dla jednych dużo dla innych nie, tyle na ile pozwala praca i kasa) i 2 tyg zostawiamy sobie na lip/sierpień - to są wczasy główne a te dodatkowe wyloty to tylko na tydz... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- środkowe zdjęcie uwielbiam!
|
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba dużo macie zdjęć? śliczny i duży..
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbyś miała pytania to służę pomocą INFO OD SANTOM: WSZYSTKO OK. MAJA PIEKNEGO ŻELKA MA DLA NAS FOTO... LUNKA.. kocham środkowe zdjecie |
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SANTOM kochana w końcu się doczekałaś!!!!!!!!!!! Chociaż ja i tak po cichutku czułam,że jak minęło to nieszczęśliwe 6t2d to już będzie tylko lepiej Kurcze,ale się cieszę
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Luna, gratulacje dla Kamilka
![]() Śliczne maleństwo
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
Santom!!!!!!!!
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogło być inaczej Kluska kiedy wyniki glukozy?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
Luna całusy dla Kamila za pół roczku i oczywiscie dla rodziców gratki za cudownego syna!
![]() Santom
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę jestem opóźnioną z ta moja kawa... Zrobiłam sobie ok 10 i wypilam 2 łyki bo byli klienci... Chyba dokończe zimna...
|
#2272 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Miałam iść na spacer ale zrobiłam kawe i siadłam z wami. Tym sposobem słońce zaszło więc zostajemy w domu
![]() Dziewczyny może napisze później w klubie, ale tu chciałam się pochwalić że TŻ będzie miał prace w zimie, ogólnie sytuacja rozwinęła się bardzo na naszą korzyść jednocześnie działając na korzyść innych ![]() Cytat:
![]() co do tabsów to wiele jest opini że po odłożeniu jest większa płodność, więc mogłabyś zrobić sobie takie doświadczenie i jeść tabsy do przyjazdu TŻ i wtedy odłożyć ![]() chociaż jest też opinia że po tabsach lepiej odczekać 3 miesiące ![]() Cytat:
Powiem Ci tak, ja za taki ciepły polarkowy chciałam ostatnio dać 80zł żeby mieć na jesień, a Ty masz wszystkie 3 za taką cene! Na dodatek ten zimowy jest największy więc pochodzi Marcelek spokojnie do końca zimy... oj nie ma sie nad czym zastanawiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mojemu naprawde dużo bardziej zaczepne rzeczy nie pomagały, jak zasnął to koniec. Musiałam poczekać pare tygodni jak już byl bardziej świadomy a pranie mi też tak długo schnie ![]() Cytat:
![]() tak jak piszesz to nie tylko fizycznie wykańcza ale psychicznie.. pamiętam myślę że dziś już coś pojdzie... ![]() Cytat:
Podgrzewacz mam.. w piwnicy i nie chce mi się go szukać, ale zabieram się do tego ostro teraz wszystko podgrzewam w mikrofaliLaktator jest moim zdaniem niezbędny, bo przy nawałach itp. to okropny ból ściągać samemu. Ostatnio po weselu nie karmiłam małego rano i zostawiłam laktator u mamy... wyłam z bólu ściągając pod prysznicem Cytat:
a wózek też świetny, ciekawam jaki kolor ![]() nasza Mokka go ma ![]() Cytat:
wracam do 8 min abs i buns jak był mniejszy to spokojnie można było ćwiczyć a teraz skurczybyczek już nie uleży ![]() Cytat:
Sophia super opis
|
|||||||||
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale uważam,że powinno się go mieć ![]() Sterylizator nie potrzebny, a podgrzewacz można kupić z czasem jak się okaże ,że faktycznie potrzebny będzie ![]() BRAWOOOOOO dla męża!!!!! ![]() ![]() klask i:Super,że będzie praca zimą bo to najważniejsze
|
|
|
#2274 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tam się o Santom nie martwię, tylko czekam na te radosne emocje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Popieram w 100%, jak umiesz to zatrzymaj czas! ![]() i nie wspominaj o roczkach bo jestem druga na liście, a boje się tego jak ognia ![]() Cytat:
nie ładnie sie tak chwalić bez!Powiem Ci że pierwszy miesiąc to głównie szczęście że jest cały i zdrowy a reszta to obawy i zmartwienia ![]() później jest coraz lepiej, coraz łatwiej-sama widzisz. I mimo że moje dziecie robi się bardziej wymagające, potrafi się rozpłakać jak mu wezmę zabawkę (a płakał tylko z głodu!) z czego ja się śmieje bom taka wredna ale nie moge jak on taką biedną minę robi ![]() albo wrzeszczy jak widzi że znikam... to i tak im większy tym jest łatwiej się 'dogadać'. Niestety znikają te beztroskie chwile jak np. kiedy śpi przytulony na Twoich rękach (wczoraj cały dzień probowałam i niestety wygina sie na wszystkie strony bo wszystko go interesuje ), albo jak cały dzien lezelismy sobie w łóżku-teraz moge pomarzyć ![]() wczoraj nie spałam od 4-6 bo sie gapiłam jak śpi przy cycu... o ile wcześniej dla mnie to był głownie pokarm dla dziecka, tak teraz czuje tą bliskość bo to jedyne nasz przytulanie.. reszta to tylko sekunodwe, bo zaraz się odepchnie żeby coś zobaczyć ![]() także korzystaj z tych chwil puki możesz
|
|||||||
|
|
|
#2275 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przepraszam i obiecuję poprawę. Następnej połowy póki co nie będzie, więc i świętowania tortem również. Cytat:
![]() ![]() Brawo!!! Wiedziałam!!! ![]() Cytat:
|
|
#2276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz będę miała owsiki w tyłku czekając na foto.. aa jak ja to uwielbiam Dziękujemy pięknie! |
||
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Lunka- wiesz, że kocham Twojego Kamilka??
p.s. już mam te kombinezony w domu Ja dziś robię ulubiona potrawkę mojego Tż na obiad...będzie szczęśliwy Aaaa nie mam w co ubrać mojego dziecia na chrzest.. a "gajerki" kosztują 100 zł Szukam Mu jakiegoś białego sweterka i nic mi się nie podoba. Mam białe spodenki i body z mucha...do tego sweterek..chyba tez będzie ok?
Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-09-18 o 12:37 |
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Został na czas mojej owulacji..od piatku pukamy się codziennie, ja już nie mam siły a on już nie ma czym strzelać!!To jak jakiś obowiązek..człowiek nie ma ochoty ale się puka no bo co w koncu urlop wział po to..zostały mu 2 dni urlopu w tym roku
. W kolejnym cyklu ustaliliśmy ze powie szefowi prawdę..ze poki nie zaciąże bedzie musiał brac bezpłatny na dni płodne.. ciekawe jak zareaguje facet...wczoraj wyszłam z pracy pare godzin wczesniej , zostawiłam na zastępstwie pracownika i namieszał mi strasznie w grafikach pracy. Bede musiała to naprawić bo inaczej zle finansowo wyjde w tym miesiącu. Zrobił mi 3 tyg wolnego , tak poustawiał klientów...a ja musze pracować = zarabiać. Luna0 gratulację poł roczku synka Kwicia ja zawsze po powrocie z Turcji miałam akcje zołądkowe , najpierw mdłości potem bóle opasające i takie mocne skurcze a na koniec wizyta w toalecie. NIby zadne bakteryjne ani wirusowe ale jednak coś. W tym roku mialam dokladnie to samo przez 3 tyg po powrocie z wycieczki do Egiptu Santom juuuuuuuuuuuupiiiiiii!!!! ! gratuluję !!!! doczekałaś swojego szczecia!!!! |
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaka potrawka?? na chrzest bardzo dobry pomysł ![]() szukałam po ciuchowniach białych spodenek i polówki aż w końcu upolowałam garniturek na allegro za 17zł+przesyłka każdy myślał że nowy...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

bo potrzebuje tego jak nigdy dotad. to takie troche moje byc albo nie byc.
za chwilę badanie a mi już burczy w brzuchu. Byle do 10tej 

za połowę.
, 

klask i:
. W kolejnym cyklu ustaliliśmy ze powie szefowi prawdę..ze poki nie zaciąże bedzie musiał brac bezpłatny na dni płodne..
każdy myślał że nowy...